Húsvéti Pite

Kisebbik öcsém pont húsvét vasárnap született. Azóta is minden évben a nyuszizás, locsolkodás mellett, az ő szülinapját is ünnepeljük. Menü szempontjából nem könnyű a helyzet, mert ekkorra már mindenki tele van a sonkával, tojással és jobbnál jobb ünnepi sütikkel. Azért a mi családunkat kaja fronton nem kell félteni, szülinapi tortának mindig marad hely. Persze előtte azért eszünk valami "rendes" ételt is. Általában az alábbi húsvéti ihletésű sonkás, zöldséges pitét, egy kis salátával, savanyúsággal.

húsvét vendégvárók rohanós vacsorák pite sonka liszt só tojás víz bors krumpli mexikói alap

Hozzávalók a tésztához:

25 dkg liszt

1 mk só

12 dkg vaj

5 ek víz

őrölt bors

Hozzávalók a töltelékhez:

1 közepes hagyma

20 dkg sonka

pici olaj

1 tojás

15-20 dkg mexikói zöldségkeverék

1 közepes főtt krumpli

5-10 dkg sajt

húsvét vendégvárók rohanós vacsorák pite sonka liszt só tojás víz bors krumpli mexikói alap

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit mérd egy nagy tálba. A hideg vajat morzsold össze a liszttel, majd gyors mozdulatokkal dolgozd össze a sóval, borssal és a vízzel.

A tésztát csomagold folpackba, majd tedd be a hűtőbe minimum egy órára pihenni. 

húsvét vendégvárók rohanós vacsorák pite sonka liszt só tojás víz bors krumpli mexikói alap

A töltelékhez a mexikói alapot párold meg.

A sonkát és a hagymát vágd ízlés szerint apróra.

Egy pici olajon futtasd meg őket.

Ha kész a mexikói alap csöpögtesd le jó alaposan, nehogy eláztassa a tölteléket. Keverd össze a sonkával és a hagymával.

Reszeld hozzá a krumplit és a sajt nagy részét. 

Üsd bele a nyers tojást, majd dolgozd össze az egészet. 

Mivel a sonka sós, ezért nem feltétlenül szükséges pluszban ízesíteni a tölteléket.

A tésztát oszd el 2/3-ad 1/3-ad arányban és a nagyobb darabot lisztezett deszkán nyújtsd kör alakúra.

Béleld ki vele a pite formádat. 

Kanalazd rá a tölteléket.

Nyújtsd ki a másik lapot is, majd borítsd be vele a pitét. Reszeld rá a maradék sajtot és díszítsd tetszés szerint. (Néhány helyen mindenképp vágd ki, hogy ki tudjon szökni a gőz.) 

200 fokon süsd 35-40 percig. 

Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.

húsvét vendégvárók rohanós vacsorák pite sonka liszt só tojás víz bors krumpli mexikói alap

További húsvéti recepteket itt találsz:

Medvehagymás túróval töltött batyuk

Húsvéti kekszek készítése gyerekekkel

Húsvéti epres muffin

Répatortás muffin

Boci szelet

Ünnepi kakaós kalács

Krémsajtos, medvehagymás kiflik

Töltött tojás

Húsvéti rugelach

Sonkás krumpli csónakok

Húsvéti sonkás rétes

Medvehagymás lepény

Sonkás-tormás ricottakrém

Tavaszi tojássaláta

Medvehagymás pogi

Mákos linzer

Túrós pogácsa

 

0 Tovább

Hókifli

Ünnepekkor mindig előtérbe kerülnek a nagy klasszikusok. Nálunk például nem csak karácsonykor, hanem húsvétkor is kötelező a zserbó és a bejgli. Szintén sokszor sül Mama konyhájában a hókifli is diós töltelékkel. Ezeket a hagyományos sütiket én kevésbé merem bevállalni, mert úgysem lesz olyan szuper, mint az övé. Remélhetőleg egyszer az én unokám is hasonlóan vélekedik majd 1-1 általam készített édességről. Kérdés, hogy mi számít majd a jövőben klasszikusnak. Valahogy nem tudom elképzelni, hogy a cheesecake brownie fortélyait tanítom neki. :D Nálatok mi az ami nem hiányozhat a húsvéti asztalról? 

vaj porcukor liszt dió citrom vaníliás cukor tojás édességek aprósütemény aprósüti húsvét karácsony

Hozzávalók:

50 dkg liszt

3 tojás

25 dkg vaj

1 csipet só

2-3 ek tejföl

1 csomag vaníliás cukor

20 dkg porcukor

25 dkg darált dió

1 kisebb citrom lereszelt héja

vaj porcukor liszt dió citrom vaníliás cukor tojás édességek aprósütemény aprósüti húsvét karácsony

Elkészítés:

A tésztához a lisztet morzsold el a vajjal, majd üsd hozzá a tojások sárgáját és sózd meg. 

Adagold hozzá a 2-3 evőkanál tejfölt. (Annyit, hogy könnyen gyúrható tésztát kapj.)

A töltelékhez verd fel a tojádfehérjét, majd keverd bele a porcukrot, a vaníliás cukrot és a diót. Ízesítsd a citrom héjával.

Szedd szét négy felé a tésztát, majd nyújtsd kör alakúra az első adagot.

Oszd 16 cikkelyre, mintha pizzát szeletelnél.

Adagolj a töltelékből a cikkelyek széleire kis halmokat, majd tekerd fel őket. 

Sorakoztasd sütőpapíros tepsire, majd süsd kb. 15-20 percig 180 fokon. Óvatosan, mert nagyon könnyen megégnek.

Járj el ugyanígy a maradék tésztával.

Porcukorral meghintve tálald. 

vaj porcukor liszt dió citrom vaníliás cukor tojás édességek aprósütemény aprósüti húsvét karácsony

Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.

További húsvéti recepteket itt találsz:

Medvehagymás túróval töltött batyuk

Húsvéti kekszek készítése gyerekekkel

Húsvéti epres muffin

Répatortás muffin

Boci szelet

Ünnepi kakaós kalács

Krémsajtos, medvehagymás kiflik

Töltött tojás

Húsvéti rugelach

Sonkás krumpli csónakok

Húsvéti sonkás rétes

Medvehagymás lepény

Sonkás-tormás ricottakrém

Tavaszi tojássaláta

Medvehagymás pogi

Mákos linzer

Túrós pogácsa

vaj porcukor liszt dió citrom vaníliás cukor tojás édességek aprósütemény aprósüti húsvét karácsony

0 Tovább

Tavaszi túrós pogácsa

Mr. Babánál az étkezések sem olyan egyszerűek, mint egy átlag bébinél. Tapasztalataink szerint, ő sokkal önállóbb, akaratosabb kisbaba. Persze ez egyik oldalról szuper, mert könnyen el fogja érni a későbbiekben a céljait (legalábbis mi ezzel nyugtatjuk magunkat :D), másik oldalról viszont néha (oké, kb. minden nap) a hajam égnek áll, hogy, hogy tud ilyen akaratos lenni egy pár hónapos gyerek. Az étkezéseknél is elég hamar kiderült, hogy neki nem kell ám a bébiétel, őt kizárólag a darabos, felnőtt kaják érdeklik a kisebb-nagyobb fuldoklások árán is. Így persze nehéz mennyiséget etetni vele. És szintén problémás kitalálni azt is, hogy mik azok az ételek, amiket ő is meg tud fogni, viszonylag egészséges, eheti is már és remélhetőleg nem fog megfulladni tőle. :D Ráadásul az sem hátrány, ha nekünk is ízlik és nem hatvan félét főzök. Hétvégén erre a kis túrós pogácsára esett a választásom, amit húsvéti köntösbe csomagoltam. Szerencsére nagyon bejött Gy.-nek és Mr. Babának is. 

túró vaj liszt tojás újhagyma vendégvárók pogácsa sajt

Hozzávalók:

25 dkg túró

25 dkg vaj

25 dkg liszt

1 kk só

3 szál újhagyma

1 tojás

5 dkg sajt

túró vaj liszt tojás újhagyma vendégvárók pogácsa sajt

Elkészítés:

Elsőként vágd apróra az újhagymát.

A túrót, a lisztet és a vajat mérd egy nagy tálba.

Ízesítsd sóval és az újhagymával.

Gyors mozdulatokkal gyúrd össze a hozzávalókat, majd csomagold a tésztát folpackba és tedd hűtőbe minimum 1 órára.

Készíts elő 1-2 sütőpapírral bélelt tepsit és melegítsd elő a sütőt 180 fokra.

Lisztezett deszkán nyújtsd kb. 1 cm vastagságúra a tésztát.

Szúrd ki a pogácsákat tetszőleges formákkal, majd sorakoztasd őket a tepsire.

Kend le felvert tojással és szórd meg őket reszelt sajttal.

Süsd kb. 15 percig a pogikat.

túró vaj liszt tojás újhagyma vendégvárók pogácsa sajt

Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.

További húsvéti recepteket itt találsz:

Medvehagymás túróval töltött batyuk

Húsvéti kekszek készítése gyerekekkel

Húsvéti epres muffin

Répatortás muffin

Boci szelet

Ünnepi kakaós kalács

Krémsajtos, medvehagymás kiflik

Töltött tojás

Húsvéti rugelach

Sonkás krumpli csónakok

Húsvéti sonkás rétes

Medvehagymás lepény

Sonkás-tormás ricottakrém

Tavaszi tojássaláta

Medvehagymás pogi

Mákos linzer

0 Tovább

Mákos linzer

Idén nem adja magát könnyen ez a fránya tél, de így legalább még jobban fogjuk értékelni, ha végre eljön a tavasz. Ebben a karácsonyi hangulatban nekem sincs nagy kedvem a húsvéttal foglalkozni, de előbb-utóbb csak el kell kezdeni a készülődést. Odáig már eljutottam, hogy előkotortam a tárolóból a húsvéti bögréket, nyuszimintás poharakat, szalvétákat és az ünnepi sütis tálcámat. Megtaláltam a színes tojásokat, barkaágat, de valahogy nagyon nem éreztem helyénvalónak, ha a nagy hóesésben feldíszítem a lakást a nyuszis kiegészítőkkel. Így utóbbiak még pihenhetnek egy kicsit, de a héten mindenképpen sor kerül rájuk is. Ti elkezdtétek már a készülődést?  


mák linzer édességek keksz liszt cukor só tojás lekvár vaj húsvétHozzávalók:

fél kg liszt

20 dkg porcukor

fél csomag sütőpor

25 dkg vaj

2 púpos ek darált mák

1 csipet só

2 tojás

1 kis üveg lekvár

mák linzer édességek keksz liszt cukor só tojás lekvár vaj húsvét

Elkészítés:

A lisztet, a sütőport, a cukrot és a sót mérd egy nagy tálba. 

Keverd bele a mákot.

A vajat morzsold össze a lisztes keverékkel, majd üsd hozzá a tojásokat is.

Gyors mozdulatokkal dolgozd össze a tésztát, majd csomagold folpackba és tedd hűtőbe minimum 1 órára, de akár egy éjszakára is.

mák linzer édességek keksz liszt cukor só tojás lekvár vaj húsvét

Lisztezett deszkán nyújtd vékonyra a tésztát, majd szaggasd ki. 

A sütőt melegítsd elő 180 fokra és készíts elő néhány sütőpapírral bélelt tepsit.

Helyezd a kiszaggatott sütiket a tepsire, majd süsd kb 10 percig őket.

Végül lekvárral ragaszd össze őket.

Tipp: Én minden formát különböző lekvárral töltöttem. Készítettem narancsos, citromos, meggyes és szilvalekváros linzereket is. Mindegyik szuperül harmonizált a mákos tésztával. 

mák linzer édességek keksz liszt cukor só tojás lekvár vaj húsvét

Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.

További húsvéti recepteket itt találsz:

Medvehagymás túróval töltött batyuk

Húsvéti kekszek készítése gyerekekkel

Húsvéti epres muffin

Répatortás muffin

Boci szelet

Ünnepi kakaós kalács

Krémsajtos, medvehagymás kiflik

Töltött tojás

Húsvéti rugelach

Sonkás krumpli csónakok

Húsvéti sonkás rétes

Medvehagymás lepény

Sonkás-tormás ricottakrém

Tavaszi tojássaláta

Medvehagymás pogi

0 Tovább

Medvehagymás túróval töltött batyuk

Már nagyon közeleg a "nyusziünnep", úgyhogy kezdjetek el gondolkodni, hogy idén milyen finomságokkal várjátok a locsolókat. Persze tudom, hogy sokan nincsenek oda ezért a hagyományért, de a családot azért valamivel csak vendégül kell látni. Ebben az esetben is szuper választás az alábbi sós sütemény. Sőt, a sonka és a tojás kiegészítőjeként is simán el tudom képzelni a húsvéti reggeli asztalon. Bónusz, hogy leveles tésztából készül, így időt és energiát spórolhatunk.

medvehagyma húsvét vendégvárók leveles tészta só bors tojás tejföl túró

Hozzávalók:

1 csomag leveles tészta

1 tojás

25 dkg túró

1 csokor medvehagyma

4 ek tejföl

1 kk só

frissen őrölt fehérbors

1 kk torma

5 dkg reszelt sajt

medvehagyma húsvét vendégvárók leveles tészta só bors tojás tejföl túró

Elkészítés:

A medvehagymát vágd apróra, majd szórd egy nagy tálba.

Add hozzá a túrót és a tejfölt.

Ízesítsd sóval, borssal és a tormával, majd jó alaposan keverd össze.

Most jöhet a tészta.

Lisztezett deszkán nyújtsd téglalap alakúra, majd oszd kb. 10*10 cm-es négyzetekre. (Ízlés szerint lehet kisebb-nagyobb.)

Halmozz a közepükre 1-1 evőkanál medvehagymás túrót, majd hajtsd fel a sarkait. Középen csippentsd össze és nyomkodd kicsit össze a tésztát, nehogy szétnyíljon.

A sütőt melegítsd elő 200 fokra, majd sorakoztasd a batyukat sütőpapíros tepsire.

Kend le felvert tojással, szórd meg reszelt sajttal, majd süsd kb. 12 percig. 

medvehagyma húsvét vendégvárók leveles tészta só bors tojás tejföl túró

Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.

 


További húsvéti recepteket itt találsz:

Húsvéti kekszek készítése gyerekekkel

Húsvéti epres muffin

Répatortás muffin

Boci szelet

Ünnepi kakaós kalács

Krémsajtos, medvehagymás kiflik

Töltött tojás

Húsvéti rugelach

Sonkás krumpli csónakok

Húsvéti sonkás rétes

Medvehagymás lepény

Sonkás-tormás ricottakrém

Tavaszi tojássaláta

Medvehagymás pogi

0 Tovább

Erdei gyümölcsös pohárkrém

Azért szeretem a pohárkrémeket, mert a hozzávalók listája szinte hosszabb, mint az elkészítés menetének a leírása. No és persze nem azért, mert annyiféle csilli-villi alapanyag kell hozzá, hanem mert annyira egyszerűen összedobható. Működik bármilyen keksszel, babapiskótával, pár szelet maradék sütivel. Erre jöhet egy fincsi joghurtos, mascarpone-s, tejszínes, esetleg tejfölös krém, extra ízesítéssel, majd a desszert megkoronázásaként a gyümölcs. A variációk száma végtelen, a siker pedig garantált. 

Hozzávalók 6 főre:

12 db babapiskóta

20 dkg erdei gyümölcs (nálam ribizli, málna, szeder)

25 dkg mascarpone

20 dkg görög joghurt

4 ek porcukor

1 citrom vagy narancs

Elkészítés:

A mascarpone-t keverd ki a joghurttal és a porcukorral.

Reszeld bele a citrom/narancs héját és facsard bele a levét.

A poharakba tördelj 2-2 darab babapiskótát, majd adagold rá a krémet. 

Szórd meg a gyümölcsökkel.

Behűtve tálald.

Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.

0 Tovább

Kávélikőr

Fogalmam sincs, hogy 28 évig, hogy tudtam kávé nélkül élni. Lehet a szervezetem tartalékolt erre az időszakra, mert az elmúlt pár hónapban jócskán behoztam a lemaradást Mr. Babának köszönhetően. Ráadásul azt kell, hogy mondjam, kezdem kifejezetten megszeretni az ízét, az illatáért pedig egyenesen rajongok. Hihetetlen, mert 1éve kb. ki lehetett volna kergetni vele a világból. Sőt, szinte idegesített, mikor Gy. munka után kávézással "húzta az időt". Ezzel ellentétben most alig várom, hogy délután belépjen az ajtón és végre az éltető nedűhöz jussak. :D Az új "szenvedélyem" ihlette az alábbi likőrt is. 

kávélikőr gasztroajándék likőr kávé cukor sűrített tej kávétejszín rum vendégvárók

Hozzávalók:

3 dl kávétejszín

5 dkg cukor

2 doboz sűrített tej

1 dl erős kávé

2 dl rum

kávélikőr gasztroajándék likőr kávé cukor sűrített tej kávétejszín rum vendégvárók

Elkészítés:

A tejszínt öntsd egy lábosba és forrald össze a cukorral.

Tedd bele a sűrített tejet, majd főzd még néhány percig.

Jöhet hozzá a kávé is, majd tedd félre kihűlni.

Végül keverd bele a rumot is, majd tedd hűtőbe. 

Tipp: Azonnal is fogyasztható, de jót tesz neki, ha pár napot a hűtőben pihen, míg összeérnek az ízek.

Gondoljunk a közelgő húsvétra, tuti bejön majd a locsolóknak ez a házi készítésű ital. :)

kávélikőr gasztroajándék likőr kávé cukor sűrített tej kávétejszín rum vendégvárókHa tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.

0 Tovább

Müzlis muffin

A sima zabpelyhes sütiket egy nagyon egyszerű trükkel fel lehet dobni. Annyi a titok, hogy zabpehely helyett néha érdemes valamilyen fincsi müzlit használni. A müzli ugyanis tele van finom magocskákkal, mandulával, mogyoróval, illetve ízletes aszalt gyümölcsökkel. Így máris egy teljesen más desszertet kapunk. Persze én nem értem be ennyivel, kellett a sütibe a friss (illetve jelen esetben fagyasztott) gyümölcs is. 

müzli gyors muffinok édességek liszt cukor olaj tej málna szeder sütőpor

Hozzávalók:

2 tojás

10 dkg barnacukor

0,5 dl olaj

2 dl tej

20 dkg teljes kiőrlésű liszt

20 dkg müzli

1 csomag sütőpor

30 dkg gyümölcs (nálam szeder és málna)

müzli gyors muffinok édességek liszt cukor olaj tej málna szeder sütőpor

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 180 fokra és vedd elő a muffin formádat.

A tojásokat üsd egy nagy tálba és add hozzá a cukrot, majd az olajat.

A lisztet keverd össze a sütőporral és a műzlivel, majd adagold a cukros-tojásos masszába.

Lazítsd tejjel. 

Keverd hozzá a gyümölcsök 2/3-át, majd adagold muffin formába a tésztát. 

Szórd meg a maradék gyümivel és süsd kb. 20 percig.

müzli gyors muffinok édességek liszt cukor olaj tej málna szeder sütőpor

Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.

0 Tovább

Diós kakaós kocka

Ezt a sütit végtelenül egyszerűen az ebédlő asztalunkon fotóztam. A háttér nem más, mint egy sima viaszos vászon terítő. Itt még épp makulátlan állapotában. Valahogy ezek a terítők az ellenségeim. Ennek a kék csodának is pont annyi volt az élettartama, hogy felraktam, kb. egyszer ettünk rajta, lefotóztam a sütit, majd sikerült rápakolnom egy ajándékba kapott virágot, amit elfelejtettem kicsomagolni a papírjából. A papír átázott és persze levakarhatatlan lenyomatot hagyott az anyag közepén. Sebaj, felraktam egy másik tavaszi sütis, cuki terítőt, hogy nah, erre majd én jól vigyázok. Aha, este melegszendvicset sütöttem és hiába tettem a forró tepsit alátétre, a felpúposodott anyag hozzáért a fémhez. Nem nehéz kitalálni mi történt, a műanyag odaragadt és persze ez a terítő is kuka. Tudom, "firstworldprblem", de azért nem esett jól, na. Ellenben ez a süti...na az már igen. :) 

dió kakaópor kakaó édességek liszt cukor szóda sütőpor tojás

Hozzávalók: (1 bögre=1,5 dl)

1,5 bögre cukor

4 tojás

1 bögre olaj

1 bögre szódavíz vagy szénsavas ásványvíz

2 bögre liszt

1 bögre kakaópor

1 csomag sütőpor

15 dkg dió

dió kakaópor kakaó édességek liszt cukor szóda sütőpor tojás

Elkészítés:

Elsőként a sütőt melegítsd elő 180 fokra.

A diót törd/aprítsd nagyobb darabokra.

A tojásokat üsd egy nagy tálba, majd add hozzá a cukrot és az olajat.

A lisztet dolgozd össze a sütőporral és a kakaóval.

Adagold a tojásos masszába a szódával együtt.

A tésztát öntsd sütőpapírral kibélelt tepsibe, majd szórd meg a dióval.

Süsd kb. 20 percet. Tűpróbával ellenőrizd.

dió kakaópor kakaó édességek liszt cukor szóda sütőpor tojás

Ha tetszett a bejegyzés, gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.

6 Tovább

Medvehagymás pogi

Minden évben lemaradok a receptekkel a medvehagyma szezonról, úgyhogy most jó előre elkezdem posztolgatni mind a húsvéti, mind a medvehagymás, tavaszi recepteket. Nem is lenne olyan korai, hiszen már március van. Csak épp az időjárás nem tud róla. :D Emlékszem,  karácsony előtt, mikor bőven plusz fokokban tologattuk a babakocsikat a csajokkal, lazán játszótereztünk a gyerekekkel a szép napsütésbe, beszéltük, hogy meglesz ennek még a böjtje. Persze jót nevetgéltünk, hogy majd márciusba szánkózunk, de persze nem gondoltuk komolyan. Hát bejött. :D Minden esetre a tavaszi szezont ezzel a pogival hivatalosan is megnyitom.

medvehagyma pogácsa vendégvárók húsvét liszt tojás só élesztő tej cukor

Hozzávalók:

fél kg finomliszt

1 csapott ek. só

20 dkg vaj vagy margarin

1 tojás

200 g tejföl 

fél dl tej

1 tk. cukor

fél kocka élesztő

1 csokor medvehagyma

+1 tojás a lekenéshez

medvehagyma pogácsa vendégvárók húsvét liszt tojás só élesztő tej cukor

Elkészítés:

Kelt tészta készítésénél mindent langyosan, szoba hőmérsékleten használunk fel, ezért minden alapanyagot készíts elő egy pár órával a sütés előtt.

A langyos tejbe keverd el a cukrot, majd morzsold bele az élesztőt. Várd meg míg felfut.

Közbe öntsd egy nagy tálba a lisztet, a sót, kockázd bele a margarint, üsd hozzá a tojást és kanalazd mellé a tejfölt.

A medvehagymát mosd meg és vágd nagyon apró darabokra, mint mikor petrezselymet szeletelsz.

Ezt is add a lisztes keverékhez.

Ha felfutott az élesztő mehet az is az előzőekhez.

medvehagyma pogácsa vendégvárók húsvét liszt tojás só élesztő tej cukor

Gyúrd össze jó alaposan az alapanyagokat, majd letakarva keleszd meleg helyen a duplájára.

Lisztezett deszkán nyújtsd ki, majd irdald be a tésztát. Kend le tojással, majd szaggasd ki a pogikat.

Sorakoztasd sütőpapíros tepsire őket, majd süsd 175 fokon kb. 20 percig. 

medvehagyma pogácsa vendégvárók húsvét liszt tojás só élesztő tej cukor

Ha tetszett a bejegyzés, gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.

0 Tovább

Erdei gyümölcsös mákos kevert sütemény

Facebookon pár hete belefutottam az "Anyu Tervez" blog 30 napos tavaszváró rendteremtő kihívásába. Hogy szivassam magam természetesen csatlakoztam és napról napra várom az újabb és újabb feladatokat. Mr. Baba nélkül ujjgyakorlat lenne a régi énemnek bármelyik, de a kis diktátorral kiegészülve már a 2. héten a mission impossible kategóriába estünk át. :D Azért nem adom fel és - ugyan megcsúszva, de törve nem - próbálok helyt állni. Persze elérkeztünk a konyha és a kamra rendbetételéhez is, ami a hűtő és a mélyhűtő kitakarításával jár. Az időjárás ugye abszolút kedvez ehhez a feladathoz, csak mellé nem ártana egy olyan gyerek is, aki 5 percet nyugton tud maradni, vagy legalább hajlandó egy kicsit szundikálni délután (nélkülem is). Minden esetre véghezvittük a lehetetlent és csapatmunkával kitakarítottuk a hűtőt és a fagyasztót. Sőt, összeírtam egy jó kis listát a mélyhűtőben található ételekről, így végre lett egy átlátható rendszerem is. Kiderült az is, hogy még igencsak tele van a nyáron elrakott gyümölcsökkel, így mindenképp valami jó kis gyümis sütit akartam készíteni. Ez lett belőle.   

édességek mák liszt tojás tejföl cukor sütőpor erdei gyümölcs málna ribizli szeder

Hozzávalók:

20 dkg cukor

3 tojás

3 dl tejföl

30 dkg liszt

1 csomag sütőpor

5 dkg őrölt mák

30 dkg vegyes erdei gyümölcs (nálam szeder, ribizli, málna)

édességek mák liszt tojás tejföl cukor sütőpor erdei gyümölcs málna ribizli szeder

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 180 fokra és bélelj ki sütőpapírral egy nagyobb tepsit.

A cukrot habosítsd fel a tojással, majd mehet hozzá a tejföl.

Egy másik tálba a lisztet keverd össze a sütőporral és a mákkal, majd forgasd a cukros-tojásos-tejfölös keverékhez.

Simítsd tepsibe a masszát, majd szórd meg a gyümölcsökkel.

Süsd kb. 20 percig. (Tűpróbával ellenőrizd.)

édességek mák liszt tojás tejföl cukor sütőpor erdei gyümölcs málna ribizli szeder

Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.

2 Tovább

Főzni jó sütni még jobb

blogavatar

Sziasztok, Dóri vagyok a blog írója. Ha olyan recepteket és ötleteket keresel, amiket könnyen, gyorsan, kevés tapasztalattal is el tudsz készíteni, olvass tovább! Vigyázat, desszertek túlerőben! :) Jó sütés-főzést!

Legfrissebb bejegyzések

Címkefelhő

édességek (171),tojás (128),liszt (117),cukor (113),vaj (75),tej (65),vendégvárók (49),tejföl (48),joghurt (48),sütőpor (48),citrom (45),fincsi ebédek (45),karácsony (44),hagyma (42),sajt (40),ráérős reggelik (39),csokoládé (39),advent (38),kakaópor (37),habtejszín (36),olaj (36),túró (36),adventi naptár (36),paradicsom (35),fahéj (33),eper (32),rohanós vacsorák (32),tejszín (32),fokhagyma (31),narancs (31),gyors muffinok (30),porcukor (29),barack (28),bazsalikom (27),krumpli (27),csoki (25),meggy (25),mascarpone (25),leveles tészta (24),vanília (24),vaníliás cukor (24),étcsokoládé (23),sonka (22),pohárkrémek (20),dió (20),húsvét (19),lekvár (18),(18),málna (18),élesztő (17),ribizli (17),répa (17),alma (16),keksz (16),kakaó (15),leves (15),saláta (14),snidling (14),pite (14),sárgabarack (13),fehércsoki (13),piskóta (13),őszibarack (13),szeder (13),puding (13),szegfűszeg (12),krémsajt (12),petrezselyem (12),kolbász (12),muffin (12),oregánó (12),paradicsomszósz (11),étcsoki (11),kukorica (11),gyümölcs (11),kókusz (11),görög joghurt (10),áfonya (10),bonbon (10),paprika (10),zöldfűszer (10),csirkemell (10),bors (10),gasztroajándék (9),brownie (9),rozmaring (9),spenót (9),olívaolaj (9),tészta (9),majonéz (9),lilahagyma (9),sütőtök (8),sajtkrém (8),méz (8),póréhagyma (8),krémleves (8),rétes (8),zabpehely (8),torta (8),mustár (8),halloween (8),cseresznye (8),dekorcukor (8),banán (8),kelttészta (7),újhagyma (7),medvehagyma (7),palacsinta (7),kókuszreszelék (7),szilva (7),mák (7),ánizs (6),farsang (6),baracklekvár (6),aszalt áfonya (6),bor (6),szódabikarbóna (6),fehércsokoládé (6),rugelach (6),kaliforniai paprika (6),likőr (6),anyák napja (6),tejcsokoládé (6),trüffel (6),fánk (6),chili (6),ricotta (6),rizs (5),uborka (5),burgonya (5),kávé (5),tök (5),pogácsa (5),nutella (5),szalonna (5),marcipán (5),csoki pasztilla (5),réteslap (5),görögjoghurt (5),hidegtál (5),babapiskóta (5),olívabogyó (5),gyorsvacsi (5),pizza (5),fehérbor (5),zöldség (4),bacon (4),borsó (4),körte (4),gyümölcskenyér (4),szalámi (4),menta (4),zselatinfix (4),cukkini (4),valentin-nap (4),mandula (4),zabkeksz (4),cheesecake (4),sajttorta (4),erdei gyümölcs (4),levendula (4),mandarin (4),mogyoró (4),kivi (4),barnacukor (4),eperlekvár (4),káposzta (4),kandírozott narancs (4),csirke (4),linzer (3),besamel (3),blogkóstoló (3),kávétejszín (3),mézeskalács (3),Rohanós vacsorák (3),pirospaprika (3),gofri (3),szezámmag (3),víz (3),aszalt gyümölcs (3),étkezési keményítő (3),citromfű (3),gesztenye (3),mazsola (3),darált hús (3),vöröshagyma (3),aprósütemény (3),mézeskalács fűszerkeverék (3),csiga (3),vanília aroma (3),mexikói (3),virsli (3),amerikai palacsinta (3),kefír (3),pizzaszósz (3),befőzés (3),búzadara (3),szülinap (3),szilveszter (3),lekvárfőzés (3),fetasajt (3),olajbogyó (3),ehető ajándék (3),chili paprika (3),tortazselé (3),csicseriborsó (3),lepény (3),cékla (3),fondant (3),brokkoli (3),mártogatós (3),tortilla (3),lasagne (3),torma (3),rum (3),kalács (3),tócsni (3),mozzarella (3),bögrés (2),fehér csokoládé (2),gyümölcsrizs (2),nyaralás (2),pasztilla (2),penne (2),parmezán (2),töltött tojás (2),juhtúró (2),feta (2),dzsemfix (2),meggybefőtt (2),ehető ajándékok (2),majoranna (2),müzli (2),smoothie (2),zsír (2),csokikrém (2),zöldborsó (2),pizzagolyó (2),grillcsirke (2),tejszínhab (2),alaplé (2),jalapeno (2),keményítő (2),chorizo (2),tésztasaláta (2),szerecsendió (2),alkohol (2),bab (2),füstölt sajt (2),pálinka (2),aszalt szilva (2),mozarella (2),bukta (2),magyarprovence (2),levendulabirtok (2),promóció (2),salsa szósz (2),cheesecake brownie (2),knorr (2),kuglóf (2),bodzaszörp (2),turmix (2),gyerekek (2),kókusztej (2),curry (2),sűrített tej (2),készülődés (2),Gyors muffinok (2),piskótatekercs (2),pompos (2),sütipecsét (2),linzertészta (2),zserbó (2),darált keksz (2),balzsamecet (2),Édességek (2),gyümölcskosárka (2),hamburger (2),lime (2),vodka (2),oreo keksz (2),bodza (2),mogyorókrém (2),zselatin (2),zsemlemorzsa (2),feta sajt (2),cukormáz (2),pesto (2),aszalt paradicsom (2),teljes kiőrlésű liszt (2),gyors vacsorák (2),ananász (2),zsömle (2),ételfesték (2),margarin (2),tejpite (1),churros (1),hidegtálak (1),töltött krumpli (1),karalábé (1),clafoutis (1),rumaroma (1),pillecukor (1),szójaszósz (1),kevert (1),kínai (1),lasagne tészta (1),túró rudi (1),nudli (1),kakaóscsiga (1),gyertya (1),rétesliszt (1),vonat (1),bögrés sütemény (1),psikóta (1),aranygaluska (1),narancslé (1),karfiol (1),besamel mártás (1),szilvalekvár (1),tejcsoki (1),vaníliarúd (1),fügelekvár (1),daráltkeksz (1),zeller (1),cseresznye lekvár (1),baileys (1),körözött (1),füge (1),tiramisu (1),monoszló (1),gesztenye massza (1),kenyér (1),császármorzsa (1),erőspaprika (1),aszaltsárgabarack (1),ehetőajándék (1),kruton (1),citromlé (1),gorgonzola (1),denevér (1),lila hagyma (1),narancslekvár (1),raffaello (1),mézeskalács fűszer (1),tejberizs (1),aszaltgyümölcs (1),vörös áfonya (1),krumplilángos (1),húsleves alaplé (1),pirítós (1),túrós batyu (1),túrós táska (1),mexikói alap (1),kávélikőr (1),aszaltbarack (1),vanília puding (1),szóda (1),puncs puding (1),vaníliás pudingpor (1),méteres kalács (1),fehérrépa (1),saj (1),zödfűszer (1),vajkrém (1),bolognai (1),knorr 100% természetes alapok (1),gnocchi (1),barackpüré (1),blondie (1),graham liszt (1),jégkrém (1),fagylalt (1),sütésnélkül (1),háztartásikeksz (1),barna cukor (1),mézeskalácsfűszer (1),moszonló (1),masni (1),főzőkrém (1),szörp (1),édesség (1),aprósüti (1),mogyoróvaj (1),kiszúró (1),vanília kivonat (1),barackpálinka (1),chilis bab (1),bögrés süti (1),trnd (1),knorr 100%természetesalapok (1),maszatolós torta (1),fagyi (1),ecet (1),ciabatta (1),Ráérős reggelik (1),Vendégvárók (1),ballagás (1),koriander (1),bevonat (1),hawaii (1),habfixáló (1),munkaebéd (1),töltelék (1),olaszrizling (1),hús (1),karaj (1),mákosguba (1),eperszósz (1),tahini (1),kapcsolat (1),szalonnasütés (1),grillezés (1),bográcsozás (1),lecsó (1),kuszkusz (1),csilipaprika (1),velence (1),pizzafeltét (1),kovászos uborka (1),paradicsomkonzerv (1),savanyúság (1),teszínhab (1),csokiszósz (1),gyömölcs (1),töltött hús (1),hamburgerhús (1),quesadilla (1),penne (1),nachos (1),sonkatekercs (1),töltött karaj (1),áfonyalekvár (1),reggeli (1),borkóstoló (1),képviselő fánk (1),képviselőfánk (1),gyümölcslé (1),koktél (1),zöldbab (1),buli (1),rukkola (1),vacsora (1),krém (1),Anyák Napja (1),grillkolbász (1),zselé (1),csokiskeksz (1),ketchup (1),street food (1),smarties (1),péksütemény (1),kelt tészta (1),muffinok (1),tavasz (1),csokissüti (1),cookies (1),sztrapacska (1),csokipasztilla (1),bagett (1),sós aprósütemények (1),zeller (1),tárkony (1),aprósütemények (1),paradicsom püré (1),ebédmenü (1),karácsonyi ebéd (1),krumplifánk (1),mákos guba (1),szósz (1),salsa (1),gumicukor (1),jelmez (1),kifli (1),dekoráció (1),főétel (1),desszert (1),étcsokokoládé (1),gesztenyemassza (1),szaloncukor (1),író (1),rizskoch (1),avokádó (1),bejgli (1),hab (1),kandírozott gyümölcs (1),aszalvány (1),franciasaláta (1),majonézes burgonya (1),fatörzs (1),zöldségkeverék (1),olíva bogyó (1),sütögetés (1),túrókrém (1),VKF (1),pulykamell (1),pizzás csiga (1),köret (1),ragu (1),krumplipüré (1),SAD! (1),ősz (1),panír (1),hámozott paradicsom (1),panírozás (1),rántott (1),steak burgonya (1),rántott tök (1),sertéslapocka (1),sertés (1),kandírozott narancshéj (1),köménymag (1),barbérlevél (1),meggylekvár (1),tökfaragás (1),almáspite (1),lilakáposzta (1),párolt lilakáposzta (1),vörösbor (1),lapocka (1),kakaós csiga (1),sajtos roló (1),kacsa (1),kacsacomb (1),sárgarépa (1)

Utolsó kommentek