A klasszik húsvéti sütemények mellett, idén arra gondoltam, hogy megpróbálok ünnepi köntösbe öltöztetett desszerteket is készíteni, amivel megkínálhatom a vendégeket. Locsolók ugyan már elég kevesen jönnek, de a családban azért többé-kevésbé tartjuk a hagyományokat. Persze a tojáskeresés és a locsolkodás - természetesen szódásüvegből - kihagyhatatlan. :D Ti készültök már a húsvétra?
Hozzávalók a muffinhoz:
- 30 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 10 dkg puha vaj
- 2 kk vanília aroma
- 3 db tojás
- fél csomag sütőpor
- 1 dl tej
- 25 dkg eper
Hozzávalók a krémhez:
- 1 csomag tejszínes pudingpor
- 3 ek cukor
- 1/2 liter tej
- 10 dkg vaj
Elkészítés:
A sütőt melegítsd elő 180 fokra és készítsd elő a muffin formádat.
A tojást keverd ki a cukorral, majd a szobahőmérsékletű vajjal, végül add hozzá a vanília aromát.
A lisztet dolgozd össze a sütőporral, majd szitáld bele a tojásos masszába.
Lazítsd tejjel. (Ha nem friss eperből dolgozol, hanem fagyasztottból, akkor a kiolvadt eper levével helyettesítheted a tejet.)
Az epreket darabold fel és ezt is keverd az előzőekhez.
Adagold a tésztát muffin papírokba, majd süsd kb. 20 percig.
Míg a sül a muffin, főzz meg egy csomag pudinport egy kevés cukorral és fél liter tejjel, majd keverj habosra 10 dkg vajat.
Ha kihűlt a puding add hozzá a vajat, majd tedd a krémet csillagcsövű habzsákba.
A kihűlt muffinok tetejét díszítsd a krémmel, illetve mini cukortojásokkal. (Ha nem kapsz boltban, akkor formázhatsz marcipánból is.)
Összesen 24 darab lesz belőle.
Találkozzunk facebook-on is!
Utolsó kommentek