Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Paradicsomos ragu

A paradicsom-bazsalikom-fokhagyma trió nálam verhetetlen. Pláne ha hozzá jön még egy kis bacon és chili is, tuti a boldogság. Szerencsére Gy. sem veti meg ezeket a finom falatokat, így nincs is nehéz dolgom a konyhában. Bár, ha jobban belegondolok ő kevesebbel is beérné: szerintem kiegyezne chili paprikával és frissen sütött bacon-nel. Azért én nyilván nem állok meg ennyinél, úgyhogy, ha van kedvetek olvassatok tovább! :)

bacon rohanós vacsorák hámozott paradicsom paradicsom bazsalikom hagyma fokhagyma sajt

Hozzávalók:

1 fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

1 kis csomag bacon

1 db hámozott paradicsom konzerv

1 marék bazsalikom

1 kk só, bors

1-2 chili paprika ízlés szerint

bacon rohanós vacsorák hámozott paradicsom paradicsom bazsalikom hagyma fokhagyma sajt

Elkészítés:

A hagymát és a bazsalikomot vágd apróra, a bacont szeleteld fel, a chili paprikát pedig vágd karikára.

Süsd meg a szalonnát, majd tedd félre.

Pirítsd meg a hagymát a bacon maradék zsírján, de ha nincs elég, használhatsz egy kevés olívaolajat. Törd bele a fokhagymát is.

Öntsd hozzá a hámozott paradicsomot és nyomkodd kicsit szét a parikat. Ízesítsd sóval, borssal, bazsalikommal, majd szórd bele a chili paprikát is.

Forrald össze a mártást, majd keverd a szószba a bacont. Persze azt is lehet, hogy külön kínálod, így végig ropogós marad a szalonna.

Tálald friss salátával és a kedvenc tésztáddal/galuskáddal. Szórd meg a szószt friss bazsalikommal és sajttal, így mutatósabb és finomabb lesz az étel.

Ha tetszett a bejegyzés, gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.

4 Tovább

Bacon-ös sajtos masni

Zsófi barátném volt az első közülünk, még a gimi legelején, aki elkezdett próbálkozni a főzőcskézéssel. Sose felejtem el, a suli utáni pletykálás közben elkészített hatalmas adag bolognaikat, carbonara szószos tésztákat, melyek önálló előállítására iszonyúan büszkék voltunk akkoriban. (Nyilván itt a bolognai és carbonara alap felhasználásával készült verzióra kell gondolni.:D) Emlékszem még Zsófitól egy rakott krumplira, amit nem sütőben sütött, hanem fazékban főzött, illetve az ottalvós bulijai utáni - elmaradhatatlan -párizsis-sajtos rántottájára. :D

Azóta már derék háziasszony lett és sokat főzőcskéznek együtt a barátjával, Istivel. A gyors megoldásokat azonban még mindig szereti, úgyhogy nem is lepődtem meg, mikor a lakásavatójukon egy leveles tésztás nasival várt minket. Tényleg nagyon könnyű elkészíteni, ennek ellenére csak úgy eteti magát, úgyhogy kiváló vendégvárónak. 

leveles tészta bacon mustár sajt tojás liszt vendégvárók

Hozzávalók:

1 csomag leveles tészta

1 csomag bacon

10 dkg sajt

1 tojás

2-3 ek mustár

pici liszt a nyújtáshoz

leveles tészta bacon mustár sajt tojás liszt vendégvárók

Elkészítés:

A leveles tésztát lisztezett deszkán nyújtsd téglalap alakúra.

Kend le az egészet mustárral.

A téglalapot képzeletben felezd meg, és az egyik részét borítsd be a bacon szeletekkel.

Szórd rá a reszelt sajtot, majd hajtsd a bacon szalonnás, sajtos részre a tészta másik részét.

leveles tészta bacon mustár sajt tojás liszt vendégvárók

Vágd kb. 1-2 cm vastag és 10 cm hosszú csíkokra az összehajtott tésztát, majd középen csavard meg kétszer.

Tedd a masnikat sütőpapírral bélelt tepsibe, majd kend le jó alaposan felvert tojással.

Szórd meg őket a maradék reszelt sajttal.

Süsd 200 fokon kb. 12 percig.

leveles tészta bacon mustár sajt tojás liszt vendégvárók

Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.

Ui.: Zsófinak ma van a szülcsinapcsija (természetesen a 16.), így ezúton is szeretnék neki nagyon boldog szülinapot kívánni! :) 

leveles tészta bacon mustár sajt tojás liszt vendégvárók

0 Tovább

Baconös Kenyérfelfújt

Egyik szombaton Gy. megkérdezte, hogy mi lesz a vacsora. Mivel egész nap a konyhában sütöttem és amúgy sem voltam túl jól, azt válaszoltam, hogy vagy hideg vagy amit készít. :) Nem esett kétségbe, fogta magát, felmérte a hűtő tartalmát, majd eltűnt a konyhába. Nem tudtam miben mesterkedik, de az illatok nem voltak rosszak, így bizakodó voltam. Végül letette elém a tepsit és diadalittassan megkérdezte, hogy "Na akkor ezt felrakod a blogra?" Hát, lehet erre nem-et mondani? 

ui.: Persze lefotózni már nem volt hajlandó és a szöveget sem akarta megírni, de kicsire nem adunk. XD

tojás bacon bazsalikom tej sajtHozzávalók:

fél kg szikkadt kenyér

10 tojás

3 dl tej

egy kevés olívaolaj

1 csomag baconszalonna

1 marék apróra vágott friss bazsalikom

2 kk só, sok őrölt bors

10 dkg sajt

tojás bacon bazsalikom tej sajt

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 180 fokra és vegyél elő egy 20x30-as mélyebb tepsit.

A bacon mindkét oldalát süsd meg, majd vágd csíkokra.

A kisült zsírt csorgasd át a tepsibe, ha kevésnek tartod locsolj még bele egy kevés olívaolajat, hogy mindenhova jusson belőle.

A tojásokat üsd fel, keverd hozzá a tejet, majd ízesítsd sóval, borssal és az apróra vágott bazsalikommal.

A kenyeret szeleteld fel, majd jöhet is a felfújt összeállítása.

A szeleteket mártogasd meg a tojásban, majd sorakoztasd a tepsibe őket. 

Erre jöhet a bacon, majd megint a tojásba mártott kenyér, végül pedig reszelj rá sajtot.

Mehet is a sütőbe kb. 20 percre.

tojás bacon bazsalikom tej sajt

Tipp:

Mi salátával/savanyúsággal és snidlinges-joghurtos-majonézes szószal ettük. Utóbbihoz keverj össze egy kis doboz joghurtot 2 ek majonézzel és egy csokor apróra vágott snidlinggel. Sózd, borsozd és kész is a szósz. :) 

Ez hatalmas adag, ráaádásul nagyon laktató. Mi 3 napig ettük, de újramelegítve is jó volt. 

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek like-old a facebook oldalunkat

0 Tovább

Tavaszi tojássaláta

Ha maradt még néhány felesleges kemény tojásod a húsvéti asztalról, akkor ezt a receptet mindenképp próbáld ki, mert szuperül fel lehet hozzá használni a maradékot. Ezen kívül garantáltan nem a húsvéti ízek köszönnek vissza, mert a friss petrezselyemtől és újhagymától nagyon tavaszias és üde. Tökéletes választás egy szép napsütéses reggelihez.

bacon tojás petrezselyem répa újhagyma majonéz ráérős reggelik

Hozzávalók:

6 db tojás

néhány szál petrezselyem

1 kisebb répa

1 szál újhagyma

4-5 púpos ek natúr joghurt

3 ek majonéz

1 kk só, frissen őrölt bors

bacon tojás petrezselyem répa újhagyma majonéz ráérős reggelik

Elkészítés:

A tojást főzd meg, majd pucolás után vágd fel. (Én tojásszeletelőt használok: először rendesen felszeletelem vele a tojást, majd keresztbe fordítom és úgy is felvágom. Így kis kockákat kapok pillanatok alatt.)

A répát reszeld le, az újhagymát és a petrezselymet pedig szintén aprítsd minél kisebb darabokra.

A majonézt, a joghurtot keverd össze, sózd, borsozd.

Öntsd az összes felaprított alapanyagot a joghurtos-majonézes dresszinghez és tálald friss kenyérrel és zöldségekkel. 

Tipp: Ha valakinek hiányzik a hús, akkor süssön meg néhány bacon csíkot jó ropogósra, majd aprítsa fel és ezt is keverje a krémhez.

A fb oldalamhoz klikk ide.

0 Tovább

Főzni jó sütni még jobb

blogavatar

Sziasztok, Dóri vagyok a blog írója. Ha olyan recepteket és ötleteket keresel, amiket könnyen, gyorsan, kevés tapasztalattal is el tudsz készíteni, olvass tovább! Vigyázat, desszertek túlerőben! :) Jó sütés-főzést!

Legfrissebb bejegyzések

Címkefelhő

édességek (173),tojás (129),liszt (118),cukor (116),vaj (76),tej (66),vendégvárók (49),joghurt (49),tejföl (48),sütőpor (48),citrom (47),karácsony (45),fincsi ebédek (45),hagyma (42),sajt (40),ráérős reggelik (39),advent (39),csokoládé (39),túró (38),kakaópor (37),adventi naptár (36),olaj (36),habtejszín (36),paradicsom (35),fahéj (33),eper (32),rohanós vacsorák (32),tejszín (32),narancs (31),fokhagyma (31),gyors muffinok (30),porcukor (29),barack (28),bazsalikom (27),krumpli (27),mascarpone (25),meggy (25),csoki (25),leveles tészta (24),vaníliás cukor (24),vanília (24),étcsokoládé (23),sonka (22),dió (20),pohárkrémek (20),húsvét (19),ribizli (18),málna (18),lekvár (18),(18),répa (17),élesztő (17),alma (16),keksz (16),kakaó (15),leves (15),snidling (14),szeder (14),saláta (14),pite (14),puding (13),őszibarack (13),piskóta (13),sárgabarack (13),fehércsoki (13),kolbász (12),petrezselyem (12),oregánó (12),gyümölcs (12),muffin (12),szegfűszeg (12),krémsajt (12),kókusz (12),paradicsomszósz (11),étcsoki (11),kukorica (11),gasztroajándék (10),görög joghurt (10),áfonya (10),bonbon (10),csirkemell (10),paprika (10),bors (10),zöldfűszer (10),spenót (9),majonéz (9),méz (9),brownie (9),lilahagyma (9),tészta (9),rozmaring (9),olívaolaj (9),torta (8),póréhagyma (8),dekorcukor (8),sajtkrém (8),sütőtök (8),mustár (8),krémleves (8),halloween (8),banán (8),cseresznye (8),zabpehely (8),kókuszreszelék (8),rétes (8),kelttészta (7),mák (7),palacsinta (7),medvehagyma (7),szilva (7),újhagyma (7),ánizs (6),aszalt áfonya (6),bor (6),farsang (6),trüffel (6),anyák napja (6),likőr (6),tejcsokoládé (6),szódabikarbóna (6),chili (6),kaliforniai paprika (6),ricotta (6),fánk (6),rugelach (6),baracklekvár (6),fehércsokoládé (6),tök (5),rizs (5),levendula (5),hidegtál (5),csoki pasztilla (5),pogácsa (5),szalonna (5),mandula (5),kávé (5),marcipán (5),babapiskóta (5),réteslap (5),uborka (5),görögjoghurt (5),burgonya (5),fehérbor (5),olívabogyó (5),pizza (5),gyorsvacsi (5),nutella (5),kandírozott narancs (4),bacon (4),mogyoró (4),sajttorta (4),vanília aroma (4),zabkeksz (4),borsó (4),valentin-nap (4),cukkini (4),mandarin (4),zselatinfix (4),erdei gyümölcs (4),körte (4),cheesecake (4),káposzta (4),csirke (4),kivi (4),szalámi (4),barnacukor (4),eperlekvár (4),gyümölcskenyér (4),zöldség (4),menta (4),kefír (3),gesztenye (3),Rohanós vacsorák (3),mozzarella (3),chili paprika (3),csicseriborsó (3),tócsni (3),gofri (3),fetasajt (3),étkezési keményítő (3),virsli (3),aprósütemény (3),blogkóstoló (3),besamel (3),mézeskalács fűszerkeverék (3),tortazselé (3),szülinap (3),aszalt gyümölcs (3),mézeskalács (3),befőzés (3),búzadara (3),mazsola (3),citromfű (3),kávétejszín (3),ehető ajándék (3),lekvárfőzés (3),fondant (3),szezámmag (3),darált hús (3),tortilla (3),torma (3),vöröshagyma (3),amerikai palacsinta (3),brokkoli (3),mexikói (3),csiga (3),víz (3),rum (3),linzer (3),kalács (3),pirospaprika (3),lepény (3),mártogatós (3),lasagne (3),olajbogyó (3),cékla (3),szilveszter (3),pizzaszósz (3),feta (2),alaplé (2),zöldborsó (2),knorr (2),parmezán (2),majoranna (2),promóció (2),vodka (2),keményítő (2),szerecsendió (2),fagyi (2),kuglóf (2),ananász (2),ételfesték (2),müzli (2),zselatin (2),margarin (2),raffaello (2),fehér csokoládé (2),gyümölcsrizs (2),bukta (2),fagylalt (2),jégkrém (2),nyaralás (2),csokikrém (2),mogyorókrém (2),aszalt szilva (2),penne (2),magyarprovence (2),dzsemfix (2),salsa szósz (2),levendulabirtok (2),pálinka (2),grillcsirke (2),pasztilla (2),turmix (2),cheesecake brownie (2),oreo keksz (2),linzertészta (2),sütipecsét (2),gyerekek (2),Édességek (2),tejszínhab (2),tésztasaláta (2),szörp (2),jalapeno (2),teljes kiőrlésű liszt (2),bab (2),készülődés (2),zsömle (2),darált keksz (2),mozarella (2),zsír (2),töltött tojás (2),chorizo (2),pizzagolyó (2),zserbó (2),Gyors muffinok (2),pesto (2),aszalt paradicsom (2),gyümölcskosárka (2),feta sajt (2),füstölt sajt (2),juhtúró (2),kókusztej (2),lime (2),cukormáz (2),smoothie (2),curry (2),bögrés (2),zsemlemorzsa (2),alkohol (2),gyors vacsorák (2),ehető ajándékok (2),hamburger (2),meggybefőtt (2),bodza (2),balzsamecet (2),piskótatekercs (2),bodzaszörp (2),sűrített tej (2),pompos (2),háztartásikeksz (1),vaníliarúd (1),mézeskalácsfűszer (1),graham liszt (1),barna cukor (1),baileys (1),körözött (1),sütésnélkül (1),író (1),narancslé (1),blondie (1),kevert (1),karfiol (1),besamel mártás (1),füge (1),bögrés sütemény (1),aranygaluska (1),rumaroma (1),fügelekvár (1),túró rudi (1),kínai (1),szójaszósz (1),kakaóscsiga (1),töltött krumpli (1),pillecukor (1),lasagne tészta (1),hidegtálak (1),szilvalekvár (1),mézeskalács fűszer (1),vanília puding (1),puncs puding (1),méteres kalács (1),tejberizs (1),maszatolós torta (1),clafoutis (1),barackpüré (1),krumplilángos (1),gnocchi (1),vörös áfonya (1),mexikói alap (1),kávélikőr (1),húsleves alaplé (1),pirítós (1),túrós batyu (1),túrós táska (1),tejpite (1),cseresznye lekvár (1),mérésnélkül (1),bögréssüti (1),nektarin (1),nyár (1),tejpor (1),raffaello golyó (1), (1),citromsav (1),levendulás (1),rétesliszt (1),psikóta (1),tejcsoki (1),vonat (1),gyertya (1),nudli (1),tiramisu (1),vaníliás pudingpor (1),szóda (1),barackpálinka (1),knorr 100%természetesalapok (1),trnd (1),vanília kivonat (1),főzőkrém (1),aprósüti (1),édesség (1),chilis bab (1),bögrés süti (1),knorr 100% természetes alapok (1),bolognai (1),zödfűszer (1),daráltkeksz (1),monoszló (1),masni (1),moszonló (1),kiszúró (1),mogyoróvaj (1),erőspaprika (1),császármorzsa (1),gesztenye massza (1),ehetőajándék (1),aszaltsárgabarack (1),aszaltbarack (1),aszaltgyümölcs (1),kenyér (1),kruton (1),denevér (1),saj (1),gorgonzola (1),lila hagyma (1),citromlé (1),narancslekvár (1),vajkrém (1),barbérlevél (1),koriander (1),ballagás (1),ciabatta (1),hawaii (1),bevonat (1),tahini (1),munkaebéd (1),Ráérős reggelik (1),Vendégvárók (1),hús (1),töltelék (1),eperszósz (1),karaj (1),habfixáló (1),mákosguba (1),kapcsolat (1),paradicsomkonzerv (1),lecsó (1),bográcsozás (1),szalonnasütés (1),csilipaprika (1),csokipasztilla (1),bagett (1),kuszkusz (1),grillezés (1),velence (1),savanyúság (1),kovászos uborka (1),teszínhab (1),gyömölcs (1),pizzafeltét (1),csokiszósz (1),töltött hús (1),olaszrizling (1),quesadilla (1),nachos (1),penne (1),sonkatekercs (1),töltött karaj (1),áfonyalekvár (1),reggeli (1),borkóstoló (1),képviselő fánk (1),gyümölcslé (1),képviselőfánk (1),zöldbab (1),koktél (1),buli (1),rukkola (1),krém (1),muffinok (1),smarties (1),zselé (1),Anyák Napja (1),csokiskeksz (1),street food (1),hamburgerhús (1),ketchup (1),grillkolbász (1),cookies (1),vacsora (1),kelt tészta (1),tavasz (1),sztrapacska (1),péksütemény (1),csokissüti (1),hámozott paradicsom (1),panír (1),paradicsom püré (1),aprósütemények (1),sós aprósütemények (1),karácsonyi ebéd (1),ebédmenü (1),desszert (1),főétel (1),zeller (1),tárkony (1),jelmez (1),gumicukor (1),dekoráció (1),kifli (1),krumplifánk (1),mákos guba (1),aszalvány (1),kandírozott gyümölcs (1),rizskoch (1),avokádó (1),szaloncukor (1),sárgarépa (1),fehérrépa (1),karalábé (1),zeller (1),étcsokokoládé (1),gesztenyemassza (1),majonézes burgonya (1),franciasaláta (1),zöldségkeverék (1),fatörzs (1),bejgli (1),hab (1),szósz (1),salsa (1),krumplipüré (1),köret (1),túrókrém (1),ragu (1),sertéslapocka (1),lapocka (1),sertés (1),VKF (1),pulykamell (1),rántott (1),panírozás (1),rántott tök (1),steak burgonya (1),SAD! (1),ősz (1),vörösbor (1),kakaós csiga (1),meggylekvár (1),kandírozott narancshéj (1),almáspite (1),tökfaragás (1),olíva bogyó (1),sütögetés (1),köménymag (1),lilakáposzta (1),pizzás csiga (1),sajtos roló (1),kacsacomb (1),kacsa (1),ecet (1),párolt lilakáposzta (1),churros (1)

Utolsó kommentek