Őszibarackos szelet

Kint ugyan már erőteljesen színesednek a levelek és egyre hűvösebb az idő, a piacokon mégis sok helyen látni friss, gyönyörű őszibarackot. Mi is minden hétvégén úgy megyünk le Velencére, hogy na, most aztán leszedjük az összeset, de valahogy mindig csak egy kevés érik be. Ami egyébként ideális, mert július eleje óta folyamatosan el vagyunk látva barival. Persze minden jó véget ér egyszer, így a nyári szezon lezárásaként hozok egy utolsó barackos receptet. Még most érdemes elkészíteni, mert sajnos a frissre közel egy évet várnunk kell.

őszibarack barack édesség piskóta puding tortazselé tej cukor tojás liszt vaníliás cukor

Hozzávalók a piskótához:

3 tojás

3 ek cukor

3 púpos ek liszt

1 csipet só

fél csomag sütőpor

1 csomag vaníliás cukor

őszibarack barack édesség piskóta puding tortazselé tej cukor tojás liszt vaníliás cukor

Hozzávalók a díszítéshez:

1 csomag fehércsokoládés pudingpor

3 ek cukor

fél l tej

4 nagyobb őszibarack

1 csomag átlátszó tortazselé

őszibarack barack édesség piskóta puding tortazselé tej cukor tojás liszt vaníliás cukor

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 200 fokra és bélelj ki sütőpapírral egy 20x30-as tepsit.

A tojásokat válaszd ketté, és a fehérjét verd habbá egy csipet sóval.

A sárgáját jó alaposan dolgozd össze a cukorral és a vaníliás cukorral, majd szitáld bele a sütőporral elkevert lisztet.

Óvatosan forgasd bele a tojásfehérje habot, de vigyázz, nehogy összetörjön.

Egyengesd el a tésztát a tepsibe, majd süsd a piskótát aranybarnára. (kb. 10 perc)

Míg sül a tészta, a pudingport keverd ki 3 ek cukorral és a tejjel, majd készítsd el a csomagoláson látható utasítás szerint. Hagyd hűlni, de néha keverd át, nehogy megbőrösödjön.

Ha kész a piskóta, takard le és ezt is hagyd kihűlni.

Az őszibarackokat mosd meg, majd szeleteld fel.

A zselatint készítsd el a csomagoláson látható utasítás szerint.

Ezt követően jöhet a süti összeállítása:

Óvatosan húzd le a sütőpapírt a tésztáról, majd helyezd vissza a tepsibe.

A pudingot oszlasd el a piskótán, majd rakd ki a barackkal.

A kicsit pihentetett tortazselét öntsd középről kiindulva a sütire.

Szeletelés előtt hűtsd be. 

őszibarack barack édesség piskóta puding tortazselé tej cukor tojás liszt vaníliás cukor

Ha tetszett a bejegyzés, nézz körül facebookon és instagramon is. 

0 Tovább

Citromos barackhab

Citromos-barackos-joghurtos piskótának indult, de mikor konstatáltam (természetesen miután előpakoltam már mindent), hogy nincs itthon tojás, gyorsan stratégiát váltottam és lett belőle pohárkrém. Ami már csak azért is jó döntésnek bizonyult, mert aznap volt a nyár eddigi legmelegebb napja és nem hiányzott hozzá még a sütő plusz fűtése is. :D Szóval összességében csak hálás lehetek, hogy elfogyott az a fránya tojás. :D 

pohárkrémek édességek barack sárgabarack joghurt habtejszín porcukor citrom babapiskótaHozzávalók:

200 g habtejszín

200 g natúr joghurt

10 szem sárgabarack

1 csomag babapiskóta

1 citrom

3 ek porcukor (több/kevesebb ízlés szerint)

pohárkrémek édességek barack sárgabarack joghurt habtejszín porcukor citrom babapiskóta

Elkészítés:

A habot verd fel, majd add hozzá a porcukrot és a joghurtot. 

A barackot mosd meg, magozd ki, majd egy botmixerrel pépesítsd és önts a joghurtos szószhoz.

Reszeld bele a citrom héját is. Csavard bele a citrom felének a levét.

Szedj elő 6 poharat, majd mindegyik aljába tördelj 1-2 babapiskótát.

Locsold meg néhány csepp citromlével.

Kanalazz rá a barackos habból, majd ismét jöhet 1-2 bapapiskóta.

Locsold meg citrommal, majd oszd el a tetején a maradék habot.

Díszítsd gyümölccsel és babapiskótával ízlés szerint.

pohárkrémek édességek barack sárgabarack joghurt habtejszín porcukor citrom babapiskóta

Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.

2 Tovább

Epres szelet

Éveken keresztül jártunk családilag a közeli "Szedd Magad" eperföldjeire és minden évben több 10 kg gyümölcsöt sikerült előbb-utóbb "összegubiznunk". Nagyon jó kis program volt, de azért emlékszem, hogy nem mindig volt őszinte a mosolyom az 50 fokban, nyakig epresen. Ahogy a nagyszüleim idősödtek és nekünk is egyre több dolgunk lett, új alternatívát kellett keresnünk az eper beszerzésére. Egyszerűen sem idő sem energia nem maradt arra, hogy fél napokat kint töltsünk az eperföldön, majd még be is főzzük, el is rakjuk a gyümölcsöt. Természetesen mindkét Nagypapám lelkesen nevelgeti a kis eperpalántákat a veteményesben, de sajnos ez a mennyiség kb. az 1%-át fedezi csak a nagycsalád fogyasztásának. Szerencsére Mama nagyon szemfüles és mindig talál egy jó kis termelőt, akitől nagyon olcsón be tudjuk szerezni a több 10 kg-nyi gyümölcsöt. Idén sikerült leversenyeznem és gyönyörű epreket szereztem egy helyi termelői csoporton keresztül. Telepakoltuk a mélyhűtőt és főztünk egy csomó lekvárt is, de persze az eper frissen az igazi, így nem egy és nem kettő epres sütit sütöttem az elmúlt napokban. Íme az egyik. :) 

tojás cukor liszt kakaópor kakaó sütőpor piskóta édességek eper tejföl habtejszín zselatinfix eperlekvár

Hozzávalók a piskótához:

3 tojás

3 ek cukor

3 ek liszt

1 ek kakaópor

1 csipet só

fél csomag sütőpor

tojás cukor liszt kakaópor kakaó sütőpor piskóta édességek eper tejföl habtejszín zselatinfix eperlekvár

Hozzávalók a krémhez:

2 dl habtejszín

3 dl tejföl

1 csomag zselatinfix

4 ek eperlekvár

20 dkg eper

1 csomag átlátszó tortazselé

tojás cukor liszt kakaópor kakaó sütőpor piskóta édességek eper tejföl habtejszín zselatinfix eperlekvár

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 200 fokra és bélelj ki sütőpapírral egy 20x30-as tepsit.

A tojásokat válaszd ketté, és a fehérjét verd habbá egy csipet sóval.

A sárgáját jó alaposan dolgozd össze a cukorral és a vaníliás cukorral, majd szitáld bele a sütőporral és a kakaóval elkevert lisztet.

Óvatosan forgasd bele a tojásfehérje habot, de vigyázz, nehogy összetörjön.

Egyengesd el a tésztát a tepsibe, majd süsd a piskótát aranybarnára. (kb. 10 perc)

Míg sül a piskóta, a habtejszínt kezd el felverni, majd közben add hozzá a zselatinfixet.

Ha jó kemény a hab, forgasd bele a tejfölbe, majd add hozzá az eperlekvárt is.

Az eprek egy részét tedd félre a díszítéshez, a többit pedig aprítsd fel, majd ezt is add a krémhez.

Ha kész a piskótád, meleg helyen, letakarva, hagyd kihűlni, majd húzd le róla a sütőpapírt, és tedd vissza a tepsibe.

Kanalazd rá a krémet, majd rakd ki a tetejét eper szeletekkel.

Készítsd el a tortazselét a csomagoláson lévő használati utasítás szerint, majd öntsd rá a sütire. Sajnos nekem egy kicsit felkeverte a krémet, ezért érdemes előtte picit lehűteni a sütit.

tojás cukor liszt kakaópor kakaó sütőpor piskóta édességek eper tejföl habtejszín zselatinfix eperlekvár

Tipp: Érdemes a fogyasztás előtti este elkészíteni, hogy másnap könnyű legyen szeletelni.  


Ha tetszett a bejegyzés, nézz körül facebookon és instagramon is. 

0 Tovább

Túró rudi pohárkrém

Mindig mondom, hogy a pohárkrémek mennyire, de mennyire egyszerűek, és, hogy sokkal elegánsabbak, finomabban, extrábbak, mint amennyi energiát belefektet az ember. Ez a túró rudi ízvilágú édesség is isteni, viszont kakaós piskóta kell hozzá a keksz/babapiskóta helyett, aminek a megsütése ugye egy plusz lépés az eddigi krémekhez képest. Persze szuper ötlet lehet akkor elkészíteni, ha maradt egy kevés csokis süti, muffin, piskóta vagy brownie, ami már egy kicsit szikkadt és jó lenne felturbózni valamivel, de én azt mondom, hogy a plusz sütögetés ellenére is nagyon megéri elkészíteni. 

édességek pohárkrémek túró túró rudi citrom habtejszín porcukor cukor kakaópor piskóta liszt tojás csokoládé tej tejcsokoládé

Hozzávalók 6 főre:

250 g túró

200 g habtejszín

4 ek porcukor

1 citrom

150 g étcsoki

2-3 ek tej

Hozzávalók a piskótához:

2 tojás

2 ek liszt

2 ek cukor

1 ek kakaópor

fél kk. sütőpor

édességek pohárkrémek túró túró rudi citrom habtejszín porcukor cukor kakaópor piskóta liszt tojás csokoládé tej tejcsokoládé

Elkészítés:

Elsőként készítsd el a piskótát. (Ha maradék csokis sütivel dolgozol, akkor a következő lépések értelem szerűen átugorhatóak.)

A sütőt melegítsd elő 200 fokra és készíts elő egy kisebb szilikonos vagy sütőpapírral bélelt formát. 

A tojásokat válaszd ketté és a sárgáját keverd fehéredésig a cukorral.

A lisztet és a sütőport dolgozd össze a kakaóval, majd szitáld a cukros, tojásos masszához.

A tojásfehérjét verd kemény habbá, majd forgasd óvatosan a tésztába.

Süsd kb. 10 percig. Meleg helyen hagyd kihűlni.

Közben készítsd elő a túrókrémet. Ehhez a túrót törd át (ha szükséges), majd keverd ki a porcukorral és reszeld bele a citrom héját.

A habtejszínt verd fel és forgasd a túróhoz.

A csokoládét olvaszd fel egy kevés tejjel, majd - ha kicsit kihűlt a piskótád - jöhet is az összeállítás.

A poharak aljába tegyél egy kevés apróra vágott/tördelt süteményt, majd kanalazz rá a krémből.

Locsold meg olvasztott csokival, majd ismét jöhet a piskóta, a túrókrém, végül a maradék csoki.

Kész is vagy, de a díszítést se felejtsd el! :) 

édességek pohárkrémek túró túró rudi citrom habtejszín porcukor cukor kakaópor piskóta liszt tojás csokoládé tej tejcsokoládé

Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.

0 Tovább

Kávés-meggyes pohárkrém

Ki szereti a kávét és a kávés sütiket? Én nem igazán vagyok oda egyik vonulatért sem, de az utóbbi időben, azért néha-néha muszáj meginnom 1-1 "lightosat". A helyzet ugyanis az, hogy a Kis Bébi annyira leszív, hogy kb. még vérnyomásom sincs. :D Minden esetre maga a kávé íz valószínűleg sose lesz a kedvencem, de azért azt elismerem, hogy sütiben elég jó tud lenni. A savanykás meggyel pedig még jobb. Próbáljátok ki.


habtejszín görög joghurt joghurt cukor porcukor meggy rumaroma pohárkrémek édességek babapiskóta kávé

Hozzávalók 6 főre:

2 dl habtejszín

200 g görög joghurt

4 ek porcukor 

1 adag nescafe vagy lighti főzös kávé

100 g babapiskóta

fél üveg meggybefőtt

1 kk rumaroma

1-2 ek cukor

habtejszín görög joghurt joghurt cukor porcukor meggy rumaroma pohárkrémek édességek babapiskóta kávé

Elkészítés:

Elsőként készítsd el a kávét, hogy legyen ideje kicsit kihűlni. 

Ezt követően a meggyet főzd össze a rumaromával, illetve, ha nagyon savanyúnak találod, egy kis cukorral. Tedd ezt is félre kihűlni.

Verd fel a habtejszínt, szitáld hozzá a porcukrot és óvatosan forgasd bele a görög joghurtot is.

A babapiskótákat törd 3-4 darabba és egy pillanatra áztasd meg  minden oldalát a kávéban. 

Oszd el a poharak aljába.

Kanalazd a piskótára a habot, majd jöhet a meggyes réteg is. 

Végül tehetsz még néhány szem sima meggybefőttet is a krém tetejére. 

Tipp: Tálalás előtt hűtsd be.

habtejszín görög joghurt joghurt cukor porcukor meggy rumaroma pohárkrémek édességek babapiskóta kávé

Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.

0 Tovább
«
123

Főzni jó sütni még jobb

blogavatar

Sziasztok, Dóri vagyok a blog írója. Ha olyan recepteket és ötleteket keresel, amiket könnyen, gyorsan, kevés tapasztalattal is el tudsz készíteni, olvass tovább! Vigyázat, desszertek túlerőben! :) Jó sütés-főzést!

Címkefelhő

édességek (135),tojás (91),liszt (75),cukor (74),vaj (57),tej (47),vendégvárók (41),fincsi ebédek (40),tejföl (40),karácsony (36),hagyma (36),joghurt (36),sajt (35),paradicsom (35),advent (34),citrom (33),habtejszín (33),sütőpor (33),ráérős reggelik (32),adventi naptár (32),fahéj (31),csokoládé (31),túró (30),kakaópor (30),narancs (27),bazsalikom (27),rohanós vacsorák (27),fokhagyma (26),olaj (26),eper (25),barack (24),tejszín (24),leveles tészta (22),porcukor (22),vaníliás cukor (22),meggy (22),krumpli (21),sonka (21),gyors muffinok (20),étcsokoládé (19),vanília (18),mascarpone (18),pohárkrémek (18),csoki (18),dió (16),ribizli (15),répa (15),alma (14),snidling (13),őszibarack (13),leves (13),málna (12),saláta (12),húsvét (12),szegfűszeg (12),oregánó (12),fehércsoki (12),paradicsomszósz (11),pite (11),krémsajt (11),élesztő (11),puding (11),lekvár (11),kolbász (11),gyümölcs (11),petrezselyem (11),kakaó (10),(10),sárgabarack (10),szeder (10),bonbon (10),zöldfűszer (10),keksz (10),kukorica (10),csirkemell (10),paprika (9),étcsoki (9),tészta (9),majonéz (9),piskóta (9),halloween (8),brownie (8),rétes (8),sajtkrém (8),lilahagyma (8),sütőtök (8),krémleves (8),dekorcukor (8),spenót (8),mustár (8),rozmaring (8),póréhagyma (7),görög joghurt (7),áfonya (7),méz (7),muffin (7),torta (7),kókusz (6),kaliforniai paprika (6),olívaolaj (6),szilva (6),kelttészta (6),ánizs (6),ricotta (6),cseresznye (6),chili (6),zabpehely (6),kókuszreszelék (6),újhagyma (6),banán (5),medvehagyma (5),réteslap (5),gyorsvacsi (5),pizza (5),rugelach (5),marcipán (5),csoki pasztilla (5),olívabogyó (5),farsang (5),palacsinta (5),bor (5),tejcsokoládé (5),uborka (5),trüffel (5),fánk (5),tök (5),baracklekvár (5),fehércsokoládé (5),bors (5),rizs (4),aszalt áfonya (4),hidegtál (4),bacon (4),körte (4),kivi (4),szalámi (4),cukkini (4),anyák napja (4),sajttorta (4),zabkeksz (4),csirke (4),cheesecake (4),szalonna (4),mandarin (4),mák (4),menta (4),kandírozott narancs (4),babapiskóta (4),zselatinfix (4),zöldség (4),fehérbor (4),gyümölcskenyér (4),valentin-nap (4),vöröshagyma (3),étkezési keményítő (3),Rohanós vacsorák (3),darált hús (3),brokkoli (3),aszalt gyümölcs (3),pirospaprika (3),besamel (3),szezámmag (3),ehető ajándék (3),mandula (3),lepény (3),tócsni (3),mozzarella (3),fondant (3),lekvárfőzés (3),tortazselé (3),befőzés (3),chili paprika (3),gofri (3),kávé (3),virsli (3),citromfű (3),blogkóstoló (3),mexikói (3),levendula (3),csiga (3),káposzta (3),mézeskalács fűszerkeverék (3),pizzaszósz (3),lasagne (3),tortilla (3),nutella (3),borsó (3),gasztroajándék (3),torma (3),zselatin (2),feta sajt (2),pizzagolyó (2),mártogatós (2),ananász (2),dzsemfix (2),pesto (2),barnacukor (2),burgonya (2),meggybefőtt (2),búzadara (2),zsömle (2),kókusztej (2),aszalt paradicsom (2),grillcsirke (2),pogácsa (2),gesztenye (2),szerecsendió (2),tejszínhab (2),alaplé (2),majoranna (2),mogyoró (2),aprósütemény (2),ehető ajándékok (2),kuglóf (2),cukormáz (2),mézeskalács (2),Édességek (2),pasztilla (2),parmezán (2),eperlekvár (2),cékla (2),likőr (2),penne (2),oreo keksz (2),zserbó (2),darált keksz (2),pálinka (2),aszalt szilva (2),nyaralás (2),zsemlemorzsa (2),készülődés (2),gyerekek (2),Gyors muffinok (2),linzertészta (2),alkohol (2),lime (2),sütipecsét (2),kalács (2),keményítő (2),juhtúró (2),kefír (2),szódabikarbóna (2),vanília aroma (2),knorr (2),töltött tojás (2),salsa szósz (2),fetasajt (2),olajbogyó (2),levendulabirtok (2),magyarprovence (2),curry (2),csicseriborsó (2),füstölt sajt (2),promóció (2),csokikrém (2),cheesecake brownie (2),rum (2),tésztasaláta (2),feta (2),gyümölcskosárka (2),bab (2),hamburger (2),mozarella (2),kínai (1),étcsokokoládé (1),mogyoróvaj (1),tárkony (1),gesztenyemassza (1),édesség (1),szaloncukor (1),narancslekvár (1),főzőkrém (1),amerikai palacsinta (1),avokádó (1),piskótatekercs (1),lasagne tészta (1),fügelekvár (1),masni (1),töltött krumpli (1),bejgli (1),saj (1),knorr 100% természetes alapok (1),kakaóscsiga (1),túró rudi (1),hab (1),karácsonyi ebéd (1),ebédmenü (1),főétel (1),desszert (1),jégkrém (1),szójaszósz (1),fagylalt (1),zeller (1),sós aprósütemények (1),aprósütemények (1),moszonló (1),kiszúró (1),majonézes burgonya (1),erdei gyümölcs (1),zöldségkeverék (1),fatörzs (1),franciasaláta (1),monoszló (1),aszalvány (1),mazsola (1),kandírozott gyümölcs (1),chilis bab (1),bolognai (1),bögrés (1),aranygaluska (1),teljes kiőrlésű liszt (1),mézeskalácsfűszer (1),blondie (1),bögrés sütemény (1),sűrített tej (1),vajkrém (1),baileys (1),pompos (1),graham liszt (1),gyümölcsrizs (1),smoothie (1),turmix (1),barna cukor (1),narancslé (1),vanília kivonat (1),görögjoghurt (1),pillecukor (1),rumaroma (1),kevert (1),besamel mártás (1),linzer (1),denevér (1),zeller (1),karalábé (1),víz (1),churros (1),gorgonzola (1),lila hagyma (1),karfiol (1),trnd (1),sárgarépa (1),fehérrépa (1),knorr 100%természetesalapok (1),füge (1),sütésnélkül (1),háztartásikeksz (1),bukta (1),zödfűszer (1),körözött (1),fagyi (1),barackpálinka (1),fehér csokoládé (1),vaníliarúd (1),rizskoch (1),szalonnasütés (1),Anyák Napja (1),balzsamecet (1),zselé (1),street food (1),hamburgerhús (1),ketchup (1),grillkolbász (1),péksütemény (1),kelt tészta (1),muffinok (1),tavasz (1),író (1),sztrapacska (1),olaszrizling (1),eperszósz (1),szülinap (1),koriander (1),hawaii (1),ételfesték (1),bevonat (1),margarin (1),ballagás (1),ciabatta (1),habfixáló (1),mákosguba (1),Vendégvárók (1),Ráérős reggelik (1),gyors vacsorák (1),krém (1),áfonyalekvár (1),reggeli (1),karaj (1),quesadilla (1),chorizo (1),nachos (1),jalapeno (1),hús (1),töltelék (1),csokiskeksz (1),smarties (1),csokissüti (1),töltött hús (1),vacsora (1),borkóstoló (1),munkaebéd (1),pizzás csiga (1),zöldbab (1),penne (1),szilveszter (1),töltött karaj (1),sonkatekercs (1),kuszkusz (1),képviselőfánk (1),buli (1),képviselő fánk (1),rukkola (1),koktél (1),gyümölcslé (1),kapcsolat (1),müzli (1),kacsa (1),kacsacomb (1),párolt lilakáposzta (1),ecet (1),köménymag (1),lilakáposzta (1),sajtos roló (1),kakaós csiga (1),sertéslapocka (1),ragu (1),sertés (1),lapocka (1),vörösbor (1),kandírozott narancshéj (1),barbérlevél (1),jelmez (1),gumicukor (1),dekoráció (1),kifli (1),krumplifánk (1),mákos guba (1),szósz (1),salsa (1),almáspite (1),meggylekvár (1),tökfaragás (1),sütögetés (1),olíva bogyó (1),krumplipüré (1),köret (1),grillezés (1),velence (1),cookies (1),bográcsozás (1),csilipaprika (1),lecsó (1),pizzafeltét (1),csokiszósz (1),kovászos uborka (1),paradicsomkonzerv (1),savanyúság (1),teszínhab (1),gyömölcs (1),csokipasztilla (1),bagett (1),pulykamell (1),SAD! (1),VKF (1),túrókrém (1),daráltkeksz (1),ősz (1),steak burgonya (1),panír (1),hámozott paradicsom (1),panírozás (1),rántott (1),rántott tök (1),zöldborsó (1)

Utolsó kommentek