Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Mexikói Chilis Babos Tortilla

Szerintem a chilis bab népszerűségét nagyrészt Bud Spencer filmjeinek köszönheti. Öcsémmel, gyerekkorunkban mi is nagy rajongói voltunk (mármint Budnak), így mikor egy velencei parti büfében megláttuk, hogy árulnak a fent nevezett ételünkből, nem is haboztunk, hanem rávettük a Szüleinket, hogy azonnal kóstoljuk meg. Úgy rémlik, hogy az eredetileg vásárolt mennyiség igen kevésnek bizonyult, így Apa vissza is ment plusz adag(ok)ért. Azóta Anya kikísérletezte a saját receptjét, amit az egész család imád. Egy kis friss kenyérrel, és jó sok chili paprikával isteni ebéd. Na, persze nem a legdiétásabb. :D Azonban ezen is segíthetünk (már ha akarunk) egy kis teljes kiőrlésű tortilla lappal és sok finom zöldséggel. Így egy teljesen új ételt kapunk, ami nem kevésbé isteni. :) 

csirkemell tortilla chilis bab rohanós vacsorák paprika kaliforniai paprika hagyma lilahagyma vöröshagyma paradicsom uborka saláta trnd knorr promóció knorr 100%természetesalapok

Hozzávalók:

1 csomag Chilis Bab alap a Knorr 100% természetes alapok közül 

1 db vöröshagyma

30 dkg hús (nálam csirkemell)

1-2 kisebb kaliforniai paprika

1 db paradicsomos babkonzerv (nálam csípős)

1 db kukorica konzerv

olaj

1 csomag tortilla lap

zöldségek (nálam lilahagyma, paradicsom, uborka, jégsaláta)

csirkemell tortilla chilis bab rohanós vacsorák paprika kaliforniai paprika hagyma lilahagyma vöröshagyma paradicsom uborka saláta trnd knorr promóció knorr 100%természetesalapok

Elkészítés:

Elsőként aprítsd össze a vöröshagymát és a husit is vágd kisebb darabokra.

Futtasd meg egy kevés olajon a hagymát, majd mehet rá a husi is. Fehéredésig pirítsd. 

Keverd ki a Knorr Chilis Bab alapját a 3 dl vízzel, majd öntsd rá a husira.

Mehet hozzá a bab, a lecsöpögtetett kukorica és felaprított kalifornia paprika is.

Főzd kb 10 percig, hogy összeérjenek az ízek és minden megpuhuljon.

Közben készítsd elő a tortilla lapokat és a zöldségeket.

A lilahagymát pucold meg és a paradicsommal, uborkával együtt szeleteld fel.

A salátát tépkedd nagyobb darabokra.

A tortilla lapokat melegítsd meg, majd jöhet is a vacsi. 

Rakj ízlés szerint néhány evőkanállal a chilis babos raguból a tortilla lapra, oszd el rajta a zöldségeket, majd tekerd fel. :)

csirkemell tortilla chilis bab rohanós vacsorák paprika kaliforniai paprika hagyma lilahagyma vöröshagyma paradicsom uborka saláta trnd knorr promóció knorr 100%természetesalapok

Tipp: Egy kis korianderes joghurt sem rontja el.

Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.

0 Tovább

Tortilla-ba csavart fűszeres panírban sütött csirkefalatok chilis majonézzel

Férjem nagy rántott hús rajongó, én viszont kevésbé vagyok oda érte, egyrészt az olajszag, másrészt a nagy macera miatt. Elég ritkán készítünk, de szerencsére a Nagymamák pótolják a hiányt. :)  A következő receptben nem a klasszikus rántott hús, hanem egy egyszerűbb - és talán egy fokkal egészségesebb - fűszeres zsemlemorzsában megforgatott változat kap szerepet. Ezt a fincsi ropogós husit pedig fogjuk és jó sok zöldséggel, illetve egy pikáns chili szósszal betekerjük egy tortilla lepénybe. Szuper vacsora lesz belőle, elhihetitek. :) 

tortilla mexikói csirkemell chili majonéz paradicsom saláta lilahagyma

Hozzávalók 4 tekercshez:

4 db tortilla lap

20-30 dkg csirkemell

1 dl olaj

1 kk só, bors

2 ek mexikói fűszerkeverék

1 bögrényi zsemlemorzsa

2 paradicsom

8 levél jégsaláta

1 nagyobb lilahagyma

1 kis doboz tejföl

2 ek majonéz

1 kk chilipor (ízlés szerint több-kevesebb)

tortilla mexikói csirkemell chili majonéz paradicsom saláta lilahagyma

Elkészítés:

Elsőként a sütőt melegítsd elő 180 fokra és bélelj ki sütőpapírral egy tepsit.

A csirkemellet vágd kisebb kockákra, majd sózd, borsozd.

A mexikói fűszerkeveréket keverd a zsemlemorzsához.

Forgasd meg a csirkefalatokat olajba, majd a fűszeres morzsába.

Sorakoztasd őket a tepsire és süsd kb 25 percig.

Közben vágd fel a paradicsomot, a hagymát és a salátát is tépkedd nagyobb darabokra.

A szószhoz keverd össze a tejfölt a majonézzel, majd tedd bele a chiliport is.

Ha kész a husi, már csak össze kell állítanod a tekercseket.

A lapokat kend meg a chilis szósszal, majd szórd rájuk egyenletesen a zöldségeket és a husit. 

Először a tortillalap alját, majd a két szélső oldalát hajtsd a töltelékre, és már eheted is.

tortilla mexikói csirkemell chili majonéz paradicsom saláta lilahagyma

Tipp: A fenti zöldségeken kívül használhatsz még uborkát, kaliforniai paprikát, jalapeno-t, kukoricát, avokádót vagy bármit, ami épp van otthon és szted jól passzolna a többi hozzávalóhoz.

További receptek tortilla lap felhasználásával:

Rendezz Mexikói Partit!

Maradékmentő Quesadilla

A fb oldalam eléréséhez kattints ide

0 Tovább

Mexikói Parti :) Csirkés-Zöldséges Tortilla

Már nagyon régóta vártam a mai napot, mert az egyik áruházlánc ezen a héten Mexikói napokat tart!!! Juhéééé! Már százszor átnéztem az újságot, mert imádjuk a mexikói ételeket és ilyenkor végre könnyen hozzá lehet jutni - és az egyéb üzletláncok kínálatához mérten, szélesebb palettából csemegézhet az ember - az alapanyagokhoz. Annyira nagy a baráti társaságunkban is a lelkesedés, hogy az egyik "BFF"-em Mexikói ihletésű "Sweet 16" szülinapi partit rendezett. (Természetesen már 10 éve ünnepelünk 16. szülinapokat, de kicsire nem adunk.) Lényeg, hogy a Barátnőm szuper ötleteket valósított meg: nagyon kreatív volt a díszítés, az ételek/italok pedig különlegesek és isteni finomak voltak. De akkor jöjjön is néhány részlet a buliról!

tortilla gyorsvacsi kukorica bab paradicsom paradicsomszósz paprika chili jalapeno nachos vendégvárók

Italok

Barátnőm nagy Tequila fan, úgyhogy természetesen ezzel az itallal készült a bulira Ő is (és Mi is). Lehetett volna - a már kissé elcsépelt - Tequila Sunrise-ban gondolkodni, vagy a nyalogatós sós/citromos, fahéjas/narancsos, illetve magyaros, paprikás/hagymás verziót alkalmazni, esetleg tisztán inni vagy paradicsomlével, sangriaval kísérni, de Ő, mindezek helyett egy nagyon különleges shot-ot álmodott meg nekünk. Kaktuszlevet és Tequilát kevert össze kb. fele-fele arányban, és így egy nagyon élvezhető, nem túl erős, de annál különlegesebb italt kaptunk. Egy fél cikkely naranccsal és kis keverőpálcikával díszítette a poharakat. 

Ételek

Előételként a Barátnőm kínálótálakra halmozott egy jó adag bébikukoricát, jalapeno paprikát, mexicornt és nacho chipset, amit természetesen az elmaradhatatlan házi salsa szósszal körített. 

Főételként pedig csirkés-zöldséges tortillát szolgált fel, aminek itt is van a receptje:

Hozzávalók 6-8 főre:

- 2 csomag tortillalap

- 1 kg csirkemell

- tortilla fűszerkeverék

- kevés olívaolaj

- 1 üveg fajitas szósz (ha nem kapsz, akkor használj paradicsomszószt)

- 1 db babkonzerv

- 1 db szemeskukorica konzerv és/vagy bébikukorica

- jalapeno paprika ízlés szerint (attól függően mennyire bírjátok az erőset)

- 1- 2 paradicsom,

- 1 nagyobb hagyma

- 3 db kaliforniai paprika: Az a jó, ha minél színesebb, így pl. Barátnőm tett bele piros, sárga és zöld kaliforniai paprikát is. 

- só, bors, chili ízlés szerint

Elkészítés:

Elsőként a csirkét kockázd fel, majd fűszerezd be, a zöldségeket vágd fel, a konzerveket szűrd le.

Ezt követően a csirkét kevés olívaolajon pirítsd meg, majd öntsd hozzá a szószt és a zöldségeket, végül fűszerezd.

Várd meg, míg megpuhulnak a zöldségek és forrald össze az egészet, hogy összeérjenek az ízek.

Sütőben vagy egy serpenyőben néhány perc alatt melegítsd fel a tortillalapokat, majd középre halmozz mindegyikre a zöldséges-húsos szószból. 

tortilla gyorsvacsi kukorica bab paradicsom paradicsomszósz paprika chili jalapeno nachos vendégvárók

Dekoráció

Ha hasonló bulit szeretnél, jöhetnek minden mennyiségben a sombrero-k,  rumbatökök, jalapeno paprikák, kaktuszok és egyéb mexikóra emlékeztető figurák. 

Jó bulizást! :) 

0 Tovább

Főzni jó sütni még jobb

blogavatar

Sziasztok, Dóri vagyok a blog írója. Ha olyan recepteket és ötleteket keresel, amiket könnyen, gyorsan, kevés tapasztalattal is el tudsz készíteni, olvass tovább! Vigyázat, desszertek túlerőben! :) Jó sütés-főzést!

Címkefelhő

édességek (173),tojás (129),liszt (118),cukor (116),vaj (76),tej (66),vendégvárók (49),joghurt (49),tejföl (48),sütőpor (48),citrom (47),karácsony (45),fincsi ebédek (45),hagyma (42),sajt (40),ráérős reggelik (39),advent (39),csokoládé (39),túró (38),kakaópor (37),adventi naptár (36),olaj (36),habtejszín (36),paradicsom (35),fahéj (33),eper (32),rohanós vacsorák (32),tejszín (32),narancs (31),fokhagyma (31),gyors muffinok (30),porcukor (29),barack (28),bazsalikom (27),krumpli (27),mascarpone (25),meggy (25),csoki (25),leveles tészta (24),vaníliás cukor (24),vanília (24),étcsokoládé (23),sonka (22),dió (20),pohárkrémek (20),húsvét (19),ribizli (18),málna (18),lekvár (18),(18),répa (17),élesztő (17),alma (16),keksz (16),kakaó (15),leves (15),snidling (14),szeder (14),saláta (14),pite (14),puding (13),őszibarack (13),piskóta (13),sárgabarack (13),fehércsoki (13),kolbász (12),petrezselyem (12),oregánó (12),gyümölcs (12),muffin (12),szegfűszeg (12),krémsajt (12),kókusz (12),paradicsomszósz (11),étcsoki (11),kukorica (11),gasztroajándék (10),görög joghurt (10),áfonya (10),bonbon (10),csirkemell (10),paprika (10),bors (10),zöldfűszer (10),spenót (9),majonéz (9),méz (9),brownie (9),lilahagyma (9),tészta (9),rozmaring (9),olívaolaj (9),torta (8),póréhagyma (8),dekorcukor (8),sajtkrém (8),sütőtök (8),mustár (8),krémleves (8),halloween (8),banán (8),cseresznye (8),zabpehely (8),kókuszreszelék (8),rétes (8),kelttészta (7),mák (7),palacsinta (7),medvehagyma (7),szilva (7),újhagyma (7),ánizs (6),aszalt áfonya (6),bor (6),farsang (6),trüffel (6),anyák napja (6),likőr (6),tejcsokoládé (6),szódabikarbóna (6),chili (6),kaliforniai paprika (6),ricotta (6),fánk (6),rugelach (6),baracklekvár (6),fehércsokoládé (6),tök (5),rizs (5),levendula (5),hidegtál (5),csoki pasztilla (5),pogácsa (5),szalonna (5),mandula (5),kávé (5),marcipán (5),babapiskóta (5),réteslap (5),uborka (5),görögjoghurt (5),burgonya (5),fehérbor (5),olívabogyó (5),pizza (5),gyorsvacsi (5),nutella (5),kandírozott narancs (4),bacon (4),mogyoró (4),sajttorta (4),vanília aroma (4),zabkeksz (4),borsó (4),valentin-nap (4),cukkini (4),mandarin (4),zselatinfix (4),erdei gyümölcs (4),körte (4),cheesecake (4),káposzta (4),csirke (4),kivi (4),szalámi (4),barnacukor (4),eperlekvár (4),gyümölcskenyér (4),zöldség (4),menta (4),kefír (3),gesztenye (3),Rohanós vacsorák (3),mozzarella (3),chili paprika (3),csicseriborsó (3),tócsni (3),gofri (3),fetasajt (3),étkezési keményítő (3),virsli (3),aprósütemény (3),blogkóstoló (3),besamel (3),mézeskalács fűszerkeverék (3),tortazselé (3),szülinap (3),aszalt gyümölcs (3),mézeskalács (3),befőzés (3),búzadara (3),mazsola (3),citromfű (3),kávétejszín (3),ehető ajándék (3),lekvárfőzés (3),fondant (3),szezámmag (3),darált hús (3),tortilla (3),torma (3),vöröshagyma (3),amerikai palacsinta (3),brokkoli (3),mexikói (3),csiga (3),víz (3),rum (3),linzer (3),kalács (3),pirospaprika (3),lepény (3),mártogatós (3),lasagne (3),olajbogyó (3),cékla (3),szilveszter (3),pizzaszósz (3),feta (2),alaplé (2),zöldborsó (2),knorr (2),parmezán (2),majoranna (2),promóció (2),vodka (2),keményítő (2),szerecsendió (2),fagyi (2),kuglóf (2),ananász (2),ételfesték (2),müzli (2),zselatin (2),margarin (2),raffaello (2),fehér csokoládé (2),gyümölcsrizs (2),bukta (2),fagylalt (2),jégkrém (2),nyaralás (2),csokikrém (2),mogyorókrém (2),aszalt szilva (2),penne (2),magyarprovence (2),dzsemfix (2),salsa szósz (2),levendulabirtok (2),pálinka (2),grillcsirke (2),pasztilla (2),turmix (2),cheesecake brownie (2),oreo keksz (2),linzertészta (2),sütipecsét (2),gyerekek (2),Édességek (2),tejszínhab (2),tésztasaláta (2),szörp (2),jalapeno (2),teljes kiőrlésű liszt (2),bab (2),készülődés (2),zsömle (2),darált keksz (2),mozarella (2),zsír (2),töltött tojás (2),chorizo (2),pizzagolyó (2),zserbó (2),Gyors muffinok (2),pesto (2),aszalt paradicsom (2),gyümölcskosárka (2),feta sajt (2),füstölt sajt (2),juhtúró (2),kókusztej (2),lime (2),cukormáz (2),smoothie (2),curry (2),bögrés (2),zsemlemorzsa (2),alkohol (2),gyors vacsorák (2),ehető ajándékok (2),hamburger (2),meggybefőtt (2),bodza (2),balzsamecet (2),piskótatekercs (2),bodzaszörp (2),sűrített tej (2),pompos (2),háztartásikeksz (1),vaníliarúd (1),mézeskalácsfűszer (1),graham liszt (1),barna cukor (1),baileys (1),körözött (1),sütésnélkül (1),író (1),narancslé (1),blondie (1),kevert (1),karfiol (1),besamel mártás (1),füge (1),bögrés sütemény (1),aranygaluska (1),rumaroma (1),fügelekvár (1),túró rudi (1),kínai (1),szójaszósz (1),kakaóscsiga (1),töltött krumpli (1),pillecukor (1),lasagne tészta (1),hidegtálak (1),szilvalekvár (1),mézeskalács fűszer (1),vanília puding (1),puncs puding (1),méteres kalács (1),tejberizs (1),maszatolós torta (1),clafoutis (1),barackpüré (1),krumplilángos (1),gnocchi (1),vörös áfonya (1),mexikói alap (1),kávélikőr (1),húsleves alaplé (1),pirítós (1),túrós batyu (1),túrós táska (1),tejpite (1),cseresznye lekvár (1),mérésnélkül (1),bögréssüti (1),nektarin (1),nyár (1),tejpor (1),raffaello golyó (1), (1),citromsav (1),levendulás (1),rétesliszt (1),psikóta (1),tejcsoki (1),vonat (1),gyertya (1),nudli (1),tiramisu (1),vaníliás pudingpor (1),szóda (1),barackpálinka (1),knorr 100%természetesalapok (1),trnd (1),vanília kivonat (1),főzőkrém (1),aprósüti (1),édesség (1),chilis bab (1),bögrés süti (1),knorr 100% természetes alapok (1),bolognai (1),zödfűszer (1),daráltkeksz (1),monoszló (1),masni (1),moszonló (1),kiszúró (1),mogyoróvaj (1),erőspaprika (1),császármorzsa (1),gesztenye massza (1),ehetőajándék (1),aszaltsárgabarack (1),aszaltbarack (1),aszaltgyümölcs (1),kenyér (1),kruton (1),denevér (1),saj (1),gorgonzola (1),lila hagyma (1),citromlé (1),narancslekvár (1),vajkrém (1),barbérlevél (1),koriander (1),ballagás (1),ciabatta (1),hawaii (1),bevonat (1),tahini (1),munkaebéd (1),Ráérős reggelik (1),Vendégvárók (1),hús (1),töltelék (1),eperszósz (1),karaj (1),habfixáló (1),mákosguba (1),kapcsolat (1),paradicsomkonzerv (1),lecsó (1),bográcsozás (1),szalonnasütés (1),csilipaprika (1),csokipasztilla (1),bagett (1),kuszkusz (1),grillezés (1),velence (1),savanyúság (1),kovászos uborka (1),teszínhab (1),gyömölcs (1),pizzafeltét (1),csokiszósz (1),töltött hús (1),olaszrizling (1),quesadilla (1),nachos (1),penne (1),sonkatekercs (1),töltött karaj (1),áfonyalekvár (1),reggeli (1),borkóstoló (1),képviselő fánk (1),gyümölcslé (1),képviselőfánk (1),zöldbab (1),koktél (1),buli (1),rukkola (1),krém (1),muffinok (1),smarties (1),zselé (1),Anyák Napja (1),csokiskeksz (1),street food (1),hamburgerhús (1),ketchup (1),grillkolbász (1),cookies (1),vacsora (1),kelt tészta (1),tavasz (1),sztrapacska (1),péksütemény (1),csokissüti (1),hámozott paradicsom (1),panír (1),paradicsom püré (1),aprósütemények (1),sós aprósütemények (1),karácsonyi ebéd (1),ebédmenü (1),desszert (1),főétel (1),zeller (1),tárkony (1),jelmez (1),gumicukor (1),dekoráció (1),kifli (1),krumplifánk (1),mákos guba (1),aszalvány (1),kandírozott gyümölcs (1),rizskoch (1),avokádó (1),szaloncukor (1),sárgarépa (1),fehérrépa (1),karalábé (1),zeller (1),étcsokokoládé (1),gesztenyemassza (1),majonézes burgonya (1),franciasaláta (1),zöldségkeverék (1),fatörzs (1),bejgli (1),hab (1),szósz (1),salsa (1),krumplipüré (1),köret (1),túrókrém (1),ragu (1),sertéslapocka (1),lapocka (1),sertés (1),VKF (1),pulykamell (1),rántott (1),panírozás (1),rántott tök (1),steak burgonya (1),SAD! (1),ősz (1),vörösbor (1),kakaós csiga (1),meggylekvár (1),kandírozott narancshéj (1),almáspite (1),tökfaragás (1),olíva bogyó (1),sütögetés (1),köménymag (1),lilakáposzta (1),pizzás csiga (1),sajtos roló (1),kacsacomb (1),kacsa (1),ecet (1),párolt lilakáposzta (1),churros (1)

Utolsó kommentek