Gyümölcsös túrótorta

Bevallom férfiasan, hogy ez a recept már igen régi, közel egy éves. Tavaly az egyik kollégám 40. születésnapjára készítettem, de mivel nem sikerült túl jó fotót készíteni a tortáról, eddig valahogy nem került sorra. A recept viszont tényleg jó, ízlett mindenkinek, úgyhogy tekintsetek el kérlek a külcsínytől (értsd: a béndzsi fotóktól) és koncentráljunk csak az ízre. :D Ami meg igen jó! Persze, hogy jó, hiszen a csokis piskóta alapot remekül kiegészíti a könnyű, üde túrókrém és a sok fincsi gyümölcs.  

tojás cukor vaj liszt kakaópor tej túró habtejszín mascarpone citrom gyümölcs szeder eper ribizli meggy édességek torta zseléHozzávalók a piskótához:

2 tojás

10 dkg cukor

10 dkg vaj

10 dkg liszt

2 kk kakaópor

0,5 dl tej

Hozzávalók a túrókrémhez:

40 dkg túró

1 kis doboz habtejszín

10 dkg mascarpone (ha nincs, jó a tejföl vagy a görög joghurt is helyette)

1 citrom reszelt héja 

kb. 5 ek porcukor

1 kk vanília aroma

1 csomag zselatinfix

Hozzávalók a gyümölcsös réteghez:

kb. 20 dkg gyümölcs vegyesen (nálam szeder, eper, ribizli és meggy)

1 csomag tortazselé + a csomagoláson előírt mennyiségű cukor és víz

tojás cukor vaj liszt kakaópor tej túró habtejszín mascarpone citrom gyümölcs szeder eper ribizli meggy édességek torta zselé

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 180 fokra és béleld ki egy csatos tortaforma alját sütőpapírral.

A tojásokat válaszd szét, és verd kemény habbá a fehérjét.

A sárgáját keverd össze a vajjal és a cukorral.

A liszthez add hozzá a kakaóport és a sütőport, majd szórd az egészet a cukros masszához.

Öntsd hozzá a tejet, végül óvatosan dolgozd bele a tojásfehérjét is.

Simítsd a tésztát a formába, majd süsd kb. 20 percig.

A túrókrémhez a túrót és a mascarpone-t jó alaposan keverd össze.

Szitáld hozzá a porcukrot, add hozzá a vanília aromát majd reszeld bele a citrom héját is. 

A habot verd fel és óvatosan forgasd a túrókrémhez.

A zselatin fixet a csomagoláson látható útmutató szerint készítsd el, majd keverd hozzá a krémhez.

A kihűlt csokis tortalapra kanalazd rá az összes krémet. (Persze a torta maradjon a formába.)

A tortát tedd hűtőbe, hogy megszilárdulhasson a krém.

Ezt követően rakd ki ízlés szerint gyümölcsökkel a tortát.

A tortazselét a csomagoláson látható utasítás szerint készítsd el, majd középről indulva öntsd egyenletesen a tortára. 

Tedd hűtőbe a süteményt és csak tálalás előtt vedd ki a tortaformából. 

tojás cukor vaj liszt kakaópor tej túró habtejszín mascarpone citrom gyümölcs szeder eper ribizli meggy édességek torta zselé

Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.

0 Tovább

Epres szívecske linzer Valentin-napra

Továbbra sem vagyok különösebben oda a Valentin-napért, éppen ezért általában csak sütök valami finomat a Férjnek. Szerencsére Gy. sem erőlteti túl ezt a romcsi vonalat. Azért tegnap este nagyon cuki volt, mikor megpróbálta elmagyarázni Milán Babának, -a lássuk be kissé egyoldalú beszélgetésük alatt - hogy mit is ünneplünk (már aki) ilyenkor. Gy. meséje szerint, ezen a napon, megajándékozzuk azt, akit szeretünk. Baba nyelvre lefordítva: Apa hoz Anyának virágot, Anya meg süt Apának sütit. (Utóbbi kb. hetente 2x előfordul, de ez a történet szempontjából lényegtelen.) Gy. elmondta, hogy Milán Baba sajnos még ebből a körből kimarad, - egyenlőre áthidalhatatlan fizikai akadályok végett - de Gy. biztosította, hogy ettől még nagyon szeretjük és nagyon várjuk, hogy megérkezzen. Jövőre már hárman valentinozunk! :)

Ti kit ajándékoztok meg idén? 

liszt porcukor vanília tojás vaj eperlekvár linzer aprósütemény édességek valentin-nap

Hozzávalók:

125 g puha vaj

50 g porcukor

1 tojás

2 kk vanília aroma

225 g liszt

eperlekvár (kb. egy kis üveg fele)

liszt porcukor vanília tojás vaj eperlekvár linzer aprósütemény édességek valentin-nap

Elkészítés:

A puha vajat keverd ki a porcukorral, majd add hozzá a tojást és a vanília aromát. 

Adagold a vajas-cukros keverékhez a lisztet és jó alaposan gyúrd össze.

Csomagold folpackba és tedd minimum 1 órára hűtőbe.

Közben készítsd elő a kiszúró formákat, 1-2 sütőpapírral kibélelt tepsit és egy lisztezett gyúródeszkát sodrófával.

Nyújtsd ki a tésztát kb. fél cm vastagra és szúrj ki belőle tetszőleges mintákat. Nálam most a szívecske játszik a V-nap miatt.

Szúrd ki kisebb kiszúróval a kiszaggatott sütik felének közepét. Ez lesz majd a linzer teteje. :)

A maradék tésztát gyúrd össze és ismételd meg a fentieket.

A sütőt melegítsd elő 180 fokra és rakosgasd a linzereket sütőpapíros tepsire.

Süsd őket kb. 10 percig.

Ha kihűltek, kend meg a teli sütiket eperlekvárral és helyezd rájuk a tetőket.

Rendezd tálcára és díszítésként szórj rájuk porcukrot.

liszt porcukor vanília tojás vaj eperlekvár linzer aprósütemény édességek valentin-nap

Tipp: Ha ajándéknak szánod, tedd a sütiket egy cuki dobozba vagy egy csinos zacskóba. :)

Ha tetszett a bejegyzés, gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.

További Valentin-napi ötleteket pedig itt találsz:

Csokis-Smarties-os Cookies

Meggyes-Csokis Pohárkrém

Epres-csokis brownie

0 Tovább

Vaníliás bundás kalács

Arra gondoltam így karácsony másnapján, hogy  hozok alternatívát arra is, hogy mire lehet felhasználni a kicsit már szikkadt ünnepi kalácsot. Fűszerekkel, friss túrókrémmel és bogyós gyümölcsökkel egy teljesen új ételt készíthetünk belőle, így biztosan szívesen fogyasztja majd mindenki. Ráadásul nem is egy hatalmas erőfeszítés elkészíteni. Ennyi talán belefér a téli szünetben is. :)

kalács advent karácsony tojás túró ricotta tejföl porcukor fahéj gyümölcs tej málna eper meggy

Hozzávalók a kalácshoz:

1 kisebb kalács

2-3 tojás

1 dl tej

1 csomag vaníliás cukor

1 kk fahéj

2 ek vaj a sütéshez

Hozzávalók a feltéthez:

20 dkg gyümölcs vegyesen (én most málnát, epret és meggyet használtam)

150 g túró vagy ricotta

3 ek tejföl

2 ek porcukor

1 kk. vaníliás cukor

Elkészítés:

Az epret vágd kockára, majd egy pici lábosba kezd el melegíteni a gyömölcsöket, hogy egy kis levet eresszenek. Villával kicsit megnyomkodhatod őket, de ne pürésítsd össze, mert úgy a jó, ha a gyümölcsök egy része megmarad egyben.

A túrót keverd össze a tejföllel és a cukorral, vaníliás cukorral.

A kalácsot vágd fel, a tojásokat verd fel, majd add hozzá a tejet, a vaníliás cukrot és a fahéjat is. 

Egy kevés vajat olvassz fel a serpenyőben, és a tojásba megforgatott kalácsszeletek mindkét oldalát süsd néhány percig.

Rendezd tányérokra a kalácsokat és kínáld a túrókrémmel és a gyümölcsökkel.

További ünnepi ötletekért és receptekért kattints az adventi naptáramra, illetve nézz körül facebookon és instagramon is.

2 Tovább

Reggeli túrókrém 

Ilyen melegben én már nem kívánom reggelire a bundáskenyeret, a szalonnás rántottát, simán "beérem" egy joghurtos-gyümölcsös finomsággal is. Ez a desszert nálam telitalálat, az meg már csak a hab a tortán, hogy 4 hozzávalóból, 10 perc alatt (mosogatással együtt), elkészíthetjük, így akár hétköznap reggel, munka előtt is összedobhatjuk. 

gyümölcs eper túró pohárkrémek ráérős reggelik görög joghurt méz

Hozzávalók:

25 dkg túró

3-4 púpos ek görög joghurt

3 ek méz (ízlés szerint több-kevesebb)

15 dkg gyümölcs (nálam most eper, de alig várom, hogy kipróbáljam őszibarackkal)

gyümölcs eper túró pohárkrémek ráérős reggelik görög joghurt méz

Elkészítés:

A túrót keverd ki jó alaposan a joghurttal és a mézzel.

Az epreket csumázd ki és vágd fel, majd add hozzá a túrókrémhez.

Lehűtve tálald.  

Tipp: Ízesítheted még egy narancs vagy egy citrom kifacsart levével, fahéjjal, vaníliával, egy kevés mentával, citromfűvel vagy akár kókusszal is.

Ha tetszett a bejegyzés, nézz körül facebookon és instagramon

0 Tovább

Epres vaníliás piskóta tejszínhabbal

Ma egy kevésbé dekoratív, de annál finomabb desszertet hoztam Nektek! Puha piskóta, vanília puding, friss eper és lágy tejszínhab. Kell ennél több egy nyári édességhez? Szerintem nem, teli találat! Nem is írok róla többet, egyszerűen ki kell próbálni! :)

eper puding piskóta vanília citromfű vaníliás cukor habtejszín habfixáló porcukor édességek

Hozzávalók a piskótához:

3 tojás

3 ek cukor

3 púpos ek liszt

1 csipet só

fél csomag sütőpor

1 csomag vaníliás cukor

Hozzávalók a díszítéshez:

1 csomag vaníliás pudingpor

3 ek cukor

fél l tej

20 dkg eper

250 g habtejszín

3 ek porcukor

1 csomag habfixáló

eper puding piskóta vanília citromfű vaníliás cukor habtejszín habfixáló porcukor édességek

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 200 fokra és bélelj ki sütőpapírral egy 20x30-as tepsit.

A tojásokat válaszd ketté, és a fehérjét verd habbá egy csipet sóval.

A sárgáját jó alaposan dolgozd össze a cukorral és a vaníliás cukorral, majd szitáld bele a sütőporral elkevert lisztet.

Óvatosan forgasd bele a tojásfehérje habot, de vigyázz, nehogy összetörjön.

Egyengesd el a tésztát a tepsibe, majd süsd a piskótát aranybarnára. (kb. 10 perc)

Míg sül a tészta, a pudingport keverd ki 3 ek cukorral és a tejjel, majd készítsd el a csomagoláson látható utasítás szerint. Hagyd hűlni, de néha keverd át, nehogy megbőrösödjön.

Ha kész a piskóta, takard le és ezt is hagyd kihűlni.

Az epreket mosd meg, majd szeleteld fel.

A habtejszínt verd kemény habbá a porcukorral és a habfixálóval.

Ezt követően jöhet a süti összeállítása:

Óvatosan húzd le a sütőpapírt a tésztáról, majd helyezd vissza a tepsibe.

A pudingot oszlasd el a piskótán, majd rakd ki eperrel.

Végül díszítsd a habbal egy habzsák segítségével. 

eper puding piskóta vanília citromfű vaníliás cukor habtejszín habfixáló porcukor édességek

Tipp: Ha van kedved szórhatsz rá citromfű leveleket is.

Érdemes szeletelés előtt pár órára hűtőbe tenni, mert sokkal könnyebb dolgod lesz. :)

Ha tetszett a bejegyzés, nézz körül facebookon és instagramon is. 

0 Tovább
«
1234

Főzni jó sütni még jobb

blogavatar

Sziasztok, Dóri vagyok a blog írója. Ha olyan recepteket és ötleteket keresel, amiket könnyen, gyorsan, kevés tapasztalattal is el tudsz készíteni, olvass tovább! Vigyázat, desszertek túlerőben! :) Jó sütés-főzést!

Legfrissebb bejegyzések

Címkefelhő

édességek (85),tojás (49),fincsi ebédek (29),vaj (27),paradicsom (27),karácsony (26),hagyma (26),vendégvárók (26),cukor (25),tejföl (25),liszt (24),advent (24),tej (24),adventi naptár (23),joghurt (23),citrom (22),ráérős reggelik (21),sajt (21),krumpli (19),habtejszín (19),fahéj (19),rohanós vacsorák (19),narancs (19),sonka (18),tejszín (18),kakaópor (18),fokhagyma (17),eper (16),meggy (16),bazsalikom (15),répa (15),túró (15),csokoládé (14),vaníliás cukor (14),leveles tészta (14),mascarpone (13),barack (13),pohárkrémek (12),gyors muffinok (12),alma (11),málna (11),vanília (11),ribizli (11),kolbász (10),petrezselyem (10),étcsokoládé (10),leves (10),porcukor (10),saláta (10),gyümölcs (9),olaj (9),csoki (9),puding (9),húsvét (9),krémsajt (8),snidling (8),dekorcukor (8),csirkemell (8),kukorica (8),pite (8),paprika (8),majonéz (8),szegfűszeg (7),rétes (7),fehércsoki (7),keksz (7),paradicsomszósz (7),sárgabarack (7),dió (7),élesztő (7),lilahagyma (7),szeder (7),rozmaring (7),méz (7),krémleves (7),brownie (6),sajtkrém (6),torta (6),lekvár (6),tészta (6),görög joghurt (6),kakaó (6),piskóta (6),újhagyma (6),bonbon (6),zöldfűszer (6),spenót (5),muffin (5),kaliforniai paprika (5),chili (5),sütőtök (5),kókusz (5),áfonya (5),póréhagyma (5),farsang (5),marcipán (5),őszibarack (5),fánk (5),tök (5),gyorsvacsi (5),sütőpor (5),mustár (5),csoki pasztilla (5),hidegtál (4),ricotta (4),csirke (4),sajttorta (4),menta (4),olívaolaj (4),fehérbor (4),oregánó (4),pizza (4),halloween (4),tejcsokoládé (4),uborka (4),bor (4),szalonna (4),réteslap (4),valentin-nap (4),mozzarella (3),lekvárfőzés (3),palacsinta (3),befőzés (3),chili paprika (3),kelttészta (3),kókuszreszelék (3),káposzta (3),mézeskalács fűszerkeverék (3),ánizs (3),tócsni (3),szilva (3),gofri (3),brokkoli (3),cheesecake (3),cukkini (3),cseresznye (3),zabkeksz (3),borsó (3),Rohanós vacsorák (3),mák (3),citromfű (3),blogkóstoló (3),zabpehely (3),fondant (3),szalámi (3),mandula (3),kivi (3),nutella (3),aszalt gyümölcs (3),mexikói (3),étcsoki (3),virsli (3),olívabogyó (3),lepény (3),gyümölcskenyér (3),zöldség (3),mandarin (3),fetasajt (2),olajbogyó (2),trüffel (2),aprósütemény (2),baracklekvár (2),cukormáz (2),cékla (2),gesztenye (2),pesto (2),aszalt áfonya (2),oreo keksz (2),kefír (2),pizzaszósz (2),tejszínhab (2),Édességek (2),banán (2),zselatin (2),linzertészta (2),alaplé (2),nyaralás (2),pasztilla (2),penne (2),szódabikarbóna (2),gyümölcskosárka (2),grillcsirke (2),dzsemfix (2),szerecsendió (2),(2),ananász (2),csiga (2),babapiskóta (2),burgonya (2),curry (2),pogácsa (2),majoranna (2),salsa szósz (2),mézeskalács (2),bors (2),bab (2),kalács (2),bacon (2),lasagne (2),torma (2),rugelach (2),töltött tojás (2),csokikrém (2),rizs (2),mozarella (2),mártogatós (2),gyerekek (2),sütipecsét (2),tortilla (2),kókusztej (2),füstölt sajt (2),tésztasaláta (2),Gyors muffinok (2),pizzagolyó (2),lime (2),feta sajt (2),kacsa (1),kacsacomb (1),körözött (1),pirospaprika (1),ecet (1),kandírozott narancshéj (1),víz (1),barbérlevél (1),churros (1),író (1),párolt lilakáposzta (1),lilakáposzta (1),köménymag (1),besamel (1),vörösbor (1),búzadara (1),teljes kiőrlésű liszt (1),aszalt szilva (1),pálinka (1),pillecukor (1),pulykamell (1),ősz (1),SAD! (1),vöröshagyma (1),darált hús (1),VKF (1),ragu (1),pompos (1),kakaós csiga (1),sajtos roló (1),linzer (1),meggylekvár (1),barnacukor (1),sertéslapocka (1),sertés (1),lapocka (1),eperlekvár (1),salsa (1),desszert (1),daráltkeksz (1),aszalvány (1),kandírozott gyümölcs (1),főétel (1),ebédmenü (1),rizskoch (1),piskótatekercs (1),citom (1),karácsonyi ebéd (1),mogyoró (1),franciasaláta (1),szezámmag (1),gesztenyemassza (1),étcsokokoládé (1),szaloncukor (1),avokádó (1),bejgli (1),majonézes burgonya (1),zöldségkeverék (1),fatörzs (1),hab (1),ehető ajándékok (1),aprósütemények (1),szósz (1),gumicukor (1),karalábé (1),jelmez (1),darált keksz (1),olíva bogyó (1),kandírozott narancs (1),tökfaragás (1),sütögetés (1),kuglóf (1),dekoráció (1),zeller (1),zöldborsó (1),tárkony (1),zeller (1),sós aprósütemények (1),sárgarépa (1),fehérrépa (1),kifli (1),mákos guba (1),krumplifánk (1),almáspite (1),szilveszter (1),juhtúró (1),sztrapacska (1),csokissüti (1),cookies (1),péksütemény (1),vacsora (1),tavasz (1),muffinok (1),aszalt paradicsom (1),kelt tészta (1),zsömle (1),anyák napja (1),grillkolbász (1),hamburger (1),street food (1),ketchup (1),töltött hús (1),csokiskeksz (1),zselatinfix (1),smarties (1),balzsamecet (1),Anyák Napja (1),zselé (1),krém (1),medvehagyma (1),penne (1),rukkola (1),buli (1),képviselő fánk (1),koktél (1),gyümölcslé (1),zöldbab (1),képviselőfánk (1),rum (1),alkohol (1),cheesecake brownie (1),vendégváró (1),quesadilla (1),áfonyalekvár (1),reggeli (1),készülődés (1),chorizo (1),töltött karaj (1),borkóstoló (1),nachos (1),jalapeno (1),sonkatekercs (1),hamburgerhús (1),töltelék (1),velence (1),pizzafeltét (1),grillezés (1),szalonnasütés (1),bográcsozás (1),csokiszósz (1),gyömölcs (1),paradicsomkonzerv (1),kovászos uborka (1),savanyúság (1),teszínhab (1),lecsó (1),csilipaprika (1),panírozás (1),rántott (1),rántott tök (1),steak burgonya (1),panír (1),parmezán (1),csokipasztilla (1),ehető ajándék (1),kávé (1),bagett (1),müzli (1),kapcsolat (1),eperszósz (1),mákosguba (1),habfixáló (1),Vendégvárók (1),kuszkusz (1),csicseriborsó (1),hús (1),karaj (1),olaszrizling (1),munkaebéd (1),Ráérős reggelik (1),gyors vacsorák (1),hawaii (1),ételfesték (1),margarin (1),bevonat (1),szülinap (1),ballagás (1),ciabatta (1),pizzás csiga (1),zsemlemorzsa (1),tortazselé (1),körte (1)