Medvehagymás túróval töltött batyuk

Már nagyon közeleg a "nyusziünnep", úgyhogy kezdjetek el gondolkodni, hogy idén milyen finomságokkal várjátok a locsolókat. Persze tudom, hogy sokan nincsenek oda ezért a hagyományért, de a családot azért valamivel csak vendégül kell látni. Ebben az esetben is szuper választás az alábbi sós sütemény. Sőt, a sonka és a tojás kiegészítőjeként is simán el tudom képzelni a húsvéti reggeli asztalon. Bónusz, hogy leveles tésztából készül, így időt és energiát spórolhatunk.

medvehagyma húsvét vendégvárók leveles tészta só bors tojás tejföl túró

Hozzávalók:

1 csomag leveles tészta

1 tojás

25 dkg túró

1 csokor medvehagyma

4 ek tejföl

1 kk só

frissen őrölt fehérbors

1 kk torma

5 dkg reszelt sajt

medvehagyma húsvét vendégvárók leveles tészta só bors tojás tejföl túró

Elkészítés:

A medvehagymát vágd apróra, majd szórd egy nagy tálba.

Add hozzá a túrót és a tejfölt.

Ízesítsd sóval, borssal és a tormával, majd jó alaposan keverd össze.

Most jöhet a tészta.

Lisztezett deszkán nyújtsd téglalap alakúra, majd oszd kb. 10*10 cm-es négyzetekre. (Ízlés szerint lehet kisebb-nagyobb.)

Halmozz a közepükre 1-1 evőkanál medvehagymás túrót, majd hajtsd fel a sarkait. Középen csippentsd össze és nyomkodd kicsit össze a tésztát, nehogy szétnyíljon.

A sütőt melegítsd elő 200 fokra, majd sorakoztasd a batyukat sütőpapíros tepsire.

Kend le felvert tojással, szórd meg reszelt sajttal, majd süsd kb. 12 percig. 

medvehagyma húsvét vendégvárók leveles tészta só bors tojás tejföl túró

Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.

 


További húsvéti recepteket itt találsz:

Húsvéti kekszek készítése gyerekekkel

Húsvéti epres muffin

Répatortás muffin

Boci szelet

Ünnepi kakaós kalács

Krémsajtos, medvehagymás kiflik

Töltött tojás

Húsvéti rugelach

Sonkás krumpli csónakok

Húsvéti sonkás rétes

Medvehagymás lepény

Sonkás-tormás ricottakrém

Tavaszi tojássaláta

Medvehagymás pogi

0 Tovább

Medvehagymás pogi

Minden évben lemaradok a receptekkel a medvehagyma szezonról, úgyhogy most jó előre elkezdem posztolgatni mind a húsvéti, mind a medvehagymás, tavaszi recepteket. Nem is lenne olyan korai, hiszen már március van. Csak épp az időjárás nem tud róla. :D Emlékszem,  karácsony előtt, mikor bőven plusz fokokban tologattuk a babakocsikat a csajokkal, lazán játszótereztünk a gyerekekkel a szép napsütésbe, beszéltük, hogy meglesz ennek még a böjtje. Persze jót nevetgéltünk, hogy majd márciusba szánkózunk, de persze nem gondoltuk komolyan. Hát bejött. :D Minden esetre a tavaszi szezont ezzel a pogival hivatalosan is megnyitom.

medvehagyma pogácsa vendégvárók húsvét liszt tojás só élesztő tej cukor

Hozzávalók:

fél kg finomliszt

1 csapott ek. só

20 dkg vaj vagy margarin

1 tojás

200 g tejföl 

fél dl tej

1 tk. cukor

fél kocka élesztő

1 csokor medvehagyma

+1 tojás a lekenéshez

medvehagyma pogácsa vendégvárók húsvét liszt tojás só élesztő tej cukor

Elkészítés:

Kelt tészta készítésénél mindent langyosan, szoba hőmérsékleten használunk fel, ezért minden alapanyagot készíts elő egy pár órával a sütés előtt.

A langyos tejbe keverd el a cukrot, majd morzsold bele az élesztőt. Várd meg míg felfut.

Közbe öntsd egy nagy tálba a lisztet, a sót, kockázd bele a margarint, üsd hozzá a tojást és kanalazd mellé a tejfölt.

A medvehagymát mosd meg és vágd nagyon apró darabokra, mint mikor petrezselymet szeletelsz.

Ezt is add a lisztes keverékhez.

Ha felfutott az élesztő mehet az is az előzőekhez.

medvehagyma pogácsa vendégvárók húsvét liszt tojás só élesztő tej cukor

Gyúrd össze jó alaposan az alapanyagokat, majd letakarva keleszd meleg helyen a duplájára.

Lisztezett deszkán nyújtsd ki, majd irdald be a tésztát. Kend le tojással, majd szaggasd ki a pogikat.

Sorakoztasd sütőpapíros tepsire őket, majd süsd 175 fokon kb. 20 percig. 

medvehagyma pogácsa vendégvárók húsvét liszt tojás só élesztő tej cukor

Ha tetszett a bejegyzés, gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.

0 Tovább

Medvehagymás töltött krumplik

Imádom ezt a különleges, kissé fokhagymás ízű finomságot, így igyekszem alaposan kihasználni a sajnos nem túl hosszú medvehagyma szezont. Jöhet sós nasiként, vendégváróként, valamilyen körözött jellegű, reggeli krémként, de például Nagymamám idén hatalmasat újított és egy isteni krémlevest készített belőle. Anya is remekelt, a csirke ragulevest turbózta fel medvehagymás gombócokkal. Én is maradtam a főétel vonalon és az alábbi töltött krumplit álmodtam meg. Tetemes mennyiségű medvehagymát használtam fel hozzá és azt kell hogy mondjam, nagyon nem tettem rosszul. :)

medvehagyma krumpli töltött krumpli fincsi ebédek sajt sajtkrém tejföl

Hozzávalók:

6 közepes szem krumpli

1 kisebb csokor medvehagyma

1 tubus sajtkrém 

3 ek tejföl

1+1 kk só, bors

+egyéb finomságok ízlés/hűtő tartalma szerint: pl. sonka, kukorica, répa, borsó, stb.

medvehagyma krumpli töltött krumpli fincsi ebédek sajt sajtkrém tejföl

Elkészítés:

A krumplikat jó alaposan sikáld meg és tedd fel sós vízben főni.

Közben a sajtkrémet keverd ki a tejföllel.

A medvehagymát vágd apróra és szórd a masszához.

Itt adhatsz hozzá még egyéb finomságokat is, pl. sonkát vagy plusz zöldségeket. Én most vékonyra szeletelt répát kevertem még bele.

Sózd, borsozd.

Ha megfőtt a krumpli szűrd le és hagyd kicsit kihűlni.

Közben melegítsd elő a sütőt 200 fokra és készíts elő egy kisebb tepsit. Locsolj az aljára egy kevés olajat, hogy ne tapadjanak le a burgonyák.

Vágd félbe őket, majd a közepükből kanalazz ki egy keveset.

A kikanalazott krumpli pépet add a medvehagymás sajtkrémhez, majd dolgozd össze az egészet.

Ültesd a félbevágott burgonyákat a tepsibe, majd mindegyikbe kanalazz jó nagy adagot a krémsajtos töltelékből.

Szórd rájuk reszelt sajtot, majd süsd lefedve, kb 20 percig, majd fedő nélkül további 15 percig, hogy kicsit megpiruljanak.

Tálald tejföllel és friss salátával. 

medvehagyma krumpli töltött krumpli fincsi ebédek sajt sajtkrém tejföl

Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.

2 Tovább

Húsvéti túrókrém tojással és medvehagymával

A hagyományos sonka-tojás-torma szentháromság mellett minden évben igyekszünk Anyával kicsit feldobni  valamilyen újdonsággal a húsvéti reggelijeinket. Emlékszem, egyik évben spenótos-fetás lepény készült, tavaly sonkás rétes, de a házi péksütik (kalács, sajtkrémes kiflicske) sem hiányozhatnak soha. A sok friss, ropogós tavaszi zöldség is elengedhetetlen, de a joghurtos, majonézes salik is jöhetnek ilyenkor a családnak. A fentiek mellett szuper kiegészítő lehet ez a túrókrém is, hiszen felfedezhetjük a hozzávalói között mind a tavaszi, mind a húsvéti ízvilágot is. Én idén mindenképp elkészítem az ünnepi hosszú hétvégén.  

túró medvehagyma tojás tejföl majonéz mustár húsvét ráérős reggelik

Hozzávalók:

25 dkg túró

4 ek tejföl

2 ek majonéz

1 kk mustár

1 kisebb csokor medvehagyma

5 nagyobb tojás

1 kk só, őrölt bors

túró medvehagyma tojás tejföl majonéz mustár húsvét ráérős reggelik

Elkészítés:

A tojást tedd fel főni.

Ez alatt az idő alatt a medvehagymát vágd apróra.

A túrót keverd össze a tejföllel, a majonézzel és a mustárral, majd szórd bele a felaprított medvehagymát.

Ha kész a tojás, pucold meg, majd ezt is vágd kisebb kockákra.

Add a medvehagymás krémhez.

Sózd, borsozs ízlés szerint.

Tálald friss pékáruval és sok-sok zöldséggel.

túró medvehagyma tojás tejföl majonéz mustár húsvét ráérős reggelik

Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.

További húsvéti recepteket itt találsz:

Húsvéti kekszek készítése gyerekekkel

Húsvéti epres muffin

Répatortás muffin

Boci szelet

Ünnepi kakaós kalács

Krémsajtos, medvehagymás kiflik

Töltött tojás

Húsvéti rugelach

Sonkás krumpli csónakok

Húsvéti sonkás rétes

Medvehagymás lepény

Sonkás-tormás ricottakrém

Tavaszi tojássaláta

0 Tovább

Medvehagymás, túrós lepény

Egyik nap megkértem Gy.-t, hogy a munkahelye melletti piacról hozzon nekem egy kevés medvehagymát. Tudhattam volna, hogy a keveset ő máshogy értelmezi, de valahogy úgy voltam vele, hogy csak megoldja. Tény, hogy megoldotta, hatalmas tripla csokorral állított haza. Mondtam neki, hogy ez így nagyon kedves tőle, de mit fogok csinálni ekkora adaggal. Kész recept ugyanis nem volt egy darab sem a fejemben, csak a szezonja miatt szerettem volna egy keveset. Azt már tudjátok rólam, hogy kidobni nagyon nem szeretek semmit, így rögtön elkezdtem agyalni, hogy mivel is társíthatnám a medvehagymát. Így jött a képbe a túró, a paradicsom és a kolbász. Szerintem nagyon jó kis vacsi recept, ha van kedvetek, próbáljátok ki bátran! :)

medvehagyma túró kolbász paradicsom tejföl leveles tészta rohanós vacsorák vendégvárók

 Hozzávalók:

1 csomag leveles tészta

25 dkg túró

1 kis doboz tejföl

1 kis csokor medvehagyma

1 kk só, frissen őrölt bors

5-10 dkg kolbász

2 paradicsom

5-10 dkg sajt

pici liszt a nyújtáshoz

medvehagyma túró kolbász paradicsom tejföl leveles tészta rohanós vacsorák vendégvárók

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 200 fokra és bélelj ki sütőpapírral egy nagy tepsit.

A túrót keverd össze a tejföllel. Ízesítsd sóval, borssal.

A medvehagymát vágd apróra és add a túrós masszához.

A tésztát lisztezett deszkán nyújtsd tepsi méretűre, majd terítsd is bele a tepsibe. Szurkáld meg itt-ott villával, hogy ne púposodjon fel majd sütés közben.

Kend meg a medvehagymás krémmel az egészet.

A kolbászt és a paradicsomot szeleteld fel, majd szórd rá a lepényre.

Végül reszelj rá sajtot, majd mehet is a sütőbe.

Süsd kb. 12 percig, majd adj neki még 3 perc légkeverést, hogy kissé megpiruljon a lepény.

Ha kész, szeleteld fel és tálald friss salátával.

medvehagyma túró kolbász paradicsom tejföl leveles tészta rohanós vacsorák vendégvárók

Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.

0 Tovább
«
12

Főzni jó sütni még jobb

blogavatar

Sziasztok, Dóri vagyok a blog írója. Ha olyan recepteket és ötleteket keresel, amiket könnyen, gyorsan, kevés tapasztalattal is el tudsz készíteni, olvass tovább! Vigyázat, desszertek túlerőben! :) Jó sütés-főzést!

Címkefelhő

édességek (171),tojás (128),liszt (117),cukor (114),vaj (75),tej (65),vendégvárók (49),tejföl (48),sütőpor (48),joghurt (48),citrom (46),fincsi ebédek (45),karácsony (44),hagyma (42),sajt (40),csokoládé (39),ráérős reggelik (39),advent (38),kakaópor (37),olaj (36),túró (36),adventi naptár (36),habtejszín (36),paradicsom (35),fahéj (33),tejszín (32),rohanós vacsorák (32),eper (32),narancs (31),fokhagyma (31),gyors muffinok (30),porcukor (29),barack (28),bazsalikom (27),krumpli (27),mascarpone (25),csoki (25),meggy (25),leveles tészta (24),vanília (24),vaníliás cukor (24),étcsokoládé (23),sonka (22),pohárkrémek (20),dió (20),húsvét (19),(18),lekvár (18),málna (18),ribizli (17),répa (17),élesztő (17),keksz (16),alma (16),kakaó (15),leves (15),snidling (14),pite (14),saláta (14),őszibarack (13),fehércsoki (13),szeder (13),puding (13),sárgabarack (13),piskóta (13),kolbász (12),szegfűszeg (12),petrezselyem (12),muffin (12),oregánó (12),krémsajt (12),kókusz (11),paradicsomszósz (11),kukorica (11),étcsoki (11),gyümölcs (11),áfonya (10),görög joghurt (10),paprika (10),bonbon (10),csirkemell (10),bors (10),zöldfűszer (10),spenót (9),majonéz (9),tészta (9),gasztroajándék (9),brownie (9),rozmaring (9),olívaolaj (9),lilahagyma (9),sajtkrém (8),halloween (8),sütőtök (8),banán (8),póréhagyma (8),méz (8),cseresznye (8),torta (8),dekorcukor (8),krémleves (8),mustár (8),rétes (8),zabpehely (8),kelttészta (7),medvehagyma (7),szilva (7),kókuszreszelék (7),újhagyma (7),mák (7),palacsinta (7),chili (6),farsang (6),tejcsokoládé (6),rugelach (6),aszalt áfonya (6),bor (6),ánizs (6),fánk (6),baracklekvár (6),kaliforniai paprika (6),likőr (6),trüffel (6),fehércsokoládé (6),szódabikarbóna (6),anyák napja (6),ricotta (6),marcipán (5),gyorsvacsi (5),réteslap (5),csoki pasztilla (5),hidegtál (5),pogácsa (5),burgonya (5),pizza (5),rizs (5),nutella (5),tök (5),babapiskóta (5),olívabogyó (5),uborka (5),levendula (5),görögjoghurt (5),szalonna (5),fehérbor (5),kávé (5),mogyoró (4),mandula (4),eperlekvár (4),erdei gyümölcs (4),szalámi (4),cukkini (4),valentin-nap (4),borsó (4),mandarin (4),kandírozott narancs (4),kivi (4),körte (4),zöldség (4),zabkeksz (4),gyümölcskenyér (4),barnacukor (4),cheesecake (4),bacon (4),káposzta (4),zselatinfix (4),csirke (4),menta (4),sajttorta (4),kávétejszín (3),lekvárfőzés (3),szülinap (3),befőzés (3),blogkóstoló (3),mazsola (3),fondant (3),gofri (3),kefír (3),búzadara (3),citromfű (3),mozzarella (3),tócsni (3),tortazselé (3),Rohanós vacsorák (3),mézeskalács fűszerkeverék (3),tortilla (3),csicseriborsó (3),mártogatós (3),víz (3),fetasajt (3),aprósütemény (3),lepény (3),olajbogyó (3),vanília aroma (3),besamel (3),szezámmag (3),étkezési keményítő (3),darált hús (3),mézeskalács (3),vöröshagyma (3),cékla (3),brokkoli (3),aszalt gyümölcs (3),gesztenye (3),kalács (3),mexikói (3),pirospaprika (3),szilveszter (3),virsli (3),torma (3),lasagne (3),csiga (3),amerikai palacsinta (3),rum (3),pizzaszósz (3),ehető ajándék (3),linzer (3),chili paprika (3),gyors vacsorák (2),alaplé (2),majoranna (2),pálinka (2),zsemlemorzsa (2),keményítő (2),szerecsendió (2),knorr (2),nyaralás (2),müzli (2),fehér csokoládé (2),bögrés (2),bukta (2),kuglóf (2),feta (2),dzsemfix (2),gyümölcsrizs (2),pasztilla (2),parmezán (2),promóció (2),zselatin (2),ételfesték (2),ananász (2),magyarprovence (2),margarin (2),penne (2),grillcsirke (2),levendulabirtok (2),aszalt szilva (2),pompos (2),bab (2),jalapeno (2),chorizo (2),bodzaszörp (2),pizzagolyó (2),mozarella (2),bodza (2),lime (2),curry (2),kókusztej (2),mogyorókrém (2),csokikrém (2),alkohol (2),szörp (2),feta sajt (2),zsír (2),darált keksz (2),piskótatekercs (2),salsa szósz (2),gyümölcskosárka (2),linzertészta (2),zserbó (2),tejszínhab (2),pesto (2),aszalt paradicsom (2),zsömle (2),oreo keksz (2),Édességek (2),füstölt sajt (2),sűrített tej (2),cukormáz (2),hamburger (2),sütipecsét (2),ehető ajándékok (2),teljes kiőrlésű liszt (2),tésztasaláta (2),balzsamecet (2),meggybefőtt (2),juhtúró (2),turmix (2),smoothie (2),zöldborsó (2),gyerekek (2),töltött tojás (2),cheesecake brownie (2),Gyors muffinok (2),vodka (2),készülődés (2),besamel mártás (1),szójaszósz (1),zeller (1),fagylalt (1),karalábé (1),jégkrém (1),narancslé (1),fagyi (1),churros (1),karfiol (1),rumaroma (1),fügelekvár (1),körözött (1),vaníliarúd (1),töltött krumpli (1),hidegtálak (1),baileys (1),lasagne tészta (1),kakaóscsiga (1),füge (1),aranygaluska (1),kevert (1),túró rudi (1),pillecukor (1),szilvalekvár (1),bögrés sütemény (1),kínai (1),vaníliás pudingpor (1),pirítós (1),húsleves alaplé (1),vörös áfonya (1),túrós táska (1),túrós batyu (1),krumplilángos (1),gnocchi (1),mexikói alap (1),kávélikőr (1),aszaltsárgabarack (1),ehetőajándék (1),erőspaprika (1),aszaltgyümölcs (1),aszaltbarack (1),fehérrépa (1),szóda (1),méteres kalács (1),puncs puding (1),gyertya (1),vonat (1),rétesliszt (1),tiramisu (1),nudli (1),citromsav (1),levendulás (1),psikóta (1),tejcsoki (1),maszatolós torta (1),tejberizs (1),vanília puding (1),barackpüré (1),clafoutis (1),cseresznye lekvár (1),tejpite (1),császármorzsa (1),gesztenye massza (1),masni (1),moszonló (1),monoszló (1),bögrés süti (1),chilis bab (1),knorr 100%természetesalapok (1),trnd (1),knorr 100% természetes alapok (1),bolognai (1),barna cukor (1),mézeskalácsfűszer (1),háztartásikeksz (1),graham liszt (1),blondie (1),zödfűszer (1),vajkrém (1),barackpálinka (1),vanília kivonat (1),mézeskalács fűszer (1),narancslekvár (1),lila hagyma (1),raffaello (1),citromlé (1),kenyér (1),kruton (1),gorgonzola (1),denevér (1),édesség (1),főzőkrém (1),aprósüti (1),kiszúró (1),saj (1),mogyoróvaj (1),sütésnélkül (1),tahini (1),mákosguba (1),eperszósz (1),olaszrizling (1),habfixáló (1),Vendégvárók (1),ciabatta (1),Ráérős reggelik (1),hamburgerhús (1),ketchup (1),péksütemény (1),sztrapacska (1),grillkolbász (1),Anyák Napja (1),street food (1),zselé (1),ballagás (1),koriander (1),velence (1),pizzafeltét (1),csokiszósz (1),grillezés (1),szalonnasütés (1),lecsó (1),bográcsozás (1),gyömölcs (1),teszínhab (1),bevonat (1),hawaii (1),kapcsolat (1),paradicsomkonzerv (1),savanyúság (1),kovászos uborka (1),tavasz (1),kelt tészta (1),smarties (1),csokiskeksz (1),töltött hús (1),cookies (1),csokissüti (1),reggeli (1),vacsora (1),töltelék (1),hús (1),író (1),daráltkeksz (1),pizzás csiga (1),kuszkusz (1),karaj (1),munkaebéd (1),quesadilla (1),nachos (1),sonkatekercs (1),penne (1),töltött karaj (1),áfonyalekvár (1),muffinok (1),krém (1),zöldbab (1),képviselőfánk (1),képviselő fánk (1),borkóstoló (1),buli (1),rukkola (1),gyümölcslé (1),koktél (1),csilipaprika (1),csokipasztilla (1),zeller (1),tárkony (1),krumplifánk (1),sós aprósütemények (1),aprósütemények (1),karácsonyi ebéd (1),paradicsom püré (1),mákos guba (1),kifli (1),salsa (1),olíva bogyó (1),szósz (1),gumicukor (1),dekoráció (1),jelmez (1),ebédmenü (1),főétel (1),gesztenyemassza (1),bejgli (1),étcsokokoládé (1),szaloncukor (1),rizskoch (1),avokádó (1),hab (1),fatörzs (1),aszalvány (1),desszert (1),kandírozott gyümölcs (1),franciasaláta (1),zöldségkeverék (1),majonézes burgonya (1),sütögetés (1),tökfaragás (1),VKF (1),pulykamell (1),SAD! (1),túrókrém (1),köret (1),ragu (1),krumplipüré (1),ősz (1),steak burgonya (1),hámozott paradicsom (1),bagett (1),panír (1),panírozás (1),rántott tök (1),rántott (1),sertéslapocka (1),sertés (1),köménymag (1),lilakáposzta (1),kandírozott narancshéj (1),barbérlevél (1),almáspite (1),meggylekvár (1),ecet (1),párolt lilakáposzta (1),vörösbor (1),lapocka (1),kakaós csiga (1),sajtos roló (1),kacsa (1),kacsacomb (1),sárgarépa (1)

Utolsó kommentek