Bazsalikomos, aszalt paradicsomos túrókrém

Őszintén bevallom, hogy ez a recept pont egy éves, mert ennyi idő kellett ahhoz, hogy akár csak a képekre rá tudjak nézni rosszullét nélkül. Pedig mikor annó elkészítettem iszonyat büszke voltam a fotókra is, és persze a túrókrém is nagyon ízlett. Aki követi a blogot, tudja, hogy odavagyok a a friss fűszernövényekért - kiváltképpen a bazsalikomért - és persze a házi paradicsomot sem vetem meg. :D A természet viszont vicces kedvében lehetett, mikor Mr. Babát vártam, mert hihetetlenül rosszul voltam ettől a két alapanyagtól. Annyira, hogy direkt kiszárítottam otthon a növényeket, hogy még véletlenül se érezzem meg az illatukat locsolás közben. Gy.-nek azért voltak jó kis poénjai ellenem. Egyszer a telefonom tokjába csempészett be néhány bazsalikom levelet. Kedves...ja, nem! :D Szerencsére azóta már helyre álltak a dolgok és megint ott díszeleg egy nagy cserép bazsalikom az erkélyen. Én pedig alig várom, hogy idén is elkészítsem reggelire az alábbi isteni túrókrémet. Tegyetek így Ti is! :) 

ráérős reggelik túró bazsalikom snidling túrókrém aszalt paradicsom paradicsom só bors

Hozzávalók:

25 dkg túró

2-3 púpos ek görög joghurt

1-1 marék friss bazsalikom és snidling

5 dkg aszalt paradicsom

1 kk só

frissen őrölt bors

ráérős reggelik túró bazsalikom snidling túrókrém aszalt paradicsom paradicsom só bors

Elkészítés:

A túrót tedd egy nagy tálba és forgasd össze a joghurttal.

A zöldfűszereket aprítsd fel és szórd a krémbe.

Az aszalt paradicsomot csíkozd fel és ezt is add az előzőekhez.

Ízesítsd sóval borssal és jó alaposan keverd össze.

Tálald behűtve friss péksüteménnyel és zöldségekkel.

ráérős reggelik túró bazsalikom snidling túrókrém aszalt paradicsom paradicsom só bors

Ha tetszett a bejegyzés, nézz körül facebookon és instagramon is. 

0 Tovább

Fűszeres paradicsomleves

Anyósom gyönyörűbbnél gyönyörűbb, hatalmas és különleges paradicsomokat nevelget a kertjében. Szinte tangazdaság ami ott van, annyi féle és olyan sok finom pari terem náluk. A múltkor egy óriási kosárral hoztunk el belőle. Kicsit meg is voltam ijedve, hogy úristen mi lesz ennyi paradicsommal, de felesleges volt aggódnom, elfogyott mind egy szálig. A legtöbbet lazán megettük Gy.-vel, de 3 szemből levest főztem. Igen, igen, 3 paradicsomból nem is kicsi adagot. Könnyű dolgom volt, mert egyenként kb. 40 dkg-osak voltak. Mondom én, hogy tangazdaság. :D 

paradicsom leves hagyma fokhagyma fincsi ebédek bazsalikom oregánó zöldfűszer

Hozzávalók:

1-1,5 kg édes paradicsom

1 hagyma

2-3 gerezd fokhagyma

1 nagy csokor friss bazsalikom és oregánó

0,5 l húsleves alaplé

1 csapott ek só

frissen őrölt bors

pici olaj

paradicsom leves hagyma fokhagyma fincsi ebédek bazsalikom oregánó zöldfűszer

Elkészítés:

A hagymát és a fokhagymát pucold meg, előbbit vágd apróra.

A paradicsomokat mosd meg, majd szeleteld nagyobb darabokra. (Természetesen aki szeretné, nyugodtan húzza le a héját.)

Egy kevés olajon dinszteld meg az apróra vágott hagymát és törd hozzá a fokhagymát.

Jöhet rá a paradicsom, majd a húsleves alaplé és a fűszerek.

Forrald össze, majd botmixerrel pépesítsd.

Pirítóssal és reszelt sajttal tálald. 

paradicsom leves hagyma fokhagyma fincsi ebédek bazsalikom oregánó zöldfűszer

Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.

0 Tovább

Spenótos paradicsomos rakottas

Paradicsom, feta és zöldfűszerek. Imádom ezt a három alapanyagot kombinálni. Friss, üde, nyárias finomság készül egytől egyig belőlük. :) Ami pluszban jó az alábbi ételben, hogy jó nagy adag, így az egész családot meg tudjátok vendégelni. Egy kis saláta és természetesen valamilyen frissítő habzóbor dukál mellé. Totál Toscana-i hangulatot tudunk a segítségükkel varázsolni. :)

spenót fincsi ebédek paradicsom feta bazsalikom oregánó paradicsomszósz hagyma fokhagyma zöldfűszer

Hozzávalók:

500 g tészta

1 csomag spenót

1 hagyma

2-3 gerezd fokhagyma

2 nagyobb paradicsom

500 ml paradicsomszósz

1 marék bazsalikom és oreganó

10 dkg feta sajt

só, bors

olaj

spenót fincsi ebédek paradicsom feta bazsalikom oregánó paradicsomszósz hagyma fokhagyma zöldfűszer

Elkészítés:

Elsőként a tésztát tedd fel főzni sós vízben.

Közben a hagymát és a fokhagymát pucold meg. Előbbit vágd apróra.

Dinszteld meg egy kevés olajon és törd mellé a fokhagymát is.

Add hozzá a spenótot.

Ízesítsd sóval, borssal.

Forrald össze.

A paradicsomot és a feta sajtot vágd fel, a zöldfűszereket mosd meg.

spenót fincsi ebédek paradicsom feta bazsalikom oregánó paradicsomszósz hagyma fokhagyma zöldfűszer

A sütőt melegítsd elő 200 fokra és locsolj egy kevés olajat egy nagyobb tepsibe.

Ha kész a tészta, szűrd le, majd forgasd össze a spenótos szósszal. Egyengesd az egészet a tepsibe.

Öntsd a paradicsomszószt a tészta tetejére, majd rakd ki paradicsommal és sajttal. Végül szórd rá a zöldfűszereket, majd mehet is a sütőbe.

Letakarva süsd kb. 15 percig, majd fedő nélkül adj neki további 15-20 percet.

Tálald friss salátával.

spenót fincsi ebédek paradicsom feta bazsalikom oregánó paradicsomszósz hagyma fokhagyma zöldfűszer

Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.

0 Tovább

Spenótos-ricotta-s palacsinta

Nagy kedvenc nálunk a hortobágyi húsos palacsinta. Egyszer nagyon sok palacsintánk maradt töltetlenül, így elkezdett járni az agyam, hogy mit is lehetne vele kezdeni és így jutottam el egy sonkás-spenótos verzióhoz. Mi imádjuk, azóta többször is elkészítettük már. Persze a hortobágyi marad a kedvenc, de ez is egy jó alternatíva, ha nem akarunk olyan sokat vacakolni a pörkölttel, mégis finom falatokra vágyunk. 

spenót fincsi ebédek ricotta palacsinta paradicsom besamel fokhagyma hagyma

Hozzávalók a töltelékhez:

250 g spenót

3 gerezd fokhagyma

1 fej hagyma

1 doboz ricotta

1 kk só, őrölt bors

pici olaj

10 dkg sajt

6 közepes paradicsom

Hozzávalók a 12 db sós palacsintához:

3 tojás

12 ek liszt

1 kk só

4 dl tej

4 ek olaj

Hozzávalók a besamel mártáshoz:

2 ek vaj

2 púpos ek liszt

5 dl tej

1 kk só, bors, szerecsendió

spenót fincsi ebédek ricotta palacsinta paradicsom besamel fokhagyma hagyma

Elkészítés:

Elsőként készítsd el a palacsinta tésztát: Ehhez a lisztet, a tojást, a sót, az olajat és a tejet jó alaposan keverd össze, majd pihentesd kb. fél órát.

Közben a hagymát vágd apróra, majd a zúzott fokhagymával együtt pirítsd meg egy kevés olajon. Jöhet rá a spenót is.

Ízesítsd sóval, borssal, majd tedd félre, hogy kicsit kihűlhessen.

Süsd ki a palacsintákat.

Közben karikázd fel a paradicsomot, majd a ha már nem túl forró a spenótos krém, keverd bele a ricotta-t is. (Ha friss vagy szálas spenótból dolgoztál, előtte botmixerrel kicsit pürésítheted.)

A sütőt melegítsd elő 200 fokra.

A palacsintákat egyenként töltsd meg a spenóttal és szórj rá a paradicsomból.

Tekerd fel őket és a széleit hajtsd vissza, nehogy kifollyon a töltelék.

Rakd kivajazott tepsibe a palacsintákat, majd készítsd el a besamel mártást. Ehez a vajat forrósítsd fel, dolgozd bele a lisztet, majd öntsd fel tejjel, sózd, borsozd és reszelj bele szerecsendiót. (Én utóbbit kihagyom, mert nem vagyok oda az ízéért, de Ti használjátok bártan!)

Öntsd rá a palacsintákra és szórd meg reszelt sajttal.

Mehetnek is sütőbe kb. fél órára, míg megpirul a sajt.

spenót fincsi ebédek ricotta palacsinta paradicsom besamel fokhagyma hagyma Tálald friss salátával.

Tipp:

Palacsinta helyett bármilyen tésztával elkészíthető! Ebben az esetben főzz ki egy zacskó tésztát, majd szűrd le. Rakd tepsibe és keverd össze a spenóttal. Rakd ki paradicsom karikákkal, majd öntsd rá a besamel mártást és reszelj rá sajtot. Végül süsd össze az egészet. 

0 Tovább

Paradicsomos ragu

A paradicsom-bazsalikom-fokhagyma trió nálam verhetetlen. Pláne ha hozzá jön még egy kis bacon és chili is, tuti a boldogság. Szerencsére Gy. sem veti meg ezeket a finom falatokat, így nincs is nehéz dolgom a konyhában. Bár, ha jobban belegondolok ő kevesebbel is beérné: szerintem kiegyezne chili paprikával és frissen sütött bacon-nel. Azért én nyilván nem állok meg ennyinél, úgyhogy, ha van kedvetek olvassatok tovább! :)

bacon rohanós vacsorák hámozott paradicsom paradicsom bazsalikom hagyma fokhagyma sajt

Hozzávalók:

1 fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

1 kis csomag bacon

1 db hámozott paradicsom konzerv

1 marék bazsalikom

1 kk só, bors

1-2 chili paprika ízlés szerint

bacon rohanós vacsorák hámozott paradicsom paradicsom bazsalikom hagyma fokhagyma sajt

Elkészítés:

A hagymát és a bazsalikomot vágd apróra, a bacont szeleteld fel, a chili paprikát pedig vágd karikára.

Süsd meg a szalonnát, majd tedd félre.

Pirítsd meg a hagymát a bacon maradék zsírján, de ha nincs elég, használhatsz egy kevés olívaolajat. Törd bele a fokhagymát is.

Öntsd hozzá a hámozott paradicsomot és nyomkodd kicsit szét a parikat. Ízesítsd sóval, borssal, bazsalikommal, majd szórd bele a chili paprikát is.

Forrald össze a mártást, majd keverd a szószba a bacont. Persze azt is lehet, hogy külön kínálod, így végig ropogós marad a szalonna.

Tálald friss salátával és a kedvenc tésztáddal/galuskáddal. Szórd meg a szószt friss bazsalikommal és sajttal, így mutatósabb és finomabb lesz az étel.

Ha tetszett a bejegyzés, gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.

4 Tovább

Főzni jó sütni még jobb

blogavatar

Sziasztok, Dóri vagyok a blog írója. Ha olyan recepteket és ötleteket keresel, amiket könnyen, gyorsan, kevés tapasztalattal is el tudsz készíteni, olvass tovább! Vigyázat, desszertek túlerőben! :) Jó sütés-főzést!

Legfrissebb bejegyzések

Címkefelhő

édességek (129),tojás (90),liszt (71),cukor (69),vaj (53),tej (47),vendégvárók (40),tejföl (39),fincsi ebédek (38),hagyma (36),joghurt (35),paradicsom (35),sajt (33),citrom (32),sütőpor (32),ráérős reggelik (30),fahéj (30),túró (29),kakaópor (29),habtejszín (29),karácsony (27),csokoládé (27),rohanós vacsorák (27),bazsalikom (26),advent (25),olaj (25),fokhagyma (25),eper (25),adventi naptár (24),barack (24),meggy (22),vaníliás cukor (22),tejszín (22),leveles tészta (21),krumpli (21),sonka (21),narancs (21),gyors muffinok (20),porcukor (20),vanília (18),pohárkrémek (17),mascarpone (16),étcsokoládé (15),répa (15),ribizli (15),alma (14),dió (14),őszibarack (13),csoki (13),snidling (12),húsvét (12),málna (12),fehércsoki (12),leves (12),saláta (12),paradicsomszósz (11),kolbász (11),élesztő (11),krémsajt (11),szegfűszeg (11),oregánó (11),petrezselyem (11),pite (11),puding (11),gyümölcs (11),csirkemell (10),sárgabarack (10),lekvár (10),kukorica (10),szeder (10),tészta (9),zöldfűszer (9),piskóta (9),keksz (9),paprika (9),kakaó (9),majonéz (9),spenót (8),brownie (8),lilahagyma (8),halloween (8),bonbon (8),krémleves (8),(8),rozmaring (8),dekorcukor (8),rétes (8),sajtkrém (8),sütőtök (8),muffin (7),görög joghurt (7),méz (7),mustár (7),cseresznye (6),kelttészta (6),szilva (6),póréhagyma (6),újhagyma (6),zabpehely (6),ánizs (6),kaliforniai paprika (6),olívaolaj (6),torta (6),kókusz (6),chili (6),pizza (5),medvehagyma (5),réteslap (5),uborka (5),csoki pasztilla (5),marcipán (5),palacsinta (5),fánk (5),ricotta (5),gyorsvacsi (5),olívabogyó (5),farsang (5),banán (5),tejcsokoládé (5),áfonya (5),étcsoki (5),tök (5),hidegtál (4),babapiskóta (4),kókuszreszelék (4),csirke (4),rizs (4),bors (4),körte (4),bacon (4),szalámi (4),fehércsokoládé (4),fehérbor (4),bor (4),cheesecake (4),cukkini (4),anyák napja (4),mák (4),menta (4),szalonna (4),sajttorta (4),kivi (4),zöldség (4),valentin-nap (4),lepény (3),blogkóstoló (3),mandarin (3),csiga (3),fondant (3),mézeskalács fűszerkeverék (3),borsó (3),torma (3),brokkoli (3),pizzaszósz (3),mandula (3),mozzarella (3),Rohanós vacsorák (3),virsli (3),zselatinfix (3),tortilla (3),citromfű (3),zabkeksz (3),mexikói (3),tócsni (3),gofri (3),lasagne (3),vöröshagyma (3),baracklekvár (3),lekvárfőzés (3),káposzta (3),rugelach (3),besamel (3),gyümölcskenyér (3),levendula (3),kávé (3),befőzés (3),nutella (3),chili paprika (3),ehető ajándék (3),aszalt gyümölcs (3),linzertészta (2),parmezán (2),aszalt paradicsom (2),mogyoró (2),gyümölcskosárka (2),cékla (2),hamburger (2),pirospaprika (2),alaplé (2),szódabikarbóna (2),mozarella (2),feta sajt (2),eperlekvár (2),nyaralás (2),oreo keksz (2),meggybefőtt (2),penne (2),ananász (2),szezámmag (2),zselatin (2),grillcsirke (2),burgonya (2),búzadara (2),pesto (2),Édességek (2),szerecsendió (2),tortazselé (2),pizzagolyó (2),barnacukor (2),gesztenye (2),dzsemfix (2),csokikrém (2),aszalt áfonya (2),darált hús (2),tejszínhab (2),pálinka (2),mártogatós (2),bab (2),promóció (2),trüffel (2),füstölt sajt (2),Gyors muffinok (2),vanília aroma (2),sütipecsét (2),készülődés (2),kalács (2),mézeskalács (2),salsa szósz (2),csicseriborsó (2),knorr (2),fetasajt (2),töltött tojás (2),olajbogyó (2),pogácsa (2),tésztasaláta (2),cheesecake brownie (2),feta (2),gyerekek (2),levendulabirtok (2),curry (2),lime (2),majoranna (2),cukormáz (2),rum (2),pasztilla (2),juhtúró (2),magyarprovence (2),kókusztej (2),aprósütemény (2),alkohol (2),keményítő (2),étkezési keményítő (2),kefír (2),zeller (1),rizskoch (1),sárgarépa (1),kifli (1),fehérrépa (1),karalábé (1),krumplifánk (1),mákos guba (1),tárkony (1),zöldborsó (1),ehető ajándékok (1),fatörzs (1),hab (1),főétel (1),bejgli (1),zöldségkeverék (1),majonézes burgonya (1),kandírozott gyümölcs (1),aszalvány (1),desszert (1),franciasaláta (1),ebédmenü (1),karácsonyi ebéd (1),avokádó (1),zserbó (1),zeller (1),lila hagyma (1),sós aprósütemények (1),aprósütemények (1),gesztenyemassza (1),étcsokokoládé (1),szaloncukor (1),darált keksz (1),piskótatekercs (1),füge (1),jégkrém (1),fagylalt (1),főzőkrém (1),amerikai palacsinta (1),graham liszt (1),barna cukor (1),fagyi (1),édesség (1),kínai (1),túró rudi (1),dekoráció (1),kiszúró (1),szójaszósz (1),vanília kivonat (1),blondie (1),trnd (1),knorr 100%természetesalapok (1),monoszló (1),chilis bab (1),masni (1),moszonló (1),knorr 100% természetes alapok (1),bolognai (1),vajkrém (1),gyümölcsrizs (1),fehér csokoládé (1),barackpálinka (1),zödfűszer (1),mogyoróvaj (1),kakaóscsiga (1),teljes kiőrlésű liszt (1),gasztroajándék (1),pillecukor (1),gorgonzola (1),kevert (1),rumaroma (1),likőr (1),pompos (1),körözött (1),churros (1),linzer (1),sűrített tej (1),baileys (1),görögjoghurt (1),smoothie (1),fügelekvár (1),bukta (1),denevér (1),lasagne tészta (1),saj (1),töltött krumpli (1),bögrés sütemény (1),bögrés (1),narancslé (1),turmix (1),karfiol (1),besamel mártás (1),aranygaluska (1),víz (1),csilipaprika (1),balzsamecet (1),grillkolbász (1),Anyák Napja (1),zselé (1),ketchup (1),street food (1),péksütemény (1),sztrapacska (1),muffinok (1),krém (1),kelt tészta (1),tavasz (1),szilveszter (1),hamburgerhús (1),olaszrizling (1),zsemlemorzsa (1),ciabatta (1),ballagás (1),koriander (1),hawaii (1),szülinap (1),gyors vacsorák (1),Ráérős reggelik (1),mákosguba (1),eperszósz (1),író (1),habfixáló (1),Vendégvárók (1),pizzás csiga (1),áfonyalekvár (1),jalapeno (1),chorizo (1),nachos (1),borkóstoló (1),képviselő fánk (1),csokiskeksz (1),quesadilla (1),smarties (1),vacsora (1),zsömle (1),reggeli (1),csokissüti (1),cookies (1),buli (1),rukkola (1),penne (1),karaj (1),munkaebéd (1),kuszkusz (1),töltött karaj (1),sonkatekercs (1),hús (1),zöldbab (1),gyümölcslé (1),koktél (1),töltött hús (1),töltelék (1),képviselőfánk (1),ételfesték (1),margarin (1),kakaós csiga (1),vörösbor (1),sajtos roló (1),kacsacomb (1),párolt lilakáposzta (1),kacsa (1),lapocka (1),sertés (1),köret (1),kandírozott narancs (1),krumplipüré (1),ragu (1),sertéslapocka (1),ecet (1),lilakáposzta (1),kuglóf (1),sütögetés (1),olíva bogyó (1),salsa (1),gumicukor (1),szósz (1),tökfaragás (1),daráltkeksz (1),kandírozott narancshéj (1),köménymag (1),barbérlevél (1),meggylekvár (1),almáspite (1),túrókrém (1),VKF (1),csokiszósz (1),gyömölcs (1),pizzafeltét (1),velence (1),szalonnasütés (1),grillezés (1),teszínhab (1),savanyúság (1),kapcsolat (1),bevonat (1),müzli (1),paradicsomkonzerv (1),kovászos uborka (1),bográcsozás (1),lecsó (1),ősz (1),steak burgonya (1),SAD! (1),pulykamell (1),aszalt szilva (1),rántott tök (1),rántott (1),bagett (1),csokipasztilla (1),hámozott paradicsom (1),panír (1),panírozás (1),jelmez (1)

Utolsó kommentek