Fogalmam sincs, hogy 28 évig, hogy tudtam kávé nélkül élni. Lehet a szervezetem tartalékolt erre az időszakra, mert az elmúlt pár hónapban jócskán behoztam a lemaradást Mr. Babának köszönhetően. Ráadásul azt kell, hogy mondjam, kezdem kifejezetten megszeretni az ízét, az illatáért pedig egyenesen rajongok. Hihetetlen, mert 1éve kb. ki lehetett volna kergetni vele a világból. Sőt, szinte idegesített, mikor Gy. munka után kávézással "húzta az időt". Ezzel ellentétben most alig várom, hogy délután belépjen az ajtón és végre az éltető nedűhöz jussak. :D Az új "szenvedélyem" ihlette az alábbi likőrt is. 

kávélikőr gasztroajándék likőr kávé cukor sűrített tej kávétejszín rum vendégvárók

Hozzávalók:

3 dl kávétejszín

5 dkg cukor

2 doboz sűrített tej

1 dl erős kávé

2 dl rum

kávélikőr gasztroajándék likőr kávé cukor sűrített tej kávétejszín rum vendégvárók

Elkészítés:

A tejszínt öntsd egy lábosba és forrald össze a cukorral.

Tedd bele a sűrített tejet, majd főzd még néhány percig.

Jöhet hozzá a kávé is, majd tedd félre kihűlni.

Végül keverd bele a rumot is, majd tedd hűtőbe. 

Tipp: Azonnal is fogyasztható, de jót tesz neki, ha pár napot a hűtőben pihen, míg összeérnek az ízek.

Gondoljunk a közelgő húsvétra, tuti bejön majd a locsolóknak ez a házi készítésű ital. :)

kávélikőr gasztroajándék likőr kávé cukor sűrített tej kávétejszín rum vendégvárókHa tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.