Egyszerű csokoládés rugelach

Még mindig nagy kedvenc nálunk a kis, édes, omlós kifli, a rugelach. A szuperül variálható töltelék miatt egyszerűen nem lehet megunni, mindig eszembe jut egy újabb és újabb verzió. Most egy nagyon egyszerű, mégis isteni variációt hoztam, 1-1 kocka csokival töltöttem a süteményeket. Akár reggelire, akár uzsonnára szuper édesség, úgyhogy nyugodtan süssétek meg, nem lesz rá panasz.

rugelach vaj krémsajt cukor csokoládé csoki mascarpone liszt

Hozzávalók:

200 g vaj

200 g mascarpone

90 g cukor

270 g liszt+a nyújtáshoz

2 tábla csokoládé
 

rugelach vaj krémsajt cukor csokoládé csoki mascarpone liszt

Elkészítés:

A puha vajat, a krémsajtot, a cukrot, és a lisztet dolgozd össze egy nagy tálban. 

Elég ragacsosnak tűnhet elsőre, de ne ijedj meg, ilyennek kell lennie. :)

Csomagold folpackba, majd tedd hűtőbe a tésztát 1-2 órára, vagy akár egy éjszakára.

A sütőt melegítsd elő 180 fokra és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.

A tészta felét nyújtsd ki kör alakúra egy - jó alaposan - kilisztezett deszkán.

Vágd kb. 12 cikkelyre a tésztát, mintha pizzát szeletelnél.

Mindegyik cikk végére tegyél 1-1 kocka csokoládét.

Tekerd fel őket a hosszabbik végüknél fogva, majd kicsit hajlítsd is meg őket, hogy szép ívesek legyenek. Tedd sütőpapíros tepsire őket, majd kend le felvert tojással.

A másik adag tésztával is ugyanígy járj el.

Süsd kb. 20 percig 180 fokon a kifliket.

2 tepsi lesz ebből az adagból.

rugelach vaj krémsajt cukor csokoládé csoki mascarpone liszt

Ha tetszett a bejegyzés, gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.

0 Tovább

Klasszikus diós-barackos rugelach

Tavaly decemberber 23-án, mikor este 9-kor ezt a süteményt készítettem, azt hittem, hogy idén - mivel itthon leszek - temérdek időm lesz és már jó előre elkészülök mindennel. Gondoltam, hogy olyan varázslatos karácsonyt csapunk ünnepi fényekkel, díszekkel, friss, illatos süteményekkel, amilyet még nem látott a világ. Most december közepén, kb. örülök, hogy az égősorok egy része felkerült az ablakokra, van adventi koszorúnk, voltunk a Mikulásnál (igazából 4 Mikulásnál, úgyhogy nem tudom milyen zavart okoztam ezzel Mr. Baba fejében :D) és borzasztó boldog vagyok, ha heti 1-2 karácsonyi sütit sikerül előállítanom. Már látom, hogy egy örökmozgó 7 hónapossal nem olyan idilli és egyszerű a készülődés, mint ahogy én azt tavaly elképzeltem. Annál szuperebb érzés viszont nincsen, mint mikor ez a kis cukiság rácsodálkozik a hóesésre, esténként az ünnepi fényekre, tátott szájjal nézi a karácsonyi dalokat éneklő gyerekeket, és így már nem is annyira érdekel, hogy hogyan fogok elkészülni mindennel karácsonyig.    

vaj mascarpone cukor liszt dió baracklekvár édességek advent adventi naptár karácsony rugelach

Hozzávalók:

200 g vaj

200 g mascarpone

90 g cukor

270 g liszt+a nyújtáshoz

darált dió (minél több, annál jobb)

baracklekvár (kb. fél kis üvegnyi)

vaj mascarpone cukor liszt dió baracklekvár édességek advent adventi naptár karácsony rugelach

Elkészítés:

A puha vajat, a krémsajtot, a cukrot, és a lisztet dolgozd össze egy nagy tálban. 

Tedd hűtőbe egy kis időre, de az sem baj, ha egy egész éjszakát pihen. Ez azért fontos, mert a tészta alapból elég ragacsos, de hidegen sokkal kezelhetőbb azért.

vaj mascarpone cukor liszt dió baracklekvár édességek advent adventi naptár karácsony rugelach

A sütőt melegítsd elő 180 fokra és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.

A tészta felét nyújtsd ki kör alakúra egy - jó alaposan - kilisztezett deszkán.

Kend meg baracklekvárral, majd szórd meg darált dióval.

Vágd kb. 12 cikkelyre a tésztát, mintha pizzát szeletelnél.

Tekerd fel őket a hosszabbik végüknél fogva, majd kicsit hajlítsd is meg őket, hogy szép ívesek legyenek. Tedd sütőpapíros tepsire őket, majd kend le felvert tojással.

A másik adag tésztával is ugyanígy járj el.

Süsd kb. 20 percig 180 fokon a kifliket.

2 tepsi lesz ebből az adagból.

vaj mascarpone cukor liszt dió baracklekvár édességek advent adventi naptár karácsony rugelach

Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.

0 Tovább

Kandírozott narancsos-étcsokoládés rugelach

Imádom a nyugis reggeliket, főleg vasárnaponként és ünnepnapokon, de valahogy Karácsonykor (igazából szinte a két ünnep között végig) mindig annyira tele vagyok, hogy a reggelit sokszor inkább kihagyom. Mégis nagyon hiányoznak a jó kis fűszeres péksütemények, az elmaradhatatlan kalács, a mézeskalácsos latte, úgyhogy én már novembertől fincsi, karácsonyi ihletésű reggeliket készítek. Egyrészt szupi hangolódás az ünnepekre, másrészt ígyis-úgyis kell valamit reggeliznünk, úgyhogy kettőt egy csapásra. :) Elsőként egy "karácsony ízű" rugelach-ot hoztam, ami egy kis narancslével és kávéval szuper napindító. Azért is kíváló választás reggelire, mert a tésztát már előző nap begyúrhatod, reggelre pedig csak a nyújtás, töltés, tekerés, sütés marad.     

rugelach karácsony advent adventi naptár narancs kandírozott narancs csokoládé étcsokoládé csoki étcsoki narancslekvár ráérős reggelik édességek vaj mascarpone cukor liszt

Hozzávalók:

200 g vaj

200 g mascarpone

90 g cukor

270 g liszt+a nyújtáshoz

4 púpos ek narancslekvár

10 dkg étcsoki

10 dkg kandírozott narancs 

rugelach karácsony advent adventi naptár narancs kandírozott narancs csokoládé étcsokoládé csoki étcsoki narancslekvár ráérős reggelik édességek vaj mascarpone cukor liszt

Elkészítés:

A puha vajat, a krémsajtot, a cukrot, és a lisztet dolgozd össze egy nagy tálban. 

Tedd hűtőbe egy kis időre, de az sem baj, ha egy egész éjszakát pihen. Ez azért fontos, mert a tészta alapból elég ragacsos, de hidegen sokkal kezelhetőbb azért.

A sütőt melegítsd elő 180 fokra és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.

A csokit aprítsd össze, a lekvárt és a kandírozott narancsot készítsd elő.

rugelach karácsony advent adventi naptár narancs kandírozott narancs csokoládé étcsokoládé csoki étcsoki narancslekvár ráérős reggelik édességek vaj mascarpone cukor liszt

A tészta felét nyújtsd ki kör alakúra egy - jó alaposan - kilisztezett deszkán.

Kend meg a narancslekvárral, majd szórd meg a csokival és a naranccsal.

Vágd kb. 12 cikkelyre a tésztát, mintha pizzát szeletelnél.

Tekerd fel őket a hosszabbik végüknél fogva, majd kicsit hajlítsd is meg őket, hogy szép ívesek legyenek. Tedd sütőpapíros tepsire őket

majd kend le felvert tojással.

A másik adag tésztával is ugyanígy járj el.

Süsd kb. 20 percig 180 fokon a kifliket.

2 tepsi lesz ebből az adagból.

rugelach karácsony advent adventi naptár narancs kandírozott narancs csokoládé étcsokoládé csoki étcsoki narancslekvár ráérős reggelik édességek vaj mascarpone cukor liszt

Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.

0 Tovább

Húsvéti rugelach

A karácsonyi diós, barackos rugelach sikerén felbuzdulva el szerettem volna készíteni ennek a finomságnak a húsvéti verzióját is. A krémsajtos tésztába így mi más lehetne a töltelék, mint egy kevés torma és sonka. :) Kicsit ugyan féltem, hogy a torma miatt nem nyeri majd el a tetszésünket, de azt kell, hogy mondjam, hogy isteni lett. Tény, hogy nem túl hagyományos az ízvilág, de szerintem egy próbát mindenképp megér. Ráadásul a locsolók is tuti értékelni fogják, ha nem a 100. sajtos pogácsával kínáljuk meg őket, hanem valami különlegesebbel.

rugelach liszt vaj krémsajt tojás torma sonka sajt vendégvárók

Hozzávalók:

200 g vaj

200 g krémsajt

250 g liszt (+ egy kevés a nyújtáshoz)

1 kk só

1 tojás a lekenéshez

10 dkg sajt

10 dkg sonka

kb. fél üveg torma

rugelach liszt vaj krémsajt tojás torma sonka sajt vendégvárók

Elkészítés:

A puha vajat, a krémsajtot, a sót, és a lisztet dolgozd össze egy nagy tálban. Elég ragacsos tésztát kapsz, de nem kell megijedni, ilyennek kell lennie.

Tedd hűtőbe minimum 1-2 órára, hogy könnyebb legyen vele dolgozni.

A sajtot reszeld le, a sonkát felezd, vagy harmadold el, és készítsd elő a tormát is.

A sütőt melegítsd elő 180 fokra és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.

A tésztát felezd el, és nyújtsd ki kör alakúra egy bőven lisztezett deszkán.

Vágd kb. 12 cikkelyre, mintha pizzát szeletelnél.

Mindegyiket kend meg tormával, de vigyázz, hogy ha nagyon erős, ne tegyél rá túl sokat.

Helyezd el a sonka darabokat is, majd szórd meg a cikkelyeket reszelt sajttal.

A hosszabbik oldaluknál kezdve tekerd fel a kiflicskéket, majd pakold át őket a tepsire.  

Kend meg őket felvert tojással, és szórj rájuk reszelt sajtot.

Süsd 180 fokon kb. 20 percig a finomságokat. 

A másik adag tésztával is ugyanígy járj el.

rugelach liszt vaj krémsajt tojás torma sonka sajt vendégvárók

Ha tetszett a bejegyzés, gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.

További húsvéti recepteket itt találsz:

Húsvéti kekszek készítése gyerekekkel

Húsvéti epres muffin

Répatortás muffin

Boci szelet

Ünnepi kakaós kalács

Krémsajtos, medvehagymás kiflik

Töltött tojás

Sonkás krumpli csónakok

Húsvéti sonkás rétes

Sonkás-tormás ricottakrém

Tavaszi tojássaláta

0 Tovább

Sós aprósütemények

Nem tudom Nálatok mi a szokás, de a mi családunkban valahogy karácsonykor kimaradnak a sós aprósütemények a repertoárból. Valószínű ennek fő oka, hogy a família amúgy is elég édesszájú. A sima családi bulikon is alap a többféle torta, de a sütemény hegyek mellet csupán 1 tálca pogácsa árválkodik. Persze az sem utolsó szempont, hogy kinek van kapacitása a karácsonyi menü mellett még sós sütemények elkészítésére és belakmározására is? Én a fentiektől függetlenül összegyűjtöttem Nektek néhány vendégváró falatkát, "ha más nem, jó lesz szilveszterre" alapon! Válogassatok kedvetekre!

karácsony vendégvárók sós aprósütemények adventi naptár aprósütemények pogácsa rugelach csiga leveles tészta advent

1. Kezdem a nagy klasszikussal, a sajtos pogácsával! Szerintem, ha a szaggatásnál valamilyen karácsonyi kiszúró formát használsz, nyert ügyed van! :)

2. A füstölt sajtos rudacskát is könnyen ünnepivé varázsolhatod, ha az előbbiekhez hasonlóan, itt is előkapod a csillag/karácsonyfa alakú szaggatódat.

3. Ha el akarod kápráztatni a vendégeidet, válaszd a sajtos rolót. Nem mondom, hogy egyszerű dolgod lesz, mert szerintem elég időigényes, de ha jó előre megtervezel mindent, akkor beleférhet a készülődésbe.

karácsony vendégvárók sós aprósütemények adventi naptár aprósütemények pogácsa rugelach csiga leveles tészta advent

4. Persze teljesen rendben van, ha nem akarsz ennyi időt a konyhában tölteni. Ebben az esetben használj leveles tésztát és készíts pestos-fetás nasit. A zöldes-pirosas töltelék színe miatt szerintem szuperül passzol a karácsonyhoz, annak ellenére, hogy nagyon távol áll a hagyomás süteményektől.

karácsony vendégvárók sós aprósütemények adventi naptár aprósütemények pogácsa rugelach csiga leveles tészta advent

5. Szintén az előzőhöz hasonló "életmentő", ám még kevésbé autentikus recept a  pizzás csigáé. Ezt tényleg inkább a szilveszteri bulira ajánlom.

6. A sorból persze nem maradhat ki, a rugelach sem, hiszen ezt a sütit tipikusan karácsonykor készítik. Eredeti tölteléke is nagyon ünnepi, hiszen lekvárral, dióval, cukorral, fahéjjal, mazsolával töltötték. Én ennek most egy sós változatát hoztam, de szerintem ezt is érdemes kipróbálni mert nagyon mutatós kis finomság lesz belőle. 

karácsony vendégvárók sós aprósütemények adventi naptár aprósütemények pogácsa rugelach csiga leveles tészta advent

7. Szintén jó kis vendégváró fogás a sonkás kosárka. Persze ez sem tipikus karácsonyi sütemény, de például egy kevés rozmaringgal, kakukkfűvel, fekete erdei sonkával télies jelleget tudunk kölcsönözni a falatkáknak.

Bízom benne, hogy tudtam néhány jó ötletet adni és remélem, hogy legrosszabb esetben szilveszterkor fel tudjátok használni a recepteket. :) Persze érdemes lesz a két ünnep között is visszanézni az oldalra, mert lesz néhány tipikusan újévi finomság is: Ismeritek például a malacpofi pogácsát? Vagy a virslis rakétákat? Elöljáróban csak ennyit mondok! :) Kellemes készülődést addig is!

További ünnepi ötletekért és receptekért kattints az adventi naptáramra, illetve nézz körül facebookon és instagramon is.

0 Tovább
«
12

Főzni jó sütni még jobb

blogavatar

Sziasztok, Dóri vagyok a blog írója. Ha olyan recepteket és ötleteket keresel, amiket könnyen, gyorsan, kevés tapasztalattal is el tudsz készíteni, olvass tovább! Vigyázat, desszertek túlerőben! :) Jó sütés-főzést!

Címkefelhő

édességek (153),tojás (113),liszt (101),cukor (97),vaj (71),tej (59),vendégvárók (47),tejföl (46),karácsony (43),fincsi ebédek (43),sütőpor (41),joghurt (41),hagyma (40),citrom (40),sajt (39),advent (38),ráérős reggelik (37),adventi naptár (36),paradicsom (35),habtejszín (35),csokoládé (34),kakaópor (34),túró (32),fahéj (32),olaj (31),narancs (30),fokhagyma (29),rohanós vacsorák (29),tejszín (28),bazsalikom (27),eper (27),barack (26),porcukor (25),krumpli (25),meggy (24),gyors muffinok (24),leveles tészta (23),vaníliás cukor (23),sonka (22),mascarpone (21),vanília (21),csoki (21),étcsokoládé (20),dió (20),pohárkrémek (19),húsvét (19),(18),lekvár (17),répa (17),élesztő (17),ribizli (16),alma (16),keksz (16),leves (15),málna (15),saláta (14),kakaó (13),szeder (13),snidling (13),őszibarack (13),szegfűszeg (12),fehércsoki (12),pite (12),petrezselyem (12),oregánó (12),sárgabarack (12),krémsajt (12),piskóta (11),gyümölcs (11),kolbász (11),paradicsomszósz (11),puding (11),kukorica (11),paprika (10),bors (10),muffin (10),csirkemell (10),étcsoki (10),bonbon (10),zöldfűszer (10),lilahagyma (9),olívaolaj (9),brownie (9),tészta (9),majonéz (9),rozmaring (9),kókusz (9),póréhagyma (8),áfonya (8),halloween (8),krémleves (8),görög joghurt (8),méz (8),mustár (8),sütőtök (8),spenót (8),rétes (8),zabpehely (8),dekorcukor (8),sajtkrém (8),gasztroajándék (7),medvehagyma (7),kelttészta (7),újhagyma (7),banán (7),torta (7),szilva (7),mák (7),ánizs (6),rugelach (6),chili (6),bor (6),farsang (6),baracklekvár (6),trüffel (6),kaliforniai paprika (6),palacsinta (6),kókuszreszelék (6),fánk (6),aszalt áfonya (6),cseresznye (6),ricotta (6),marcipán (5),fehércsokoládé (5),nutella (5),hidegtál (5),likőr (5),pogácsa (5),olívabogyó (5),tök (5),gyorsvacsi (5),tejcsokoládé (5),szalonna (5),réteslap (5),pizza (5),uborka (5),fehérbor (5),csoki pasztilla (5),babapiskóta (4),sajttorta (4),cheesecake (4),menta (4),mogyoró (4),zabkeksz (4),szalámi (4),erdei gyümölcs (4),körte (4),barnacukor (4),mandula (4),kávé (4),borsó (4),cukkini (4),anyák napja (4),zselatinfix (4),bacon (4),gyümölcskenyér (4),kivi (4),rizs (4),kandírozott narancs (4),mandarin (4),valentin-nap (4),zöldség (4),csirke (4),káposzta (4),gofri (3),aprósütemény (3),Rohanós vacsorák (3),virsli (3),kefír (3),mártogatós (3),befőzés (3),fondant (3),mexikói (3),szilveszter (3),mozzarella (3),tócsni (3),burgonya (3),eperlekvár (3),linzer (3),víz (3),tortazselé (3),étkezési keményítő (3),blogkóstoló (3),pirospaprika (3),cékla (3),levendula (3),szezámmag (3),aszalt gyümölcs (3),szódabikarbóna (3),citromfű (3),mézeskalács (3),lekvárfőzés (3),rum (3),fetasajt (3),kalács (3),ehető ajándék (3),brokkoli (3),lasagne (3),gesztenye (3),csiga (3),torma (3),mézeskalács fűszerkeverék (3),lepény (3),chili paprika (3),tortilla (3),vöröshagyma (3),darált hús (3),búzadara (3),pizzaszósz (3),besamel (3),csicseriborsó (3),aszalt szilva (2),olajbogyó (2),vanília aroma (2),ananász (2),pálinka (2),sűrített tej (2),bukta (2),turmix (2),gyors vacsorák (2),zsemlemorzsa (2),zselatin (2),knorr (2),salsa szósz (2),penne (2),pasztilla (2),amerikai palacsinta (2),meggybefőtt (2),promóció (2),szerecsendió (2),nyaralás (2),alaplé (2),dzsemfix (2),parmezán (2),pompos (2),keményítő (2),margarin (2),grillcsirke (2),teljes kiőrlésű liszt (2),müzli (2),majoranna (2),görögjoghurt (2),smoothie (2),tejszínhab (2),készülődés (2),gyerekek (2),bab (2),ehető ajándékok (2),Gyors muffinok (2),sütipecsét (2),gyümölcskosárka (2),zöldborsó (2),mozarella (2),darált keksz (2),feta (2),kávétejszín (2),mogyorókrém (2),tésztasaláta (2),csokikrém (2),füstölt sajt (2),curry (2),kókusztej (2),cheesecake brownie (2),alkohol (2),mazsola (2),cukormáz (2),töltött tojás (2),lime (2),pizzagolyó (2),zserbó (2),hamburger (2),kuglóf (2),zsömle (2),juhtúró (2),levendulabirtok (2),Édességek (2),magyarprovence (2),piskótatekercs (2),oreo keksz (2),linzertészta (2),aszalt paradicsom (2),pesto (2),zsír (2),feta sajt (2),balzsamecet (2),vaníliarúd (1),körözött (1),fehérrépa (1),narancslé (1),gesztenyemassza (1),karalábé (1),pirítós (1),hab (1),bejgli (1),zeller (1),húsleves alaplé (1),avokádó (1),pillecukor (1),vörös áfonya (1),baileys (1),churros (1),rumaroma (1),kevert (1),étcsokokoládé (1),szaloncukor (1),sárgarépa (1),rizskoch (1),karfiol (1),graham liszt (1),knorr 100%természetesalapok (1),trnd (1),barackpálinka (1),kruton (1),gyümölcsrizs (1),fehér csokoládé (1),chilis bab (1),masni (1),erőspaprika (1),ehetőajándék (1),császármorzsa (1),gesztenye massza (1),moszonló (1),kenyér (1),citromlé (1),vanília kivonat (1),lila hagyma (1),narancslekvár (1),gorgonzola (1),denevér (1),saj (1),mogyoróvaj (1),kiszúró (1),aprósüti (1),vodka (1),főzőkrém (1),raffaello (1),fatörzs (1),mézeskalács fűszer (1),édesség (1),monoszló (1),aszaltsárgabarack (1),töltött krumpli (1),hidegtálak (1),kávélikőr (1),kakaóscsiga (1),kínai (1),túró rudi (1),lasagne tészta (1),fügelekvár (1),bögrés (1),aranygaluska (1),bögrés sütemény (1),szilvalekvár (1),mexikói alap (1),füge (1),szójaszósz (1),fagyi (1),bolognai (1),zödfűszer (1),szóda (1),aszaltbarack (1),aszaltgyümölcs (1),knorr 100% természetes alapok (1),vajkrém (1),blondie (1),jégkrém (1),fagylalt (1),sütésnélkül (1),háztartásikeksz (1),barna cukor (1),mézeskalácsfűszer (1),besamel mártás (1),ciabatta (1),ketchup (1),street food (1),hamburgerhús (1),olaszrizling (1),mákosguba (1),eperszósz (1),zselé (1),Anyák Napja (1),kelt tészta (1),muffinok (1),tavasz (1),sztrapacska (1),grillkolbász (1),péksütemény (1),habfixáló (1),Vendégvárók (1),paradicsomkonzerv (1),kapcsolat (1),kovászos uborka (1),savanyúság (1),gyömölcs (1),teszínhab (1),tahini (1),bevonat (1),ballagás (1),Ráérős reggelik (1),koriander (1),szülinap (1),ételfesték (1),hawaii (1),krém (1),áfonyalekvár (1),csokiskeksz (1),töltött hús (1),smarties (1),cookies (1),vacsora (1),csokissüti (1),töltelék (1),hús (1),író (1),daráltkeksz (1),pizzás csiga (1),kuszkusz (1),karaj (1),munkaebéd (1),reggeli (1),quesadilla (1),képviselőfánk (1),gyümölcslé (1),zöldbab (1),penne (1),töltött karaj (1),sonkatekercs (1),koktél (1),rukkola (1),jalapeno (1),chorizo (1),nachos (1),borkóstoló (1),buli (1),képviselő fánk (1),csokiszósz (1),pizzafeltét (1),olíva bogyó (1),sütögetés (1),salsa (1),szósz (1),jelmez (1),gumicukor (1),tökfaragás (1),almáspite (1),lilakáposzta (1),ecet (1),köménymag (1),kandírozott narancshéj (1),meggylekvár (1),barbérlevél (1),dekoráció (1),kifli (1),desszert (1),főétel (1),aszalvány (1),kandírozott gyümölcs (1),majonézes burgonya (1),franciasaláta (1),ebédmenü (1),karácsonyi ebéd (1),krumplifánk (1),mákos guba (1),tárkony (1),zeller (1),aprósütemények (1),sós aprósütemények (1),párolt lilakáposzta (1),kacsa (1),panír (1),hámozott paradicsom (1),panírozás (1),rántott (1),steak burgonya (1),rántott tök (1),bagett (1),csokipasztilla (1),grillezés (1),velence (1),szalonnasütés (1),bográcsozás (1),csilipaprika (1),lecsó (1),ősz (1),SAD! (1),lapocka (1),sertés (1),vörösbor (1),kakaós csiga (1),kacsacomb (1),sajtos roló (1),sertéslapocka (1),ragu (1),VKF (1),pulykamell (1),túrókrém (1),köret (1),krumplipüré (1),zöldségkeverék (1)

Utolsó kommentek