Az ismeretségi körömben, ha valaki elkezdett a konyhában tüsténkedni, elsőként általában a különböző sütemények, tészták, esetleg a hús ételek elkészítését kezdte elsajátítani. Valahogy senkitől sem hallottam olyat, hogy áhh, ma végre "megtanultam" borsó főzeléket készíteni, viszont annál inkább nagyobb volt a sikerélmény egy egyszerű muffin vagy egy paradicsomos tészta elkészítésénél. Kezdetben én is (mondjuk most is :D) az édesség vonalon mozogtam, aztán Gy. miatt jöttek a "romcsi-vacsinak" való husik is. Persze nem ehettünk örökre csirkemellet és desszerteket, ezért szépen lassan sorra kerültek az egytálételek, főzelékek és a persze a levesek is. Sosem felejtem el, hogy a tárkonyos csirkeraguleves volt az első, amit együtt elkészítettünk Velencén. Iszonyú büszkék voltunk rá, jól bevacsoráztunk belőle, majd a maradékot (ami egy egész családnak elég lett volna) betettük a hűtőbe. Tudni kell, hogy a nyaralóban azok a bútorok és háztartási gépek kaptak helyet, melyek a rendes családi házba már nem kellettek. A hűtő sem egy mai darab már, olykor-olykor probléma van az ajtajával. (Az előzményekből már ki lehet következtetni a sztori végét.) Természetesen a hűtő feladta a harcot, kinyílt az ajtaja és az "ötvenésegyezer" fokban meg is romlott az egész csöbör. Szégyen-nem szégyen, ömlöttek a könnyeim. Étel miatt sosem voltam még ilyen szomorú. Azóta persze a hűtő tartozéka egy csinos kis partvisnyél, amivel ki tudjuk támasztani az ajtaját, a leves pedig bekerült a családi repertoárba. :)

csirkemell leves fincsi ebédek zöldborsó borsó tárkony petrezselyem tejszín citrom répa hagyma zeller  krumpli

Hozzávalók:

1 db csirkemellfilé

1 db leveszöldség csomag (sárgarépa, fehérrépa, hagyma, zeller, krumpli)

30 dkg zöldborsó

1 ek tárkony

1 csokor petrezselyem

3 dl tejszín

1 citrom leve

1 csapott ek só

1 kk bors

csirkemell leves fincsi ebédek zöldborsó borsó tárkony petrezselyem tejszín citrom répa hagyma zeller  krumpli

Elkészítés:

Elsőként hámozd meg a zöldségeket, majd szeleteld fel ízlés szerint.

A megmosott csirkemellett is kockázd fel. Kevés olajon pirítsd a husit fehéredésig, majd jöhetnek hozzá az összeaprított zöldségek.

Fűszerezd sóval, borssal, tárkonnyal, petrezselyemmel, majd öntsd fel vízzel.

Fedő alatt, takarékon főzd addig, míg minden megpuhul.

Amikor már majdnem puha minden zöldség, add hozzá a zöldborsót is. Forrald össze.

Öntsd egy kis tálba a tejszínt és mérj rá 3-4 merőkanálnyi levest. Keverd simára, majd öntsd az egészet vissza a lábosba.

Amikor újra felforrt a leves, csavard bele a citrom levét is.

csirkemell leves fincsi ebédek zöldborsó borsó tárkony petrezselyem tejszín citrom répa hagyma zeller  krumpli

Tipp: Tálalásnál kínálhatsz a leves mellé egy kevés tárkonyt és citromot is.

Gyertek fb-ra és instagram-ra is.