Brownie karácsonyfák

Ma van nálunk a hivatali karácsony, juhúú! Tudni kell, hogy már hetek óta készülünk és ötletelünk a kolleganőimmel, hogy ki mit süssön, mit hozzon, na és persze a legfontosabb problémánk, hogy milyen ruhát vegyünk fel a nagy eseményre. :)

Mivel ez egy gasztro blog, az utolsó dilemma tárgytalan, úgyhogy maradjunk a desszert projektnél. :)

édességek brownie karácsony advent adventi naptár csokoládé dekorcukor cukormáz kakaópor mézeskalács fűszerkeverék narancs

Általában klasszik aprósüti (pl. linzer, isler, kókuszgolyó) túltengésben "szenvedünk", ezért én mindenképp valami modernebbet szerettem volna készíteni. Ráadásul olyan recept kellett, ami szépen szeletelhető, mutatós és gyorsan elkészül, hiszen hétköznap nincs azért olyan sok időm nekem sem. Tavaly mini narancsos-csokis muffint sütöttem, aminek nagy sikere volt, így először arra gondoltom, hogy duplázunk és újra jöhetnek a muffinkák. Aztán persze elvetettem az ötletet, hiszen mindig szeretek újítani, így jött a képbe a másik gyors favorit, a brownie. A tészta bekeverése tényleg nem egy nagy ördöngösség, de a díszítéshez azért kell türelem. :)

Drukkoljatok, hogy jól sikerüljön a buli és a brownie is!

édességek brownie karácsony advent adventi naptár csokoládé dekorcukor cukormáz kakaópor mézeskalács fűszerkeverék narancs

Hozzávalók:

4 tojás

20 dkg cukor

20 dkg vaj

15 dkg liszt

2 púpos ek jó minőségű kakaópor

1 ek mézeskalács fűszerkeverék

15 dkg magas kakaótartalmú étcsokoládé

1 narancs

édességek brownie karácsony advent adventi naptár csokoládé dekorcukor cukormáz kakaópor mézeskalács fűszerkeverék narancs

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 180 fokra és készíts elő egy közepes méretű tepsit. Béleld ki sütőpapírral.

A kockára tördelt csokoládét és a vajat kezd el gőz fölött összeolvasztani.

A tojást keverd habosra a cukorral. Ha a vajas-csokis massza felolvadt, öntsd a tésztához.

Reszeld bele a narancs héját és facsard bele a levét is.

A lisztet, a kakaóport és a mézeskalács fűszerkeveréket dolgozd össze, majd szitáld a narancsos-csokis keverékbe.

A masszát oszlasd el a tepsibe, majd süsd kb. 20 percig. Akkor jó az állaga, ha kívül már ropogós, de belül még kicsit ragacsos a sütike.

édességek brownie karácsony advent adventi naptár csokoládé dekorcukor cukormáz kakaópor mézeskalács fűszerkeverék narancs

Ha kihűlt, szeleteld fel átlósan a képen látható módon, hogy háromszögeket kapj, amik kvázi elmennek nyomi karácsonyfa alaknak. :D

Díszítsd cukormázzal és gyöngyökkel a sütiket. Nah, ez a macerás része... ezt hajlamos vagyok elfelejteni! :)

édességek brownie karácsony advent adventi naptár csokoládé dekorcukor cukormáz kakaópor mézeskalács fűszerkeverék narancs

Ha tetszett a bejegyzés, gyere insta-ra/fb-ra! :)

További ünnepi receptekért, ötletekért kattints az adventi naptáramra.

ui: A képekért bocsi, de így hétköznap este ennyi sikeredett. :S

0 Tovább

Csokis narancsos muffin

Igeeen, megint csoki (ráadásul nagyon sok csoki) és megint muffin! :) Mert a muffin jó, a csoki is jó, a narancs meg úgy jön a képbe, - már a jóságán kívül - hogy ilyenkor télen nem sok olyan szezonális gyümölcs van, ami olcsó és könnyen használható a különböző sütikhez. Jó sütögetést! :)

narancs csokoládé dekorcukor tojás kakaópor kandírozott narancs cukor vaj sütőpor

Hozzávalók 12 db nagy muffinhoz:

- 2 tojás

- 15 dkg cukor

- 15 dkg vaj

- 20 dkg liszt

- 30 g jó minőségű kakaópor

- fél csomag sütőpor

- 1 narancs reszelt héja és leve

- 2 púpos ek kandírozott narancs

- 0,5+1 tábla étcsoki

- dekorcukor

narancs csokoládé dekorcukor tojás kakaópor kandírozott narancs cukor vaj sütőpor

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 180 fokra és készítsd elő a muffinformádat.

A tojást keverd ki a cukorral, majd a puha vajjal.

A lisztbe szórd bele a sütőport és a kakaót, majd adagold hozzá a tojásos-cukros-vajas masszához.

Anarancs levét facsard ki, a héját reszeld le és ezt is öntsd hozzá a keverékhez. 

Apríts fel egy tábla csokit és a kandírozott naranccsal együtt forgasd bele a tésztába.

A masszát adagold bele a muffinformába. Elég, ha kb 2/3-ig töltöd a kapszlikat, mert sütés közben megnőnek. 

narancs csokoládé dekorcukor tojás kakaópor kandírozott narancs cukor vaj sütőpor

Díszítés:

Vízgőz fölött olvassz fel egy tábla csokit és egy lapos késsel vagy egy kiskanál hátuljával kend meg az olvasztott csokival a muffinokat. Díszítsd dekorcukorral. 

Jó étvágyat!  

Tipp: Tavaly mini muffinokat készítettem (rengeteg lesz ekkora adagból) és ezeket vittem a hivatali karácsonyra. Nagy sikere volt, mert nem kellett szeletelni, mégis könnyen be lehetett kapni 1-1 darabot. A dekorcukros díszítés pedig még jobban feldobta a sütiket.  narancs csokoládé dekorcukor tojás kakaópor kandírozott narancs cukor vaj sütőpor

További ünnepi süti receptekért kattints az adventi naptáramra, illetve nézz körül facebookon és instagramon is.

0 Tovább

Karácsonyi sajttorta csillagok

Nem csak közvetlenül karácsony előtt, hanem már novembertől  beindul nálunk a karácsonyi sütigyártás. Ennek egyrészt az az oka, hogy abban a pár napban nincs kapacitása senkinek sem ennyi féle édességet végig kóstolni (az elkészítésről nem is beszélve), másrészt így is, úgy is sütök hétvégén, mért ne sütnék valamilyen az ünnepre emlékeztető finomságot. A bónusz persze az, hogy ha az egyik édesség kiemelkedően sikerül, bevetjük a karácsonyi bulik valamelyikén is. :)

Egyik hétvégén az egyszerű sajttortát választottam és ezt az isteni fincsiséget alakítottam át fűszerekkel, fahéjas keksszel, naranccsal és mandarinnal karácsonyivá. Küldtem egy adagot Anyáéknak is, kíváncsi leszek az ítéletre! Vajon felkerül az ünnepi menüsorra? :D

sajttorta cheesecake mascarpone krémsajt narancs mandarin dekorcukor keksz fahéj ánizs szegfűszeg tejföl tojás vaj advent adventi naptár karácsony

Hozzávalók:

150 g fahéjas keksz

30 g vaj

2 narancs leve és lereszelt héja

3-4 szem mandarin

300 g mascarpone/krémsajt

100 g tejföl

2 nagyobb tojás

1-1-1 kk fahéj-őrölt szegfűszeg-ánizs (vagy akár mézeskalács fűszerkeverék)

4 ek porcukor

dekorcukor (nálam fehér-arany gyöngyöcskék)

sajttorta cheesecake mascarpone krémsajt narancs mandarin dekorcukor keksz fahéj ánizs szegfűszeg tejföl tojás vaj advent adventi naptár karácsony

Elkészítés:

Elsőként a fahéjas kekszet törd/daráld apró morzsákra. (Persze ha nincs fahéjas kekszed, ízesítheted a sima kekszet is egy kevés fűszerrel.)

Olvaszd meg a vajat és keverd a kekszhez. Reszeld hozzá az egyik narancs héját és facsard hozzá a levét. (A lével azért óvatosan bánj, ha nagyon sok lenne, akkor csak kevesebbet adj hozzá. A lényeg, hogy a kekszes alap össze álljon, ne morzsolódjon, de ne is ázzon el.)

Nyomkodd a kekszes alapot a muffin formák aljába kb. 1 cm vastagon. (Én szilikonos csillag formát használtam, ebből könnyen kijöttek a sütemények.)

Tedd hűtőbe, hogy kicsit megszilárduljon.

A mascarpone-t keverd ki a tejföllel, a tojással, a fűszerekkel, a porcukorral és a másik narancs lereszelt héjával és levével.

Melegítsd elő a sütőd 170 fokra és tegyél egy vízzel teli sütésálló tálat a sütő aljára, hogy gőz képződjön.

Szedd ki a kekszes alappal megtöltött muffin formákat a hűtőből és adagolj mindegyikbe 1-1 evőkanálnyi mascarpone krémet.

Süsd 25 percig, míg megszilárdul a mascarpone-s massza.

Ha kihűlt, szedd ki a formából és díszítsd őket dekorcukorral és 1-1 gerezd mandarinnal.

sajttorta cheesecake mascarpone krémsajt narancs mandarin dekorcukor keksz fahéj ánizs szegfűszeg tejföl tojás vaj advent adventi naptár karácsony

Tipp: Keverhetsz a mascarpone krémbe is apróra vágott narancs vagy mandarin gerezdeket.

További ünnepi süti receptekért kattints az adventi naptáramra, illetve nézz körül facebookon és instagramon is.

0 Tovább

Mézeskalács (házikó)

Jó 5 éve annak, hogy pont a karácsony előtti hétvégén betegedtem meg. Gy.-nek meghívása volt az egyik haverja szülinapjára, de mivel hipercuki (és gondolom félt a hisztimtől :D) otthon maradt velem. Ráadásul, kitalálta, hogy készítsünk együtt egy mézeskalács házikót, ami ugye feledteti a betegségemet. Annyira élveztük, hogy azóta szinte már hagyomány, hogy minden évben próbálkozunk családilag kisebb-nagyobb sikerrel.

Tavaly ráadásul belefutottam egy klassz kezdeményezésbe. A budapesti Bálna ad otthont minden évben a Mézeskalácsvárosnak. Már jó előre "telket kell foglalni" hozzájuk. Később már "csak" annyi a dolgunk, hogy megálmodjuk, hogy mit is szeretnénk készíteni (ez lehet egy picike házikó, de akár a Parlament is), majd otthon megsütjük, összeállítjuk, kidekoráljuk az építményt, végül a helyszínen "beépítjük" a városkába. Tavaly mi a Budafoki templomot készítettük el (najó, igazából egy átlagos templomot, csak bónuszként hozzá csaptunk egy BUDAFOK feliratot), amit aztán a két ünnep között megmutogattunk a Bálnában az egész kiterjedt családnak és a nagyközönségnek is.

Ma két, kicsit eltérő mézeskalács receptet hoztam Nektek: az egyik teljesen formatartó, és kicsit keményebb, masszívabb is. Ebből a tésztából egy fokkal egyszerűbb építkezni, mi is ebből készítettük a templomot. A másik pedig a kolléganőm receptje, ez az igazi "rögtönpuha", isteni mézeskalácsé, ami aprósütinek is tökéletes.

mézeskalács karácsony advent adventi naptár méz tojás liszt vaj mézeskalács fűszerkeverék cukormáz dekorcukor

Hozzávalók a masszívabb tésztához:

15 dkg vaj

3 tojás

40 dkg méz

1 kg liszt

30 dkg porcukor

1 tk szódabikarbóna

1 zacskó mézeskalács fűszerkeverék

Hozzávalók a puha tésztához :

12 dkg vaj

2 db tojássárgája

20 dkg méz

34 dkg liszt

csipet só

1 zacskó mézeskalács fűszerkeverék

Hozzávalók a cukormázhoz:

1 tojásfehérje

porcukor

néhány csepp citromlé

esetleg ételfesték

+Cukrok, ehető gyöngyöcskék, drazsék, csokik, gumicukrok a dekoráláshoz

mézeskalács karácsony advent adventi naptár méz tojás liszt vaj mézeskalács fűszerkeverék cukormáz dekorcukor

Elkészítés:

A száraz anyagokat mérd ki, üsd hozzá a tojásokat, majd dolgozd bele a langyos, folyós mézet és a puha vajat is.

Kézzel gyúrd össze az egészet, majd hűvös helyen hagyd állni kb. 1 órát.

A sütőt melegítsd elő 180 fokra.

Lisztezett deszkán nyújtsd 3-4 mm vékonyra, majd jöhetnek a különböző karácsonyi formák.

Szúrd/vágd ki a tésztából a kívánt alakokat, majd tedd őket sütőpapírral bélelt tepsire. Arra figyelj, hogy egyszerre kb. egyforma méretű formákat süss, mert a kisebbek, hamarabb kész lesznek.

Süsd kb. 5-6 percig a mézeskalácsokat.

Díszítés:

Cukormázat tojásfehérjéből és egy tonna porcukorból tudsz keverni. Egy kisebb tálba üsd bele a tojást, majd adagold hozzá a cukrot. Nagyon sokat felvesz, úgyhogy ne aggódj, ha még fél óra kevergetés után is folyósnak tartod. Ha sikerül homogénra keverni a cukormázat és nem is túl híg már, tedd egy egyszerű zacskóba, amin vágj egy nagyon pici lukat. Ezen keresztül tudod díszíteni majd a kalácsokat.

Egy kevés citromlevet is facsarhatsz előzőleg a cukormázba, hogy ne legyen olyan édes, illetve néhány csepp ételfesték segítségével színezni is tudod a krémet.

A kihűlt mézeskalácsokat díszítsd a mázzal és a cukorkákkal ízlés szerint.

Tippek a házépítésre:

Ha mézeskalácsházat szeretnél építeni, kicsit nehezebb dolgod van. Ebben az esetben először papírból készítsd el az "alaprajzot". A minta alapján vágd ki a tésztából az alapot, az oldalakat, a tetőt, de ne feledkezz el az ajtókról, ablakokról és a kéményről sem. (Mi az alablakok helyére öszetört keménycukrot szoktunk szórni, ami sülés közben szépen megolvad, és igazi üvegtáblának tűnik.)

A cukormáz segítségével egyesével állítsd össze az elemeket és bőven hagyj időt a száradásra, különben széteshet az egész. (Mi volt már, hogy hőlégfúvóval segítettünk rá a száradásra. :D) Az oldalakkal kezd, rögzítsd őket erősen az alaphoz és egymáshoz. Ezt követően jöhet a tető, a kémény, az ablakok, ajtók, esetleg kerítés, karácsonyfa/hóember a "kertbe".

Ha megvan az alap, érdemes tényleg pihentetni néhány órát, vagy akár egy napot is, és csak másnap díszíteni, így tuti van ideje megkötnie a cukormáznak.

Ezt követően jön az én kedvenc részem, amikor felragasztjuk a cukormázzal a cukorkákat, drazsékat és az egyéb díszítő elemeket. Egyszerűen imádom kicsicsázni a házacskákat. :) Gyerekekkel is szuper elfoglaltság lehet!

Utána már csak az a dolgunk, hogy csodáljuk a kész műremekeket.

mézeskalács karácsony advent adventi naptár méz tojás liszt vaj mézeskalács fűszerkeverék cukormáz dekorcukor

Remélem meghoztam a kedvetek egy kis mézeskalács sütéshez! :)

További ünnepi receptekért kattints az adventi naptáramra, illetve nézz körül facebookon és instagramon is.

0 Tovább

Karácsonyi csokoládék

Mikuláskor általában sütök valamilyen karácsonyi muffint vagy aprósüteményt a munkatársaimnak. Idén azonban elutaztunk az előző hétvégén és csak tegnap este érkeztünk haza. Tudtam, hogy nem igazán lesz időm  sütögetni, így kitaláltam, hogy mindenki kap egy cuki kis karácsonyi mintás csokit. Szerencsére nem kell teljesen frissen készíteni, így már előző héten összedobtam és be is csomagoltam őket. A hűvös spejzban várták, hogy végre a jogos tulajdonosukhoz kerülhessenek! :) Nemsokára meg is kapja mindenki, kíváncsi vagyok, hogy tetszeni fog-e nekik! Drukkoljatok!

advent adventi naptár karácsony csokoládé csoki dekorcukor aszalvány aszalt gyümölcs kandírozott gyümölcs dió mogyoró

Hozzávalók:

1-2 tábla étcsoki/tejcsoki/fehércsoki ízlés szerint

aszalt gyümölcsök (nálam barack, szilva, áfonya)

dió, mogyoró

dekorcukrok

kandírozott gyümölcsök (nálam narancs)

+szilikon bonbonforma (nálam karácsonyi)

advent adventi naptár karácsony csokoládé csoki dekorcukor aszalvány aszalt gyümölcs kandírozott gyümölcs dió mogyoró

Elkészítés:

Elsőként készíts elő mindent, mert a csoki nagyon gyorsan megdermed.

A dióféléket, a kandírozott és aszalt gyümölcsöket aprítsd minél kisebbre, a dekorcukrokat és a bonbonformát pedig vedd elő.

Szintén készíts elő két lábost a csoki megolvasztásához + a proli módszerrel való temperálásához. :D

A nagyobba kezdj el vizet melegíteni, a kicsit pedig helyezd rá.

Törd kockára a csokit és a 2/3-át szórd bele a kisebb edénybe.

Gőz fölött olvaszd simára, majd vedd le a nagyobbik lábosról.

Végül szórd bele a maradék apróra vágott csokit is. Keverd addig, míg ez is szépen elolvad.

Egy kiskanállal adagolj minden kis formába a csokoládéból, majd szórd meg ízlés szerint dekorcukorral, aszalványokkal és magvakkal.

Ez a fázis a gyerekek számára is szuper elfoglaltság lehet. Nálunk legalábbis egyforma lelkesedéssel dekorált a 2,5 éves, a 4 éves és a 11 éves nagylány is. Na meg persze én is! :)

Ha készen vannak a remekművek tegyétek félre, hogy megdermedjen a csoki.

Ilyen kicsi bonbonoknál ez elég gyorsan megy, fél óra múlva már ki is tudjátok pattintani a szilikon formából.

advent adventi naptár karácsony csokoládé csoki dekorcukor aszalvány aszalt gyümölcs kandírozott gyümölcs dió mogyoró

Tipp: Csomagold kis karácsonyi zacskókba a csokikat, így szuper ajándék kísérő lesz belőlük.

Tavaly készítettem nagyobb (kb. tenyérnyi méretű) hópelyheket és egyéb karácsonyi mintájú csokikat is a fentiek alapján. Ezeket is ünnepi zacskókba tettem és kötöttem rájuk egy cuki kis karácsonyfa díszt. Nagyon nagy sikerük volt, pedig tényleg egyszerűen elkészíthetőek.

A csokoládét ízesítheted is néhány kiskanálnyi alkohollal vagy egy kevés karácsonyi fűszerkeverékkel.

advent adventi naptár karácsony csokoládé csoki dekorcukor aszalvány aszalt gyümölcs kandírozott gyümölcs dió mogyoró

Ha tetszett a bejegyzés, nézz körül facebookon és instagramon is.

Az adventi naptár eléréséhez pedig klikk ide.

0 Tovább
«
12

Főzni jó sütni még jobb

blogavatar

Sziasztok, Dóri vagyok a blog írója. Ha olyan recepteket és ötleteket keresel, amiket könnyen, gyorsan, kevés tapasztalattal is el tudsz készíteni, olvass tovább! Vigyázat, desszertek túlerőben! :) Jó sütés-főzést!

Legfrissebb bejegyzések

Címkefelhő

édességek (85),tojás (49),fincsi ebédek (29),vaj (27),paradicsom (27),karácsony (26),hagyma (26),vendégvárók (26),cukor (25),tejföl (25),liszt (24),advent (24),tej (24),adventi naptár (23),joghurt (23),citrom (22),ráérős reggelik (21),sajt (21),krumpli (19),habtejszín (19),fahéj (19),rohanós vacsorák (19),narancs (19),sonka (18),tejszín (18),kakaópor (18),fokhagyma (17),eper (16),meggy (16),bazsalikom (15),répa (15),túró (15),csokoládé (14),vaníliás cukor (14),leveles tészta (14),mascarpone (13),barack (13),pohárkrémek (12),gyors muffinok (12),alma (11),málna (11),vanília (11),ribizli (11),kolbász (10),petrezselyem (10),étcsokoládé (10),leves (10),porcukor (10),saláta (10),gyümölcs (9),olaj (9),csoki (9),puding (9),húsvét (9),krémsajt (8),snidling (8),dekorcukor (8),csirkemell (8),kukorica (8),pite (8),paprika (8),majonéz (8),szegfűszeg (7),rétes (7),fehércsoki (7),keksz (7),paradicsomszósz (7),sárgabarack (7),dió (7),élesztő (7),lilahagyma (7),szeder (7),rozmaring (7),méz (7),krémleves (7),brownie (6),sajtkrém (6),torta (6),lekvár (6),tészta (6),görög joghurt (6),kakaó (6),piskóta (6),újhagyma (6),bonbon (6),zöldfűszer (6),spenót (5),muffin (5),kaliforniai paprika (5),chili (5),sütőtök (5),kókusz (5),áfonya (5),póréhagyma (5),farsang (5),marcipán (5),őszibarack (5),fánk (5),tök (5),gyorsvacsi (5),sütőpor (5),mustár (5),csoki pasztilla (5),hidegtál (4),ricotta (4),csirke (4),sajttorta (4),menta (4),olívaolaj (4),fehérbor (4),oregánó (4),pizza (4),halloween (4),tejcsokoládé (4),uborka (4),bor (4),szalonna (4),réteslap (4),valentin-nap (4),mozzarella (3),lekvárfőzés (3),palacsinta (3),befőzés (3),chili paprika (3),kelttészta (3),kókuszreszelék (3),káposzta (3),mézeskalács fűszerkeverék (3),ánizs (3),tócsni (3),szilva (3),gofri (3),brokkoli (3),cheesecake (3),cukkini (3),cseresznye (3),zabkeksz (3),borsó (3),Rohanós vacsorák (3),mák (3),citromfű (3),blogkóstoló (3),zabpehely (3),fondant (3),szalámi (3),mandula (3),kivi (3),nutella (3),aszalt gyümölcs (3),mexikói (3),étcsoki (3),virsli (3),olívabogyó (3),lepény (3),gyümölcskenyér (3),zöldség (3),mandarin (3),fetasajt (2),olajbogyó (2),trüffel (2),aprósütemény (2),baracklekvár (2),cukormáz (2),cékla (2),gesztenye (2),pesto (2),aszalt áfonya (2),oreo keksz (2),kefír (2),pizzaszósz (2),tejszínhab (2),Édességek (2),banán (2),zselatin (2),linzertészta (2),alaplé (2),nyaralás (2),pasztilla (2),penne (2),szódabikarbóna (2),gyümölcskosárka (2),grillcsirke (2),dzsemfix (2),szerecsendió (2),(2),ananász (2),csiga (2),babapiskóta (2),burgonya (2),curry (2),pogácsa (2),majoranna (2),salsa szósz (2),mézeskalács (2),bors (2),bab (2),kalács (2),bacon (2),lasagne (2),torma (2),rugelach (2),töltött tojás (2),csokikrém (2),rizs (2),mozarella (2),mártogatós (2),gyerekek (2),sütipecsét (2),tortilla (2),kókusztej (2),füstölt sajt (2),tésztasaláta (2),Gyors muffinok (2),pizzagolyó (2),lime (2),feta sajt (2),kacsa (1),kacsacomb (1),körözött (1),pirospaprika (1),ecet (1),kandírozott narancshéj (1),víz (1),barbérlevél (1),churros (1),író (1),párolt lilakáposzta (1),lilakáposzta (1),köménymag (1),besamel (1),vörösbor (1),búzadara (1),teljes kiőrlésű liszt (1),aszalt szilva (1),pálinka (1),pillecukor (1),pulykamell (1),ősz (1),SAD! (1),vöröshagyma (1),darált hús (1),VKF (1),ragu (1),pompos (1),kakaós csiga (1),sajtos roló (1),linzer (1),meggylekvár (1),barnacukor (1),sertéslapocka (1),sertés (1),lapocka (1),eperlekvár (1),salsa (1),desszert (1),daráltkeksz (1),aszalvány (1),kandírozott gyümölcs (1),főétel (1),ebédmenü (1),rizskoch (1),piskótatekercs (1),citom (1),karácsonyi ebéd (1),mogyoró (1),franciasaláta (1),szezámmag (1),gesztenyemassza (1),étcsokokoládé (1),szaloncukor (1),avokádó (1),bejgli (1),majonézes burgonya (1),zöldségkeverék (1),fatörzs (1),hab (1),ehető ajándékok (1),aprósütemények (1),szósz (1),gumicukor (1),karalábé (1),jelmez (1),darált keksz (1),olíva bogyó (1),kandírozott narancs (1),tökfaragás (1),sütögetés (1),kuglóf (1),dekoráció (1),zeller (1),zöldborsó (1),tárkony (1),zeller (1),sós aprósütemények (1),sárgarépa (1),fehérrépa (1),kifli (1),mákos guba (1),krumplifánk (1),almáspite (1),szilveszter (1),juhtúró (1),sztrapacska (1),csokissüti (1),cookies (1),péksütemény (1),vacsora (1),tavasz (1),muffinok (1),aszalt paradicsom (1),kelt tészta (1),zsömle (1),anyák napja (1),grillkolbász (1),hamburger (1),street food (1),ketchup (1),töltött hús (1),csokiskeksz (1),zselatinfix (1),smarties (1),balzsamecet (1),Anyák Napja (1),zselé (1),krém (1),medvehagyma (1),penne (1),rukkola (1),buli (1),képviselő fánk (1),koktél (1),gyümölcslé (1),zöldbab (1),képviselőfánk (1),rum (1),alkohol (1),cheesecake brownie (1),vendégváró (1),quesadilla (1),áfonyalekvár (1),reggeli (1),készülődés (1),chorizo (1),töltött karaj (1),borkóstoló (1),nachos (1),jalapeno (1),sonkatekercs (1),hamburgerhús (1),töltelék (1),velence (1),pizzafeltét (1),grillezés (1),szalonnasütés (1),bográcsozás (1),csokiszósz (1),gyömölcs (1),paradicsomkonzerv (1),kovászos uborka (1),savanyúság (1),teszínhab (1),lecsó (1),csilipaprika (1),panírozás (1),rántott (1),rántott tök (1),steak burgonya (1),panír (1),parmezán (1),csokipasztilla (1),ehető ajándék (1),kávé (1),bagett (1),müzli (1),kapcsolat (1),eperszósz (1),mákosguba (1),habfixáló (1),Vendégvárók (1),kuszkusz (1),csicseriborsó (1),hús (1),karaj (1),olaszrizling (1),munkaebéd (1),Ráérős reggelik (1),gyors vacsorák (1),hawaii (1),ételfesték (1),margarin (1),bevonat (1),szülinap (1),ballagás (1),ciabatta (1),pizzás csiga (1),zsemlemorzsa (1),tortazselé (1),körte (1)