A Tökéletes Pohárkrém

A pohárkrémek rolls-royce én azt mondom. Nagyon sokfélét készítettem már, de nálunk nagyon durván ez vitte a prímet. Csak ettük és ettük (kb. 1 másodperc alatt elfogyott), majd Gy. közölte, hogy reméli, hogy van még a hűtőben egy raklapnyi belőle.

Mielőtt megkóstoltuk volna, kicsit féltem, hogy nagyon tömény lesz a csokitól és a habos rétegtől, de a ropogós keksz és a pikáns málnapüré tökéletesen ellensúlyozza a fentieket. Ha jót akartok enni, akkor elkészítitek! :)

keksz málna csokoládé tejcsokoládé habtejszín vaníliás cukor joghurt kókuszreszelék pohárkrémekHozzávalók 2 pohárhoz:

8 szem háztartási keksz

1 dl+2 ek habtejszín

1 csomag vaníliás cukor

2 ek natúr joghurt

2 púpos ek kókuszreszelék

40 g tejcsokoládé

50 g málna

keksz málna csokoládé tejcsokoládé habtejszín vaníliás cukor joghurt kókuszreszelék pohárkrémek

Elkészítés:

Elsőként verj fel 1 dl habtejszínt a vaníliás cukorral, majd forgasd bele a joghurtot és a kókuszreszeléket.

A csokoládét törd kockákra és olvaszd fel 2 ek tejszínnel.

A málnát szintén kicsit melegítsd fel és pürésítsd össze.

Tördelj 3-3 háztartási kekszet 2 pohár aljába, majd kanalazz a kókuszos-habos krémből a kekszekre.

Erre jöhet az olvasztott csoki, majd a maradék habos krém.

Végül koronázd meg a kicsit összepürésített málnával.

Díszítésként szúrj a desszertbe 1-1 háztartási kekszet.

keksz málna csokoládé tejcsokoládé habtejszín vaníliás cukor joghurt kókuszreszelék pohárkrémek

Tipp: Tálalás előtt néhány órára tedd hűtőbe, hogy az alsó keksz réteg kicsit megpuhuljon.

Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.

0 Tovább

Kókuszos ananászos piskótatekercs

Nagy gyümölcs mániás vagyok, annyira, hogy ha 1-2 napig nem eszem esetleg semmit, érzem a szervezetemen, hogy valami nem oké. Nyáron persze könnyű dolgom van, alapból is ugye olcsóbb minden, nagyobb a választék, ráadásul Velencén tavasztól késő őszig teremnek felváltva a finomságok. Télire is bőven marad alma, a fagyasztóba is bekerülnek a gyümölcsök, illetve a kamra polcot is feltöltöm befőttekkel. Azért persze ezeket nem lehet egy lapon említeni a friss gyümölcsökkel, így marad az alma-narancs-banán szentháromság. :) Most megpróbáltam kicsit újítani és bedobtam egy ananászt is a bevásárló kosarunkba. Nézzétek meg mi készült belőle!

tojás vanília habtejszín joghurt kókusz ananász édességek piskóta piskótatekercs kókuszreszelék liszt cukor vaníliás cukor

Hozzávalók a piskótához:

3 tojás

3 ek cukor

3 púpos ek liszt

1 kk vanília aroma

fél csomag sütőpor

1 csipet só

Hozzávalók a krémhez:

1,5 dl habtejszín

1 csomag vaníliás cukor

1 kk vanília aroma

100 g natúr joghurt

40 g kókuszreszelék

kb. fél ananász/ananász konzerv

tojás vanília habtejszín joghurt kókusz ananász édességek piskóta piskótatekercs kókuszreszelék liszt cukor vaníliás cukor

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 180 fokra és készíts elő egy 20x30-as sütőpapírral kibélelt tepsit.

A piskótához a tojásokat válaszd ketté.

A fehérjét verd kemény habbá egy csipet sóval.

A sárgáját fehéredésig dolgozd össze a cukorral.

Szitáld bele a sütőporos lisztet és öntsd hozzá a vanília aromát.

Keverd össze, majd óvatosan forgasd bele a felvert tojásfehérjét.

Egyengesd el a masszát a tepsibe és süsd 10-12 percet.

Ha megsült, még melegen csavard bele egy konyharuhába.

tojás vanília habtejszín joghurt kókusz ananász édességek piskóta piskótatekercs kókuszreszelék liszt cukor vaníliás cukor

A töltelékhez a tejszínt a vaníliás cukorral verd kemény habbá. Forgasd bele a kókuszt, a joghurtot és a vanília aromát is.

Az ananászt vágd apróra, de tegyél félre néhány nagyobb darabot a díszítéshez.

A piskóta tekercset csavard ki a konyharuhából, majd húzd le róla a sütőpapírt. Kend meg a krém felével és szórd meg az apróra vágott ananásszal.

Csavard fel jó szorosan, majd a tetejét és az oldalát is kend be a maradék habos krémmel.

Végül díszítsd a megmaradt ananásszal a tetejét.

Tipp: Tálalás előtt picit hűtsd be, hogy könyebb legyen szeletelni.

Ha tetszett a bejegyzés, nézz körül facebookon és instagramon is.

0 Tovább

Téli gesztenyés, gyümölcsös sütés nélküli édesség

3. Nagypapám 90. születésnapjára készült az alábbi édesség. Tudooom, tudooom, hogy ilyen fontos eseményre minimum egy 3 emeletes csilli-villi torta dukált volna, de mivel szerdára esett a nagy nap, a munka miatt csak valami rapid édességre futotta. Az ünnepeltnek persze így is nagy meglepetés volt és évek óta nem sikerült ennyire jól egy családi buli sem, bele értve az összes szülinapot, névnapot, karácsonyokat. Megkérdeztük ám a Papát, hogy mit érez most, hogy betöltötte a 90-et. Az őszinte válasza: "Kislányom, nagyon meg vagyok lepődve!" :D Isten éltessen még egyszer Géza Papa!

gesztenye darált keksz puding habtejszín cukor tej narancs mandarin meggy joghurt kivi édességek

Hozzávalók:

2 db gesztenye massza

200 g darált keksz

1 dl megybefőtt lé

1 csomag tejszín ízű pudingpor

4 dl tej

3 ek kristály cukor

2 dl habtejszín

2 dl natúr joghurt

sok sok téli gyümölcs: nálam kivi, narancs, mandarin, meggybefőtt

gesztenye darált keksz puding habtejszín cukor tej narancs mandarin meggy joghurt kivi édességek

Elkészítés:

Elsőként készítsd el a pudingot a csomagolásan látható utasítás szerint. Használd hozzá a 4 dl tejet és a 3 ek cukrot. Tedd félre kihűlni.

A gesztenye masszát jó alaposan dolgozd össze a darált kekszel, majd adj hozzá egy kevés meggybefőtt levet, hogy ne legyen olyan száraz.

A tejszínt verd kemény habbá, majd óvatosan forgasd bele a joghurtot. Adhatsz hozzá néhány ek porcukrot is, de szerintem elég édes magában is.

A gyümölcsöket pucold meg és aprítsd össze, majd jöhet a rétegezés.

Elsőként nyomkodd a jénai aljába a gesztenyés-kekszes massza felét. Jöhet rá a puding, amit szórj meg jó alaposan gyümölccsel.

A gyümis rétegen oszlasd el a gesztenyés-kekszes massza másik részét, majd zárd le a habos-joghurtos krémmel.

A tetejét szintén díszítsd gyümölcsökkel ízlés szerint. :)

gesztenye darált keksz puding habtejszín cukor tej narancs mandarin meggy joghurt kivi édességek

Tipp: Én előző este elkészítettem, így közel egy napot hűtőben állt. Ennek köszönhetően könnyű volt szeletelni. Persze az ízéből semmit sem von le, ha csak kanalazni tudjátok. XD

Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.

0 Tovább

Ünnepi málnás fatörzs

Az első közös karácsonyunkkor készítettünk el először ezt a különleges fatörzs receptet Gy-vel. Emlékszem, december 23-án este válogattam a hozzávalókat az egyik nagyáruházban és egy laza mozdulattal bedobtam a kosárba egy előre csomagolt kakaós piskótatekercset. Gondoltam, könnyen megúszom a desszert témát, plusz a piskótasütés akkoriban eléggé a "mission impossible" kategóriába esett számomra. :D

Gy. persze nem volt túl belátó - teljesen jogosan - az ötletemmel kapcsolatban és közölte, hogy ha én nem, akkor majd ő megsüti a piskótát. Pontosan nem emlékszem, hogy ezután mi történt, de a lényeg, hogy Anyukája távsegítségével tényleg megsütöttük és a hatfogásos karácsonyi ebéd és vacsora után, éjféli nasiként lazán betoltuk 1-2 szeletet a tekercsből. 

advent adventi naptár karácsony édességek piskóta fatörzs málna hab habtejszín kakaó kakaópor csokikrém vaj tojás

Hozzávalók a piskótához:

3 tojás

3 ek cukor

3 púpos ek liszt

1 ek kakaópor

fél zacskó sütőpor

1 zacskó vaníliás cukor

1 csipet só

advent adventi naptár karácsony édességek piskóta fatörzs málna hab habtejszín kakaó kakaópor csokikrém vaj tojás

Hozzávalók a töltelékhez:

150 g habtejszín

1 ek porcukor

100 g málna

Hozzávalók a krémhez:

100 g vaj

1 ek kakaópor

4 ek porcukor

2 ek tej

+dekorcukrok a díszítéshez

advent adventi naptár karácsony édességek piskóta fatörzs málna hab habtejszín kakaó kakaópor csokikrém vaj tojás

Elkészítés:

Elsőként a piskóta elkészítésével kezdjük! Ehhez a sütőt melegítsd elő 180 fokra és boríts be sütőpapírral egy közepes méretű tepsit.

A tojásokat válaszd szét, a fehérjét verd kemény habbá egy csipet sóval.

A sárgáját dolgozd össze a cukorral és a vaníliás cukorral.

A sütőport, a kakaóport és a lisztet szintén keverd össze és szitáld a cukros masszához.

Végül a fehérjét is forgasd óvatosan a tésztába, úgy, hogy a hab lehetőleg ne törjön össze.

Teríts sütőpapíros tepsibe és süsd meg kb. 10 perc alatt.

Meleg helyen hagyd néhány percet hűlni, majd - mikor még langyos - egy konyharuha segítségével csavard fel jó szorosan.

advent adventi naptár karácsony édességek piskóta fatörzs málna hab habtejszín kakaó kakaópor csokikrém vaj tojás

A töltelékhez a habtejszínt verd fel, szitáld bele a porcukrot, és keverd bele a málnát néhány szem kivételével. 

Kend meg a piskótás a málnás-tejszínes krémmel és csavard fel jó szorosan.

A bevonathoz készítsd elő a puha vajat, a porcukrot, a kakaóport és a tejet.

A vajhoz szitáld hozzá a porcukrot és a kakaót, majd add hozzá a tejet is. Habosítsd fel a krémet, majd szépen kend rá a piskótatekercsre. 

Egy villával rajzolj fatörzsre hasonlító mintát a piskótára, majd díszítsd dekorcukorral és a maradék málnával.

advent adventi naptár karácsony édességek piskóta fatörzs málna hab habtejszín kakaó kakaópor csokikrém vaj tojás

További ünnepi ötletekért és receptekért kattints az adventi naptáramra, illetve nézz körül facebookon és instagramon is.

0 Tovább

Chilis-tejcsokis ganache krémmel töltött bonbon

Nagyobbik öcsém egyik kedvenc édessége a tiramisu, éppen ezért Anya kb. minden szülinapjára, névnapjára ezt készíti. Most én is arra gondoltam, hogy meglepem egy tiramisu ízvilágú bonbonnal vagy trüffellel. A trüffelhez kellett volna mascarpone, nekem viszont semmi kedvem nem volt elmenni a boltba érte, a bonbonhoz meg nem jött az ihlet. (Azóta is izgatja a fantáziámat, hogy mégis hogyan lehetne ilyen ízvilágú bonbont készíteni, úgyhogy még nem adtam fel a harcot.) Előszedtem a másik Dani-favoritot, a chili paprikát, így készítettem egy kicsit csípős, de krémes, tejcsokis finomságot. 

Ha a családban vagy a baráti körben akad a Tesómhoz hasonló chili&csoki fan, nincs más dolgotok, mint elkészíteni ezt a bonbont, szépen becsomagolni, végül a karácsonyfa alá rejteni! :)

tejcsokoládé étcsokoládé csokipasztilla bonbon chili paprika habtejszín pasztilla csoki pasztilla édességek advent karácsony adventi naptár ehető ajándék

Hozzávalók:

100 g étcsokoládé (pasztilla vagy apróra tört csoki)

50 g tejcsokoládé (pasztilla vagy apróra tört csoki)

1 kisebb chili paprika

3 ek habtejszín

tejcsokoládé étcsokoládé csokipasztilla bonbon chili paprika habtejszín pasztilla csoki pasztilla édességek advent karácsony adventi naptár ehető ajándék

Elkészítés:

Elsőként az étcsokoládé 2/3-át olvaszd fel gőz fölött. A maradékot öntsd hozzá és jól keverd el, hogy az is elolvadjon. (Ez a temperálás proli módra. XD)

Csepegtess minden egyes bonbon forma aljába 1-1 kk olvasztott csokit és kend ki a forma oldalát is. Érdemes kicsit a pulthoz ütögetni, hogy mindenhova jusson a csokiból.

Tedd hűtőbe kb. 20 percre. Ennyi idő alatt megszilárdul a külső csokiburok és jöhet bele a töltelék.

A chili paprikát vágd karikákra, majd melegítsd össze a tejszínnel. Tördeld bele a csokit és olvaszd fel. Ezt is tedd hűtőbe egy jó fél órára, míg egy nem folyós, de nem is szilárdra dermedő krémet nem kapsz.

Adagolj a krémből kiskanállal pici adagokat a bonbon formákba, de úgy, hogy maradjon még egy kevés hely a tetején.

Tedd hűtőbe, míg - ha szükséges - újramelegíted az étcsokit. 

Ha folyós az étcsoki, csepegtess a bonbonos formákba egy keveset, ez fogja lezárni a tejcsokis-csilis réteget. Húzd le a felesleget egy spatulával, hogy szép sima legyen a bonbon alja.

Ha megszilárdult, már ki is pattinthatod a formából és meg is kóstolhatod. :)

tejcsokoládé étcsokoládé csokipasztilla bonbon chili paprika habtejszín pasztilla csoki pasztilla édességek advent karácsony adventi naptár ehető ajándék

Ha tetszett a bejegyzés, nézz körül facebookon és instagramon is.

További karácsonyi receptekért, ötletekért kattints az adventi naptáramra.

0 Tovább
«
1234

Főzni jó sütni még jobb

blogavatar

Sziasztok, Dóri vagyok a blog írója. Ha olyan recepteket és ötleteket keresel, amiket könnyen, gyorsan, kevés tapasztalattal is el tudsz készíteni, olvass tovább! Vigyázat, desszertek túlerőben! :) Jó sütés-főzést!

Legfrissebb bejegyzések

Címkefelhő

édességek (79),tojás (42),fincsi ebédek (27),paradicsom (26),karácsony (26),advent (24),vendégvárók (24),hagyma (23),adventi naptár (23),vaj (22),tejföl (22),joghurt (22),sajt (21),tej (21),citrom (20),cukor (19),narancs (19),rohanós vacsorák (18),fahéj (18),habtejszín (18),ráérős reggelik (18),sonka (18),tejszín (17),liszt (17),krumpli (16),bazsalikom (15),eper (15),fokhagyma (15),meggy (14),répa (14),kakaópor (14),csokoládé (13),vaníliás cukor (13),leveles tészta (13),barack (12),túró (12),mascarpone (12),pohárkrémek (12),vanília (11),gyors muffinok (11),málna (11),alma (10),étcsokoládé (10),ribizli (10),porcukor (10),kolbász (9),csoki (9),leves (9),saláta (9),olaj (9),petrezselyem (9),puding (9),húsvét (8),pite (8),gyümölcs (8),csirkemell (8),dekorcukor (8),krémsajt (8),snidling (8),dió (7),sárgabarack (7),szegfűszeg (7),krémleves (7),paradicsomszósz (7),fehércsoki (7),rozmaring (7),majonéz (7),paprika (7),rétes (6),sajtkrém (6),kukorica (6),szeder (6),kakaó (6),méz (6),újhagyma (6),zöldfűszer (6),tészta (6),lilahagyma (6),bonbon (6),lekvár (6),keksz (6),piskóta (6),sütőtök (5),farsang (5),görög joghurt (5),muffin (5),spenót (5),élesztő (5),csoki pasztilla (5),marcipán (5),kaliforniai paprika (5),gyorsvacsi (5),brownie (5),őszibarack (5),áfonya (5),chili (5),torta (5),fánk (5),tök (5),pizza (4),valentin-nap (4),póréhagyma (4),uborka (4),olívaolaj (4),sajttorta (4),bor (4),menta (4),halloween (4),kókusz (4),tejcsokoládé (4),oregánó (4),fehérbor (4),mézeskalács fűszerkeverék (3),szalonna (3),cukkini (3),Rohanós vacsorák (3),nutella (3),mozzarella (3),réteslap (3),csirke (3),mandula (3),étcsoki (3),tócsni (3),gyümölcskenyér (3),ánizs (3),szilva (3),fondant (3),gofri (3),zabkeksz (3),blogkóstoló (3),mustár (3),ricotta (3),befőzés (3),mák (3),sütőpor (3),kivi (3),szalámi (3),virsli (3),zöldség (3),hidegtál (3),lekvárfőzés (3),mandarin (3),citromfű (3),lepény (3),cseresznye (3),cheesecake (3),olívabogyó (3),mexikói (3),aszalt gyümölcs (3),pogácsa (2),aprósütemény (2),kelttészta (2),Gyors muffinok (2),bacon (2),baracklekvár (2),kókuszreszelék (2),majoranna (2),pasztilla (2),zabpehely (2),gesztenye (2),dzsemfix (2),palacsinta (2),aszalt áfonya (2),ananász (2),babapiskóta (2),burgonya (2),nyaralás (2),banán (2),penne (2),sütipecsét (2),alaplé (2),cukormáz (2),kefír (2),chili paprika (2),zselatin (2),szerecsendió (2),gyerekek (2),pizzagolyó (2),feta sajt (2),gyümölcskosárka (2),pesto (2),mozarella (2),tortilla (2),csokikrém (2),lime (2),trüffel (2),kalács (2),linzertészta (2),cékla (2),pizzaszósz (2),olajbogyó (2),mézeskalács (2),fetasajt (2),salsa szósz (2),csiga (2),oreo keksz (2),Édességek (2),tejszínhab (2),curry (2),mártogatós (2),lasagne (2),káposzta (2),brokkoli (2),töltött tojás (2),borsó (2),torma (2),rugelach (2),rizs (2),kókusztej (2),füstölt sajt (2),tésztasaláta (2),szósz (1),salsa (1),pizzás csiga (1),lilakáposzta (1),köménymag (1),olíva bogyó (1),kandírozott narancshéj (1),barbérlevél (1),almáspite (1),szilveszter (1),tökfaragás (1),ecet (1),besamel (1),meggylekvár (1),kuglóf (1),sütögetés (1),kacsa (1),citom (1),ősz (1),SAD! (1),vöröshagyma (1),körte (1),linzer (1),rántott (1),rántott tök (1),steak burgonya (1),darált hús (1),pulykamell (1),sajtos roló (1),kacsacomb (1),gumicukor (1),eperlekvár (1),kakaós csiga (1),kuszkusz (1),aszalt szilva (1),pálinka (1),VKF (1),párolt lilakáposzta (1),dekoráció (1),zöldségkeverék (1),fatörzs (1),hab (1),bejgli (1),majonézes burgonya (1),franciasaláta (1),kandírozott gyümölcs (1),mogyoró (1),fehérrépa (1),kandírozott narancs (1),gesztenyemassza (1),(1),szezámmag (1),avokádó (1),daráltkeksz (1),rizskoch (1),darált keksz (1),sárgarépa (1),étcsokokoládé (1),szaloncukor (1),aszalvány (1),író (1),víz (1),zöldborsó (1),tárkony (1),zeller (1),churros (1),krumplifánk (1),piskótatekercs (1),kifli (1),mákos guba (1),panírozás (1),karalábé (1),karácsonyi ebéd (1),ebédmenü (1),főétel (1),desszert (1),szódabikarbóna (1),zeller (1),sós aprósütemények (1),aprósütemények (1),ehető ajándékok (1),jelmez (1),lecsó (1),nachos (1),hamburger (1),street food (1),ketchup (1),borkóstoló (1),vendégváró (1),képviselő fánk (1),balzsamecet (1),Anyák Napja (1),zselatinfix (1),jalapeno (1),hamburgerhús (1),eperszósz (1),aszalt paradicsom (1),mákosguba (1),zsömle (1),reggeli (1),quesadilla (1),bab (1),chorizo (1),olaszrizling (1),grillkolbász (1),anyák napja (1),krém (1),muffinok (1),zöldbab (1),kelt tészta (1),medvehagyma (1),készülődés (1),sonkatekercs (1),áfonyalekvár (1),cheesecake brownie (1),penne (1),tavasz (1),képviselőfánk (1),juhtúró (1),rukkola (1),buli (1),péksütemény (1),koktél (1),sztrapacska (1),rum (1),alkohol (1),gyümölcslé (1),habfixáló (1),Vendégvárók (1),bográcsozás (1),töltött hús (1),töltött karaj (1),csilipaprika (1),szalonnasütés (1),grillezés (1),smarties (1),pizzafeltét (1),csokiskeksz (1),velence (1),töltelék (1),csokipasztilla (1),parmezán (1),munkaebéd (1),grillcsirke (1),csicseriborsó (1),bagett (1),kávé (1),hús (1),karaj (1),ehető ajándék (1),cookies (1),csokiszósz (1),ballagás (1),szülinap (1),hawaii (1),ételfesték (1),tortazselé (1),zsemlemorzsa (1),Ráérős reggelik (1),gyors vacsorák (1),ciabatta (1),vacsora (1),margarin (1),savanyúság (1),csokissüti (1),teszínhab (1),gyömölcs (1),kovászos uborka (1),paradicsomkonzerv (1),bevonat (1),kapcsolat (1),müzli (1),panír (1)