Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Raffaello golyó

Régóta bent van a kis füzetecskémben egy raffaello golyó recept, ami évek óta kipróbálásra vár. (Fogalmam sincs, hogy annó honnan mentettem le.) Nemrégiben eljött az ideje, de sajnos csalódnom kellett: a massza ugyanis nem akart összeállni rendesen. A plusz tejpor és a plusz kókuszreszelék segített, de így sem voltam megelégedve vele. A napokban újra nekiálltam az egyik barátnőm receptje alapján. A tematika azonos, a hozzávalók szintén, csak épp a mennyiségeken kellett variálni egy kicsit. Ez már bejött, így megvan az igazi raffaello golyó élmény. 

Hozzávalók:

2 csomag tejpor (20-20 dkg)

2 csomag kókuszreszelék (20-20 dkg)

1 dl víz

20 dkg cukor

18 dkg margarin

mandula

Elkészítés:

A vizet forrald fel, majd szórd bele a cukrot. Főzz belőle szirupot.

Vedd le a tűzről és aprítsd bele a margarint.

Várd meg míg picit kihűl, majd keverd hozzá a tejport és kb. 1,5 csomag kókuszreszeléket. (Érdemes azért a 2. csomag tejport lassan adagolni, mert lehet elég lesz kevesebb is.)

Jó alaposan dolgozd össze az egészet. 

Tedd egy éjszakára hűtőbe.

Másnap formázz belőle kisebb gombócokat. A közepükbe tegyél 1-1 szem mandulát, majd forgasd őket kókuszreszelékbe. (Én még egy kis tört mandulát is tettem bele, a design kedvéért.)

Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról. 

1 Tovább

Last minute ajándék Anyák Napjára: Csokiba mártott eper

Tavaly Anyák Napján Mr. Baba még csak 8 napos volt, épp, hogy hazajöttünk a kórházból és próbáltunk össze csiszolódni. Egyébként nem volt nehéz dolgunk vele (utólag már tudom, hogy ez volt a beetetés :D), evett, aludt, hangját sem hallottuk. Így viszonylag könnyen össze tudtunk dobni mellette egy kis DIY ajándékot az újdonsült Nagymamáknak és Dédiknek.

A csokis eper bevonata ugyan nem lett a legszebb, de egy kicsit több idő ráfordítással sokkal jobb eredmény érhető el (ami akkor nekünk érthető módon nem volt), de az íz kárpótolt a külcsínyért. A dobozok egyébként félbevágott kávé kapszulatartó dobozokból készültek (abból dolgoztunk, ami otthon volt), de akár egy szebb tányérra is pakolhatjátok a gyümölcsöket. Nálunk nagyon örültek az ajándéknak. :)  

eper csokoládé fehér csokoládé csoki anyák napja gasztroajándék étcsokoládé

Hozzávalók:

250 g eper

1 tábla fehér csokoládé

1 tábla ét/tejcsokoládé

Elkészítés:

Az epreket elsőként mosd meg, majd papírtörlőn jó alaposan szárítsd meg. 

Tördeld 1-1 kisebb lábosba a csokikat, majd gőz felett külön-külön olvaszd fel.

Az eprek egyik felét a levelénél fogva mártogasd a fehér csokiba, a másik felét meg a sima csokiba.

Tedd sütőpapírra a csokiba mártogatott epreket, majd várd meg míg megszilárdul rajtuk a bevonat.

A sima csokisra csurgass fehér csokoládét, a fehér csokisra pedig fekete csokoládét díszítésnek. 

Hagyd ezt is megszilárdulni, majd pakold kis dobozkákba az epreket.

Csomagold celofánba és címkézd fel.  

eper csokoládé fehér csokoládé csoki anyák napja gasztroajándék étcsokoládé

Ha tetszett a bejegyzés, gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.

0 Tovább

Vaníliás fehércsoki likőr

Ha egyszer rákap az ember a házi likőrgyártás ízére, nincs megállás. Mindig van a hűtőnkben 1-2 üveg DIY finomság. A dolog szépséghibája, hogy már elajándékoztam a kis üvegeket, így bébiételesekbe tárolom a saját fogyasztásra szánt nedűt. Csak össze ne tévesszem egyszer, mert az eddigieknél is rosszabb éjszaka vár ránk. :D Vagy épp ellenkezője és kiderül, hogy valóban működik-e ükanyáink pálinkás kenyeres baba lenyugtatós módszere. :D 

likőr vodka gasztroajándék fehércsoki fehércsokoládé tejszín kávétejszín vanília vaníliás cukor vaníliás pudingpor pudingHozzávalók:

10 dkg fehércsoki

fél liter kávétejszín

2 púpos evőkanál vaníliás cukor

1 ek vanília aroma

1 púpos evőkanál vaníliás pudingpor 

2 dl vodka

likőr vodka gasztroajándék fehércsoki fehércsokoládé tejszín kávétejszín vanília vaníliás cukor vaníliás pudingpor pudingElkészítés

A csokit tördeld egy lábosba, majd öntsd rá a tejszínt.

Olvaszd fel.

Ízesítsd a vaníliás cukorral és az aromával.

Vegyél ki a lábosból egy kis tálba egy merőkanálnyi tejszínt, majd keverd csomómentesre benne a pudingport.

Öntsd vissza a fehércsokis tejszínhez.

Folyamatos kevergetés mellett forrald fel.

Tedd félre kihűlni. (A puding miatt megbőrösödhet a teteje, így érdemes átszűrni.)

Végül add hozzá a vodkát is, majd töltsd kis üvegekbe.

likőr vodka gasztroajándék fehércsoki fehércsokoládé tejszín kávétejszín vanília vaníliás cukor vaníliás pudingpor puding

Tipp: Szuper ajándék a közelgő Anyák Napjára!

Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.

0 Tovább

Kávélikőr

Fogalmam sincs, hogy 28 évig, hogy tudtam kávé nélkül élni. Lehet a szervezetem tartalékolt erre az időszakra, mert az elmúlt pár hónapban jócskán behoztam a lemaradást Mr. Babának köszönhetően. Ráadásul azt kell, hogy mondjam, kezdem kifejezetten megszeretni az ízét, az illatáért pedig egyenesen rajongok. Hihetetlen, mert 1éve kb. ki lehetett volna kergetni vele a világból. Sőt, szinte idegesített, mikor Gy. munka után kávézással "húzta az időt". Ezzel ellentétben most alig várom, hogy délután belépjen az ajtón és végre az éltető nedűhöz jussak. :D Az új "szenvedélyem" ihlette az alábbi likőrt is. 

kávélikőr gasztroajándék likőr kávé cukor sűrített tej kávétejszín rum vendégvárók

Hozzávalók:

3 dl kávétejszín

5 dkg cukor

2 doboz sűrített tej

1 dl erős kávé

2 dl rum

kávélikőr gasztroajándék likőr kávé cukor sűrített tej kávétejszín rum vendégvárók

Elkészítés:

A tejszínt öntsd egy lábosba és forrald össze a cukorral.

Tedd bele a sűrített tejet, majd főzd még néhány percig.

Jöhet hozzá a kávé is, majd tedd félre kihűlni.

Végül keverd bele a rumot is, majd tedd hűtőbe. 

Tipp: Azonnal is fogyasztható, de jót tesz neki, ha pár napot a hűtőben pihen, míg összeérnek az ízek.

Gondoljunk a közelgő húsvétra, tuti bejön majd a locsolóknak ez a házi készítésű ital. :)

kávélikőr gasztroajándék likőr kávé cukor sűrített tej kávétejszín rum vendégvárókHa tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.

0 Tovább

Aszalt barackos mogyorós trüffel

Mit szóltok ehhez a nagy február végi hideghez? Én nem vagyok elragadtatva tőle, bár az tény, hogy újra visszahozza az ünnepi, karácsonyi hangulatot. Mr. Babának is újra a téli dalokat éneklem, lévén elég vicces lenne mínusz 5 fokban, bundás usankában, eszkimó üzzemmódban "tavasziszélvizetárasztra" hintáztatni a dedet a játszótéren. Úgyhogy nyomjuk helyette a "betemetettanagyhóerdőtmezőtrétet" nagysikerű dalocskát és gondolatban imádkozom, hogy az időjárás lassan megkönyörül rajtunk és nem fogunk odafagyni a csúszdára. :D Addig viszont, míg várjuk a tavaszt, hozok egy jó kis trüffel receptet, ami egyébként gasztroajándéknak is tökéletes.    

Hozzávalók:

200 g csokoládé

1,5 dl habtejszín

100 g aszalt sárgabarack

100 g durvára tört mogyoró

Elkészítés:

A tejszínt melegítsd fel, majd törd bele a csokit.

Kevergesd, míg teljesen felolvad.

Tedd hűtőbe a tejszínes csokit (vagy csokis tejszínt :D) egy éjszakára.

A barackokat vágd apró darabokra, majd keverd a csokimasszához.

A durvára tört mogyorót öntsd egy tálba.

Nedves kézzel formázz kisebb golyókat a csokis masszából, majd hempergesd meg a mogyoróba.

Ha csak simán nasinak szánod, kész is vagy. Abban az esetben, ha ajándék lesz, ültesd kis bonbon papírokba a trüffeleket és tedd egy szép dobozba őket.

Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.

0 Tovább
«
12

Főzni jó sütni még jobb

blogavatar

Sziasztok, Dóri vagyok a blog írója. Ha olyan recepteket és ötleteket keresel, amiket könnyen, gyorsan, kevés tapasztalattal is el tudsz készíteni, olvass tovább! Vigyázat, desszertek túlerőben! :) Jó sütés-főzést!

Címkefelhő

édességek (173),tojás (129),liszt (118),cukor (116),vaj (76),tej (66),vendégvárók (49),joghurt (49),tejföl (48),sütőpor (48),citrom (47),karácsony (45),fincsi ebédek (45),hagyma (42),sajt (40),ráérős reggelik (39),advent (39),csokoládé (39),túró (38),kakaópor (37),adventi naptár (36),olaj (36),habtejszín (36),paradicsom (35),fahéj (33),eper (32),rohanós vacsorák (32),tejszín (32),narancs (31),fokhagyma (31),gyors muffinok (30),porcukor (29),barack (28),bazsalikom (27),krumpli (27),mascarpone (25),meggy (25),csoki (25),leveles tészta (24),vaníliás cukor (24),vanília (24),étcsokoládé (23),sonka (22),dió (20),pohárkrémek (20),húsvét (19),ribizli (18),málna (18),lekvár (18),(18),répa (17),élesztő (17),alma (16),keksz (16),kakaó (15),leves (15),snidling (14),szeder (14),saláta (14),pite (14),puding (13),őszibarack (13),piskóta (13),sárgabarack (13),fehércsoki (13),kolbász (12),petrezselyem (12),oregánó (12),gyümölcs (12),muffin (12),szegfűszeg (12),krémsajt (12),kókusz (12),paradicsomszósz (11),étcsoki (11),kukorica (11),gasztroajándék (10),görög joghurt (10),áfonya (10),bonbon (10),csirkemell (10),paprika (10),bors (10),zöldfűszer (10),spenót (9),majonéz (9),méz (9),brownie (9),lilahagyma (9),tészta (9),rozmaring (9),olívaolaj (9),torta (8),póréhagyma (8),dekorcukor (8),sajtkrém (8),sütőtök (8),mustár (8),krémleves (8),halloween (8),banán (8),cseresznye (8),zabpehely (8),kókuszreszelék (8),rétes (8),kelttészta (7),mák (7),palacsinta (7),medvehagyma (7),szilva (7),újhagyma (7),ánizs (6),aszalt áfonya (6),bor (6),farsang (6),trüffel (6),anyák napja (6),likőr (6),tejcsokoládé (6),szódabikarbóna (6),chili (6),kaliforniai paprika (6),ricotta (6),fánk (6),rugelach (6),baracklekvár (6),fehércsokoládé (6),tök (5),rizs (5),levendula (5),hidegtál (5),csoki pasztilla (5),pogácsa (5),szalonna (5),mandula (5),kávé (5),marcipán (5),babapiskóta (5),réteslap (5),uborka (5),görögjoghurt (5),burgonya (5),fehérbor (5),olívabogyó (5),pizza (5),gyorsvacsi (5),nutella (5),kandírozott narancs (4),bacon (4),mogyoró (4),sajttorta (4),vanília aroma (4),zabkeksz (4),borsó (4),valentin-nap (4),cukkini (4),mandarin (4),zselatinfix (4),erdei gyümölcs (4),körte (4),cheesecake (4),káposzta (4),csirke (4),kivi (4),szalámi (4),barnacukor (4),eperlekvár (4),gyümölcskenyér (4),zöldség (4),menta (4),kefír (3),gesztenye (3),Rohanós vacsorák (3),mozzarella (3),chili paprika (3),csicseriborsó (3),tócsni (3),gofri (3),fetasajt (3),étkezési keményítő (3),virsli (3),aprósütemény (3),blogkóstoló (3),besamel (3),mézeskalács fűszerkeverék (3),tortazselé (3),szülinap (3),aszalt gyümölcs (3),mézeskalács (3),befőzés (3),búzadara (3),mazsola (3),citromfű (3),kávétejszín (3),ehető ajándék (3),lekvárfőzés (3),fondant (3),szezámmag (3),darált hús (3),tortilla (3),torma (3),vöröshagyma (3),amerikai palacsinta (3),brokkoli (3),mexikói (3),csiga (3),víz (3),rum (3),linzer (3),kalács (3),pirospaprika (3),lepény (3),mártogatós (3),lasagne (3),olajbogyó (3),cékla (3),szilveszter (3),pizzaszósz (3),feta (2),alaplé (2),zöldborsó (2),knorr (2),parmezán (2),majoranna (2),promóció (2),vodka (2),keményítő (2),szerecsendió (2),fagyi (2),kuglóf (2),ananász (2),ételfesték (2),müzli (2),zselatin (2),margarin (2),raffaello (2),fehér csokoládé (2),gyümölcsrizs (2),bukta (2),fagylalt (2),jégkrém (2),nyaralás (2),csokikrém (2),mogyorókrém (2),aszalt szilva (2),penne (2),magyarprovence (2),dzsemfix (2),salsa szósz (2),levendulabirtok (2),pálinka (2),grillcsirke (2),pasztilla (2),turmix (2),cheesecake brownie (2),oreo keksz (2),linzertészta (2),sütipecsét (2),gyerekek (2),Édességek (2),tejszínhab (2),tésztasaláta (2),szörp (2),jalapeno (2),teljes kiőrlésű liszt (2),bab (2),készülődés (2),zsömle (2),darált keksz (2),mozarella (2),zsír (2),töltött tojás (2),chorizo (2),pizzagolyó (2),zserbó (2),Gyors muffinok (2),pesto (2),aszalt paradicsom (2),gyümölcskosárka (2),feta sajt (2),füstölt sajt (2),juhtúró (2),kókusztej (2),lime (2),cukormáz (2),smoothie (2),curry (2),bögrés (2),zsemlemorzsa (2),alkohol (2),gyors vacsorák (2),ehető ajándékok (2),hamburger (2),meggybefőtt (2),bodza (2),balzsamecet (2),piskótatekercs (2),bodzaszörp (2),sűrített tej (2),pompos (2),háztartásikeksz (1),vaníliarúd (1),mézeskalácsfűszer (1),graham liszt (1),barna cukor (1),baileys (1),körözött (1),sütésnélkül (1),író (1),narancslé (1),blondie (1),kevert (1),karfiol (1),besamel mártás (1),füge (1),bögrés sütemény (1),aranygaluska (1),rumaroma (1),fügelekvár (1),túró rudi (1),kínai (1),szójaszósz (1),kakaóscsiga (1),töltött krumpli (1),pillecukor (1),lasagne tészta (1),hidegtálak (1),szilvalekvár (1),mézeskalács fűszer (1),vanília puding (1),puncs puding (1),méteres kalács (1),tejberizs (1),maszatolós torta (1),clafoutis (1),barackpüré (1),krumplilángos (1),gnocchi (1),vörös áfonya (1),mexikói alap (1),kávélikőr (1),húsleves alaplé (1),pirítós (1),túrós batyu (1),túrós táska (1),tejpite (1),cseresznye lekvár (1),mérésnélkül (1),bögréssüti (1),nektarin (1),nyár (1),tejpor (1),raffaello golyó (1), (1),citromsav (1),levendulás (1),rétesliszt (1),psikóta (1),tejcsoki (1),vonat (1),gyertya (1),nudli (1),tiramisu (1),vaníliás pudingpor (1),szóda (1),barackpálinka (1),knorr 100%természetesalapok (1),trnd (1),vanília kivonat (1),főzőkrém (1),aprósüti (1),édesség (1),chilis bab (1),bögrés süti (1),knorr 100% természetes alapok (1),bolognai (1),zödfűszer (1),daráltkeksz (1),monoszló (1),masni (1),moszonló (1),kiszúró (1),mogyoróvaj (1),erőspaprika (1),császármorzsa (1),gesztenye massza (1),ehetőajándék (1),aszaltsárgabarack (1),aszaltbarack (1),aszaltgyümölcs (1),kenyér (1),kruton (1),denevér (1),saj (1),gorgonzola (1),lila hagyma (1),citromlé (1),narancslekvár (1),vajkrém (1),barbérlevél (1),koriander (1),ballagás (1),ciabatta (1),hawaii (1),bevonat (1),tahini (1),munkaebéd (1),Ráérős reggelik (1),Vendégvárók (1),hús (1),töltelék (1),eperszósz (1),karaj (1),habfixáló (1),mákosguba (1),kapcsolat (1),paradicsomkonzerv (1),lecsó (1),bográcsozás (1),szalonnasütés (1),csilipaprika (1),csokipasztilla (1),bagett (1),kuszkusz (1),grillezés (1),velence (1),savanyúság (1),kovászos uborka (1),teszínhab (1),gyömölcs (1),pizzafeltét (1),csokiszósz (1),töltött hús (1),olaszrizling (1),quesadilla (1),nachos (1),penne (1),sonkatekercs (1),töltött karaj (1),áfonyalekvár (1),reggeli (1),borkóstoló (1),képviselő fánk (1),gyümölcslé (1),képviselőfánk (1),zöldbab (1),koktél (1),buli (1),rukkola (1),krém (1),muffinok (1),smarties (1),zselé (1),Anyák Napja (1),csokiskeksz (1),street food (1),hamburgerhús (1),ketchup (1),grillkolbász (1),cookies (1),vacsora (1),kelt tészta (1),tavasz (1),sztrapacska (1),péksütemény (1),csokissüti (1),hámozott paradicsom (1),panír (1),paradicsom püré (1),aprósütemények (1),sós aprósütemények (1),karácsonyi ebéd (1),ebédmenü (1),desszert (1),főétel (1),zeller (1),tárkony (1),jelmez (1),gumicukor (1),dekoráció (1),kifli (1),krumplifánk (1),mákos guba (1),aszalvány (1),kandírozott gyümölcs (1),rizskoch (1),avokádó (1),szaloncukor (1),sárgarépa (1),fehérrépa (1),karalábé (1),zeller (1),étcsokokoládé (1),gesztenyemassza (1),majonézes burgonya (1),franciasaláta (1),zöldségkeverék (1),fatörzs (1),bejgli (1),hab (1),szósz (1),salsa (1),krumplipüré (1),köret (1),túrókrém (1),ragu (1),sertéslapocka (1),lapocka (1),sertés (1),VKF (1),pulykamell (1),rántott (1),panírozás (1),rántott tök (1),steak burgonya (1),SAD! (1),ősz (1),vörösbor (1),kakaós csiga (1),meggylekvár (1),kandírozott narancshéj (1),almáspite (1),tökfaragás (1),olíva bogyó (1),sütögetés (1),köménymag (1),lilakáposzta (1),pizzás csiga (1),sajtos roló (1),kacsacomb (1),kacsa (1),ecet (1),párolt lilakáposzta (1),churros (1)

Utolsó kommentek