Levendulás fehércsoki bonbon barackpálinkába áztatott őszibarackkal

Mindkét Nagymamám Anna, így a július 26. nálunk is nagy ünnepnek számít. Szabó Papáék már napokkal előre készülődnek, bevásárolnak, kertet rendeznek, takarítanak, előkészítik az ételeket, majd a nagy napon berendezik a teraszt. A kovászos uborka szinte kötelező elem, így az időjárástól függően Mama mindig bekészít egy jó nagy adagot. A nagy nap délelőttjén Papa hagymát pucol, húst aprít, majd kora délután kiköltözik a hátsó kertbe az alapanyagokkal és egy üveg vörös borral. Nagy szakértelemmel megfőzi a fincsi marha pörköltet, 6-tól pedig érkezhetnek is a vendégek. Idén sajnos különböző okokból a buli kisebb kaliberű volt, de az ajándékok és a sok szép virág persze nem hiányozhatott. A két Mamának én az alábbi különleges bonbont készítettem. Szerintem örültek neki. Isten éltesse Őket még egyszer! 

fehércsoki fehércsokoládé csoki csokoládé levendula bonbon édességek barack őszibarack pálinka barackpálinka

Hozzávalók:

1 tábla fehér csokoládé

2 kk levendula

1 kisebb őszibarack (vagy néhány szem aszalt barack)

kb. 4 cl barackpálinka

fehércsoki fehércsokoládé csoki csokoládé levendula bonbon édességek barack őszibarack pálinka barackpálinka

Elkészítés:

Elsőként a barackot hámozd meg és vágd nagyon pici darabokra. Áztasd be a pálinkába. Én kb. egy napig áztattam és így sem lett vészesen erős.

Ezt követően tördeld össze a csokit és folyamatos kevergetés mellett, vízgőz felett, olvaszd fel a csoki 2/3-át.

A többi csokoládét add hozzá a már felolvasztott masszához és keverd addig, míg egynemű lesz az egész. Szórd bele a levendulát.

A bonbonforma mélyedéseibe csöppents egy kevés levendulás csokit és szépen kend ki a formákat. Forgasd körbe és ellenőrizd, hogy mindenhol befedte-e a csoki a mélyedéseket.

Tedd hűtőbe kb 20 percre, hogy megszilárdulhasson a csokiréteg.

Vedd elő a pálinkába áztatott barackot és kanalazz minden csokival kikent mélyedésbe egy keveset.

A maradék olvasztott csokival zárd le a bonbonokat. Ha a csoki közben besűrűsödött, melegíts rá egy kicsit. 

Tedd hűtőbe a bonbonkákat, majd ha megszilárdult, pattintsd ki a formából őket. 

fehércsoki fehércsokoládé csoki csokoládé levendula bonbon édességek barack őszibarack pálinka barackpálinka

Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.

0 Tovább

VKF! 80. Szilvapálinkás aszalt szilvás bonbon

Mindenképp szerettem volna játszani a Vigyázz! Kész! Főzz! játék aktuális fordulójában, de valahogy nem jött az ihlet, hogy mit is készítsek. Sütöttém én többféle szilvás süteményt, de túl egyszerűnek találtam őket. Aztán eszembe jutott Papa number 1 szilva pálinkája és a házi készítésű aszaló gépe. Utóbbit sajnos ezen a nyáron nem túl sokat használtuk, így ideje volt, hogy előszedjük és felállítsuk. Szerencsére csodálatos nyári időnk van, úgyhogy így augusztus végén-szeptember elején is simán el tudtam készíteni - kis odafigyeléssel - az aszalt szilvákat. A bonbonozás pedig már úgy ment, mint a karika csapás!

aszalt szilva szilva pálinka bonbon csokoládé habtejszín fahéj étcsokoládé VKF édességek

Hozzávalók:

100 g étcsokoládé (pasztilla vagy apróra tört csoki)

50 g fehér csokoládé (pasztilla vagy apróra tört csoki)

3 ek habtejszín

1 kk fahéj

5 dkg aszalt szilva

1 dl szilva pálinka

aszalt szilva szilva pálinka bonbon csokoládé habtejszín fahéj étcsokoládé VKF édességek

Elkészítés:

Elsőként a szilvát vágd picike darabokra, majd áztasd be tetszőleges időre szilva pálinkába. (Nálam ez fél nap volt.)

Ha eleget ázott jöhet a bonbon elkészítése. Ehhez az étcsokoládé 2/3-át olvaszd fel gőz fölött. A maradékot öntsd hozzá és jól keverd bele, hogy az is elolvadjon. (Ez azért kell, hogy szobahőmérsékleten is szép fényes maradjon a csoki és ne kezdjen el olvadni.)

Csepegtess minden egyes bonbon forma aljába 1-1 kk olvasztott csokit és kend ki a forma oldalát is. Ütögesd kicsit a pulthoz a bonbon formát, hogy mindenhova jusson a csokoládéból.

Tedd az egészet hűtőbe.

Az apróra tördelt csokit kezd el melegíteni a tejszínnel, majd szórd bele a fahéjat is. Kevergesd addig, míg egynemű nem lesz. Szórd bele a beáztatott aszalt szilvát is. Ezt is tedd hűtőbe egy jó fél órára, míg egy nem túl folyós, de nem is szilárdra dermedő krémet nem kapsz.

Csepegtess egy keveset az aszalt gyümölcsös krémből a csokival kikent formákba. Vigyázz, hogy maradjon még egy kevés hely a tetején az étcsokoládés lezáráshoz.

Tedd hűtőbe, míg - ha szükséges - újramelegíted az étcsokit. 

Ha folyós a csokoládé, csepegtess a bonbonos formákba egy keveset, ez fogja lezárni az aszalt szilvás réteget. Húzd le a felesleges csokit egy spatulával, hogy szép sima legyen a bonbon alja.

Ha megszilárdult, már kész is, és lehet is enni!

aszalt szilva szilva pálinka bonbon csokoládé habtejszín fahéj étcsokoládé VKF édességek

Tipp: Tuti ajándék, ha szép dobozba vagy egy csini zacskóba teszed!

Ha tetszett a bejegyzés, nézz körül facebookon és instagramon is.

0 Tovább

Főzni jó sütni még jobb

blogavatar

Sziasztok, Dóri vagyok a blog írója. Ha olyan recepteket és ötleteket keresel, amiket könnyen, gyorsan, kevés tapasztalattal is el tudsz készíteni, olvass tovább! Vigyázat, desszertek túlerőben! :) Jó sütés-főzést!

Címkefelhő

édességek (135),tojás (91),liszt (75),cukor (74),vaj (57),tej (47),vendégvárók (41),fincsi ebédek (40),tejföl (40),hagyma (36),joghurt (36),paradicsom (35),karácsony (35),sajt (34),citrom (33),advent (33),sütőpor (33),habtejszín (33),ráérős reggelik (32),fahéj (31),adventi naptár (31),kakaópor (30),csokoládé (30),túró (30),rohanós vacsorák (27),narancs (27),bazsalikom (27),fokhagyma (26),olaj (26),eper (25),tejszín (24),barack (24),porcukor (22),leveles tészta (22),vaníliás cukor (22),meggy (22),krumpli (21),sonka (21),gyors muffinok (20),étcsokoládé (19),mascarpone (18),vanília (18),pohárkrémek (18),csoki (17),dió (16),répa (15),ribizli (15),alma (14),őszibarack (13),leves (13),snidling (13),húsvét (12),málna (12),saláta (12),szegfűszeg (12),fehércsoki (12),oregánó (12),petrezselyem (11),lekvár (11),kolbász (11),paradicsomszósz (11),gyümölcs (11),krémsajt (11),élesztő (11),puding (11),pite (11),csirkemell (10),kakaó (10),keksz (10),zöldfűszer (10),(10),szeder (10),kukorica (10),sárgabarack (10),paprika (9),tészta (9),étcsoki (9),majonéz (9),piskóta (9),bonbon (9),halloween (8),rétes (8),sütőtök (8),lilahagyma (8),sajtkrém (8),brownie (8),krémleves (8),dekorcukor (8),spenót (8),mustár (8),rozmaring (8),póréhagyma (7),görög joghurt (7),áfonya (7),méz (7),muffin (7),torta (7),kókusz (6),kaliforniai paprika (6),olívaolaj (6),szilva (6),kelttészta (6),ánizs (6),ricotta (6),cseresznye (6),chili (6),zabpehely (6),kókuszreszelék (6),újhagyma (6),banán (5),medvehagyma (5),réteslap (5),gyorsvacsi (5),pizza (5),rugelach (5),marcipán (5),csoki pasztilla (5),olívabogyó (5),farsang (5),palacsinta (5),fánk (5),bor (5),tejcsokoládé (5),uborka (5),bors (5),tök (5),baracklekvár (5),fehércsokoládé (5),trüffel (4),rizs (4),kivi (4),hidegtál (4),bacon (4),aszalt áfonya (4),körte (4),szalámi (4),cukkini (4),anyák napja (4),sajttorta (4),zabkeksz (4),csirke (4),cheesecake (4),szalonna (4),mandarin (4),mák (4),menta (4),kandírozott narancs (4),babapiskóta (4),zselatinfix (4),gyümölcskenyér (4),zöldség (4),fehérbor (4),valentin-nap (4),darált hús (3),étkezési keményítő (3),vöröshagyma (3),pirospaprika (3),brokkoli (3),szezámmag (3),aszalt gyümölcs (3),gofri (3),Rohanós vacsorák (3),ehető ajándék (3),fondant (3),mozzarella (3),mandula (3),lepény (3),lekvárfőzés (3),tócsni (3),virsli (3),chili paprika (3),befőzés (3),kávé (3),tortazselé (3),blogkóstoló (3),citromfű (3),mexikói (3),levendula (3),csiga (3),pizzaszósz (3),mézeskalács fűszerkeverék (3),lasagne (3),nutella (3),torma (3),káposzta (3),borsó (3),besamel (3),tortilla (3),mártogatós (2),búzadara (2),pizzagolyó (2),feta sajt (2),burgonya (2),zselatin (2),kókusztej (2),ananász (2),zsömle (2),pesto (2),dzsemfix (2),aszalt paradicsom (2),meggybefőtt (2),penne (2),tejszínhab (2),szerecsendió (2),alaplé (2),gasztroajándék (2),mézeskalács (2),pogácsa (2),gesztenye (2),kuglóf (2),aprósütemény (2),cukormáz (2),mogyoró (2),majoranna (2),Édességek (2),zserbó (2),pasztilla (2),parmezán (2),eperlekvár (2),cékla (2),nyaralás (2),mozarella (2),grillcsirke (2),darált keksz (2),pálinka (2),aszalt szilva (2),oreo keksz (2),barnacukor (2),zsemlemorzsa (2),csokikrém (2),promóció (2),keményítő (2),kefír (2),szódabikarbóna (2),cheesecake brownie (2),rum (2),feta (2),csicseriborsó (2),juhtúró (2),tésztasaláta (2),töltött tojás (2),vanília aroma (2),gyerekek (2),készülődés (2),gyümölcskosárka (2),Gyors muffinok (2),sütipecsét (2),kalács (2),knorr (2),alkohol (2),lime (2),linzertészta (2),fetasajt (2),füstölt sajt (2),curry (2),salsa szósz (2),levendulabirtok (2),olajbogyó (2),bab (2),hamburger (2),magyarprovence (2),gorgonzola (1),ehető ajándékok (1),rizskoch (1),zeller (1),aprósütemények (1),piskótatekercs (1),masni (1),avokádó (1),lila hagyma (1),fehérrépa (1),bolognai (1),chilis bab (1),karácsonyi ebéd (1),sós aprósütemények (1),zeller (1),sárgarépa (1),knorr 100% természetes alapok (1),narancslekvár (1),erdei gyümölcs (1),karalábé (1),majonézes burgonya (1),zöldségkeverék (1),gesztenyemassza (1),bejgli (1),monoszló (1),fatörzs (1),étcsokokoládé (1),franciasaláta (1),desszert (1),hab (1),főétel (1),moszonló (1),aszalvány (1),szaloncukor (1),kandírozott gyümölcs (1),mazsola (1),ebédmenü (1),fehér csokoládé (1),fügelekvár (1),füge (1),lasagne tészta (1),töltött krumpli (1),kakaóscsiga (1),mézeskalácsfűszer (1),vanília kivonat (1),aranygaluska (1),barna cukor (1),bögrés (1),bögrés sütemény (1),bukta (1),saj (1),háztartásikeksz (1),édesség (1),kiszúró (1),szójaszósz (1),jégkrém (1),fagylalt (1),főzőkrém (1),tárkony (1),mogyoróvaj (1),túró rudi (1),kínai (1),sütésnélkül (1),amerikai palacsinta (1),besamel mártás (1),karfiol (1),linzer (1),denevér (1),sűrített tej (1),zödfűszer (1),baileys (1),körözött (1),fagyi (1),trnd (1),churros (1),knorr 100%természetesalapok (1),barackpálinka (1),vaníliarúd (1),pompos (1),likőr (1),gyümölcsrizs (1),görögjoghurt (1),smoothie (1),turmix (1),narancslé (1),graham liszt (1),kevert (1),blondie (1),vajkrém (1),teljes kiőrlésű liszt (1),pillecukor (1),rumaroma (1),víz (1),szalonnasütés (1),Anyák Napja (1),balzsamecet (1),zselé (1),street food (1),hamburgerhús (1),ketchup (1),grillkolbász (1),péksütemény (1),kelt tészta (1),muffinok (1),tavasz (1),író (1),sztrapacska (1),olaszrizling (1),eperszósz (1),szülinap (1),koriander (1),hawaii (1),ételfesték (1),bevonat (1),margarin (1),ballagás (1),ciabatta (1),habfixáló (1),mákosguba (1),Vendégvárók (1),Ráérős reggelik (1),gyors vacsorák (1),krém (1),áfonyalekvár (1),reggeli (1),karaj (1),quesadilla (1),chorizo (1),nachos (1),jalapeno (1),hús (1),töltelék (1),csokiskeksz (1),smarties (1),csokissüti (1),töltött hús (1),vacsora (1),borkóstoló (1),munkaebéd (1),pizzás csiga (1),zöldbab (1),penne (1),szilveszter (1),töltött karaj (1),sonkatekercs (1),kuszkusz (1),képviselőfánk (1),buli (1),képviselő fánk (1),rukkola (1),koktél (1),gyümölcslé (1),kapcsolat (1),müzli (1),kacsa (1),kacsacomb (1),párolt lilakáposzta (1),ecet (1),köménymag (1),lilakáposzta (1),sajtos roló (1),kakaós csiga (1),sertéslapocka (1),ragu (1),sertés (1),lapocka (1),vörösbor (1),kandírozott narancshéj (1),barbérlevél (1),jelmez (1),gumicukor (1),dekoráció (1),kifli (1),krumplifánk (1),mákos guba (1),szósz (1),salsa (1),almáspite (1),meggylekvár (1),tökfaragás (1),sütögetés (1),olíva bogyó (1),krumplipüré (1),köret (1),grillezés (1),velence (1),cookies (1),bográcsozás (1),csilipaprika (1),lecsó (1),pizzafeltét (1),csokiszósz (1),kovászos uborka (1),paradicsomkonzerv (1),savanyúság (1),teszínhab (1),gyömölcs (1),csokipasztilla (1),bagett (1),pulykamell (1),SAD! (1),VKF (1),túrókrém (1),daráltkeksz (1),ősz (1),steak burgonya (1),panír (1),hámozott paradicsom (1),panírozás (1),rántott (1),rántott tök (1),zöldborsó (1)

Utolsó kommentek