"Kulináris karrierem" gyerekkoromban a töltött tojás készítésével indult. Már kisiskolásként össze tudtam dobni önállóan. Azóta is minden bulira és összejövetelre én készítem, de mára a tojáspucolást kiosztom a fiúknak, én pedig összekeverem a krémet. Körülbelül 10 perc alatt meg is van, nyilván a főzési időt leszámítva. A siker pedig garantált, súgok: nálunk mindig ez az első étel, ami elfogy a házi svédasztalunkról. :) És azt se felejtsük el, hogy az ünnepek előtt nagyon aktuális, hiszen jól jön 1-2 ötlet a karácsonyi hidegtálhoz is. (Súgok, lesz még bőven! :D)
Hozzávalók:
10 db tojás
10 dkg vaj
2 ek tejföl
1 ek mustár
2 ek ketchup
1 kk só, 1 mk bors
Elkészítés:
A tojásokat 10 perc alatt főzd keményre, majd ha kihűltek pucold meg.
Mindegyiket vágd félbe és a sárgáját kanalazd bele egy tálba.
Add hozzá a puha vajat, a tejfölt, a ketchup-ot, a mustárt és sózd, borsozd.
Egy villa segítségével törd és dolgozd össze a keveréket.
Kiskanállal vagy egy habzsákkal adagold a masszát a tojásokba.
Ha van kedved, reszelhetsz rájuk sajtot, vagy ki is díszítheted őket félbevágott koktélparadicsommal, olívabogyóval, zöldfűszerekkel.
Ha van kedvetek nézzetek körül a facebook oldalamon is!
Utolsó kommentek