Őszibarackos szelet

Kint ugyan már erőteljesen színesednek a levelek és egyre hűvösebb az idő, a piacokon mégis sok helyen látni friss, gyönyörű őszibarackot. Mi is minden hétvégén úgy megyünk le Velencére, hogy na, most aztán leszedjük az összeset, de valahogy mindig csak egy kevés érik be. Ami egyébként ideális, mert július eleje óta folyamatosan el vagyunk látva barival. Persze minden jó véget ér egyszer, így a nyári szezon lezárásaként hozok egy utolsó barackos receptet. Még most érdemes elkészíteni, mert sajnos a frissre közel egy évet várnunk kell.

őszibarack barack édesség piskóta puding tortazselé tej cukor tojás liszt vaníliás cukor

Hozzávalók a piskótához:

3 tojás

3 ek cukor

3 púpos ek liszt

1 csipet só

fél csomag sütőpor

1 csomag vaníliás cukor

őszibarack barack édesség piskóta puding tortazselé tej cukor tojás liszt vaníliás cukor

Hozzávalók a díszítéshez:

1 csomag fehércsokoládés pudingpor

3 ek cukor

fél l tej

4 nagyobb őszibarack

1 csomag átlátszó tortazselé

őszibarack barack édesség piskóta puding tortazselé tej cukor tojás liszt vaníliás cukor

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 200 fokra és bélelj ki sütőpapírral egy 20x30-as tepsit.

A tojásokat válaszd ketté, és a fehérjét verd habbá egy csipet sóval.

A sárgáját jó alaposan dolgozd össze a cukorral és a vaníliás cukorral, majd szitáld bele a sütőporral elkevert lisztet.

Óvatosan forgasd bele a tojásfehérje habot, de vigyázz, nehogy összetörjön.

Egyengesd el a tésztát a tepsibe, majd süsd a piskótát aranybarnára. (kb. 10 perc)

Míg sül a tészta, a pudingport keverd ki 3 ek cukorral és a tejjel, majd készítsd el a csomagoláson látható utasítás szerint. Hagyd hűlni, de néha keverd át, nehogy megbőrösödjön.

Ha kész a piskóta, takard le és ezt is hagyd kihűlni.

Az őszibarackokat mosd meg, majd szeleteld fel.

A zselatint készítsd el a csomagoláson látható utasítás szerint.

Ezt követően jöhet a süti összeállítása:

Óvatosan húzd le a sütőpapírt a tésztáról, majd helyezd vissza a tepsibe.

A pudingot oszlasd el a piskótán, majd rakd ki a barackkal.

A kicsit pihentetett tortazselét öntsd középről kiindulva a sütire.

Szeletelés előtt hűtsd be. 

őszibarack barack édesség piskóta puding tortazselé tej cukor tojás liszt vaníliás cukor

Ha tetszett a bejegyzés, nézz körül facebookon és instagramon is. 

0 Tovább

Gyümölcsrizs

Sajnos a naptár szerint már szeptembert írunk, de én mégis próbálok belekapaszkodni a nyár utolsó pillanataiba. A leghidegebb vízbe is képes vagyok bemenni, hiszen ki tudja, hogy idén lesz-e még alkalmam strandolni. Nem adom fel a nyári ruhatáram sem, ráérek én még pulcsit és zárt cipőt hordani. Valahogy a nyári ízekkel is így vagyok, próbálom megőrizni őket télire és amíg lehet, minél többet feltankolni belőlük. Az alábbi édességbe is csupa finom nyári gyümölcs került, ami egy picit talán visszahozza az elmúlt hónapokat. Később persze szeder és barack helyett bármilyen más gyümölccsel is elkészíthető, de jelenleg ez a tuti választás. Én mondom Nektek! :)

rizs gyümölcsrizs tej cukor habtejszín tejszín szeder őszibarack barack gyümölcs édességek citrom

Hozzávalók:

25 dkg rizs

1 l tej

1,5 dl víz

3 ek cukor

fél rúd vanília

1 citrom vagy narancs

1 doboz habtejszín

gyümölcsök ízlés szerint (nálam szeder és őszibarack)

rizs gyümölcsrizs tej cukor habtejszín tejszín szeder őszibarack barack gyümölcs édességek citrom

Elkészítés:

Elsőként a rizst tedd fel főni a tejjel, a vízzel, a cukorral és a fél rúd vaníliával együtt.

Főzd puhára fedő alatt gyakori kevergetés mellett.

Ha kész hagyd langyosra hűlni.

Közben a habot verd fel, a gyümölcsöket mosd meg és szeleteld fel ízlés szerint.

Ha kihűlt a rizs, reszeld hozzá a citrom héját és forgasd bele a habtejszínt.

Végül jöhetnek a gyümölcsök is. 

Tálald behűtve. 

rizs gyümölcsrizs tej cukor habtejszín tejszín szeder őszibarack barack gyümölcs édességek citrom

Ha tetszett a bejegyzés, nézz körül facebookon és instagramon is. 

0 Tovább

Barackos kevert pite

Nem tudom, hogy mennyire vagytok képben a mostani hozzátáplálási ajánlás terén. A lényeg, hogy a főszabály szerint anyatejes babáknál 6 hónapos korban kell kezdeni a kóstoltatást. Anyukám megőrizte az annó rólam írt füzeteit, mely szerint én már 6 hetesen őszibarackot cuppogtam nagy lelkesen. Ebből is látszik, hogy milyen sokat változott a protokoll ennyi év alatt. Hát Mr. Baba nem olvasta az új ajánlást, így már most nagyon érdeklődő a különböző gyümölcsök iránt. Valószínű persze azért is, mert sokat sütünk, főzünk együtt és ilyenkor mindig megszagoltatom vele az alapanyagokat. Persze minden alkalommal egyre követelőzőbb és szó szerint kuncsorog az őszibarackért. Nagyon kis cuki ilyenkor. Mondjuk akkor már kevésbé mikor tépi ki a kanalat a kezemből, hogy adjak neki is egy keveset. :D 

őszibarack barack édességek pite tojás vaníliás cukor cukor tejföl olaj liszt sütőpor

Hozzávalók:

2 tojás

250 g tejföl

1 dl olaj

6 ek cukor

1 csomag vaníliás cukor

8 púpos ek liszt

fél csomag sütőpor

5 db őszibarack

őszibarack barack édességek pite tojás vaníliás cukor cukor tejföl olaj liszt sütőpor

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 180 fokra és készíts elő egy kisebb pite formát. (Nekem szilikonos van, így nem kell kibélelnem sütőpapírral vagy kivajaznom, kiliszteznem.)

A barackokat mosd meg, magozd ki és szeleteld cikkelyekre.

A tojásokat törd fel és keverd ki a cukorral, vaníliás cukorral.

Add hozzá az olajat és a tejfölt is.

A lisztet dolgozd össze a sütőporral, majd szitáld a cukros keverékhez.

Öntsd a masszát a pite formába, majd szépen rakd ki a tetejét a gyümölcsökkel.

Süsd kb. 20 percig. 

őszibarack barack édességek pite tojás vaníliás cukor cukor tejföl olaj liszt sütőpor

Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.

0 Tovább

Őszibarack leves

Pár éve még ismerőstől kellett beszerezzük a télire eltett barack befőtthöz a gyümölcsöt, idén pedig annyi van, hogy nem győzzük feldolgozni. Így barackot eszünk barackkal. Reggelire szuper egy kis joghurttal elkeverve, ebédre pedig leves készülhet belőle. Ebben a melegben mondjuk nem is vágyom erősebb levesekre, tökéletes egy hűsítő, gyümölcsös finomság, ami ráadásul pikk-pakk el is készül. Csak arra kell figyelni, hogy nagyon könnyen romlik, így azonnal hűtőbe kell tenni. 

őszibarack barack fincsi ebédek vanília vanília kivonat tej főzőkrém leves krémleves

Hozzávalók:

1 kg őszibarack

fél l tej

2 dl főzőkrém vagy sűrű tejszín

2 kk vanília kivonat

őszibarack barack fincsi ebédek vanília vanília kivonat tej főzőkrém leves krémleves

Elkészítés:

A barackokat mosd meg, magozd ki és pucold meg.

A nagy részét vágd nagyobb darabokra.

Add hozzá a főzőkrémet és a tejet.

Turmixold össze botmixerrel.

Ízesítsd a vanília kivonattal. 

A maradék barackot szeleteld fel és add hozzá a leveshez.

Behűtve tálald.

őszibarack barack fincsi ebédek vanília vanília kivonat tej főzőkrém leves krémleves

Tipp: Citromlével, fahéjjal tudod még ízesíteni. Szerintem plusz cukor nem kell hozzá, de persze keverhetsz bele, ha úgy érzed, hogy nem elég édes.

Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.

2 Tovább

Őszibarackos "kánikula" desszert

Kisgombóccal nem egyszerű megoldani a sütés-főzést, mert Őfelsége bizony 100%-os figyelmet igényel. Egy darabig azt a taktikát folytattam, hogy a nemlétező avásidejében intéztem a háztartási teendőket. Ez két okból sem volt működőképes. Egyrészt nagyon hamar felébredt a csörömpölésemre, másrészt kb. semmi időm nem volt picit pihenni, töltekezni. A mártír szerephez túl önző vagyok, így taktikát váltottunk: Egyszerűen bevonom a tennivalóimba, azaz viszem magammal az úrfit a pihiszékével és a játékhadseregével együtt a konyhába is. Főzés közben mindent elmagyarázok neki. (Hát nem lehet elég korán kezdeni a főzőcskézést, amúgy sem. :D) Persze csak egyszerűbb, gyors receptekkel próbálkozunk, mert a türelme azért véges. Az első együtt készített finomságunk az alábbi sütés nélküli édesség. Ha nekem ment egy 3 hónapos diktátorral, akkor Nektek is fog! :)  

őszibarack barack habtejszín zselatinfix tejföl porcukor

Hozzávalók:

200 g habtejszín

250 g sűrű tejföl

4 ek porcukor

1 csomag zselatinfix

5 nagy őszibarack

kb. fél csomag babapiskóta

őszibarack barack habtejszín zselatinfix tejföl porcukor

Elkészítés:

A habot kezd el felverni és közben add hozzá a zselatinfixet és a cukrot.

Forgasd a tejfölhöz.

A barackokat mosd meg és vágd apróra. (Ha gondolod előtte pucold is meg.) Adagold a gyümölcsöt a habos masszába. Jól keverd össze, de vigyázz, a habot ne törd össze. 

Szedj elő egy szilikonos vagy egy sima őzgerinc formát.

Utóbbit a biztonság kedvéért béleld ki folpackal, hogy könnyen ki tudd szedni a desszertet.

Kanalazd a gyümölcsös hab felét a formába, majd rakd ki babapiskótával. 

Jöhet a maradék barackos krém, majd újra a piskóta.

Tedd hűtőbe néhány órára, de akár egy éjszakára a desszertet.

Óvatosan csúsztasd ki a formából, majd díszítsd egy kevés barackkal.

őszibarack barack habtejszín zselatinfix tejföl porcukor

Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.

0 Tovább
«
123

Főzni jó sütni még jobb

blogavatar

Sziasztok, Dóri vagyok a blog írója. Ha olyan recepteket és ötleteket keresel, amiket könnyen, gyorsan, kevés tapasztalattal is el tudsz készíteni, olvass tovább! Vigyázat, desszertek túlerőben! :) Jó sütés-főzést!

Címkefelhő

édességek (122),tojás (83),cukor (65),liszt (64),vaj (50),tej (43),tejföl (39),fincsi ebédek (38),vendégvárók (36),paradicsom (35),joghurt (34),hagyma (34),sajt (31),citrom (30),habtejszín (29),kakaópor (29),ráérős reggelik (29),fahéj (28),sütőpor (27),túró (26),karácsony (26),rohanós vacsorák (26),csokoládé (26),fokhagyma (25),eper (25),advent (24),barack (24),bazsalikom (23),adventi naptár (23),tejszín (22),vaníliás cukor (22),olaj (22),krumpli (21),narancs (21),leveles tészta (20),meggy (20),sonka (20),gyors muffinok (18),porcukor (17),pohárkrémek (17),vanília (16),répa (15),ribizli (15),mascarpone (14),étcsokoládé (14),alma (14),őszibarack (13),csoki (13),málna (12),saláta (12),húsvét (12),leves (12),fehércsoki (12),pite (11),krémsajt (11),snidling (11),kolbász (11),gyümölcs (11),paradicsomszósz (11),petrezselyem (11),dió (11),sárgabarack (10),puding (10),szeder (10),szegfűszeg (10),csirkemell (10),élesztő (10),oregánó (9),piskóta (9),kakaó (9),keksz (9),paprika (9),majonéz (9),lekvár (9),kukorica (9),spenót (8),sajtkrém (8),lilahagyma (8),krémleves (8),tészta (8),rozmaring (8),dekorcukor (8),bonbon (8),zöldfűszer (8),brownie (8),rétes (8),(7),görög joghurt (7),mustár (7),méz (7),újhagyma (6),póréhagyma (6),sütőtök (6),kelttészta (6),muffin (6),torta (6),kókusz (6),kaliforniai paprika (6),zabpehely (6),csoki pasztilla (5),farsang (5),áfonya (5),medvehagyma (5),szilva (5),marcipán (5),chili (5),gyorsvacsi (5),tejcsokoládé (5),ricotta (5),palacsinta (5),fánk (5),ánizs (5),réteslap (5),tök (5),étcsoki (5),uborka (5),banán (5),cseresznye (5),kókuszreszelék (4),kivi (4),fehérbor (4),menta (4),hidegtál (4),bacon (4),zöldség (4),halloween (4),babapiskóta (4),rizs (4),csirke (4),pizza (4),cukkini (4),fehércsokoládé (4),olívabogyó (4),bor (4),anyák napja (4),olívaolaj (4),cheesecake (4),szalonna (4),valentin-nap (4),körte (4),sajttorta (4),vöröshagyma (3),befőzés (3),lekvárfőzés (3),lasagne (3),gofri (3),chili paprika (3),citromfű (3),mézeskalács fűszerkeverék (3),szalámi (3),tócsni (3),fondant (3),mandula (3),blogkóstoló (3),zabkeksz (3),zselatinfix (3),mák (3),Rohanós vacsorák (3),brokkoli (3),torma (3),bors (3),mozzarella (3),kávé (3),ehető ajándék (3),borsó (3),gyümölcskenyér (3),levendula (3),mexikói (3),aszalt gyümölcs (3),tortilla (3),nutella (3),csiga (3),besamel (3),pizzaszósz (3),lepény (3),rugelach (3),káposzta (3),virsli (3),mandarin (3),darált hús (2),mézeskalács (2),pálinka (2),mogyoró (2),levendulabirtok (2),magyarprovence (2),szezámmag (2),cékla (2),pesto (2),hamburger (2),Édességek (2),szódabikarbóna (2),cukormáz (2),meggybefőtt (2),tejszínhab (2),gyümölcskosárka (2),tortazselé (2),fetasajt (2),parmezán (2),penne (2),grillcsirke (2),pasztilla (2),dzsemfix (2),olajbogyó (2),salsa szósz (2),nyaralás (2),burgonya (2),eperlekvár (2),barnacukor (2),tésztasaláta (2),alaplé (2),búzadara (2),ananász (2),gesztenye (2),csicseriborsó (2),aszalt áfonya (2),zselatin (2),linzertészta (2),oreo keksz (2),trüffel (2),Gyors muffinok (2),keményítő (2),kalács (2),aprósütemény (2),majoranna (2),baracklekvár (2),gyerekek (2),étkezési keményítő (2),lime (2),kókusztej (2),cheesecake brownie (2),füstölt sajt (2),töltött tojás (2),curry (2),alkohol (2),csokikrém (2),rum (2),knorr (2),sütipecsét (2),pogácsa (2),mozarella (2),promóció (2),mártogatós (2),pizzagolyó (2),aszalt paradicsom (2),feta sajt (2),kefír (2),szerecsendió (2),bab (2),mogyoróvaj (1),franciasaláta (1),szaloncukor (1),dekoráció (1),aprósütemények (1),kifli (1),étcsokokoládé (1),vanília kivonat (1),ehető ajándékok (1),szósz (1),kandírozott gyümölcs (1),karácsonyi ebéd (1),darált keksz (1),gumicukor (1),ebédmenü (1),jelmez (1),majonézes burgonya (1),főétel (1),aszalvány (1),tárkony (1),krumplifánk (1),zöldborsó (1),kiszúró (1),fatörzs (1),édesség (1),hab (1),bejgli (1),mákos guba (1),főzőkrém (1),desszert (1),gesztenyemassza (1),zeller (1),sós aprósütemények (1),zöldségkeverék (1),teljes kiőrlésű liszt (1),füge (1),bukta (1),fügelekvár (1),lasagne tészta (1),töltött krumpli (1),knorr 100% természetes alapok (1),bögrés sütemény (1),bögrés (1),moszonló (1),masni (1),karfiol (1),besamel mártás (1),aranygaluska (1),monoszló (1),bolognai (1),kakaóscsiga (1),fagylalt (1),fagyi (1),barna cukor (1),amerikai palacsinta (1),jégkrém (1),salsa (1),graham liszt (1),blondie (1),túró rudi (1),zödfűszer (1),kínai (1),szójaszósz (1),vajkrém (1),narancslé (1),chilis bab (1),churros (1),víz (1),pirospaprika (1),körözött (1),sűrített tej (1),linzer (1),karalábé (1),zeller (1),rizskoch (1),piskótatekercs (1),sárgarépa (1),fehérrépa (1),feta (1),baileys (1),pompos (1),fehér csokoládé (1),smoothie (1),turmix (1),barackpálinka (1),trnd (1),knorr 100%természetesalapok (1),görögjoghurt (1),kevert (1),gasztroajándék (1),likőr (1),gyümölcsrizs (1),pillecukor (1),rumaroma (1),avokádó (1),hamburgerhús (1),kelt tészta (1),muffinok (1),tavasz (1),sztrapacska (1),péksütemény (1),juhtúró (1),krém (1),készülődés (1),penne (1),zöldbab (1),sonkatekercs (1),töltött karaj (1),áfonyalekvár (1),grillkolbász (1),balzsamecet (1),Vendégvárók (1),habfixáló (1),Ráérős reggelik (1),gyors vacsorák (1),zsemlemorzsa (1),ciabatta (1),mákosguba (1),eperszósz (1),zselé (1),Anyák Napja (1),street food (1),ketchup (1),olaszrizling (1),képviselőfánk (1),gyümölcslé (1),hús (1),karaj (1),töltelék (1),töltött hús (1),smarties (1),csokiskeksz (1),munkaebéd (1),kuszkusz (1),kandírozott narancs (1),daráltkeksz (1),író (1),szilveszter (1),pizzás csiga (1),cookies (1),csokissüti (1),képviselő fánk (1),borkóstoló (1),buli (1),rukkola (1),koktél (1),nachos (1),jalapeno (1),zsömle (1),vacsora (1),reggeli (1),quesadilla (1),chorizo (1),ballagás (1),koriander (1),sertéslapocka (1),ragu (1),sertés (1),lapocka (1),kakaós csiga (1),vörösbor (1),krumplipüré (1),köret (1),pulykamell (1),SAD! (1),aszalt szilva (1),VKF (1),túrókrém (1),sajtos roló (1),kacsacomb (1),almáspite (1),meggylekvár (1),tökfaragás (1),sütögetés (1),kuglóf (1),barbérlevél (1),kandírozott narancshéj (1),párolt lilakáposzta (1),kacsa (1),ecet (1),lilakáposzta (1),köménymag (1),ősz (1),steak burgonya (1),kovászos uborka (1),paradicsomkonzerv (1),savanyúság (1),teszínhab (1),csokiszósz (1),gyömölcs (1),müzli (1),kapcsolat (1),hawaii (1),szülinap (1),ételfesték (1),margarin (1),bevonat (1),pizzafeltét (1),velence (1),panír (1),hámozott paradicsom (1),panírozás (1),rántott (1),rántott tök (1),bagett (1),csokipasztilla (1),szalonnasütés (1),grillezés (1),bográcsozás (1),lecsó (1),csilipaprika (1),olíva bogyó (1)

Utolsó kommentek