A 29. Blogkostoló sorsolása alapján Teller Cake-től választhattam egy receptet.

Nem okozott gondot a válogatás, azonnal megakadt a szemem a ezen a süteményen.  Egyrészt pont volt még otthon egy kevés krémsajt, másrészt mákos gubát még sosem készítettem, így gondoltam, itt az ideje kipróbálni. Harmadrészt - és főként - ki tudna ellenálni a Budapest Cheesecake verseny győztes sajttortájának? :)

A sütiben természetesen nem csalódtam! Annyit változtattam csak a recepten, hogy szilva öntet helyett, eperrel készítettem, de ígérem, ősszel az eredeti változat szerint is kipróbálom! :) 

blogkóstoló cheesecake sajttorta krémsajt eper eperszósz fahéj mák mákosguba tejszín

Hozzávalók a sajttortához:

3 kifli

3,5 dl tej

1 ek vaníliás cukor

4 púpos ek mák

25 dkg krémsajt

1 tojás

8 dkg cukor

1,5 dl habtejszín

1 púpos teáskanál étkezési keményítő

Hozzávalók az eperszószhoz:

10 db nagyobb szem eper

1 ek cukor

1 mk fahéj

1 mk étkezési keményítőblogkóstoló cheesecake sajttorta krémsajt eper eperszósz fahéj mák mákosguba tejszín

Elkészítés:

Elsőként a tejet forrald fel a vaníliás cukorral.

A kifliket karikázd fel, majd öntsd rá a tejet. Szórd meg a mákkal.

Nyomkodd a mákos guba alapot kb 1 cm vastagon a szilikonos muffin formáidba.

A krémsajtot, a tejszínt, a tojást, a cukrot és az étkezési keményítőt jó alaposan keverd össze, majd adagold a guba alapra.

A formákat tedd egy nagy tepsibe és önts alájuk egy kevés vizet.

Süsd légkeveréses sütőben 170 fokon kb. 30 percig.

Az öntethez az epret mosd meg, majd vágd apró darabokra.

Forgasd össze a cukkorral, a fahéjjal és a keményítővel, majd lassú tűzön forrald össze.

Tálalásnál ezzel a szósszal kínáld a tortácskákat.


blogkóstoló cheesecake sajttorta krémsajt eper eperszósz fahéj mák mákosguba tejszín

Tipp: Ha kisültek a sütikék, érdemes még melegen körbe vágni a sajttortácskák szélet, mert így könnyebben kijönnek a formából és nem repednek meg.

A facebook oldalam eléréséhez kattints ide, vagy gyere instagramra