Strawberry cheesecake brownie

A brownie kitalálója a szememben egy isten. (Állítólag egy szórakozott cukrász elfelejtett sütőport tenni a csokoládé torta piskótájába és így készült el az első édes, ragacsos finomság.) A sajttorta első megalkotója szintén. A cheesecake brownie pedig maga a mennyország. No, én ezt csodálatos süteményt még megspékeltem egy kis eperrel. Azt hiszem ennél már nem lehet jobb. :D Vagy mégis? Van esetleg ötletetek? 

brownie cheesecake cheesecake brownie édességek eper étcsokoládé csokoládé vaj tojás liszt cukor kakaópor lekvár krémsajt joghurt

Hozzávalók a brownie alaphoz:

4 tojás

20 dkg cukor

20 dkg vaj

15 dkg liszt

2 ek jó minőségű kakaópor

15 dkg étcsokoládé (magas kakaótartalmú)

Hozzávalók a krémsajtos réteghez:

25 dkg krémsajt

1 tojás

1 kis doboz joghurt

2 ek kristálycukor

+30 dkg eper

+3 ek eperlekvár (lehetőleg hígabb)

brownie cheesecake cheesecake brownie édességek eper étcsokoládé csokoládé vaj tojás liszt cukor kakaópor lekvár krémsajt joghurt

Elkészítés:

Elsőként a sütőt melegítsd elő 180 fokra és készíts elő egy nagyobb, sütőpapírral kibélelt tepsit.

A brownie tésztához a kockákra tört csokit, gőz fölött, olvaszd össze a vajjal.

Közben a tojást keverd ki a cukorral.

A lisztet és a kakaóport dolgozd össze, majd szitáld a tojásos-cukros keverékbe.

Az olvasztott csokis vajat, szintén öntsd az előzőekhez. Keverd össze, majd egyengesd a tepsibe.

A krémsajtos réteghez, tedd egy nagy tálba a hozzávalókat, majd dolgozd össze. 

Öntsd a csokis brownie réteg tetejére.

Az epreket mosd meg, a nagyobbakat szeleteld fel és pakold meg jó alaposan a gyümölcsökkel a sütit.

A lekvárt melegítsd fel, majd kanalazz kisebb adagokat a sütire. Egy villával kicsit húzkodd össze a krémsajtos réteggel, hogy márványos hatása legyen. 

Tedd a sütőbe és süsd kb. 40 percig.

brownie cheesecake cheesecake brownie édességek eper étcsokoládé csokoládé vaj tojás liszt cukor kakaópor lekvár krémsajt joghurt

Ha tetszett a bejegyzés, gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.

0 Tovább

Eperfagyi

A legegyszerűbb és egyben legfinomabb nyári édesség, amit mi az eperszezon idején szinte hetente elkészítünk. Szinte lehetetlen abbahagyni, annyira nagy kedvenc lett. A legjobb benne az, hogy Gy. a fagyimester, én csak a kész finomság tesztelését vállalom. :) Még évekkel ezelőtt készítette el egyébként először, egy kevés maradék fagyasztott eperből. Az apropóra már nem emlékszem, de nagyon nagyon jó ötlet volt tőle. :) 

eper tejszín cukor citrom fagyi fagylalt jégkrém édességek

Hozzávalók: 

40 dkg eper

2 dl zsíros tejszín

2 ek cukor (több-kevesebb ízlés és az eper édessége szerint)

fél citrom leve

eper tejszín cukor citrom fagyi fagylalt jégkrém édességek

Elkészítés:

Az epret csumázd le, mosd meg és vágd nagyobb darabokra.

Egyszerűen turmixold össze a tejszínnel, a cukorral és a citrom levével.

Öntsd egy dobozba vagy esetleg adagold jégkrém formákba az epres finomságot és tedd be az egészet fagyasztóba. Ha dobozba tetted keverd át egyszer-kétszer. Persze, ha van fagylaltgéped, úgy mégjobb, akkor használd azt. 

Tipp: Fogyasztás előtt érdemes kb. 10 perccel hamarabb kivenni, mert így könnyebb kiadagolni.

Tálald friss eperrel és tejszínhabbal. :) 

eper tejszín cukor citrom fagyi fagylalt jégkrém édességek

Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.

0 Tovább

Túró rudi pohárkrém

Mindig mondom, hogy a pohárkrémek mennyire, de mennyire egyszerűek, és, hogy sokkal elegánsabbak, finomabban, extrábbak, mint amennyi energiát belefektet az ember. Ez a túró rudi ízvilágú édesség is isteni, viszont kakaós piskóta kell hozzá a keksz/babapiskóta helyett, aminek a megsütése ugye egy plusz lépés az eddigi krémekhez képest. Persze szuper ötlet lehet akkor elkészíteni, ha maradt egy kevés csokis süti, muffin, piskóta vagy brownie, ami már egy kicsit szikkadt és jó lenne felturbózni valamivel, de én azt mondom, hogy a plusz sütögetés ellenére is nagyon megéri elkészíteni. 

édességek pohárkrémek túró túró rudi citrom habtejszín porcukor cukor kakaópor piskóta liszt tojás csokoládé tej tejcsokoládé

Hozzávalók 6 főre:

250 g túró

200 g habtejszín

4 ek porcukor

1 citrom

150 g étcsoki

2-3 ek tej

Hozzávalók a piskótához:

2 tojás

2 ek liszt

2 ek cukor

1 ek kakaópor

fél kk. sütőpor

édességek pohárkrémek túró túró rudi citrom habtejszín porcukor cukor kakaópor piskóta liszt tojás csokoládé tej tejcsokoládé

Elkészítés:

Elsőként készítsd el a piskótát. (Ha maradék csokis sütivel dolgozol, akkor a következő lépések értelem szerűen átugorhatóak.)

A sütőt melegítsd elő 200 fokra és készíts elő egy kisebb szilikonos vagy sütőpapírral bélelt formát. 

A tojásokat válaszd ketté és a sárgáját keverd fehéredésig a cukorral.

A lisztet és a sütőport dolgozd össze a kakaóval, majd szitáld a cukros, tojásos masszához.

A tojásfehérjét verd kemény habbá, majd forgasd óvatosan a tésztába.

Süsd kb. 10 percig. Meleg helyen hagyd kihűlni.

Közben készítsd elő a túrókrémet. Ehhez a túrót törd át (ha szükséges), majd keverd ki a porcukorral és reszeld bele a citrom héját.

A habtejszínt verd fel és forgasd a túróhoz.

A csokoládét olvaszd fel egy kevés tejjel, majd - ha kicsit kihűlt a piskótád - jöhet is az összeállítás.

A poharak aljába tegyél egy kevés apróra vágott/tördelt süteményt, majd kanalazz rá a krémből.

Locsold meg olvasztott csokival, majd ismét jöhet a piskóta, a túrókrém, végül a maradék csoki.

Kész is vagy, de a díszítést se felejtsd el! :) 

édességek pohárkrémek túró túró rudi citrom habtejszín porcukor cukor kakaópor piskóta liszt tojás csokoládé tej tejcsokoládé

Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.

0 Tovább

Kókuszos, epres pohárkrém

Olyan vicces, hogy minden évben az első csomag epret a Nagyszüleimtől kapjuk. A nyuszi ajándékok mellett, mindig van 1-1 csomag friss gyümi is. Idén ráadásul még húsvétig sem kellett várnunk, mert egyik látogatásuk alkalmával hoztak ajándékba egy jó nagy adagot. Nagyon megörültem neki, mert tavasszal azért már eléggé unja az ember a banánt, narancsot, az almát és a kivit. A baj az, hogy ilyenkor tényleg annyira megörülök az epernek, hogy hajlamos vagok tartogatni, spórolni vele, nem felfalni azonnal, így pedig kvázi egy részét megrohasztom. Elhatároztam, hogy idén ez máshogy lesz, és azonnal fel is dolgoztam a gyümölcs egy részét. Kókusszal és tejszínnel kombináltam, majd poharakba rétegeztem. 

habtejszín görögjoghurt eper pohárkrémek édességek kókuszreszelék porcukor

Hozzávalók 6 főre:

2 dl habtejszín

200 g görög joghurt

4 ek porcukor 

100 g kókuszreszelék

1 csomag kókuszos keksz

250 g eper

habtejszín görögjoghurt eper pohárkrémek édességek kókuszreszelék porcukor

Elkészítés:

Elsőként verd fel a habtejszínt, szitáld hozzá a porcukrot és óvatosan forgasd bele a kókuszreszeléket és a görög joghurtot is.

A kekszeket törd egy picit össze, az epreket pedig mosd meg, majd ízlés szerint aprítsd fel. 

Most jöhet a rétegezés.

A keksz felét oszd el a poharak aljába. Kanalazz rájuk egy jó adag krémet, majd szórd meg eperrel.

Ezt követően a maradék, összetört keksz jön, majd a kókuszos, habos réteg, végül pedig díszítsd a poharakat a maradék eperrel.

habtejszín görögjoghurt eper pohárkrémek édességek kókuszreszelék porcukor

Tipp: Tálalásig tartsd hűtőben a desszerteket. 

Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.

0 Tovább

Medvehagymás töltött krumplik

Imádom ezt a különleges, kissé fokhagymás ízű finomságot, így igyekszem alaposan kihasználni a sajnos nem túl hosszú medvehagyma szezont. Jöhet sós nasiként, vendégváróként, valamilyen körözött jellegű, reggeli krémként, de például Nagymamám idén hatalmasat újított és egy isteni krémlevest készített belőle. Anya is remekelt, a csirke ragulevest turbózta fel medvehagymás gombócokkal. Én is maradtam a főétel vonalon és az alábbi töltött krumplit álmodtam meg. Tetemes mennyiségű medvehagymát használtam fel hozzá és azt kell hogy mondjam, nagyon nem tettem rosszul. :)

medvehagyma krumpli töltött krumpli fincsi ebédek sajt sajtkrém tejföl

Hozzávalók:

6 közepes szem krumpli

1 kisebb csokor medvehagyma

1 tubus sajtkrém 

3 ek tejföl

1+1 kk só, bors

+egyéb finomságok ízlés/hűtő tartalma szerint: pl. sonka, kukorica, répa, borsó, stb.

medvehagyma krumpli töltött krumpli fincsi ebédek sajt sajtkrém tejföl

Elkészítés:

A krumplikat jó alaposan sikáld meg és tedd fel sós vízben főni.

Közben a sajtkrémet keverd ki a tejföllel.

A medvehagymát vágd apróra és szórd a masszához.

Itt adhatsz hozzá még egyéb finomságokat is, pl. sonkát vagy plusz zöldségeket. Én most vékonyra szeletelt répát kevertem még bele.

Sózd, borsozd.

Ha megfőtt a krumpli szűrd le és hagyd kicsit kihűlni.

Közben melegítsd elő a sütőt 200 fokra és készíts elő egy kisebb tepsit. Locsolj az aljára egy kevés olajat, hogy ne tapadjanak le a burgonyák.

Vágd félbe őket, majd a közepükből kanalazz ki egy keveset.

A kikanalazott krumpli pépet add a medvehagymás sajtkrémhez, majd dolgozd össze az egészet.

Ültesd a félbevágott burgonyákat a tepsibe, majd mindegyikbe kanalazz jó nagy adagot a krémsajtos töltelékből.

Szórd rájuk reszelt sajtot, majd süsd lefedve, kb 20 percig, majd fedő nélkül további 15 percig, hogy kicsit megpiruljanak.

Tálald tejföllel és friss salátával. 

medvehagyma krumpli töltött krumpli fincsi ebédek sajt sajtkrém tejföl

Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.

2 Tovább

Főzni jó sütni még jobb

blogavatar

Sziasztok, Dóri vagyok a blog írója. Ha olyan recepteket és ötleteket keresel, amiket könnyen, gyorsan, kevés tapasztalattal is el tudsz készíteni, olvass tovább! Vigyázat, desszertek túlerőben! :) Jó sütés-főzést!

Legfrissebb bejegyzések

Címkefelhő

édességek (102),tojás (63),cukor (45),liszt (43),vaj (39),tej (35),fincsi ebédek (33),vendégvárók (32),joghurt (31),tejföl (31),paradicsom (28),kakaópor (27),ráérős reggelik (26),sajt (26),citrom (26),hagyma (26),karácsony (26),habtejszín (25),eper (25),advent (24),adventi naptár (23),túró (22),rohanós vacsorák (22),fahéj (21),narancs (21),sonka (20),csokoládé (20),krumpli (20),meggy (19),tejszín (19),vaníliás cukor (19),fokhagyma (18),leveles tészta (16),sütőpor (16),bazsalikom (16),pohárkrémek (15),répa (15),gyors muffinok (15),olaj (15),porcukor (15),barack (15),vanília (14),mascarpone (14),étcsokoládé (12),húsvét (12),kolbász (11),ribizli (11),krémsajt (11),málna (11),alma (11),saláta (11),petrezselyem (10),leves (10),gyümölcs (10),csoki (10),élesztő (9),dió (9),paradicsomszósz (9),puding (9),csirkemell (9),majonéz (9),pite (9),kukorica (9),snidling (8),tészta (8),kakaó (8),dekorcukor (8),paprika (8),sajtkrém (8),piskóta (8),brownie (7),szegfűszeg (7),szeder (7),fehércsoki (7),lilahagyma (7),rétes (7),méz (7),rozmaring (7),sárgabarack (7),krémleves (7),lekvár (7),keksz (7),görög joghurt (7),póréhagyma (6),mustár (6),spenót (6),kókusz (6),torta (6),zöldfűszer (6),újhagyma (6),bonbon (6),tök (5),chili (5),kaliforniai paprika (5),kelttészta (5),farsang (5),cseresznye (5),muffin (5),tejcsokoládé (5),áfonya (5),őszibarack (5),banán (5),medvehagyma (5),sütőtök (5),(5),marcipán (5),csoki pasztilla (5),gyorsvacsi (5),fánk (5),kókuszreszelék (4),olívaolaj (4),hidegtál (4),cheesecake (4),uborka (4),sajttorta (4),palacsinta (4),réteslap (4),bor (4),ricotta (4),halloween (4),zabpehely (4),menta (4),csirke (4),szalonna (4),anyák napja (4),kivi (4),olívabogyó (4),valentin-nap (4),pizza (4),fehérbor (4),oregánó (4),étcsoki (4),zöldség (4),zabkeksz (3),tócsni (3),lasagne (3),szalámi (3),aszalt gyümölcs (3),babapiskóta (3),befőzés (3),mandarin (3),citromfű (3),szilva (3),borsó (3),virsli (3),mexikói (3),csiga (3),blogkóstoló (3),brokkoli (3),ánizs (3),torma (3),mák (3),lekvárfőzés (3),mézeskalács fűszerkeverék (3),ehető ajándék (3),chili paprika (3),fondant (3),mandula (3),nutella (3),mozzarella (3),gyümölcskenyér (3),gofri (3),rugelach (3),Rohanós vacsorák (3),rizs (3),cukkini (3),káposzta (3),lepény (3),bors (2),zselatinfix (2),szerecsendió (2),kefír (2),besamel (2),pogácsa (2),salsa szósz (2),fetasajt (2),eperlekvár (2),pizzaszósz (2),majoranna (2),aszalt áfonya (2),baracklekvár (2),szódabikarbóna (2),gyümölcskosárka (2),nyaralás (2),pasztilla (2),kávé (2),grillcsirke (2),penne (2),parmezán (2),aprósütemény (2),kalács (2),vöröshagyma (2),ananász (2),gesztenye (2),linzertészta (2),trüffel (2),zselatin (2),mogyoró (2),dzsemfix (2),cukormáz (2),burgonya (2),alaplé (2),olajbogyó (2),cheesecake brownie (2),cékla (2),bab (2),tortilla (2),bacon (2),Édességek (2),mézeskalács (2),rum (2),oreo keksz (2),tejszínhab (2),töltött tojás (2),lime (2),alkohol (2),csokikrém (2),pizzagolyó (2),tésztasaláta (2),Gyors muffinok (2),búzadara (2),gyerekek (2),mozarella (2),sütipecsét (2),kókusztej (2),pesto (2),füstölt sajt (2),curry (2),feta sajt (2),mártogatós (2),töltött krumpli (1),szójaszósz (1),ehető ajándékok (1),zeller (1),kakaóscsiga (1),zöldborsó (1),túró rudi (1),kínai (1),sós aprósütemények (1),tárkony (1),aprósütemények (1),mákos guba (1),kandírozott narancshéj (1),amerikai palacsinta (1),barbérlevél (1),meggylekvár (1),almáspite (1),barna cukor (1),köménymag (1),ecet (1),párolt lilakáposzta (1),étkezési keményítő (1),graham liszt (1),lilakáposzta (1),kandírozott narancs (1),tökfaragás (1),dekoráció (1),jelmez (1),kifli (1),krumplifánk (1),fagylalt (1),gumicukor (1),szósz (1),kuglóf (1),sütögetés (1),olíva bogyó (1),jégkrém (1),salsa (1),fagyi (1),aszalvány (1),sárgarépa (1),rizskoch (1),fehérrépa (1),zeller (1),rumaroma (1),kevert (1),meggybefőtt (1),smoothie (1),daráltkeksz (1),piskótatekercs (1),görögjoghurt (1),karalábé (1),pillecukor (1),linzer (1),gasztroajándék (1),sűrített tej (1),likőr (1),pompos (1),barnacukor (1),teljes kiőrlésű liszt (1),víz (1),churros (1),pirospaprika (1),körözött (1),turmix (1),avokádó (1),kandírozott gyümölcs (1),baileys (1),franciasaláta (1),majonézes burgonya (1),aranygaluska (1),bögrés (1),bögrés sütemény (1),karácsonyi ebéd (1),ebédmenü (1),főétel (1),desszert (1),zöldségkeverék (1),fatörzs (1),besamel mártás (1),szezámmag (1),karfiol (1),narancslé (1),darált keksz (1),szaloncukor (1),hab (1),bejgli (1),gesztenyemassza (1),étcsokokoládé (1),lasagne tészta (1),velence (1),munkaebéd (1),sztrapacska (1),juhtúró (1),csicseriborsó (1),péksütemény (1),karaj (1),tavasz (1),krém (1),készülődés (1),muffinok (1),kelt tészta (1),hús (1),grillkolbász (1),balzsamecet (1),olaszrizling (1),hamburgerhús (1),pizzás csiga (1),szilveszter (1),eperszósz (1),ketchup (1),street food (1),Anyák Napja (1),zselé (1),kuszkusz (1),hamburger (1),töltelék (1),töltött hús (1),gyümölcslé (1),koktél (1),chorizo (1),képviselőfánk (1),quesadilla (1),rukkola (1),buli (1),borkóstoló (1),nachos (1),jalapeno (1),képviselő fánk (1),zöldbab (1),reggeli (1),cookies (1),csokissüti (1),smarties (1),csokiskeksz (1),áfonyalekvár (1),töltött karaj (1),sonkatekercs (1),aszalt paradicsom (1),penne (1),zsömle (1),vacsora (1),mákosguba (1),habfixáló (1),körte (1),steak burgonya (1),ősz (1),SAD! (1),darált hús (1),rántott tök (1),rántott (1),csokipasztilla (1),bagett (1),panír (1),panírozás (1),pulykamell (1),aszalt szilva (1),kakaós csiga (1),vörösbor (1),sajtos roló (1),író (1),kacsacomb (1),lapocka (1),sertés (1),pálinka (1),VKF (1),ragu (1),sertéslapocka (1),csilipaprika (1),lecsó (1),szülinap (1),ballagás (1),hawaii (1),ételfesték (1),margarin (1),tortazselé (1),zsemlemorzsa (1),Vendégvárók (1),Ráérős reggelik (1),gyors vacsorák (1),ciabatta (1),bevonat (1),kapcsolat (1),pizzafeltét (1),csokiszósz (1),grillezés (1),szalonnasütés (1),bográcsozás (1),gyömölcs (1),teszínhab (1),müzli (1),paradicsomkonzerv (1),kovászos uborka (1),savanyúság (1),kacsa (1)