Nem tudom, hogy létezik-e az a mennyiségű csoki, süti és édesség, ami a mi háztartásunkban nem találna gazdára, de tény, hogy hihetetlen adagot tudunk pillanatok alatt elpusztítani a finomságokból. Szerencse, hogy ennek ellensúlyozására elég aktív életet is élünk. Mr. Babán is már most látom, hogy sokkal nyitottabb az édes ízekre, jobban csúsznak a nasik, a gyümölcsök, mint a zöldséges, húsos fogások. Igazság szerint nem is érezném teljesen fairnek, ha tiltanám minden finomságtól, miközben mi kétpofára toljuk a csokikrémes kalácsot habos kakaóval. Éppen ezért próbálok egy arany középutat tartani, ami az édességeket illeti, és az átlagos sütiknél egy fokkal egészségesebb finomságokat gyártani, amiből ha eszik pár falatot, nem dől össze a világ. keksz vörös áfonya aszalt áfonya liszt cukor vaj zabpehely édességek banán tojásHozzávalók:

1 tojás

1 banán

8 dkg vaj

1/3 bögre barna nádcukor

1 bögre teljes kiörlésű liszt

1/2 csomag sütőpor

1/2 bögre aszalt vörös áfonya

1 bögre zabpehely

keksz vörös áfonya aszalt áfonya liszt cukor vaj zabpehely édességek banán tojás

Elkészítés:

A vajat keverd habosra a cukorral és a tojással.

A lisztet szintén dolgozd össze a sütőporral, majd add az előzőekhez.

Mehet hozzá a banán, a zabpehely és a vörösáfonya is.

Kiskanállal tegyél kis halmokat sütőpapíros tepsire, majd süsd a kekszeket 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 percig. 

keksz vörös áfonya aszalt áfonya liszt cukor vaj zabpehely édességek banán tojás

Ha tetszett a bejegyzés, gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.