Évek óta keresem a számomra tökéletes császármorzsa receptet és most végre sikerült rálatálnom. A recept Mautner Zsófi nevéhez fűződik, és a csodálatos Lidlis Hazai Ízutazás című könyvben található. Én nagyon rá vagyok amúgy kattanva ezekre a karácsony előtti, pontgyűjtő akció keretén belül megszerezhető szakácskönyvekre. Olyannyira, hogy az egész családot ráállítom ilyenkor a pontgyűjtésre. Kell az a könyv. :D Idén még egy kedves nyugdíjas bácsi is megszánt a pontjaival, sőt nem félek Mr. Babát sem felhasználni a matrica kunyerálásra. :D Így sikerült 4 szakácskönyvre elegendőt összegyűjteni. Az már más kérdés, hogy múlt héten jutottam csak el odáig, hogy belelapozzak a saját példányomba. Az eredmény viszont ez a fincsi császármorzsa. :)

Hozzávalók:

4 tojás

fél liter tej

20 dkg búzadara

6 dkg cukor

1 csipet só

1 citrom

10 dkg mazsola

10 dkg vaj

baracklekvár a tálaláshoz

Elkészítés:

Elsőként a tojásokat válaszd ketté.

A sárgáját keverd össze tejjel, a cukorral, a búzadarával.

Ízesítsd sóval és reszeld bele a citrom héját.

Takard le és tedd félre minimum egy órára, hogy a gríz megdagadjon.

A tojásfehérjét verd kemény habbá, majd óvatosan forgasd össze a búzadarás masszával.

A mazsolát áztasd forró vízbe.

Egy nagy serpenyőbe olvaszd fel a vajat, majd öntsd bele a masszát.

5 percig hagyd sülni, majd folyamatos kevergetés mellett süsd további fél órát.

Az utolsó percekben add hozzá a mazsolát is, majd süsd addig, míg morzsás állagú  nem lesz.

Tipp: Tálald házi baracklekvárral.

Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.