Csokoládés mandulás kalács

Ez az 5. húsvétunk Gy.-vel azóta, mióta elköltöztünk otthonról, de valahogy még mindig nem sikerült kialakítani saját szokásokat. Persze ennek az a fő oka, hogy általában szombaton az egyikünk, vasárnap a másikunk szüleinél húsvétolunk, így nem is igazán volt idő saját nyuszizásra. Azért az unokatesókkal minden évben össze hozunk egy kis tojásfestős, sütisütős hangolódást, illetve a sonka, tojás nálunk sem hiányozhat. Idén persze az eddigieknél lelkesebbek vagyunk, hiszen ez lesz Mr. Baba első húsvétja. Már hetek óta gyűjtögetem a kis ajándékokat, amiket majd elrejtünk a kertbe és reményeim szerint a kis cukiság majd - szülői segítséggel - felfedezi. Mivel csokit még nem eszik, inkább udvari játékokat vadásztam össze. Hoz a nyuszi buborékfújót, homokozó játékot, szélforgót, labdát, sőt utolsó pillanatban sikerült a hőn áhított nyuszibiciklit is beszerezni. (Áááá, nem vittük túlzásba. :D) A nyuszizás mellett, persze kitaláltam már pár szabadtéri programot a hétvégére, illetve finom falatokat is. Elsőként az alábbi kalácsot

Minden esetre remélem, hogy idén sikerül kialakítani egy jó kis rendszert, ami Mr. Baba kis életében majd meghatározó lesz.

kalács húsvét karácsony ráérős reggelik kakaó kakaópor mandula liszt cukor élesztő víz citrom tej

Hozzávalók 2 kalácshoz:

Hozzávalók a tésztához: 

55 dkg liszt

10 dkg cukor

1 tasak szárított élesztő (7 grammos)

pici só

1 citrom reszelt héja

3 db tojás

1,2 dl langyos víz

15 dkg puha vaj

Hozzávalók a töltelékhez:

4 ek kakaópor

5 dkg vaj

5 ek tej

szeletelt mandula

kalács húsvét karácsony ráérős reggelik kakaó kakaópor mandula liszt cukor élesztő víz citrom tej

Elkészítés:

Mindent langyosan használunk fel, ezért érdemes már előre kikészíteni a hozzávalókat.

A lisztet öntsd egy nagy tálba.

Add hozzá a cukrot, sót, élesztőt.

Reszeld bele a citrom héját, majd üsd hozzá a tojásokat és csorgasd hozzá a langyos vizet.

Gyors mozdulatokkal dolgozd össze a tésztát.

Meleg helyen, letakarva keleszd minimum egy órát, míg a duplájára nem nő.

Közben készítsd elő a tölteléket. A vajat olvaszd meg, majd keverd bele a kakaóport és a tejet.

Ha megkelt, vedd ketté a tésztát.

Lisztezett deszkán nyújtsd kb. A/4-es méretű téglalappá az egyik tészta gombócot.

Kend meg a csokiszósz felével, szórd meg mandulával, majd csavard fel. Vágd végig középen, majd az alábbi kép alapján csavard meg a szárait. 

kalács húsvét karácsony ráérős reggelik kakaó kakaópor mandula liszt cukor élesztő víz citrom tej

Szórd meg a tetejét is szeletelt mandulával.

Tedd egy hosszúkás formába (pl. gyümölcskenyér), majd keleszd további egy órát. Ismételd meg ugyanezt a másik tészta darabbal. 

Süsd kb. fél órát 190 fokon a kalácskákat, majd gyűjtsd be a bókokat.

Tipp: Persze lehet más tölteléket is használni. Például nutellát, olvasztott csokit, lekvárt. Meg lehet szórni aszalt vagy kandírozott gyümölcsökkel, egyéb magvakkal, csonthéjasokkal.  

kalács húsvét karácsony ráérős reggelik kakaó kakaópor mandula liszt cukor élesztő víz citrom tej

További húsvéti recepteket itt találsz:

Medvehagymás túróval töltött batyuk

Húsvéti kekszek készítése gyerekekkel

Húsvéti epres muffin

Répatortás muffin

Boci szelet

Ünnepi kakaós kalács

Krémsajtos, medvehagymás kiflik

Töltött tojás

Húsvéti rugelach

Sonkás krumpli csónakok

Húsvéti sonkás rétes

Medvehagymás lepény

Sonkás-tormás ricottakrém

Tavaszi tojássaláta

Medvehagymás pogi

Mákos linzer

Túrós pogácsa

 

0 Tovább

Medvehagymás pogi

Minden évben lemaradok a receptekkel a medvehagyma szezonról, úgyhogy most jó előre elkezdem posztolgatni mind a húsvéti, mind a medvehagymás, tavaszi recepteket. Nem is lenne olyan korai, hiszen már március van. Csak épp az időjárás nem tud róla. :D Emlékszem,  karácsony előtt, mikor bőven plusz fokokban tologattuk a babakocsikat a csajokkal, lazán játszótereztünk a gyerekekkel a szép napsütésbe, beszéltük, hogy meglesz ennek még a böjtje. Persze jót nevetgéltünk, hogy majd márciusba szánkózunk, de persze nem gondoltuk komolyan. Hát bejött. :D Minden esetre a tavaszi szezont ezzel a pogival hivatalosan is megnyitom.

medvehagyma pogácsa vendégvárók húsvét liszt tojás só élesztő tej cukor

Hozzávalók:

fél kg finomliszt

1 csapott ek. só

20 dkg vaj vagy margarin

1 tojás

200 g tejföl 

fél dl tej

1 tk. cukor

fél kocka élesztő

1 csokor medvehagyma

+1 tojás a lekenéshez

medvehagyma pogácsa vendégvárók húsvét liszt tojás só élesztő tej cukor

Elkészítés:

Kelt tészta készítésénél mindent langyosan, szoba hőmérsékleten használunk fel, ezért minden alapanyagot készíts elő egy pár órával a sütés előtt.

A langyos tejbe keverd el a cukrot, majd morzsold bele az élesztőt. Várd meg míg felfut.

Közbe öntsd egy nagy tálba a lisztet, a sót, kockázd bele a margarint, üsd hozzá a tojást és kanalazd mellé a tejfölt.

A medvehagymát mosd meg és vágd nagyon apró darabokra, mint mikor petrezselymet szeletelsz.

Ezt is add a lisztes keverékhez.

Ha felfutott az élesztő mehet az is az előzőekhez.

medvehagyma pogácsa vendégvárók húsvét liszt tojás só élesztő tej cukor

Gyúrd össze jó alaposan az alapanyagokat, majd letakarva keleszd meleg helyen a duplájára.

Lisztezett deszkán nyújtsd ki, majd irdald be a tésztát. Kend le tojással, majd szaggasd ki a pogikat.

Sorakoztasd sütőpapíros tepsire őket, majd süsd 175 fokon kb. 20 percig. 

medvehagyma pogácsa vendégvárók húsvét liszt tojás só élesztő tej cukor

Ha tetszett a bejegyzés, gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.

0 Tovább

Szalonnás pompos

Mióta Mr. Baba berobbant az életünkbe (és fenekestül felforgatta azt) a baráti összejöveteleink is kissé átalakultak. Már nem 8-kor kezdődik a buli, hanem - számunkra - 20 óra körül már véget is ér. :D Egyébként még így is szerencsénk van, mert nagyon aktív, érdeklődő, barátságos baba, imádja a pezsgést, így nem okoz gondot ha vendégségbe megyünk, vagy hozzánk jönnek látogatóba. Egyik vasárnap este Zsófi barátnőmék néztek be hozzánk egy kis beszélgetésre, borozgatásra. Persze mellé kellett valami fincsi borkorcsolya, így e mellett a jó kis téli fesztiválkaja mellett döntöttem. Nagy sikere volt, alig tudtam 1 szeletet megmenteni a fotó kedvéért. :D 

Hozzávalók:

50 dkg liszt 

4 közepes krumpli

1 csomag instant élesztő

2 dl langyos víz

1 kk cukor

1 csapott ek só

3 dl tejföl

3 gerezd fokhagyma

2 hagyma

10 dkg szalonna

10 dkg sajt

2 db erőspaprika

Elkészítés:

A krumplikat mosd meg és tedd fel főni.

A lisztet mérd ki egy nagy tálba, add hozzá az instant élesztőt, a cukrot és a sót.

Öntsd mellé a langyos vizet.

Ha kész a krumpli szűrd le, pucold meg, majd krumpinyomón törd át és add az előzőekhez.

Jó alaposan gyúrd össze a tésztát.

Meleg helyen, letakarva keleszd kb egy órát, míg duplájára nem nő.

Közben készítsd elő a feltétet: a hagymát pucold meg és szeleteld fel. 

A szalonnát vágd kockákra, a paprikát karikákra.

A fokhagymát pucold meg, majd törd a tejfölbe.

A sajtot reszeld le. 

A sütőt melegítsd elő 180 fokra.

A megkelt tésztát egyengesd el egy nagy tepsibe, majd süsd elő 5-10 percet.

Kend a fokhagymás tejfölt az elősütött tészta tetejére, oszd el rajta  a hagymát, a szalonnát és a paprikát, szórd meg reszelt sajttal, majd süsd további 15 percig.

Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.

0 Tovább

Barackos fánk

Minden fesztiválon nyálcsorgatva nézegetem a gyönyörűen feldíszített, cukormázas fincsi fánkcsodákat, de mikor az ártáblára téved a szemem, rögtön lebeszélem magamat a túlárazott édességről. Ilyenkor elhatározom, hogy bemegyek a közeli szupermarketbe és veszek vagy 10 darabot 1 fesztiválos áráért. Aztán persze a boltban is lebeszélem magam, lévén nem a legegészségesebb péksütiről van szó, majd fogadkozom, hogy otthon sütök egy nagy adagot. Évente egyszer, a farsangi időszakban sort is kerítek rá, úgyhogy jöjjön egy klasszik recept. :D  

liszt élesztő tej cukor joghurt tojás olaj baracklekvár lekvár fánk farsang édességek

Hozzávalók:

55 dkg liszt

1 kocka friss élesztő

1 dl tej

1 kk+2 púpos ek cukor

1 csapott mk só

2 dl joghurt

2 tojás

1 ek olaj

kb. 3 dl olaj a sütéshez

baracklekvár

liszt élesztő tej cukor joghurt tojás olaj baracklekvár lekvár fánk farsang édességek

Elkészítés:

Kelttészta készítésénél fontos, hogy minden alapanyagot langyosan használjunk fel, ezért én mindig kiveszem az alapanyagokat a hűtőből 1-2 órával azelőtt, mielőtt elkezdenék dolgozni.

Elsőként a langyos tejbe szórd bele az 1 kk cukrot, majd morzsold bele az élesztőt is. Tedd félre, míg felfut.

Közben a lisztet szitáld egy nagy tálba, sózd meg, és add hozzá a 2 evőkanál cukrot.

Mehet a felfuttatott élesztő is, majd a tojás, a joghurt és az 1 ek olaj is.

Dolgozd össze jó alaposan a hozzávalókat, majd letakarva, meleg helyen keleszd egy bő órát.

Ha kb. a duplájára nőtt, lisztezett deszkán nyújtsd 1-2 cm vastagra a tésztát, majd egy nagyobb pohárral vagy egy pogácsa szaggatóval szúrd ki a fánkokat.

Sorakoztasd egy tálcára őket, majd letakarva keleszd további 15 percig a fánkokat.

Forró olajban süsd mindkét oldalukat 1-2 percig, míg aranybarnák nem lesznek.

Egy vékony csövű habzsák segítségével tölsd meg a fánkokat fincsi lekvárral. Persze azt is lehet, hogy mellé kínálod a lekvárt és mindenki kanalaz egy keveset (vagy sokat) a fánkok tetejére. 

Tálalás előtt szórd meg őket porcukorral.  

liszt élesztő tej cukor joghurt tojás olaj baracklekvár lekvár fánk farsang édességek

Ha tetszett a bejegyzés, nézz körül facebookon és instagramon is.

További fánk recepteket itt találsz:

Csörögefánk

Túrófánk

Mama ünnepi képviselőfánkja

Csokoládés-narancsos fánk

Churros

2 Tovább

Szilvalekváros bukta labdák

Mivel nagyon sok gyümölcsöt termeszt mindkét Nagypapám, így elkerülhetetlen, hogy nyaranta tetemes mennyiségű lekvárt főzzünk be és többszáz (ténylegesen) üvegnyi befőttet tegyünk el családilag. Az már más kérdés, hogy a mi 50 nm-es lakótelepi lakásunk miként nyeli el ezt a sok finomságot, a lényeg, hogy ne vesszen kárba semmi. Az egyetlen dolog, amire nem vállalkozom a szilvalekvár főzés. Ez marad Szabó Papa kiváltsága, hiszen ő mindenféle dzsemfix és hozzáadott cukor nélkül kevergeti hosszú órákon keresztül az érett gyümölcsöt. Ez lesz ám az igazi Nagypapa/Nagymama lekvárja. :) Nem tudom, hogy én valaha abszolválom-e ezt a szintet, meglátjuk. Addig is Papa lekvárjával töltöm, a Mama receptje alapján készült buktát. :) 

tej élesztő tojás liszt tejföl vaj cukor szilva szilvalekvár ráérős reggelik kelttészta édességek bukta

Hozzávalók:

3 dl langyos tej

1 kocka friss élesztő

2 ek cukor

1 tojás

1 csipet só

2 ek tejföl

8 dkg margarin

fél kg liszt

1 üveg szilva lekvár

olvasztott vaj

tej élesztő tojás liszt tejföl vaj cukor szilva szilvalekvár ráérős reggelik kelttészta édességek bukta

Elkészítés:

Minden hozzávalót langyosan használunk fel. Érdemes akár már előző este elővenni az alapanyagokat, hogy szobahőmérsékletűek legyenek.

Elsőként az élesztőt futtasd fel a langyos tejben. Adj hozzá egy pici cukrot is.

Közben egy nagy tálba mérd ki a többi alapanyagot, majd ha az élesztő felfutott, öntsd hozzá az előzőekhez.

Gyúrd össze a tésztát, majd meleg helyen, letakarva keleszd duplájára. (Kb. 1 óra kell neki.)

Lisztezett deszkán nyújtsd kb. 1 cm vastagságúra, négyzet alakúra a tésztát.

Oszd kb. 10*10 cm-es négyzetekre, majd tegyél mindegyik közepébe  1-1 ek lekvárt.

Hajtsd be a csücsköket és formázd gombóc alakúra.

A sütőt melegítsd elő 180 fokra és készíts elő egy kivajazott, kilisztezett tepsit.

A bukta labdákat sorakoztasd szorosan egymás mellé. A tetejüket és az oldalaikat - ahol egymáshoz érnek - kend le olvasztott vajjal.

Süsd kb. 25 percig, míg aranybarnák nem lesznek.

tej élesztő tojás liszt tejföl vaj cukor szilva szilvalekvár ráérős reggelik kelttészta édességek bukta

Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.

0 Tovább
«
1234

Főzni jó sütni még jobb

blogavatar

Sziasztok, Dóri vagyok a blog írója. Ha olyan recepteket és ötleteket keresel, amiket könnyen, gyorsan, kevés tapasztalattal is el tudsz készíteni, olvass tovább! Vigyázat, desszertek túlerőben! :) Jó sütés-főzést!

Legfrissebb bejegyzések

Címkefelhő

édességek (153),tojás (113),liszt (101),cukor (97),vaj (71),tej (59),vendégvárók (47),tejföl (46),karácsony (43),fincsi ebédek (43),sütőpor (41),joghurt (41),hagyma (40),citrom (40),sajt (39),advent (38),ráérős reggelik (37),adventi naptár (36),paradicsom (35),habtejszín (35),csokoládé (34),kakaópor (34),túró (32),fahéj (32),olaj (31),narancs (30),fokhagyma (29),rohanós vacsorák (29),tejszín (28),bazsalikom (27),eper (27),barack (26),porcukor (25),krumpli (25),meggy (24),gyors muffinok (24),leveles tészta (23),vaníliás cukor (23),sonka (22),mascarpone (21),vanília (21),csoki (21),étcsokoládé (20),dió (20),pohárkrémek (19),húsvét (19),(18),lekvár (17),répa (17),élesztő (17),ribizli (16),alma (16),keksz (16),leves (15),málna (15),saláta (14),kakaó (13),szeder (13),snidling (13),őszibarack (13),szegfűszeg (12),fehércsoki (12),pite (12),petrezselyem (12),oregánó (12),sárgabarack (12),krémsajt (12),piskóta (11),gyümölcs (11),kolbász (11),paradicsomszósz (11),puding (11),kukorica (11),paprika (10),bors (10),muffin (10),csirkemell (10),étcsoki (10),bonbon (10),zöldfűszer (10),lilahagyma (9),olívaolaj (9),brownie (9),tészta (9),majonéz (9),rozmaring (9),kókusz (9),póréhagyma (8),áfonya (8),halloween (8),krémleves (8),görög joghurt (8),méz (8),mustár (8),sütőtök (8),spenót (8),rétes (8),zabpehely (8),dekorcukor (8),sajtkrém (8),gasztroajándék (7),medvehagyma (7),kelttészta (7),újhagyma (7),banán (7),torta (7),szilva (7),mák (7),ánizs (6),rugelach (6),chili (6),bor (6),farsang (6),baracklekvár (6),trüffel (6),kaliforniai paprika (6),palacsinta (6),kókuszreszelék (6),fánk (6),aszalt áfonya (6),cseresznye (6),ricotta (6),marcipán (5),fehércsokoládé (5),nutella (5),hidegtál (5),likőr (5),pogácsa (5),olívabogyó (5),tök (5),gyorsvacsi (5),tejcsokoládé (5),szalonna (5),réteslap (5),pizza (5),uborka (5),fehérbor (5),csoki pasztilla (5),babapiskóta (4),sajttorta (4),cheesecake (4),menta (4),mogyoró (4),zabkeksz (4),szalámi (4),erdei gyümölcs (4),körte (4),barnacukor (4),mandula (4),kávé (4),borsó (4),cukkini (4),anyák napja (4),zselatinfix (4),bacon (4),gyümölcskenyér (4),kivi (4),rizs (4),kandírozott narancs (4),mandarin (4),valentin-nap (4),zöldség (4),csirke (4),káposzta (4),gofri (3),aprósütemény (3),Rohanós vacsorák (3),virsli (3),kefír (3),mártogatós (3),befőzés (3),fondant (3),mexikói (3),szilveszter (3),mozzarella (3),tócsni (3),burgonya (3),eperlekvár (3),linzer (3),víz (3),tortazselé (3),étkezési keményítő (3),blogkóstoló (3),pirospaprika (3),cékla (3),levendula (3),szezámmag (3),aszalt gyümölcs (3),szódabikarbóna (3),citromfű (3),mézeskalács (3),lekvárfőzés (3),rum (3),fetasajt (3),kalács (3),ehető ajándék (3),brokkoli (3),lasagne (3),gesztenye (3),csiga (3),torma (3),mézeskalács fűszerkeverék (3),lepény (3),chili paprika (3),tortilla (3),vöröshagyma (3),darált hús (3),búzadara (3),pizzaszósz (3),besamel (3),csicseriborsó (3),aszalt szilva (2),olajbogyó (2),vanília aroma (2),ananász (2),pálinka (2),sűrített tej (2),bukta (2),turmix (2),gyors vacsorák (2),zsemlemorzsa (2),zselatin (2),knorr (2),salsa szósz (2),penne (2),pasztilla (2),amerikai palacsinta (2),meggybefőtt (2),promóció (2),szerecsendió (2),nyaralás (2),alaplé (2),dzsemfix (2),parmezán (2),pompos (2),keményítő (2),margarin (2),grillcsirke (2),teljes kiőrlésű liszt (2),müzli (2),majoranna (2),görögjoghurt (2),smoothie (2),tejszínhab (2),készülődés (2),gyerekek (2),bab (2),ehető ajándékok (2),Gyors muffinok (2),sütipecsét (2),gyümölcskosárka (2),zöldborsó (2),mozarella (2),darált keksz (2),feta (2),kávétejszín (2),mogyorókrém (2),tésztasaláta (2),csokikrém (2),füstölt sajt (2),curry (2),kókusztej (2),cheesecake brownie (2),alkohol (2),mazsola (2),cukormáz (2),töltött tojás (2),lime (2),pizzagolyó (2),zserbó (2),hamburger (2),kuglóf (2),zsömle (2),juhtúró (2),levendulabirtok (2),Édességek (2),magyarprovence (2),piskótatekercs (2),oreo keksz (2),linzertészta (2),aszalt paradicsom (2),pesto (2),zsír (2),feta sajt (2),balzsamecet (2),vaníliarúd (1),körözött (1),fehérrépa (1),narancslé (1),gesztenyemassza (1),karalábé (1),pirítós (1),hab (1),bejgli (1),zeller (1),húsleves alaplé (1),avokádó (1),pillecukor (1),vörös áfonya (1),baileys (1),churros (1),rumaroma (1),kevert (1),étcsokokoládé (1),szaloncukor (1),sárgarépa (1),rizskoch (1),karfiol (1),graham liszt (1),knorr 100%természetesalapok (1),trnd (1),barackpálinka (1),kruton (1),gyümölcsrizs (1),fehér csokoládé (1),chilis bab (1),masni (1),erőspaprika (1),ehetőajándék (1),császármorzsa (1),gesztenye massza (1),moszonló (1),kenyér (1),citromlé (1),vanília kivonat (1),lila hagyma (1),narancslekvár (1),gorgonzola (1),denevér (1),saj (1),mogyoróvaj (1),kiszúró (1),aprósüti (1),vodka (1),főzőkrém (1),raffaello (1),fatörzs (1),mézeskalács fűszer (1),édesség (1),monoszló (1),aszaltsárgabarack (1),töltött krumpli (1),hidegtálak (1),kávélikőr (1),kakaóscsiga (1),kínai (1),túró rudi (1),lasagne tészta (1),fügelekvár (1),bögrés (1),aranygaluska (1),bögrés sütemény (1),szilvalekvár (1),mexikói alap (1),füge (1),szójaszósz (1),fagyi (1),bolognai (1),zödfűszer (1),szóda (1),aszaltbarack (1),aszaltgyümölcs (1),knorr 100% természetes alapok (1),vajkrém (1),blondie (1),jégkrém (1),fagylalt (1),sütésnélkül (1),háztartásikeksz (1),barna cukor (1),mézeskalácsfűszer (1),besamel mártás (1),ciabatta (1),ketchup (1),street food (1),hamburgerhús (1),olaszrizling (1),mákosguba (1),eperszósz (1),zselé (1),Anyák Napja (1),kelt tészta (1),muffinok (1),tavasz (1),sztrapacska (1),grillkolbász (1),péksütemény (1),habfixáló (1),Vendégvárók (1),paradicsomkonzerv (1),kapcsolat (1),kovászos uborka (1),savanyúság (1),gyömölcs (1),teszínhab (1),tahini (1),bevonat (1),ballagás (1),Ráérős reggelik (1),koriander (1),szülinap (1),ételfesték (1),hawaii (1),krém (1),áfonyalekvár (1),csokiskeksz (1),töltött hús (1),smarties (1),cookies (1),vacsora (1),csokissüti (1),töltelék (1),hús (1),író (1),daráltkeksz (1),pizzás csiga (1),kuszkusz (1),karaj (1),munkaebéd (1),reggeli (1),quesadilla (1),képviselőfánk (1),gyümölcslé (1),zöldbab (1),penne (1),töltött karaj (1),sonkatekercs (1),koktél (1),rukkola (1),jalapeno (1),chorizo (1),nachos (1),borkóstoló (1),buli (1),képviselő fánk (1),csokiszósz (1),pizzafeltét (1),olíva bogyó (1),sütögetés (1),salsa (1),szósz (1),jelmez (1),gumicukor (1),tökfaragás (1),almáspite (1),lilakáposzta (1),ecet (1),köménymag (1),kandírozott narancshéj (1),meggylekvár (1),barbérlevél (1),dekoráció (1),kifli (1),desszert (1),főétel (1),aszalvány (1),kandírozott gyümölcs (1),majonézes burgonya (1),franciasaláta (1),ebédmenü (1),karácsonyi ebéd (1),krumplifánk (1),mákos guba (1),tárkony (1),zeller (1),aprósütemények (1),sós aprósütemények (1),párolt lilakáposzta (1),kacsa (1),panír (1),hámozott paradicsom (1),panírozás (1),rántott (1),steak burgonya (1),rántott tök (1),bagett (1),csokipasztilla (1),grillezés (1),velence (1),szalonnasütés (1),bográcsozás (1),csilipaprika (1),lecsó (1),ősz (1),SAD! (1),lapocka (1),sertés (1),vörösbor (1),kakaós csiga (1),kacsacomb (1),sajtos roló (1),sertéslapocka (1),ragu (1),VKF (1),pulykamell (1),túrókrém (1),köret (1),krumplipüré (1),zöldségkeverék (1)

Utolsó kommentek