Halloween-i mini pizzák

A tavalyi halloween bulink nagy slágere volt az alábbi mini pizza természetesen az elmaradhatatlan ünnepi, borzongató dekorációval. A jó benne, hogy tökéletes buli kaja, hiszen a pizzát szinte mindenki szereti. A feltétek variálhatóak, így ízlés szerint alakíthattok kicsit rajta a saját elképzelésetek szerint. Hoztam ötletet a díszítés terén arra is, ha semmilyen extra halloween-i sütő eszközzel (jelen esetben kiszúró formával) nem rendelkeztek. Persze, ha olyan szerencsés helyzetben vagytok, hogy esetleg van 1-2 darab, akkor  sonkából vagy sajtból kitűnő szellemeket tudtok kiszúrni. Csak a fantáziátok szab a pizza korongok dekorálásának határt.   

pizza vendégvárók liszt élesztő olívaolaj olívabogyó hagyma sonka sajt szalámi cukor oregánó bazsalikom kukorica halloween

Hozzávalók a tésztához:

0,5 kg liszt

1 csomag szárított élesztő/0,5 kocka friss élesztő pici langyos cukros tejben felfuttatva

1 ek só

1 kk cukor

1 csapott ek oregánó

1 csapott ek bazsalikom

őrölt bors

3 dl langyos víz

3 ek olívaolaj

Hozzávalók a feltéthez:

házi pizzaszósz

10 dkg vékonyra szelt csirkemell sonka

10 dkg paprikás szalámi

1 kis csomag fekete olíva bogyó

10 dkg sajt

1 db konzerv kukorica

1 fej hagyma

pizza vendégvárók liszt élesztő olívaolaj olívabogyó hagyma sonka sajt szalámi cukor oregánó bazsalikom kukorica halloween

A tészta száraz hozzávalóit keverd össze, majd add hozzá az olívaolajat és adagold hozzá a vizet. A robotgép dagasztókarjával vagy kézzel dolgozd össze a tésztát.

Meleg helyen, lefedve keleszd kb. 1 óra hosszát, míg a duplájára nem nő.

Közben készítsd elő a feltéteket. Az olíva bogyókat felezd el, egy részéből vágj a pók lábának való csíkokat. Néhány paprikás szalámit is apríts fel.

A sonkából szúrj ki szellemeket. 

A hagymát pucold meg, vágd apróra, a kukoricát és a pizza szószt készítsd elő, a sajtot reszeld le.

Ha megkelt a tészta, lisztezett deszkán nyújtsd kb. 1 cm vastagra, majd szúrj ki belőle egy pohár segítségével korongokat.

Sorakoztasd tepsire őket és kend le pizza szósszal.

Szórd meg ízlés szerint hagymával, kukoricával és sajttal, majd jöhet rá a halloween-i díszítés.

Némelyikre kerüljön sonka szellem, a többit pedig rakd ki fekete olívabogyó vagy paprikás szalámi pókkal.

Süsd 200 fokon kb. 15 percig.

pizza vendégvárók liszt élesztő olívaolaj olívabogyó hagyma sonka sajt szalámi cukor oregánó bazsalikom kukorica halloween

További halloween-i ötletekért kattints az alábbi linkekre:

Tippek halloween-i ételekre, italokra

Tökfaragás&Sütögetés gyerekekkel

Halloween-i sütőtökös muffin

Ötletek a dekorációra és a jelmezre

Ha tetszett a bejegyzés, gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.

0 Tovább

Fügés bukta

Gyerekként elég válogatós voltam - be kell valljam, most is - és persze eléggé útáltam a menza kaját. Anyáék egy idő után megunták a nyafogásomat és azt, hogy az ablakon szórják ki a pénzt. Megkérdezték a nagyszüleimet, hogy nem-e lehetne arról szó, hogy ezentúl suli után náluk kajcsizom. Ennél jobb dolog szerintem nem is történhetett hajdani "gourmet Dorcsóval", mert Mamánál jobban állítom, hogy Gordon Ramsay sem főz. Van is néhány emlékezetes fogás, melyekre kisgyerekkorom óta emlékszem. Az egyik ilyen klasszikus pénteki finomság a bukta. Egy erős leves után, szuper második lesz belőle. Füge lekvárral töltve pedig nagyon különleges is. 

édességek ráérős reggelik bukta lekvár füge fügelekvár élesztő kelttészta liszt cukor vaj tej tojás tejföl

Hozzávalók:

3 dl langyos tej

1 kocka friss élesztő

2 ek cukor

1 tojás

1 csipet só

2 ek tejföl

8 dkg margarin

fél kg liszt

füge lekvár

olvasztott vaj

édességek ráérős reggelik bukta lekvár füge fügelekvár élesztő kelttészta liszt cukor vaj tej tojás tejföl

Elkészítés:

Minden hozzávalót langyosan használunk fel. Érdemes akár már előző este elővenni az alapanyagokat, hogy szobahőmérsékletűek legyenek.

Elsőként az élesztőt futtasd fel a langyos tejben. Adj hozzá egy pici cukrot is.

Közben egy nagy tálba mérd ki a többi alapanyagot, majd ha az élesztő felfutott, öntsd hozzá az előzőekhez.

Gyúrd össze a tésztát, majd meleg helyen, letakarva keleszd duplájára. (Kb. 1 óra kell neki.)

Lisztezett deszkán nyújtsd kb. 1 cm vastagságúra, téglalap alakúra a tésztát.

Oszd 8-10 cm-hosszú téglalapokra, majd tegyél mindegyik közepébe - csíkban - 1-1 ek lekvárt.

Tekerd fel őket. 

A sütőt melegítsd elő 180 fokra és készíts elő egy kivajazott, kilisztezett tepsit.

A buktákat sorakoztasd szorosan egymás mellé. A tetejüket és az oldalaikat - ahol egymáshoz érnek - kend le olvasztott vajjal.

Süsd kb. 25 percig, míg aranybarnák nem lesznek. 

édességek ráérős reggelik bukta lekvár füge fügelekvár élesztő kelttészta liszt cukor vaj tej tojás tejföl

Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.

1 Tovább

Papa kedvence: Az Aranygaluska

Nagypapám szülinapját egy elég érdekes családi legenda övezi. Az a helyzet ugyanis, hogy nem tudjuk pontosan, hogy szegény ténylegesen mikor is született. A Dédnagyim egy elég rafkós asszony volt, és egy kicsit csalt a Papa születési anyakönyvi kivonatával. Az iratban egy márciusi dátum szerepel, de valójában valamikor előző év karácsonya és szilvesztere közé esett a nagy nap. Nah, de miért is mókolt a Jóasszony a szülinappal? Épp a II. világháború derekán járunk és a Mamus előre látóan átcsúsztatta következő évre a szülinapot, hogy Papát egy évvel később vigyék el katonának. Jó sztori, igaz?

Minden esetre mi a fiktív dátum szerint ünneplünk. Idén a kedvenc édességével, az aranygaluskával köszöntöttem fel, mert évről évre visszatérő téma, hogy szegény Nagymamám nem csinál neki (eleget). Gondoltam én most meglepem egy jó nagy adaggal, nekem úgy sem vallaná be, ha nem teljesen olyan, mint az emlékeiben. (Mamát meg kiidegeli vele.) :D A sütinek nagy sikere volt, bár az tény,  hogy nem az a gyorsan összedobom kategória. Ettől független megfogadtam, hogy évente minimum egyszer elkészítem Neki. :) 

liszt vaj élesztő tej dió cukor tojás édességek kelttészta aranygaluska

Hozzávalók a tésztához:

50 dkg liszt

5 dkg vaj

1 kocka élesztő

5 dkg cukor

2 tojás

2,5 dl tej

pici só

20 dkg darált dió

20 dkg cukor

kb.  5 dkg olvasztott vaj

liszt vaj élesztő tej dió cukor tojás édességek kelttészta aranygaluska

Hozzávalók a vanília mártáshoz:

7dl tej

1 csomag vaníliás pudingpor

1 kk vanília aroma

3 ek cukor

liszt vaj élesztő tej dió cukor tojás édességek kelttészta aranygaluska

Elkészítés:

A tészta hozzávalói lehetőleg legyenek mind szobahőmérsékletűek, hogy szépen meg tudjon kelni az aranygaluska.

A langyos tejbe elsőként morzsold bele az élesztőt és tedd félre, míg felfut.

A lisztet, a cukrot, a sót, a tojásokat és a vajat mérd ki egy nagy tálba.

Ha felfutott az élesztő, öntsd az előzőekhez és alaposan dolgozd össze az egészet.

Meleg helyen, letakarva keleszd kb. egy órát.

Közben a diót keverd össze a cukorral és kenj ki vajjal egy közepes méretű tepsit. Egyengess el benne egy kevés cukros-diót.

A maradék vajat olvaszd fel.

liszt vaj élesztő tej dió cukor tojás édességek kelttészta aranygaluska

Ha szépen megkelt a tészta, lisztezett deszkán formázz belőle kígyót, majd vágd ujjnyi darabkákra.

A darabkákat forgasd meg az olvasztott vajba, majd a cukros dióba.

Sorakoztasd szorosan egymás mellé a tepsibe őket.

Ha mindegyik tészta darabka elfoglalta a helyét, letakarva keleszd még további 30 percig.

Közben melegítsd elő a sütőt 180 fokra, majd a kelesztés után süsd az aranygaluskát kb. 30 percig.

A vanília pudingot készítsd el a csomagoláson látható utasítás szerint, csak egy picit több tejjel. 

    liszt vaj élesztő tej dió cukor tojás édességek kelttészta aranygaluska

    Ui.: A vanília mártást persze lehet extrázni, de én direkt egy legalapabb verziót csináltam, mert Mama iszonyat menő borsodója nem nyerte el Papa tetszését. XD  

    Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.

    4 Tovább

    Húsvéti sajtkrémes kiflik

    Tudom, hogy kicsit már túlkoros vagyok a nyuszikereséshez, de olyan szerencsés vagyok, hogy a mai napig ellátogat a kertünkbe húsvét vasárnap a Nyuszi (értsd: Anya). A húsvéti menetrend a következő: Felmegyünk Anyáékhoz olyan 9-10 felé és együtt reggelizünk mindenféle finomságot, mielőtt nekiiramodnánk és felfedeznénk a fincsi csokikat a virágok között. Az ünnepi asztalon elmaradhatatlan a sonka, a tojás, a tetemes mennyiségű friss, tavaszi zöldség, a húsvéti kalács és ez az isteni finom, puha sajtkrémes kifli.  

    ráérős reggelik húsvét kelttészta tej élesztő liszt vaj cukor só sajt sajtkrém tojás

    Hozzávalók:

    5 dl tej

    15 dkg vaj

    1 ek cukor

    5 dkg élesztő

    1 kg liszt

    4 kk só

    1 nagy doboz sajtkrém

    5 dkg reszelt sajt

    1 tojás

    ráérős reggelik húsvét kelttészta tej élesztő liszt vaj cukor só sajt sajtkrém tojás

    Elkészítés:

    Fél csésze langyos tejbe morzsold bele az élesztőt, majd szórj egy kevés cukrot is a tetejére, hogy könnyebben felfusson. 

    A vajat olvaszd fel és tedd picit félre.

    A lisztet szitáld egy nagy tálba, add hozzá a sót és a cukrot.

    A felfutott élesztőt a maradék tejjel együtt szintén öntsd a tésztához.

    Dolgozd össze.

    Ha már kezd összeállni, csurgasd bele az olvasztott vajat is, majd dagaszd addig, míg a tészta könnyen elválik a kezedtől és a táltól is.

    Meleg helyen, letakarva keleszd a duplájára.

    ráérős reggelik húsvét kelttészta tej élesztő liszt vaj cukor só sajt sajtkrém tojás

    A sütőt melegítsd elő 180 fokra.

    Ha szépen megkelt, gyúrd át lisztezett deszkán, majd oszd 4 részre.

    Nyújtsd ki az egyik tészta darabkát kb. fél cm vastagra és kör alakúra. Vágd cikkelyekre, mintha pizzát szeletelnél.

    Kend meg sajtkrémmel a cikkelyeket, majd tekerd fel a kiflicskéket. 

    Pakold sütőpapíros tepsire a péksütiket, majd kend meg felvert tojással és szórd meg reszelt sajttal.

    Süsd kb. 25 percig. 

    Ismételd meg a műveletet a maradék 3 tészta darabkával.

    ráérős reggelik húsvét kelttészta tej élesztő liszt vaj cukor só sajt sajtkrém tojás

    Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.

    További húsvéti recepteket itt találsz:

    Húsvéti kekszek készítése gyerekekkel

    Húsvéti epres muffin

    Répatortás muffin

    Boci szelet

    Ünnepi kakaós kalács

    Krémsajtos, medvehagymás kiflik

    Töltött tojás

    Húsvéti rugelach

    Sonkás krumpli csónakok

    Húsvéti sonkás rétes

    Medvehagymás lepény

    Sonkás-tormás ricottakrém

    Tavaszi tojássaláta

    0 Tovább

    Pompos házilag

    Pár hete a budapesti Mangalica fesztiválon ebédeltünk. Nem tudom ki, hogy van a fesztiválos kajákkal, de nálunk a pompos elég menő ilyenkor, nem is nagyon gondolkodunk másban. Megkeressük a legszimpatikusabb standot, kiválasztjuk a feltéteket, aztán kiálljuk a 600 km-es sort és röpke 2 óra alatt már kezünkben is a fincsi pompos. Ebben a csípős, téli időben kb. 5 másodperc alatt hűl ki a kenyérlángosunk, így esélyünk nincs frissen sülve megkóstolni a finomságot. :D Nyilván a tömegnek, a lehetetlen ülőhely keresésnek is megvan a feelingje, de ha el szeretnénk kerülni valamilyen oknál fogva a fentieket, készítsünk házilag pompost!    

    liszt élesztő krumpli fokhagyma tejföl szalonna kolbász lilahagyma pompos vendégvárók

    Hozzávalók:

    50 dkg liszt (nálam most teljes kiőrlésű)

    4 közepes krumpli

    2 dkg élesztő

    2 dl langyos víz

    1 kk cukor

    1 csapott ek só

    3 dl tejföl

    3 gerezd fokhagyma

    2 közepes lilahagyma

    kis darab kolbász/szalonna

    liszt élesztő krumpli fokhagyma tejföl szalonna kolbász lilahagyma pompos vendégvárók

    Elkészítés:

    Elsőként a krumplit pucold meg, vágd kockákra és tedd fel főni.

    A szobahőmérsékletű élesztőt morzsold bele a cukros, langyos tejbe, majd meleg helyen hagyd felfutni.

    A lisztet és a sót öntsd egy nagy tálba.

    Ha kész a krumpli szűrd le, törd át és ezt is add a liszthez.

    Öntsd bele a felfutott élesztőt is, majd jó alaposan gyúrd össze a tésztát. (Ha nagyon ragacsos lenne, adj hozzá még egy kevés lisztet.)

    Meleg helyen, letakarva keleszd kb egy órát, míg duplájára nem nő a tészta.

    Közben a hagymát, a kolbászt és a szalonnát vágd fel és futtasd meg egy kicsit egy serpenyőben. 

    A fokhagymát pucold meg, majd törd a tejfölbe.

    A sütőt melegítsd elő 180 fokra.

    A megkelt tésztát egyengesd el egy nagy tepsibe, majd süsd elő 5-10 percet.

    Kend a tejfölt az elősütött tészta tetejére, szórd meg a feltétekkel, majd süsd további 15 percig.

    liszt élesztő krumpli fokhagyma tejföl szalonna kolbász lilahagyma pompos vendégvárók

    Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.

    0 Tovább
    «
    123

    Főzni jó sütni még jobb

    blogavatar

    Sziasztok, Dóri vagyok a blog írója. Ha olyan recepteket és ötleteket keresel, amiket könnyen, gyorsan, kevés tapasztalattal is el tudsz készíteni, olvass tovább! Vigyázat, desszertek túlerőben! :) Jó sütés-főzést!

    Legfrissebb bejegyzések

    Címkefelhő

    édességek (130),tojás (90),liszt (71),cukor (70),vaj (53),tej (47),vendégvárók (40),fincsi ebédek (39),tejföl (39),hagyma (36),joghurt (35),paradicsom (35),citrom (33),sajt (33),sütőpor (32),fahéj (31),ráérős reggelik (30),habtejszín (30),karácsony (29),túró (29),kakaópor (29),advent (27),rohanós vacsorák (27),csokoládé (27),adventi naptár (26),bazsalikom (26),eper (25),olaj (25),fokhagyma (25),barack (24),tejszín (23),vaníliás cukor (22),narancs (22),meggy (22),leveles tészta (21),krumpli (21),sonka (21),gyors muffinok (20),porcukor (20),vanília (18),pohárkrémek (17),mascarpone (16),ribizli (15),répa (15),étcsokoládé (15),alma (14),dió (14),őszibarack (13),csoki (13),leves (13),saláta (12),szegfűszeg (12),fehércsoki (12),húsvét (12),málna (12),snidling (12),élesztő (11),puding (11),petrezselyem (11),paradicsomszósz (11),gyümölcs (11),pite (11),kolbász (11),krémsajt (11),oregánó (11),lekvár (10),sárgabarack (10),csirkemell (10),szeder (10),kukorica (10),piskóta (9),keksz (9),majonéz (9),paprika (9),kakaó (9),tészta (9),zöldfűszer (9),krémleves (8),dekorcukor (8),halloween (8),(8),rozmaring (8),bonbon (8),spenót (8),brownie (8),rétes (8),sütőtök (8),lilahagyma (8),sajtkrém (8),görög joghurt (7),mustár (7),muffin (7),méz (7),torta (6),póréhagyma (6),újhagyma (6),kaliforniai paprika (6),kelttészta (6),ánizs (6),áfonya (6),cseresznye (6),szilva (6),chili (6),kókusz (6),zabpehely (6),olívaolaj (6),csoki pasztilla (5),ricotta (5),fehércsokoládé (5),étcsoki (5),uborka (5),réteslap (5),medvehagyma (5),farsang (5),kókuszreszelék (5),gyorsvacsi (5),palacsinta (5),olívabogyó (5),tejcsokoládé (5),banán (5),marcipán (5),tök (5),pizza (5),fánk (5),bor (5),hidegtál (4),mák (4),fehérbor (4),cheesecake (4),rizs (4),bacon (4),babapiskóta (4),szalámi (4),csirke (4),menta (4),anyák napja (4),bors (4),cukkini (4),kivi (4),zöldség (4),valentin-nap (4),sajttorta (4),szalonna (4),körte (4),ehető ajándék (3),chili paprika (3),lekvárfőzés (3),baracklekvár (3),étkezési keményítő (3),borsó (3),mandula (3),vöröshagyma (3),zselatinfix (3),mézeskalács fűszerkeverék (3),citromfű (3),zabkeksz (3),aszalt áfonya (3),kávé (3),Rohanós vacsorák (3),gofri (3),blogkóstoló (3),befőzés (3),fondant (3),lasagne (3),tócsni (3),mozzarella (3),brokkoli (3),torma (3),mandarin (3),tortilla (3),gyümölcskenyér (3),csiga (3),mexikói (3),virsli (3),nutella (3),besamel (3),aszalt gyümölcs (3),levendula (3),trüffel (3),lepény (3),rugelach (3),pizzaszósz (3),káposzta (3),dzsemfix (2),eperlekvár (2),burgonya (2),pirospaprika (2),zselatin (2),tejszínhab (2),mézeskalács (2),Édességek (2),oreo keksz (2),cékla (2),feta (2),tortazselé (2),búzadara (2),nyaralás (2),cheesecake brownie (2),meggybefőtt (2),barnacukor (2),parmezán (2),mogyoró (2),alaplé (2),gesztenye (2),gyümölcskosárka (2),szerecsendió (2),pogácsa (2),aprósütemény (2),cukormáz (2),majoranna (2),szódabikarbóna (2),linzertészta (2),pálinka (2),hamburger (2),olajbogyó (2),pasztilla (2),fetasajt (2),penne (2),grillcsirke (2),aszalt szilva (2),darált hús (2),szezámmag (2),salsa szósz (2),csicseriborsó (2),ananász (2),mozarella (2),kefír (2),Gyors muffinok (2),knorr (2),kalács (2),lime (2),alkohol (2),töltött tojás (2),magyarprovence (2),bab (2),keményítő (2),mártogatós (2),vanília aroma (2),kókusztej (2),csokikrém (2),aszalt paradicsom (2),feta sajt (2),curry (2),juhtúró (2),tésztasaláta (2),sütipecsét (2),gyerekek (2),levendulabirtok (2),pizzagolyó (2),füstölt sajt (2),rum (2),promóció (2),pesto (2),készülődés (2),étcsokokoládé (1),barna cukor (1),zödfűszer (1),avokádó (1),piskótatekercs (1),rizskoch (1),darált keksz (1),bolognai (1),vajkrém (1),denevér (1),saj (1),szaloncukor (1),majonézes burgonya (1),ehető ajándékok (1),aprósütemények (1),lila hagyma (1),karácsonyi ebéd (1),gorgonzola (1),sós aprósütemények (1),zeller (1),krumplifánk (1),mákos guba (1),zserbó (1),zöldborsó (1),tárkony (1),ebédmenü (1),főétel (1),zöldségkeverék (1),franciasaláta (1),fatörzs (1),hab (1),bejgli (1),graham liszt (1),kandírozott gyümölcs (1),desszert (1),blondie (1),kifli (1),aszalvány (1),gesztenyemassza (1),mogyoróvaj (1),besamel mártás (1),karfiol (1),aranygaluska (1),vanília kivonat (1),kakaóscsiga (1),narancslé (1),turmix (1),túró rudi (1),kevert (1),görögjoghurt (1),smoothie (1),főzőkrém (1),bögrés (1),töltött krumpli (1),bukta (1),trnd (1),chilis bab (1),füge (1),fügelekvár (1),masni (1),knorr 100%természetesalapok (1),lasagne tészta (1),bögrés sütemény (1),gyümölcsrizs (1),fehér csokoládé (1),barackpálinka (1),rumaroma (1),pillecukor (1),churros (1),víz (1),kiszúró (1),vaníliarúd (1),fagyi (1),karalábé (1),zeller (1),fehérrépa (1),amerikai palacsinta (1),jégkrém (1),knorr 100% természetes alapok (1),fagylalt (1),monoszló (1),körözött (1),édesség (1),gasztroajándék (1),teljes kiőrlésű liszt (1),moszonló (1),kínai (1),likőr (1),pompos (1),szójaszósz (1),linzer (1),sűrített tej (1),baileys (1),sárgarépa (1),olaszrizling (1),sztrapacska (1),tavasz (1),péksütemény (1),grillkolbász (1),Anyák Napja (1),balzsamecet (1),kelt tészta (1),muffinok (1),sonkatekercs (1),penne (1),töltött karaj (1),áfonyalekvár (1),krém (1),zselé (1),street food (1),ciabatta (1),gyors vacsorák (1),zsemlemorzsa (1),ballagás (1),szülinap (1),koriander (1),Ráérős reggelik (1),Vendégvárók (1),hamburgerhús (1),ketchup (1),eperszósz (1),mákosguba (1),habfixáló (1),zöldbab (1),képviselőfánk (1),hús (1),karaj (1),töltelék (1),töltött hús (1),smarties (1),csokiskeksz (1),munkaebéd (1),kuszkusz (1),kandírozott narancs (1),daráltkeksz (1),író (1),szilveszter (1),pizzás csiga (1),cookies (1),csokissüti (1),képviselő fánk (1),borkóstoló (1),buli (1),rukkola (1),gyümölcslé (1),koktél (1),nachos (1),jalapeno (1),zsömle (1),vacsora (1),reggeli (1),quesadilla (1),chorizo (1),hawaii (1),ételfesték (1),kakaós csiga (1),vörösbor (1),sajtos roló (1),kacsacomb (1),párolt lilakáposzta (1),kacsa (1),lapocka (1),sertés (1),köret (1),túrókrém (1),krumplipüré (1),ragu (1),sertéslapocka (1),ecet (1),lilakáposzta (1),olíva bogyó (1),kuglóf (1),salsa (1),szósz (1),jelmez (1),gumicukor (1),sütögetés (1),tökfaragás (1),kandírozott narancshéj (1),köménymag (1),barbérlevél (1),meggylekvár (1),almáspite (1),VKF (1),pulykamell (1),gyömölcs (1),teszínhab (1),csokiszósz (1),pizzafeltét (1),grillezés (1),velence (1),savanyúság (1),kovászos uborka (1),bevonat (1),margarin (1),kapcsolat (1),müzli (1),paradicsomkonzerv (1),szalonnasütés (1),bográcsozás (1),rántott tök (1),rántott (1),steak burgonya (1),ősz (1),SAD! (1),panírozás (1),panír (1),csilipaprika (1),lecsó (1),csokipasztilla (1),bagett (1),hámozott paradicsom (1),dekoráció (1)

    Utolsó kommentek