Almás-hagymás csirkemell krumplifánkkal

Gyerekkori kedvencünk volt tesómmal az "almás-hagymás husi". Úgy emlékszem, hogy akkoriban Anya sertésből készítette, de azóta már átáltunk a csirke-pulyka vonalra. Valami rémlik arról is, mintha kis batyukban sütötte volna őket, egyesével becsomagolva. Érdekes módon jó régen nem ettünk, pedig a családban azóta is szeretjük az édes ízeket kombinálni a hús ételekkel. Főleg ilyenkor, ősszel-télen vágyunk hasonló fogásokra, így egyik délután én is kitaláltam, hogy gyorsan összedobok valami hasonlót. Köretnek krumplifánkot illetve párolt lila káposztát készítettem hozzá. Nagyon jó kis nosztalgia vacsi lett belőle. :) 

krumpli krumplifánk fincsi ebédek alma hagyma csirke csirkemell tojás szerecsendió majoranna mustár

Hozzávalók a csirkéhez:

1 kg csirkemell

2-3 nagy hagyma

2-3 nagy alma

1 ek dijoni mustár

só, bors, kakukkfű

1,5 dl bor (nálam most rozé)

10 dkg sajt

Hozzávalók a körethez:

0,5 kg krumpli

2 tojás

20 dkg liszt

1 csomag sütőpor

1 kk só

1 kk bors

1 mk reszelt szerecsendió

2 dl olaj a sütéshez

krumpli krumplifánk fincsi ebédek alma hagyma csirke csirkemell tojás szerecsendió majoranna mustár

Elkészítés:

A husit mosd meg és vágd szeletekre. Fűszerezd be a sóval, borssal, kakukkfűvel mindkét oldalukat és kend meg mustárral is.

A hagymákat és az almákat pucold meg, majd vágd mindet vékony szeletekre.

Sorakoztasd tepsibe a husikat. Öntsd mellé a bort is, majd pakold rájuk a felszeletelt hagymát és almát.

Letakarva süsd 180-200 fokon kb. 20 percig, míg megpuhul a husi. Fedő nélkül szintén süsd kb. ugyanennyit, hogy elfőjön a maradék bor, illetve, hogy kicsit megpiruljon minden. Az utolsó 5-10 percben reszeld rá a sajtot is, hogy szépen rá tudjon olvadni.

Közben a krumplit pucold meg és kockára vágva tedd fel főni.

Ha kész, szűrd le és törd át krumplinyomóval. Keverd hozzá a két tojást, ízesítsd a fűszerekkel, majd adagold hozzá a sütőporos lisztet is.

Jó alaposan dolgozd össze, addig míg egy homogén masszát nem kapsz.

Hevíts olajat egy serpenyőben és adagolj kis kupacokat a tésztából.

Süsd a krumplifánkok mindkét oldalát néhány percig, míg aranybarnák nem lesznek.

Tipp: A krumplifánk mellett adhatsz hozzá párolt lila káposztát is vagy egy kevés bogyós gyümölcsös mártást. Szerintem szuperül megy hozzá mindkettő. :)

A husikat néhány perc alatt elő is sütheted, mielőtt a tepsibe pakolnád őket.

Gyertek fb-ra és instagram-ra is. 

0 Tovább

Szilveszteri hidegtál

A családi összejöveteleinken – mivel szerencsére egyre többen vagyunk – a közös étkezést nagyon macerás megoldani, mert már nehezen férünk el egy asztalnál (értsd.: több összetolt asztalnál), így sokszor hidegtálakat készítünk, amihez nem feltétlenül kell szigorúan az asztalhoz ülni. Karácsony első napján, 25-én és szilveszterkor is különböző saláták, sültek kerülnek az ünnepi asztalra, amire a család és a barátok bármikor rájárhatnak. Persze arra figyelünk, hogy a majonézes, joghurtos ételek elég könnyen romlanak, így ha lement a nagy roham, gyorsan hűtőbe is tesszük a finomságokat. Jó lesz a maradék másnap reggelire. :D

saláta vendégvárók tojás töltött tojás sonkatekercs töltött karaj majonéz krumpli zöldség hidegtál

A családi repertoárba az évek során elég sokféle saláta bekerült. Kezdetben persze mi is a hagyományos franciasalit és a majonézes krumplit váltogattuk. Utóbbiba mostanában gyakran belekerül a burgonya és a lilahagyma mellé egy kevés alma is. A tésztasalikat ( majonézes-joghurtos tésztasaláta, csirkés tésztasaláta) csak néhány éve készítjük, de úgy tűnik, hogy imádja a család, így biztosan visszatérő vendég lesz nálunk. Kicsit extrább, de nagy kedvenc a mozaiksaláta, a Stahl-féle kelkáposztasali, a tojássaláta és a paradicsomos svédgomba is. Utóbbit egy időben Anya hanyagolta, mert a gyerekek nincsenek oda a gombáért, de egyre többen megszerették, úgyhogy lassan-lassan visszakerül a menüre.

saláta vendégvárók tojás töltött tojás sonkatekercs töltött karaj majonéz krumpli zöldség hidegtál

A salátákon túl elmaradhatatlan nálunk a töltött tojás és a tormás sonkatekercs. Mindig ez a két étel az, ami elsőként eltűnik a tálakról, így érdemes gyorsnak lenni és az elsők között szedni belőlük. Nincs az a mennyiség, ami ne fogyna el, néhány pillanat alatt. :)

saláta vendégvárók tojás töltött tojás sonkatekercs töltött karaj majonéz krumpli zöldség hidegtál

Husik tekintetében általában az egyszerű rántott hús és a minifasírt a befutó, hiszen ezeket hidegen is szereti mindenki, de olykor-olykor kerül az asztalra különlegesebb falat is. Próbáljátok ki például ezt az isteni aszalt barackkal töltött karajt. Tuti feldobja a már megszokott hidegtálakat.

saláta vendégvárók tojás töltött tojás sonkatekercs töltött karaj majonéz krumpli zöldség hidegtál

Végül következzen a juhtúrós-fokhagymás golyó. Aláírom, hogy ez az étel kicsit megosztó lehet a temérdek fokhagyma miatt, de nálunk a család és a baráti kör is imádja, így mi mindig készítünk. Íme a recept:

Hozzávalók a fokhagymás golyóhoz:

50 dkg túró

25 dkg juhtúró

5-10 dkg vaj

4-5 duci gerezd fokhagyma

őrölt bors

1 kk mustár

1 kk só

reszelt füstölt sajt a díszítéshez

saláta vendégvárók tojás töltött tojás sonkatekercs töltött karaj majonéz krumpli zöldség hidegtál

Elkészítés:

A túrót és a juhtúrót törd össze, lazítsd vajjal, majd ízesítsd sóval, borssal, mustárral és persze a tetemes mennyiségű áttört fokhagymával.

Doldozd össze az egészet.

Formázz kis golyókat a masszából, majd forgasd meg reszelt sajtban őket. Ha nincs időd, tornyozd egy tányérra a golyókat, majd a tetejére reszelj sajtot. Ilyen egyszerű :)

Persze nem csak karácsonyra, hanem a közelgő szilveszterre vagy egyéb családi eseményre is szuper választás lehet, ha a fenti receptek közül válogattok, hiszen előre elkészíthetőek és szépen tálalhatóak. Ráadásul mindenki talál a sokféle étel közül a fogára valót. :)

Remélem tudtam néhány jó ötletet adni és találtok közülük olyat, amit Ti is fel tudtok használni.

saláta vendégvárók tojás töltött tojás sonkatekercs töltött karaj majonéz krumpli zöldség hidegtál

Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb szilveszteri posztokról. Persze a blogot is érdemes lesz követni, mert további ünnepi receptek kerülnek még fel. Ismered például a malacpofi pogácsát? Vagy a virslis rakétákat? Ha nem, nézz vissza mindenképp! :)

0 Tovább

Nagy klasszikusok: Franciasaláta&Majonézes burgonya

Nem hiányozhat az adventi naptáramból ez a két klasszikus saláta sem, hiszen sok esetben jól jön, ha lapul 1-2 előre elkészíthető, hideg fogás is a hűtőben. Ráadásul a franciasali és a majonézes burgonya is kiváló körete a hagyományos rántott halnak. Nálunk ugyan hiányzik a karácsonyi asztalról - lévén nem vagyunk nagy halimádók, a nagyszüleim kivételével - de tudom, hogy sok családnál elengedhetetlen elem. Az előbbiek miatt rántott hal receptekkel nem szolgálhatok - bár ha valaki hiányolja, Mama rendelkezésre áll szuper ötletekkel - de a saláták elkészítéséhez próbálok adni egy kis útmutatót. 

Leírtam a pontos mennyiségeket is, de fontos megjegyeznem, hogy azért ez messze nem szentírás. Mindenki alakítsa nyugodtan a saját ízlésére, sőt megsúgom, hogy én is hasraütés szerűen szoktam elkészíteni őket. Sőt, van, hogy nem is tejfölt, hanem joghurtot vagy kefírt használok, és olykor a majonézt is "kispórolom" belőle, hogy egy fokkal egészségesebb legyen. Na, de nézzük inkább a recepteket: 

franciasaláta majonézes burgonya krumpli burgonya saláta vendégvárók uborka tejföl majonéz hagyma alma zöldségkeverék hidegtál advent karácsony adventi naptár

Hozzávalók a franciasalátához:

0,5 kg francia saláta zöldségkeverék

2 nagyobb alma

3-4 szem csemege uborka

1 közepes fej hagyma

1 nagy doboz tejföl (450 g)

20 dkg majonéz

1 ek mustár

1 csapott ek só

frissen őrölt bors (lehetőleg fehér)

franciasaláta majonézes burgonya krumpli burgonya saláta vendégvárók uborka tejföl majonéz hagyma alma zöldségkeverék hidegtál advent karácsony adventi naptár

Elkészítés:

Elsőként a főzd puhára a francia saláta zöldségkeveréket.

Amíg fő, vágd kisebb kockákra a csemege uborkát és a hagymát is.

Az almát pucold meg, és ezt is apríts össze.

A tejfölt keverd össze a majonézzel és a mustárral, majd ízesítsd sóval, borssal.

Ha megfőtt a zöldségkeveréked szűrd le, majd hagyd kihűlni.

Tedd hozzá a hagymát, az uborkát és az almát, majd öntsd nyakon a majonézes szósszal. 

Forgasd össze az egészet, majd tedd hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek.

Tálalás előtt, még adhatsz hozzá egy kevés tejfölt, ha nagyon felszívná a sok zöldség, illetve ha nem találod elég ízesnek, sózd, borsozd.

franciasaláta majonézes burgonya krumpli burgonya saláta vendégvárók uborka tejföl majonéz hagyma alma zöldségkeverék hidegtál advent karácsony adventi naptár

Hozzávalók a majonézes burgonyához:

1 kg burgonya

2 közepes fej lilahagyma (vagy esetleg póréhagyma)

1-2 alma (elhagyható)

3-4 dl tejföl

20 dkg majonéz

1 ek mustár

1 csapott ek só

frissen őrölt bors (lehetőleg fehér)

fél citrom leve

franciasaláta majonézes burgonya krumpli burgonya saláta vendégvárók uborka tejföl majonéz hagyma alma zöldségkeverék hidegtál advent karácsony adventi naptár

Elkészítés:

A krumplikat pucold meg, vágd kockákra, majd főzd meg sós vízben. (Persze azt is csinálhatod, hogy először megfőzöd, majd utána pucolod és kockázod. Az első verziót azért szeretem jobban, mert így gyorsabban megfő a burgonya.)

Közben a hagymát vágd karikákra, az almát pedig szintén kockákra. 

A tejfölt keverd össze a majonézzel, a mustárral és ízesítsd sóval, borssal, citromlével.

A krumplikat szűrd le, hagyd kihűlni, majd add hozzá a hagymát és az almát is.

Öntsd nyakon a szósszal, majd jó alaposan keverd össze az egészet.

Ha nálatok is hidegtálak készülnek az ünnepekkor, akkor érdemes visszanézni az oldalra, mert kerülnek még fel hasonló finomságok. 

További ünnepi ötletekért és receptekért kattints az adventi naptáramra, illetve nézz körül facebookon és instagramon is.

1 Tovább

Tárkonyos csirkeraguleves

Az ismeretségi körömben, ha valaki elkezdett a konyhában tüsténkedni, elsőként általában a különböző sütemények, tészták, esetleg a hús ételek elkészítését kezdte elsajátítani. Valahogy senkitől sem hallottam olyat, hogy áhh, ma végre "megtanultam" borsó főzeléket készíteni, viszont annál inkább nagyobb volt a sikerélmény egy egyszerű muffin vagy egy paradicsomos tészta elkészítésénél. Kezdetben én is (mondjuk most is :D) az édesség vonalon mozogtam, aztán Gy. miatt jöttek a "romcsi-vacsinak" való husik is. Persze nem ehettünk örökre csirkemellet és desszerteket, ezért szépen lassan sorra kerültek az egytálételek, főzelékek és a persze a levesek is. Sosem felejtem el, hogy a tárkonyos csirkeraguleves volt az első, amit együtt elkészítettünk Velencén. Iszonyú büszkék voltunk rá, jól bevacsoráztunk belőle, majd a maradékot (ami egy egész családnak elég lett volna) betettük a hűtőbe. Tudni kell, hogy a nyaralóban azok a bútorok és háztartási gépek kaptak helyet, melyek a rendes családi házba már nem kellettek. A hűtő sem egy mai darab már, olykor-olykor probléma van az ajtajával. (Az előzményekből már ki lehet következtetni a sztori végét.) Természetesen a hűtő feladta a harcot, kinyílt az ajtaja és az "ötvenésegyezer" fokban meg is romlott az egész csöbör. Szégyen-nem szégyen, ömlöttek a könnyeim. Étel miatt sosem voltam még ilyen szomorú. Azóta persze a hűtő tartozéka egy csinos kis partvisnyél, amivel ki tudjuk támasztani az ajtaját, a leves pedig bekerült a családi repertoárba. :)

csirkemell leves fincsi ebédek zöldborsó borsó tárkony petrezselyem tejszín citrom répa hagyma zeller  krumpli

Hozzávalók:

1 db csirkemellfilé

1 db leveszöldség csomag (sárgarépa, fehérrépa, hagyma, zeller, krumpli)

30 dkg zöldborsó

1 ek tárkony

1 csokor petrezselyem

3 dl tejszín

1 citrom leve

1 csapott ek só

1 kk bors

csirkemell leves fincsi ebédek zöldborsó borsó tárkony petrezselyem tejszín citrom répa hagyma zeller  krumpli

Elkészítés:

Elsőként hámozd meg a zöldségeket, majd szeleteld fel ízlés szerint.

A megmosott csirkemellett is kockázd fel. Kevés olajon pirítsd a husit fehéredésig, majd jöhetnek hozzá az összeaprított zöldségek.

Fűszerezd sóval, borssal, tárkonnyal, petrezselyemmel, majd öntsd fel vízzel.

Fedő alatt, takarékon főzd addig, míg minden megpuhul.

Amikor már majdnem puha minden zöldség, add hozzá a zöldborsót is. Forrald össze.

Öntsd egy kis tálba a tejszínt és mérj rá 3-4 merőkanálnyi levest. Keverd simára, majd öntsd az egészet vissza a lábosba.

Amikor újra felforrt a leves, csavard bele a citrom levét is.

csirkemell leves fincsi ebédek zöldborsó borsó tárkony petrezselyem tejszín citrom répa hagyma zeller  krumpli

Tipp: Tálalásnál kínálhatsz a leves mellé egy kevés tárkonyt és citromot is.

Gyertek fb-ra és instagram-ra is. 

1 Tovább

Őszies tócsni fokhagymás tejföllel

Nyáron készítettünk már cukkinis tócsnit, répás tócsnit, de nálam messze ez a tökös-rozmaringos verziós viszi a prímet. Gy. a sima krumplisat favorizálja, de erre még Ő is azt mondta, hogy talán túlszárnyalja az eredetit. Nem véletlen fogyasztottuk volna el azon nyomban az egész adagot. :) Azért kikönyörögtem, hogy rakjunk félre 3 darabot a fotózás kedvéért, de elhihetitek, hogy nagyon nem volt egyszerű menet. Még én is majdnem elgyengültem, hogy "áhh, majd csinálunk másikat", de végül tartottam magam. Eredetileg céklát is szántam bele, hogy még ősziesebb jellege legyen, de Gy. véletlenül fekete retket vásárolt helyette. Jól megtárgyalták állítólag a pénztáros sráccal is, hogy mindkettőjük szerint ez cékla, aztán otthon jött a meglepetés. :) Nem baj, legközelebb jöhet a céklás verzió!

Egyébként, ha valakinek van bármilyen fekete retkes receptje, ne habozzon megosztani velem, mert fogalmam sincs mit kezdjek vele, annyira erőteljes az íze. Kidobni meg persze nem szeretném. :D

tócsni sütőtök krumpli fokhagyma tejföl snidling tojás rozmaring

Hozzávalók a tócsnihoz:

4 közepes krumpli

1 nagyobb sárgarépa

1/4 sütőtök

2 rozmaring ág

3 csapott kk só

1 csapott kk bors

8 ek liszt

2 tojás

3 dl olaj a sütéshez

Hozzávalók a fokhagymás tejfölhöz:

2 dl tejföl

1 gerezd fokhagyma

1 mk só, frissen őrölt bors

néhány csepp citromlé

esetleg egy kevés apróra vágott snidling a díszítéshez

tócsni sütőtök krumpli fokhagyma tejföl snidling tojás rozmaring

Elkészítés:

A zöldségeket pucold meg, majd reszeld le mindet a reszelő legnagyobb lyukán.

Sózd be és hagyd kb. 20 percet állni, míg levet ereszt.

Nyomkodd jó alaposan ki, majd üsd rá a tojásokat.

Ízesítsd borssal és apróra vágott rozmaringgal, majd kanalanként add hozzá a lisztet is.

Jó alaposan dolgozd össze.

Hevíts olajat egy serpenyőben és evőkanállal adagolj kis kupacokat a forró olajba. Süsd a tócsnik mindkét oldalát néhány percig, míg aranybarna nem lesz az egész.

A fokhagymás tejfölhöz a tejfölt keverd ki a sóval, borssal, zúzott fokhagymával és a citromlével.

Tálalásnál megszórhatod egy kevés snidlinggel.

tócsni sütőtök krumpli fokhagyma tejföl snidling tojás rozmaring

Ha tetszett a bejegyzés, gyere insta-ra/fb-ra! :)

6 Tovább
«
123

Főzni jó sütni még jobb

blogavatar

Sziasztok, Dóri vagyok a blog írója. Ha olyan recepteket és ötleteket keresel, amiket könnyen, gyorsan, kevés tapasztalattal is el tudsz készíteni, olvass tovább! Vigyázat, desszertek túlerőben! :) Jó sütés-főzést!

Címkefelhő

édességek (73),tojás (37),karácsony (26),paradicsom (25),advent (24),vendégvárók (24),adventi naptár (23),fincsi ebédek (23),tejföl (21),hagyma (19),fahéj (18),citrom (18),tej (18),vaj (17),joghurt (17),sajt (17),ráérős reggelik (16),narancs (16),rohanós vacsorák (16),habtejszín (16),sonka (16),eper (15),tejszín (15),bazsalikom (15),kakaópor (14),meggy (14),cukor (14),krumpli (13),fokhagyma (13),répa (12),barack (12),leveles tészta (12),csokoládé (12),mascarpone (12),pohárkrémek (11),gyors muffinok (11),túró (11),liszt (11),málna (10),vaníliás cukor (10),ribizli (10),alma (10),csoki (9),saláta (9),étcsokoládé (9),porcukor (9),puding (9),kolbász (8),krémsajt (8),petrezselyem (8),gyümölcs (8),húsvét (8),csirkemell (8),snidling (8),pite (8),dekorcukor (8),rozmaring (7),paradicsomszósz (7),leves (7),majonéz (7),olaj (7),fehércsoki (7),sárgabarack (7),dió (7),szegfűszeg (7),vanília (6),paprika (6),méz (6),lilahagyma (6),szeder (6),zöldfűszer (6),rétes (6),kakaó (6),lekvár (6),bonbon (6),sütőtök (5),piskóta (5),kaliforniai paprika (5),brownie (5),őszibarack (5),tök (5),kukorica (5),tészta (5),csoki pasztilla (5),sajtkrém (5),chili (5),marcipán (5),gyorsvacsi (5),áfonya (5),újhagyma (5),muffin (5),keksz (5),torta (5),görög joghurt (5),sajttorta (4),élesztő (4),halloween (4),bor (4),uborka (4),spenót (4),olívaolaj (4),pizza (4),fehérbor (4),menta (4),oregánó (4),fondant (3),lepény (3),mandula (3),Rohanós vacsorák (3),mozzarella (3),póréhagyma (3),szalonna (3),cukkini (3),ricotta (3),farsang (3),hidegtál (3),tócsni (3),réteslap (3),csirke (3),nutella (3),szalámi (3),szilva (3),mexikói (3),mustár (3),tejcsokoládé (3),fánk (3),befőzés (3),lekvárfőzés (3),virsli (3),kivi (3),mézeskalács fűszerkeverék (3),kókusz (3),sütőpor (3),étcsoki (3),mandarin (3),ánizs (3),aszalt gyümölcs (3),gyümölcskenyér (3),cheesecake (3),cseresznye (3),zöldség (3),mák (3),blogkóstoló (3),valentin-nap (3),olívabogyó (3),zabkeksz (3),citromfű (3),cukormáz (2),pogácsa (2),gesztenye (2),zabpehely (2),majoranna (2),kefír (2),brokkoli (2),gofri (2),baracklekvár (2),alaplé (2),zselatin (2),dzsemfix (2),babapiskóta (2),gyerekek (2),burgonya (2),sütipecsét (2),nyaralás (2),banán (2),penne (2),palacsinta (2),pasztilla (2),chili paprika (2),Gyors muffinok (2),töltött tojás (2),szerecsendió (2),bacon (2),pesto (2),oreo keksz (2),gyümölcskosárka (2),feta sajt (2),pizzagolyó (2),kalács (2),tortilla (2),mozarella (2),Édességek (2),tejszínhab (2),pizzaszósz (2),olajbogyó (2),fetasajt (2),torma (2),mézeskalács (2),linzertészta (2),csiga (2),salsa szósz (2),trüffel (2),mártogatós (2),rugelach (2),kókusztej (2),füstölt sajt (2),tésztasaláta (2),borsó (2),lasagne (2),curry (2),káposzta (2),csokikrém (2),VKF (1),aszalvány (1),kakaós csiga (1),pálinka (1),pulykamell (1),vöröshagyma (1),darált hús (1),sajtos roló (1),aszalt szilva (1),pizzás csiga (1),párolt lilakáposzta (1),ecet (1),lilakáposzta (1),aszalt áfonya (1),kacsa (1),szilveszter (1),kelttészta (1),kacsacomb (1),SAD! (1),citom (1),parmezán (1),mogyoró (1),grillcsirke (1),bagett (1),kávé (1),franciasaláta (1),kuszkusz (1),ehető ajándék (1),darált keksz (1),panír (1),étcsokokoládé (1),kandírozott gyümölcs (1),körte (1),steak burgonya (1),rántott tök (1),szaloncukor (1),panírozás (1),rántott (1),ősz (1),gesztenyemassza (1),mákos guba (1),krumplifánk (1),aprósütemény (1),kifli (1),dekoráció (1),fatörzs (1),gumicukor (1),jelmez (1),író (1),zöldborsó (1),ehető ajándékok (1),kandírozott narancs (1),karácsonyi ebéd (1),zöldségkeverék (1),aprósütemények (1),tárkony (1),zeller (1),sós aprósütemények (1),szósz (1),salsa (1),barbérlevél (1),bejgli (1),meggylekvár (1),krémleves (1),majonézes burgonya (1),köménymag (1),daráltkeksz (1),kandírozott narancshéj (1),almáspite (1),desszert (1),kuglóf (1),olíva bogyó (1),hab (1),sütögetés (1),csokipasztilla (1),szódabikarbóna (1),főétel (1),tökfaragás (1),ebédmenü (1),töltelék (1),jalapeno (1),péksütemény (1),anyák napja (1),grillkolbász (1),nachos (1),juhtúró (1),vendégváró (1),sztrapacska (1),borkóstoló (1),bab (1),balzsamecet (1),street food (1),ketchup (1),hamburgerhús (1),reggeli (1),hamburger (1),quesadilla (1),Anyák Napja (1),zselatinfix (1),chorizo (1),képviselő fánk (1),buli (1),rizs (1),zöldbab (1),képviselőfánk (1),készülődés (1),áfonyalekvár (1),penne (1),sonkatekercs (1),töltött karaj (1),cheesecake brownie (1),rum (1),medvehagyma (1),lime (1),tavasz (1),koktél (1),rukkola (1),gyümölcslé (1),kelt tészta (1),krém (1),muffinok (1),alkohol (1),olaszrizling (1),aszalt paradicsom (1),savanyúság (1),teszínhab (1),gyömölcs (1),csokiszósz (1),kovászos uborka (1),paradicsomkonzerv (1),kapcsolat (1),müzli (1),csokiskeksz (1),töltött hús (1),pizzafeltét (1),bográcsozás (1),munkaebéd (1),lecsó (1),csilipaprika (1),szalonnasütés (1),grillezés (1),hús (1),velence (1),karaj (1),smarties (1),bevonat (1),habfixáló (1),Vendégvárók (1),Ráérős reggelik (1),gyors vacsorák (1),mákosguba (1),vacsora (1),zsömle (1),cékla (1),eperszósz (1),ciabatta (1),csokissüti (1),ananász (1),ételfesték (1),cookies (1),margarin (1),hawaii (1),szülinap (1),zsemlemorzsa (1),tortazselé (1),ballagás (1),csicseriborsó (1)