Cseresznyés clafoutis, azaz tejpite

Clafoutis? Hogy micsoda? Először én is csak pislogtam, mikor pár évvel ezelőtt Anyukámtól hallottam erről a francia eredetű sütikéről. El sem tudtam képzelni, hogy milyen pite lehet az, ami palacsinta tésztához hasonló tejsodóból készül. Anya sem javított sokat a helyzeten, mert mélyhűtött szilvával turbózta, ami valószínűleg túl sok nedvességet engedett ki magából. A tészta nem igazán akart megsülni, kicsit el is ázott, így a félresikerült kísérlet után jó darabig nem foglalkoztunk vele. A napokban - a cserkó szezon kezdetén - jutott újra eszembe, így nekiveselkedtem én is. Az eredeti clafoutis ugyanis magozatlan fekete cseresznyéből készül. Nálam maradt a korai cserkó Velencéről, ráadásul ki is magoztam tekintettel Mr. Babára. Mondhatom, hogy mindhármunknak nagyon bejött, így tuti, hogy más verzióban is el fogom még készíteni. 

cseresznye clafoutis édességek pite tejpite tej tojás tejszín liszt cukor lekvár cseresznye lekvár fahéj

Hozzávalók:

4 tojás

50 g cukor

2 dl tejszín

2 dl tej

150 g liszt

1 kk fahéj

300 g cseresznye

1/4 üveg cseresznye lekvár

cseresznye clafoutis édességek pite tejpite tej tojás tejszín liszt cukor lekvár cseresznye lekvár fahéj

Elkészítés:

A tojást dolgozd össze a cukorral, majd folyamatos kevergetés mellett öntsd hozzá a tejet és a tejszínt. 

Mehet hozzá a liszt is.

Ízesítsd fahéjjal, majd tedd félre a palacsinta tészta állagú masszát pár percre pihenni.

Melegítsd elő a sütőt 170 fokra és készíts elő egy pite formát.

Vajazd, lisztezd ki.

A cseresznyét szórd bele a formába, majd öntsd rá a tésztát.

Kanalazz a tetejére néhány kiskanálnyi lekvárt is.

Süsd kb. 30 percig.

cseresznye clafoutis édességek pite tejpite tej tojás tejszín liszt cukor lekvár cseresznye lekvár fahéj

Tipp: Szerintem a legfinomabb langyosan, egy kis fahéjas cukorral megszórva. :)

Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról. 

0 Tovább

Húsvéti Pite

Kisebbik öcsém pont húsvét vasárnap született. Azóta is minden évben a nyuszizás, locsolkodás mellett, az ő szülinapját is ünnepeljük. Menü szempontjából nem könnyű a helyzet, mert ekkorra már mindenki tele van a sonkával, tojással és jobbnál jobb ünnepi sütikkel. Azért a mi családunkat kaja fronton nem kell félteni, szülinapi tortának mindig marad hely. Persze előtte azért eszünk valami "rendes" ételt is. Általában az alábbi húsvéti ihletésű sonkás, zöldséges pitét, egy kis salátával, savanyúsággal.

húsvét vendégvárók rohanós vacsorák pite sonka liszt só tojás víz bors krumpli mexikói alap

Hozzávalók a tésztához:

25 dkg liszt

1 mk só

12 dkg vaj

5 ek víz

őrölt bors

Hozzávalók a töltelékhez:

1 közepes hagyma

20 dkg sonka

pici olaj

1 tojás

15-20 dkg mexikói zöldségkeverék

1 közepes főtt krumpli

5-10 dkg sajt

húsvét vendégvárók rohanós vacsorák pite sonka liszt só tojás víz bors krumpli mexikói alap

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit mérd egy nagy tálba. A hideg vajat morzsold össze a liszttel, majd gyors mozdulatokkal dolgozd össze a sóval, borssal és a vízzel.

A tésztát csomagold folpackba, majd tedd be a hűtőbe minimum egy órára pihenni. 

húsvét vendégvárók rohanós vacsorák pite sonka liszt só tojás víz bors krumpli mexikói alap

A töltelékhez a mexikói alapot párold meg.

A sonkát és a hagymát vágd ízlés szerint apróra.

Egy pici olajon futtasd meg őket.

Ha kész a mexikói alap csöpögtesd le jó alaposan, nehogy eláztassa a tölteléket. Keverd össze a sonkával és a hagymával.

Reszeld hozzá a krumplit és a sajt nagy részét. 

Üsd bele a nyers tojást, majd dolgozd össze az egészet. 

Mivel a sonka sós, ezért nem feltétlenül szükséges pluszban ízesíteni a tölteléket.

A tésztát oszd el 2/3-ad 1/3-ad arányban és a nagyobb darabot lisztezett deszkán nyújtsd kör alakúra.

Béleld ki vele a pite formádat. 

Kanalazd rá a tölteléket.

Nyújtsd ki a másik lapot is, majd borítsd be vele a pitét. Reszeld rá a maradék sajtot és díszítsd tetszés szerint. (Néhány helyen mindenképp vágd ki, hogy ki tudjon szökni a gőz.) 

200 fokon süsd 35-40 percig. 

Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.

húsvét vendégvárók rohanós vacsorák pite sonka liszt só tojás víz bors krumpli mexikói alap

További húsvéti recepteket itt találsz:

Medvehagymás túróval töltött batyuk

Húsvéti kekszek készítése gyerekekkel

Húsvéti epres muffin

Répatortás muffin

Boci szelet

Ünnepi kakaós kalács

Krémsajtos, medvehagymás kiflik

Töltött tojás

Húsvéti rugelach

Sonkás krumpli csónakok

Húsvéti sonkás rétes

Medvehagymás lepény

Sonkás-tormás ricottakrém

Tavaszi tojássaláta

Medvehagymás pogi

Mákos linzer

Túrós pogácsa

 

0 Tovább

Barackos kevert pite

Nem tudom, hogy mennyire vagytok képben a mostani hozzátáplálási ajánlás terén. A lényeg, hogy a főszabály szerint anyatejes babáknál 6 hónapos korban kell kezdeni a kóstoltatást. Anyukám megőrizte az annó rólam írt füzeteit, mely szerint én már 6 hetesen őszibarackot cuppogtam nagy lelkesen. Ebből is látszik, hogy milyen sokat változott a protokoll ennyi év alatt. Hát Mr. Baba nem olvasta az új ajánlást, így már most nagyon érdeklődő a különböző gyümölcsök iránt. Valószínű persze azért is, mert sokat sütünk, főzünk együtt és ilyenkor mindig megszagoltatom vele az alapanyagokat. Persze minden alkalommal egyre követelőzőbb és szó szerint kuncsorog az őszibarackért. Nagyon kis cuki ilyenkor. Mondjuk akkor már kevésbé mikor tépi ki a kanalat a kezemből, hogy adjak neki is egy keveset. :D 

őszibarack barack édességek pite tojás vaníliás cukor cukor tejföl olaj liszt sütőpor

Hozzávalók:

2 tojás

250 g tejföl

1 dl olaj

6 ek cukor

1 csomag vaníliás cukor

8 púpos ek liszt

fél csomag sütőpor

5 db őszibarack

őszibarack barack édességek pite tojás vaníliás cukor cukor tejföl olaj liszt sütőpor

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 180 fokra és készíts elő egy kisebb pite formát. (Nekem szilikonos van, így nem kell kibélelnem sütőpapírral vagy kivajaznom, kiliszteznem.)

A barackokat mosd meg, magozd ki és szeleteld cikkelyekre.

A tojásokat törd fel és keverd ki a cukorral, vaníliás cukorral.

Add hozzá az olajat és a tejfölt is.

A lisztet dolgozd össze a sütőporral, majd szitáld a cukros keverékhez.

Öntsd a masszát a pite formába, majd szépen rakd ki a tetejét a gyümölcsökkel.

Süsd kb. 20 percig. 

őszibarack barack édességek pite tojás vaníliás cukor cukor tejföl olaj liszt sütőpor

Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.

0 Tovább

Almás pite

Mit szóltok ehhez a hőséghez? Mi a meleg elől 2 hete lemenekültünk Velencére a nyaralóba. Első héten sokat programoztunk, nyaraltunk, mert a Férj végre szabin volt. Nagyon szupi napok voltak. Múlt héten pedig sétágattunk a környéken és a telken, mert Gy. már sajna dolgozott és Velencéről járt fel Budapestre. A hidegfront miatt mondjuk nem volt sok értelme az ingázásnak. :( El is vagyok keseredve, hogy most meg itthon vagyunk a lakótelepen és csak ácsingózunk a hűvös szőlőlugasért és a felfújható medencéért, a Velencei-tóért. De azért kicsit vígasztal, hogy jó sok fincsi gyümölcsöt hoztunk fel és 1-1 sütiért azért csak-csak bekapcsolom a meleg ellenére azt a fránya sütőt. Például ezért az almásért, hiszen tetemes mennyiségű nyári almát sikerült szednünk az elmúlt napokban. :) A süti sütés mindig hangulatjavító intézkedés, úgyhogy neki is állok. :D 

vaj liszt alma keményítő cukor fahéj citrom édességek pite

Hozzávalók a tésztához:

20 dkg hideg vaj

30 dkg liszt

1 csapott ek cukor

1 csipet só

0,5-1 dl víz

Hozzávalók a töltelékhez:

1 kg alma

1 kk fahéj

2 ek kristálycukor

fél citrom leve

2 ek étkezési keményítő

vaj liszt alma keményítő cukor fahéj citrom édességek pite

Elkészítés:

A lisztet keverd össze a cukorral és a sóval. Vágd apró kockákra a vajat, majd morzsold össze a liszttel. 

Óvatosan, kicsinyenként önts hozzá egy kevés vizet, közbe gyúrd össze az egészet, míg egynemű tésztát nem kapsz.

Vigyázz, mert ha túl sok vizet adsz hozzá, ragadós lesz a tészta, ha túl keveset, akkor pedig nem áll majd össze.

Ha kész, csomagold folpackba és tedd be a hűtőbe minimum egy órára, vagy akár egy egész éjszakára.

A töltelékhez az almát pucold meg, majd vágd kisebb kockákra. Szórd egy fazékba, majd add hozzá a cukrot és a fahéjat. Csavard rá a citrom levét is.

Lefedve párold 5-10 percig, míg a gyümölcs megpuhul, de a roppanósságát azért még nem veszíti el teljesen. Keverd bele az étkezési keményítőt is.

Fedő nélkül főzd még néhány percig.

Tedd félre, hogy kicsit kihűljön.

vaj liszt alma keményítő cukor fahéj citrom édességek pite

A tésztát oszd ketté, majd nyújts ki egy akkora körlapot, hogy ha beleegyengeted a pite sütődbe kicsit túllogjon a szélén. Egyengesd bele a kihűlt tölteléket.

Nyújtsd ki a másik körlapot is, majd tedd a gyümölcsös töltelék tetejére. Vágj bele néhány rést, hogy a gőz ki tudjon szökni.

Nyomkodd össze a széleknél, majd a felesleget vágd le. Ebből készíthetsz díszítést a pitédre.

Süsd 220 fokon 20 percet, majd mérsékeld a hőfokot 170 fokra és süsd további 40 percig.

Tálalás előtt hagyd kihűlni, hogy könnyen ki tudd venni a formából és egyszerűbben tudd szeletelni.

vaj liszt alma keményítő cukor fahéj citrom édességek pite

Ha tetszett a bejegyzés, gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.

0 Tovább

Cseresznyés pite

Anyukám szülinapjára készítettem az alábbi pitét. Tudom, hogy nem illik a nők koráról beszélni (mi is évek óta a 16. szülinapunkat ünnepeljük), de sajnos ezzel a pitével, most Anyát lebuktattam. :D Egyébként azért is különleges ez a nap, mert Mr. Baba először ment látogatóba Anyukámékhoz és nagyon szépen végigaludta az ünnepi vacsorát. Azt is megvárta, hogy felvágjuk a pitét, majd utána jól "elbeszélgetett" a kis baba nyelvén a családdal. Szóval nagyon rendes gyerek, egy szavam nem lehet! :D  

pite édességek vaj liszt cukor cseresznye fahéj étkezési keményítő

Hozzávalók:

20 dkg hideg vaj

30 dkg liszt

1 csapott ek cukor

1 csipet só

0,5-1 dl víz

kb. fél kg kimagozott cseresznye

1-2 ek cukor ízlés és a cseresznye édessége szerint

1 kk fahéj

2 ek étkezési keményítő

pite édességek vaj liszt cukor cseresznye fahéj étkezési keményítő

Elkészítés:

Elsőként gyúrd össze a tésztát. Ehhez a lisztet keverd össze a cukorral és a sóval. Vágd apró kockákra a vajat, majd morzsold össze a liszttel. 

Adagold hozzá a vizet, majd gyúrd addik, míg egynemű tésztát nem kapsz.

Vigyázz, mert ha túl sok vizet adsz hozzá, ragadós lesz a tészta, ha túl keveset, akkor pedig nem áll majd teljesen össze.

Ha kész, csomagold folpackba és tedd be a hűtőbe minimum egy órára, vagy akár egy egész éjszakára.

A megmosott, kimagozott cseresznyét tedd egy kisebb lábosba és szórd meg cukorral és fahéjjal.

Főzd egy kis ideig fedő alatt, majd keverd bele a keményítőt. Tedd félre kihűlni.

pite édességek vaj liszt cukor cseresznye fahéj étkezési keményítő

A tésztát oszd el 2/3-ad 1/3-ad arányba. A nagyobb részéből nyújts ki egy akkora körlapot, amely ha beleegyengeted a tésztát a pite formába kicsit túllóg a szélén.

Szépen egyengesd bele.

Nyújtsd ki a másik adag tésztát is, majd vágd kb. 1-2 cm széles csíkokra.

Öntsd a kihűlt cseresznyés töteléket a tésztával kibélelt formába, majd szépen fűzd össze a tésztacsíkokat a pite tetején. Az alsó és felső tésztaréteg széleit óvatosan nyomkodd össze, a felesleget vágd le. (Ebből készíthetsz plusz díszítést a pite tetejére.) 

Süsd 220 fokon 20 percet, majd mérsékeld a hőfokot 170 fokra és süsd további 40 percig.

Tálalás előtt hagyd kihűlni, hogy könnyen ki tudd venni a formából és egyszerűbben tudd szeletelni.

pite édességek vaj liszt cukor cseresznye fahéj étkezési keményítő

Ha tetszett a bejegyzés, gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.

0 Tovább
«
123

Főzni jó sütni még jobb

blogavatar

Sziasztok, Dóri vagyok a blog írója. Ha olyan recepteket és ötleteket keresel, amiket könnyen, gyorsan, kevés tapasztalattal is el tudsz készíteni, olvass tovább! Vigyázat, desszertek túlerőben! :) Jó sütés-főzést!

Legfrissebb bejegyzések

Címkefelhő

édességek (161),tojás (118),liszt (107),cukor (104),vaj (73),tej (62),tejföl (48),vendégvárók (48),sütőpor (45),citrom (44),karácsony (44),joghurt (44),fincsi ebédek (44),hagyma (41),sajt (39),ráérős reggelik (38),advent (38),csokoládé (37),habtejszín (36),adventi naptár (36),kakaópor (36),paradicsom (35),túró (35),olaj (34),fahéj (32),narancs (31),eper (31),tejszín (31),fokhagyma (31),rohanós vacsorák (31),bazsalikom (27),krumpli (26),porcukor (26),barack (26),gyors muffinok (26),csoki (24),leveles tészta (24),meggy (24),vaníliás cukor (24),vanília (23),sonka (22),mascarpone (21),étcsokoládé (21),dió (20),pohárkrémek (20),húsvét (19),(18),élesztő (17),lekvár (17),répa (17),alma (16),ribizli (16),keksz (16),málna (15),leves (15),kakaó (14),saláta (14),snidling (14),fehércsoki (13),szeder (13),őszibarack (13),puding (13),pite (12),petrezselyem (12),oregánó (12),szegfűszeg (12),krémsajt (12),sárgabarack (12),kukorica (11),gyümölcs (11),kolbász (11),paradicsomszósz (11),piskóta (11),zöldfűszer (10),bonbon (10),étcsoki (10),kókusz (10),bors (10),muffin (10),csirkemell (10),paprika (10),spenót (9),olívaolaj (9),lilahagyma (9),majonéz (9),gasztroajándék (9),tészta (9),rozmaring (9),brownie (9),sütőtök (8),halloween (8),krémleves (8),görög joghurt (8),sajtkrém (8),banán (8),póréhagyma (8),zabpehely (8),méz (8),mustár (8),áfonya (8),dekorcukor (8),rétes (8),torta (7),újhagyma (7),kelttészta (7),szilva (7),mák (7),cseresznye (7),medvehagyma (7),anyák napja (6),rugelach (6),chili (6),bor (6),farsang (6),fánk (6),tejcsokoládé (6),kókuszreszelék (6),palacsinta (6),kaliforniai paprika (6),likőr (6),ricotta (6),trüffel (6),baracklekvár (6),aszalt áfonya (6),ánizs (6),fehércsokoládé (6),szalonna (5),nutella (5),uborka (5),réteslap (5),fehérbor (5),gyorsvacsi (5),pizza (5),rizs (5),hidegtál (5),marcipán (5),csoki pasztilla (5),tök (5),pogácsa (5),olívabogyó (5),mandula (4),borsó (4),bacon (4),mandarin (4),körte (4),kávé (4),kandírozott narancs (4),erdei gyümölcs (4),barnacukor (4),mogyoró (4),eperlekvár (4),burgonya (4),babapiskóta (4),zabkeksz (4),kivi (4),zselatinfix (4),sajttorta (4),cheesecake (4),szalámi (4),szódabikarbóna (4),cukkini (4),menta (4),csirke (4),valentin-nap (4),káposzta (4),gyümölcskenyér (4),zöldség (4),virsli (3),Rohanós vacsorák (3),görögjoghurt (3),citromfű (3),tortazselé (3),tortilla (3),gofri (3),szilveszter (3),mozzarella (3),mazsola (3),rum (3),tócsni (3),kefír (3),levendula (3),darált hús (3),blogkóstoló (3),ehető ajándék (3),chili paprika (3),mézeskalács (3),vanília aroma (3),lepény (3),kalács (3),fondant (3),befőzés (3),vöröshagyma (3),mártogatós (3),aszalt gyümölcs (3),lekvárfőzés (3),búzadara (3),lasagne (3),besamel (3),gesztenye (3),víz (3),fetasajt (3),csiga (3),torma (3),brokkoli (3),pizzaszósz (3),pirospaprika (3),szezámmag (3),csicseriborsó (3),mézeskalács fűszerkeverék (3),cékla (3),linzer (3),kávétejszín (3),mexikói (3),étkezési keményítő (3),aprósütemény (3),müzli (2),mozarella (2),margarin (2),parmezán (2),zsír (2),levendulabirtok (2),darált keksz (2),dzsemfix (2),penne (2),magyarprovence (2),nyaralás (2),Édességek (2),knorr (2),zserbó (2),keményítő (2),pasztilla (2),aszalt szilva (2),zselatin (2),kuglóf (2),meggybefőtt (2),ehető ajándékok (2),aszalt paradicsom (2),zöldborsó (2),tejszínhab (2),pompos (2),pesto (2),teljes kiőrlésű liszt (2),zsömle (2),smoothie (2),turmix (2),pálinka (2),pizzagolyó (2),sűrített tej (2),piskótatekercs (2),amerikai palacsinta (2),cukormáz (2),bukta (2),majoranna (2),feta sajt (2),szerecsendió (2),alaplé (2),grillcsirke (2),promóció (2),sütipecsét (2),gyerekek (2),alkohol (2),feta (2),balzsamecet (2),salsa szósz (2),gyümölcsrizs (2),linzertészta (2),juhtúró (2),gyümölcskosárka (2),hamburger (2),oreo keksz (2),kókusztej (2),Gyors muffinok (2),készülődés (2),curry (2),fehér csokoládé (2),cheesecake brownie (2),csokikrém (2),olajbogyó (2),tésztasaláta (2),füstölt sajt (2),ananász (2),bab (2),gyors vacsorák (2),zsemlemorzsa (2),mogyorókrém (2),lime (2),töltött tojás (2),vodka (2),narancslekvár (1),tejcsoki (1),rumaroma (1),pillecukor (1),narancslé (1),besamel mártás (1),aranygaluska (1),denevér (1),vörös áfonya (1),karfiol (1),puncs puding (1),lila hagyma (1),gorgonzola (1),császármorzsa (1),kevert (1),vaníliarúd (1),rizskoch (1),raffaello (1),sárgarépa (1),fehérrépa (1),citromlé (1),avokádó (1),húsleves alaplé (1),bodza (1),tejberizs (1),zeller (1),karalábé (1),vanília puding (1),baileys (1),mézeskalács fűszer (1),pirítós (1),körözött (1),saj (1),kenyér (1),bodzaszörp (1),churros (1),gesztenye massza (1),fügelekvár (1),szörp (1),graham liszt (1),mexikói alap (1),blondie (1),szóda (1),vanília kivonat (1),barna cukor (1),édesség (1),háztartásikeksz (1),mézeskalácsfűszer (1),főzőkrém (1),aszaltbarack (1),vajkrém (1),zödfűszer (1),trnd (1),knorr 100%természetesalapok (1),moszonló (1),chilis bab (1),masni (1),kávélikőr (1),monoszló (1),barackpálinka (1),bolognai (1),knorr 100% természetes alapok (1),kruton (1),vaníliás pudingpor (1),krumplilángos (1),gnocchi (1),ehetőajándék (1),töltött krumpli (1),méteres kalács (1),túrós táska (1),kakaóscsiga (1),hidegtálak (1),lasagne tészta (1),szilvalekvár (1),bögrés sütemény (1),erőspaprika (1),füge (1),bögrés süti (1),mogyoróvaj (1),túró rudi (1),fagylalt (1),fagyi (1),jégkrém (1),aszaltgyümölcs (1),sütésnélkül (1),túrós batyu (1),aprósüti (1),kiszúró (1),aszaltsárgabarack (1),kínai (1),szójaszósz (1),bögrés (1),hawaii (1),olaszrizling (1),hamburgerhús (1),ketchup (1),eperszósz (1),mákosguba (1),Vendégvárók (1),habfixáló (1),street food (1),zselé (1),tavasz (1),kelt tészta (1),sztrapacska (1),péksütemény (1),Anyák Napja (1),grillkolbász (1),Ráérős reggelik (1),ciabatta (1),teszínhab (1),savanyúság (1),kovászos uborka (1),gyömölcs (1),csokiszósz (1),velence (1),pizzafeltét (1),paradicsomkonzerv (1),kapcsolat (1),koriander (1),ballagás (1),szülinap (1),ételfesték (1),tahini (1),bevonat (1),muffinok (1),krém (1),smarties (1),csokiskeksz (1),töltött hús (1),cookies (1),csokissüti (1),reggeli (1),vacsora (1),töltelék (1),hús (1),író (1),daráltkeksz (1),pizzás csiga (1),kuszkusz (1),karaj (1),munkaebéd (1),quesadilla (1),chorizo (1),zöldbab (1),képviselőfánk (1),penne (1),sonkatekercs (1),áfonyalekvár (1),töltött karaj (1),gyümölcslé (1),koktél (1),nachos (1),jalapeno (1),borkóstoló (1),képviselő fánk (1),rukkola (1),buli (1),grillezés (1),szalonnasütés (1),kifli (1),dekoráció (1),jelmez (1),mákos guba (1),krumplifánk (1),zeller (1),tárkony (1),gumicukor (1),szósz (1),almáspite (1),meggylekvár (1),tökfaragás (1),sütögetés (1),salsa (1),olíva bogyó (1),sós aprósütemények (1),aprósütemények (1),fatörzs (1),zöldségkeverék (1),hab (1),bejgli (1),étcsokokoládé (1),gesztenyemassza (1),majonézes burgonya (1),franciasaláta (1),ebédmenü (1),karácsonyi ebéd (1),főétel (1),desszert (1),kandírozott gyümölcs (1),aszalvány (1),barbérlevél (1),kandírozott narancshéj (1),steak burgonya (1),rántott tök (1),rántott (1),ősz (1),SAD! (1),VKF (1),pulykamell (1),panírozás (1),panír (1),lecsó (1),bográcsozás (1),csilipaprika (1),csokipasztilla (1),hámozott paradicsom (1),bagett (1),túrókrém (1),köret (1),kacsa (1),kacsacomb (1),párolt lilakáposzta (1),ecet (1),köménymag (1),lilakáposzta (1),sajtos roló (1),kakaós csiga (1),ragu (1),krumplipüré (1),sertéslapocka (1),sertés (1),vörösbor (1),lapocka (1),szaloncukor (1)

Utolsó kommentek