Egyik nap megkértem Gy.-t, hogy a munkahelye melletti piacról hozzon nekem egy kevés medvehagymát. Tudhattam volna, hogy a keveset ő máshogy értelmezi, de valahogy úgy voltam vele, hogy csak megoldja. Tény, hogy megoldotta, hatalmas tripla csokorral állított haza. Mondtam neki, hogy ez így nagyon kedves tőle, de mit fogok csinálni ekkora adaggal. Kész recept ugyanis nem volt egy darab sem a fejemben, csak a szezonja miatt szerettem volna egy keveset. Azt már tudjátok rólam, hogy kidobni nagyon nem szeretek semmit, így rögtön elkezdtem agyalni, hogy mivel is társíthatnám a medvehagymát. Így jött a képbe a túró, a paradicsom és a kolbász. Szerintem nagyon jó kis vacsi recept, ha van kedvetek, próbáljátok ki bátran! :)
Hozzávalók:
1 csomag leveles tészta
25 dkg túró
1 kis doboz tejföl
1 kis csokor medvehagyma
1 kk só, frissen őrölt bors
5-10 dkg kolbász
2 paradicsom
5-10 dkg sajt
pici liszt a nyújtáshoz
Elkészítés:
A sütőt melegítsd elő 200 fokra és bélelj ki sütőpapírral egy nagy tepsit.
A túrót keverd össze a tejföllel. Ízesítsd sóval, borssal.
A medvehagymát vágd apróra és add a túrós masszához.
A tésztát lisztezett deszkán nyújtsd tepsi méretűre, majd terítsd is bele a tepsibe. Szurkáld meg itt-ott villával, hogy ne púposodjon fel majd sütés közben.
Kend meg a medvehagymás krémmel az egészet.
A kolbászt és a paradicsomot szeleteld fel, majd szórd rá a lepényre.
Végül reszelj rá sajtot, majd mehet is a sütőbe.
Süsd kb. 12 percig, majd adj neki még 3 perc légkeverést, hogy kissé megpiruljon a lepény.
Ha kész, szeleteld fel és tálald friss salátával.
Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.
Utolsó kommentek