Barackos fánk

Minden fesztiválon nyálcsorgatva nézegetem a gyönyörűen feldíszített, cukormázas fincsi fánkcsodákat, de mikor az ártáblára téved a szemem, rögtön lebeszélem magamat a túlárazott édességről. Ilyenkor elhatározom, hogy bemegyek a közeli szupermarketbe és veszek vagy 10 darabot 1 fesztiválos áráért. Aztán persze a boltban is lebeszélem magam, lévén nem a legegészségesebb péksütiről van szó, majd fogadkozom, hogy otthon sütök egy nagy adagot. Évente egyszer, a farsangi időszakban sort is kerítek rá, úgyhogy jöjjön egy klasszik recept. :D  

liszt élesztő tej cukor joghurt tojás olaj baracklekvár lekvár fánk farsang édességek

Hozzávalók:

55 dkg liszt

1 kocka friss élesztő

1 dl tej

1 kk+2 púpos ek cukor

1 csapott mk só

2 dl joghurt

2 tojás

1 ek olaj

kb. 3 dl olaj a sütéshez

baracklekvár

liszt élesztő tej cukor joghurt tojás olaj baracklekvár lekvár fánk farsang édességek

Elkészítés:

Kelttészta készítésénél fontos, hogy minden alapanyagot langyosan használjunk fel, ezért én mindig kiveszem az alapanyagokat a hűtőből 1-2 órával azelőtt, mielőtt elkezdenék dolgozni.

Elsőként a langyos tejbe szórd bele az 1 kk cukrot, majd morzsold bele az élesztőt is. Tedd félre, míg felfut.

Közben a lisztet szitáld egy nagy tálba, sózd meg, és add hozzá a 2 evőkanál cukrot.

Mehet a felfuttatott élesztő is, majd a tojás, a joghurt és az 1 ek olaj is.

Dolgozd össze jó alaposan a hozzávalókat, majd letakarva, meleg helyen keleszd egy bő órát.

Ha kb. a duplájára nőtt, lisztezett deszkán nyújtsd 1-2 cm vastagra a tésztát, majd egy nagyobb pohárral vagy egy pogácsa szaggatóval szúrd ki a fánkokat.

Sorakoztasd egy tálcára őket, majd letakarva keleszd további 15 percig a fánkokat.

Forró olajban süsd mindkét oldalukat 1-2 percig, míg aranybarnák nem lesznek.

Egy vékony csövű habzsák segítségével tölsd meg a fánkokat fincsi lekvárral. Persze azt is lehet, hogy mellé kínálod a lekvárt és mindenki kanalaz egy keveset (vagy sokat) a fánkok tetejére. 

Tálalás előtt szórd meg őket porcukorral.  

liszt élesztő tej cukor joghurt tojás olaj baracklekvár lekvár fánk farsang édességek

Ha tetszett a bejegyzés, nézz körül facebookon és instagramon is.

További fánk recepteket itt találsz:

Csörögefánk

Túrófánk

Mama ünnepi képviselőfánkja

Csokoládés-narancsos fánk

Churros

2 Tovább

Mozaik saláta

Télen sokaknak hiányozhatnak a friss zöldségek, saláták. Hiába roskadoznak a szupermarketek polcai az import paradicsomtól, uborkától, paprikától, az ízük meg sem közelíti a hazai idényzöldségekét. Jobb híján ilyenkor maradok a répánál, káposztánál, almánál, céklánál és őket variálom a salátáinkba. Nagy előnyük, hogy - a nyáriakkal ellentétben - 1-2 napot simán kibírnak a hűtőszekrényben az élvezeti értékük csökkenése nélkül. Egy jól záródó edényben akár a munkába is magunkkal vihető. Friss péksüteménnyel, esetleg egy kis roston sült csirkével príma ebéd lesz belőle.

káposzta répa kukorica hagyma saláta gyors vacsorák hidegtál hidegtálak

Hozzávalók:

1 kisebb fehér káposzta fele

2 sárgarépa

1 doboz konzerv kukorica

1 db hagyma

só, bors

1 nagy doboz tejföl

1 kis tubus majonéz

káposzta répa kukorica hagyma saláta gyors vacsorák hidegtál hidegtálak

Elkészítés:

A zöldségeket pucold meg, majd vágd csíkokra. Esetleg a répát és a káposztát nagy lyukú reszelőn is lereszelheted.

Öntsd a zöldségeket egy nagy tálba, majd add hozzá a lecsöpögtetett kukoricát is.

Az öntethez a tejfölt keverd össze a majonézzel, majd ízesítsd sóval, borssal ízlés szerint.

Öntsd a zöldségekhez, majd jó alaposan forgasd össze az egészet.

Behűtve tálald.

káposzta répa kukorica hagyma saláta gyors vacsorák hidegtál hidegtálak

Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.

0 Tovább

Meggyes brownie

Imádom az édeset a savanykással vegyíteni, így mi is lehetne számomra tökéletesebb választás, mint a tömény, cukros, csokoládés, ragacsos brownie-t felturbózni egy kevés pikáns meggyel. Szuper összhangba kerül így szerintem a fincsi csokika és a gyümölcs.

Egyébként január elején, a csillámporos ünnepek után mindig nagyon távolinak tűnik nekem a tavasz eljövetele. Most azonban annyira gyorsan peregnek a napok Mr. Baba miatt, hogy lassan itt van január vége. Egyre gyorsabban közeledünk tehát a cseresznye és a meggy szezon felé, szóval kitartás, mert lassan a tavaly elrakott fagyasztott gyümik és befőttek helyett, végre friss hozzávalókból süthetünk! Én már alig várom! És Ti? :) 

meggy brownie édességek étcsokoládé étcsoki csoki csokoládé liszt cukor kakaópor tojás

Hozzávalók:

4 tojás

20 dkg cukor

20 dkg vaj

15 dkg liszt

2 ek jó minőségű kakaópor

15 dkg étcsokoládé

fél üveg meggybefőtt

meggy brownie édességek étcsokoládé étcsoki csoki csokoládé liszt cukor kakaópor tojás

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 180 fokra és készíts elő egy sütőpapírral kibélelt közepes méretű tepsit. 

Törd kockákra az étcsokit, majd gőz felett olvaszd össze a vajjal.

A tojást keverd habosra a cukorral.

A lisztet és a kakaóport dolgozd össze, majd szitáld a tojásos-cukros keverékbe.

Ezt követően öntsd a masszához az olvasztott csokiszószt is.

Jó alaposan keverd bele a tésztába, majd az egészet egyengesd a tepsibe.

Szórd meg a fincsi meggyel, majd süsd kb. 20 percig. Akkor jó, ha kívül már ropogós, de belül még kissé ragacsos a sütike.

meggy brownie édességek étcsokoládé étcsoki csoki csokoládé liszt cukor kakaópor tojás

Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.

0 Tovább

Amerikai csokis rakott palacsinta

Ismeritek a babacsintát? Ha nem, akkor elmondom, hogy a babacsinta a hozzátáplálás elején a baba számára már ehető alapanyagokból készített palacsinta. Azaz NEM a posztban szereplő recept. :D Az a papacsinta és a mamacsinta. De hogyan jön a képbe mégis a babacsinta? Hát elmesélem! Szegény ded ugyanis minden reggelinél ácsingózó tekinteteket vet a fincsi péksütijeinkre, gofrinkra, palacsintánkra (stb.), így neki is ki kellett találnunk valamit, amit a kis etetőszékében ő is szívesen falatozik. (Lévén a babakekszen és a kölesgolyón túl is van élet...legalábbis azt mondják. :D) A fentiek miatt jött a képbe a babacsinta. Egy pici banánt (vagy más gyümölcsöt) összekever az ember 7 gabonás péppel vagy zabpehellyel, esetleg liszttel, majd kisüti egy kevés olajon. A már tojást (vagy legalábbis a sárgáját), joghurtot evő babáknál, persze az utóbbiak is mehetnek, így még jobban fog hasonlítani a babacsinta a felnőtt változathoz.

Most, hogy már mindenki tudja, hogy mi is a babacsinta, jöjjön az egyik kedvenc reggelink, az egyáltalán nem egészséges, felnőtt, csokis, amerikai palacsinta, melyet nem kis bűntudattal falatozunk a szent ded előtt.

ráérős reggelik banán nutella palacsinta amerikai palacsinta vaj liszt kakaópor kakaó tojás tej citromlé barnacukor olaj

Hozzávalók:

20 dkg liszt

fél csomag sütőpor

2 púpos ek cukrozatlan kakaó

1 tojás

5 dkg vaj

5 dkg barna cukor

4 dl tej

1 kk citromlé

pici olaj

nutella, banán, porcukor a tálaláshoz

ráérős reggelik banán nutella palacsinta amerikai palacsinta vaj liszt kakaópor kakaó tojás tej citromlé barnacukor olaj

Elkészítés:

A tojást dolgozd össze a cukorral, majd add hozzá a tejet, a citromlét és az olvasztott vajat.

A lisztet keverd össze a sütőporral és a kakaóval, majd add az előzőekhez.

Szeleteld vékony karikákra a banánt, készítsd elő a nutellát.

Kend meg pár csepp olajjal a serpenyőt és közepes lángon süsd meg a palacsintákat.

1 palacsintához kb. 1 kisebb merőkanálnyi tésztát adagolj.

Ha megsültek a palacsinták, kend meg őket nutellával és retegezd banánnal. A legfelsőt szórd meg porcukorral. 

ráérős reggelik banán nutella palacsinta amerikai palacsinta vaj liszt kakaópor kakaó tojás tej citromlé barnacukor olaj

Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.

0 Tovább

Zöldborsó krémleves

2016-os sztori következik, ennek a levesnek ugyanis ilyen régi története van. :) 

Mikor kb. 1,5 évvel ezelőtt elmondtam a kollégáimnak, hogy Mr. Baba úton van, nagyon örült neki mindenki. (Egyébként el sem hiszem, hogy ennyi idő eltelt azóta.) Próbáltak kímélni és együtt izgultak velem. Persze mindenki a maga módján. Az egyik barátnőm például nagyon cukin egy befőttes üveggel a kezében jelent meg a reggeli "meetingen". Hirtelen nem is tudtam hova tenni a dolgot, de aztán kifejtette, hogy a szervezetemnek most nagyon sok vitaminra van szüksége, így nekiállt és készített nekem egy nagy adag borsó krémlevest. A hab a tortán a szintén házi készítésű sajtos kruton volt. :) Nagyon meghatódtam, aztán pedig jól beeédeltem a finom levesből.

A napokban jutott eszembe ez a sztori, így nem is kellett tovább gondolkodnom, máris tudtam, hogy mi kerül az asztalra. 
zöldborsó borsó krumpli leves fincsi ebédek só bors sajt tejszín citrom petrezselyem kruton kenyér olívaolajHozzávalók:

750 g zöldborsó

2 közepes krumpli

1,5 l víz

2 dl tejszín

2 leveskocka

1 csapott ek só

őrölt bors

1 citrom

1 csokor petrezselyem

zöldborsó borsó krumpli leves fincsi ebédek só bors sajt tejszín citrom petrezselyem kruton kenyér olívaolaj

Elkészítés:

A krumplit pucold meg, majd vágd kockákra.

A borsóval és a petrezselyemmel együtt dobd egy nagy fazékba, majd öntsd fel vízzel. 

Morzsold hozzá a leveskockát, ízesítsd sóval borssal.

Főzd puhára a zöldségeket.

Ha kész, turmixold össze, majd fokozatosan öntsd hozzá a tejszínt.

Forrald össze a levest.

Végül ízesítsd a citrom levével.

zöldborsó borsó krumpli leves fincsi ebédek só bors sajt tejszín citrom petrezselyem kruton kenyér olívaolaj

Tipp: Tálald sajtos krutonnal. Ehhez vágd kisebb darabokra a szikkadt pékárut. Locsold meg bőven olívaolajjal, sózd, borsozd és reszelj rá sajtot. Süsd 180 fokon kb. 10 percig.  

Egy kevés tejszínt és citromlevet is locsolhatsz díszítésként és ízesítésként a levesre. Sőt, petrezselyemmel is megszórhatod.

Ha uncsinak tartod a petrezselymet, mentát is adhatsz hozzá. Nagyon üde ízt ad neki, feldobja a levest.

zöldborsó borsó krumpli leves fincsi ebédek só bors sajt tejszín citrom petrezselyem kruton kenyér olívaolaj

Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.

0 Tovább

Szilvalekváros bukta labdák

Mivel nagyon sok gyümölcsöt termeszt mindkét Nagypapám, így elkerülhetetlen, hogy nyaranta tetemes mennyiségű lekvárt főzzünk be és többszáz (ténylegesen) üvegnyi befőttet tegyünk el családilag. Az már más kérdés, hogy a mi 50 nm-es lakótelepi lakásunk miként nyeli el ezt a sok finomságot, a lényeg, hogy ne vesszen kárba semmi. Az egyetlen dolog, amire nem vállalkozom a szilvalekvár főzés. Ez marad Szabó Papa kiváltsága, hiszen ő mindenféle dzsemfix és hozzáadott cukor nélkül kevergeti hosszú órákon keresztül az érett gyümölcsöt. Ez lesz ám az igazi Nagypapa/Nagymama lekvárja. :) Nem tudom, hogy én valaha abszolválom-e ezt a szintet, meglátjuk. Addig is Papa lekvárjával töltöm, a Mama receptje alapján készült buktát. :) 

tej élesztő tojás liszt tejföl vaj cukor szilva szilvalekvár ráérős reggelik kelttészta édességek bukta

Hozzávalók:

3 dl langyos tej

1 kocka friss élesztő

2 ek cukor

1 tojás

1 csipet só

2 ek tejföl

8 dkg margarin

fél kg liszt

1 üveg szilva lekvár

olvasztott vaj

tej élesztő tojás liszt tejföl vaj cukor szilva szilvalekvár ráérős reggelik kelttészta édességek bukta

Elkészítés:

Minden hozzávalót langyosan használunk fel. Érdemes akár már előző este elővenni az alapanyagokat, hogy szobahőmérsékletűek legyenek.

Elsőként az élesztőt futtasd fel a langyos tejben. Adj hozzá egy pici cukrot is.

Közben egy nagy tálba mérd ki a többi alapanyagot, majd ha az élesztő felfutott, öntsd hozzá az előzőekhez.

Gyúrd össze a tésztát, majd meleg helyen, letakarva keleszd duplájára. (Kb. 1 óra kell neki.)

Lisztezett deszkán nyújtsd kb. 1 cm vastagságúra, négyzet alakúra a tésztát.

Oszd kb. 10*10 cm-es négyzetekre, majd tegyél mindegyik közepébe  1-1 ek lekvárt.

Hajtsd be a csücsköket és formázd gombóc alakúra.

A sütőt melegítsd elő 180 fokra és készíts elő egy kivajazott, kilisztezett tepsit.

A bukta labdákat sorakoztasd szorosan egymás mellé. A tetejüket és az oldalaikat - ahol egymáshoz érnek - kend le olvasztott vajjal.

Süsd kb. 25 percig, míg aranybarnák nem lesznek.

tej élesztő tojás liszt tejföl vaj cukor szilva szilvalekvár ráérős reggelik kelttészta édességek bukta

Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.

0 Tovább

Reggeli Ragacsos muffin

Január a nagy fogadalmak hónapja. Szilveszterkor ugyanis legtöbbünk átgondolja az előző évet és kitűz maga elé egy-két-há-négy (és a többi) szerencsésebb esetben reális célt. Idén nálunk valahogy az évértékelés és a fogadkozás kimaradt, hisz épp azzal voltunk elfoglalva éjfél előtt 2 perccel, hogy sikerüljön hatástalanítani a 8 hónapos atombombát. (Értsd: Átteleportálni az ágyába, úgy, hogy amint a dagi popója a saját hiperszuper matracához ér, ne ébredjen fel.) A sikeres hadművelet után irdaltunk vissza a hálószobába, hogy elcsípjük az M1-en a himnuszt, megigyuk a kötelező körös pezsgőt, majd dőltünk is be az ágyba, lévén sosem lehet tudni, hogy Mr. Atombomba már 20 perc után élesíti-e a lőszereit. A fenti közjáték miatt eszünkbe sem jutott bármit is megfogadni, de ha Te szilveszteri fogadalomként egy kicsit egészségesebb életmód irányába szeretnél elindulni, kezdd az alábbi muffinnal. :)

tojás joghurt olaj zabpehely méz gyors muffinok muffin szódabikarbóna sütőpor teljes kiőrlésű liszt barack sárgabarack lekvár édességek dió

Hozzávalók:

2 tojás

1 kis doboz natúr joghurt

0,5 dl olaj

1 nagyobb banán

4 ek méz

200 g teljes kiőrlésű liszt

50 g zabpehely+egy kicsi a muffinok tetejére

fél csomag sütőpor

1 kk szódabikarbóna

1 marék dió

sárgabarack vagy cukrozatlan sárgabarack lekvár tölteléknek

tojás joghurt olaj zabpehely méz gyors muffinok muffin szódabikarbóna sütőpor teljes kiőrlésű liszt barack sárgabarack lekvár édességek dió

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 180 fokra és készítsd elő a muffin formádat.

Keverd össze a tojást a joghurttal, az olajjal, majd törd bele a banánt. 

Csurgasd hozzá a mézet is. 

A lisztet dolgozd össze a sütőporral, szódabikarbónával, zabpehellyel, majd forgasd az előző keverékhez.

A diót darabold fel és ez is mehet az előzőekhez.

Adagolj 1-1 evőkanálnyi tésztát a muffin formákba, majd helyezz rá egy fél sárgabarackot vagy egy kiskanálnyi lekvárt.

Önts még egy kis tésztát a barackok/lekvár tetejére, majd szórd meg zabpehellyel és egy kis maradék durvára tört dióval.

Süsd 25-30 percig a muffinokat. 

tojás joghurt olaj zabpehely méz gyors muffinok muffin szódabikarbóna sütőpor teljes kiőrlésű liszt barack sárgabarack lekvár édességek dió

Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.

0 Tovább

Kedvenc mártogatós: a Hummusz

Az avokádó krém mellett nagy kedvencem a hummusz. Elég gyakran készítek magamnak és nagy szerencsémre Gy. nem igazán van oda az ilyesmikért. Ő a hagyományos, magyaros, pirospaprikás, hagymás körözött vonalon mozog, úgyhogy ez a finomság általában megmarad nekem. Imádom reggelire piritósra kenve vagy vendégváróként sok-sok finom zöldséggel, olajbogyóval, pitával körítve. Persze ezer és egyféle recept létezik, de az alapja mindenképp csicseriborsó, tahini, olívaolaj és citromlé. Engem ez a keleti ízvilág totálisan levesz a lábamról, így sosem tudok eleget készíteni belőle. Főleg így a karácsonyi nagy eszem-iszom után tartom jó választásnak, mikor nem vágyik az ember 6 fogásos vacsorákra, de azért jól esik csipegetni valamit. 

csicseriborsó tahini mártogatós vendégvárók ráérős reggelik citrom olívaolaj fokhagyma

Hozzávalók:

1 üveg/konzerv csicseriborsó (450 g)

1 kisebb citrom leve

2 kisebb gerezd fokhagyma

2 ek tahini (szezámpaszta)

1/2 dl olívaolaj

1 kk só, őrölt bors

csicseriborsó tahini mártogatós vendégvárók ráérős reggelik citrom olívaolaj fokhagyma

Elkészítés:

A csicseriborsót, az olívaolajat és a foghagymát pürésítsd botmixerrel, majd facsard hozzá a citrom levét.

Sózd, borsozd és add hozzá a tahinit is. Dolgozd össze az egészet.

Tálaláskor locsold meg egy kevés olívaolajjal.

Vágj fel minél többféle zöldséget, készíts elő olajbogyót, pitakenyeret, esetleg egy kevés sülthúst és már ehetitek is.

csicseriborsó tahini mártogatós vendégvárók ráérős reggelik citrom olívaolaj fokhagyma

Tipp: Ha sima csicseriborsót szeretnétek használni, akkor előző este áztassátok be, majd szódabikarbónás (egy csipet) vízbe főzzétek, míg megpuhul. 

Az egyedüli kicsit nehezebben beszerezhető hozzávaló a tahini. Annak ellenére, hogy Gy. nincs oda a hummuszért (bár ezt akkor még nem tudta) számtalanszor ellátogatott a körút egyik üzletébe, hogy beszerezze nekem. Az eladók mindig azt javasolták neki, hogy jöjjön vissza egy hét múlva, addigra lesz. Ezt játszották 1-2 hónapig, és egyszer csak tényleg lett. :) Azóta már nem olyan macerás beszerezni, mert az Urániánál nyílt egy nagy, keleti élelmiszerbolt és ott mindig tartanak. Annak aki egy kicsit is nyitott erre az ízvílágra - és persze, meg tudja oldani - érdemes ellátogatnia, mert igazi élmény válogatni a különböző élelmiszerek között. 

csicseriborsó tahini mártogatós vendégvárók ráérős reggelik citrom olívaolaj fokhagyma

Ha tetszett a bejegyzés, nézz be facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb, finomabbnál-finomabb receptekről sem. 

0 Tovább

Kató Mama-féle almás pite

Na, ez az almás, amire azt mondjuk, hogy az igazi "nagymama almáspitéje". Isteni tészta, szuper töltelék. Nem véletlen, hogy a recept még a dédnagymamámtól származik. Nagyon durva egyébként belegondolni, hogy ez a süti 100 éve is egy király édesség volt és most is lehengerel mindenkit. Na jó, a modern mindenmentes vonulatot nem hozza, de who cares? Nem is ezt várjuk tőle, hanem , hogy feldobjon egy maihoz hasonló januári - számomra borzasztóan depressziós, karácsonyt temető - napot.   

alma liszt tojás fahéj cukor tejföl vaj zsír

Hozzávalók a tésztához:

30 dkg liszt

12 dkg vaj vagy 10 dkg zsír

1 egész tojás

1 kanál tejfel

csipetnyi só

Hozzávalók a töltelékhez:

1 kg alma

10 dkg cukor

fahéj

alma liszt tojás fahéj cukor tejföl vaj zsír

Elkészítés:

Az alapanyagokat gyorsan összegyúrjuk, két lapban kinyújtjuk.

A nagyobbik lapot tepsire tesszük, s egy marék dióval, vagy finom morzsával meghintjük, rákenjük az almatölteléket, majd ráhelyezzük a másik lapot, tetejét tejjel vagy tojással megkenjük és megsütjük.

Sütés után deszkára borítjuk, kockára vágjuk, cukorral meghintjük.

Melegen tálaljuk. 

Töltelék: 1 kg almát magházától megtisztítunk, legyalulunk, 10 dkg cukorral addig párolunk, amíg a levét elfőtte. Fahéjjal ízesítjük, hidegen kenjük a tésztára.

alma liszt tojás fahéj cukor tejföl vaj zsír

Tipp: Ezt az összetételű tésztát, használhatjuk cseresznyés vagy meggyesbélesnek is.

Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.

0 Tovább

Főzni jó sütni még jobb

blogavatar

Sziasztok, Dóri vagyok a blog írója. Ha olyan recepteket és ötleteket keresel, amiket könnyen, gyorsan, kevés tapasztalattal is el tudsz készíteni, olvass tovább! Vigyázat, desszertek túlerőben! :) Jó sütés-főzést!

Legfrissebb bejegyzések

Címkefelhő

édességek (153),tojás (113),liszt (101),cukor (97),vaj (71),tej (59),vendégvárók (47),tejföl (46),karácsony (43),fincsi ebédek (43),sütőpor (41),joghurt (41),hagyma (40),citrom (40),sajt (39),advent (38),ráérős reggelik (37),adventi naptár (36),paradicsom (35),habtejszín (35),csokoládé (34),kakaópor (34),túró (32),fahéj (32),olaj (31),narancs (30),fokhagyma (29),rohanós vacsorák (29),tejszín (28),bazsalikom (27),eper (27),barack (26),porcukor (25),krumpli (25),meggy (24),gyors muffinok (24),leveles tészta (23),vaníliás cukor (23),sonka (22),mascarpone (21),vanília (21),csoki (21),étcsokoládé (20),dió (20),pohárkrémek (19),húsvét (19),(18),lekvár (17),répa (17),élesztő (17),ribizli (16),alma (16),keksz (16),leves (15),málna (15),saláta (14),kakaó (13),szeder (13),snidling (13),őszibarack (13),szegfűszeg (12),fehércsoki (12),pite (12),petrezselyem (12),oregánó (12),sárgabarack (12),krémsajt (12),piskóta (11),gyümölcs (11),kolbász (11),paradicsomszósz (11),puding (11),kukorica (11),paprika (10),bors (10),muffin (10),csirkemell (10),étcsoki (10),bonbon (10),zöldfűszer (10),lilahagyma (9),olívaolaj (9),brownie (9),tészta (9),majonéz (9),rozmaring (9),kókusz (9),póréhagyma (8),áfonya (8),halloween (8),krémleves (8),görög joghurt (8),méz (8),mustár (8),sütőtök (8),spenót (8),rétes (8),zabpehely (8),dekorcukor (8),sajtkrém (8),gasztroajándék (7),medvehagyma (7),kelttészta (7),újhagyma (7),banán (7),torta (7),szilva (7),mák (7),ánizs (6),rugelach (6),chili (6),bor (6),farsang (6),baracklekvár (6),trüffel (6),kaliforniai paprika (6),palacsinta (6),kókuszreszelék (6),fánk (6),aszalt áfonya (6),cseresznye (6),ricotta (6),marcipán (5),fehércsokoládé (5),nutella (5),hidegtál (5),likőr (5),pogácsa (5),olívabogyó (5),tök (5),gyorsvacsi (5),tejcsokoládé (5),szalonna (5),réteslap (5),pizza (5),uborka (5),fehérbor (5),csoki pasztilla (5),babapiskóta (4),sajttorta (4),cheesecake (4),menta (4),mogyoró (4),zabkeksz (4),szalámi (4),erdei gyümölcs (4),körte (4),barnacukor (4),mandula (4),kávé (4),borsó (4),cukkini (4),anyák napja (4),zselatinfix (4),bacon (4),gyümölcskenyér (4),kivi (4),rizs (4),kandírozott narancs (4),mandarin (4),valentin-nap (4),zöldség (4),csirke (4),káposzta (4),gofri (3),aprósütemény (3),Rohanós vacsorák (3),virsli (3),kefír (3),mártogatós (3),befőzés (3),fondant (3),mexikói (3),szilveszter (3),mozzarella (3),tócsni (3),burgonya (3),eperlekvár (3),linzer (3),víz (3),tortazselé (3),étkezési keményítő (3),blogkóstoló (3),pirospaprika (3),cékla (3),levendula (3),szezámmag (3),aszalt gyümölcs (3),szódabikarbóna (3),citromfű (3),mézeskalács (3),lekvárfőzés (3),rum (3),fetasajt (3),kalács (3),ehető ajándék (3),brokkoli (3),lasagne (3),gesztenye (3),csiga (3),torma (3),mézeskalács fűszerkeverék (3),lepény (3),chili paprika (3),tortilla (3),vöröshagyma (3),darált hús (3),búzadara (3),pizzaszósz (3),besamel (3),csicseriborsó (3),aszalt szilva (2),olajbogyó (2),vanília aroma (2),ananász (2),pálinka (2),sűrített tej (2),bukta (2),turmix (2),gyors vacsorák (2),zsemlemorzsa (2),zselatin (2),knorr (2),salsa szósz (2),penne (2),pasztilla (2),amerikai palacsinta (2),meggybefőtt (2),promóció (2),szerecsendió (2),nyaralás (2),alaplé (2),dzsemfix (2),parmezán (2),pompos (2),keményítő (2),margarin (2),grillcsirke (2),teljes kiőrlésű liszt (2),müzli (2),majoranna (2),görögjoghurt (2),smoothie (2),tejszínhab (2),készülődés (2),gyerekek (2),bab (2),ehető ajándékok (2),Gyors muffinok (2),sütipecsét (2),gyümölcskosárka (2),zöldborsó (2),mozarella (2),darált keksz (2),feta (2),kávétejszín (2),mogyorókrém (2),tésztasaláta (2),csokikrém (2),füstölt sajt (2),curry (2),kókusztej (2),cheesecake brownie (2),alkohol (2),mazsola (2),cukormáz (2),töltött tojás (2),lime (2),pizzagolyó (2),zserbó (2),hamburger (2),kuglóf (2),zsömle (2),juhtúró (2),levendulabirtok (2),Édességek (2),magyarprovence (2),piskótatekercs (2),oreo keksz (2),linzertészta (2),aszalt paradicsom (2),pesto (2),zsír (2),feta sajt (2),balzsamecet (2),vaníliarúd (1),körözött (1),fehérrépa (1),narancslé (1),gesztenyemassza (1),karalábé (1),pirítós (1),hab (1),bejgli (1),zeller (1),húsleves alaplé (1),avokádó (1),pillecukor (1),vörös áfonya (1),baileys (1),churros (1),rumaroma (1),kevert (1),étcsokokoládé (1),szaloncukor (1),sárgarépa (1),rizskoch (1),karfiol (1),graham liszt (1),knorr 100%természetesalapok (1),trnd (1),barackpálinka (1),kruton (1),gyümölcsrizs (1),fehér csokoládé (1),chilis bab (1),masni (1),erőspaprika (1),ehetőajándék (1),császármorzsa (1),gesztenye massza (1),moszonló (1),kenyér (1),citromlé (1),vanília kivonat (1),lila hagyma (1),narancslekvár (1),gorgonzola (1),denevér (1),saj (1),mogyoróvaj (1),kiszúró (1),aprósüti (1),vodka (1),főzőkrém (1),raffaello (1),fatörzs (1),mézeskalács fűszer (1),édesség (1),monoszló (1),aszaltsárgabarack (1),töltött krumpli (1),hidegtálak (1),kávélikőr (1),kakaóscsiga (1),kínai (1),túró rudi (1),lasagne tészta (1),fügelekvár (1),bögrés (1),aranygaluska (1),bögrés sütemény (1),szilvalekvár (1),mexikói alap (1),füge (1),szójaszósz (1),fagyi (1),bolognai (1),zödfűszer (1),szóda (1),aszaltbarack (1),aszaltgyümölcs (1),knorr 100% természetes alapok (1),vajkrém (1),blondie (1),jégkrém (1),fagylalt (1),sütésnélkül (1),háztartásikeksz (1),barna cukor (1),mézeskalácsfűszer (1),besamel mártás (1),ciabatta (1),ketchup (1),street food (1),hamburgerhús (1),olaszrizling (1),mákosguba (1),eperszósz (1),zselé (1),Anyák Napja (1),kelt tészta (1),muffinok (1),tavasz (1),sztrapacska (1),grillkolbász (1),péksütemény (1),habfixáló (1),Vendégvárók (1),paradicsomkonzerv (1),kapcsolat (1),kovászos uborka (1),savanyúság (1),gyömölcs (1),teszínhab (1),tahini (1),bevonat (1),ballagás (1),Ráérős reggelik (1),koriander (1),szülinap (1),ételfesték (1),hawaii (1),krém (1),áfonyalekvár (1),csokiskeksz (1),töltött hús (1),smarties (1),cookies (1),vacsora (1),csokissüti (1),töltelék (1),hús (1),író (1),daráltkeksz (1),pizzás csiga (1),kuszkusz (1),karaj (1),munkaebéd (1),reggeli (1),quesadilla (1),képviselőfánk (1),gyümölcslé (1),zöldbab (1),penne (1),töltött karaj (1),sonkatekercs (1),koktél (1),rukkola (1),jalapeno (1),chorizo (1),nachos (1),borkóstoló (1),buli (1),képviselő fánk (1),csokiszósz (1),pizzafeltét (1),olíva bogyó (1),sütögetés (1),salsa (1),szósz (1),jelmez (1),gumicukor (1),tökfaragás (1),almáspite (1),lilakáposzta (1),ecet (1),köménymag (1),kandírozott narancshéj (1),meggylekvár (1),barbérlevél (1),dekoráció (1),kifli (1),desszert (1),főétel (1),aszalvány (1),kandírozott gyümölcs (1),majonézes burgonya (1),franciasaláta (1),ebédmenü (1),karácsonyi ebéd (1),krumplifánk (1),mákos guba (1),tárkony (1),zeller (1),aprósütemények (1),sós aprósütemények (1),párolt lilakáposzta (1),kacsa (1),panír (1),hámozott paradicsom (1),panírozás (1),rántott (1),steak burgonya (1),rántott tök (1),bagett (1),csokipasztilla (1),grillezés (1),velence (1),szalonnasütés (1),bográcsozás (1),csilipaprika (1),lecsó (1),ősz (1),SAD! (1),lapocka (1),sertés (1),vörösbor (1),kakaós csiga (1),kacsacomb (1),sajtos roló (1),sertéslapocka (1),ragu (1),VKF (1),pulykamell (1),túrókrém (1),köret (1),krumplipüré (1),zöldségkeverék (1)

Utolsó kommentek