Az előző posztomban már kiveséztük a menüt és az italokat, illetve a gyerekekkel is faragtunk tököt, majd megsütöttük a kellő mennyiségű süteményt is. Most jöhetnek a jelmezek és a dekoráció, hogy minden készen álljon a bulira. :)

Nem csak a parti kellékes boltok, hanem a szupermarketek és a nagyobb áruházak is tele vannak szeptembertől halloween-i dekor elemekkel, kiegészítőkkel, fényekkel, jelmezekkel. Október közepén már elég jó akciókat lehet kifogni. Nálunk ugyan már két óriási szatyor van tele őszi (főleg HW-s dekorokkal), de sajnos minden évben elcsábulok én is még 1-2 girlandra vagy mécsesre. Tavaly már tényleg az egész lakás tömve volt a pókos, tökös, szellemes kiegészítőkkel, úgyhogy lassan már én is belátom, hogy ennyi minden egész életünkre elég lesz. :) 

halloween vendégvárók jelmez dekoráció tök

A megfelelő hangulat eléréséhez nagyon fontosnak tartom a fényeket. Nálunk Gy. nagy led mániás, így a lakás minden egyes pontján színváltós led sorok dobják fel a bulit. Persze a gyertyák sem hiányozhatnak. Filléres megoldás, ha veszünk néhány temetői mécsest. Én a fehérre szavazok, mert kísérteties hangulatot varázsol a szobába. A töklámpás szintén kötelező elem, nélküle nem halloween buli a buli. :)

Ha már a tököknél tartunk. Nagy szerencsém van, mert Gy. Anyukája minden évben tetemes mennyiségű dísztököt termeszt. Nem kell a boltban megvásárolnom csillagászati összegekért a különleges kis tököcskéket, hanem bátran kiválogathatok néhányat a kertből. Tálra rendezve, néhány gesztenyével, teamécsessel feldobva, nagyon szép kis dísze lesz a szobának egész ősszel. Gesztenyéket, őszi terméseket átlátszó vázába is rétegezhettek, ez is jól fog mutatni.

halloween vendégvárók jelmez dekoráció tök

A bolti dekorokat mindig keverem a saját készítésű díszekkel, parti kellékekkel. Tavaly például kis szellemeket nyomtattam különböző méretekbe. Kivágtam, ráírtam a megfelelő neveket, feliratokat, majd ragasztópisztoly segítségével szívószálra illetve hurkapálcikára erősítettem őket. Hasonló kis zászlócskákat készítettem a muffinokra is. Kinyomtattam egyszerű "Happy Halloween" feliratokat, kivágtam kis csíkban, majd az előbbiekhez hasonló módon fogpiszkálóra erősítettem 1-1 papír mini tök társaságában. Ha a szellemeket és a tököket már uncsinak tartod, válassz egyéb HW-i formát. Egyik évben például fekete kartonból denevéreket vágtam ki, majd erre írtam a neveket és ezt ragasztottam a narancssárga szívószálakra.

halloween vendégvárók jelmez dekoráció tök

Szintén egyszerű és mutatós ötlet, ha poharakra (lehet akár műanyag is) rajzolsz kifaragott halloween tökökre jellemző mintákat. Töltsetek bele narancssárga italokat és tuti lesz az összhatás. (Vagy válasszatok eredetileg is narancssárga eldobhatós poharakat.) 

halloween vendégvárók jelmez dekoráció tök


Na és akkor jöhetnek végre a jelmezek. (Ezekért a képekért a lányok tuti ki fognak nyírni, úgyhogy csak néhányat mutatok! XD) Volt nálunk már minden, zombi Aranyhajtól kezdve a halott menyasszonyig. Abban egyetértünk azonban mindnyájan, hogy vicesebb ilyenkor csúnyának lenni, úgyhogy jöhet a művér és a walking dead smink mindenkire. A szalonképesebb jelmezeket pedig megtartjuk a farsangra. Magyarul a tuti recept: Válassz ki egy egyszerűbb karaktert, amihez van otthon megfelelő ruhád, kiegészítőd, majd sminkkel változtasd zombivá. :D Persze ez csak vicc, de 1 évben egyszer szerintem belefér! :)


halloween vendégvárók jelmez dekoráció tök

Remélem a fentiekből és az előző blogbejegyzésekből tudtok néhány ötletet hasznosítani és inspirálódni! Nálunk elég jól szoktak sikerülni ezek a bulik - bár ez főként a társaságon múlik - úgyhogy mindenképp érdemes egyszer belevágni egy hasonlóba. Jó szórakozást és kellemes pihenést kívánok Mindenkinek a hosszú hétvégére!

További halloween-i ötletekért kattints az alábbi linkekre:

Tippek halloween-i ételekre, italokra

Tökfaragás&Sütögetés gyerekekkel

Halloween-i sütőtökös muffin

Ha tetszett a bejegyzés, nézz körül facebookon és instagramon is.