Levendulás fehércsoki bonbon barackpálinkába áztatott őszibarackkal

Mindkét Nagymamám Anna, így a július 26. nálunk is nagy ünnepnek számít. Szabó Papáék már napokkal előre készülődnek, bevásárolnak, kertet rendeznek, takarítanak, előkészítik az ételeket, majd a nagy napon berendezik a teraszt. A kovászos uborka szinte kötelező elem, így az időjárástól függően Mama mindig bekészít egy jó nagy adagot. A nagy nap délelőttjén Papa hagymát pucol, húst aprít, majd kora délután kiköltözik a hátsó kertbe az alapanyagokkal és egy üveg vörös borral. Nagy szakértelemmel megfőzi a fincsi marha pörköltet, 6-tól pedig érkezhetnek is a vendégek. Idén sajnos különböző okokból a buli kisebb kaliberű volt, de az ajándékok és a sok szép virág persze nem hiányozhatott. A két Mamának én az alábbi különleges bonbont készítettem. Szerintem örültek neki. Isten éltesse Őket még egyszer! 

fehércsoki fehércsokoládé csoki csokoládé levendula bonbon édességek barack őszibarack pálinka barackpálinka

Hozzávalók:

1 tábla fehér csokoládé

2 kk levendula

1 kisebb őszibarack (vagy néhány szem aszalt barack)

kb. 4 cl barackpálinka

fehércsoki fehércsokoládé csoki csokoládé levendula bonbon édességek barack őszibarack pálinka barackpálinka

Elkészítés:

Elsőként a barackot hámozd meg és vágd nagyon pici darabokra. Áztasd be a pálinkába. Én kb. egy napig áztattam és így sem lett vészesen erős.

Ezt követően tördeld össze a csokit és folyamatos kevergetés mellett, vízgőz felett, olvaszd fel a csoki 2/3-át.

A többi csokoládét add hozzá a már felolvasztott masszához és keverd addig, míg egynemű lesz az egész. Szórd bele a levendulát.

A bonbonforma mélyedéseibe csöppents egy kevés levendulás csokit és szépen kend ki a formákat. Forgasd körbe és ellenőrizd, hogy mindenhol befedte-e a csoki a mélyedéseket.

Tedd hűtőbe kb 20 percre, hogy megszilárdulhasson a csokiréteg.

Vedd elő a pálinkába áztatott barackot és kanalazz minden csokival kikent mélyedésbe egy keveset.

A maradék olvasztott csokival zárd le a bonbonokat. Ha a csoki közben besűrűsödött, melegíts rá egy kicsit. 

Tedd hűtőbe a bonbonkákat, majd ha megszilárdult, pattintsd ki a formából őket. 

fehércsoki fehércsokoládé csoki csokoládé levendula bonbon édességek barack őszibarack pálinka barackpálinka

Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.

0 Tovább

Ehető ajándékok karácsonyra: Bonbonok&Trüffelek

A karácsonyi ajándékozás terén is elég nagy különbségeket látok a környezetemben. Van, ahol a "toronyórát lánccal" elve érvényesül, van ahol az iskolában már megismert módon karácsonyi húzást tartanak a családtagok. Akad, ahol "csak" a gyerekek kapnak ajándékot, illetve egyre több helyen látom, hogy előtérbe kerülnek a DIY ajándék ötletek is. Nekik, és főként az ehető ajándékok kedvelőinek hoztam mára néhány ötletet. Persze az sem baj, ha a karácsonyi asztalra készítitek el az alábbi finomságokat. Tálba rendezgetve szép dísze lesz a szobának és biztosan egyaránt szívesen csemegéznek belőle a családtagok és a vendégek is.

bonbon trüffel karácsony ehető ajándékok advent adventi naptár édességek

1. Kávé fanoknak szuper ajándék, ha készítesz egy kávés marcipános bonbont. Az a szuper benne, hogy szerintem elég könnyű összedobni és nem is kell hozzá túl sok minden.

bonbon trüffel karácsony ehető ajándékok advent adventi naptár édességek

2. A szilvapálinkás bonbont már igazi ínyenceknek ajánlom. Ráadásul a szilva és a fahéj is igazi karácsonyi alapanyag, úgyhogy a siker garantált. Persze nem árt, ha a pálinkát is szereti a megajándékozott. :)

3. Ha már a pálinkánál tartunk: szintén jó választás az alkoholos ízek kedvelőinek a rumos-meggyes házi bonbon is. Persze az édesség erősségét ti tudjátok szabályozni, azzal, hogy mennyi ideig áztatjátok a gyümölcsöt az alkoholba. Csak óvatosan! :)

4. Az egyik - szerintem - legkülönlegesebb, és egyben legfincsibb bonbon, amit eddig készítettem a chilis-tejcsokis. Hatalmas sikere volt az egész családban, úgyhogy hamarosan újra összedobom.

bonbon trüffel karácsony ehető ajándékok advent adventi naptár édességek

5. Ha maradnátok a karácsonyi ízeknél, válasszátok az áfonyás-marcipános bonbont. Az aszalt áfonya, talán kicsit kevésbé gyakori, mint az egyéb aszalványok, így biztosan mindenki örülni fog ennek a különlegességnek. Marcipánnal kombinálva pedig isteni. :)

6. Hozok alternatívát arra is, ha nincs kedvetek/időtök bonbont öntögetni. Ebben az esetben jó megoldás lehet a trüffel készítés. Nagyon gyorsan és egyszerűen össze lehet dobni, mégis igazán látványos finomság. A megajándékozottak általában nem is gondolják, hogy valójában milyen könnyű dolgunk volt.  :)

Próbáljátok ki például ezt a kókuszos-fehércsokis finomságot.

bonbon trüffel karácsony ehető ajándékok advent adventi naptár édességek

Tavaly karácsonykor, konkrétan 24-én délelőtt, hirtelen ötlettől vezérelve tányérra (csak eldobható papír volt) rendezgettem néhány szemet a fenti finomságokból, majd celofánba csomagoltam őket és ezt is odaadtuk kvázi "mellékajándékként" a szülőknek/nagyszülőknek. Kép alapján bevallom elég prolinak tűnik, de élőben nem is nézett ki 1-1 tál olyan rosszul. Ráadásul akkor először készítettem Nekik házilag bonbonokat és trüffeleket, így a meglepetés ereje elfedte a kisebb hibákat. :) Idén már felkészültebb vagyok, és hónapok óta tervezem, hogy milyen édességeket készítsek, és hogyan csomagoljam be majd őket, hogy minél elegánsabb legyen a kis csomag. Ezeket a kulisszatitkokat most nem árulom el, mert a megajándékozottak is olvassák, de ígérem, lesz fotó az idei ajikról is. (Reményeim szerint a tavalyinál kultúráltabb.)

bonbon trüffel karácsony ehető ajándékok advent adventi naptár édességekTipp: Ha tányér helyett valami extrábbat szeretnél, üvegbe is rétegezheted a finomságokat. Persze ehhez elég sok bonbon kell, így akár kombinálhatod a megajándékozott kedvenc bolti csokijával vagy egyéb cukorkákkal, sütikkel is.

További ünnepi süti receptekért kattints az adventi naptáramra, illetve nézz körül facebookon és instagramon is.

0 Tovább

Chilis-tejcsokis ganache krémmel töltött bonbon

Nagyobbik öcsém egyik kedvenc édessége a tiramisu, éppen ezért Anya kb. minden szülinapjára, névnapjára ezt készíti. Most én is arra gondoltam, hogy meglepem egy tiramisu ízvilágú bonbonnal vagy trüffellel. A trüffelhez kellett volna mascarpone, nekem viszont semmi kedvem nem volt elmenni a boltba érte, a bonbonhoz meg nem jött az ihlet. (Azóta is izgatja a fantáziámat, hogy mégis hogyan lehetne ilyen ízvilágú bonbont készíteni, úgyhogy még nem adtam fel a harcot.) Előszedtem a másik Dani-favoritot, a chili paprikát, így készítettem egy kicsit csípős, de krémes, tejcsokis finomságot. 

Ha a családban vagy a baráti körben akad a Tesómhoz hasonló chili&csoki fan, nincs más dolgotok, mint elkészíteni ezt a bonbont, szépen becsomagolni, végül a karácsonyfa alá rejteni! :)

tejcsokoládé étcsokoládé csokipasztilla bonbon chili paprika habtejszín pasztilla csoki pasztilla édességek advent karácsony adventi naptár ehető ajándék

Hozzávalók:

100 g étcsokoládé (pasztilla vagy apróra tört csoki)

50 g tejcsokoládé (pasztilla vagy apróra tört csoki)

1 kisebb chili paprika

3 ek habtejszín

tejcsokoládé étcsokoládé csokipasztilla bonbon chili paprika habtejszín pasztilla csoki pasztilla édességek advent karácsony adventi naptár ehető ajándék

Elkészítés:

Elsőként az étcsokoládé 2/3-át olvaszd fel gőz fölött. A maradékot öntsd hozzá és jól keverd el, hogy az is elolvadjon. (Ez a temperálás proli módra. XD)

Csepegtess minden egyes bonbon forma aljába 1-1 kk olvasztott csokit és kend ki a forma oldalát is. Érdemes kicsit a pulthoz ütögetni, hogy mindenhova jusson a csokiból.

Tedd hűtőbe kb. 20 percre. Ennyi idő alatt megszilárdul a külső csokiburok és jöhet bele a töltelék.

A chili paprikát vágd karikákra, majd melegítsd össze a tejszínnel. Tördeld bele a csokit és olvaszd fel. Ezt is tedd hűtőbe egy jó fél órára, míg egy nem folyós, de nem is szilárdra dermedő krémet nem kapsz.

Adagolj a krémből kiskanállal pici adagokat a bonbon formákba, de úgy, hogy maradjon még egy kevés hely a tetején.

Tedd hűtőbe, míg - ha szükséges - újramelegíted az étcsokit. 

Ha folyós az étcsoki, csepegtess a bonbonos formákba egy keveset, ez fogja lezárni a tejcsokis-csilis réteget. Húzd le a felesleget egy spatulával, hogy szép sima legyen a bonbon alja.

Ha megszilárdult, már ki is pattinthatod a formából és meg is kóstolhatod. :)

tejcsokoládé étcsokoládé csokipasztilla bonbon chili paprika habtejszín pasztilla csoki pasztilla édességek advent karácsony adventi naptár ehető ajándék

Ha tetszett a bejegyzés, nézz körül facebookon és instagramon is.

További karácsonyi receptekért, ötletekért kattints az adventi naptáramra.

0 Tovább

Kávés-marcipános bonbon

Lehet, hogy Ti is észrevettétek már, de ha nem, akkor mondom (írom), hogy a blogon eddig a szent napig nem volt kávés recept. Ennek oka, hogy én nem igazán kávézok, nem is szeretem az igazi kávé ízt, maximum a cappucino-s, latte-s vonalon mozgok. Ezzel szemben Gy. iszonyú nagy fan. Nem telik úgy el nap, hogy minimum 2-3 erős kávét be ne dobna. Persze ez azzal jár, hogy a konyhapulton folyamatosan elszórva kis cukor vagy kávé szemeket találok, a mosogatóba pedig kávés bögrét. Valószínű ez is hozzájárul a kávé iránti ellenszenvemhez. :D Ez a bonbon viszont a hozzám hasonló ízlésűeknek és a nagy rajongóknak is ízleni fog, garantálom! :)

kávé csokoládé tejcsokoládé pasztilla csoki pasztilla marcipán bonbon édességek

Hozzávalók:

100 g tejcsokoládé (pasztilla vagy apró darabokra vágott csoki)

3 ek kávé

50 g marcipán

kávé csokoládé tejcsokoládé pasztilla csoki pasztilla marcipán bonbon édességek

Elkészítés:

A csoki 2/3-át kezd el vízgőz felett folyamatos kevergetés mellett felolvasztani. Ha már jó folyós, add hozzá a maradékot és jól keverd el benne. (Így nem fog szobahőmérsékleten olvadni a bonbonod.)

Kend ki a formácskák alját és oldalát a csokival, majd tedd hűtőbe, hogy megszilárdulhasson. Figyelj arra, hogy mindenhova jusson a csokiból.

Főzd le a kávét és reszeld le a marcipánt, lehetelőleg a reszelő legkisebb lukán.

Adj hozzá 3 ek kávét, majd jól keverd össze egy villa segítségével.

Ha közben megszilárdult a csoki burok, nyomkodj kis marcipán golyócskákat a formába.

Ha szükséges, melegítsd újra a csokit, majd csepegtess egy keveset a marcipános rétegre, hogy lezárd a bonbonokat.

Tedd ismét hűtőbe, majd ha megszilárdult, óvatosan pattintsd ki a formából.

kávé csokoládé tejcsokoládé pasztilla csoki pasztilla marcipán bonbon édességek

Tipp: Tedd cuki zacskóba vagy dobozba, ha ajándéknak szánod!

Ha tetszett a bejegyzés, nézz körül facebookon és instagramon is.

0 Tovább

VKF! 80. Szilvapálinkás aszalt szilvás bonbon

Mindenképp szerettem volna játszani a Vigyázz! Kész! Főzz! játék aktuális fordulójában, de valahogy nem jött az ihlet, hogy mit is készítsek. Sütöttém én többféle szilvás süteményt, de túl egyszerűnek találtam őket. Aztán eszembe jutott Papa number 1 szilva pálinkája és a házi készítésű aszaló gépe. Utóbbit sajnos ezen a nyáron nem túl sokat használtuk, így ideje volt, hogy előszedjük és felállítsuk. Szerencsére csodálatos nyári időnk van, úgyhogy így augusztus végén-szeptember elején is simán el tudtam készíteni - kis odafigyeléssel - az aszalt szilvákat. A bonbonozás pedig már úgy ment, mint a karika csapás!

aszalt szilva szilva pálinka bonbon csokoládé habtejszín fahéj étcsokoládé VKF édességek

Hozzávalók:

100 g étcsokoládé (pasztilla vagy apróra tört csoki)

50 g fehér csokoládé (pasztilla vagy apróra tört csoki)

3 ek habtejszín

1 kk fahéj

5 dkg aszalt szilva

1 dl szilva pálinka

aszalt szilva szilva pálinka bonbon csokoládé habtejszín fahéj étcsokoládé VKF édességek

Elkészítés:

Elsőként a szilvát vágd picike darabokra, majd áztasd be tetszőleges időre szilva pálinkába. (Nálam ez fél nap volt.)

Ha eleget ázott jöhet a bonbon elkészítése. Ehhez az étcsokoládé 2/3-át olvaszd fel gőz fölött. A maradékot öntsd hozzá és jól keverd bele, hogy az is elolvadjon. (Ez azért kell, hogy szobahőmérsékleten is szép fényes maradjon a csoki és ne kezdjen el olvadni.)

Csepegtess minden egyes bonbon forma aljába 1-1 kk olvasztott csokit és kend ki a forma oldalát is. Ütögesd kicsit a pulthoz a bonbon formát, hogy mindenhova jusson a csokoládéból.

Tedd az egészet hűtőbe.

Az apróra tördelt csokit kezd el melegíteni a tejszínnel, majd szórd bele a fahéjat is. Kevergesd addig, míg egynemű nem lesz. Szórd bele a beáztatott aszalt szilvát is. Ezt is tedd hűtőbe egy jó fél órára, míg egy nem túl folyós, de nem is szilárdra dermedő krémet nem kapsz.

Csepegtess egy keveset az aszalt gyümölcsös krémből a csokival kikent formákba. Vigyázz, hogy maradjon még egy kevés hely a tetején az étcsokoládés lezáráshoz.

Tedd hűtőbe, míg - ha szükséges - újramelegíted az étcsokit. 

Ha folyós a csokoládé, csepegtess a bonbonos formákba egy keveset, ez fogja lezárni az aszalt szilvás réteget. Húzd le a felesleges csokit egy spatulával, hogy szép sima legyen a bonbon alja.

Ha megszilárdult, már kész is, és lehet is enni!

aszalt szilva szilva pálinka bonbon csokoládé habtejszín fahéj étcsokoládé VKF édességek

Tipp: Tuti ajándék, ha szép dobozba vagy egy csini zacskóba teszed!

Ha tetszett a bejegyzés, nézz körül facebookon és instagramon is.

0 Tovább
«
12

Főzni jó sütni még jobb

blogavatar

Sziasztok, Dóri vagyok a blog írója. Ha olyan recepteket és ötleteket keresel, amiket könnyen, gyorsan, kevés tapasztalattal is el tudsz készíteni, olvass tovább! Vigyázat, desszertek túlerőben! :) Jó sütés-főzést!

Címkefelhő

édességek (111),tojás (73),liszt (54),cukor (54),vaj (43),tejföl (37),tej (36),vendégvárók (35),fincsi ebédek (34),joghurt (33),hagyma (32),paradicsom (32),sajt (31),citrom (29),kakaópor (28),ráérős reggelik (27),habtejszín (27),rohanós vacsorák (26),karácsony (26),eper (25),csokoládé (24),advent (24),túró (23),adventi naptár (23),sütőpor (22),fahéj (22),fokhagyma (22),narancs (21),vaníliás cukor (20),bazsalikom (20),krumpli (20),barack (20),sonka (20),leveles tészta (19),tejszín (19),olaj (19),meggy (19),porcukor (17),gyors muffinok (17),pohárkrémek (16),ribizli (15),répa (15),vanília (14),mascarpone (14),húsvét (12),étcsokoládé (12),csoki (12),málna (12),saláta (12),alma (12),fehércsoki (11),krémsajt (11),kolbász (11),petrezselyem (11),snidling (10),dió (10),csirkemell (10),pite (10),sárgabarack (10),paradicsomszósz (10),leves (10),gyümölcs (10),őszibarack (9),puding (9),kukorica (9),majonéz (9),kakaó (9),élesztő (9),paprika (9),piskóta (8),dekorcukor (8),szeder (8),brownie (8),tészta (8),lekvár (8),lilahagyma (8),sajtkrém (8),bonbon (7),rétes (7),görög joghurt (7),oregánó (7),szegfűszeg (7),rozmaring (7),méz (7),keksz (7),krémleves (7),mustár (7),spenót (7),kókusz (6),kaliforniai paprika (6),póréhagyma (6),zöldfűszer (6),újhagyma (6),torta (6),tök (5),medvehagyma (5),marcipán (5),csoki pasztilla (5),(5),farsang (5),kelttészta (5),sütőtök (5),zabpehely (5),muffin (5),fánk (5),cseresznye (5),uborka (5),gyorsvacsi (5),chili (5),ricotta (5),áfonya (5),banán (5),palacsinta (5),tejcsokoládé (5),menta (4),fehérbor (4),bor (4),bacon (4),hidegtál (4),babapiskóta (4),étcsoki (4),kókuszreszelék (4),halloween (4),cheesecake (4),cukkini (4),réteslap (4),fehércsokoládé (4),szalonna (4),anyák napja (4),pizza (4),kivi (4),zöldség (4),csirke (4),olívaolaj (4),sajttorta (4),olívabogyó (4),valentin-nap (4),lasagne (3),levendula (3),borsó (3),torma (3),Rohanós vacsorák (3),chili paprika (3),ehető ajándék (3),zabkeksz (3),blogkóstoló (3),mák (3),szalámi (3),befőzés (3),lekvárfőzés (3),zselatinfix (3),szilva (3),mandula (3),fondant (3),mézeskalács fűszerkeverék (3),mozzarella (3),tócsni (3),gofri (3),vöröshagyma (3),ánizs (3),brokkoli (3),citromfű (3),mandarin (3),aszalt gyümölcs (3),nutella (3),csiga (3),lepény (3),tortilla (3),pizzaszósz (3),gyümölcskenyér (3),virsli (3),káposzta (3),rizs (3),mexikói (3),besamel (3),rugelach (3),grillcsirke (2),oreo keksz (2),olajbogyó (2),zselatin (2),salsa szósz (2),cékla (2),penne (2),feta sajt (2),alaplé (2),baracklekvár (2),fetasajt (2),gesztenye (2),pálinka (2),pesto (2),trüffel (2),hamburger (2),mézeskalács (2),cukormáz (2),pasztilla (2),mogyoró (2),csicseriborsó (2),kávé (2),eperlekvár (2),bors (2),szódabikarbóna (2),tejszínhab (2),ananász (2),darált hús (2),búzadara (2),aprósütemény (2),Édességek (2),mozarella (2),levendulabirtok (2),lime (2),nyaralás (2),magyarprovence (2),tésztasaláta (2),Gyors muffinok (2),pizzagolyó (2),alkohol (2),cheesecake brownie (2),rum (2),kókusztej (2),töltött tojás (2),gyümölcskosárka (2),dzsemfix (2),csokikrém (2),kalács (2),promóció (2),pogácsa (2),linzertészta (2),szerecsendió (2),parmezán (2),mártogatós (2),kefír (2),bab (2),majoranna (2),sütipecsét (2),gyerekek (2),aszalt áfonya (2),knorr (2),füstölt sajt (2),curry (2),burgonya (2),fatörzs (1),étcsokokoládé (1),bejgli (1),gesztenyemassza (1),szaloncukor (1),darált keksz (1),hab (1),író (1),sós aprósütemények (1),kifli (1),dekoráció (1),mákos guba (1),krumplifánk (1),zöldborsó (1),jelmez (1),gumicukor (1),kuglóf (1),olíva bogyó (1),salsa (1),szósz (1),tárkony (1),zeller (1),aszalvány (1),kandírozott gyümölcs (1),franciasaláta (1),majonézes burgonya (1),desszert (1),főétel (1),aprósütemények (1),ehető ajándékok (1),karácsonyi ebéd (1),ebédmenü (1),zöldségkeverék (1),likőr (1),fagylalt (1),fagyi (1),jégkrém (1),amerikai palacsinta (1),graham liszt (1),barna cukor (1),szójaszósz (1),kínai (1),bögrés sütemény (1),bögrés (1),lasagne tészta (1),töltött krumpli (1),túró rudi (1),kakaóscsiga (1),étkezési keményítő (1),keményítő (1),masni (1),moszonló (1),chilis bab (1),trnd (1),barackpálinka (1),knorr 100%természetesalapok (1),monoszló (1),daráltkeksz (1),vajkrém (1),blondie (1),zödfűszer (1),bolognai (1),knorr 100% természetes alapok (1),aranygaluska (1),besamel mártás (1),churros (1),víz (1),pirospaprika (1),körözött (1),sűrített tej (1),linzer (1),karalábé (1),zeller (1),kandírozott narancs (1),avokádó (1),piskótatekercs (1),rizskoch (1),fehérrépa (1),sárgarépa (1),baileys (1),pompos (1),görögjoghurt (1),meggybefőtt (1),smoothie (1),turmix (1),karfiol (1),narancslé (1),kevert (1),rumaroma (1),gasztroajándék (1),sütögetés (1),barnacukor (1),teljes kiőrlésű liszt (1),pillecukor (1),szezámmag (1),ősz (1),smarties (1),cookies (1),csokiskeksz (1),olaszrizling (1),töltött hús (1),hamburgerhús (1),csokissüti (1),zselé (1),Anyák Napja (1),vacsora (1),street food (1),ketchup (1),töltelék (1),hús (1),ciabatta (1),gyors vacsorák (1),zsemlemorzsa (1),tortazselé (1),ballagás (1),Ráérős reggelik (1),Vendégvárók (1),eperszósz (1),karaj (1),mákosguba (1),munkaebéd (1),habfixáló (1),balzsamecet (1),zsömle (1),buli (1),áfonyalekvár (1),képviselő fánk (1),borkóstoló (1),készülődés (1),rukkola (1),koktél (1),képviselőfánk (1),zöldbab (1),sonkatekercs (1),töltött karaj (1),gyümölcslé (1),nachos (1),krém (1),juhtúró (1),reggeli (1),aszalt paradicsom (1),péksütemény (1),grillkolbász (1),sztrapacska (1),quesadilla (1),jalapeno (1),muffinok (1),kelt tészta (1),tavasz (1),chorizo (1),koriander (1),szülinap (1),VKF (1),aszalt szilva (1),ragu (1),sertéslapocka (1),sertés (1),pulykamell (1),SAD! (1),steak burgonya (1),rántott tök (1),szilveszter (1),körte (1),penne (1),lapocka (1),vörösbor (1),kandírozott narancshéj (1),köménymag (1),barbérlevél (1),meggylekvár (1),almáspite (1),lilakáposzta (1),ecet (1),sajtos roló (1),kakaós csiga (1),kacsacomb (1),kacsa (1),párolt lilakáposzta (1),rántott (1),panírozás (1),savanyúság (1),kovászos uborka (1),teszínhab (1),gyömölcs (1),csokiszósz (1),paradicsomkonzerv (1),müzli (1),ételfesték (1),hawaii (1),margarin (1),bevonat (1),kapcsolat (1),kuszkusz (1),pizzafeltét (1),pizzás csiga (1),csokipasztilla (1),bagett (1),hámozott paradicsom (1),panír (1),csilipaprika (1),lecsó (1),velence (1),grillezés (1),szalonnasütés (1),bográcsozás (1),tökfaragás (1)