Reggeli Ragacsos muffin

Január a nagy fogadalmak hónapja. Szilveszterkor ugyanis legtöbbünk átgondolja az előző évet és kitűz maga elé egy-két-há-négy (és a többi) szerencsésebb esetben reális célt. Idén nálunk valahogy az évértékelés és a fogadkozás kimaradt, hisz épp azzal voltunk elfoglalva éjfél előtt 2 perccel, hogy sikerüljön hatástalanítani a 8 hónapos atombombát. (Értsd: Átteleportálni az ágyába, úgy, hogy amint a dagi popója a saját hiperszuper matracához ér, ne ébredjen fel.) A sikeres hadművelet után irdaltunk vissza a hálószobába, hogy elcsípjük az M1-en a himnuszt, megigyuk a kötelező körös pezsgőt, majd dőltünk is be az ágyba, lévén sosem lehet tudni, hogy Mr. Atombomba már 20 perc után élesíti-e a lőszereit. A fenti közjáték miatt eszünkbe sem jutott bármit is megfogadni, de ha Te szilveszteri fogadalomként egy kicsit egészségesebb életmód irányába szeretnél elindulni, kezdd az alábbi muffinnal. :)

tojás joghurt olaj zabpehely méz gyors muffinok muffin szódabikarbóna sütőpor teljes kiőrlésű liszt barack sárgabarack lekvár édességek dió

Hozzávalók:

2 tojás

1 kis doboz natúr joghurt

0,5 dl olaj

1 nagyobb banán

4 ek méz

200 g teljes kiőrlésű liszt

50 g zabpehely+egy kicsi a muffinok tetejére

fél csomag sütőpor

1 kk szódabikarbóna

1 marék dió

sárgabarack vagy cukrozatlan sárgabarack lekvár tölteléknek

tojás joghurt olaj zabpehely méz gyors muffinok muffin szódabikarbóna sütőpor teljes kiőrlésű liszt barack sárgabarack lekvár édességek dió

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 180 fokra és készítsd elő a muffin formádat.

Keverd össze a tojást a joghurttal, az olajjal, majd törd bele a banánt. 

Csurgasd hozzá a mézet is. 

A lisztet dolgozd össze a sütőporral, szódabikarbónával, zabpehellyel, majd forgasd az előző keverékhez.

A diót darabold fel és ez is mehet az előzőekhez.

Adagolj 1-1 evőkanálnyi tésztát a muffin formákba, majd helyezz rá egy fél sárgabarackot vagy egy kiskanálnyi lekvárt.

Önts még egy kis tésztát a barackok/lekvár tetejére, majd szórd meg zabpehellyel és egy kis maradék durvára tört dióval.

Süsd 25-30 percig a muffinokat. 

tojás joghurt olaj zabpehely méz gyors muffinok muffin szódabikarbóna sütőpor teljes kiőrlésű liszt barack sárgabarack lekvár édességek dió

Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.

0 Tovább

Citromos barackhab

Citromos-barackos-joghurtos piskótának indult, de mikor konstatáltam (természetesen miután előpakoltam már mindent), hogy nincs itthon tojás, gyorsan stratégiát váltottam és lett belőle pohárkrém. Ami már csak azért is jó döntésnek bizonyult, mert aznap volt a nyár eddigi legmelegebb napja és nem hiányzott hozzá még a sütő plusz fűtése is. :D Szóval összességében csak hálás lehetek, hogy elfogyott az a fránya tojás. :D 

pohárkrémek édességek barack sárgabarack joghurt habtejszín porcukor citrom babapiskótaHozzávalók:

200 g habtejszín

200 g natúr joghurt

10 szem sárgabarack

1 csomag babapiskóta

1 citrom

3 ek porcukor (több/kevesebb ízlés szerint)

pohárkrémek édességek barack sárgabarack joghurt habtejszín porcukor citrom babapiskóta

Elkészítés:

A habot verd fel, majd add hozzá a porcukrot és a joghurtot. 

A barackot mosd meg, magozd ki, majd egy botmixerrel pépesítsd és önts a joghurtos szószhoz.

Reszeld bele a citrom héját is. Csavard bele a citrom felének a levét.

Szedj elő 6 poharat, majd mindegyik aljába tördelj 1-2 babapiskótát.

Locsold meg néhány csepp citromlével.

Kanalazz rá a barackos habból, majd ismét jöhet 1-2 bapapiskóta.

Locsold meg citrommal, majd oszd el a tetején a maradék habot.

Díszítsd gyümölccsel és babapiskótával ízlés szerint.

pohárkrémek édességek barack sárgabarack joghurt habtejszín porcukor citrom babapiskóta

Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.

2 Tovább

Levendulás barackos kevert

Nem is gondoltam volna, hogy a levendula ennyire jól megy a sütikbe. Barackkal párosítva különösen isteni, ráadásul szerintem látványra sem utolsó a halvány lila az élénk sárgával. Nagyon nem bántam meg, hogy elmentünk szedni Monoszlóra, a Magyar Provence-ra, mert jó kis sütiket fogok én még készíteni a sok sok levendula felhasználásával. Már csak egy jó kis levendula fröccs kellene és teljes lenne az élmény. :D   

tojás tejföl olaj cukor liszt sütőpor levendula barack sárgabarack moszonló magyarprovence levendulabirtok

Hozzávalók:

2 tojás

250 g tejföl

1 dl olaj

6 ek cukor

8 púpos ek liszt

fél csomag sütőpor

1 ek szárított levendula

10 szem sárgabarack

tojás tejföl olaj cukor liszt sütőpor levendula barack sárgabarack moszonló magyarprovence levendulabirtok

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 180 fokra és bélelj ki sütőpapírral egy kb. 20*30-as tepsit.

A barackokat mosd meg és vágd cikkelyekre.

A tojásokat törd fel és keverd ki a cukorral.

Add hozzá az olajat és a tejfölt is.

A lisztet dolgozd össze a sütőporral és szitáld a cukros keverékhez.

Mehet bele a levendula.

Öntsd a masszát a tepsibe, majd szépen rakd ki a tetejét a barackkal. 

Süsd kb. 20 percig. 

tojás tejföl olaj cukor liszt sütőpor levendula barack sárgabarack moszonló magyarprovence levendulabirtok

Ha szeretnél kipróbálni egy másik levendulás receptet, kattints az alábbi linkre:

Levendulás málnás muffin fehércsokival

Gyertek fb-ra és instagram-ra is.

0 Tovább

Diós, gyümölcsös kevert

Nem tudom, hogy emlékeztek-e még, de sokszor büszkélkedtem vele, hogy nekem - nagy szerencsémre - három Nagypapám is van. Idén januárban ünnepeltük Géza Papa 90. Születésnapját, melyre ezzel a finom édességgel készültem. Papa mindig kitűzött maga elé egy újabb és újabb célt, amit szeretett volna megélni. A 90. Szülinap után, Mr. Baba érkezése volt a következő. Milán nagyon nagyon szerencsés, mert még épp megismerhette a Papát. Sajnos emlékezni nem fog Rá, de teszek róla, hogy sok sok szép sztorit halljon Róla. Ez a süti abból a dióból készült, amit még Ő pucolt nekem (nekünk) nagy odafigyeléssel, csupa szeretettel. Nem tudom, hogy valaha fogok e úgy diós sütit enni, hogy ne lábadjon közben könnybe a szemem és ne Ő jusson eszembe, de lehet, hogy külön jó is, hogy így mindig emlékezni fogok Rá. 

tojás édességek cukor liszt dió barack sárgabarack őszibarack ribizli tejföl sütőpor olaj

Hozzávalók:

2 tojás

250 g tejföl

1 dl olaj

6 ek cukor

8 púpos ek liszt (nálam teljes kiőrlésű)

fél csomag sütőpor

1 marék durvára vágott dió

gyümölcsök ízlés szerint: nálam ribizli, sárgabarack, őszibarack, meggy

tojás édességek cukor liszt dió barack sárgabarack őszibarack ribizli tejföl sütőpor olaj

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 180 fokra és bélelj ki sütőpapírral egy kb. 20*30-as tepsit.

A gyümölcsöket mosd meg, a barackokat vágd kisebb darabokra, a meggyet magozd ki.

A tojásokat törd fel és keverd ki a cukorral.

Add hozzá az olajat és a tejfölt is.

A lisztet dolgozd össze a sütőporral és szitáld a cukros keverékhez.

Öntsd a masszát a tepsibe, majd szépen rakd ki a tetejét a gyümölcsökkel és szórd meg dióval. 

Süsd kb. 20 percig. 

tojás édességek cukor liszt dió barack sárgabarack őszibarack ribizli tejföl sütőpor olaj

Gyertek fb-ra és instagram-ra is.

0 Tovább

Mama Zserbója

Akik az elmúlt hetekben követték az oldalt, már megszokhatták, hogy az adventi naptáramban, nagyrészt nem a hagyományos karácsonyi receptek szerepeltek. Mára azonban egy igazi klasszik desszertet hoztam, ami szerintem a családok 90%-nak a karácsonyi asztalán megtalálható. Ráadásul ez a recept Nagymamám egy régi szakácskönyvéből származik.  Még a 70-es években kapta Nagypapámtól (nagyonromcsi :D). Persze az évek során kicsit átalakította, de az eredeti leírást is őrzi még. Nézzük is meg közelebbről ezt a süteményt! :)

Mindenki tudja, hogy a jó zserbót a csoki, dió, baracklekvár, na és persze a tészta megfelelő aránya teszi igazán kitűnővé. Itt szerintem tényleg nem érdemes kispórolni az alapanyagokat, mert a végén egy boltihoz hasonló, száraz süteményt kapunk. Persze ízlések és pofonok, de nálunk az omlós tésztához, kizárólag sárgabaracklekvár, étcsokoládémáz és teméntelen sok dió kerülhet.

Ami fontos még, hogy ezt a sütit nyugodtan készítsük el néhány nappal korábban, mert minél többet áll (nyilván bizonyos keretek között), annál puhább és komplettebb lesz a végeredmény. Megjegyzem, hogy népszerűsége nagy valószínűséggel az előbbiből is fakadhat. :)

édességek karácsony advent adventi naptár csokoládé étcsokoládé dió barack baracklekvár sárgabarack

Hozzávalók a tésztához:

60 dkg liszt

30 dkg vaj

8 dkg cukor

3-4 ek 20%-os tejföl

2,5 dkg élesztő

3 tojássárgája

1 csipet só

Hozzávalók a töltelékhez:

60 dkg dió

20 dkg porcukor+vaníliás cukor

1 nagy üveg sárgabaracklekvár

2 tábla étcsokoládé+pici olaj

0,5 dl sütőrum (ízlés szerint több-kevesebb)

édességek karácsony advent adventi naptár csokoládé étcsokoládé dió barack baracklekvár sárgabarack

Elkészítés:

A tészta összegyúrásával kezdjük. Ehhez a lisztet szitáld egy nagy tálba, morzsold össze a vajjal.

Add hozzá a cukrot, majd mehet bele a tejöl is. A tejfölös részhez morzsold hozzá az élesztőt.

Végül mehet bele a tojássárgája és a csipet só is.

Gyúrd addig, míg könnyű tésztát nem kapsz.

Tiszta konyharuhával takard le, majd meleg helyen pihentesd fél órát.

A töltelékhez a rumot és a lekvárt egy lábosban melegítsd össze.

A diót, a porcukrot és a vaníliás cukrot szintén keverd össze.

Bélelj ki sütőpapírral egy nagy tepsit és melegítsd elő a sütőt 180 fokra.

Ezt követően jöhet a rétegezés!

A tésztát oszd el négy egyenlő részre, majd egyesével nyújtsd jó vékonyra a lapokat.

Az első lapot tekerd fel a nyújtófádra, így könnyen át tudod helyezni a sütőpapíros tepsidre.

Kend meg jó alaposan lekvárral, majd szórd meg a diós töltelékkel. Folytasd míg az utolsó lap is felkerül a sütire.

A tetejét kend meg tejjel, majd egy villával szurkáld meg.

Süsd kb. 20-25 percig.

Ha kihűlt (2-3 óra kell neki), jöhet a csokimáz. Olvaszd fel vízgőz fölött a kockára tört étcsokit, egy löttyintésnyi olajjal. (Ez azért kell, hogy szép fényes legyen.)

Ha felolvadt, csurgasd a sütire és egy lapos késsel kend szét a bevonatot, hogy mindenhol érje.

Hűvös helyen hagyd állni minimum egy napot, majd fel is szeletelheted a süteményt.

édességek karácsony advent adventi naptár csokoládé étcsokoládé dió barack baracklekvár sárgabarack

Jó hír, hogy akár szilveszterig is eláll.

További ünnepi süti receptekért kattints az adventi naptáramra, illetve nézz körül facebookon és instagramon is.

0 Tovább
«
123

Főzni jó sütni még jobb

blogavatar

Sziasztok, Dóri vagyok a blog írója. Ha olyan recepteket és ötleteket keresel, amiket könnyen, gyorsan, kevés tapasztalattal is el tudsz készíteni, olvass tovább! Vigyázat, desszertek túlerőben! :) Jó sütés-főzést!

Címkefelhő

édességek (137),tojás (96),liszt (80),cukor (80),vaj (61),tej (50),tejföl (42),vendégvárók (42),karácsony (40),fincsi ebédek (40),advent (38),joghurt (37),adventi naptár (36),hagyma (36),sütőpor (35),paradicsom (35),citrom (35),sajt (35),habtejszín (34),ráérős reggelik (34),fahéj (32),csokoládé (31),kakaópor (30),túró (30),narancs (28),bazsalikom (27),olaj (27),rohanós vacsorák (27),fokhagyma (27),barack (25),eper (25),tejszín (25),porcukor (23),krumpli (22),meggy (22),leveles tészta (22),vaníliás cukor (22),gyors muffinok (21),sonka (21),étcsokoládé (19),vanília (19),mascarpone (18),pohárkrémek (18),dió (18),csoki (18),répa (15),ribizli (15),alma (15),élesztő (13),lekvár (13),őszibarack (13),leves (13),snidling (13),szegfűszeg (12),keksz (12),málna (12),húsvét (12),oregánó (12),fehércsoki (12),saláta (12),gyümölcs (11),pite (11),petrezselyem (11),krémsajt (11),kolbász (11),puding (11),(11),sárgabarack (11),paradicsomszósz (11),bonbon (10),csirkemell (10),kukorica (10),szeder (10),kakaó (10),zöldfűszer (10),piskóta (9),paprika (9),étcsoki (9),tészta (9),majonéz (9),sajtkrém (8),rétes (8),lilahagyma (8),brownie (8),spenót (8),áfonya (8),muffin (8),mustár (8),sütőtök (8),méz (8),krémleves (8),halloween (8),dekorcukor (8),rozmaring (8),görög joghurt (7),póréhagyma (7),olívaolaj (7),szilva (7),torta (7),kelttészta (7),zabpehely (7),kaliforniai paprika (6),ánizs (6),ricotta (6),bors (6),kókusz (6),kókuszreszelék (6),újhagyma (6),cseresznye (6),chili (6),olívabogyó (5),csoki pasztilla (5),pizza (5),farsang (5),gasztroajándék (5),tök (5),marcipán (5),gyorsvacsi (5),rugelach (5),bor (5),trüffel (5),baracklekvár (5),uborka (5),fánk (5),réteslap (5),banán (5),aszalt áfonya (5),fehércsokoládé (5),palacsinta (5),medvehagyma (5),tejcsokoládé (5),rizs (4),csirke (4),menta (4),szalámi (4),mák (4),babapiskóta (4),likőr (4),körte (4),cheesecake (4),sajttorta (4),anyák napja (4),szalonna (4),cukkini (4),zselatinfix (4),zabkeksz (4),bacon (4),hidegtál (4),mandarin (4),fehérbor (4),kivi (4),gyümölcskenyér (4),kandírozott narancs (4),valentin-nap (4),zöldség (4),mozzarella (3),tócsni (3),pogácsa (3),blogkóstoló (3),mandula (3),aszalt gyümölcs (3),mézeskalács (3),Rohanós vacsorák (3),besamel (3),szódabikarbóna (3),kefír (3),gofri (3),csicseriborsó (3),mexikói (3),lekvárfőzés (3),befőzés (3),pizzaszósz (3),chili paprika (3),csiga (3),kávé (3),ehető ajándék (3),étkezési keményítő (3),vöröshagyma (3),pirospaprika (3),tortazselé (3),szezámmag (3),virsli (3),szilveszter (3),darált hús (3),burgonya (3),fondant (3),citromfű (3),borsó (3),nutella (3),tortilla (3),levendula (3),brokkoli (3),lepény (3),lasagne (3),torma (3),mártogatós (3),mézeskalács fűszerkeverék (3),káposzta (3),zsemlemorzsa (2),fetasajt (2),tésztasaláta (2),aprósütemény (2),curry (2),zselatin (2),ananász (2),füstölt sajt (2),eperlekvár (2),alaplé (2),Gyors muffinok (2),grillcsirke (2),kókusztej (2),penne (2),szerecsendió (2),zsír (2),kalács (2),darált keksz (2),bukta (2),magyarprovence (2),búzadara (2),nyaralás (2),csokikrém (2),olajbogyó (2),teljes kiőrlésű liszt (2),salsa szósz (2),rum (2),barnacukor (2),pasztilla (2),dzsemfix (2),aszalt szilva (2),pálinka (2),parmezán (2),lime (2),levendulabirtok (2),meggybefőtt (2),alkohol (2),ehető ajándékok (2),cheesecake brownie (2),mozarella (2),Édességek (2),pesto (2),keményítő (2),knorr (2),bab (2),gesztenye (2),kuglóf (2),promóció (2),juhtúró (2),cékla (2),mogyoró (2),oreo keksz (2),zsömle (2),vanília aroma (2),tejszínhab (2),aszalt paradicsom (2),sütipecsét (2),feta sajt (2),gyümölcskosárka (2),feta (2),linzertészta (2),töltött tojás (2),hamburger (2),készülődés (2),pizzagolyó (2),linzer (2),cukormáz (2),zserbó (2),majoranna (2),gyerekek (2),kandírozott gyümölcs (1),franciasaláta (1),majonézes burgonya (1),körözött (1),zöldségkeverék (1),vaníliarúd (1),kávétejszín (1),ebédmenü (1),raffaello (1),gesztenyemassza (1),rizskoch (1),sárgarépa (1),piskótatekercs (1),avokádó (1),főétel (1),szaloncukor (1),étcsokokoládé (1),fehérrépa (1),bejgli (1),víz (1),karácsonyi ebéd (1),churros (1),aszalvány (1),desszert (1),hab (1),vodka (1),zeller (1),karalábé (1),fatörzs (1),kakaóscsiga (1),graham liszt (1),barna cukor (1),blondie (1),kiszúró (1),zödfűszer (1),vajkrém (1),mogyoróvaj (1),saj (1),gorgonzola (1),amerikai palacsinta (1),sütésnélkül (1),denevér (1),mézeskalácsfűszer (1),háztartásikeksz (1),bolognai (1),knorr 100% természetes alapok (1),knorr 100%természetesalapok (1),barackpálinka (1),trnd (1),chilis bab (1),moszonló (1),masni (1),fehér csokoládé (1),gyümölcsrizs (1),főzőkrém (1),édesség (1),vanília kivonat (1),aprósütemények (1),monoszló (1),lila hagyma (1),narancslekvár (1),karfiol (1),narancslé (1),besamel mártás (1),aranygaluska (1),bögrés sütemény (1),bögrés (1),turmix (1),smoothie (1),pompos (1),baileys (1),pillecukor (1),rumaroma (1),görögjoghurt (1),kevert (1),mogyorókrém (1),szilvalekvár (1),fagylalt (1),fagyi (1),mézeskalács fűszer (1),jégkrém (1),erdei gyümölcs (1),mazsola (1),szójaszósz (1),kínai (1),fügelekvár (1),füge (1),lasagne tészta (1),töltött krumpli (1),túró rudi (1),sűrített tej (1),eperszósz (1),Anyák Napja (1),balzsamecet (1),zselé (1),street food (1),hamburgerhús (1),ketchup (1),grillkolbász (1),péksütemény (1),krém (1),áfonyalekvár (1),muffinok (1),kelt tészta (1),sztrapacska (1),tavasz (1),olaszrizling (1),mákosguba (1),hawaii (1),szülinap (1),ételfesték (1),margarin (1),tahini (1),bevonat (1),koriander (1),ballagás (1),Vendégvárók (1),habfixáló (1),Ráérős reggelik (1),gyors vacsorák (1),ciabatta (1),töltött karaj (1),sonkatekercs (1),töltött hús (1),töltelék (1),csokiskeksz (1),smarties (1),csokissüti (1),cookies (1),hús (1),karaj (1),író (1),daráltkeksz (1),pizzás csiga (1),kuszkusz (1),munkaebéd (1),vacsora (1),reggeli (1),koktél (1),rukkola (1),gyümölcslé (1),képviselőfánk (1),penne (1),zöldbab (1),buli (1),képviselő fánk (1),chorizo (1),quesadilla (1),jalapeno (1),nachos (1),borkóstoló (1),kapcsolat (1),müzli (1),lilakáposzta (1),ecet (1),köménymag (1),kandírozott narancshéj (1),meggylekvár (1),barbérlevél (1),párolt lilakáposzta (1),kacsa (1),lapocka (1),sertés (1),vörösbor (1),kakaós csiga (1),kacsacomb (1),sajtos roló (1),almáspite (1),tökfaragás (1),mákos guba (1),kifli (1),krumplifánk (1),zöldborsó (1),zeller (1),tárkony (1),dekoráció (1),jelmez (1),olíva bogyó (1),sütögetés (1),salsa (1),szósz (1),gumicukor (1),sertéslapocka (1),ragu (1),grillezés (1),velence (1),szalonnasütés (1),bográcsozás (1),csilipaprika (1),lecsó (1),pizzafeltét (1),csokiszósz (1),kovászos uborka (1),paradicsomkonzerv (1),savanyúság (1),teszínhab (1),gyömölcs (1),csokipasztilla (1),bagett (1),pulykamell (1),SAD! (1),VKF (1),túrókrém (1),krumplipüré (1),köret (1),ősz (1),steak burgonya (1),panír (1),hámozott paradicsom (1),panírozás (1),rántott (1),rántott tök (1),sós aprósütemények (1)

Utolsó kommentek