Gesztenyés-aszalt áfonyás szaloncukor

El sem hiszem, hogy eljött december 24., juhúúú! :) Remélem már Ti sem dolgoztok, és mindenki nyugodtan (najó lóhalálában) készülődik a szentestére. Ha van még egy kevés szabad kapacitásotok, akkor a figyelmetekbe ajánlom ezt a "last minute" szaloncukor ötletet. Ehető ajándéknak is jól jön, de persze egyszerű bonbonként is jó szolgálatot tehet az ünnepi asztalon.   

Amúgy meg mennyire menő már, hogy házi készítésű szaloncukorral kápráztatsz el mindenkit? :D 

(Mégha egy kicsit nyomi is a csokibevonat, mint az enyémen! XD)

gesztenye gesztenyemassza aszalt áfonya áfonya csokoládé étcsokokoládé szaloncukor advent adventi naptár karácsony

Hozzávalók: 

200 g gesztenyemassza

50 g vaj

4 ek darált keksz

50 g aszalt áfonya

1 kk rum (aroma)

100 g étcsokoládé

gesztenye gesztenyemassza aszalt áfonya áfonya csokoládé étcsokokoládé szaloncukor advent adventi naptár karácsony

Elkészítés:

A puha gesztenyemasszát és a szintén puha vajat dolgozd össze.

Majd jöhet hozzá a darált keksz és a rum (aroma) is. 

Ha összedolgoztad, jöhet bele az aszalt áfonya.

Formázz a masszából szaloncukrokat, majd tedd hűtőbe őket, minimum 1 órára.

Gőz fölött olvaszd fel a kockára tört étcsokoládét, majd forgasd meg a gesztenyés szaloncukrokat benne.

Szerintem úgy a legegyszerűbb, ha egy fogpiszkáló végét belenyomod a csokiba, majd beleszúrod a szaloncukorba. (A csokitól beleragad és nem fog leesni.) Ezt követően a fogpiszkálót fogva forgasd meg a szaloncukrot a csokiba, csöpögtesd le, majd tedd sütőpapírra vagy szúrd bele hungarocelbe.

Kb. 0,5-1 óra alatt meg is dermed a csoki és csomagolhatod is. 

gesztenye gesztenyemassza aszalt áfonya áfonya csokoládé étcsokokoládé szaloncukor advent adventi naptár karácsony

További ünnepi süti receptekért kattints az adventi naptáramra, illetve nézz körül facebookon és instagramon is.

0 Tovább

Diós és Mákos Bejgli

Bevallom, hogy az idei volt az első év, hogy én is segédkeztem a bejgli elkészítésében. Eddig különösebben nem is izgatta a fantáziámat, mert Mama minden húsvétkor és karácsonykor is, akkora adagot süt, hogy 1-1 rudat mi is kapunk belőle. Ez persze idén is így van, de Anyával kitaláltuk, hogy mindenképp érdemes lenne elsajátítani a bejgli sütés "csínyját-bínyját", így rávettük Mamát, hogy adja át a tudást. :D Nagy nehezen meg is állapodtunk a tegnap délutánban, nézzétek meg, hogy mi sült ki belőle! :)

bejgli édességek karácsony advent adventi naptár dió mák

Elöljáróban annyi, hogy 4 nagy bejgli készült, 2 diós, 2 mákos!

Hozzávalók a tésztához:

1 kg liszt

40 dkg zsír vagy 50 dkg vaj

1 kocka élesztő

1,5+2 dl tej

1 kk+4 ek cukor

nagy csipet só

bejgli édességek karácsony advent adventi naptár dió mák

Hozzávalók a diós töltelékhez:

50 dkg darált dió

15-20 dkg porcukor

1 csomag vaníliás cukor

2,5 dl forró tej

1 kk fahéj

fél citrom reszelt héja

+rumba áztatott mazsola ízlés szerint

Hozzávalók a mákos töltelékhez:

50 dkg darált mák

20 dkg porcukor

1-2 ek gríz

1 csomag vaníliás cukor

3 dl tej

1 kk fahéj

fél citrom reszelt héja

+rumba áztatott mazsola ízlés szerint

bejgli édességek karácsony advent adventi naptár dió mák

Elkészítés:

Elsőként mindent készíts elő, hogy az alapanyagok szobahőmérsékletűek legyenek.

1,5 dl langyos tejbe keverj bele 1 kk cukrot, majd morzsold bele az élesztőt. Tedd meleg helyre, míg felfut.

Közben a lisztet szitáld egy nagy tálba, majd add hozzá a zsírt. Dolgozd össze, majd szórd bele a 4 ek cukrot is.

Ha felfutott az élesztő, ezt is öntsd a tésztához, majd ha eldolgoztad, jöhet a só is. 

Dagaszd addig, míg a tészta könnyen elválik a kezedtől. Meleg helyen, letakarva keleszd kb. fél órát, míg összeállítod a tölteléket.

bejgli édességek karácsony advent adventi naptár dió mák

Ehhez kezd el felforralni a tejet.

A mákot és a diót is külön tálba keverd össze a porcukorral, a vaníliás cukorral, a fahéjjal. Reszelj mindkettőbe citromhéjat, majd a mákhoz adj egy kevés grízt is.

Végül önts mindkettőhöz tejet. Könnyen kenhető, lágy krémeket kell kapnod.

Ha szereted, adj még hozzá rumba áztatott mazsolát is. (Mi összesen 5 dkg-t szórtunk bele.)

A diós tölteléket is és a mákosat is, oszd kétfelé.

Közben megkelt a tészta, ezt is negyedeld el. Itt fontos a precízség, - nehogy szétrepedjen a bejgli - ezért mi a tölteléknél is, és a tésztánál is mérleget használtunk.

Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral és már jöhet is a nyújtás.

Lisztezett deszkán nyújtsd 2-3 mm vastagságú téglalappá az első adag tésztát. A hosszúsága legyen kb. megegyező a tepsi méretével.

Kend meg az első adag töltelékkel, úgy, hogy a széleken maradjon ki kb. 1-1 cm. Hajtsd vissza ezt a részt és kicsit nyomkodd is a töltelékre, nehogy kifolyjon. 

bejgli édességek karácsony advent adventi naptár dió mák

Szorosan tekerd fel a bejglit, majd helyezd át a sütőpapírra.

Ismételd meg a másik 3 adag tésztával és töltelékkel.

Ha szorosan egymás mellett sütöd a bejgliket, az oldalukat kend meg egy kevés olvasztott vajjal.

Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.

Válassz szét egy tojást, és elsőként a sárgájával kend meg a bejgliket.

Hagyd száradni, majd kend meg a felvert tojásfehérjével. Ettől lesz szép márványos. 

Süsd kb. 30-35 percig. 

bejgli édességek karácsony advent adventi naptár dió mák

További ünnepi süti receptekért kattints az adventi naptáramra, illetve nézz körül facebookon és instagramon is.

0 Tovább

Mama Zserbója

Akik az elmúlt hetekben követték az oldalt, már megszokhatták, hogy az adventi naptáramban, nagyrészt nem a hagyományos karácsonyi receptek szerepeltek. Mára azonban egy igazi klasszik desszertet hoztam, ami szerintem a családok 90%-nak a karácsonyi asztalán megtalálható. Ráadásul ez a recept Nagymamám egy régi szakácskönyvéből származik.  Még a 70-es években kapta Nagypapámtól (nagyonromcsi :D). Persze az évek során kicsit átalakította, de az eredeti leírást is őrzi még. Nézzük is meg közelebbről ezt a süteményt! :)

Mindenki tudja, hogy a jó zserbót a csoki, dió, baracklekvár, na és persze a tészta megfelelő aránya teszi igazán kitűnővé. Itt szerintem tényleg nem érdemes kispórolni az alapanyagokat, mert a végén egy boltihoz hasonló, száraz süteményt kapunk. Persze ízlések és pofonok, de nálunk az omlós tésztához, kizárólag sárgabaracklekvár, étcsokoládémáz és teméntelen sok dió kerülhet.

Ami fontos még, hogy ezt a sütit nyugodtan készítsük el néhány nappal korábban, mert minél többet áll (nyilván bizonyos keretek között), annál puhább és komplettebb lesz a végeredmény. Megjegyzem, hogy népszerűsége nagy valószínűséggel az előbbiből is fakadhat. :)

édességek karácsony advent adventi naptár csokoládé étcsokoládé dió barack baracklekvár sárgabarack

Hozzávalók a tésztához:

60 dkg liszt

30 dkg vaj

8 dkg cukor

3-4 ek 20%-os tejföl

2,5 dkg élesztő

3 tojássárgája

1 csipet só

Hozzávalók a töltelékhez:

60 dkg dió

20 dkg porcukor+vaníliás cukor

1 nagy üveg sárgabaracklekvár

2 tábla étcsokoládé+pici olaj

0,5 dl sütőrum (ízlés szerint több-kevesebb)

édességek karácsony advent adventi naptár csokoládé étcsokoládé dió barack baracklekvár sárgabarack

Elkészítés:

A tészta összegyúrásával kezdjük. Ehhez a lisztet szitáld egy nagy tálba, morzsold össze a vajjal.

Add hozzá a cukrot, majd mehet bele a tejöl is. A tejfölös részhez morzsold hozzá az élesztőt.

Végül mehet bele a tojássárgája és a csipet só is.

Gyúrd addig, míg könnyű tésztát nem kapsz.

Tiszta konyharuhával takard le, majd meleg helyen pihentesd fél órát.

A töltelékhez a rumot és a lekvárt egy lábosban melegítsd össze.

A diót, a porcukrot és a vaníliás cukrot szintén keverd össze.

Bélelj ki sütőpapírral egy nagy tepsit és melegítsd elő a sütőt 180 fokra.

Ezt követően jöhet a rétegezés!

A tésztát oszd el négy egyenlő részre, majd egyesével nyújtsd jó vékonyra a lapokat.

Az első lapot tekerd fel a nyújtófádra, így könnyen át tudod helyezni a sütőpapíros tepsidre.

Kend meg jó alaposan lekvárral, majd szórd meg a diós töltelékkel. Folytasd míg az utolsó lap is felkerül a sütire.

A tetejét kend meg tejjel, majd egy villával szurkáld meg.

Süsd kb. 20-25 percig.

Ha kihűlt (2-3 óra kell neki), jöhet a csokimáz. Olvaszd fel vízgőz fölött a kockára tört étcsokit, egy löttyintésnyi olajjal. (Ez azért kell, hogy szép fényes legyen.)

Ha felolvadt, csurgasd a sütire és egy lapos késsel kend szét a bevonatot, hogy mindenhol érje.

Hűvös helyen hagyd állni minimum egy napot, majd fel is szeletelheted a süteményt.

édességek karácsony advent adventi naptár csokoládé étcsokoládé dió barack baracklekvár sárgabarack

Jó hír, hogy akár szilveszterig is eláll.

További ünnepi süti receptekért kattints az adventi naptáramra, illetve nézz körül facebookon és instagramon is.

0 Tovább

Tormás sonkatekercs

Ma ismét a karácsonyi hidegtálakhoz hoztam egy receptet, méghozzá a szerintem igencsak népszerű tormás sonkatekercsét. Valahogy az a tapasztalatom, hogy a töltött tojás mellett ez a másik favorit, ami minden egyes alkalommal, pillanatok alatt eltűnik az asztalról. Ha nem vagyok elég szemfüles, van, hogy már nem is marad, mire én is eljutok odáig, hogy szedjek magamnak. Panni Mama már nagyon cseles, és már előre félretesz néhányat. Nah, persze ő igazi Nagymama és nem magának, hanem az unokáinak tartogatja a finom a falatokat. Ő egyébként pont nem az alábbiakban leírt módon készíti, hanem a töltött tojásokból kimaradt krémet adagolja a sonka szeletekbe. Erre az ételre is igaz tehát, hogy ahányan vagyunk a családban, annyiféleképpen készítjük.

Ha van kedvetek, nézzétek meg az én verziómat, de persze Ti is alakítsátok nyugodtan ízlésetek szerint.

vendégvárók advent karácsony adventi naptár sonka torma alma sajtkrém vaj majonéz hidegtál

Hozzávalók:

10-15 dkg vékonyra szeletelt sonka

1 alma (Persze ez a hozzávaló simán elhagyható, lehet csak az én családom aberációja, hogy mindenbe almát tesz :D)

1 ek torma (az erősségétől függően több-kevesebb)

2 ek majonéz

10 dkg sajtkrém

2 ek vaj (én Flora Gold Vajas Ízt használtam)

1 kk só

őrölt bors

vendégvárók advent karácsony adventi naptár sonka torma alma sajtkrém vaj majonéz hidegtál

Elkészítés:

Az almát pucold meg, majd a reszelő legkisebb lyukán reszeld le.

A sajtkrémet jó alaposan dolgozd össze a vajjal, a majonézzel, a tormával és ízesítsd sóval, borssal.

Keverd bele a lereszelt almát is.

Teríts ki egy szelet sonkát, egy csíkban töltsd meg a krémmel, végül jó szorosan tekerd fel.

Én egy csillagcsövű habzsákba tettem a tölteléket és ennek segítségével díszítettem a sonkatekercseket.

vendégvárók advent karácsony adventi naptár sonka torma alma sajtkrém vaj majonéz hidegtál

További ünnepi ötletekért és receptekért kattints az adventi naptáramra, illetve nézz körül facebookon és instagramon is.

0 Tovább

Ehető ajándékok karácsonyra: Bonbonok&Trüffelek

A karácsonyi ajándékozás terén is elég nagy különbségeket látok a környezetemben. Van, ahol a "toronyórát lánccal" elve érvényesül, van ahol az iskolában már megismert módon karácsonyi húzást tartanak a családtagok. Akad, ahol "csak" a gyerekek kapnak ajándékot, illetve egyre több helyen látom, hogy előtérbe kerülnek a DIY ajándék ötletek is. Nekik, és főként az ehető ajándékok kedvelőinek hoztam mára néhány ötletet. Persze az sem baj, ha a karácsonyi asztalra készítitek el az alábbi finomságokat. Tálba rendezgetve szép dísze lesz a szobának és biztosan egyaránt szívesen csemegéznek belőle a családtagok és a vendégek is.

bonbon trüffel karácsony ehető ajándékok advent adventi naptár édességek

1. Kávé fanoknak szuper ajándék, ha készítesz egy kávés marcipános bonbont. Az a szuper benne, hogy szerintem elég könnyű összedobni és nem is kell hozzá túl sok minden.

bonbon trüffel karácsony ehető ajándékok advent adventi naptár édességek

2. A szilvapálinkás bonbont már igazi ínyenceknek ajánlom. Ráadásul a szilva és a fahéj is igazi karácsonyi alapanyag, úgyhogy a siker garantált. Persze nem árt, ha a pálinkát is szereti a megajándékozott. :)

3. Ha már a pálinkánál tartunk: szintén jó választás az alkoholos ízek kedvelőinek a rumos-meggyes házi bonbon is. Persze az édesség erősségét ti tudjátok szabályozni, azzal, hogy mennyi ideig áztatjátok a gyümölcsöt az alkoholba. Csak óvatosan! :)

4. Az egyik - szerintem - legkülönlegesebb, és egyben legfincsibb bonbon, amit eddig készítettem a chilis-tejcsokis. Hatalmas sikere volt az egész családban, úgyhogy hamarosan újra összedobom.

bonbon trüffel karácsony ehető ajándékok advent adventi naptár édességek

5. Ha maradnátok a karácsonyi ízeknél, válasszátok az áfonyás-marcipános bonbont. Az aszalt áfonya, talán kicsit kevésbé gyakori, mint az egyéb aszalványok, így biztosan mindenki örülni fog ennek a különlegességnek. Marcipánnal kombinálva pedig isteni. :)

6. Hozok alternatívát arra is, ha nincs kedvetek/időtök bonbont öntögetni. Ebben az esetben jó megoldás lehet a trüffel készítés. Nagyon gyorsan és egyszerűen össze lehet dobni, mégis igazán látványos finomság. A megajándékozottak általában nem is gondolják, hogy valójában milyen könnyű dolgunk volt.  :)

Próbáljátok ki például ezt a kókuszos-fehércsokis finomságot.

bonbon trüffel karácsony ehető ajándékok advent adventi naptár édességek

Tavaly karácsonykor, konkrétan 24-én délelőtt, hirtelen ötlettől vezérelve tányérra (csak eldobható papír volt) rendezgettem néhány szemet a fenti finomságokból, majd celofánba csomagoltam őket és ezt is odaadtuk kvázi "mellékajándékként" a szülőknek/nagyszülőknek. Kép alapján bevallom elég prolinak tűnik, de élőben nem is nézett ki 1-1 tál olyan rosszul. Ráadásul akkor először készítettem Nekik házilag bonbonokat és trüffeleket, így a meglepetés ereje elfedte a kisebb hibákat. :) Idén már felkészültebb vagyok, és hónapok óta tervezem, hogy milyen édességeket készítsek, és hogyan csomagoljam be majd őket, hogy minél elegánsabb legyen a kis csomag. Ezeket a kulisszatitkokat most nem árulom el, mert a megajándékozottak is olvassák, de ígérem, lesz fotó az idei ajikról is. (Reményeim szerint a tavalyinál kultúráltabb.)

bonbon trüffel karácsony ehető ajándékok advent adventi naptár édességekTipp: Ha tányér helyett valami extrábbat szeretnél, üvegbe is rétegezheted a finomságokat. Persze ehhez elég sok bonbon kell, így akár kombinálhatod a megajándékozott kedvenc bolti csokijával vagy egyéb cukorkákkal, sütikkel is.

További ünnepi süti receptekért kattints az adventi naptáramra, illetve nézz körül facebookon és instagramon is.

0 Tovább
«
12345

Főzni jó sütni még jobb

blogavatar

Sziasztok, Dóri vagyok a blog írója. Ha olyan recepteket és ötleteket keresel, amiket könnyen, gyorsan, kevés tapasztalattal is el tudsz készíteni, olvass tovább! Vigyázat, desszertek túlerőben! :) Jó sütés-főzést!

Legfrissebb bejegyzések

Címkefelhő

édességek (85),tojás (49),fincsi ebédek (29),vaj (27),paradicsom (27),karácsony (26),hagyma (26),vendégvárók (26),cukor (25),tejföl (25),liszt (24),advent (24),tej (24),adventi naptár (23),joghurt (23),citrom (22),ráérős reggelik (21),sajt (21),krumpli (19),habtejszín (19),fahéj (19),rohanós vacsorák (19),narancs (19),sonka (18),tejszín (18),kakaópor (18),fokhagyma (17),eper (16),meggy (16),bazsalikom (15),répa (15),túró (15),csokoládé (14),vaníliás cukor (14),leveles tészta (14),mascarpone (13),barack (13),pohárkrémek (12),gyors muffinok (12),alma (11),málna (11),vanília (11),ribizli (11),kolbász (10),petrezselyem (10),étcsokoládé (10),leves (10),porcukor (10),saláta (10),gyümölcs (9),olaj (9),csoki (9),puding (9),húsvét (9),krémsajt (8),snidling (8),dekorcukor (8),csirkemell (8),kukorica (8),pite (8),paprika (8),majonéz (8),szegfűszeg (7),rétes (7),fehércsoki (7),keksz (7),paradicsomszósz (7),sárgabarack (7),dió (7),élesztő (7),lilahagyma (7),szeder (7),rozmaring (7),méz (7),krémleves (7),brownie (6),sajtkrém (6),torta (6),lekvár (6),tészta (6),görög joghurt (6),kakaó (6),piskóta (6),újhagyma (6),bonbon (6),zöldfűszer (6),spenót (5),muffin (5),kaliforniai paprika (5),chili (5),sütőtök (5),kókusz (5),áfonya (5),póréhagyma (5),farsang (5),marcipán (5),őszibarack (5),fánk (5),tök (5),gyorsvacsi (5),sütőpor (5),mustár (5),csoki pasztilla (5),hidegtál (4),ricotta (4),csirke (4),sajttorta (4),menta (4),olívaolaj (4),fehérbor (4),oregánó (4),pizza (4),halloween (4),tejcsokoládé (4),uborka (4),bor (4),szalonna (4),réteslap (4),valentin-nap (4),mozzarella (3),lekvárfőzés (3),palacsinta (3),befőzés (3),chili paprika (3),kelttészta (3),kókuszreszelék (3),káposzta (3),mézeskalács fűszerkeverék (3),ánizs (3),tócsni (3),szilva (3),gofri (3),brokkoli (3),cheesecake (3),cukkini (3),cseresznye (3),zabkeksz (3),borsó (3),Rohanós vacsorák (3),mák (3),citromfű (3),blogkóstoló (3),zabpehely (3),fondant (3),szalámi (3),mandula (3),kivi (3),nutella (3),aszalt gyümölcs (3),mexikói (3),étcsoki (3),virsli (3),olívabogyó (3),lepény (3),gyümölcskenyér (3),zöldség (3),mandarin (3),fetasajt (2),olajbogyó (2),trüffel (2),aprósütemény (2),baracklekvár (2),cukormáz (2),cékla (2),gesztenye (2),pesto (2),aszalt áfonya (2),oreo keksz (2),kefír (2),pizzaszósz (2),tejszínhab (2),Édességek (2),banán (2),zselatin (2),linzertészta (2),alaplé (2),nyaralás (2),pasztilla (2),penne (2),szódabikarbóna (2),gyümölcskosárka (2),grillcsirke (2),dzsemfix (2),szerecsendió (2),(2),ananász (2),csiga (2),babapiskóta (2),burgonya (2),curry (2),pogácsa (2),majoranna (2),salsa szósz (2),mézeskalács (2),bors (2),bab (2),kalács (2),bacon (2),lasagne (2),torma (2),rugelach (2),töltött tojás (2),csokikrém (2),rizs (2),mozarella (2),mártogatós (2),gyerekek (2),sütipecsét (2),tortilla (2),kókusztej (2),füstölt sajt (2),tésztasaláta (2),Gyors muffinok (2),pizzagolyó (2),lime (2),feta sajt (2),kacsa (1),kacsacomb (1),körözött (1),pirospaprika (1),ecet (1),kandírozott narancshéj (1),víz (1),barbérlevél (1),churros (1),író (1),párolt lilakáposzta (1),lilakáposzta (1),köménymag (1),besamel (1),vörösbor (1),búzadara (1),teljes kiőrlésű liszt (1),aszalt szilva (1),pálinka (1),pillecukor (1),pulykamell (1),ősz (1),SAD! (1),vöröshagyma (1),darált hús (1),VKF (1),ragu (1),pompos (1),kakaós csiga (1),sajtos roló (1),linzer (1),meggylekvár (1),barnacukor (1),sertéslapocka (1),sertés (1),lapocka (1),eperlekvár (1),salsa (1),desszert (1),daráltkeksz (1),aszalvány (1),kandírozott gyümölcs (1),főétel (1),ebédmenü (1),rizskoch (1),piskótatekercs (1),citom (1),karácsonyi ebéd (1),mogyoró (1),franciasaláta (1),szezámmag (1),gesztenyemassza (1),étcsokokoládé (1),szaloncukor (1),avokádó (1),bejgli (1),majonézes burgonya (1),zöldségkeverék (1),fatörzs (1),hab (1),ehető ajándékok (1),aprósütemények (1),szósz (1),gumicukor (1),karalábé (1),jelmez (1),darált keksz (1),olíva bogyó (1),kandírozott narancs (1),tökfaragás (1),sütögetés (1),kuglóf (1),dekoráció (1),zeller (1),zöldborsó (1),tárkony (1),zeller (1),sós aprósütemények (1),sárgarépa (1),fehérrépa (1),kifli (1),mákos guba (1),krumplifánk (1),almáspite (1),szilveszter (1),juhtúró (1),sztrapacska (1),csokissüti (1),cookies (1),péksütemény (1),vacsora (1),tavasz (1),muffinok (1),aszalt paradicsom (1),kelt tészta (1),zsömle (1),anyák napja (1),grillkolbász (1),hamburger (1),street food (1),ketchup (1),töltött hús (1),csokiskeksz (1),zselatinfix (1),smarties (1),balzsamecet (1),Anyák Napja (1),zselé (1),krém (1),medvehagyma (1),penne (1),rukkola (1),buli (1),képviselő fánk (1),koktél (1),gyümölcslé (1),zöldbab (1),képviselőfánk (1),rum (1),alkohol (1),cheesecake brownie (1),vendégváró (1),quesadilla (1),áfonyalekvár (1),reggeli (1),készülődés (1),chorizo (1),töltött karaj (1),borkóstoló (1),nachos (1),jalapeno (1),sonkatekercs (1),hamburgerhús (1),töltelék (1),velence (1),pizzafeltét (1),grillezés (1),szalonnasütés (1),bográcsozás (1),csokiszósz (1),gyömölcs (1),paradicsomkonzerv (1),kovászos uborka (1),savanyúság (1),teszínhab (1),lecsó (1),csilipaprika (1),panírozás (1),rántott (1),rántott tök (1),steak burgonya (1),panír (1),parmezán (1),csokipasztilla (1),ehető ajándék (1),kávé (1),bagett (1),müzli (1),kapcsolat (1),eperszósz (1),mákosguba (1),habfixáló (1),Vendégvárók (1),kuszkusz (1),csicseriborsó (1),hús (1),karaj (1),olaszrizling (1),munkaebéd (1),Ráérős reggelik (1),gyors vacsorák (1),hawaii (1),ételfesték (1),margarin (1),bevonat (1),szülinap (1),ballagás (1),ciabatta (1),pizzás csiga (1),zsemlemorzsa (1),tortazselé (1),körte (1)