Ibériai burgonya csónakok

Egy tavalyi receptet hoztam mára, ami valahogyan beragadt a rendszerbe és ezért nem került posztolásra. A kép ezért sem a legjobb, de emlékszem nagyon jó kis ebéd volt, úgyhogy nem akartam törölni. Nyáron egy nagy adag salátával és egy jó fröccsel szuper ebéd vagy vacsora, persze kötelezően a kertben vagy a teraszon. :) 

burgonya krumpli rohanós vacsorák kolbász chorizo jalapeno olajbogyó hagyma paradicsom püré sajt

Hozzávalók:

6 szem krumpli

10 dkg chorizo kolbász

5 dkg jalapeno

5 dkg olajbogyó

1 nagyobb fej hagyma

2 pici paradicsom konzerv

1+1 kk só

1 kk bors

5 dkg reszelt sajt

pici olaj

burgonya krumpli rohanós vacsorák kolbász chorizo jalapeno olajbogyó hagyma paradicsom püré sajt

Elkészítés:

A krumplit tedd fel sós vízben főni.

Közben a hagymát, a jalapeno paprikát és a chorizo kolbászt vágd össze. Az olajbogyókat is elfelezheted, ha van kedved.

Keverd össze az előbbieket a paradicsom pürével, majd ízesítsd sóval, borssal.

Egy közepes méretű tepsibe locsolj egy kevés olajat, majd melegítsd elő a sütőt 200 fokra.

A megfőtt krumplit pucold meg, majd vágd ketté.

Mindegyiknak kanalazd ki a belsejét és ültesd a burgonyákat a tepsibe.

A kikanalazott krumplipürét keverd a paradicsomos egyveleghez, majd adagold a csónakokba.

Letakarva süsd az egészet kb. 20 percig, majd szórd meg reszelt sajttal és fedő nélkül pirítsd további 10 percet.

Kínáld friss salátával.

burgonya krumpli rohanós vacsorák kolbász chorizo jalapeno olajbogyó hagyma paradicsom püré sajt

Ha tetszett a bejegyzés, gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.

0 Tovább

Krumplilángos fokhagymás tejföllel

Sokszor a legegyszerűbb alapanyagokból készülnek a legkedveltebb ételeink. Ezzel szerintem sokan egyetértenek. Nálunk is nagy kedvenc a krumlilángos egy jó adag fokhagymás tejföllel. Ha nagyon cifrázni van kedvünk, akkor még egy kis saláta és jóféle bor (vagy inkább fröccs) is dukál mellé. Szuper vacsora és nem mellesleg kíváló vendégváró, buli kaja is. (Persze attól a fránya fokhagymától eltekintve. :D) 

Hozzávalók a krumplilángoshoz:

1 kg krumpli

1 tojás

1 csapott ek só

frissen őrölt bors

2 gerezd fokhagyma

kb. 40 dkg liszt

1 csokor snidling

Hozzávalók a mártáshoz:

1 nagy doboz tejföl

1 kk só, frissen őrölt bors

3 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

A krumplit héjában főzd meg, majd ha kihűlt pucold meg és törd át.

Add hozzá a tojást, a zúzott fokhagymát, a lisztet.

Ízesítsd sóval, borssal, apróra vágott snidlinggel, majd gyúrd össze.

Lisztezett deszkán nyújtsd ki, majd pogácsa szaggatóval szaggasd ki.

Ha nem akarsz ennyit szöszmötölni vele, akkor gyúrj kisebb golyókat a tésztából, majd lapíts egy kicsit ki őket. (Én most idő spórolás céljából ezt a módszert választottam.) 

Végül hevíts olajat, majd süsd néhány percig a lepények mindkét oldalát aranybarnára.

A mártáshoz a tejfölt keverd össze a zúzott fokhagymával, majd ízesítsd sóval, borssal.

Ha tetszett a bejegyzés, gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.

2 Tovább

"Malacpofi" pogácsa

El sem hiszem, hogy vége a karácsonynak és újból egy egész évet kell várnunk az év legcsodálatosabb napjára. Az ünnepi időszaknak azonban még nincs vége, hiszen lassan készülhetünk a szilveszterre. Ennek örömére egy újévi vendégváró receptet hoztam. Persze itt főként a külcsíny a fontos, a pogácsa recept kivételesen másodlagos. Készíthetitek a már bevált, otthon megszokott kedvencet is, amit az alábbi útmutató szerint nyugodtan malackásra formálhattok. Azért elmondom, hogy a recept sem rossz, mi legalábbis imádjuk a krumplis pogácsát. Ami külön jó benne, hogy akár a megmaradt burgonya pürét, tört krumplit is fel tudjátok hozzá használni, így nem vész kárba semmi sem.

krumpli burgonya liszt vaj zsír élesztő tej cukor kefír só bors tojás pogácsa

Hozzávalók:

30 dkg áttört főtt krumpli

5 dkg vaj vagy zsír

50 dkg liszt

1  csapott ek só

1 kocka élesztő

1 dl tej

1 kk cukor

1 ek kefír

1 tojás a pogácsák lekenéséhez

szemes bors a malacka "szemeinek"

krumpli burgonya liszt vaj zsír élesztő tej cukor kefír só bors tojás pogácsa

Elkészítés:

A langyos tejbe keverd bele a cukrot, majd morzsolt bele az élesztőt.

Tedd félre, míg felfut.

Közben a liszthez add hozzá a sót, majd szintén morzsold össze az áttört krumplival.

Mehet hozzá a vaj is és a felfuttatott élesztő is.

Jó alaposan dolgozd össze az egészet, majd ha kell, lazítsd egy kevés kefírrel.

Meleg helyen, letakarva, keleszd addig, míg duplájára nem nő. (Kb 1 óra lesz.)

krumpli burgonya liszt vaj zsír élesztő tej cukor kefír só bors tojás pogácsa

Ha kész, szaggass a tésztából pogácsa szaggatóval kis köröket, majd a maradékból - pl. egy kupak segítségével - még kisebbeket, amit majd orrnak tudsz használni. Vágj apró háromszögeket fülnek, majd minden "testrészt" nyomkodj óvatosan a helyére.

Melegítsd elő a sütőt 180 fokra és tedd sütőpapíros tepsire a malackákat.

Kend meg felvert tojással, végül a bors szemeket is pakolgasd a megfelelő pozícióba. Ehhez jól jöhet egy szemöldök csipesz. :)

Süsd kb. 20 percet 180 fokon.

krumpli burgonya liszt vaj zsír élesztő tej cukor kefír só bors tojás pogácsa

Tipp: A vendégek figyelmét érdemes felhívni a bors szemecskékre, mert érhetik őket kellemetlen meglepetések. ;) Bár nálunk volt, aki kifejezetten szerette a fűszerességét.

Ha nem szeretitek annyira a krumplis pogácsát, nézzétek meg az alábbi recepteket. Ezekből is könnyedén elkészíthetitek a malackákat.

Túrós sajtos rúd

Mama sajtos pogácsája

Füstölt sajtos rudacska

Gyertek fb-ra és instagram-ra is. 

0 Tovább

Nagy klasszikusok: Franciasaláta&Majonézes burgonya

Nem hiányozhat az adventi naptáramból ez a két klasszikus saláta sem, hiszen sok esetben jól jön, ha lapul 1-2 előre elkészíthető, hideg fogás is a hűtőben. Ráadásul a franciasali és a majonézes burgonya is kiváló körete a hagyományos rántott halnak. Nálunk ugyan hiányzik a karácsonyi asztalról - lévén nem vagyunk nagy halimádók, a nagyszüleim kivételével - de tudom, hogy sok családnál elengedhetetlen elem. Az előbbiek miatt rántott hal receptekkel nem szolgálhatok - bár ha valaki hiányolja, Mama rendelkezésre áll szuper ötletekkel - de a saláták elkészítéséhez próbálok adni egy kis útmutatót. 

Leírtam a pontos mennyiségeket is, de fontos megjegyeznem, hogy azért ez messze nem szentírás. Mindenki alakítsa nyugodtan a saját ízlésére, sőt megsúgom, hogy én is hasraütés szerűen szoktam elkészíteni őket. Sőt, van, hogy nem is tejfölt, hanem joghurtot vagy kefírt használok, és olykor a majonézt is "kispórolom" belőle, hogy egy fokkal egészségesebb legyen. Na, de nézzük inkább a recepteket: 

franciasaláta majonézes burgonya krumpli burgonya saláta vendégvárók uborka tejföl majonéz hagyma alma zöldségkeverék hidegtál advent karácsony adventi naptár

Hozzávalók a franciasalátához:

0,5 kg francia saláta zöldségkeverék

2 nagyobb alma

3-4 szem csemege uborka

1 közepes fej hagyma

1 nagy doboz tejföl (450 g)

20 dkg majonéz

1 ek mustár

1 csapott ek só

frissen őrölt bors (lehetőleg fehér)

franciasaláta majonézes burgonya krumpli burgonya saláta vendégvárók uborka tejföl majonéz hagyma alma zöldségkeverék hidegtál advent karácsony adventi naptár

Elkészítés:

Elsőként a főzd puhára a francia saláta zöldségkeveréket.

Amíg fő, vágd kisebb kockákra a csemege uborkát és a hagymát is.

Az almát pucold meg, és ezt is apríts össze.

A tejfölt keverd össze a majonézzel és a mustárral, majd ízesítsd sóval, borssal.

Ha megfőtt a zöldségkeveréked szűrd le, majd hagyd kihűlni.

Tedd hozzá a hagymát, az uborkát és az almát, majd öntsd nyakon a majonézes szósszal. 

Forgasd össze az egészet, majd tedd hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek.

Tálalás előtt, még adhatsz hozzá egy kevés tejfölt, ha nagyon felszívná a sok zöldség, illetve ha nem találod elég ízesnek, sózd, borsozd.

franciasaláta majonézes burgonya krumpli burgonya saláta vendégvárók uborka tejföl majonéz hagyma alma zöldségkeverék hidegtál advent karácsony adventi naptár

Hozzávalók a majonézes burgonyához:

1 kg burgonya

2 közepes fej lilahagyma (vagy esetleg póréhagyma)

1-2 alma (elhagyható)

3-4 dl tejföl

20 dkg majonéz

1 ek mustár

1 csapott ek só

frissen őrölt bors (lehetőleg fehér)

fél citrom leve

franciasaláta majonézes burgonya krumpli burgonya saláta vendégvárók uborka tejföl majonéz hagyma alma zöldségkeverék hidegtál advent karácsony adventi naptár

Elkészítés:

A krumplikat pucold meg, vágd kockákra, majd főzd meg sós vízben. (Persze azt is csinálhatod, hogy először megfőzöd, majd utána pucolod és kockázod. Az első verziót azért szeretem jobban, mert így gyorsabban megfő a burgonya.)

Közben a hagymát vágd karikákra, az almát pedig szintén kockákra. 

A tejfölt keverd össze a majonézzel, a mustárral és ízesítsd sóval, borssal, citromlével.

A krumplikat szűrd le, hagyd kihűlni, majd add hozzá a hagymát és az almát is.

Öntsd nyakon a szósszal, majd jó alaposan keverd össze az egészet.

Ha nálatok is hidegtálak készülnek az ünnepekkor, akkor érdemes visszanézni az oldalra, mert kerülnek még fel hasonló finomságok. 

További ünnepi ötletekért és receptekért kattints az adventi naptáramra, illetve nézz körül facebookon és instagramon is.

1 Tovább

Rántott tök fűszeres mártogatóssal és steak burgonyával

Gy. egyik nap egy nem éppen bébi méretű tökkel állított haza. Néztem a giga darabot és nem nagyon tudtam eldönteni, hogy mi is legyen vele. Nem vagyok oda a rántott dolgokért (főként az olajszag és a felfordulás miatt), de Gy. nagyon szereti, így megállapodtunk, hogy mégis csak rántott tököt készítünk. Ez az az étel, ami sajna nincs meg hipp-hopp, de ha nem egyedül készíted, hanem van 1-2 lelkes jelentkező, akkor máris gyorsabban megy a munka. Le is osztottuk a feladatokat, övé volt a tök, enyém a többi. Míg ő szépen felszeletelte és bepanírozta én előkészítettem a krumplit, majd összedobtam a salit és a szószt is. Aztán megnéztem 2 részt a sorozatomból, míg ő csak sütötte és sütötte a tököt...

tök fincsi ebédek panír panírozás rántott rántott tök joghurt zöldfűszer fokhagyma citrom bazsalikom petrezselyem menta steak burgonya krumpli chili rozmaring saláta paradicsom paprika kaliforniai paprika uborka

Hozzávalók a tökhöz:

1 db nagyobb tök

3 tojás

liszt

zsemlemorzsa

1 kk só

3 dl olaj a sütéshez

Hozzávalók a mártogatóshoz:

1 kis doboz joghurt

1 gerezd zúzott fokhagyma

1 ek citromlé

1 csokor a kedvenc zöldfűszeredből (pl. bazsalikom, petrezselyem, menta, akár vegyesen)

1 mk só, frissen őrölt bors

Hozzávalók a steak burgonyához:

1 kg krumpli

néhány rozmaring ág

2 kk só

őrölt bors

chili ízlés szerint

Hozzávalók a salátához:

1 nagyobb paradicsom

negyed kígyó uborka

fél jégsaláta

1 sárga kaliforniai paprika

fél citrom leve

2 ek olívaolaj

só, bors

tök fincsi ebédek panír panírozás rántott rántott tök joghurt zöldfűszer fokhagyma citrom bazsalikom petrezselyem menta steak burgonya krumpli chili rozmaring saláta paradicsom paprika kaliforniai paprika uborka

Elkészítés:

A tököt hámozd meg, majd vágd kb. 1,5 cm széles karikákra. A magot távolítsd el a közepéből.

Készítsd elő a panírozáshoz a lisztet és a zsemlemorzsát.

A tojást verd fel, majd keverd bele a sót.

Ezt követően a tököket forgasd bele a lisztbe, majd mehet a tojásba, végül a morzsába.

Hevíts olajat és süsd aranybarnára a tökök mindkét oldalát.

Tálald fűszeres steak burgonyával, friss salátával és zöldfűszeres-joghurtos mártogatóssal:

Utóbbihoz a joghurtot öntsd egy kis tálba. Keverd bele a zúzott fokhagymát, a citromlevet és az apróra vágott zöldfűszereket. Végül ízesítsd sóval, borssal. Hűtsd be tálalás előtt.

A krumpit jó alaposan sikáld meg, majd vágd cikkelyekre. Halmozd egy tepsibe egy kevés olívaolaj, rozmaring, só és egyéb általad kedvelt fűszer társaságában. Nálam pl. chili is megy hozzá.

Először süsd letakarva 200 fokon kb. 20 percet, hogy valamelyest megpuhuljon a krumpli, majd pirítsd fedő nélkül addig, míg szép aranybarna nem lesz.

A salátához szeleteld fel a zöldségeket, tépkedd össze a salátát, majd locsold meg citromlével és olívaolajjal, végül sózd, borsozd.

tök fincsi ebédek panír panírozás rántott rántott tök joghurt zöldfűszer fokhagyma citrom bazsalikom petrezselyem menta steak burgonya krumpli chili rozmaring saláta paradicsom paprika kaliforniai paprika uborka
Ha tetszett a bejegyzés, gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.

0 Tovább
«
12

Főzni jó sütni még jobb

blogavatar

Sziasztok, Dóri vagyok a blog írója. Ha olyan recepteket és ötleteket keresel, amiket könnyen, gyorsan, kevés tapasztalattal is el tudsz készíteni, olvass tovább! Vigyázat, desszertek túlerőben! :) Jó sütés-főzést!

Címkefelhő

édességek (173),tojás (129),liszt (118),cukor (116),vaj (76),tej (66),vendégvárók (49),joghurt (49),tejföl (48),sütőpor (48),citrom (47),karácsony (45),fincsi ebédek (45),hagyma (42),sajt (40),ráérős reggelik (39),advent (39),csokoládé (39),túró (38),kakaópor (37),adventi naptár (36),olaj (36),habtejszín (36),paradicsom (35),fahéj (33),eper (32),rohanós vacsorák (32),tejszín (32),narancs (31),fokhagyma (31),gyors muffinok (30),porcukor (29),barack (28),bazsalikom (27),krumpli (27),mascarpone (25),meggy (25),csoki (25),leveles tészta (24),vaníliás cukor (24),vanília (24),étcsokoládé (23),sonka (22),dió (20),pohárkrémek (20),húsvét (19),ribizli (18),málna (18),lekvár (18),(18),répa (17),élesztő (17),alma (16),keksz (16),kakaó (15),leves (15),snidling (14),szeder (14),saláta (14),pite (14),puding (13),őszibarack (13),piskóta (13),sárgabarack (13),fehércsoki (13),kolbász (12),petrezselyem (12),oregánó (12),gyümölcs (12),muffin (12),szegfűszeg (12),krémsajt (12),kókusz (12),paradicsomszósz (11),étcsoki (11),kukorica (11),gasztroajándék (10),görög joghurt (10),áfonya (10),bonbon (10),csirkemell (10),paprika (10),bors (10),zöldfűszer (10),spenót (9),majonéz (9),méz (9),brownie (9),lilahagyma (9),tészta (9),rozmaring (9),olívaolaj (9),torta (8),póréhagyma (8),dekorcukor (8),sajtkrém (8),sütőtök (8),mustár (8),krémleves (8),halloween (8),banán (8),cseresznye (8),zabpehely (8),kókuszreszelék (8),rétes (8),kelttészta (7),mák (7),palacsinta (7),medvehagyma (7),szilva (7),újhagyma (7),ánizs (6),aszalt áfonya (6),bor (6),farsang (6),trüffel (6),anyák napja (6),likőr (6),tejcsokoládé (6),szódabikarbóna (6),chili (6),kaliforniai paprika (6),ricotta (6),fánk (6),rugelach (6),baracklekvár (6),fehércsokoládé (6),tök (5),rizs (5),levendula (5),hidegtál (5),csoki pasztilla (5),pogácsa (5),szalonna (5),mandula (5),kávé (5),marcipán (5),babapiskóta (5),réteslap (5),uborka (5),görögjoghurt (5),burgonya (5),fehérbor (5),olívabogyó (5),pizza (5),gyorsvacsi (5),nutella (5),kandírozott narancs (4),bacon (4),mogyoró (4),sajttorta (4),vanília aroma (4),zabkeksz (4),borsó (4),valentin-nap (4),cukkini (4),mandarin (4),zselatinfix (4),erdei gyümölcs (4),körte (4),cheesecake (4),káposzta (4),csirke (4),kivi (4),szalámi (4),barnacukor (4),eperlekvár (4),gyümölcskenyér (4),zöldség (4),menta (4),kefír (3),gesztenye (3),Rohanós vacsorák (3),mozzarella (3),chili paprika (3),csicseriborsó (3),tócsni (3),gofri (3),fetasajt (3),étkezési keményítő (3),virsli (3),aprósütemény (3),blogkóstoló (3),besamel (3),mézeskalács fűszerkeverék (3),tortazselé (3),szülinap (3),aszalt gyümölcs (3),mézeskalács (3),befőzés (3),búzadara (3),mazsola (3),citromfű (3),kávétejszín (3),ehető ajándék (3),lekvárfőzés (3),fondant (3),szezámmag (3),darált hús (3),tortilla (3),torma (3),vöröshagyma (3),amerikai palacsinta (3),brokkoli (3),mexikói (3),csiga (3),víz (3),rum (3),linzer (3),kalács (3),pirospaprika (3),lepény (3),mártogatós (3),lasagne (3),olajbogyó (3),cékla (3),szilveszter (3),pizzaszósz (3),feta (2),alaplé (2),zöldborsó (2),knorr (2),parmezán (2),majoranna (2),promóció (2),vodka (2),keményítő (2),szerecsendió (2),fagyi (2),kuglóf (2),ananász (2),ételfesték (2),müzli (2),zselatin (2),margarin (2),raffaello (2),fehér csokoládé (2),gyümölcsrizs (2),bukta (2),fagylalt (2),jégkrém (2),nyaralás (2),csokikrém (2),mogyorókrém (2),aszalt szilva (2),penne (2),magyarprovence (2),dzsemfix (2),salsa szósz (2),levendulabirtok (2),pálinka (2),grillcsirke (2),pasztilla (2),turmix (2),cheesecake brownie (2),oreo keksz (2),linzertészta (2),sütipecsét (2),gyerekek (2),Édességek (2),tejszínhab (2),tésztasaláta (2),szörp (2),jalapeno (2),teljes kiőrlésű liszt (2),bab (2),készülődés (2),zsömle (2),darált keksz (2),mozarella (2),zsír (2),töltött tojás (2),chorizo (2),pizzagolyó (2),zserbó (2),Gyors muffinok (2),pesto (2),aszalt paradicsom (2),gyümölcskosárka (2),feta sajt (2),füstölt sajt (2),juhtúró (2),kókusztej (2),lime (2),cukormáz (2),smoothie (2),curry (2),bögrés (2),zsemlemorzsa (2),alkohol (2),gyors vacsorák (2),ehető ajándékok (2),hamburger (2),meggybefőtt (2),bodza (2),balzsamecet (2),piskótatekercs (2),bodzaszörp (2),sűrített tej (2),pompos (2),háztartásikeksz (1),vaníliarúd (1),mézeskalácsfűszer (1),graham liszt (1),barna cukor (1),baileys (1),körözött (1),sütésnélkül (1),író (1),narancslé (1),blondie (1),kevert (1),karfiol (1),besamel mártás (1),füge (1),bögrés sütemény (1),aranygaluska (1),rumaroma (1),fügelekvár (1),túró rudi (1),kínai (1),szójaszósz (1),kakaóscsiga (1),töltött krumpli (1),pillecukor (1),lasagne tészta (1),hidegtálak (1),szilvalekvár (1),mézeskalács fűszer (1),vanília puding (1),puncs puding (1),méteres kalács (1),tejberizs (1),maszatolós torta (1),clafoutis (1),barackpüré (1),krumplilángos (1),gnocchi (1),vörös áfonya (1),mexikói alap (1),kávélikőr (1),húsleves alaplé (1),pirítós (1),túrós batyu (1),túrós táska (1),tejpite (1),cseresznye lekvár (1),mérésnélkül (1),bögréssüti (1),nektarin (1),nyár (1),tejpor (1),raffaello golyó (1), (1),citromsav (1),levendulás (1),rétesliszt (1),psikóta (1),tejcsoki (1),vonat (1),gyertya (1),nudli (1),tiramisu (1),vaníliás pudingpor (1),szóda (1),barackpálinka (1),knorr 100%természetesalapok (1),trnd (1),vanília kivonat (1),főzőkrém (1),aprósüti (1),édesség (1),chilis bab (1),bögrés süti (1),knorr 100% természetes alapok (1),bolognai (1),zödfűszer (1),daráltkeksz (1),monoszló (1),masni (1),moszonló (1),kiszúró (1),mogyoróvaj (1),erőspaprika (1),császármorzsa (1),gesztenye massza (1),ehetőajándék (1),aszaltsárgabarack (1),aszaltbarack (1),aszaltgyümölcs (1),kenyér (1),kruton (1),denevér (1),saj (1),gorgonzola (1),lila hagyma (1),citromlé (1),narancslekvár (1),vajkrém (1),barbérlevél (1),koriander (1),ballagás (1),ciabatta (1),hawaii (1),bevonat (1),tahini (1),munkaebéd (1),Ráérős reggelik (1),Vendégvárók (1),hús (1),töltelék (1),eperszósz (1),karaj (1),habfixáló (1),mákosguba (1),kapcsolat (1),paradicsomkonzerv (1),lecsó (1),bográcsozás (1),szalonnasütés (1),csilipaprika (1),csokipasztilla (1),bagett (1),kuszkusz (1),grillezés (1),velence (1),savanyúság (1),kovászos uborka (1),teszínhab (1),gyömölcs (1),pizzafeltét (1),csokiszósz (1),töltött hús (1),olaszrizling (1),quesadilla (1),nachos (1),penne (1),sonkatekercs (1),töltött karaj (1),áfonyalekvár (1),reggeli (1),borkóstoló (1),képviselő fánk (1),gyümölcslé (1),képviselőfánk (1),zöldbab (1),koktél (1),buli (1),rukkola (1),krém (1),muffinok (1),smarties (1),zselé (1),Anyák Napja (1),csokiskeksz (1),street food (1),hamburgerhús (1),ketchup (1),grillkolbász (1),cookies (1),vacsora (1),kelt tészta (1),tavasz (1),sztrapacska (1),péksütemény (1),csokissüti (1),hámozott paradicsom (1),panír (1),paradicsom püré (1),aprósütemények (1),sós aprósütemények (1),karácsonyi ebéd (1),ebédmenü (1),desszert (1),főétel (1),zeller (1),tárkony (1),jelmez (1),gumicukor (1),dekoráció (1),kifli (1),krumplifánk (1),mákos guba (1),aszalvány (1),kandírozott gyümölcs (1),rizskoch (1),avokádó (1),szaloncukor (1),sárgarépa (1),fehérrépa (1),karalábé (1),zeller (1),étcsokokoládé (1),gesztenyemassza (1),majonézes burgonya (1),franciasaláta (1),zöldségkeverék (1),fatörzs (1),bejgli (1),hab (1),szósz (1),salsa (1),krumplipüré (1),köret (1),túrókrém (1),ragu (1),sertéslapocka (1),lapocka (1),sertés (1),VKF (1),pulykamell (1),rántott (1),panírozás (1),rántott tök (1),steak burgonya (1),SAD! (1),ősz (1),vörösbor (1),kakaós csiga (1),meggylekvár (1),kandírozott narancshéj (1),almáspite (1),tökfaragás (1),olíva bogyó (1),sütögetés (1),köménymag (1),lilakáposzta (1),pizzás csiga (1),sajtos roló (1),kacsacomb (1),kacsa (1),ecet (1),párolt lilakáposzta (1),churros (1)

Utolsó kommentek