Sajtkrémes Ciabatta felturbózva

Nyaralás előtt voltunk, így minden romlandó élelmiszert el kellett fogyasztanunk a hűtőből. Ráadásul alig volt időm, így gyorsan kellett összedobnom valamit a meglévő alapanyagokból. Találtam egy bontott tejfölt, néhány szál újhagymát, egy szinte teli tubus sajtkrémet, egy "majdnemlejárós" mozzarellát, néhány szelet szalámit, egy fonnyadt paradicsomot és egy hétvégéről maradt szikkadt ciabattát. Nem volt túl rózsás a helyzet, de a fejembe már össze is állt, hogy mit készítsek. Nézzétek meg, mi lett belőle: 

gyors vacsorák ciabatta sajtkrém újhagyma tejföl paradicsom szalámi

Hozzávalók:

1 nagy ciabbatta

1 db tömlős sajtkrém

200 g tejföl

1 kk só

frissen őrölt bors

3 szál újhagyma

1 paradicsom

néhány szelet szalámi

1 db mozzarella

gyors vacsorák ciabatta sajtkrém újhagyma tejföl paradicsom szalámi

Elkészítés:

Elsőként a sütőt melegítsd elő 180 fokra, majd bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.

Az újhagymát karikázd fel (a zöld részét is), majd dolgozd össze a sajtkrémmel és a tejföllel. Ízesítsd sóval, borssal.

A ciabattát szeleteld fel, majd kend meg az újhagymás krémmel.

A paradicsomot, a szalámit és a mozzarellát vágd karikákra, majd oszd el a feltéteket a szendvicseken.

Süsd kb. 15 percig, míg a sajt megolvad, a ciabatta meg kicsit megpirul. 

Ha tetszett a bejegyzés, nézz körül facebookon és instagramon is. 

0 Tovább

Csokis-Cseresznyés Piskóta

A múltkori epres-vaníliás piskóta sikerén felbuzdulva, a hétvégén elkészítettem az említett édességnek a csokis-cseresznyés változatát. (Figyelitek milyen szépen alliterál a csokis-cseresznye? Már a neve alapján is jónak kell lennie a sütinek! :D) Az eper-tejszínhab-vanília triót persze nem egyszerű legyőzni, de azért ez a változat is eléggé ott volt a szeren, úgyhogy érdemes adni neki egy esélyt! :) Jó sütögetést kívánok!

édességek puding cseresznye piskóta kakaópor tortazselé

Hozzávalók a piskótához:

3 tojás

3 ek cukor

3 ek liszt

1 ek cukrozatlan kakaópor

1 csipet só

fél csomag sütőpor

1 csomag vaníliás cukor

Hozzávalók a díszítéshez:

1 csomag pudingpor (nálam epres)

3 ek cukor

fél l tej

30 dkg magozott meggy

1 csomag tortazselé

édességek puding cseresznye piskóta kakaópor tortazselé

Elkészítés:

Első körben a sütőt melegítsd elő 200 fokra és készíts elő egy sütőpapírral kibélelt kb. 20x30-as tepsit.

Ezt követően a tojásokat válaszd szét, majd a fehérjét verd kemény habbá egy csipet sóval.

A sárgájához add hozzá a cukrot és a vaníliás cukrot, majd alaposan dolgozd össze az egészet.

Szitáld a tojásos masszához a sütőporral és a kakaóporral elkevert lisztet.

Végül forgasd a tésztába a tojásfehérje habot, de óvatosan, nehogy összetörjön.

Egyengesd el a tésztát a tepsibe, majd süsd készre a piskótát kb. 10 perc alatt. 

Míg sül a tészta, a pudingport keverd ki 3 ek cukorral és a tejjel, majd készítsd el a csomagoláson látható utasítás szerint. Hagyd hűlni, de néha keverd át, nehogy megbőrösödjön.

Ha kész a piskóta, takard le, majd tedd félre, hogy a pudinghoz hasonlóan a tészta is ki tudjon hűlni. 

Ha már langyosak össze is állíthatjuk a sütit.

Húzd le óvatosan a sütőpapírt a piskótáról, majd helyezd vissza a tepsibe.

Kanalazd a pudingot a tésztára és kend el egyenletesen.

Ezt követően díszítsd magozott meggyel, majd készítsd el a tortazselét a csomagoláson látható utasítás szerint, és óvatosan öntsd rá a sütire. 

Hagyd megszilárdulni, majd szeletelheted is. :)

Tipp: Én a tortazselé elkészítéséhez a víz egy részét a cseresznye levével helyettesítettem.

Ha tetszett a bejegyzés, nézz körül facebookon és instagramon is. 

2 Tovább

Vendégváró sonkás kosarak

Egyik munkahelyi barátnőm hozott be a névnapjára egy kifejezetten "pasifogó" kaját: sonka kosárkákat. Azért mondom (írom), hogy pasifogó, mert a fiúk úgy rárepültek, hogy pillanatokon belül elfogyott. :) Ő a sonkát "pucéran", tette a muffinsütőbe és fűszeres tejfölt kanalazott bele, majd megsütötte. Én ezt a receptet fejlesztettem tovább egy kis leveles tészta köntössel és friss fűszernövényekkel. Gondoltam, a tésztától, majd laktatóbb lesz és nem fogy el 1 másodperc alatt, de tévedtem...

Tanulság: Ha legközelebb készítem, kizárólag dupla adagnak állok neki. :)

ui: Ha jót akartok enni szurkolás közben, akkor a holnapi magyar-belga meccsre ezt készítitek! :) 

leveles tészta tejföl bazsalikom snidling paradicsom sonka vendégvárók

Hozzávalók kb. 24 darabhoz:

1 csomag leveles tészta

kevés liszt a nyújtáshoz

15 dkg vékonyra szeletelt csirkemellsonka

30 dkg tejföl

1 kk só, bors

1 csokor snidling

1 marék bazsalikom

1 db paradicsom

1 db felvert tojás

leveles tészta tejföl bazsalikom snidling paradicsom sonka vendégvárók

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 200 fokra és készíts elő egy - lehetőleg szilikonos - muffinformát.

A leveles tésztát lisztezett deszkán nyújtsd ki jó vékonyra, és szaggas belőle nagyobb köröket. A körök akkorák legyenek kb. mint egy szelet sonka.

Tegyél 1-1 szelet sonkát a tésztaköröcskékre és óvatosan egyengesd a muffinforma mélyedéseibe őket. 

A snidlinget vágd apróra, majd keverd bele a tejfölbe. Ízesítsd sóval, borssal.

Tegyél mindegyik kosárkába egy púpos kiskanálnyi fűszeres tejfölt.

A paradicsomot és a bazsalikomot is vágd fel, majd szórj egy keveset mindegyik kosár tetejére.

Felvert tojással kenegesd meg a tészta kilógó szélét, majd süsd kb 10 percet.

Tipp: 

Szilikonos formából nagyon könnyen kijön, de én rendes fém muffin sütőben is készítettem már. Egy kis harc árán abból is kiszedhető! :D  

Ha tetszett a bejegyzés, gyere insta-ra/fb-ra! :)

0 Tovább

Mediterrán Lepény

Ma egy szupergyors vacsi receptet hoztam, aminek az alapja - mi más is lehetne? - leveles tészta. Imádok vele dolgozni, mert hihetetlenül sokrétűen lehet elkészíteni és pillanatok alatt meleg vacsorát tudok az asztalra tenni. Most olívabogyót, feta sajtot és serrano sonkát használtam, de a lehetőségek végtelenek. Bátran próbáljátok ki! :)

rohanós vacsorák leveles tészta sonka olívabogyó paradicsom feta sajt olívaolaj

Hozzávalók:

1 csomag leveles tészta

10 dkg serrano sonka

10 dkg olívabogyó

2 db paradicsom

10 dkg feta sajt

1 közepes fej lilahagyma

olívaolaj

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 190 fokra és vegyél elő 1 sütőpapírral kibélelt tepsit.

A tésztát lisztezett deszkán nyújtsd ki, majd vágj belőle téglalapokat.

Kend meg olívaolajjal.

A paradicsomot, a lilahagymát a sonkát és a feta sajtot darabold fel, az olívabogyót felezd el, majd pakold a feltéteket a lepényekre.

Süsd 10 percig, majd adj neki 4-5 perc légkeverést.

Kínáld friss salátával. 

Tipp:

Legközelebb egy kevés paradicsomszószt vagy pesto-t is kenek a feltétek alá, szerintem úgy még finomabb lesz. 

Gyertek fb-ra és instagram-ra is. 

0 Tovább

Meggyes tekercs

Az egyik legegyszerűbb desszert, ha fogjuk az éppen aktuális idénygyümölcsöt, kicsit extrázzuk pl. fahéjjal, vaníliás cukorral, dióval, aztán leveles tésztába vagy rétegezett réteslapokba tekerjük, lekenjük tojással, és már mehet is a sütőbe. Ha a gyümölcs megtisztítását, kimagozását bevállalják a lelkes kiskukták (pl. férj, gyerek, nagymama, nagypapa stb.), a süti összedobása még kevesebb időnkbe kerül, így akár egy hétköznap este is simán elkészíthető.

meggy rétes leveles tészta fahéj zsemlemorzsa tojás édességek

Hozzávalók:

1 csomag leveles tészta

30 dkg magozott meggy

néhány ek cukor ízlés szerint és a meggy édessége szerint

1 kk fahéj

4 ek zsemlemorzsa

1 db felvert tojás

meggy rétes leveles tészta fahéj zsemlemorzsa tojás édességek

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 200 fokra.

A mosott, magozott meggyet szórd meg cukorral és fahéjjal. Jól forgasd össze.

A leveles tésztát vágd félbe, majd nyújtsd ki az egyiket kb. fél cm-es vastagságúra A/4-es rajzlap méretűre.

A közepére szórj 1 kanál zsemlemorzsát, majd kanalazd rá a lecsöpögtetett meggy felét is.

A tetejére is szórj még 1 kanál zsemlemorzsát. (Ez azért kell, hogy ne ázzon át a tészta.)

A rövidebbik oldalát hajtsd a töltelékre, majd a hosszabbik oldalánál tekerd fel.

Helyezd sütőpapíros tepsire, majd kend meg alaposan felvert tojással, lehetőleg az illesztéseknél is. 

Ismételd meg a másik darab leveles tésztával és a maradék meggyel, majd süsd a réteseket 200 fokon kb. 20 percig. 

Várd meg míg kicsit kihűl, akkor könnyebb szeletelni. 

Ha tetszett a bejegyzés, nézz körül facebookon és instagramon is. 

6 Tovább

Zöldfűszeres, füstölt sajtos szendvicskrém

Az egyik német diszkontáruházban már többször vettem vödrös kiszerelésű krémsajtot. Általában ezt a terméket használom a sajttortákhoz és a rugelach-hoz is. A múltkor találtam ugyanitt kisebb kiszerelésű, de füstölt ízesítésű krémsajtot, ami rögtön felkeltette az érdeklődésemet. Mondjuk pont annyi ideig, amíg megvettem és betettem a hűtőbe, majd 1-2 hét múlva rácsodálkoztam, hogy: "Jéééé, ilyen is van otthon?" Mivel eléggé közel volt a lejárati dátum, gyorsan ki kellett belőle találnom valamit. Hát ez lett belőle: 

kaliforniai paprika paprika snidling petrezselyem krémsajt tejföl Ráérős reggelik

Hozzávalók:

250 g füstölt sajtos krémsajt

100 g tejföl

1 nagy csokor snidling

1 nagy csokor petrezselyem

1 db piros kaliforniai paprika

1 kk só, frissen őrölt bors

kaliforniai paprika paprika snidling petrezselyem krémsajt tejföl Ráérős reggelik

Elkészítés:

A paprikát kockázd fel, a snidlinget és a petrezselymet aprítsd össze.

A sajtkrémet keverd össze a tejföllel, majd szórd bele a zöldfűszereket, és ízesítsd sóval, borssal.

Alaposan keverd össze, majd tálald friss péksüteménnyel és zöldségekkel.

ui.: Még a húsimádó férjemnek is bejött reggelire, úgyhogy tényleg érdemes kipróbálni. 

Ha van kedved, gyere facebook-ra és instagram-ra is. 

0 Tovább

Epres vaníliás piskóta tejszínhabbal

Ma egy kevésbé dekoratív, de annál finomabb desszertet hoztam Nektek! Puha piskóta, vanília puding, friss eper és lágy tejszínhab. Kell ennél több egy nyári édességhez? Szerintem nem, teli találat! Nem is írok róla többet, egyszerűen ki kell próbálni! :)

eper puding piskóta vanília citromfű vaníliás cukor habtejszín habfixáló porcukor édességek

Hozzávalók a piskótához:

3 tojás

3 ek cukor

3 púpos ek liszt

1 csipet só

fél csomag sütőpor

1 csomag vaníliás cukor

Hozzávalók a díszítéshez:

1 csomag vaníliás pudingpor

3 ek cukor

fél l tej

20 dkg eper

250 g habtejszín

3 ek porcukor

1 csomag habfixáló

eper puding piskóta vanília citromfű vaníliás cukor habtejszín habfixáló porcukor édességek

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 200 fokra és bélelj ki sütőpapírral egy 20x30-as tepsit.

A tojásokat válaszd ketté, és a fehérjét verd habbá egy csipet sóval.

A sárgáját jó alaposan dolgozd össze a cukorral és a vaníliás cukorral, majd szitáld bele a sütőporral elkevert lisztet.

Óvatosan forgasd bele a tojásfehérje habot, de vigyázz, nehogy összetörjön.

Egyengesd el a tésztát a tepsibe, majd süsd a piskótát aranybarnára. (kb. 10 perc)

Míg sül a tészta, a pudingport keverd ki 3 ek cukorral és a tejjel, majd készítsd el a csomagoláson látható utasítás szerint. Hagyd hűlni, de néha keverd át, nehogy megbőrösödjön.

Ha kész a piskóta, takard le és ezt is hagyd kihűlni.

Az epreket mosd meg, majd szeleteld fel.

A habtejszínt verd kemény habbá a porcukorral és a habfixálóval.

Ezt követően jöhet a süti összeállítása:

Óvatosan húzd le a sütőpapírt a tésztáról, majd helyezd vissza a tepsibe.

A pudingot oszlasd el a piskótán, majd rakd ki eperrel.

Végül díszítsd a habbal egy habzsák segítségével. 

eper puding piskóta vanília citromfű vaníliás cukor habtejszín habfixáló porcukor édességek

Tipp: Ha van kedved szórhatsz rá citromfű leveleket is.

Érdemes szeletelés előtt pár órára hűtőbe tenni, mert sokkal könnyebb dolgod lesz. :)

Ha tetszett a bejegyzés, nézz körül facebookon és instagramon is. 

0 Tovább

Cukkini tócsni friss fűszernövényekkel és mentás tzatzikivel

Már közel 4 éve lakunk együtt, de minden tavasszal visszatérő harc, hogy a teraszra milyen (és főleg mennyi) virágot, zöldséget, gyümölcsöt ültessünk. Igeeen, nálunk nem csak muskátli van ám, hanem a Férj kb. tangazdaságot működtet. Pontosabban szeretne működtetni, mert azért én nem annyira élvezem, hogy a nyakamba lóg evés közbe a paradicsom, illetve a szárítót sem lehet teljes egészében kihasználni, mert nem fér el a sok növénytől. Idén - a bevett muskátlin és különböző virágokon kívül - terem borsó, eper, snidling, bazsalikom, citromfű, kék paradicsom, koktélparadicsom, petrezselyem, menta, chili paprika a 1,5x4 méteres erkélyen. Persze azt azért nem bánom, amikor a friss fűszernövényekért csak az erkélyig kell kimenni. :)  

tócsni cukkini krumpli petrezselyem snidling menta rohanós vacsorák

Hozzávalók a tócsnihoz:

2 közepes méretű cukkini

4 kisebb krumpli (a Férj miatt)

4 tojás

1 nagy csokor petrezselyem

1 csokor snidling

2 csapott ek só

kb 25 dkg liszt

sok őrölt bors

3 dl olaj a sütéshez

Hozzávalók a tzatzikihez:

1 db kígyóuborka

3 dl görög joghurt

1 kk só

őrölt bors

2-3 gerezd fokhagyma

fél citrom leve

egy kevés friss menta

tócsni cukkini krumpli petrezselyem snidling menta rohanós vacsorák

A tócsni elkészítése:

A krumplit hámozd meg, majd reszeld le a cukkinivel együtt.

Sózd be és hagyd állni kb. fél órát, hogy levet eresszen. 

Közbe vágd össze a petrezselymet és a snidlinget, a tojásokat pedig verd fel.

Nyomkodd ki a zöldség levét, majd add hozzá a fűszernövényeket, a tojást és őrölj rá borsot.

Adagold hozzá a lisztet és jó alaposan keverd össze.

Forró olajba adagolj 1-1 evőkanálnyi mennyiséget a tésztából és süsd néhány percig mindkét oldalát, hogy aranybarna legyen. 

tócsni cukkini krumpli petrezselyem snidling menta rohanós vacsorák

A tzatziki elkészítése:

Az uborkát reszeld le (ha már úgyis belejöttél a cukkinál és a krumplinál), majd sózd be.

Kb. 20 perc múlva nyomkodd ki az uborka levét, majd keverd hozzá a joghurtot, törd bele a fokhagymát és borsozd meg.

Ha van kedved még facsarhatsz hozzá egy kevés citromlevet vagy szórhatsz bele apróra vágott mentát. Mindkettő nagyon feldobja az ízét.

Tipp: Az első adag tészta kisütése után, érdemes megkóstolni a tócsnit, mert a mi ízlésünk szerint sótlan volt. Ilyenkor még könnyen utána lehet ízesíteni. 

Ha tetszett a bejegyzés, nézz körül facebookon és instagramon is. 

0 Tovább

Mákos guba sajttorttácskák eperöntettel

A 29. Blogkostoló sorsolása alapján Teller Cake-től választhattam egy receptet.

Nem okozott gondot a válogatás, azonnal megakadt a szemem a ezen a süteményen.  Egyrészt pont volt még otthon egy kevés krémsajt, másrészt mákos gubát még sosem készítettem, így gondoltam, itt az ideje kipróbálni. Harmadrészt - és főként - ki tudna ellenálni a Budapest Cheesecake verseny győztes sajttortájának? :)

A sütiben természetesen nem csalódtam! Annyit változtattam csak a recepten, hogy szilva öntet helyett, eperrel készítettem, de ígérem, ősszel az eredeti változat szerint is kipróbálom! :) 

blogkóstoló cheesecake sajttorta krémsajt eper eperszósz fahéj mák mákosguba tejszín

Hozzávalók a sajttortához:

3 kifli

3,5 dl tej

1 ek vaníliás cukor

4 púpos ek mák

25 dkg krémsajt

1 tojás

8 dkg cukor

1,5 dl habtejszín

1 púpos teáskanál étkezési keményítő

Hozzávalók az eperszószhoz:

10 db nagyobb szem eper

1 ek cukor

1 mk fahéj

1 mk étkezési keményítőblogkóstoló cheesecake sajttorta krémsajt eper eperszósz fahéj mák mákosguba tejszín

Elkészítés:

Elsőként a tejet forrald fel a vaníliás cukorral.

A kifliket karikázd fel, majd öntsd rá a tejet. Szórd meg a mákkal.

Nyomkodd a mákos guba alapot kb 1 cm vastagon a szilikonos muffin formáidba.

A krémsajtot, a tejszínt, a tojást, a cukrot és az étkezési keményítőt jó alaposan keverd össze, majd adagold a guba alapra.

A formákat tedd egy nagy tepsibe és önts alájuk egy kevés vizet.

Süsd légkeveréses sütőben 170 fokon kb. 30 percig.

Az öntethez az epret mosd meg, majd vágd apró darabokra.

Forgasd össze a cukkorral, a fahéjjal és a keményítővel, majd lassú tűzön forrald össze.

Tálalásnál ezzel a szósszal kínáld a tortácskákat.


blogkóstoló cheesecake sajttorta krémsajt eper eperszósz fahéj mák mákosguba tejszín

Tipp: Ha kisültek a sütikék, érdemes még melegen körbe vágni a sajttortácskák szélet, mert így könnyebben kijönnek a formából és nem repednek meg.

A facebook oldalam eléréséhez kattints ide, vagy gyere instagramra

0 Tovább

Narancsos eperkrémleves főzés nélkül

Szerintem a hagyományos főzött gyümölcslevesek elég megosztóak. Van aki imádja, és évszaktól függetlenül hidegen, melegen, langyosan, bármilyen gyümölcsből szívesen eszi, de van, aki egyáltalán nem szereti. Ez a leves, talán az igazi gyümölcsleves elleneseket is meggyőzi, frissítő, üde ízével. Nyáron, 35 fokban szerintem nincs is jobb egy ilyen finomságnál. Az meg már csak hab a tortán, hogy pillanatok alatt elkészül. Csak arra kell figyelni, hogy legyen elég idő lehűteni, az étkezés előtt. 

eper leves mandula narancs fahéj vaníliás cukor tejszín tej fincsi ebédek

Hozzávalók 2 főre:

30 dkg eper

1 dl tejszín

2 dl tej

1 kis doboz epres joghurt

1 narancs leve és lereszelt héja

1 csomag vaníliás cukor

1 kk fahéj

esetleg 1-2 ek méz, ha nem elég édes az eper

néhány szem eper és mandulapehely a tálaláshoz

eper leves mandula narancs fahéj vaníliás cukor tejszín tej fincsi ebédek

Elkészítés:

Az epret csumázd ki, mosd meg, majd vágd apróbb darabokra.

Öntsd hozzá a tejszínt, majd turmixold össze. (Én botmixert használtam.)

Kanalazd bele a joghurtot, add hozzá a fahéjat, vaníliás cukrot, a narancs levét és lereszelt héját, illetve ízlés szerint mézet. 

Öntsd fel tejjel, majd jó alaposan keverd össze. 

Behűtve tálald egy kevés mandulapehellyel és friss eperrel.

Tipp: Kínálhatsz még mellé fagylaltot, tejszínhabot, díszítheted citromfűvel. 

Ha tetszett a bejegyzés, nézz körül facebookon és instagramon is. 

0 Tovább

Túró Rudi Csigák

A minap pizzás csiga készítésnél elfogyott a feltét, de volt még bőven leveles tészta. Tanakodtam, hogy mi is legyen belőle és eszembe jutott, hogy van otthon nutella (mikor ne lenne? XD) és árválkodott a hűtőben egy doboz túró is. Így gondoltam összekeverem a kettőt és meglátjuk. A túró jó, a csokikrém jó, tehát a végeredmény kizárólag duplán jó lehet! Az is lett. :) Ráadásul nettó 5 percembe telt. 

leveles tészta nutella csokikrém túró

Hozzávalók:

1 csomag leveles tészta

400 g túró/ricotta

200 g nutella/csokikrém

1 tojás

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 180 fokra és bélelj ki sütőpapírral egy tepsit.

A tésztát lisztezett deszkán nyújtsd ki.

A csokikrémet és a túrót keverd össze, majd kend egyenletesen a tésztára.

Tekerd fel szorosan, majd vágj 1,5-2 cm széles darabokat.

Fektesd le a kis csigákat a tepsire és kend le felvert tojással.

Süsd kb. 10 percig, majd adj neki 3-5 perc légkeverést, hogy megpiruljanak a csigák.

Tipp: Extrázni is lehet, legközelebb málnát/meggyet szórok a csokis túrós krémre, úgy is biztos működni fog. El tudok képzelni még hozzá kókuszt vagy mandulát is. A határ a csillagos ég! :)  

Ha tetszett a bejegyzés, nézz körül facebookon és instagramon is. 

0 Tovább

Oreo kekszes narancsos sajttorta olaszrizlinges eperszósszal

Ma egy elég villantós desszertet hoztam, aminek az elkészítése egyáltalán nem nehéz, ráadásul különösebben sok időt sem vesz igénybe. Senkit se tántorítson el a hozzávalók hosszú listája és a leírás, megígérem, hogy jó lesz! :) Első körben azért, mert miközben készítitek a sütit, lecsusszanhat 1-2 dl olaszrizling, "ha már úgyis ki kell bontani az üveget a sütihez" alapon. :) 

oreo keksz sajttorta krémsajt eper olaszrizling bor citromfű fehérbor narancs édességek

Hozzávalók a tortához:

150 g oreo keksz

50 g vaj

250 g krémsajt

1 kis doboz natúr joghurt

2 nagyobb tojás

3 púpos ek porcukor

1 csomag vaníliás cukor

1 kisebb narancs lereszelt héja és a leve

oreo keksz sajttorta krémsajt eper olaszrizling bor citromfű fehérbor narancs édességek

Hozzávalók a szószhoz:

2-3 ek eperlekvár

12 dkg eper 

1 dl fehérbor (nálam a balatoni Dobosi Pincészet Bio Olaszrizlingje)

pár darab citromfű levél

1 kisebb narancs lereszelt héja és leve

A sajttorta elkészítése:

A kekszet daráld le vagy törd minél apróbb darabokra. (Én a szomszédok nagy örömére húsklopfolóval szoktam összetörni a még bontatlan csomagolásban lévő kekszeket. :D)

A vajat olvaszd meg és dolgozd össze a keksszel. 

Lapogasd egy 18 cm-es kapcsos tortaforma aljába.

Tedd hűtőbe, míg összeállítod a krémsajtos réteget.

A sütőt melegítsd elő 190 fokra, majd tegyél egy vízzel teli sütésálló tálat a sütőd aljára.

A krémsajtos réteghez a krémsajtot, a joghurtot keverd ki a cukorral, vaníliás cukorral, majd add hozzá a tojásokat.

Ízesítsd a narancs levével és lereszelt héjával.

Kanalazd az egészet a kekszes alapra, majd tedd sütőbe.

Kb. 40 perc alatt sül meg.

oreo keksz sajttorta krémsajt eper olaszrizling bor citromfű fehérbor narancs édességek

Az eperszósz elkészítése:

Kb. 10 dkg epret vágj apróra, majd az eperlekvárral együtt kezdd el melegíteni. (A többire a díszítésnél lesz szükséged.)

Öntsd hozzá a bort, majd a narancs lereszelt héját és levét.

Mosd meg a citromfű leveleket és ezt is add a boros eperhez.

Főzd kb. 10 percig, majd szedd ki a citromfű leveleket.

Botmixerrel turmixold össze az egészet.

Szeleteld fel a tortát és kínáld az eperszósszal, illetve a maradék friss eperrel.

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek like-old a facebook oldalunkat és kövess minket instagramon

0 Tovább

Fehércsokis cseresznyés kevert mandulapehellyel

Hétvégén nagy cseresznyéző partit tartottunk Velencén. Ennek eredményeként 4 rekesz cseresznyét szedtünk le a fáról, majd osztottunk szét a családban. Nekünk 1 rekesz maradt, aminek a nagyját lemélyhűtöttük, de azért frissiben is készítettem egy finom sütit belőle. Jól jött a plusz energia a cseresznye feldolgozásánál. :) Ki kezdte már el a befőzést, elrakást?

cseresznye fehércsoki pite mandula

Hozzávalók:

3 tojás

20 dkg cukor

1 csomag vaníliás cukor

3 dl tejföl

30 dkl liszt

1 csomag sütőpor

10 dkg fehércsoki

30 dkg magozott cseresznye

1 marék mandulapehely

cseresznye fehércsoki pite mandula

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 180 fokra és bélelj ki sütőpapírral egy kb. 20x30-as tepsit.

A tojást keverd ki a cukorral és a vaníliás cukorral, majd add hozzá a tejfölt.

A sütőport szórd a liszthez, majd az egészet szitáld a masszához.

A fehércsokit darabold fel és ezt is forgasd a tésztába.

A cseresznyét mosd meg, magozd ki, majd a felét keverd a krémhez.

Egyengesd el a tepsibe, majd szórd meg a cseresznye másik felével és a mandulával.

Süsd kb. 25 percig.

cseresznye fehércsoki pite mandula

Ha tetszett a bejegyzés, nézz körül facebookon és instagramon is. 

2 Tovább

Főzni jó sütni még jobb

blogavatar

Sziasztok, Dóri vagyok a blog írója. Ha olyan recepteket és ötleteket keresel, amiket könnyen, gyorsan, kevés tapasztalattal is el tudsz készíteni, olvass tovább! Vigyázat, desszertek túlerőben! :) Jó sütés-főzést!

Legfrissebb bejegyzések

Címkefelhő

édességek (85),tojás (49),fincsi ebédek (29),vaj (27),paradicsom (27),karácsony (26),hagyma (26),vendégvárók (26),cukor (25),tejföl (25),liszt (24),advent (24),tej (24),adventi naptár (23),joghurt (23),citrom (22),ráérős reggelik (21),sajt (21),krumpli (19),habtejszín (19),fahéj (19),rohanós vacsorák (19),narancs (19),sonka (18),tejszín (18),kakaópor (18),fokhagyma (17),eper (16),meggy (16),bazsalikom (15),répa (15),túró (15),csokoládé (14),vaníliás cukor (14),leveles tészta (14),mascarpone (13),barack (13),pohárkrémek (12),gyors muffinok (12),alma (11),málna (11),vanília (11),ribizli (11),kolbász (10),petrezselyem (10),étcsokoládé (10),leves (10),porcukor (10),saláta (10),gyümölcs (9),olaj (9),csoki (9),puding (9),húsvét (9),krémsajt (8),snidling (8),dekorcukor (8),csirkemell (8),kukorica (8),pite (8),paprika (8),majonéz (8),szegfűszeg (7),rétes (7),fehércsoki (7),keksz (7),paradicsomszósz (7),sárgabarack (7),dió (7),élesztő (7),lilahagyma (7),szeder (7),rozmaring (7),méz (7),krémleves (7),brownie (6),sajtkrém (6),torta (6),lekvár (6),tészta (6),görög joghurt (6),kakaó (6),piskóta (6),újhagyma (6),bonbon (6),zöldfűszer (6),spenót (5),muffin (5),kaliforniai paprika (5),chili (5),sütőtök (5),kókusz (5),áfonya (5),póréhagyma (5),farsang (5),marcipán (5),őszibarack (5),fánk (5),tök (5),gyorsvacsi (5),sütőpor (5),mustár (5),csoki pasztilla (5),hidegtál (4),ricotta (4),csirke (4),sajttorta (4),menta (4),olívaolaj (4),fehérbor (4),oregánó (4),pizza (4),halloween (4),tejcsokoládé (4),uborka (4),bor (4),szalonna (4),réteslap (4),valentin-nap (4),mozzarella (3),lekvárfőzés (3),palacsinta (3),befőzés (3),chili paprika (3),kelttészta (3),kókuszreszelék (3),káposzta (3),mézeskalács fűszerkeverék (3),ánizs (3),tócsni (3),szilva (3),gofri (3),brokkoli (3),cheesecake (3),cukkini (3),cseresznye (3),zabkeksz (3),borsó (3),Rohanós vacsorák (3),mák (3),citromfű (3),blogkóstoló (3),zabpehely (3),fondant (3),szalámi (3),mandula (3),kivi (3),nutella (3),aszalt gyümölcs (3),mexikói (3),étcsoki (3),virsli (3),olívabogyó (3),lepény (3),gyümölcskenyér (3),zöldség (3),mandarin (3),fetasajt (2),olajbogyó (2),trüffel (2),aprósütemény (2),baracklekvár (2),cukormáz (2),cékla (2),gesztenye (2),pesto (2),aszalt áfonya (2),oreo keksz (2),kefír (2),pizzaszósz (2),tejszínhab (2),Édességek (2),banán (2),zselatin (2),linzertészta (2),alaplé (2),nyaralás (2),pasztilla (2),penne (2),szódabikarbóna (2),gyümölcskosárka (2),grillcsirke (2),dzsemfix (2),szerecsendió (2),(2),ananász (2),csiga (2),babapiskóta (2),burgonya (2),curry (2),pogácsa (2),majoranna (2),salsa szósz (2),mézeskalács (2),bors (2),bab (2),kalács (2),bacon (2),lasagne (2),torma (2),rugelach (2),töltött tojás (2),csokikrém (2),rizs (2),mozarella (2),mártogatós (2),gyerekek (2),sütipecsét (2),tortilla (2),kókusztej (2),füstölt sajt (2),tésztasaláta (2),Gyors muffinok (2),pizzagolyó (2),lime (2),feta sajt (2),kacsa (1),kacsacomb (1),körözött (1),pirospaprika (1),ecet (1),kandírozott narancshéj (1),víz (1),barbérlevél (1),churros (1),író (1),párolt lilakáposzta (1),lilakáposzta (1),köménymag (1),besamel (1),vörösbor (1),búzadara (1),teljes kiőrlésű liszt (1),aszalt szilva (1),pálinka (1),pillecukor (1),pulykamell (1),ősz (1),SAD! (1),vöröshagyma (1),darált hús (1),VKF (1),ragu (1),pompos (1),kakaós csiga (1),sajtos roló (1),linzer (1),meggylekvár (1),barnacukor (1),sertéslapocka (1),sertés (1),lapocka (1),eperlekvár (1),salsa (1),desszert (1),daráltkeksz (1),aszalvány (1),kandírozott gyümölcs (1),főétel (1),ebédmenü (1),rizskoch (1),piskótatekercs (1),citom (1),karácsonyi ebéd (1),mogyoró (1),franciasaláta (1),szezámmag (1),gesztenyemassza (1),étcsokokoládé (1),szaloncukor (1),avokádó (1),bejgli (1),majonézes burgonya (1),zöldségkeverék (1),fatörzs (1),hab (1),ehető ajándékok (1),aprósütemények (1),szósz (1),gumicukor (1),karalábé (1),jelmez (1),darált keksz (1),olíva bogyó (1),kandírozott narancs (1),tökfaragás (1),sütögetés (1),kuglóf (1),dekoráció (1),zeller (1),zöldborsó (1),tárkony (1),zeller (1),sós aprósütemények (1),sárgarépa (1),fehérrépa (1),kifli (1),mákos guba (1),krumplifánk (1),almáspite (1),szilveszter (1),juhtúró (1),sztrapacska (1),csokissüti (1),cookies (1),péksütemény (1),vacsora (1),tavasz (1),muffinok (1),aszalt paradicsom (1),kelt tészta (1),zsömle (1),anyák napja (1),grillkolbász (1),hamburger (1),street food (1),ketchup (1),töltött hús (1),csokiskeksz (1),zselatinfix (1),smarties (1),balzsamecet (1),Anyák Napja (1),zselé (1),krém (1),medvehagyma (1),penne (1),rukkola (1),buli (1),képviselő fánk (1),koktél (1),gyümölcslé (1),zöldbab (1),képviselőfánk (1),rum (1),alkohol (1),cheesecake brownie (1),vendégváró (1),quesadilla (1),áfonyalekvár (1),reggeli (1),készülődés (1),chorizo (1),töltött karaj (1),borkóstoló (1),nachos (1),jalapeno (1),sonkatekercs (1),hamburgerhús (1),töltelék (1),velence (1),pizzafeltét (1),grillezés (1),szalonnasütés (1),bográcsozás (1),csokiszósz (1),gyömölcs (1),paradicsomkonzerv (1),kovászos uborka (1),savanyúság (1),teszínhab (1),lecsó (1),csilipaprika (1),panírozás (1),rántott (1),rántott tök (1),steak burgonya (1),panír (1),parmezán (1),csokipasztilla (1),ehető ajándék (1),kávé (1),bagett (1),müzli (1),kapcsolat (1),eperszósz (1),mákosguba (1),habfixáló (1),Vendégvárók (1),kuszkusz (1),csicseriborsó (1),hús (1),karaj (1),olaszrizling (1),munkaebéd (1),Ráérős reggelik (1),gyors vacsorák (1),hawaii (1),ételfesték (1),margarin (1),bevonat (1),szülinap (1),ballagás (1),ciabatta (1),pizzás csiga (1),zsemlemorzsa (1),tortazselé (1),körte (1)