Spenótos paradicsomos tészta

Anyukám - mióta otthon vagyok - sokszor állít be egy nagy szatyor zöldséggel és gyümölccsel, hiszen Mr. Baba miatt (is) kell a vitaminpótlás. Az a szupi 1-1 ilyen szatyorban, hogy sosem tudom mi lapul benne. Anya ugyanis nem csak a sztenderd zöldségeket, gyümölcsöket válogatja össze, hanem mindig lapul néhány különlegesebb finomság is a csomagban. Egyik nap spárgát és fincsi, zsenge, friss spenótot is hozott. Előbbi még sorára vár, de a spenótból egy nagyon egyszerű, könnyen öszedobható tészta ételt készítettem. Ebben a melegben szerintem tökéletes ebéd vagy vacsi lehet egy kis friss salival. 

vöröshagyma fokhagyma spenót bazsalikom paradicsomszósz tészta parmezán fincsi ebédek rohanós vacsorák saláta

Hozzávalók:

500 g tészta

5 dl paradicsomszósz

2-3 marék friss spenót

1 db vöröshagyma

3-4 gerezd fokhagyma

1+1 kk só

frissen őrölt bors

1 marék friss bazsalikom 

olaj

sajt (lehetőleg parmezán) a tálaláshoz

vöröshagyma fokhagyma spenót bazsalikom paradicsomszósz tészta parmezán fincsi ebédek rohanós vacsorák saláta

Elkészítés:

A spenótot mosd meg és ha kell vágd le a kemény szárakat. 

A tésztát sós vízben kezd el főzni.

A hagymát és a fokhagymát pucold meg, előbbit vágd apróra.

Egy kevés olajon párold üvegesre, majd törd rá a fokhagymát is.

Öntsd hozzá a paradicsomszószt.

Ízesítsd sóval, borssal.

Vágd apóra a bazsalikomot és ezt is add a szószhoz.

Miután összeforrt, dobd rá a spenótot is és főzd még néhány percig.

Ha megfőtt a tészta, szűrd le és tálalhatsz is.

Mi sajtot (parmezánnal lett volna az igazi, de az sajnos nem volt otthon) reszeltünk a tésztára és friss salátát is ettünk mellé. 

vöröshagyma fokhagyma spenót bazsalikom paradicsomszósz tészta parmezán fincsi ebédek rohanós vacsorák saláta

Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.

0 Tovább

Zabpelyhes-kókuszos keksz

Amióta otthon vagyok, próbálok nagyon odafigyelni az étkezésekre. (Persze ezt a KisBébi sokszor felülírja és az eredetileg tervezett, egészséges csirkemellsonkás, teljes kiőrlésű, magos kenyérből készült szendvicsem helyett kétpofára tolom be Gyuri zsíroskenyerét, de azért általában én vagyok a főnök. :D) Ezt a kekszet is azért készítettem, mert egy fokkal talán egészségesebb, mint a szokásos, tőlem megszokott édességek. (Persze lehet, csak áltatom magam. :D) Minden esetre nagyon fincsi, és akár reggelire, tízóraira vagy uzsonnára is szuper alternatíva egy kis joghurttal, gyümölccsel. 

keksz zabpehely cukor barnacukor liszt teljes kiőrlésű liszt só szódabikarbóna méz kókusz kókuszreszelék édességek ráérős reggelik

Hozzávalók:

fél csésze olvasztott vaj

4 púpos ek méz

fél csésze barnacukor

1 csésze liszt (nálam teljes kiőrlésű)

1 csésze zabpehely

1 csésze kókuszreszelék

1 csipet só

1 kk szódabikarbóna

keksz zabpehely cukor barnacukor liszt teljes kiőrlésű liszt só szódabikarbóna méz kókusz kókuszreszelék édességek ráérős reggelik

Elkészítés:

Elsőként a vajat olvaszd meg, majd add hozzá a cukrot és csurgasd hozzá a mézet. Jó alaposan dolgozd össze.

A lisztet, a zabpelyhet, a kókuszreszeléket, a sót és a szódabikarbónát szintén keverd össze, majd szórd a mézes masszához.

Keverd addig, míg össze nem áll a tészta.

Csomagold folpackba és tedd kb. 1 órára a hűtőbe, hogy könnyebb legyen formázni.

Ha letelt az idő melegítsd elő a sütőt 180 fokra és készíts elő egy sütpapíros tepsit.

Formázz kis gombócokat a masszából, majd tenyérrel picit lapítsd ki őket.

keksz zabpehely cukor barnacukor liszt teljes kiőrlésű liszt só szódabikarbóna méz kókusz kókuszreszelék édességek ráérős reggelik

Érdemes jó sok helyet hagyni köztük, mert a sütőben megnőnek.

Süsd kb. 12 percig. Itt még nagyon puhának fognak tűnni, de amint kihűlnek megkeményednek.

Tipp: Tárold légmentesen záródó dobozban.

keksz zabpehely cukor barnacukor liszt teljes kiőrlésű liszt só szódabikarbóna méz kókusz kókuszreszelék édességek ráérős reggelik

Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.

0 Tovább

Brownie karácsonyfák

Ma van nálunk a hivatali karácsony, juhúú! Tudni kell, hogy már hetek óta készülünk és ötletelünk a kolleganőimmel, hogy ki mit süssön, mit hozzon, na és persze a legfontosabb problémánk, hogy milyen ruhát vegyünk fel a nagy eseményre. :)

Mivel ez egy gasztro blog, az utolsó dilemma tárgytalan, úgyhogy maradjunk a desszert projektnél. :)

édességek brownie karácsony advent adventi naptár csokoládé dekorcukor cukormáz kakaópor mézeskalács fűszerkeverék narancs

Általában klasszik aprósüti (pl. linzer, isler, kókuszgolyó) túltengésben "szenvedünk", ezért én mindenképp valami modernebbet szerettem volna készíteni. Ráadásul olyan recept kellett, ami szépen szeletelhető, mutatós és gyorsan elkészül, hiszen hétköznap nincs azért olyan sok időm nekem sem. Tavaly mini narancsos-csokis muffint sütöttem, aminek nagy sikere volt, így először arra gondoltom, hogy duplázunk és újra jöhetnek a muffinkák. Aztán persze elvetettem az ötletet, hiszen mindig szeretek újítani, így jött a képbe a másik gyors favorit, a brownie. A tészta bekeverése tényleg nem egy nagy ördöngösség, de a díszítéshez azért kell türelem. :)

Drukkoljatok, hogy jól sikerüljön a buli és a brownie is!

édességek brownie karácsony advent adventi naptár csokoládé dekorcukor cukormáz kakaópor mézeskalács fűszerkeverék narancs

Hozzávalók:

4 tojás

20 dkg cukor

20 dkg vaj

15 dkg liszt

2 púpos ek jó minőségű kakaópor

1 ek mézeskalács fűszerkeverék

15 dkg magas kakaótartalmú étcsokoládé

1 narancs

édességek brownie karácsony advent adventi naptár csokoládé dekorcukor cukormáz kakaópor mézeskalács fűszerkeverék narancs

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 180 fokra és készíts elő egy közepes méretű tepsit. Béleld ki sütőpapírral.

A kockára tördelt csokoládét és a vajat kezd el gőz fölött összeolvasztani.

A tojást keverd habosra a cukorral. Ha a vajas-csokis massza felolvadt, öntsd a tésztához.

Reszeld bele a narancs héját és facsard bele a levét is.

A lisztet, a kakaóport és a mézeskalács fűszerkeveréket dolgozd össze, majd szitáld a narancsos-csokis keverékbe.

A masszát oszlasd el a tepsibe, majd süsd kb. 20 percig. Akkor jó az állaga, ha kívül már ropogós, de belül még kicsit ragacsos a sütike.

édességek brownie karácsony advent adventi naptár csokoládé dekorcukor cukormáz kakaópor mézeskalács fűszerkeverék narancs

Ha kihűlt, szeleteld fel átlósan a képen látható módon, hogy háromszögeket kapj, amik kvázi elmennek nyomi karácsonyfa alaknak. :D

Díszítsd cukormázzal és gyöngyökkel a sütiket. Nah, ez a macerás része... ezt hajlamos vagyok elfelejteni! :)

édességek brownie karácsony advent adventi naptár csokoládé dekorcukor cukormáz kakaópor mézeskalács fűszerkeverék narancs

Ha tetszett a bejegyzés, gyere insta-ra/fb-ra! :)

További ünnepi receptekért, ötletekért kattints az adventi naptáramra.

ui: A képekért bocsi, de így hétköznap este ennyi sikeredett. :S

0 Tovább

Karácsonyi hógolyó

A karácsony ízű hógolyó receptje szerintem pepecselés tekintetében átmenet a sütikiszúrós-sütipecsétes, időigényes, aprólékos kekszek és az "5 perc alatt összekeverem, majd adagolom is a sütőpapírra" kekszek között. Itt ugyanis tényleg gyorsan össze lehet állítani a tésztát, nem kell fél óráig gyúrni, mert akár a robotgép segítségét is igénybe lehet venni. Ezen felül nyújtani, szaggatni sem kell, de azért a formázgatás, porcukorba hempergetés sem 5 perces mutatvány.

advent adventi naptár karácsony édességek keksz mézeskalács fűszerkeverék kakaópor étcsokoládé narancs vaj porcukor

Hozzávalók:

100 g cukor

150 g vaj

100 g étcsokoládé

2 tojás

40 g kakaópor

400 g liszt

1 ek mézeskalács fűszerkeverék

1 csomag sütőpor

1 narancs

+porcukor a hempergetéshez

advent adventi naptár karácsony édességek keksz mézeskalács fűszerkeverék kakaópor étcsokoládé narancs vaj porcukor

Elkészítés:

A puha vajat dolgozd ösze a cukorral, majd üsd hozzá a tojásokat.

A csokoládét olvaszd fel, majd ezt is öntsd a keverékhez.

A lisztet szitáld össze a kakaóval, a sütőporral és a mézeskalács fűszerkeverékkel, majd adagold a masszához.

Reszeld bele a narancs héját és facsard hozzá a levét is.

Elég ragadós lesz a tészta, de ez nem gond.

Folpackba csomagolva tedd néhány órára a hűtőbe, ez alatt megszilárdul, és könnyen formázható lesz az állaga.

Készíts elő 1-2 sütőpapírral kibélelt tepsit és melegítsd elő a sütőt 180 fokra.

Formázz kisebb dió nagyságú golyócskákat a lehűtött, megszilárdult tésztából, hempergesd meg porcukorban, majd sorakoztasd tepsire.

A tenyereddel nyomkodd kicsit le őket.

Vigyázz, hogy maradjon bőven hely a kekszek között, mert sütés közben megnőnek.

Süsd 12-15 percig a kekszeket.

advent adventi naptár karácsony édességek keksz mézeskalács fűszerkeverék kakaópor étcsokoládé narancs vaj porcukor

Ebből a mennyiségből nekem 3 tepsi hógolyócskám lett.

Ha tetszett a bejegyzés, nézz körül az adventi naptáramba, illetve gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb ünnepi posztokról.

advent adventi naptár karácsony édességek keksz mézeskalács fűszerkeverék kakaópor étcsokoládé narancs vaj porcukor

4 Tovább

Mézeskalács (házikó)

Jó 5 éve annak, hogy pont a karácsony előtti hétvégén betegedtem meg. Gy.-nek meghívása volt az egyik haverja szülinapjára, de mivel hipercuki (és gondolom félt a hisztimtől :D) otthon maradt velem. Ráadásul, kitalálta, hogy készítsünk együtt egy mézeskalács házikót, ami ugye feledteti a betegségemet. Annyira élveztük, hogy azóta szinte már hagyomány, hogy minden évben próbálkozunk családilag kisebb-nagyobb sikerrel.

Tavaly ráadásul belefutottam egy klassz kezdeményezésbe. A budapesti Bálna ad otthont minden évben a Mézeskalácsvárosnak. Már jó előre "telket kell foglalni" hozzájuk. Később már "csak" annyi a dolgunk, hogy megálmodjuk, hogy mit is szeretnénk készíteni (ez lehet egy picike házikó, de akár a Parlament is), majd otthon megsütjük, összeállítjuk, kidekoráljuk az építményt, végül a helyszínen "beépítjük" a városkába. Tavaly mi a Budafoki templomot készítettük el (najó, igazából egy átlagos templomot, csak bónuszként hozzá csaptunk egy BUDAFOK feliratot), amit aztán a két ünnep között megmutogattunk a Bálnában az egész kiterjedt családnak és a nagyközönségnek is.

Ma két, kicsit eltérő mézeskalács receptet hoztam Nektek: az egyik teljesen formatartó, és kicsit keményebb, masszívabb is. Ebből a tésztából egy fokkal egyszerűbb építkezni, mi is ebből készítettük a templomot. A másik pedig a kolléganőm receptje, ez az igazi "rögtönpuha", isteni mézeskalácsé, ami aprósütinek is tökéletes.

mézeskalács karácsony advent adventi naptár méz tojás liszt vaj mézeskalács fűszerkeverék cukormáz dekorcukor

Hozzávalók a masszívabb tésztához:

15 dkg vaj

3 tojás

40 dkg méz

1 kg liszt

30 dkg porcukor

1 tk szódabikarbóna

1 zacskó mézeskalács fűszerkeverék

Hozzávalók a puha tésztához :

12 dkg vaj

2 db tojássárgája

20 dkg méz

34 dkg liszt

csipet só

1 zacskó mézeskalács fűszerkeverék

Hozzávalók a cukormázhoz:

1 tojásfehérje

porcukor

néhány csepp citromlé

esetleg ételfesték

+Cukrok, ehető gyöngyöcskék, drazsék, csokik, gumicukrok a dekoráláshoz

mézeskalács karácsony advent adventi naptár méz tojás liszt vaj mézeskalács fűszerkeverék cukormáz dekorcukor

Elkészítés:

A száraz anyagokat mérd ki, üsd hozzá a tojásokat, majd dolgozd bele a langyos, folyós mézet és a puha vajat is.

Kézzel gyúrd össze az egészet, majd hűvös helyen hagyd állni kb. 1 órát.

A sütőt melegítsd elő 180 fokra.

Lisztezett deszkán nyújtsd 3-4 mm vékonyra, majd jöhetnek a különböző karácsonyi formák.

Szúrd/vágd ki a tésztából a kívánt alakokat, majd tedd őket sütőpapírral bélelt tepsire. Arra figyelj, hogy egyszerre kb. egyforma méretű formákat süss, mert a kisebbek, hamarabb kész lesznek.

Süsd kb. 5-6 percig a mézeskalácsokat.

Díszítés:

Cukormázat tojásfehérjéből és egy tonna porcukorból tudsz keverni. Egy kisebb tálba üsd bele a tojást, majd adagold hozzá a cukrot. Nagyon sokat felvesz, úgyhogy ne aggódj, ha még fél óra kevergetés után is folyósnak tartod. Ha sikerül homogénra keverni a cukormázat és nem is túl híg már, tedd egy egyszerű zacskóba, amin vágj egy nagyon pici lukat. Ezen keresztül tudod díszíteni majd a kalácsokat.

Egy kevés citromlevet is facsarhatsz előzőleg a cukormázba, hogy ne legyen olyan édes, illetve néhány csepp ételfesték segítségével színezni is tudod a krémet.

A kihűlt mézeskalácsokat díszítsd a mázzal és a cukorkákkal ízlés szerint.

Tippek a házépítésre:

Ha mézeskalácsházat szeretnél építeni, kicsit nehezebb dolgod van. Ebben az esetben először papírból készítsd el az "alaprajzot". A minta alapján vágd ki a tésztából az alapot, az oldalakat, a tetőt, de ne feledkezz el az ajtókról, ablakokról és a kéményről sem. (Mi az alablakok helyére öszetört keménycukrot szoktunk szórni, ami sülés közben szépen megolvad, és igazi üvegtáblának tűnik.)

A cukormáz segítségével egyesével állítsd össze az elemeket és bőven hagyj időt a száradásra, különben széteshet az egész. (Mi volt már, hogy hőlégfúvóval segítettünk rá a száradásra. :D) Az oldalakkal kezd, rögzítsd őket erősen az alaphoz és egymáshoz. Ezt követően jöhet a tető, a kémény, az ablakok, ajtók, esetleg kerítés, karácsonyfa/hóember a "kertbe".

Ha megvan az alap, érdemes tényleg pihentetni néhány órát, vagy akár egy napot is, és csak másnap díszíteni, így tuti van ideje megkötnie a cukormáznak.

Ezt követően jön az én kedvenc részem, amikor felragasztjuk a cukormázzal a cukorkákat, drazsékat és az egyéb díszítő elemeket. Egyszerűen imádom kicsicsázni a házacskákat. :) Gyerekekkel is szuper elfoglaltság lehet!

Utána már csak az a dolgunk, hogy csodáljuk a kész műremekeket.

mézeskalács karácsony advent adventi naptár méz tojás liszt vaj mézeskalács fűszerkeverék cukormáz dekorcukor

Remélem meghoztam a kedvetek egy kis mézeskalács sütéshez! :)

További ünnepi receptekért kattints az adventi naptáramra, illetve nézz körül facebookon és instagramon is.

0 Tovább
«
123

Főzni jó sütni még jobb

blogavatar

Sziasztok, Dóri vagyok a blog írója. Ha olyan recepteket és ötleteket keresel, amiket könnyen, gyorsan, kevés tapasztalattal is el tudsz készíteni, olvass tovább! Vigyázat, desszertek túlerőben! :) Jó sütés-főzést!

Legfrissebb bejegyzések

Címkefelhő

édességek (102),tojás (63),cukor (45),liszt (43),vaj (39),tej (35),fincsi ebédek (33),vendégvárók (32),tejföl (31),joghurt (31),paradicsom (28),kakaópor (27),hagyma (27),ráérős reggelik (26),sajt (26),karácsony (26),citrom (26),habtejszín (25),eper (25),advent (24),rohanós vacsorák (23),adventi naptár (23),túró (22),narancs (21),fahéj (21),csokoládé (20),sonka (20),krumpli (20),meggy (19),fokhagyma (19),tejszín (19),vaníliás cukor (19),leveles tészta (16),sütőpor (16),bazsalikom (16),barack (15),olaj (15),pohárkrémek (15),porcukor (15),gyors muffinok (15),répa (15),vanília (14),mascarpone (14),húsvét (12),étcsokoládé (12),krémsajt (11),málna (11),kolbász (11),ribizli (11),saláta (11),alma (11),petrezselyem (11),csoki (10),leves (10),gyümölcs (10),snidling (9),pite (9),dió (9),élesztő (9),paradicsomszósz (9),puding (9),majonéz (9),csirkemell (9),kukorica (9),piskóta (8),dekorcukor (8),sajtkrém (8),paprika (8),kakaó (8),tészta (8),brownie (7),lilahagyma (7),szegfűszeg (7),fehércsoki (7),szeder (7),rétes (7),keksz (7),rozmaring (7),sárgabarack (7),krémleves (7),méz (7),lekvár (7),görög joghurt (7),póréhagyma (6),spenót (6),kókusz (6),mustár (6),zöldfűszer (6),újhagyma (6),torta (6),bonbon (6),kelttészta (5),cseresznye (5),áfonya (5),chili (5),farsang (5),tejcsokoládé (5),muffin (5),őszibarack (5),tök (5),kaliforniai paprika (5),banán (5),sütőtök (5),medvehagyma (5),(5),marcipán (5),csoki pasztilla (5),fánk (5),gyorsvacsi (5),palacsinta (4),hidegtál (4),csirke (4),kókuszreszelék (4),réteslap (4),zabpehely (4),cheesecake (4),sajttorta (4),uborka (4),olívaolaj (4),bor (4),halloween (4),ricotta (4),szalonna (4),menta (4),anyák napja (4),kivi (4),olívabogyó (4),valentin-nap (4),pizza (4),fehérbor (4),oregánó (4),étcsoki (4),zöldség (4),blogkóstoló (3),virsli (3),mexikói (3),ánizs (3),brokkoli (3),mák (3),gyümölcskenyér (3),lasagne (3),borsó (3),torma (3),csiga (3),aszalt gyümölcs (3),Rohanós vacsorák (3),mozzarella (3),gofri (3),tócsni (3),mandula (3),fondant (3),zabkeksz (3),citromfű (3),cukkini (3),lepény (3),babapiskóta (3),szalámi (3),rugelach (3),nutella (3),rizs (3),ehető ajándék (3),chili paprika (3),káposzta (3),lekvárfőzés (3),mézeskalács fűszerkeverék (3),mandarin (3),szilva (3),befőzés (3),besamel (2),grillcsirke (2),zselatinfix (2),pasztilla (2),szódabikarbóna (2),olajbogyó (2),kávé (2),majoranna (2),baracklekvár (2),csicseriborsó (2),bors (2),eperlekvár (2),parmezán (2),fetasajt (2),penne (2),szerecsendió (2),aszalt áfonya (2),aprósütemény (2),trüffel (2),gesztenye (2),ananász (2),burgonya (2),mogyoró (2),zselatin (2),linzertészta (2),alaplé (2),gyümölcskosárka (2),pogácsa (2),salsa szósz (2),cukormáz (2),nyaralás (2),dzsemfix (2),vöröshagyma (2),kalács (2),pizzaszósz (2),hamburger (2),tortilla (2),cékla (2),bab (2),cheesecake brownie (2),bacon (2),Gyors muffinok (2),lime (2),oreo keksz (2),rum (2),töltött tojás (2),Édességek (2),tejszínhab (2),alkohol (2),csokikrém (2),pizzagolyó (2),tésztasaláta (2),mézeskalács (2),kefír (2),sütipecsét (2),kókusztej (2),feta sajt (2),mártogatós (2),mozarella (2),gyerekek (2),pesto (2),füstölt sajt (2),búzadara (2),curry (2),tárkony (1),töltött krumpli (1),szójaszósz (1),kakaóscsiga (1),aprósütemények (1),zeller (1),túró rudi (1),zöldborsó (1),sós aprósütemények (1),kínai (1),ehető ajándékok (1),krumplifánk (1),kandírozott narancshéj (1),amerikai palacsinta (1),barbérlevél (1),meggylekvár (1),almáspite (1),barna cukor (1),köménymag (1),ecet (1),párolt lilakáposzta (1),lilakáposzta (1),étkezési keményítő (1),graham liszt (1),kandírozott narancs (1),tökfaragás (1),dekoráció (1),jelmez (1),kifli (1),mákos guba (1),fagylalt (1),gumicukor (1),szósz (1),kuglóf (1),sütögetés (1),olíva bogyó (1),salsa (1),jégkrém (1),fagyi (1),kandírozott gyümölcs (1),fehérrépa (1),kevert (1),zeller (1),karalábé (1),rumaroma (1),meggybefőtt (1),görögjoghurt (1),turmix (1),smoothie (1),rizskoch (1),sárgarépa (1),pillecukor (1),víz (1),pompos (1),likőr (1),linzer (1),sűrített tej (1),baileys (1),gasztroajándék (1),barnacukor (1),churros (1),pirospaprika (1),körözött (1),teljes kiőrlésű liszt (1),piskótatekercs (1),narancslé (1),franciasaláta (1),bögrés (1),majonézes burgonya (1),zöldségkeverék (1),aranygaluska (1),aszalvány (1),bögrés sütemény (1),karácsonyi ebéd (1),ebédmenü (1),főétel (1),desszert (1),fatörzs (1),hab (1),szezámmag (1),avokádó (1),daráltkeksz (1),karfiol (1),besamel mártás (1),darált keksz (1),bejgli (1),gesztenyemassza (1),étcsokokoládé (1),szaloncukor (1),lasagne tészta (1),velence (1),sztrapacska (1),karaj (1),munkaebéd (1),juhtúró (1),péksütemény (1),tavasz (1),hús (1),készülődés (1),krém (1),muffinok (1),kelt tészta (1),grillkolbász (1),balzsamecet (1),pizzás csiga (1),olaszrizling (1),szilveszter (1),eperszósz (1),mákosguba (1),hamburgerhús (1),ketchup (1),Anyák Napja (1),zselé (1),kuszkusz (1),street food (1),töltelék (1),töltött hús (1),gyümölcslé (1),koktél (1),chorizo (1),képviselőfánk (1),quesadilla (1),rukkola (1),buli (1),borkóstoló (1),nachos (1),jalapeno (1),képviselő fánk (1),zöldbab (1),reggeli (1),cookies (1),csokissüti (1),smarties (1),csokiskeksz (1),áfonyalekvár (1),töltött karaj (1),sonkatekercs (1),aszalt paradicsom (1),penne (1),zsömle (1),vacsora (1),habfixáló (1),Vendégvárók (1),körte (1),steak burgonya (1),ősz (1),SAD! (1),darált hús (1),rántott tök (1),rántott (1),csokipasztilla (1),bagett (1),panír (1),panírozás (1),pulykamell (1),aszalt szilva (1),kakaós csiga (1),vörösbor (1),sajtos roló (1),író (1),kacsacomb (1),lapocka (1),sertés (1),pálinka (1),VKF (1),ragu (1),sertéslapocka (1),csilipaprika (1),lecsó (1),szülinap (1),koriander (1),hawaii (1),ételfesték (1),margarin (1),ballagás (1),tortazselé (1),Ráérős reggelik (1),gyors vacsorák (1),ciabatta (1),zsemlemorzsa (1),bevonat (1),kapcsolat (1),pizzafeltét (1),csokiszósz (1),grillezés (1),szalonnasütés (1),bográcsozás (1),gyömölcs (1),teszínhab (1),müzli (1),paradicsomkonzerv (1),kovászos uborka (1),savanyúság (1),kacsa (1)