Pillecukros brownie

Unokatesóim (és a tesóim is) még mindig nagy süti fanok. Éppen ezért mindig benne vannak egy közös sütögetésbe, de persze azt még jobban szeretik, ha a munka dandárja rám marad és nekik csak le kell csekkolni a kész finomságot. :) Családi ünnepek előtt is sokszor készülünk együtt az unokahugimmal, de most sajnos csak egy rapid édességre maradt időm. Az ünnepelt, az unokaöcsém volt, aki most töltötte a 15. születésnapját. A tavalyi triplán csokis muffinhoz hasonlóan idén is egy nagyon édes, nagyon csokis, nagyon cukros édességgel készültem neki. Azt hittem, hogy mindenkinek ketté áll a füle a sok cukortól, de meglepő módon pillanatok alatt eltűnt az egész adag a tálról. Mama azóta is emlegeti, hogy ő csak abból evett (pedig volt még mellette jópár finomság). Nagyon nem szokott édességet enni, úgyhogy fogalmam sincs, hogy mi fogta meg ennyire a sütiben. :D

Lényeg, hogy ha jöhet egy kis cukorsokk, - persze szigorúan évente egyszer - akkor ne keresd tovább, ez lesz a megfelelő süti. :D

brownie pillecukor édességek cukor vaj csokoládé kakaópor liszt tojás

Hozzávalók:

4 tojás

20 dkg cukor

20 dkg vaj

15 dkg liszt

2 ek jó minőségű kakaópor

15 dkg csokoládé

1 csomag pillecukor 

brownie pillecukor édességek cukor vaj csokoládé kakaópor liszt tojás

Elkészítés:

Elsőként a sütőt melegítsd elő 180 fokra és készíts elő egy közepes méretű tepsit. Béleld ki sütőpapírral.

Ezt követően a pillecukrot vágd nagyobb darabokra.

A kockára tördelt csokoládét és a vajat gőz fölött kezd el felolvasztani.

Közben a tojást keverd habosra a cukorral.

A lisztet és a kakaóport dolgozd össze, majd szitáld a tojásos-cukros keverékbe.

Végül öntsd hozzá a felolvadt csokis-vajas szószt is.

A keveréket oszlasd el a tepsibe és szórd rá a pillecukrot.

Süsd meg kb. 20 perc alatt. (Vigyázz, nehogy túlsüsd, akkor jó, ha kívül már ropogós, de belül még kissé ragacsos a tészta.) A pillecukor szépen rá fog olvadni ennyi idő alatt a tésztára.  

brownie pillecukor édességek cukor vaj csokoládé kakaópor liszt tojás


Ha tetszett a bejegyzés, gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.

0 Tovább

A Tökéletes Pohárkrém

A pohárkrémek rolls-royce én azt mondom. Nagyon sokfélét készítettem már, de nálunk nagyon durván ez vitte a prímet. Csak ettük és ettük (kb. 1 másodperc alatt elfogyott), majd Gy. közölte, hogy reméli, hogy van még a hűtőben egy raklapnyi belőle.

Mielőtt megkóstoltuk volna, kicsit féltem, hogy nagyon tömény lesz a csokitól és a habos rétegtől, de a ropogós keksz és a pikáns málnapüré tökéletesen ellensúlyozza a fentieket. Ha jót akartok enni, akkor elkészítitek! :)

keksz málna csokoládé tejcsokoládé habtejszín vaníliás cukor joghurt kókuszreszelék pohárkrémekHozzávalók 2 pohárhoz:

8 szem háztartási keksz

1 dl+2 ek habtejszín

1 csomag vaníliás cukor

2 ek natúr joghurt

2 púpos ek kókuszreszelék

40 g tejcsokoládé

50 g málna

keksz málna csokoládé tejcsokoládé habtejszín vaníliás cukor joghurt kókuszreszelék pohárkrémek

Elkészítés:

Elsőként verj fel 1 dl habtejszínt a vaníliás cukorral, majd forgasd bele a joghurtot és a kókuszreszeléket.

A csokoládét törd kockákra és olvaszd fel 2 ek tejszínnel.

A málnát szintén kicsit melegítsd fel és pürésítsd össze.

Tördelj 3-3 háztartási kekszet 2 pohár aljába, majd kanalazz a kókuszos-habos krémből a kekszekre.

Erre jöhet az olvasztott csoki, majd a maradék habos krém.

Végül koronázd meg a kicsit összepürésített málnával.

Díszítésként szúrj a desszertbe 1-1 háztartási kekszet.

keksz málna csokoládé tejcsokoládé habtejszín vaníliás cukor joghurt kókuszreszelék pohárkrémek

Tipp: Tálalás előtt néhány órára tedd hűtőbe, hogy az alsó keksz réteg kicsit megpuhuljon.

Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.

0 Tovább

Csokoládés-narancsos fánk

Mivel már rendesen benne vagyunk a farsangi szezonba, ma egy újabb fánk receptet hoztam. Előtte azért nézzünk egy kicsit körül a farsangolás, a karneválok háza táján. Azt általában mindenki tudja, hogy vízkereszttől, azaz január 6-ától hamvazószerdáig, a nagyböjt kezdetéig farsangolunk. Ez ugye a bálok, a vidámság, a lakomák, az életöröm, a bohóckodás és az önfeledt mulatozás időszaka.

(Nekem - és szerintem a mostani fiatalok jelentős részének - inkább a kínos, beöltözős általános iskolai suli bulikat juttatja eszünkbe, az elmaradhatatlan retró szendvicsekkel és száraz teasüteményekkel, de azt nem vitatom, hogy régen 1-1 farsangi bál hatalmas és régóta várt eseménynek számított.)

Érdekes, hogy semmilyen extra vallási esemény nem kapcsolódik hozzá, egyszerűen a néphagyomány útján alakult ki, kezdetben  Olaszországban. Szintén közismert tény, hogy a Velencei karnevált is ebben az időszakban rendezik. Persze nem muszáj ennyire messzire utaznunk, elég csak ellátogatnunk Mohácsra, ahol a busójárás tuti, hogy életreszóló élmény lesz. (Főleg, ha szőke lány vagy és véletlenül az első sorban állsz. :D)

De hagyjuk a történelem órát és nézzük is a receptet:

fánk édességek kelttészta joghurt liszt élesztő tej cukor olaj narancs étcsokoládé tejszín farsang

Hozzávalók a tésztához:

55 dkg liszt

1 kocka friss élesztő

1 dl tej

1 kk+2 púpos ek cukor

1 csapott mk só

2 dl joghurt

2 tojás

1 ek olaj

kb. 3 dl olaj a sütéshez

Hozzávalók a töltelékhez:

1 narancs lereszelt héja és leve

100 g étcsokoládé

50 g tejszín

fánk édességek kelttészta joghurt liszt élesztő tej cukor olaj narancs étcsokoládé tejszín farsang

Elkészítés:

Mindent langyosan használunk fel, ezért vedd ki az alapanyagokat a hűtőből 1-2 órával azelőtt, mielőtt elkezdenél dolgozni.

A langyos tejbe szórd bele az 1 kk cukrot, majd morzsold bele az élesztőt is. Tedd félre, míg felfut.

Közben a lisztet szitáld egy nagy tálba, add hozzá a sót, a 2 ek cukrot.

Mehet a felfuttatott élesztő is, majd a tojás, a joghurt és az 1 ek olaj is.

Dolgozd össze jó alaposan a hozzávalókat, majd letakarva, meleg helyen keleszd egy bő órát.

Ha kb. a duplájára nőtt, lisztezett deszkán nyújtsd 1-2 cm vastagra a tésztát, majd szaggasd ki a fánkokat.

Keleszd további 15 percig őket.

Forró olajban süsd mindkét oldalukat 1-2 percig, míg aranybarnák nem lesznek.

fánk édességek kelttészta joghurt liszt élesztő tej cukor olaj narancs étcsokoládé tejszín farsang

A narancsos csokimázhoz a tejszínt kezd el hevíteni, majd add hozzá a narancs lereszelt héját és a kifacsart levét.

A csokoládét vágd apróra és ezt is keverd a tejszínhez.

Tedd hűtőbe, hogy kicsit megdermedjen.

A kész fánkokat meg is töltheted egy vékony csövű habzsák segítségével, de ha nincs ilyened, csak kend meg a fánkok tetejét a krémmel, majd szórd meg dekorcukorral. (Én meg is töltöttem és meg is kentem, hogy még inkább csokis legyen. :D)

Ha tetszett a bejegyzés, nézz körül facebookon és instagramon is.

További fánk recepteket itt találsz:

Csörögefánk

Túrófánk

Mama ünnepi képviselőfánkja

0 Tovább

Reggeli zabpelyhes muffin

Már tudjátok rólam, hogy nagy muffin fan vagyok, úgyhogy szerintem a következő recept nem fog nagy meglepetést okozni. Egy egyszerűen, mérleg nélkül elkészíthető, bögrés édességet hoztam, ami szerintem egy joghurttal és pár szem friss gyümölccsel tökéletes reggeli lehet. A zabpehely és a teljes kiörlésű liszt miatt, akár egészségesnek is mondható, úgyhogy az új évben életmódot váltóknak is a figyelmébe ajánlom. Ebben az esetben persze a csokoládét hagyjátok el, vagy helyettesítsétek egy kevés gyümölccsel.

zabpehely cukor liszt tojás étcsokoládé banán sütőpor tej gyors muffinok ráérős reggelik

Hozzávalók:

10 dkg vaj

2 tojás

fél csésze barnacukor

2 kisebb banán

2 csésze zabpehely

1 csésze teljes kiörlésű liszt

1 csipet só

1 csomag sütőpor

50 g étcsokoládé

fél csésze tej

zabpehely cukor liszt tojás étcsokoládé banán sütőpor tej gyors muffinok ráérős reggelik

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 180 fokra és készítsd elő a muffin formádot.

A vajat keverd ki a cukorral, majd üsd hozzá a tojásokat is.

A banánt vágd apróra és add a vajas masszához.

A lisztet egy külön tálban forgasd össze a sütőporral, a pici sóval és a zabpehellyel, majd adagold a tésztához.

Lazítsd egy kevés tejjel.

A csokit vágd apróra, majd ezt is dolgozd a tésztába.

Adagold a masszát a muffin formákba, majd süsd 180 fokon kb. 20 percig.

zabpehely cukor liszt tojás étcsokoládé banán sütőpor tej gyors muffinok ráérős reggelik

Ha tetszett a bejegyzés, nézz körül facebookon és instagramon is.

0 Tovább

Gesztenyés-aszalt áfonyás szaloncukor

El sem hiszem, hogy eljött december 24., juhúúú! :) Remélem már Ti sem dolgoztok, és mindenki nyugodtan (najó lóhalálában) készülődik a szentestére. Ha van még egy kevés szabad kapacitásotok, akkor a figyelmetekbe ajánlom ezt a "last minute" szaloncukor ötletet. Ehető ajándéknak is jól jön, de persze egyszerű bonbonként is jó szolgálatot tehet az ünnepi asztalon.   

Amúgy meg mennyire menő már, hogy házi készítésű szaloncukorral kápráztatsz el mindenkit? :D 

(Mégha egy kicsit nyomi is a csokibevonat, mint az enyémen! XD)

gesztenye gesztenyemassza aszalt áfonya áfonya csokoládé étcsokokoládé szaloncukor advent adventi naptár karácsony

Hozzávalók: 

200 g gesztenyemassza

50 g vaj

4 ek darált keksz

50 g aszalt áfonya

1 kk rum (aroma)

100 g étcsokoládé

gesztenye gesztenyemassza aszalt áfonya áfonya csokoládé étcsokokoládé szaloncukor advent adventi naptár karácsony

Elkészítés:

A puha gesztenyemasszát és a szintén puha vajat dolgozd össze.

Majd jöhet hozzá a darált keksz és a rum (aroma) is. 

Ha összedolgoztad, jöhet bele az aszalt áfonya.

Formázz a masszából szaloncukrokat, majd tedd hűtőbe őket, minimum 1 órára.

Gőz fölött olvaszd fel a kockára tört étcsokoládét, majd forgasd meg a gesztenyés szaloncukrokat benne.

Szerintem úgy a legegyszerűbb, ha egy fogpiszkáló végét belenyomod a csokiba, majd beleszúrod a szaloncukorba. (A csokitól beleragad és nem fog leesni.) Ezt követően a fogpiszkálót fogva forgasd meg a szaloncukrot a csokiba, csöpögtesd le, majd tedd sütőpapírra vagy szúrd bele hungarocelbe.

Kb. 0,5-1 óra alatt meg is dermed a csoki és csomagolhatod is. 

gesztenye gesztenyemassza aszalt áfonya áfonya csokoládé étcsokokoládé szaloncukor advent adventi naptár karácsony

További ünnepi süti receptekért kattints az adventi naptáramra, illetve nézz körül facebookon és instagramon is.

0 Tovább
«
12345

Főzni jó sütni még jobb

blogavatar

Sziasztok, Dóri vagyok a blog írója. Ha olyan recepteket és ötleteket keresel, amiket könnyen, gyorsan, kevés tapasztalattal is el tudsz készíteni, olvass tovább! Vigyázat, desszertek túlerőben! :) Jó sütés-főzést!

Legfrissebb bejegyzések

Címkefelhő

édességek (85),tojás (49),fincsi ebédek (29),vaj (27),paradicsom (27),karácsony (26),hagyma (26),vendégvárók (26),cukor (25),tejföl (25),liszt (24),advent (24),tej (24),adventi naptár (23),joghurt (23),citrom (22),ráérős reggelik (21),sajt (21),krumpli (19),habtejszín (19),fahéj (19),rohanós vacsorák (19),narancs (19),sonka (18),tejszín (18),kakaópor (18),fokhagyma (17),eper (16),meggy (16),bazsalikom (15),répa (15),túró (15),csokoládé (14),vaníliás cukor (14),leveles tészta (14),mascarpone (13),barack (13),pohárkrémek (12),gyors muffinok (12),alma (11),málna (11),vanília (11),ribizli (11),kolbász (10),petrezselyem (10),étcsokoládé (10),leves (10),porcukor (10),saláta (10),gyümölcs (9),olaj (9),csoki (9),puding (9),húsvét (9),krémsajt (8),snidling (8),dekorcukor (8),csirkemell (8),kukorica (8),pite (8),paprika (8),majonéz (8),szegfűszeg (7),rétes (7),fehércsoki (7),keksz (7),paradicsomszósz (7),sárgabarack (7),dió (7),élesztő (7),lilahagyma (7),szeder (7),rozmaring (7),méz (7),krémleves (7),brownie (6),sajtkrém (6),torta (6),lekvár (6),tészta (6),görög joghurt (6),kakaó (6),piskóta (6),újhagyma (6),bonbon (6),zöldfűszer (6),spenót (5),muffin (5),kaliforniai paprika (5),chili (5),sütőtök (5),kókusz (5),áfonya (5),póréhagyma (5),farsang (5),marcipán (5),őszibarack (5),fánk (5),tök (5),gyorsvacsi (5),sütőpor (5),mustár (5),csoki pasztilla (5),hidegtál (4),ricotta (4),csirke (4),sajttorta (4),menta (4),olívaolaj (4),fehérbor (4),oregánó (4),pizza (4),halloween (4),tejcsokoládé (4),uborka (4),bor (4),szalonna (4),réteslap (4),valentin-nap (4),mozzarella (3),lekvárfőzés (3),palacsinta (3),befőzés (3),chili paprika (3),kelttészta (3),kókuszreszelék (3),káposzta (3),mézeskalács fűszerkeverék (3),ánizs (3),tócsni (3),szilva (3),gofri (3),brokkoli (3),cheesecake (3),cukkini (3),cseresznye (3),zabkeksz (3),borsó (3),Rohanós vacsorák (3),mák (3),citromfű (3),blogkóstoló (3),zabpehely (3),fondant (3),szalámi (3),mandula (3),kivi (3),nutella (3),aszalt gyümölcs (3),mexikói (3),étcsoki (3),virsli (3),olívabogyó (3),lepény (3),gyümölcskenyér (3),zöldség (3),mandarin (3),fetasajt (2),olajbogyó (2),trüffel (2),aprósütemény (2),baracklekvár (2),cukormáz (2),cékla (2),gesztenye (2),pesto (2),aszalt áfonya (2),oreo keksz (2),kefír (2),pizzaszósz (2),tejszínhab (2),Édességek (2),banán (2),zselatin (2),linzertészta (2),alaplé (2),nyaralás (2),pasztilla (2),penne (2),szódabikarbóna (2),gyümölcskosárka (2),grillcsirke (2),dzsemfix (2),szerecsendió (2),(2),ananász (2),csiga (2),babapiskóta (2),burgonya (2),curry (2),pogácsa (2),majoranna (2),salsa szósz (2),mézeskalács (2),bors (2),bab (2),kalács (2),bacon (2),lasagne (2),torma (2),rugelach (2),töltött tojás (2),csokikrém (2),rizs (2),mozarella (2),mártogatós (2),gyerekek (2),sütipecsét (2),tortilla (2),kókusztej (2),füstölt sajt (2),tésztasaláta (2),Gyors muffinok (2),pizzagolyó (2),lime (2),feta sajt (2),kacsa (1),kacsacomb (1),körözött (1),pirospaprika (1),ecet (1),kandírozott narancshéj (1),víz (1),barbérlevél (1),churros (1),író (1),párolt lilakáposzta (1),lilakáposzta (1),köménymag (1),besamel (1),vörösbor (1),búzadara (1),teljes kiőrlésű liszt (1),aszalt szilva (1),pálinka (1),pillecukor (1),pulykamell (1),ősz (1),SAD! (1),vöröshagyma (1),darált hús (1),VKF (1),ragu (1),pompos (1),kakaós csiga (1),sajtos roló (1),linzer (1),meggylekvár (1),barnacukor (1),sertéslapocka (1),sertés (1),lapocka (1),eperlekvár (1),salsa (1),desszert (1),daráltkeksz (1),aszalvány (1),kandírozott gyümölcs (1),főétel (1),ebédmenü (1),rizskoch (1),piskótatekercs (1),citom (1),karácsonyi ebéd (1),mogyoró (1),franciasaláta (1),szezámmag (1),gesztenyemassza (1),étcsokokoládé (1),szaloncukor (1),avokádó (1),bejgli (1),majonézes burgonya (1),zöldségkeverék (1),fatörzs (1),hab (1),ehető ajándékok (1),aprósütemények (1),szósz (1),gumicukor (1),karalábé (1),jelmez (1),darált keksz (1),olíva bogyó (1),kandírozott narancs (1),tökfaragás (1),sütögetés (1),kuglóf (1),dekoráció (1),zeller (1),zöldborsó (1),tárkony (1),zeller (1),sós aprósütemények (1),sárgarépa (1),fehérrépa (1),kifli (1),mákos guba (1),krumplifánk (1),almáspite (1),szilveszter (1),juhtúró (1),sztrapacska (1),csokissüti (1),cookies (1),péksütemény (1),vacsora (1),tavasz (1),muffinok (1),aszalt paradicsom (1),kelt tészta (1),zsömle (1),anyák napja (1),grillkolbász (1),hamburger (1),street food (1),ketchup (1),töltött hús (1),csokiskeksz (1),zselatinfix (1),smarties (1),balzsamecet (1),Anyák Napja (1),zselé (1),krém (1),medvehagyma (1),penne (1),rukkola (1),buli (1),képviselő fánk (1),koktél (1),gyümölcslé (1),zöldbab (1),képviselőfánk (1),rum (1),alkohol (1),cheesecake brownie (1),vendégváró (1),quesadilla (1),áfonyalekvár (1),reggeli (1),készülődés (1),chorizo (1),töltött karaj (1),borkóstoló (1),nachos (1),jalapeno (1),sonkatekercs (1),hamburgerhús (1),töltelék (1),velence (1),pizzafeltét (1),grillezés (1),szalonnasütés (1),bográcsozás (1),csokiszósz (1),gyömölcs (1),paradicsomkonzerv (1),kovászos uborka (1),savanyúság (1),teszínhab (1),lecsó (1),csilipaprika (1),panírozás (1),rántott (1),rántott tök (1),steak burgonya (1),panír (1),parmezán (1),csokipasztilla (1),ehető ajándék (1),kávé (1),bagett (1),müzli (1),kapcsolat (1),eperszósz (1),mákosguba (1),habfixáló (1),Vendégvárók (1),kuszkusz (1),csicseriborsó (1),hús (1),karaj (1),olaszrizling (1),munkaebéd (1),Ráérős reggelik (1),gyors vacsorák (1),hawaii (1),ételfesték (1),margarin (1),bevonat (1),szülinap (1),ballagás (1),ciabatta (1),pizzás csiga (1),zsemlemorzsa (1),tortazselé (1),körte (1)