Barackos kevert pite

Nem tudom, hogy mennyire vagytok képben a mostani hozzátáplálási ajánlás terén. A lényeg, hogy a főszabály szerint anyatejes babáknál 6 hónapos korban kell kezdeni a kóstoltatást. Anyukám megőrizte az annó rólam írt füzeteit, mely szerint én már 6 hetesen őszibarackot cuppogtam nagy lelkesen. Ebből is látszik, hogy milyen sokat változott a protokoll ennyi év alatt. Hát Mr. Baba nem olvasta az új ajánlást, így már most nagyon érdeklődő a különböző gyümölcsök iránt. Valószínű persze azért is, mert sokat sütünk, főzünk együtt és ilyenkor mindig megszagoltatom vele az alapanyagokat. Persze minden alkalommal egyre követelőzőbb és szó szerint kuncsorog az őszibarackért. Nagyon kis cuki ilyenkor. Mondjuk akkor már kevésbé mikor tépi ki a kanalat a kezemből, hogy adjak neki is egy keveset. :D 

őszibarack barack édességek pite tojás vaníliás cukor cukor tejföl olaj liszt sütőpor

Hozzávalók:

2 tojás

250 g tejföl

1 dl olaj

6 ek cukor

1 csomag vaníliás cukor

8 púpos ek liszt

fél csomag sütőpor

5 db őszibarack

őszibarack barack édességek pite tojás vaníliás cukor cukor tejföl olaj liszt sütőpor

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 180 fokra és készíts elő egy kisebb pite formát. (Nekem szilikonos van, így nem kell kibélelnem sütőpapírral vagy kivajaznom, kiliszteznem.)

A barackokat mosd meg, magozd ki és szeleteld cikkelyekre.

A tojásokat törd fel és keverd ki a cukorral, vaníliás cukorral.

Add hozzá az olajat és a tejfölt is.

A lisztet dolgozd össze a sütőporral, majd szitáld a cukros keverékhez.

Öntsd a masszát a pite formába, majd szépen rakd ki a tetejét a gyümölcsökkel.

Süsd kb. 20 percig. 

őszibarack barack édességek pite tojás vaníliás cukor cukor tejföl olaj liszt sütőpor

Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.

0 Tovább

Szedres kakaós pite

Meséltem már a fő szeder beszerző helyünkről? Na, nem egy szupi termelői piacra kell gondolni, hanem egy üres telekről. Velencén ugyanis pár házzal lejjebb, van egy hatalmas beton placc. Régen kőbánya volt, ma gagyi teniszpályaként funkcionál. A pályát egy tüskés bozótos határolja körbe, ami azért is izgi, mert ha lemész három teniszlabdával, jó esetben is csak egy darabbal térsz vissza. Azzal is csak azért, mert a végső pár ütésnél nagyon vigyáztál, nehogy az utolsót is elnyelje a bokor rengeteg. Kora tavasszal akár kincskeresést is szervezhetsz ide, mert minimális offroaddal könnyen megtalálhatod az előző nyáron elvesztett lasztikat. :D

Na, de vissza a szederre! Az óriási elvadult bozótos, fincsi szedreket rejt. Csak arra kell figyelni, hogy időbe menjen az ember, mert pillanatok alatt túlérik és rászárad a bokorra a gyümölcs. 

szeder édességek olaj tejföl sütőpor kakaó kakaópor liszt cukor tojás

Hozzávalók:

2 tojás

250 g tejföl

1 dl olaj

6 ek cukor

8 ek liszt

2 púpos ek kakaópor 

fél csomag sütőpor

20 dkg szeder

szeder édességek olaj tejföl sütőpor kakaó kakaópor liszt cukor tojás

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 180 fokra és készíts elő egy kisebb pite formát. (Nekem szilikonos van, így nem kell kibélelnem sütőpapírral vagy kivajaznom, kiliszteznem.)

A szedreket mosd meg.

A tojásokat törd fel és keverd ki a cukorral.

Add hozzá az olajat és a tejfölt is.

A lisztet dolgozd össze a sütőporral és a kakaóval, majd szitáld a cukros keverékhez.

Öntsd a masszát a pite formába, majd szépen rakd ki a tetejét a gyümölcsökkel.

Süsd kb. 20 percig. 

szeder édességek olaj tejföl sütőpor kakaó kakaópor liszt cukor tojás

Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.

0 Tovább

Őszibarackos "kánikula" desszert

Kisgombóccal nem egyszerű megoldani a sütés-főzést, mert Őfelsége bizony 100%-os figyelmet igényel. Egy darabig azt a taktikát folytattam, hogy a nemlétező avásidejében intéztem a háztartási teendőket. Ez két okból sem volt működőképes. Egyrészt nagyon hamar felébredt a csörömpölésemre, másrészt kb. semmi időm nem volt picit pihenni, töltekezni. A mártír szerephez túl önző vagyok, így taktikát váltottunk: Egyszerűen bevonom a tennivalóimba, azaz viszem magammal az úrfit a pihiszékével és a játékhadseregével együtt a konyhába is. Főzés közben mindent elmagyarázok neki. (Hát nem lehet elég korán kezdeni a főzőcskézést, amúgy sem. :D) Persze csak egyszerűbb, gyors receptekkel próbálkozunk, mert a türelme azért véges. Az első együtt készített finomságunk az alábbi sütés nélküli édesség. Ha nekem ment egy 3 hónapos diktátorral, akkor Nektek is fog! :)  

őszibarack barack habtejszín zselatinfix tejföl porcukor

Hozzávalók:

200 g habtejszín

250 g sűrű tejföl

4 ek porcukor

1 csomag zselatinfix

5 nagy őszibarack

kb. fél csomag babapiskóta

őszibarack barack habtejszín zselatinfix tejföl porcukor

Elkészítés:

A habot kezd el felverni és közben add hozzá a zselatinfixet és a cukrot.

Forgasd a tejfölhöz.

A barackokat mosd meg és vágd apróra. (Ha gondolod előtte pucold is meg.) Adagold a gyümölcsöt a habos masszába. Jól keverd össze, de vigyázz, a habot ne törd össze. 

Szedj elő egy szilikonos vagy egy sima őzgerinc formát.

Utóbbit a biztonság kedvéért béleld ki folpackal, hogy könnyen ki tudd szedni a desszertet.

Kanalazd a gyümölcsös hab felét a formába, majd rakd ki babapiskótával. 

Jöhet a maradék barackos krém, majd újra a piskóta.

Tedd hűtőbe néhány órára, de akár egy éjszakára a desszertet.

Óvatosan csúsztasd ki a formából, majd díszítsd egy kevés barackkal.

őszibarack barack habtejszín zselatinfix tejföl porcukor

Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.

0 Tovább

Zöldfűszeres sajtkrémmel töltött masni

Annyira nagy sikere volt a bacon-ös és a pizzás masninak, hogy nem tudok tőlük elvonatkoztatni és ismét egy hasonló sós finomságot készítettem. Szuper vendégváró ez is, úgyhogy egy kevésbé meleg napon nyugodtan próbáljátok ki. Persze mindenképp friss zöldfűszerrel érdemes ízesíteni, ezt ne spóroljátok el. Nálunk abszolút működik egyébként a panelkertészet: tele van az erkély Gy. chili paprika töveivel és az én kis fűszernövényeimmel. Persze ezek az óriási hőhullámok nem kedveztek nekik, de sok-sok locsolással próbáljuk őket életben tartani. :D  

leveles tészta vajkrém tejföl zödfűszer snidling bazsalikom oregánó sajt tojás vendégvárók

Hozzávalók:

1 csomag leveles tészta

200 g natúr sajtkrém vagy vajkrém

2-3 ek tejföl

1 nagy csokor zöldfűszer (nálam snidling, bazsalikom, oregánó)

kis darab póréhagyma vagy 2-3 szál újhagyma

1 kk só

sok őrölt bors

5 dkg sajt

1 tojás

1 kk szárított oregánó (vagy más zöldfűszer)

pici liszt a nyújtáshoz

leveles tészta vajkrém tejföl zödfűszer snidling bazsalikom oregánó sajt tojás vendégvárók

Elkészítés:

A hagymát és a zöldfűszereket mosd meg, majd vágd apróra.

Egy nagyobb tálban keverd össze a sajtkrémet és a tejfölt, majd szúrd bele a hagymát és a fűszereket is.

Sózd, borsozd.

A leveles tésztát lisztezett deszkán nyújtsd téglalap alakúra.

Kend le a fűszeres sajtkrémmel a tészta egyik felét, majd reszelj rá egy kevés sajtot.

Borítsd rá a mások oldalát, majd nyomkodd picit össze.

Vágd kb. 1-2 cm vastag és 10 cm hosszú csíkokra az összehajtott tésztát, majd középen csavard meg kétszer.

Tedd a masnikat sütőpapírral bélelt tepsibe, majd kend le jó alaposan felvert tojással.

Szórd meg őket a maradék reszelt sajttal és egy kevés szárított oregánóval. 

Süsd 200 fokon kb. 12 percig.

leveles tészta vajkrém tejföl zödfűszer snidling bazsalikom oregánó sajt tojás vendégvárók

Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.

0 Tovább

Levendulás barackos kevert

Nem is gondoltam volna, hogy a levendula ennyire jól megy a sütikbe. Barackkal párosítva különösen isteni, ráadásul szerintem látványra sem utolsó a halvány lila az élénk sárgával. Nagyon nem bántam meg, hogy elmentünk szedni Monoszlóra, a Magyar Provence-ra, mert jó kis sütiket fogok én még készíteni a sok sok levendula felhasználásával. Már csak egy jó kis levendula fröccs kellene és teljes lenne az élmény. :D   

tojás tejföl olaj cukor liszt sütőpor levendula barack sárgabarack moszonló magyarprovence levendulabirtok

Hozzávalók:

2 tojás

250 g tejföl

1 dl olaj

6 ek cukor

8 púpos ek liszt

fél csomag sütőpor

1 ek szárított levendula

10 szem sárgabarack

tojás tejföl olaj cukor liszt sütőpor levendula barack sárgabarack moszonló magyarprovence levendulabirtok

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 180 fokra és bélelj ki sütőpapírral egy kb. 20*30-as tepsit.

A barackokat mosd meg és vágd cikkelyekre.

A tojásokat törd fel és keverd ki a cukorral.

Add hozzá az olajat és a tejfölt is.

A lisztet dolgozd össze a sütőporral és szitáld a cukros keverékhez.

Mehet bele a levendula.

Öntsd a masszát a tepsibe, majd szépen rakd ki a tetejét a barackkal. 

Süsd kb. 20 percig. 

tojás tejföl olaj cukor liszt sütőpor levendula barack sárgabarack moszonló magyarprovence levendulabirtok

Ha szeretnél kipróbálni egy másik levendulás receptet, kattints az alábbi linkre:

Levendulás málnás muffin fehércsokival

Gyertek fb-ra és instagram-ra is.

0 Tovább

Főzni jó sütni még jobb

blogavatar

Sziasztok, Dóri vagyok a blog írója. Ha olyan recepteket és ötleteket keresel, amiket könnyen, gyorsan, kevés tapasztalattal is el tudsz készíteni, olvass tovább! Vigyázat, desszertek túlerőben! :) Jó sütés-főzést!

Címkefelhő

édességek (117),tojás (77),cukor (59),liszt (58),vaj (44),tej (40),tejföl (38),fincsi ebédek (37),paradicsom (35),vendégvárók (35),hagyma (34),joghurt (33),sajt (31),citrom (30),ráérős reggelik (28),kakaópor (28),habtejszín (28),karácsony (26),rohanós vacsorák (26),eper (25),csokoládé (25),fokhagyma (24),túró (24),sütőpor (24),barack (24),advent (24),fahéj (24),bazsalikom (23),adventi naptár (23),vaníliás cukor (22),tejszín (21),narancs (21),olaj (21),leveles tészta (20),krumpli (20),sonka (20),meggy (19),gyors muffinok (17),porcukor (17),vanília (16),pohárkrémek (16),répa (15),ribizli (15),mascarpone (14),őszibarack (13),étcsokoládé (13),csoki (13),saláta (12),leves (12),málna (12),húsvét (12),fehércsoki (12),alma (12),snidling (11),petrezselyem (11),paradicsomszósz (11),pite (11),gyümölcs (11),krémsajt (11),kolbász (11),dió (10),puding (10),szeder (10),csirkemell (10),sárgabarack (10),majonéz (9),paprika (9),élesztő (9),piskóta (9),oregánó (9),kukorica (9),kakaó (9),brownie (8),lilahagyma (8),sajtkrém (8),krémleves (8),dekorcukor (8),zöldfűszer (8),tészta (8),keksz (8),bonbon (8),lekvár (8),spenót (8),rétes (7),méz (7),görög joghurt (7),szegfűszeg (7),rozmaring (7),mustár (7),kókusz (6),póréhagyma (6),(6),kaliforniai paprika (6),torta (6),újhagyma (6),kelttészta (5),banán (5),tök (5),cseresznye (5),uborka (5),szilva (5),farsang (5),medvehagyma (5),zabpehely (5),étcsoki (5),muffin (5),gyorsvacsi (5),palacsinta (5),áfonya (5),marcipán (5),fánk (5),chili (5),csoki pasztilla (5),tejcsokoládé (5),sütőtök (5),ricotta (5),hidegtál (4),szalonna (4),sajttorta (4),réteslap (4),rizs (4),cukkini (4),fehércsokoládé (4),anyák napja (4),bacon (4),csirke (4),bor (4),babapiskóta (4),cheesecake (4),kivi (4),fehérbor (4),pizza (4),kókuszreszelék (4),halloween (4),zöldség (4),valentin-nap (4),menta (4),olívaolaj (4),olívabogyó (4),mandula (3),lasagne (3),tócsni (3),csiga (3),virsli (3),Rohanós vacsorák (3),mézeskalács fűszerkeverék (3),besamel (3),borsó (3),brokkoli (3),aszalt gyümölcs (3),chili paprika (3),tortilla (3),gyümölcskenyér (3),gofri (3),ehető ajándék (3),mexikói (3),torma (3),ánizs (3),kávé (3),zselatinfix (3),pizzaszósz (3),levendula (3),vöröshagyma (3),nutella (3),fondant (3),mák (3),zabkeksz (3),citromfű (3),blogkóstoló (3),lepény (3),bors (3),rugelach (3),befőzés (3),mozzarella (3),szalámi (3),lekvárfőzés (3),mandarin (3),káposzta (3),aszalt áfonya (2),dzsemfix (2),kefír (2),zselatin (2),penne (2),tortazselé (2),parmezán (2),darált hús (2),grillcsirke (2),búzadara (2),mogyoró (2),gesztenye (2),körte (2),pálinka (2),pasztilla (2),hamburger (2),eperlekvár (2),cukormáz (2),ananász (2),burgonya (2),füstölt sajt (2),promóció (2),pizzagolyó (2),feta sajt (2),aszalt paradicsom (2),pesto (2),mártogatós (2),szódabikarbóna (2),majoranna (2),kalács (2),bab (2),knorr (2),baracklekvár (2),gyümölcskosárka (2),cékla (2),csicseriborsó (2),mézeskalács (2),salsa szósz (2),fetasajt (2),olajbogyó (2),levendulabirtok (2),magyarprovence (2),aprósütemény (2),oreo keksz (2),linzertészta (2),Édességek (2),tejszínhab (2),pogácsa (2),mozarella (2),tésztasaláta (2),Gyors muffinok (2),cheesecake brownie (2),rum (2),nyaralás (2),alaplé (2),kókusztej (2),curry (2),keményítő (2),csokikrém (2),töltött tojás (2),trüffel (2),sütipecsét (2),étkezési keményítő (2),gyerekek (2),szerecsendió (2),alkohol (2),lime (2),dekoráció (1),ebédmenü (1),gesztenyemassza (1),kifli (1),étcsokokoládé (1),szezámmag (1),desszert (1),salsa (1),darált keksz (1),szaloncukor (1),gumicukor (1),szósz (1),mákos guba (1),jelmez (1),bejgli (1),zeller (1),főétel (1),zöldségkeverék (1),majonézes burgonya (1),zöldborsó (1),franciasaláta (1),tárkony (1),kandírozott gyümölcs (1),fatörzs (1),ehető ajándékok (1),karácsonyi ebéd (1),aprósütemények (1),aszalvány (1),sós aprósütemények (1),hab (1),krumplifánk (1),túró rudi (1),édesség (1),jégkrém (1),amerikai palacsinta (1),barna cukor (1),blondie (1),graham liszt (1),fagylalt (1),olíva bogyó (1),töltött krumpli (1),lasagne tészta (1),kakaóscsiga (1),kínai (1),fagyi (1),szójaszósz (1),főzőkrém (1),vajkrém (1),knorr 100%természetesalapok (1),trnd (1),barackpálinka (1),feta (1),gyümölcsrizs (1),fehér csokoládé (1),chilis bab (1),vanília kivonat (1),bolognai (1),zödfűszer (1),knorr 100% természetes alapok (1),monoszló (1),masni (1),moszonló (1),bögrés sütemény (1),bögrés (1),körözött (1),pirospaprika (1),linzer (1),sűrített tej (1),pompos (1),baileys (1),churros (1),víz (1),rizskoch (1),piskótatekercs (1),sárgarépa (1),fehérrépa (1),karalábé (1),zeller (1),likőr (1),gasztroajándék (1),turmix (1),kiszúró (1),narancslé (1),karfiol (1),aranygaluska (1),besamel mártás (1),smoothie (1),görögjoghurt (1),teljes kiőrlésű liszt (1),barnacukor (1),pillecukor (1),rumaroma (1),meggybefőtt (1),kevert (1),avokádó (1),street food (1),muffinok (1),krém (1),kelt tészta (1),tavasz (1),juhtúró (1),sztrapacska (1),készülődés (1),áfonyalekvár (1),zöldbab (1),képviselőfánk (1),penne (1),sonkatekercs (1),töltött karaj (1),péksütemény (1),grillkolbász (1),habfixáló (1),mákosguba (1),Vendégvárók (1),Ráérős reggelik (1),gyors vacsorák (1),eperszósz (1),olaszrizling (1),Anyák Napja (1),balzsamecet (1),zselé (1),ketchup (1),hamburgerhús (1),gyümölcslé (1),koktél (1),hús (1),karaj (1),töltelék (1),töltött hús (1),csokiskeksz (1),munkaebéd (1),kuszkusz (1),kandírozott narancs (1),daráltkeksz (1),író (1),szilveszter (1),pizzás csiga (1),smarties (1),cookies (1),borkóstoló (1),nachos (1),képviselő fánk (1),buli (1),rukkola (1),jalapeno (1),chorizo (1),vacsora (1),csokissüti (1),zsömle (1),reggeli (1),quesadilla (1),ciabatta (1),zsemlemorzsa (1),ragu (1),túrókrém (1),sertéslapocka (1),sertés (1),vörösbor (1),lapocka (1),VKF (1),aszalt szilva (1),steak burgonya (1),rántott tök (1),ősz (1),SAD! (1),pulykamell (1),kakaós csiga (1),sajtos roló (1),meggylekvár (1),barbérlevél (1),almáspite (1),tökfaragás (1),sütögetés (1),kandírozott narancshéj (1),köménymag (1),kacsa (1),kacsacomb (1),párolt lilakáposzta (1),ecet (1),lilakáposzta (1),rántott (1),panírozás (1),müzli (1),kapcsolat (1),paradicsomkonzerv (1),kovászos uborka (1),savanyúság (1),bevonat (1),margarin (1),koriander (1),ballagás (1),szülinap (1),hawaii (1),ételfesték (1),teszínhab (1),gyömölcs (1),csokipasztilla (1),csilipaprika (1),bagett (1),hámozott paradicsom (1),panír (1),lecsó (1),bográcsozás (1),pizzafeltét (1),csokiszósz (1),velence (1),grillezés (1),szalonnasütés (1),kuglóf (1)

Utolsó kommentek