Hozom is a már előre beharangozott kacsacomb receptet. Több duma nincs, beszéljen a kacsa és a recept! :D

Jah, annyi még, hogy ez is a Mamától van. Kezdőknek lehet, hogy kicsit félelmetes nekiállni, de higgyétek el, hogy alig kell hozzá valami és nagyon fincsi lesz, úgyhogy csak bátran! :)

kacsacomb kacsa narancs rozmaring majoranna fehérbor bor fincsi ebédek

Hozzávalók:

4 kacsacomb

1 dl fehérbor

1-2 narancs

kb. 1-1 kk só, bors, rozmaring, majoranna

1 kk zsír

kacsacomb kacsa narancs rozmaring majoranna fehérbor bor fincsi ebédek

Elkészítés:

Elsőként mosd meg a kacsacombokat, majd ha esetleg maradt rajta 1-2 apró szálacska, szemöldök csipesszel szedd ki. Irdald be a bőrét.

Töröld szárazra, majd dörzsöld be sóval, borssal, majorannával és rozmaringgal.

Egy serpenyőbe süsd - egy kevés zsíron - mindkét oldalát néhány percig.

Melegítsd elő a sütőt 220 fokra, majd sorakoztasd tepsibe a combokat.

Öntsd alá a fehérbort, helyezd rájuk a narancs szeleteket és esetleg néhány rozmaring ágat, majd süsd forró sütőben, letakarva kb. 20-30 percig.

Ha megpuhult, vedd le róla a fóliát és süsd 180 fokon kb. 25-30 percig, hogy szép piros és ropogós legyen a bőre.

Tálald párolt lilakáposztával vagy őszi sült zöldségekkel.

kacsacomb kacsa narancs rozmaring majoranna fehérbor bor fincsi ebédek

Tipp: Ha a kacsacomb nem friss, hanem mélyhűtött, a serpenyőben való elősütést hagyd ki.

Ha tetszett a bejegyzés, nézz körül facebookon és instagramon is.