Boci szelet

A napokban ráeszméltem, hogy már kevesebb, mint egy hónap van Húsvétig. Persze nem volt nehéz rádöbbennem erre a tényre, mert az áruházak már tele vannak mindenféle "nyuszicsokicsodával". Úgy döntöttem, hogy én is elkezdem a húsvéti készülődést a blogon. Elsőként egy olyan sütit hozok Nektek, ami szerintem tökéletes locsolóváró finomság. Könnyen szeletelhető, mutatós, pár napig szuperül eláll a hűtőben, nem romlik az állaga, így nyugodtan el lehet készíteni kicsit hamarabb is. Ráadásul a nyuszi mellett elfér a csibe és a boci is, úgyhogy a neve alapján teljesen beleillik a húsvéti milliőbe. Jah, és nagyon nagyon finom! :)
túró búzadara tojás vaníliás cukor citrom liszt cukor vaj kakaópor sütőpor tej édességek húsvét

Hozzávalók a túrós masszához:

50 dkg túró

4 ek búzadara

1 db tojás

10 dkg cukor

1 cs. vaníliás cukor

1 db citrom reszelt héja

túró búzadara tojás vaníliás cukor citrom liszt cukor vaj kakaópor sütőpor tej édességek húsvét

Hozzávalók a kakaós tésztához:

3 db tojás

15 dkg cukor

15 dkg vaj

30 dkg liszt

1 cs. sütőpor

3 ek cukrozatlan kakaópor

1,5-2 dl tej

túró búzadara tojás vaníliás cukor citrom liszt cukor vaj kakaópor sütőpor tej édességek húsvét

Elkészítés:

A túrós masszával érdemes kezdeni, mert a búzadarának kicsit meg kell szívnia magát!

Elsőként tehát törd át a túrót (ha szükséges), üsd hozzá a tojást és szórd meg a búzadarával.

Mérd ki a cukrot és ezt is add a túrós keverékhez. Jöhet a vaníliás cukor és a citrom lereszelt héja is. 

Jó alaposan keverd össze az egészet, majd tedd félre kb. 1 órára, hogy a búzadara megszívja magát.

túró búzadara tojás vaníliás cukor citrom liszt cukor vaj kakaópor sütőpor tej édességek húsvét

A csokis tésztához a cukrot keverd ki alaposan a vajjal, majd add hozzá a tojások sárgáját. (Figyelj, csak a sárgáját, a fehérjét tedd félre!)

A lisztet, a kakaóport és a sütőport szintén dolgozd össze, majd szitáld a cukros-tojásos masszához.

Lazítsd tejjel a tésztát.

A tojások fehérjét verd kemény habbá, majd ezt is forgasd óvatosan a masszába.

A sütőt melegítsd elő 180 fokra és készíts elő egy jó nagy tepsit. Béleld ki sütőpapírral.

Egyengesd el benne a tésztát, végül egy kiskanál segítségével, foltokban adagold bele a túrós keveréket is.

Süsd kb. 25 percet.

túró búzadara tojás vaníliás cukor citrom liszt cukor vaj kakaópor sütőpor tej édességek húsvét

Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.

További húsvéti recepteket itt találsz:

Húsvéti kekszek készítése gyerekekkel

Húsvéti epres muffin

Répatortás muffin

Ünnepi kakaós kalács

Töltött tojás

Sonkás krumpli csónakok

Húsvéti sonkás rétes

Sonkás-tormás ricottakrém

Tavaszi tojássaláta

1 Tovább

Dobogós Töltött Tojás

"Kulináris karrierem" gyerekkoromban a töltött tojás készítésével indult. Már kisiskolásként össze tudtam dobni önállóan. Azóta is minden bulira és összejövetelre én készítem, de mára a tojáspucolást kiosztom a fiúknak, én pedig összekeverem a krémet. Körülbelül 10 perc alatt meg is van, nyilván a főzési időt leszámítva. A siker pedig garantált, súgok: nálunk mindig ez az első étel, ami elfogy a házi svédasztalunkról. :) És azt se felejtsük el, hogy az ünnepek előtt nagyon aktuális, hiszen jól jön 1-2 ötlet a karácsonyi hidegtálhoz is. (Súgok, lesz még bőven! :D)

húsvét vendégvárók tojás töltött tojás

Hozzávalók:

10 db tojás

10 dkg vaj

2 ek tejföl

1 ek mustár

2 ek ketchup

1 kk só, 1 mk bors

húsvét vendégvárók tojás töltött tojás

Elkészítés:

A tojásokat 10 perc alatt főzd keményre, majd ha kihűltek pucold meg.

Mindegyiket vágd félbe és a sárgáját kanalazd bele egy tálba.

Add hozzá a puha vajat, a tejfölt, a ketchup-ot, a mustárt és sózd, borsozd.

Egy villa segítségével törd és dolgozd össze a keveréket.

Kiskanállal vagy egy habzsákkal adagold a masszát a tojásokba.

Ha van kedved, reszelhetsz rájuk sajtot, vagy ki is díszítheted őket félbevágott koktélparadicsommal, olívabogyóval, zöldfűszerekkel.

Ha van kedvetek nézzetek körül a facebook oldalamon is! 

0 Tovább

Sonkás Krumpli Csónakok

A családunkban nem csak kolbászt és szalámit töltünk házilag, hanem a Nagypapám minden évben (főleg amióta nyugdíjas és új projektek kellenek neki) saját sonkát is készít. Húsvét előtt megkérdezi, hogy kinek mennyi kell és kb. a dupláját (olykor a tripláját) kapjuk meg. :D Nyilván így, az ünnep után rajtunk marad egy jó adag, amit persze mi egyáltalán nem bánunk. Tavaly találtam ki ezt az egyszerű receptet, ami azért is aktuális húsvét után, mert - a maradékok felhasználása mellett - a dolgos hétköznapokba visszatérve, ezeket a töltött krumplikat könnyen magunkkal vihetjük a munkahelyünkre is. Ha maradt még egy kevés sonkátok, mindenképp készítsétek el!  

húsvét sonka sajtkrém újhagyma sajt krumpli

Hozzávalók:

15 dkg húsvéti sonka

4 db közepes krumpli

2-3 db újhagyma

1 db tömlős sajt

3 ek tejföl

só, bors

5 dkg reszelt sajt

húsvét sonka sajtkrém újhagyma sajt krumpli

Elkészítés:

A krumplit mosd meg és főzd meg sós vízben.

Közben a sonkát vágd pici kockákra, az újhagymát karikázd fel.

A sajtkrémet egy tálba keverd össze a tejföllel.

Add hozzá a sonkát és az újhagymát, majd az egészet keverd alaposan össze.

Sózd, borsozd,  de vigyázz, mert a sonka alapból elég sós, így inkább kóstolgass, nehogy túl sokat szórj bele.

Melegítsd elő a sütőt 200 fokra és vegyél elő egy tepsit, amibe locsolj egy kevés olívaolajat.

Ha megfőtt a krumpli pucold meg őket, és mindegyiket vágd félbe.

Kanalazz ki egy kevés főtt krumplit mindegyik közepéből és ezt is add a sonkás-hagymás keverékhez.

A krumplikat rakosgasd bele a tepsibe, majd mindegyikbe kanalazz egy kevés tölteléket.

Süsd 200 fokon 20 percig.

Reszelj rá egy kevés sajtot, majd tedd vissza kb. 10 percre.

Akkor jó, ha megpirult már egy kicsit a krumpli és a sajt szépen ráolvadt a tetejére. 

Tipp: Én salátát/savanyúságot és tejfölt szoktam hozzá kínálni.

A sonka egy részét helyettesítheted egy kevés zöldséggel. Használhatsz pl. apróra vágott répát, kukoricát, borsót vagy akár mirelit francia saláta vagy mexikói alapot is. 

Nézzetek körül a facebook oldalamon is, ahol további ötleteket találtok. 

0 Tovább

Díjnyertes Húsvéti Kakaós Kalács

Anyukám Keresztanyukájának a szuper receptje alapján készült ez a kalács, ami nálunk sosem hiányozhat a karácsonyi és a húsvéti asztalról. Általában dupla mennyiségben sütjük, de így is pillanatokon belül elfogy. Minden alkalommal vita téma, hogy hogy a legfinomabb: Apa igazi vajjal szereti, Anya inkább lekvárral, mi ki se bírjuk, hogy megkenjük és szimplán magában esszük. Igazából mindegy is, a lényeg, hogy imádja az egész család. :)

ui.: A képért előre bocsánatot kérek, de nem volt időm jobb fotót készíteni, mert megették. XD

kalács húsvét édességek kakaó kelt tészta

Hozzávalók:

- fél kg liszt

- 5 dkg élesztő

- 3 dl tej

- 1 csapott mk só 

- 1 tojás

- 3-4 púpos ek cukor

- kis citromlé

- fél dl olaj

- kakaópor

- a tetejére: egy tojássárgája, egy maréknyi darabold dió és 1-2 kanál cukor

Elkészítés:

Elöljáróban annyi, hogy mindent langyosan használjatok fel, az olajat, tejet, tojást is.

A lisztet szórd egy edénybe és a közepén csinálj egy kis mélyedést a felfuttatott élesztőnek.

Az élesztőt futtasd fel a langyos tejben egy kis cukorral, majd dolgozd össze a liszttel és a többi hozzávalóval (kivétel a kakaóval).

Hagyd kb fél-3/4 órát kelni, majd oszd 3 részre.

Az egyikbe dolgozd bele a kakaóport, majd fond össze.

Tedd sütőpapíros tepsire és kend meg a tetejét egy kis tojássárgájával (keverhetsz bele pár csepp tejet is), majd szórd meg kristálycukorral és diódarabokkal.

1/2 órát hagyd állni, majd süsd 180 fokon kb 30 percig, amíg szép aranybarna nem lesz.

Ha van kedvetek látogassatok el a facebook oldalamra is.

További húsvéti receptjeim:

Répatortás muffin

Húsvéti kekszek készítése gyerekekkel

Húsvéti sonkás rétes

Sonkás-tormás ricottakrém

Húsvéti epres muffin

0 Tovább

Répás Répatorta Muffin

A kollegáimmal minden fontosabb eseményt meg szoktunk ünnepelni együtt is, így természetesen a húsvét sem maradhat ki a sorból. Gondolkodtam, hogy idén mivel lepjem meg őket, és végül erre a nagyon cuki répás muffinra esett a választásom. Kicsit macerásnak tűnik a díszítés miatt, de nagyon egyszerűen meg lehet formázni a kis mini répácskákat. (Nekem speciel a répa lereszelése nagyobb kihívást jelentett. XD) Próbáljátok ki nyugodtan, mert tényleg könnyű elkészíteni és biztos elkápráztatnátok vele a húsvéti vendégsereget. 

húsvét muffinok édességek répa marcipán fondant gyors muffinok

Hozzávalók:

30 dkg répa

4 tojás

20 dkg cukor

1,5 dl olaj

30 dkg liszt

1 csomag sütőpor

1 kk fahéj

Díszítés:

200 g marcipán vagy fondant

pici porcukor vagy étkezési keményítő a nyújtáshoz

zöld ételfesték

narancssárga (vagy sárga és piros) ételfesték

húsvét muffinok édességek répa marcipán fondant gyors muffinok

Elkészítés:

Elsőként a répát reszeld le. (Én a reszelő legkisebb lyukát használtam.)

A sütőt melegítsd elő 180 fokra és készítsd elő a muffin tepsidet.

A tojásokat keverd habosra a cukorral, majd öntsd hozzá az olajat is.

A liszthez add hozzá a sütőport, a fahéjat, majd az egészet szitáld a tojásos keverékhez.

Végül keverd hozzá a répát, majd adagold a muffin sütőbe.

Süsd 180 fokon kb 20 percig. Tűpróbával tudod ellenőrizni, hogy elkészült-e.

Díszítés:

A mini répákhoz és a muffinok tetejéhez használhatsz marcipánt vagy akár kész, boltban kapható/házi készítésű fondantot is. 

A fehér alaphoz porcukrozott vagy étkezési keményítős deszkán nyújtsd ki a marcipánt/fondantot és szúrj ki - például egy pohár segítségével - megfelelő méretű köröket.

Simítsd rá a muffinok tetejére. Ha nem tapadna rendesen, használj egy kevés olvasztott vajat.

A répák elkészítéséhez néhány csepp ételfestékkel színezd meg a marcipánt/fondantot és alaposan dolgozd össze egy kiskanállal.

A narancssárga anyagból gyúrj kis répa alakú hengereket, a zöldből pedig készítsd neki "bóbitát".

Egy késsel irdald be a répákat és mehetnek is a muffinok tetejére.

Kb. 24 darab muffin készül belőle.  

Ha van kedvetek látogassatok el a facebook oldalamra is.

További húsvéti receptjeim:

Húsvéti kekszek készítése gyerekekkel

Húsvéti sonkás rétes

Sonkás-tormás ricottakrém

Húsvéti epres muffin

0 Tovább
«
12

Főzni jó sütni még jobb

blogavatar

Sziasztok, Dóri vagyok a blog írója. Ha olyan recepteket és ötleteket keresel, amiket könnyen, gyorsan, kevés tapasztalattal is el tudsz készíteni, olvass tovább! Vigyázat, desszertek túlerőben! :) Jó sütés-főzést!

Legfrissebb bejegyzések

Címkefelhő

édességek (85),tojás (49),fincsi ebédek (29),vaj (27),paradicsom (27),karácsony (26),hagyma (26),vendégvárók (26),cukor (25),tejföl (25),liszt (24),advent (24),tej (24),adventi naptár (23),joghurt (23),citrom (22),ráérős reggelik (21),sajt (21),krumpli (19),habtejszín (19),fahéj (19),rohanós vacsorák (19),narancs (19),sonka (18),tejszín (18),kakaópor (18),fokhagyma (17),eper (16),meggy (16),bazsalikom (15),répa (15),túró (15),csokoládé (14),vaníliás cukor (14),leveles tészta (14),mascarpone (13),barack (13),pohárkrémek (12),gyors muffinok (12),alma (11),málna (11),vanília (11),ribizli (11),kolbász (10),petrezselyem (10),étcsokoládé (10),leves (10),porcukor (10),saláta (10),gyümölcs (9),olaj (9),csoki (9),puding (9),húsvét (9),krémsajt (8),snidling (8),dekorcukor (8),csirkemell (8),kukorica (8),pite (8),paprika (8),majonéz (8),szegfűszeg (7),rétes (7),fehércsoki (7),keksz (7),paradicsomszósz (7),sárgabarack (7),dió (7),élesztő (7),lilahagyma (7),szeder (7),rozmaring (7),méz (7),krémleves (7),brownie (6),sajtkrém (6),torta (6),lekvár (6),tészta (6),görög joghurt (6),kakaó (6),piskóta (6),újhagyma (6),bonbon (6),zöldfűszer (6),spenót (5),muffin (5),kaliforniai paprika (5),chili (5),sütőtök (5),kókusz (5),áfonya (5),póréhagyma (5),farsang (5),marcipán (5),őszibarack (5),fánk (5),tök (5),gyorsvacsi (5),sütőpor (5),mustár (5),csoki pasztilla (5),hidegtál (4),ricotta (4),csirke (4),sajttorta (4),menta (4),olívaolaj (4),fehérbor (4),oregánó (4),pizza (4),halloween (4),tejcsokoládé (4),uborka (4),bor (4),szalonna (4),réteslap (4),valentin-nap (4),mozzarella (3),lekvárfőzés (3),palacsinta (3),befőzés (3),chili paprika (3),kelttészta (3),kókuszreszelék (3),káposzta (3),mézeskalács fűszerkeverék (3),ánizs (3),tócsni (3),szilva (3),gofri (3),brokkoli (3),cheesecake (3),cukkini (3),cseresznye (3),zabkeksz (3),borsó (3),Rohanós vacsorák (3),mák (3),citromfű (3),blogkóstoló (3),zabpehely (3),fondant (3),szalámi (3),mandula (3),kivi (3),nutella (3),aszalt gyümölcs (3),mexikói (3),étcsoki (3),virsli (3),olívabogyó (3),lepény (3),gyümölcskenyér (3),zöldség (3),mandarin (3),fetasajt (2),olajbogyó (2),trüffel (2),aprósütemény (2),baracklekvár (2),cukormáz (2),cékla (2),gesztenye (2),pesto (2),aszalt áfonya (2),oreo keksz (2),kefír (2),pizzaszósz (2),tejszínhab (2),Édességek (2),banán (2),zselatin (2),linzertészta (2),alaplé (2),nyaralás (2),pasztilla (2),penne (2),szódabikarbóna (2),gyümölcskosárka (2),grillcsirke (2),dzsemfix (2),szerecsendió (2),(2),ananász (2),csiga (2),babapiskóta (2),burgonya (2),curry (2),pogácsa (2),majoranna (2),salsa szósz (2),mézeskalács (2),bors (2),bab (2),kalács (2),bacon (2),lasagne (2),torma (2),rugelach (2),töltött tojás (2),csokikrém (2),rizs (2),mozarella (2),mártogatós (2),gyerekek (2),sütipecsét (2),tortilla (2),kókusztej (2),füstölt sajt (2),tésztasaláta (2),Gyors muffinok (2),pizzagolyó (2),lime (2),feta sajt (2),kacsa (1),kacsacomb (1),körözött (1),pirospaprika (1),ecet (1),kandírozott narancshéj (1),víz (1),barbérlevél (1),churros (1),író (1),párolt lilakáposzta (1),lilakáposzta (1),köménymag (1),besamel (1),vörösbor (1),búzadara (1),teljes kiőrlésű liszt (1),aszalt szilva (1),pálinka (1),pillecukor (1),pulykamell (1),ősz (1),SAD! (1),vöröshagyma (1),darált hús (1),VKF (1),ragu (1),pompos (1),kakaós csiga (1),sajtos roló (1),linzer (1),meggylekvár (1),barnacukor (1),sertéslapocka (1),sertés (1),lapocka (1),eperlekvár (1),salsa (1),desszert (1),daráltkeksz (1),aszalvány (1),kandírozott gyümölcs (1),főétel (1),ebédmenü (1),rizskoch (1),piskótatekercs (1),citom (1),karácsonyi ebéd (1),mogyoró (1),franciasaláta (1),szezámmag (1),gesztenyemassza (1),étcsokokoládé (1),szaloncukor (1),avokádó (1),bejgli (1),majonézes burgonya (1),zöldségkeverék (1),fatörzs (1),hab (1),ehető ajándékok (1),aprósütemények (1),szósz (1),gumicukor (1),karalábé (1),jelmez (1),darált keksz (1),olíva bogyó (1),kandírozott narancs (1),tökfaragás (1),sütögetés (1),kuglóf (1),dekoráció (1),zeller (1),zöldborsó (1),tárkony (1),zeller (1),sós aprósütemények (1),sárgarépa (1),fehérrépa (1),kifli (1),mákos guba (1),krumplifánk (1),almáspite (1),szilveszter (1),juhtúró (1),sztrapacska (1),csokissüti (1),cookies (1),péksütemény (1),vacsora (1),tavasz (1),muffinok (1),aszalt paradicsom (1),kelt tészta (1),zsömle (1),anyák napja (1),grillkolbász (1),hamburger (1),street food (1),ketchup (1),töltött hús (1),csokiskeksz (1),zselatinfix (1),smarties (1),balzsamecet (1),Anyák Napja (1),zselé (1),krém (1),medvehagyma (1),penne (1),rukkola (1),buli (1),képviselő fánk (1),koktél (1),gyümölcslé (1),zöldbab (1),képviselőfánk (1),rum (1),alkohol (1),cheesecake brownie (1),vendégváró (1),quesadilla (1),áfonyalekvár (1),reggeli (1),készülődés (1),chorizo (1),töltött karaj (1),borkóstoló (1),nachos (1),jalapeno (1),sonkatekercs (1),hamburgerhús (1),töltelék (1),velence (1),pizzafeltét (1),grillezés (1),szalonnasütés (1),bográcsozás (1),csokiszósz (1),gyömölcs (1),paradicsomkonzerv (1),kovászos uborka (1),savanyúság (1),teszínhab (1),lecsó (1),csilipaprika (1),panírozás (1),rántott (1),rántott tök (1),steak burgonya (1),panír (1),parmezán (1),csokipasztilla (1),ehető ajándék (1),kávé (1),bagett (1),müzli (1),kapcsolat (1),eperszósz (1),mákosguba (1),habfixáló (1),Vendégvárók (1),kuszkusz (1),csicseriborsó (1),hús (1),karaj (1),olaszrizling (1),munkaebéd (1),Ráérős reggelik (1),gyors vacsorák (1),hawaii (1),ételfesték (1),margarin (1),bevonat (1),szülinap (1),ballagás (1),ciabatta (1),pizzás csiga (1),zsemlemorzsa (1),tortazselé (1),körte (1)