Mostanában ez a túrós kevert tészta a kedvenc alapreceptem. Szuper, mert nem kell hozzá semmi extra alapanyag, pillanatok alatt összedobható és még a méricskélős részt is megúszom, mert bögrés recept. Annyi féle verzióban készítettem már, hogy számolni sem tudom. Kifejezetten szuperek hozzá a mostani, szezonális gyümölcsök. Mind szuperül passzolnak a túróval. Lehet bogyós gyümikkel, szederrel, áfonyával, málnával készíteni, vagy akár sárga/őszibarackkal. Én most ribizlivel és mézédes nektarinnal díszítettem. Mind elfogyott egy szempillantás alatt. :) 

ribizli nektarin gyümölcs édességek túró cukor tej liszt bögréssüti mérésnélkül vanília aroma tojás

Hozzávalók: (1 bögre=2 dl)

25 dkg túró

1 bögre cukor

1 kk vanília aroma

3 tojás

negyed bögre tej

2 bögre liszt

1 csomag sütőpor

4 szem nektarin

kb 1 bögrényi ribizli

ribizli nektarin gyümölcs édességek túró cukor tej liszt bögréssüti mérésnélkül vanília aroma tojás

Elkészítés:

A gyümölcsöket mosd meg, a nektarint vágd szeletekre. (Ha szeretnéd, persze meg is hámozhatod, minket nem zavar a héja, így én nem szoktam.) A ribizlit szépen csipegesd le a zöld száráról.

A sütőt melegítsd elő 170 fokra.

A tojást keverd ki a cukorral, majd mehet hozzá a túró és a tej is.

Ízesítsd a vaníliával.

A lisztet dolgozd össze a sütőporral, majd szitáld az előzőekhez.

Simítsd tepsibe a masszát.

Rakd ki a szeletelt barackkal a sütit, majd szórd meg ribizlivel.

Süsd kb. 25 percig. 

 ribizli nektarin gyümölcs édességek túró cukor tej liszt bögréssüti mérésnélkül vanília aroma tojás

Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.