Itt a június, indul a nyár. Itt az ideje tehát a sütés nélküli édességeknek is. Mi mással is kezdhetnénk a sort, mint az egyik leghíresebb, kávés finomsággal, a tiramisuval. Mivel a sok mascarpone miatt nem igazán költséghatékony, ezért én most egy kis görög joghurtot is használtam hozzá. Ez könnyedebbé is teszi, ami ebben a melegben külön öröm. A plusz gyümölcs pedig szintén segít abban, hogy nyáriasabb, üdébb desszertnek érezzük. Egyébként nettó 10 perc összedobni. Ez vállalható, nem? 

tiramisu málna kávé mascarpone porcukor görög joghurt babapiskóta édességek eper

Hozzávalók 4 személyre:

1 csomag babapiskóta

4 adag presszó kávé

20 dkg málna

30 dkg mascarpone

1 kis doboz görög joghurt

4 ek porcukor

kakaópor

tiramisu málna kávé mascarpone porcukor görög joghurt babapiskóta édességek eper

Elkészítés:

Elsőként készítsd el a krémet. 

Ehhez a mascarpone-t keverd ki a joghurttal és a porcukorral.

Készíts elő egy tálat, illetve vedd elő a lefőzött kávét, a babapiskótát és a megmosott gyümölcsöt.

A babapiskóták felét egyenként forgasd meg a kávéban, de éppen csak egy pillanatra mártsd bele, nehogy elázzanak.

Sorakoztasd a tálba őket, majd kanalazd rá a krém felét.

Szórd meg egy nagy adag málnával.

Ezt követően jöhet a maradék kávéba mártott babapiskóta, majd a krém másik fele. 

Végül rakd ki a süti tetejét málnával, majd szitálj rá kakaóport. 

Behűtve tálald. 

tiramisu málna kávé mascarpone porcukor görög joghurt babapiskóta édességek eper

Ha tetszett a bejegyzés, nézz körül facebookon és instagramon is.