Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Amerikai fahéjas csiga

A 31. Blogkóstoló játék keretében a Parfé blog receptjei közül válogathattam. Már első pillanatban megakadt a szemem az amerikai fahéjas csigán, hiszen ez a péksüti tökéletes egy laza vasárnapi reggelinek. Aztán persze mindig közbe jött valami a hétvégéken, és végül egy szabis, keddi napon sikerült megsütnöm ezt a finomságot. Életünk legjobb reggelije lett volna, annyira jól sikerültek a csigácskák, de 1-2 falatnál több nem ment le egyikünknek sem, annyira izgultunk egy délelőtti esemény miatt. Persze miután rendben lezajlott minden, jöhettek a csigácskák és nem csak eddigi életünk legszebb reggelije, hanem a legszebb napja lett! :)

A tanulság tehát: ha jót akartok magatoknak, süssetek fahéjas csigát! :D

Az eredeti recepten egyébként én annyiban változtattam, hogy szárított élesztő helyett, frisset használtam, illetve mind a tölteléknél, mind a máznál elfeleztem a cukor mennyiségét.


tej cukor vaj tojás liszt élesztő mascarpone fahéj blogkóstoló ráérős reggelik

Hozzávalók a tésztához:

2,5 dl tej

10 dkg cukor

8 dkg vaj

2 tojás

55 dkg finomliszt

1 csipet só

fél kocka élesztő

tej cukor vaj tojás liszt élesztő mascarpone fahéj blogkóstoló ráérős reggelikHozzávalók a töltelékhez:

8 dkg vaj

5 dkg cukor

2,5 ek fahéj

Hozzávalók a mázhoz:

10 dkg mascarpone

8 dkg vaj

5 dkg porcukor
 

tej cukor vaj tojás liszt élesztő mascarpone fahéj blogkóstoló ráérős reggelik

Elkészítés:

A tejet langyosítsd meg, majd morzsold bele az élesztőt. Előzőleg adj hozzá egy kis cukrot is, hogy könnyebben felfusson.

A lisztet, a tojást, a cukrot, a vajat és a sót mérd ki egy nagy tálba, majd öntsd hozzá a felfuttatott élesztős tejet.

Alaposan dolgozd össze az egészet. (Használhatod a robotgép dagasztó karját is.)

Takard le konyharuhával és meleg helyen, minimum egy óra alatt keleszd a duplájára.

A töltelékhez a vajat kicsit olvaszd meg, majd keverd hozzá a cukrot és a fahéjat is.

Ha megkelt, lisztezett deszkán nyújtsd kb. 40x50-es téglalappá.

Kend meg a fahéjas töltelékkel és a hosszabbik oldala mentén szorosan csavard fel.

Vágd kb 1 cm vastag szeletekre, majd fektesd sütőpapíros tepsire a csigákat.

Keleszd további fél órát, de közben melegítsd elő a sütőt 200 fokra.

Süsd kb. 12 percig.

Közben a mázhoz keverd habosra a puha vajat a mascarpone-val és az átszitált porcukorral.

A megsült csigákra adagolj 1-1 kanálnyi mázat. Ez szépen ráolvad a forró süteményekre. :)

tej cukor vaj tojás liszt élesztő mascarpone fahéj blogkóstoló ráérős reggelik

Tipp: Néhány csigácskát megszórtam egy kevés dekor cukorral is, mert szülinapi meglepetés reggelit szerettem volna varázsolni vele az egyik kolléganőmnek. Nagyon kis ünnepivé tették a cukorkák az amúgy is isteni csigákat.

ui: A szervezésért nagy köszönet Serpenyő Virtuóznak!

Ha tetszett a bejegyzés, nézz körül facebookon és instagramon is.

0 Tovább

Rendezz Halloween partit 3. rész Dekoráció&Jelmezek

Az előző posztomban már kiveséztük a menüt és az italokat, illetve a gyerekekkel is faragtunk tököt, majd megsütöttük a kellő mennyiségű süteményt is. Most jöhetnek a jelmezek és a dekoráció, hogy minden készen álljon a bulira. :)

Nem csak a parti kellékes boltok, hanem a szupermarketek és a nagyobb áruházak is tele vannak szeptembertől halloween-i dekor elemekkel, kiegészítőkkel, fényekkel, jelmezekkel. Október közepén már elég jó akciókat lehet kifogni. Nálunk ugyan már két óriási szatyor van tele őszi (főleg HW-s dekorokkal), de sajnos minden évben elcsábulok én is még 1-2 girlandra vagy mécsesre. Tavaly már tényleg az egész lakás tömve volt a pókos, tökös, szellemes kiegészítőkkel, úgyhogy lassan már én is belátom, hogy ennyi minden egész életünkre elég lesz. :) 

halloween vendégvárók jelmez dekoráció tök

A megfelelő hangulat eléréséhez nagyon fontosnak tartom a fényeket. Nálunk Gy. nagy led mániás, így a lakás minden egyes pontján színváltós led sorok dobják fel a bulit. Persze a gyertyák sem hiányozhatnak. Filléres megoldás, ha veszünk néhány temetői mécsest. Én a fehérre szavazok, mert kísérteties hangulatot varázsol a szobába. A töklámpás szintén kötelező elem, nélküle nem halloween buli a buli. :)

Ha már a tököknél tartunk. Nagy szerencsém van, mert Gy. Anyukája minden évben tetemes mennyiségű dísztököt termeszt. Nem kell a boltban megvásárolnom csillagászati összegekért a különleges kis tököcskéket, hanem bátran kiválogathatok néhányat a kertből. Tálra rendezve, néhány gesztenyével, teamécsessel feldobva, nagyon szép kis dísze lesz a szobának egész ősszel. Gesztenyéket, őszi terméseket átlátszó vázába is rétegezhettek, ez is jól fog mutatni.

halloween vendégvárók jelmez dekoráció tök

A bolti dekorokat mindig keverem a saját készítésű díszekkel, parti kellékekkel. Tavaly például kis szellemeket nyomtattam különböző méretekbe. Kivágtam, ráírtam a megfelelő neveket, feliratokat, majd ragasztópisztoly segítségével szívószálra illetve hurkapálcikára erősítettem őket. Hasonló kis zászlócskákat készítettem a muffinokra is. Kinyomtattam egyszerű "Happy Halloween" feliratokat, kivágtam kis csíkban, majd az előbbiekhez hasonló módon fogpiszkálóra erősítettem 1-1 papír mini tök társaságában. Ha a szellemeket és a tököket már uncsinak tartod, válassz egyéb HW-i formát. Egyik évben például fekete kartonból denevéreket vágtam ki, majd erre írtam a neveket és ezt ragasztottam a narancssárga szívószálakra.

halloween vendégvárók jelmez dekoráció tök

Szintén egyszerű és mutatós ötlet, ha poharakra (lehet akár műanyag is) rajzolsz kifaragott halloween tökökre jellemző mintákat. Töltsetek bele narancssárga italokat és tuti lesz az összhatás. (Vagy válasszatok eredetileg is narancssárga eldobhatós poharakat.) 

halloween vendégvárók jelmez dekoráció tök


Na és akkor jöhetnek végre a jelmezek. (Ezekért a képekért a lányok tuti ki fognak nyírni, úgyhogy csak néhányat mutatok! XD) Volt nálunk már minden, zombi Aranyhajtól kezdve a halott menyasszonyig. Abban egyetértünk azonban mindnyájan, hogy vicesebb ilyenkor csúnyának lenni, úgyhogy jöhet a művér és a walking dead smink mindenkire. A szalonképesebb jelmezeket pedig megtartjuk a farsangra. Magyarul a tuti recept: Válassz ki egy egyszerűbb karaktert, amihez van otthon megfelelő ruhád, kiegészítőd, majd sminkkel változtasd zombivá. :D Persze ez csak vicc, de 1 évben egyszer szerintem belefér! :)


halloween vendégvárók jelmez dekoráció tök

Remélem a fentiekből és az előző blogbejegyzésekből tudtok néhány ötletet hasznosítani és inspirálódni! Nálunk elég jól szoktak sikerülni ezek a bulik - bár ez főként a társaságon múlik - úgyhogy mindenképp érdemes egyszer belevágni egy hasonlóba. Jó szórakozást és kellemes pihenést kívánok Mindenkinek a hosszú hétvégére!

További halloween-i ötletekért kattints az alábbi linkekre:

Tippek halloween-i ételekre, italokra

Tökfaragás&Sütögetés gyerekekkel

Halloween-i sütőtökös muffin

Ha tetszett a bejegyzés, nézz körül facebookon és instagramon is.

0 Tovább

Rendezz Halloween partit! 2. rész   Halloween-i Ételek&Italok

Mióta Gy.-vel együtt élünk, egyre többször rendezünk valamilyen összejövetelt. Szeretem egy-egy téma köré felépíteni a bulikat és minden alkalmat megragadok az ünneplésre. Persze a Halloween sem maradhat ki a sorból. (Arra azért figyelünk, hogy ne pont 31-én legyen, hanem lehetőség szerint kicsit előbb vagy később, mert a Halottak napja, Mindenszentek azért nálunk is és a baráti körnél is prioritást élvez.) Mikor jópár évvel ezelőtt először szerettünk volna HW bulit tartani, nem igazán tudtuk még, hogy is induljunk neki. Azóta persze már kiforrott a technika és - szerintem - szuper megoldások születtek részünkről és a barátaink részéről is az ételek, italok, a dekoráció, a jelmezek, a hangulat tekintetében. Ha Ti is kacérkodtok a gondolattal, hogy idén bulit rendezzetek vagy már hivatalosak is vagytok egyre, akkor mindenképp olvassatok tovább. Remélem tudunk adni néhány jó ötletet, inspirációt. :)

Kezdjük is az étekkel: Az elmúlt pár HW buli alkalmából sokféle ötletesebbnél ötletesebb ropogtatnivaló, édesség, saláta, mártogatós és egyéb finomság készült nálunk. Persze a barátaink is mindig hoztak valami egészen elképesztő halloween-i kreációt. Nézzük is meg őket!

halloween vendégvárók leveles tészta pizza virsli tojás olíva bogyó saláta salsa szósz sütőtök muffin gumicukor brownie

Egyszerű pizza tésztából süthettek kis pizza korongokat, amit felturbózhattok szalámiból és olíva bogyóból kialakított pók díszítéssel, de készíthettek akár múmia alakú töltött pizzát. Ha már úgyis a múmiáknál tartunk: tavaly leveles tésztába tekertem a virsliket és így lettek mutatós kis mustár szemű múmiáim. :)

Abban az esetben, ha nem szeretnétek ennyit szöszölni, dobjatok össze néhány extra hot dogot. A kifliket vágjátok ketté, a virsliket pedig irdaljátok be keresztbe, mintha ujjak lennének. Jöhet rá egy kis ketchup, ami "vérként" funkcionál, illetve a "körmöket" egy megfelelő alakúra vágott sajtdarabkából tudjátok kialakítani.

halloween vendégvárók leveles tészta pizza virsli tojás olíva bogyó saláta salsa szósz sütőtök muffin gumicukor brownie

A kedvelt töltött tojást is feldobhatjátok néhány fekete olívabogyóból készült pókkal, de akár piros ételfestékes majonézből "véreres" szemeket is varázsolhattok belőle.

Saláták terén szerintem elég jó ötlet, ha fogtok néhány nagyobb kaliforniai paprikát és töklámpás szerűen kifaragjátok, majd megtöltitek például görög salátával. Vigyázzatok, hogy a szemek-szájak viszonylag kicsik legyenek, nehogy kifolyjon belőlük a töltelék.

Lehet kapni párszáz forintért direkt halloween-i mintás trikolór tésztát. Én minden évben veszek néhány csomaggal, majd összedobom ezt a gyors, bazsalikomos tészta salit, de ez a joghurtos-majonézes verzió sem rossz, bár tény, hogy előbbinél jobban látszanak a minták.

halloween vendégvárók leveles tészta pizza virsli tojás olíva bogyó saláta salsa szósz sütőtök muffin gumicukor brownie

Persze az is egy kiváló opció lehet, ha feldaraboltok uborkát, kaiforniai paprikát, répát és összeraktok a zöldségekből egy csontvázat...najó csontváz szerűséget.  Mellé jöhetnek a különböző mártogatósok, például egy jó kis csípős salsa, a színes guacamole vagy akár az ünnephez illő, autentikus sütőtökös püré. Utóbbihoz kapard ki a megsült sütőtök belsejét és egy kevés tejföllel, chilivel, sóval, borssal pürésítsd össze. 

halloween vendégvárók leveles tészta pizza virsli tojás olíva bogyó saláta salsa szósz sütőtök muffin gumicukor brownie

Desszertek terén a legegyszerűbb, ha muffint készítetetek. Lehet bármilyen ízesítésű, de persze a sütőtökös a leghagyományosabb. A tetejét díszítsétek egy kis csoki mázzal és marcipánból kivágott tökkel, szellemmel vagy más Nektek tetsző halloween-i mintával. Így már igazán tökéletes lesz. Persze bármilyen sütit "rémisztővé" változtathattok néhány gumicukor gilisztával is, válasszátok például ezt a brownie-t.  Szintén jó alternatíva, ha begyúrtok egy omlós-vajas tésztát, majd boszorkány ujjakat formáltok belőle. A körmöket ételfestékes mandulából tudjátok kialakítani. Ugyanebből a tésztából süthettek kis linzereket tökös, szellemes mintával. Abban az esetben, ha tényleg totál 0 helyismeretetek van a konyhában, főzzetek egy csokipudingot, adagoljátok poharakba, majd babapiskótából készítsétek el a "sírokat". A földet csokis darált keksz helyettesítheti. Persze a gumicukor giliszták itt is befigyelhetnek.

halloween vendégvárók leveles tészta pizza virsli tojás olíva bogyó saláta salsa szósz sütőtök muffin gumicukor brownie

Az ételek után jöhetnek az italok:

Ilyenkor van itt az ideje a bloody mary-nek, de ha esetleg nem vagytok oda a paradicsomos italokért, akkor maradjatok a hagyományos vodka-narancsnál. Tökös poharakba töltve szuperül mutat. (Erről többet a következő postomban olvashattok.) Szintén jó ötlet lehet, ha megszíneztek kristálycukrot narancssárga vagy piros ételfestékkel. A poharak szélét kenjétek be egy kevés citromlével, majd mártsátok a színes cukorba. Rémisztő jégkockákat is készíthettek, ha belefagyasztotok néhány gumicukor gilisztát a jégkocka tartótotokba. Ha víz helyett valamilyen piros üdítőbe fagyasztjátok, még jobb lesz az összhatás.

Remélem sikerült néhány jó ötletet adnom arra, hogy milyen ételekkel és italokkal kápráztassátok el a barátaitokat. Legközelebb a dekoráción és a jelmezeken lesz a hangsúly, úgyhogy mindenképp érdemes visszalátogatni a blogra. :)

További halloween-i ötletekért kattints az alábbi linkekre:

Tökfaragás&Sütögetés gyerekekkel

Halloween-i sütőtökös muffin

Ha tetszett a bejegyzés, nézz körül facebookon és instagramon is.

0 Tovább

Sütőtökös muffin

A következő recept szerintem szuper nasi ötlet lehet a közelgő Halloween-ra, főleg akkor ha hivatalosak vagytok egy jó kis beöltözős buliba. Biztos értékelni fogja a házigazda, ha nem üres kézzel mész, hanem feldobjátok a hangulatot néhány tökös falatkával. Persze akkor sem utolsó választás ez az édesség, ha megmarad egy kevés sütőtök, amit már nem kíván a család. Sütiben újragondolva biztos, hogy mindenki rá fog kapni, főleg, ha kicsit fel is díszítitek közösen. A tejcsokiból készült máz nagyon feldobja az alapból elég natúr muffinokat, így szerintem mindenképp érdemes elkészíteni hozzá.

Gyors muffinok méz sütőtök tök liszt olaj szegfűszeg fahéj tejcsokoládé tej dekorcukor halloween

Hozzávalók:

200 g készre sütött sütőtök

30 g folyós méz

80 ml olaj

250 g liszt

1 kk fahéj

1 kk őrölt szegfűszeg

fél csomag sütőpor

1 dl tej

1 narancs leve és lereszelt héja

100 g tejcsoki

narancssárga dekorcukor

Gyors muffinok méz sütőtök tök liszt olaj szegfűszeg fahéj tejcsokoládé tej dekorcukor halloween

Elkészítés:

Elsőként a sütőt melegítsd elő 180 fokra és készítsd elő a muffin papírkákat. (Én most direkt ilyen miniket készítettem, de természetesen használhattok rendes méretűt is.)

A puha sütőtököt kapard ki a héjából, majd add hozzá a mézet és az olajat.

Dolgozd jó alaposan össze.

A lisztet keverd ki a fűszerekkel és a sütőporral, majd szitáld a tésztához.

Lazítsd tejjel és ízesítsd a narancs héjával és levével.

Adagold a masszát muffin papírkákba, majd süsd kb. 15 percig. (Ha nagy muffinokat készítesz, akkor persze a sütési idő megnő 20-25 percre.)

A mázhoz a csokit olvaszd fel, majd csurgasd a kihűlt muffinok tetejére.

Szórd meg narancssárga dekorcukorral.

Nyomtass (vagy írj) papírcsíkokra Halloween-i feliratokat, majd ragasztópisztoly segítségével rögzíts 1-1 fogpiszkálóra. Ragaszthatsz rá kis tököket is vagy más HW-i formákat. Díszítsd a kis zászlókkal a muffinokat.

Gyors muffinok méz sütőtök tök liszt olaj szegfűszeg fahéj tejcsokoládé tej dekorcukor halloween

Tipp: Ha nem akarod csokival díszíteni a muffinokat, adj a tésztához egy kevés barnacukrot is, mert a méz és a sütőtök édessége nem biztos, hogy mindenkinek elég. Én szeretem magában is, de a legtöbben valószínűleg ezt kevésnek tartanák. :)

Ha tetszett a bejegyzés, nézz körül facebookon és instagramon is.

További Halloween-i ötletekért kattints ide, illetve figyeld az oldalt, mert a héten több hasonló témájú poszt lesz: A későbbiekben tippeket adok a dekorációra, jelmezekre, az ételekre és az italokra is. :)

0 Tovább

Rendezz Halloween partit! 1. rész Tökfaragás&sütés gyerekekkel

Előre leszögezném, hogy tudom, hogy maga a Halloween eléggé megosztó esemény. Elfogadom 100%-osan azt is, hogy van aki kifejezetten sértőnek találja az ünneplését a Halottak napja és a Mindenszentek közelsége miatt. Mi arra törekszünk, hogy ne mossuk össze ezeket az ünnepeket, és jusson idő szórakozni is, de természetesen emlékezni is. Nálunk szerencsére a Nagyszüleim sem veszik zokon, sőt nem egyszer fordult elő, hogy Mama vásárolta a tököket mind a 6 unokájának, hogy legyen mit közösen faragjunk. A gyerekeknél ugyanis, ilyenkor őszi szünet van és könnyen összejövünk egy kis süti sütésre, tökfaragásra.

halloween tök tökfaragás liszt cukor kakaópor sütögetés gyerekek vendégvárók édességek tojás vaj

Megvannak már a bejáratott szerepek, Fruzsival mi vagyunk a kreatív igazgatók, azaz mi találjuk ki és rajzoljuk fel a tökökre a mintákat. (Mellesleg jobban járunk, ha ő rajzol, mert hiába csak 11 éves, simán kenterbe ver. :D) A fiúk, Peti és Dávid általában elviccelik és közösen készítenek valami infantilis hülyeséget, de ez a korral jár náluk. Persze a legjobban a tökök kibelezését élvezik. :) Gyuri végzi a veszélyes, késes mutatványokat, de azt hiszem így a legcélravezetőbb, mert így mindenkinek megmarad minden testrésze a projekt végére. :D

Volt, hogy még Anyáéknál tartottuk a tökfaragó partit, ilyenkor Apával ők is csatlakoztak a csapathoz. Néha a barátnőim is beszállnak egy-egy hozott gyerekekkel, így kicsit minden évben változik a felállás. A cél azonban ugyanaz! :)

halloween tök tökfaragás liszt cukor kakaópor sütögetés gyerekek vendégvárók édességek tojás vaj

Idén a tökfaragást kiegészítettük egy kis süti sütéssel is. A húsvétihoz hasonlóan készítettem elő mindent, egyrészt azzal a különbséggel, hogy a nyuszi, tojás, kiscsirke kiszúrók helyett most a denevér, tök és szellem formák kerültek előtérbe (najó, az elmaradhatatlan hello kitty is befigyelt), másrészt készítettem egy kakaós tésztát is.

Szerintem szuper kis délutánt dobtunk össze a gyerekeknek, úgy vettem észre, hogy mind a tökfaragást, mind a sütögetést nagyon élvezték. Közbe persze jó ötlet nasival, például egyszerű sütőtökkel kínálni őket. Így talán kevesebb süti és dekorcukor fogy készítés közben. :D

halloween tök tökfaragás liszt cukor kakaópor sütögetés gyerekek vendégvárók édességek tojás vaj

Hozzávalók a kakaós tésztához:

22 dkg liszt

7 dkg cukor

12 dkg vaj

1 tojás

3 dkg kakaópor

halloween tök tökfaragás liszt cukor kakaópor sütögetés gyerekek vendégvárók édességek tojás vaj

Elkészítés:

A hozzávalókat mérd ki egy nagy tálba, majd gyúrd össze. Ha nagyon nem állna össze, adj hozzá 1-2 ek vizet.

Folpackba csomagolva pihentesd a hűtőben minimum 1 órát.

Lisztezett deszkán nyújtsd kb. fél cm vastagra, majd szúrj ki belőle formákat.

Sütőpapíros tepsire sorakoztasd a sütiket és süsd 180 fokon kb. 12 percig.

halloween tök tökfaragás liszt cukor kakaópor sütögetés gyerekek vendégvárók édességek tojás vaj

Tipp: Díszíthetitek a sütiket már a sütés előtt különböző dekor cukrokkal, ez jóval egyszerűbb a gyerekeknek, mintha cukormázzal dolgoznátok. Persze nagyobbaknál már utóbbi is simán alkalmazható.

Tegyétek a legszebb sütiket kis, díszes zacsikba. Jó kis meglepi lesz a szülőknek, nagyszülőknek!

Ha tetszett a bejegyzés, nézz körül facebookon és instagramon is.

Ui: Érdemes lesz figyelni az oldalt, mert a legközelebbi posztomban halloween bulira való rémisztő ételekre és italokra adok tippeket!

0 Tovább

Pizza Night-Rendezz pizza party-t!

Ha nem is minden hétvégén, de minden másodikon biztos, hogy találkozunk a barátainkkal. Ilyenkor vagy beülünk valahova vagy valamelyikünknél - általában nálunk - jövünk össze egy kis beszélgetésre, társasozásra, eszem-iszomra. Általában mindenki hoz valamilyen finomságot, rágcsát, de persze mi is készülünk különböző vendégvárókkal. A legjobban mégis azt szeretem, amikor együtt készítünk el valamilyen fincsi főételt, bár az biztos, hogy ilyenkor elég sok idő megy el a konyhában. A kompromisszumos megoldás egy ilyen estén, ha pizzát sütünk. Nem igényel hatalmas előkészületet, nem kell hozzá semmi extra alapanyag, mindenki szereti, és nem megy el az idő a főzőcskézéssel, hiszen amikor megérkeznek a vendégek, csak gyorsan összedobjuk a pizzákat, a sütő meg már elvégzi maga a dolgát.  

pizza vendégvárók olívaolaj bazsalikom oregánó liszt sonka kukorica kolbász szalámi olajbogyó paradicsom pizzaszósz hagyma sajt pizzafeltét

Hozzávalók 6-8 főre:

1 kg liszt

2 csomag szárított élesztő/1 kocka friss élesztő pici langyos cukros tejben felfuttatva

2 ek só

1 ek cukor

1 ek oregánó

1 ek bazsalikom

őrölt bors

6 dl langyos víz

6 ek olívaolaj

házi pizzaszósz/ha nincs időd elkészíteni sima paradicsomszósz vagy esetleg bolti pizzakrém

pizzafeltét (minél többféle, annál jobb): paradicsom, mozarrella, olajbogyó, sonka, kukorica, hagyma, kolbász, szalámi, többféle reszelt sajt, csípős zöldpaprika, ananász, rukkola, bazsalikom levelek etc.

pizza vendégvárók olívaolaj bazsalikom oregánó liszt sonka kukorica kolbász szalámi olajbogyó paradicsom pizzaszósz hagyma sajt pizzafeltét

Elkészítés

Kb. 2 órával a vendégség előtt:

A tészta száraz hozzávalóit keverd össze, majd add hozzá az olívaolajat és adagold hozzá a vizet. A robotgép dagasztókarjával vagy, ha nagyon kemény vagy, kézzel dolgozd össze a tésztát.

Meleg helyen, lefedve keleszd kb. 1 óra hosszát, míg a duplájára nem nő.

A feltéteket készítsd elő: Vágd fel a zöldségeket, pucold meg a hagymát és azt is karikázd fel. Szeleteld fel a kolbászt és a szalámit is, reszeld le a sajtokat. Az olajbogyót is félbe vághatod, ha szeretnéd.

Tedd kis tálkákba a feltéteket és készítsd elő a pizza szószt, hogy mire megjönnek a vendégek - természetesen a welcome drink után - neki lehessen állni a sütésnek.

pizza vendégvárók olívaolaj bazsalikom oregánó liszt sonka kukorica kolbász szalámi olajbogyó paradicsom pizzaszósz hagyma sajt pizzafeltét

A vendégek érkezésekor:

A sütőt melegítsd elő 220 fokra.

A pizzatésztát osszátok szét. (Mi három részre szoktuk: két nagy gáztepsibe és egy kicsi 20x30-asba próbáljuk beledolgozni.)

A tepsit béleljétek ki sütőpapírral, majd kézzel húzkodjátok megfelelelő méretűre a pizzatésztát. (Ez férfimunka!)

Ezt követően kenjétek meg pizzaszósszal, majd mindenki a maga ízlése szerint pakolja rá a feltéteket. 

Süssétek tepsinkét kb. 20 percig, míg a tészta kicsit megpirul, a feltétek összesülnek, a sajt pedig ráolvad a pizza tetejére.

Tipp: Persze azt is lehet, hogy annyi felé osztjátok a tésztát, ahányan vagytok és így mindenkinek lesz egy külön saját pizzája. Mi azért nem így csináljuk, mert a fiúk általában 2x annyit esznek, mint a csajok. :D 

pizza vendégvárók olívaolaj bazsalikom oregánó liszt sonka kukorica kolbász szalámi olajbogyó paradicsom pizzaszósz hagyma sajt pizzafeltét

Ha tetszett a bejegyzés, gyere insta-ra/fb-ra! :)

0 Tovább

Póréhagymás burgonya krémleves

Minél hidegebb, esősebb idő van, annál jobban kívánom a melengető leveseket. Mostanában minden vasárnap összedobok egy jó nagy adagot, amit aztán hét elején szépen lassan megeszegetünk. Mondjuk Gy.-nél semmi sem tart sokáig, ha tehetné nem mélytányérból, hanem magából a nagy leveses tálból kanalazná az ételt, mert ugye abba jóval nagyobb adag fér. Mikor először ettem náluk eléggé meglepett, mikor előkapta a gigantikus méretű tálat a szintén gigantikus méretű kanalával. Azóta kompromisszumot kötöttünk és ugyan a tál maradt, a kanalát hozta magával. Azért néha gonosz módon, "véletlenülsajnosdirekt" ezt elfelejtem és a szép készletünkből valóval terítek neki is. :D 

krumpli póréhagyma leves krémleves tejszín alaplé rozmaring barbérlevél fincsi ebédek

Hozzávalók:

1 kg krumpli

1 db póréhagyma

1,5 l húsleves alaplé

2 dl tejszín

1 kk só, bors (több-kevesebb ízlés szerint

2 babérlevél

2-3 szál rozmaring ág

olaj

krumpli póréhagyma leves krémleves tejszín alaplé rozmaring barbérlevél fincsi ebédek

Elkészítés:

Első lépésként karikázd fel a póréhagymát, a krumplit pucold meg és vágd kockákra.

Vegyél elő egy jó nagy lábost és a hagymát futtasd meg egy kevés olajon.

Öntsd rá a krumplit, majd a húsleves alaplevet is.

Ízesítsd sóval, borssal, babérlevéllel és a rozmaringgal.

Öntsd bele a tejszínt is.

Fedő alatt főzd kb. fél órát, míg megpuhul a krumpli és összeérnek az ízek.

Vedd ki a babérlevelet és a rozmaringot a levesből, majd botmixerrel pürésítsd.

Kínáld fokhagymás pirítóssal.

krumpli póréhagyma leves krémleves tejszín alaplé rozmaring barbérlevél fincsi ebédek

Ha tetszett a bejegyzés, nézz körül facebookon és instagramon is.

0 Tovább

Amerikai Palacsinta

Nyáron sajnálom a hétvégéket lustálkodásra pazarolni. Mikor gyönyörű az idő szeretjük aktívan tölteni a napokat, kirándulunk, strandolunk, a nyaralóban kertészkedünk. Ősszel azonban kihasználjuk a vasárnap reggeleket és ahelyett, hogy csak gyorsan bekapnánk egy egyszerű szendvicset, készítek valami extrább reggelit, hogy szuperül induljon a nap. Szeptemberben a "lazy sunday" szezonját ezzel a hiper egyszerű amerikai palacsintával nyitottam meg. Előkerült hozzá a nyáron elrakott meggylekvár is, mert az amerikai juharszirup-bacon azért még nagyon nem az én ízvilágom, de persze mindenki azzal tálalja, amivel szeretné! A lényeg, hogy süssétek meg, ízleni fog!

palacsinta ráérős reggelik tojás tejföl cukor liszt édességek

Hozzávalók:

3 tojás

30 dkg tejföl

2 ek cukor

20 dkg liszt

1 csipet só

fél csomag sütőpor

kevés olaj a sütéshez

palacsinta ráérős reggelik tojás tejföl cukor liszt édességek

Elkészítés:

A tojásokat elsőként válaszd szét, majd a fehérjét verd kemény habbá a cukorral. 

A sárgáját dolgozd össze a tejföllel és a sóval, majd szitáld bele sütőporos lisztet.

Óvatosan forgasd bele a tojásfehérjét is.

Hevíts egy kevés olajat egy palacsintasütőbe, majd tegyél 1-1 púpos evőkanálnyi masszát a serpenyőbe.

Süsd a palacsinta mindkét oldalát néhány percig, míg aranybarna nem lesz.

palacsinta ráérős reggelik tojás tejföl cukor liszt édességek

Gyertek fb-ra és instagram-ra is. 

0 Tovább

Narancsos mascarpone krémes répatorta

Ez a torta ismét egy szülinapra készült. Jobban mondva "bulinapra", mert Barátnőm már évek óta így hívja a szülinapját, "Minek is számolnánk az éveket?" alapon. XD

Szerintem a répa torta szülinapra (bocsánat, bulinapra) nem túl általános, de ha visszaemlékszem Barátnőm tini kori partijaira, akkor szinte mindig répa tortán fújta el a gyertyákat. Náluk ettem én is először - lévén nem volt túl elterjedt akkoriban - és szerintem sokan a baráti társaságból. Mikor elgondolkodtam, hogy milyen tortát készítsek, rögtön ez a hagyomány jutott eszembe, így nem is volt kérdés, hogy a fő alapanyag a répa lesz. A narancs és a fűszerek pedig az őszies idő miatt már adták magukat. :)

édességek narancs mascarpone répa étcsokoládé görög joghurt fahéj szegfűszeg dekorcukor marcipán

Hozzávalók:

25 dkg répa

3 tojás

15 dkg cukor

1,2 dl olaj

25 dkg liszt

1 csomag sütőpor

1-1 csapott kk fahéj, őrölt szegfűszeg

Hozzávalók a krémhez és a mázhoz:

15 dkg mascarpone

15 dkg görög joghurt

2 csapott ek porcukor (ízlés szerint több-kevesebb)

1 narancs

3 ek tej/tejszín

100 g étcsokoládé

dekorcukrok, marcipán, ételfesték a díszítéshez

édességek narancs mascarpone répa étcsokoládé görög joghurt fahéj szegfűszeg dekorcukor marcipán

Elkészítés:

Elsőként reszeld le a répát a reszelőd legkisebb lyukán.

Ezt követően a sütőt melegítsd elő 180 fokra és bélelj ki sütőpapírral egy közepes méretű tortaformát.

A tojásokat keverd habosra a cukorral, majd öntsd hozzá az olajat is.

A liszthez add hozzá a sütőport, a fahéjat, majd az egészet szitáld a tojásos keverékhez.

Végül keverd hozzá a répát, majd adagold a tepsibe

Süsd 180 fokon kb 30 percig. Tűpróbával tudod ellenőrizni, hogy elkészült-e.

Közben a krémhez keverd össze a mascarpone-t, a görög joghurtot és az átszitált porcukrot.

A narancsot alaposan mosd meg, vágd ketté és az egyik felének reszeld bele a héját és facsard bele a levét. Jó alaposan dolgozd össze az egészet.

Ha kihűlt a torta, vágd ketté, majd töltsd meg a krémmel.

A csokit törd apróra és kezd el felolvasztani a tejjel/tejszínnel, a másik fél narancs levével és lereszelt héjával.

Kend meg vele a torta tetejét, majd díszítsd reszelt narancs héjjal, dekorcukorral, marcipánból formázott répácskákkal.

édességek narancs mascarpone répa étcsokoládé görög joghurt fahéj szegfűszeg dekorcukor marcipán

Ha tetszett a bejegyzés, nézz körül facebookon és instagramon is.

0 Tovább

Sütőtök krémleves

Az első ősziesebb napon belefutottam egy cikkbe az interneten, amiben azt taglalták, hogy milyen sztenderd szokásokat veszünk fel, mi lányok, ősszel. A szerző szerint ilyenkor mécseseket gyújtunk, bekuckózunk a kanapéra és a kedvenc sorozatunkat nézzük egy pohár forró ital társaságban. A szabadban századjára is lefotózzuk ugyanannak a fának a színesedő leveleit - amelyiket egyébként minden évben - majd buzgón posztoljuk is a képet instára. Persze a sütőtökös italokról és ételekről sem feledkezünk meg és amint hidegebbre fordul az idő, már rohanunk is a kedvenc kávézónkba egy sütőtökös latte-re.

Na nem mondom, hogy ezeket a kliséket minden csajszira egytől egyig rá lehet húzni, de ha magamat és a barátnőimet nézem, akkor azért el kell ismernem, hogy van a cikknek némi valóság alapja. :) Nem is késlelkedtem tehát, hanem gyorsan elkészítettem az ősz első sütőtökös ételét, majd megnéztem 2 Trónok harca részt egy bögre forró csokival a kezemben. :)

leves fincsi ebédek tök sütőtök bor tejszín rozmaring hagyma fokhagyma citrom méz krémleves

Hozzávalók:

1 kisebb sütőtök

1 púpos ek méz

néhány rozmaring ág

1 hagyma

3 gerezd fokhagyma

600 ml húsleves alaplé

200 ml tejszín

150 ml fehérbor

só, bors

olívaolaj

1 citrom leve

apróra vágott szalonna, bacon, tökmag, pirítós a tálaláshoz

leves fincsi ebédek tök sütőtök bor tejszín rozmaring hagyma fokhagyma citrom méz krémleves

Elkészítés:

Elsőként a tököt pucold meg, majd vágd nagyobb kockákra.

A sütőt melegítsd elő 200 fokra és készíts elő egy nagyobb tepsit. Locsolj bele egy kevés olívaolajat.

Szórd bele a kockára vágott tököt, majd locsold meg mézzel.

Pucold meg a hagymát és a fokhagymát, majd ezeket is szeleteld fel. (Nem kell túl apróra.) Szórd a tök mellé a tepsibe.

Helyezz néhány rozmaring ágat is a zöldségek mellé, majd letakarva süsd kb. 20 percig, hogy gyorsan megpuhuljon. Fedő nélkül süsd további 10 percet, hogy kicsit megpiruljon.

Ha kész, szedd a zöldséget egy nagyobb lábosba.

Öntsd hozzá az alaplevet és botmixerrel pépesítsd.

Add hozzá a bort és a tejszínt is, majd kezdd el összefőzni. Ízesítsd sóval, borssal, citromlével.

Forrald néhány percig, hogy összeérjenek az ízek.

Kínálj mellé pirított szalonnát/bacont, fokhagymás pirítóst vagy egy kevés tökmagot.

leves fincsi ebédek tök sütőtök bor tejszín rozmaring hagyma fokhagyma citrom méz krémleves

Ha tetszett a bejegyzés, gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.

0 Tovább

Mama sajtos pogácsája

Múlt vasárnap "Mama-féle finomságok" hétvégéjét tartottam. Már pénteken írtam Szabó Mamának facebookon (igen, nagyon menő), hogy küldjön már legyen szíves 1-2 fincsi pogácsa receptet. Mama bepötyögött a telóján néhányat, majd eszébe jutott, hogy emailbe egyszerűbb lenne, így ott is küldött még egy párat. Nekem csak válogatni kellett. :) Végül erre a receptre esett a választásom, és nah nem mondom, hogy pont ugyanolyan fincsi lett, mint a Mamáé, de abszolút jól sikerült.

Egyébként nem csak pogácsa készült a hétvégén, hanem - életemben először - sütöttem narancsos kacsacombot párolt lilakáposztával, szintén Mama facebook-os távsegítsége alapján. Persze ez már egy következő poszt témája lesz. :) Érdemes lesz csekkolni, mert szuper a recept, még totál kezdőknek is ajánlom.

pogácsa vendégvárók kelttészta tojás sajt tejföl liszt élesztő tej

Hozzávalók:

fél kg liszt

2 dkg élesztő fél dl tejben felfuttatva

25 dkg margarin/vaj

2 tojás sárgája

2 kávéskanál só

2 dl tejföl

20 dkg sajt

1 tojás a pogácsák lekenéséhez

pogácsa vendégvárók kelttészta tojás sajt tejföl liszt élesztő tej

Elkészítés:

Elsőként futtasd fel az élesztőt. Ehhez 2 dkg élesztőt fél dl langyos tejben morzsolj el egy kis cukorral.

Ezt követően a lisztet dolgozd össze a margarinnal vagy a vajjal. 

Add hozzá a 2 tojás sárgáját, a tejfölt, a sót és a felfuttatott élesztőt.

Gyúrd össze az egészet. (Segít a robotgép dagasztó karja.)

Pihentesd minimum két órát, de akár egy éjszakát is.

Ha megkelt a tészta, lisztezett deszkán nyújtsd ki vékonyra, majd reszeld rá a sajt 2/3-át. Csavard fel, mint a bejglit vagy a rétest.

Ismét nyújtsd fél-1 cm vastagra, aztán a tetejét kend le felvert tojással, majd szórd meg a maradék sajttal vagy magocskákkal, pl. köménnyel vagy szezámmal. 

Szaggasd ki és sorakoztasd sütőpapírral bélelt tepsire a pogikat.

190 fokos sütőben süsd pirosra. (Kb. 15 perc kell neki.)

pogácsa vendégvárók kelttészta tojás sajt tejföl liszt élesztő tej

Tipp: Nekem nem volt otthon friss élesztőm, ezért egyszerűen egy zacskó instantot használtam helyette. Nyilván ezért sem lett 100%-os. Legközelebb frissel próbálom ki mindenképp, de jó tudni, hogy alternatívának megfelel az instant is.

Ha tetszett a bejegyzés, nézz körül facebookon és instagramon is.

5 Tovább

Kávés-marcipános bonbon

Lehet, hogy Ti is észrevettétek már, de ha nem, akkor mondom (írom), hogy a blogon eddig a szent napig nem volt kávés recept. Ennek oka, hogy én nem igazán kávézok, nem is szeretem az igazi kávé ízt, maximum a cappucino-s, latte-s vonalon mozgok. Ezzel szemben Gy. iszonyú nagy fan. Nem telik úgy el nap, hogy minimum 2-3 erős kávét be ne dobna. Persze ez azzal jár, hogy a konyhapulton folyamatosan elszórva kis cukor vagy kávé szemeket találok, a mosogatóba pedig kávés bögrét. Valószínű ez is hozzájárul a kávé iránti ellenszenvemhez. :D Ez a bonbon viszont a hozzám hasonló ízlésűeknek és a nagy rajongóknak is ízleni fog, garantálom! :)

kávé csokoládé tejcsokoládé pasztilla csoki pasztilla marcipán bonbon édességek

Hozzávalók:

100 g tejcsokoládé (pasztilla vagy apró darabokra vágott csoki)

3 ek kávé

50 g marcipán

kávé csokoládé tejcsokoládé pasztilla csoki pasztilla marcipán bonbon édességek

Elkészítés:

A csoki 2/3-át kezd el vízgőz felett folyamatos kevergetés mellett felolvasztani. Ha már jó folyós, add hozzá a maradékot és jól keverd el benne. (Így nem fog szobahőmérsékleten olvadni a bonbonod.)

Kend ki a formácskák alját és oldalát a csokival, majd tedd hűtőbe, hogy megszilárdulhasson. Figyelj arra, hogy mindenhova jusson a csokiból.

Főzd le a kávét és reszeld le a marcipánt, lehetelőleg a reszelő legkisebb lukán.

Adj hozzá 3 ek kávét, majd jól keverd össze egy villa segítségével.

Ha közben megszilárdult a csoki burok, nyomkodj kis marcipán golyócskákat a formába.

Ha szükséges, melegítsd újra a csokit, majd csepegtess egy keveset a marcipános rétegre, hogy lezárd a bonbonokat.

Tedd ismét hűtőbe, majd ha megszilárdult, óvatosan pattintsd ki a formából.

kávé csokoládé tejcsokoládé pasztilla csoki pasztilla marcipán bonbon édességek

Tipp: Tedd cuki zacskóba vagy dobozba, ha ajándéknak szánod!

Ha tetszett a bejegyzés, nézz körül facebookon és instagramon is.

0 Tovább

Házi kakaós csiga reggelire

Gy. mostanában elég sokat dolgozik hétvégén is, mégsem szeretnénk lemondani arról a "luxusról", hogy ilyenkor együtt reggelizünk valami finomat. Persze kb. 6-kor kéne kelnem ahhoz, hogy elkészüljek időre mindennel, így kicsit csalok és előre dolgozom. Ennél a csigánál például a tésztát este nettó 10 perc alatt összedobtam és begyúrtam. Reggel pedig már csak annyi volt a dolgom, hogy gyorsan kinyújtottam, megkentem a kakaós töltelékkel és hagytam fél órát kelni. Ezalatt elpakoltam, előkészítettem a tányérokat, megfőztem a kávét, (emberi formára hoztam magam) és mire kisültek a csigák már ehettünk is. Azért csak jobban indul ilyen reggelivel egy vasárnapi munkanap is! :)
 

ráérős reggelik élesztő tej liszt kakaó cukor vaj kakaós csiga

Hozzávalók a tésztához:

1 csomag instant élesztő

1,5 dl tej

250 g liszt

50 g cukor

40 g vaj

Hozzávalók a töltelékhez:

30 g vaj

3 lapos ek cukor

1 púpos ek kakaópor

+1 tojás a csigák lekenéséhez

ráérős reggelik élesztő tej liszt kakaó cukor vaj kakaós csiga

Elkészítés:

A tésztához elsőként a tejet langyosítsd meg, majd a vajat is olvaszd meg egy kicsit. A lisztet, a cukrot és az instant élesztőt szórd egy nagy tálba, majd add hozzá a langyos tejet és a vajat is.

Jó alaposan dolgozd össze az egészet: én ennél a műveletnél segítségül hívtam a robotgép dagasztó karját. :)

Ha egynemű tésztát kapsz, takard le és meleg helyen keleszd 1-2 órát, amíg a massza kb. a duplájára nő.

Ha kész, lisztezett deszkán nyújtsd 1-2 cm vastagra és téglalap alakúra a tésztát.

A töltelékhez olvaszd meg a vajat, majd keverd össze a cukorral és a kakaóporral. Evvel a finomsággal kend le a tésztát.

A hosszabbik oldalánál csavard fel szorosan, majd vágj 1,5-2 cm-es csigákat. Fektesd sütőpapírral bélelt tepsire.

Hagyd még kelni 1/2-1 órát, majd kend le a csigácskákat egy kevés felvert tojással.

Süsd 250 fokon kb. 8 percig.

ráérős reggelik élesztő tej liszt kakaó cukor vaj kakaós csiga

Ha tetszett a bejegyzés, nézz körül facebookon és instagramon is. 

2 Tovább

Főzni jó sütni még jobb

blogavatar

Sziasztok, Dóri vagyok a blog írója. Ha olyan recepteket és ötleteket keresel, amiket könnyen, gyorsan, kevés tapasztalattal is el tudsz készíteni, olvass tovább! Vigyázat, desszertek túlerőben! :) Jó sütés-főzést!

Címkefelhő

édességek (173),tojás (129),liszt (118),cukor (116),vaj (76),tej (66),vendégvárók (49),joghurt (49),tejföl (48),sütőpor (48),citrom (47),karácsony (45),fincsi ebédek (45),hagyma (42),sajt (40),ráérős reggelik (39),advent (39),csokoládé (39),túró (38),kakaópor (37),adventi naptár (36),olaj (36),habtejszín (36),paradicsom (35),fahéj (33),eper (32),rohanós vacsorák (32),tejszín (32),narancs (31),fokhagyma (31),gyors muffinok (30),porcukor (29),barack (28),bazsalikom (27),krumpli (27),mascarpone (25),meggy (25),csoki (25),leveles tészta (24),vaníliás cukor (24),vanília (24),étcsokoládé (23),sonka (22),dió (20),pohárkrémek (20),húsvét (19),ribizli (18),málna (18),lekvár (18),(18),répa (17),élesztő (17),alma (16),keksz (16),kakaó (15),leves (15),snidling (14),szeder (14),saláta (14),pite (14),puding (13),őszibarack (13),piskóta (13),sárgabarack (13),fehércsoki (13),kolbász (12),petrezselyem (12),oregánó (12),gyümölcs (12),muffin (12),szegfűszeg (12),krémsajt (12),kókusz (12),paradicsomszósz (11),étcsoki (11),kukorica (11),gasztroajándék (10),görög joghurt (10),áfonya (10),bonbon (10),csirkemell (10),paprika (10),bors (10),zöldfűszer (10),spenót (9),majonéz (9),méz (9),brownie (9),lilahagyma (9),tészta (9),rozmaring (9),olívaolaj (9),torta (8),póréhagyma (8),dekorcukor (8),sajtkrém (8),sütőtök (8),mustár (8),krémleves (8),halloween (8),banán (8),cseresznye (8),zabpehely (8),kókuszreszelék (8),rétes (8),kelttészta (7),mák (7),palacsinta (7),medvehagyma (7),szilva (7),újhagyma (7),ánizs (6),aszalt áfonya (6),bor (6),farsang (6),trüffel (6),anyák napja (6),likőr (6),tejcsokoládé (6),szódabikarbóna (6),chili (6),kaliforniai paprika (6),ricotta (6),fánk (6),rugelach (6),baracklekvár (6),fehércsokoládé (6),tök (5),rizs (5),levendula (5),hidegtál (5),csoki pasztilla (5),pogácsa (5),szalonna (5),mandula (5),kávé (5),marcipán (5),babapiskóta (5),réteslap (5),uborka (5),görögjoghurt (5),burgonya (5),fehérbor (5),olívabogyó (5),pizza (5),gyorsvacsi (5),nutella (5),kandírozott narancs (4),bacon (4),mogyoró (4),sajttorta (4),vanília aroma (4),zabkeksz (4),borsó (4),valentin-nap (4),cukkini (4),mandarin (4),zselatinfix (4),erdei gyümölcs (4),körte (4),cheesecake (4),káposzta (4),csirke (4),kivi (4),szalámi (4),barnacukor (4),eperlekvár (4),gyümölcskenyér (4),zöldség (4),menta (4),kefír (3),gesztenye (3),Rohanós vacsorák (3),mozzarella (3),chili paprika (3),csicseriborsó (3),tócsni (3),gofri (3),fetasajt (3),étkezési keményítő (3),virsli (3),aprósütemény (3),blogkóstoló (3),besamel (3),mézeskalács fűszerkeverék (3),tortazselé (3),szülinap (3),aszalt gyümölcs (3),mézeskalács (3),befőzés (3),búzadara (3),mazsola (3),citromfű (3),kávétejszín (3),ehető ajándék (3),lekvárfőzés (3),fondant (3),szezámmag (3),darált hús (3),tortilla (3),torma (3),vöröshagyma (3),amerikai palacsinta (3),brokkoli (3),mexikói (3),csiga (3),víz (3),rum (3),linzer (3),kalács (3),pirospaprika (3),lepény (3),mártogatós (3),lasagne (3),olajbogyó (3),cékla (3),szilveszter (3),pizzaszósz (3),feta (2),alaplé (2),zöldborsó (2),knorr (2),parmezán (2),majoranna (2),promóció (2),vodka (2),keményítő (2),szerecsendió (2),fagyi (2),kuglóf (2),ananász (2),ételfesték (2),müzli (2),zselatin (2),margarin (2),raffaello (2),fehér csokoládé (2),gyümölcsrizs (2),bukta (2),fagylalt (2),jégkrém (2),nyaralás (2),csokikrém (2),mogyorókrém (2),aszalt szilva (2),penne (2),magyarprovence (2),dzsemfix (2),salsa szósz (2),levendulabirtok (2),pálinka (2),grillcsirke (2),pasztilla (2),turmix (2),cheesecake brownie (2),oreo keksz (2),linzertészta (2),sütipecsét (2),gyerekek (2),Édességek (2),tejszínhab (2),tésztasaláta (2),szörp (2),jalapeno (2),teljes kiőrlésű liszt (2),bab (2),készülődés (2),zsömle (2),darált keksz (2),mozarella (2),zsír (2),töltött tojás (2),chorizo (2),pizzagolyó (2),zserbó (2),Gyors muffinok (2),pesto (2),aszalt paradicsom (2),gyümölcskosárka (2),feta sajt (2),füstölt sajt (2),juhtúró (2),kókusztej (2),lime (2),cukormáz (2),smoothie (2),curry (2),bögrés (2),zsemlemorzsa (2),alkohol (2),gyors vacsorák (2),ehető ajándékok (2),hamburger (2),meggybefőtt (2),bodza (2),balzsamecet (2),piskótatekercs (2),bodzaszörp (2),sűrített tej (2),pompos (2),háztartásikeksz (1),vaníliarúd (1),mézeskalácsfűszer (1),graham liszt (1),barna cukor (1),baileys (1),körözött (1),sütésnélkül (1),író (1),narancslé (1),blondie (1),kevert (1),karfiol (1),besamel mártás (1),füge (1),bögrés sütemény (1),aranygaluska (1),rumaroma (1),fügelekvár (1),túró rudi (1),kínai (1),szójaszósz (1),kakaóscsiga (1),töltött krumpli (1),pillecukor (1),lasagne tészta (1),hidegtálak (1),szilvalekvár (1),mézeskalács fűszer (1),vanília puding (1),puncs puding (1),méteres kalács (1),tejberizs (1),maszatolós torta (1),clafoutis (1),barackpüré (1),krumplilángos (1),gnocchi (1),vörös áfonya (1),mexikói alap (1),kávélikőr (1),húsleves alaplé (1),pirítós (1),túrós batyu (1),túrós táska (1),tejpite (1),cseresznye lekvár (1),mérésnélkül (1),bögréssüti (1),nektarin (1),nyár (1),tejpor (1),raffaello golyó (1), (1),citromsav (1),levendulás (1),rétesliszt (1),psikóta (1),tejcsoki (1),vonat (1),gyertya (1),nudli (1),tiramisu (1),vaníliás pudingpor (1),szóda (1),barackpálinka (1),knorr 100%természetesalapok (1),trnd (1),vanília kivonat (1),főzőkrém (1),aprósüti (1),édesség (1),chilis bab (1),bögrés süti (1),knorr 100% természetes alapok (1),bolognai (1),zödfűszer (1),daráltkeksz (1),monoszló (1),masni (1),moszonló (1),kiszúró (1),mogyoróvaj (1),erőspaprika (1),császármorzsa (1),gesztenye massza (1),ehetőajándék (1),aszaltsárgabarack (1),aszaltbarack (1),aszaltgyümölcs (1),kenyér (1),kruton (1),denevér (1),saj (1),gorgonzola (1),lila hagyma (1),citromlé (1),narancslekvár (1),vajkrém (1),barbérlevél (1),koriander (1),ballagás (1),ciabatta (1),hawaii (1),bevonat (1),tahini (1),munkaebéd (1),Ráérős reggelik (1),Vendégvárók (1),hús (1),töltelék (1),eperszósz (1),karaj (1),habfixáló (1),mákosguba (1),kapcsolat (1),paradicsomkonzerv (1),lecsó (1),bográcsozás (1),szalonnasütés (1),csilipaprika (1),csokipasztilla (1),bagett (1),kuszkusz (1),grillezés (1),velence (1),savanyúság (1),kovászos uborka (1),teszínhab (1),gyömölcs (1),pizzafeltét (1),csokiszósz (1),töltött hús (1),olaszrizling (1),quesadilla (1),nachos (1),penne (1),sonkatekercs (1),töltött karaj (1),áfonyalekvár (1),reggeli (1),borkóstoló (1),képviselő fánk (1),gyümölcslé (1),képviselőfánk (1),zöldbab (1),koktél (1),buli (1),rukkola (1),krém (1),muffinok (1),smarties (1),zselé (1),Anyák Napja (1),csokiskeksz (1),street food (1),hamburgerhús (1),ketchup (1),grillkolbász (1),cookies (1),vacsora (1),kelt tészta (1),tavasz (1),sztrapacska (1),péksütemény (1),csokissüti (1),hámozott paradicsom (1),panír (1),paradicsom püré (1),aprósütemények (1),sós aprósütemények (1),karácsonyi ebéd (1),ebédmenü (1),desszert (1),főétel (1),zeller (1),tárkony (1),jelmez (1),gumicukor (1),dekoráció (1),kifli (1),krumplifánk (1),mákos guba (1),aszalvány (1),kandírozott gyümölcs (1),rizskoch (1),avokádó (1),szaloncukor (1),sárgarépa (1),fehérrépa (1),karalábé (1),zeller (1),étcsokokoládé (1),gesztenyemassza (1),majonézes burgonya (1),franciasaláta (1),zöldségkeverék (1),fatörzs (1),bejgli (1),hab (1),szósz (1),salsa (1),krumplipüré (1),köret (1),túrókrém (1),ragu (1),sertéslapocka (1),lapocka (1),sertés (1),VKF (1),pulykamell (1),rántott (1),panírozás (1),rántott tök (1),steak burgonya (1),SAD! (1),ősz (1),vörösbor (1),kakaós csiga (1),meggylekvár (1),kandírozott narancshéj (1),almáspite (1),tökfaragás (1),olíva bogyó (1),sütögetés (1),köménymag (1),lilakáposzta (1),pizzás csiga (1),sajtos roló (1),kacsacomb (1),kacsa (1),ecet (1),párolt lilakáposzta (1),churros (1)

Utolsó kommentek