A VKF! (Vigyázz! Kész! Főzz!) játék 79. fordulójának témája "Egy nyár, egy történet, egy recept"! Hozom én is a legszebb emlékemet és egy szuper sütés nélküli, gyorsan összedobható túrótorta receptjét:

velence nyaralás grillezés szalonnasütés bográcsozás torta babapiskóta habtejszín túró gyümölcs barack ribizli sárgabarack őszibarack édességek málna

Ha visszaemlékeztek az elmúlt évekre, a július 2. és 3. hete mindig iszonyatosan forró volt, mondhatni igazi strandidő, teli találat az ilyenkor nyaralóknak. Naivan azt gondoltam, hogy ennek a szuper sorozatnak sosem lesz vége, így idén is a július 16-17-i hétvégére szerveztem az éves Velence parti party-t. De miről is van itt szó?

Minden évben - 15 éves korunk óta - lejövünk páran a baráti körből a nyaralónkba a Nagyszüleim és a szomszédok „nagy örömére”! :) Kezdetben természetesen csak csajok voltunk és akár egy hetet is lent töltöttünk ilyenkor. Mivel még senkinek nem volt jogsija, autója meg főleg nem, ezért biciklivel közlekedtünk. A nyaraló ugyan csak 6 km-re van a strandtól, de sajna a hegy tetején, így azért elég szivatós volt 1-1 egész napos strandolás után feltekerni. Öröm az ürömben, hogy az alakunk miatt nem kellett aggódni, mert hiába zabáltunk (erre nem tudok írni sajna szalonképesebb szót), akkor sem híztunk egy dekát sem. Sosem felejtem el, hogy minden nap hazafelé beugrottunk a „Kenyérgyári kisközértbe” és megvettük a friss, forró ropogós héjú kenyeret. Jöhetett mellé a szalonna, a virsli, a hagyma. Nagy nehezen tábortüzet raktunk esténként (valószínűleg bármelyik kabaréba megállta volna a helyét a bénázásunk) és csaptunk egy jó kis „parasztos” szalonnasütést. A kertben persze szedtünk hozzá friss, érett, piros paradicsomot és házi, lédús uborkát. Imádtam ezeket a nyarakat.

velence nyaralás grillezés szalonnasütés bográcsozás torta babapiskóta habtejszín túró gyümölcs barack ribizli sárgabarack őszibarack édességek málna

Pár évvel később, a jogsik, kocsik, pasik megjelenésével már változott a helyzet és egyszerűbb lett minden. Persze a bő 1 hetes nyaralások is lecsökkentek 1-1 hétvégére, mert egyre nehezebb volt összehozni, és nyilván a társaság összetétele is változott valamennyire. Ilyenkor a szakácsok szerepét átvették a fiúk, mi meg foglalkozhattunk azzal, hogy a napközben a frizuránkba ivódott 5 tonnányi velencei iszapot kimossuk a hajunkból. XD

Volt, hogy túlbonyolítottuk és valamilyen bogrács kaját akartunk készíteni, például csirkepörköltet tésztával, paprikás krumplit, de általában maradtunk a jó öreg grillezésnél és már előre bepácolt husikat sütöttünk a rácson vagy hamburgert készítettünk. Valahogy ilyenkor sosem a kezünk járt és hiába értünk fel már 7 körül a strandról, éjfél előtt sosem lett kaja. Kifejlesztettük később a legegyszerűbb és leggyorsabb vacsit, ami hot-dog és görög sali kombóból állt. Persze a dinnye (olykor egy kis itallal felturbózva) és a fagyitorta sem maradhatott el soha.

Idén - e miatt a "gyönyörű" idő miatt - kicsit necces volt megtartani a bulájt, de a vízszintesen szakadó 6000 mm-nyi eső sem szegte kedvünket és csaptunk egy jó kis garázs partit. Ugyan a szokásos strandos, grillezős rituálé elmaradt, de barátnőmet idén is itt köszöntöttük némi itókával és egy fincsi tortával:

velence nyaralás grillezés szalonnasütés bográcsozás torta babapiskóta habtejszín túró gyümölcs barack ribizli sárgabarack őszibarack édességek málna

Hozzávalók:

2 csomag babapiskóta (2x200 g) Igazából másfél csomag is elég, de néha szeretnek eltörni ezek a fránya babapiskóták, így jobb a békesség! :)

2 kis doboz habtejszín (2x200 g)

1 nagy csomag túró (450 g)

1 csomag zselatinfix

3 púpos ek porcukor

sok-sok gyümölcs, lehetőleg többféle (Nálam ribizli, málna, meggy, sárgabarack, őszibarack, amiket természetesen mind szakadó esőben és mínusz ezer fokban szedtem a kertben.)

velence nyaralás grillezés szalonnasütés bográcsozás torta babapiskóta habtejszín túró gyümölcs barack ribizli sárgabarack őszibarack édességek málna

Elkészítés:

A túrót törd át és keverd bele a porcukrot, illetve a zselatinfixet.

A habtejszínt verd kemény habbá, majd forgasd óvatosan a túrós krémhez.

A gyümölcsöket mosd meg és ízlés szerinti mennyiséget keverj a krémhez. (Nálam ez egy marék ribizli volt és 6 szem kis darabokra vágott sárgabarack.)

Készítsd elő a kapcsos tortaformádat és a babapiskótákat.

Vágd a babapiskóták egyik végét egyenesre, majd állítsd őket a tortaformád szélére. Az alját rakd ki a pici levágott darabokkal.

Simítsd a túrókrémet a babapiskótával kirakott tortaformába, majd tedd néhány órára hűtőbe. (Akár egy egész éjszakára.)

Felszolgálás előtt díszítsd a fincsi gyümölcsökkel a tortát.

Tipp: Én azért csak az utolsó pillanatban pakoltam a gyümölcsöket a tortára, mert féltem, hogy pl. a barack megbarnul. Ha előre kell elkészítened, akkor használj olyan gyümiket, amiknek nem lesz bajuk (pl. eper, ribizli, málna, cseresznye, meggy, szőlő) vagy öntsd le tortazselével.

Ha tetszett a bejegyzés, nézz körül facebookon és instagramon is.