Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Raffaello golyó

Régóta bent van a kis füzetecskémben egy raffaello golyó recept, ami évek óta kipróbálásra vár. (Fogalmam sincs, hogy annó honnan mentettem le.) Nemrégiben eljött az ideje, de sajnos csalódnom kellett: a massza ugyanis nem akart összeállni rendesen. A plusz tejpor és a plusz kókuszreszelék segített, de így sem voltam megelégedve vele. A napokban újra nekiálltam az egyik barátnőm receptje alapján. A tematika azonos, a hozzávalók szintén, csak épp a mennyiségeken kellett variálni egy kicsit. Ez már bejött, így megvan az igazi raffaello golyó élmény. 

Hozzávalók:

2 csomag tejpor (20-20 dkg)

2 csomag kókuszreszelék (20-20 dkg)

1 dl víz

20 dkg cukor

18 dkg margarin

mandula

Elkészítés:

A vizet forrald fel, majd szórd bele a cukrot. Főzz belőle szirupot.

Vedd le a tűzről és aprítsd bele a margarint.

Várd meg míg picit kihűl, majd keverd hozzá a tejport és kb. 1,5 csomag kókuszreszeléket. (Érdemes azért a 2. csomag tejport lassan adagolni, mert lehet elég lesz kevesebb is.)

Jó alaposan dolgozd össze az egészet. 

Tedd egy éjszakára hűtőbe.

Másnap formázz belőle kisebb gombócokat. A közepükbe tegyél 1-1 szem mandulát, majd forgasd őket kókuszreszelékbe. (Én még egy kis tört mandulát is tettem bele, a design kedvéért.)

Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról. 

1 Tovább

Csokoládés mandulás kalács

Ez az 5. húsvétunk Gy.-vel azóta, mióta elköltöztünk otthonról, de valahogy még mindig nem sikerült kialakítani saját szokásokat. Persze ennek az a fő oka, hogy általában szombaton az egyikünk, vasárnap a másikunk szüleinél húsvétolunk, így nem is igazán volt idő saját nyuszizásra. Azért az unokatesókkal minden évben össze hozunk egy kis tojásfestős, sütisütős hangolódást, illetve a sonka, tojás nálunk sem hiányozhat. Idén persze az eddigieknél lelkesebbek vagyunk, hiszen ez lesz Mr. Baba első húsvétja. Már hetek óta gyűjtögetem a kis ajándékokat, amiket majd elrejtünk a kertbe és reményeim szerint a kis cukiság majd - szülői segítséggel - felfedezi. Mivel csokit még nem eszik, inkább udvari játékokat vadásztam össze. Hoz a nyuszi buborékfújót, homokozó játékot, szélforgót, labdát, sőt utolsó pillanatban sikerült a hőn áhított nyuszibiciklit is beszerezni. (Áááá, nem vittük túlzásba. :D) A nyuszizás mellett, persze kitaláltam már pár szabadtéri programot a hétvégére, illetve finom falatokat is. Elsőként az alábbi kalácsot

Minden esetre remélem, hogy idén sikerül kialakítani egy jó kis rendszert, ami Mr. Baba kis életében majd meghatározó lesz.

kalács húsvét karácsony ráérős reggelik kakaó kakaópor mandula liszt cukor élesztő víz citrom tej

Hozzávalók 2 kalácshoz:

Hozzávalók a tésztához: 

55 dkg liszt

10 dkg cukor

1 tasak szárított élesztő (7 grammos)

pici só

1 citrom reszelt héja

3 db tojás

1,2 dl langyos víz

15 dkg puha vaj

Hozzávalók a töltelékhez:

4 ek kakaópor

5 dkg vaj

5 ek tej

szeletelt mandula

kalács húsvét karácsony ráérős reggelik kakaó kakaópor mandula liszt cukor élesztő víz citrom tej

Elkészítés:

Mindent langyosan használunk fel, ezért érdemes már előre kikészíteni a hozzávalókat.

A lisztet öntsd egy nagy tálba.

Add hozzá a cukrot, sót, élesztőt.

Reszeld bele a citrom héját, majd üsd hozzá a tojásokat és csorgasd hozzá a langyos vizet.

Gyors mozdulatokkal dolgozd össze a tésztát.

Meleg helyen, letakarva keleszd minimum egy órát, míg a duplájára nem nő.

Közben készítsd elő a tölteléket. A vajat olvaszd meg, majd keverd bele a kakaóport és a tejet.

Ha megkelt, vedd ketté a tésztát.

Lisztezett deszkán nyújtsd kb. A/4-es méretű téglalappá az egyik tészta gombócot.

Kend meg a csokiszósz felével, szórd meg mandulával, majd csavard fel. Vágd végig középen, majd az alábbi kép alapján csavard meg a szárait. 

kalács húsvét karácsony ráérős reggelik kakaó kakaópor mandula liszt cukor élesztő víz citrom tej

Szórd meg a tetejét is szeletelt mandulával.

Tedd egy hosszúkás formába (pl. gyümölcskenyér), majd keleszd további egy órát. Ismételd meg ugyanezt a másik tészta darabbal. 

Süsd kb. fél órát 190 fokon a kalácskákat, majd gyűjtsd be a bókokat.

Tipp: Persze lehet más tölteléket is használni. Például nutellát, olvasztott csokit, lekvárt. Meg lehet szórni aszalt vagy kandírozott gyümölcsökkel, egyéb magvakkal, csonthéjasokkal.  

kalács húsvét karácsony ráérős reggelik kakaó kakaópor mandula liszt cukor élesztő víz citrom tej

További húsvéti recepteket itt találsz:

Medvehagymás túróval töltött batyuk

Húsvéti kekszek készítése gyerekekkel

Húsvéti epres muffin

Répatortás muffin

Boci szelet

Ünnepi kakaós kalács

Krémsajtos, medvehagymás kiflik

Töltött tojás

Húsvéti rugelach

Sonkás krumpli csónakok

Húsvéti sonkás rétes

Medvehagymás lepény

Sonkás-tormás ricottakrém

Tavaszi tojássaláta

Medvehagymás pogi

Mákos linzer

Túrós pogácsa

 

0 Tovább

Narancsos eperkrémleves főzés nélkül

Szerintem a hagyományos főzött gyümölcslevesek elég megosztóak. Van aki imádja, és évszaktól függetlenül hidegen, melegen, langyosan, bármilyen gyümölcsből szívesen eszi, de van, aki egyáltalán nem szereti. Ez a leves, talán az igazi gyümölcsleves elleneseket is meggyőzi, frissítő, üde ízével. Nyáron, 35 fokban szerintem nincs is jobb egy ilyen finomságnál. Az meg már csak hab a tortán, hogy pillanatok alatt elkészül. Csak arra kell figyelni, hogy legyen elég idő lehűteni, az étkezés előtt. 

eper leves mandula narancs fahéj vaníliás cukor tejszín tej fincsi ebédek

Hozzávalók 2 főre:

30 dkg eper

1 dl tejszín

2 dl tej

1 kis doboz epres joghurt

1 narancs leve és lereszelt héja

1 csomag vaníliás cukor

1 kk fahéj

esetleg 1-2 ek méz, ha nem elég édes az eper

néhány szem eper és mandulapehely a tálaláshoz

eper leves mandula narancs fahéj vaníliás cukor tejszín tej fincsi ebédek

Elkészítés:

Az epret csumázd ki, mosd meg, majd vágd apróbb darabokra.

Öntsd hozzá a tejszínt, majd turmixold össze. (Én botmixert használtam.)

Kanalazd bele a joghurtot, add hozzá a fahéjat, vaníliás cukrot, a narancs levét és lereszelt héját, illetve ízlés szerint mézet. 

Öntsd fel tejjel, majd jó alaposan keverd össze. 

Behűtve tálald egy kevés mandulapehellyel és friss eperrel.

Tipp: Kínálhatsz még mellé fagylaltot, tejszínhabot, díszítheted citromfűvel. 

Ha tetszett a bejegyzés, nézz körül facebookon és instagramon is. 

0 Tovább

Fehércsokis cseresznyés kevert mandulapehellyel

Hétvégén nagy cseresznyéző partit tartottunk Velencén. Ennek eredményeként 4 rekesz cseresznyét szedtünk le a fáról, majd osztottunk szét a családban. Nekünk 1 rekesz maradt, aminek a nagyját lemélyhűtöttük, de azért frissiben is készítettem egy finom sütit belőle. Jól jött a plusz energia a cseresznye feldolgozásánál. :) Ki kezdte már el a befőzést, elrakást?

cseresznye fehércsoki pite mandula

Hozzávalók:

3 tojás

20 dkg cukor

1 csomag vaníliás cukor

3 dl tejföl

30 dkl liszt

1 csomag sütőpor

10 dkg fehércsoki

30 dkg magozott cseresznye

1 marék mandulapehely

cseresznye fehércsoki pite mandula

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 180 fokra és bélelj ki sütőpapírral egy kb. 20x30-as tepsit.

A tojást keverd ki a cukorral és a vaníliás cukorral, majd add hozzá a tejfölt.

A sütőport szórd a liszthez, majd az egészet szitáld a masszához.

A fehércsokit darabold fel és ezt is forgasd a tésztába.

A cseresznyét mosd meg, magozd ki, majd a felét keverd a krémhez.

Egyengesd el a tepsibe, majd szórd meg a cseresznye másik felével és a mandulával.

Süsd kb. 25 percig.

cseresznye fehércsoki pite mandula

Ha tetszett a bejegyzés, nézz körül facebookon és instagramon is. 

2 Tovább

Mandulás-Epres-Túrós Rétes

Néha fillérekért (konkrétan 30 forintért) találok az egyik nagyobb áruházban leárazott réteslapokat. Ilyenkor mindig veszek néhány csomaggal, aztán persze meg vagyok lőve, hogy mit is készítsek hirtelen belőle. Szerencsére nyáron, amikor sorra érnek a fincsi gyümölcsök, nem kell sokat gondolkodni, mert csak ránéz az ember a választékra és már tudja is, hogy milyen tölteléket készítsen. A sort most egy túrós-epres rétessel kezdem, de ígérem, bőven lesz még folytatás. :)

túró eper mandula rétes réteslap

Hozzávalók:

1 csomag (6-8 db) réteslap 

250 g túró

250 g eper

3 ek tejföl

3 ek porcukor

10 dkg olvasztott vaj

1 felvert tojás a rétes lekenéséhez

mandulapehely

túró eper mandula rétes réteslap

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 200 fokra és bélelj ki sütőpapírral egy nagy tepsit.

A túrót keverd össze a porcukorral és a tejföllel.

Az epret vágd kisebb darabokra, de - ha gondolod - előtte tegyél félre 1-2 gyönyörű szemet a tálaláshoz.

A vajat olvaszd fel.

Teríts ki egy konyharuhát, majd tedd rá az első réteslapot. Kend meg jó alaposan olvasztott vajjal, majd helyezd rá a második lapot, majd megint a vaj, végül az utolsó réteslap következik.

Kend meg a túrós keverék felével, majd szórd rá az aprított eper egy részét.

A rövidebbik oldalánál hajtsd be, hogy nehogy kifolyjon a töltelék, majd a konyharuha segítségével a hosszabbik oldala mentén szorosan tekerd fel az egészet.

Helyezd át a rétest a tepsibe, majd kend meg felvert tojással és szórj rá mandulapelyheket.

Ismételd meg ugyanezt a másik 3 réteslappal, maradék túrókrémmel és eperrel.

Süsd kb. 20 percig, amíg szép barna nem lesz.

túró eper mandula rétes réteslap

Tipp: Magában is csoda finom, de én fagyival és friss eperrel tálaltam. 


Ha tetszett a bejegyzés kérlek like-old a facebook oldalunkat és ha van kedved gyere insta-ra is. 

ui.: A recept egyébként a VKF (Vigyázz! Kész! Főzz!) 78. fordulójára készült, melynek témája "A tavasz zöldségei-gyümölcsei-virágai".

0 Tovább

Főzni jó sütni még jobb

blogavatar

Sziasztok, Dóri vagyok a blog írója. Ha olyan recepteket és ötleteket keresel, amiket könnyen, gyorsan, kevés tapasztalattal is el tudsz készíteni, olvass tovább! Vigyázat, desszertek túlerőben! :) Jó sütés-főzést!

Címkefelhő

édességek (173),tojás (129),liszt (118),cukor (116),vaj (76),tej (66),vendégvárók (49),joghurt (49),tejföl (48),sütőpor (48),citrom (47),karácsony (45),fincsi ebédek (45),hagyma (42),sajt (40),ráérős reggelik (39),advent (39),csokoládé (39),túró (38),kakaópor (37),adventi naptár (36),olaj (36),habtejszín (36),paradicsom (35),fahéj (33),eper (32),rohanós vacsorák (32),tejszín (32),narancs (31),fokhagyma (31),gyors muffinok (30),porcukor (29),barack (28),bazsalikom (27),krumpli (27),mascarpone (25),meggy (25),csoki (25),leveles tészta (24),vaníliás cukor (24),vanília (24),étcsokoládé (23),sonka (22),dió (20),pohárkrémek (20),húsvét (19),ribizli (18),málna (18),lekvár (18),(18),répa (17),élesztő (17),alma (16),keksz (16),kakaó (15),leves (15),snidling (14),szeder (14),saláta (14),pite (14),puding (13),őszibarack (13),piskóta (13),sárgabarack (13),fehércsoki (13),kolbász (12),petrezselyem (12),oregánó (12),gyümölcs (12),muffin (12),szegfűszeg (12),krémsajt (12),kókusz (12),paradicsomszósz (11),étcsoki (11),kukorica (11),gasztroajándék (10),görög joghurt (10),áfonya (10),bonbon (10),csirkemell (10),paprika (10),bors (10),zöldfűszer (10),spenót (9),majonéz (9),méz (9),brownie (9),lilahagyma (9),tészta (9),rozmaring (9),olívaolaj (9),torta (8),póréhagyma (8),dekorcukor (8),sajtkrém (8),sütőtök (8),mustár (8),krémleves (8),halloween (8),banán (8),cseresznye (8),zabpehely (8),kókuszreszelék (8),rétes (8),kelttészta (7),mák (7),palacsinta (7),medvehagyma (7),szilva (7),újhagyma (7),ánizs (6),aszalt áfonya (6),bor (6),farsang (6),trüffel (6),anyák napja (6),likőr (6),tejcsokoládé (6),szódabikarbóna (6),chili (6),kaliforniai paprika (6),ricotta (6),fánk (6),rugelach (6),baracklekvár (6),fehércsokoládé (6),tök (5),rizs (5),levendula (5),hidegtál (5),csoki pasztilla (5),pogácsa (5),szalonna (5),mandula (5),kávé (5),marcipán (5),babapiskóta (5),réteslap (5),uborka (5),görögjoghurt (5),burgonya (5),fehérbor (5),olívabogyó (5),pizza (5),gyorsvacsi (5),nutella (5),kandírozott narancs (4),bacon (4),mogyoró (4),sajttorta (4),vanília aroma (4),zabkeksz (4),borsó (4),valentin-nap (4),cukkini (4),mandarin (4),zselatinfix (4),erdei gyümölcs (4),körte (4),cheesecake (4),káposzta (4),csirke (4),kivi (4),szalámi (4),barnacukor (4),eperlekvár (4),gyümölcskenyér (4),zöldség (4),menta (4),kefír (3),gesztenye (3),Rohanós vacsorák (3),mozzarella (3),chili paprika (3),csicseriborsó (3),tócsni (3),gofri (3),fetasajt (3),étkezési keményítő (3),virsli (3),aprósütemény (3),blogkóstoló (3),besamel (3),mézeskalács fűszerkeverék (3),tortazselé (3),szülinap (3),aszalt gyümölcs (3),mézeskalács (3),befőzés (3),búzadara (3),mazsola (3),citromfű (3),kávétejszín (3),ehető ajándék (3),lekvárfőzés (3),fondant (3),szezámmag (3),darált hús (3),tortilla (3),torma (3),vöröshagyma (3),amerikai palacsinta (3),brokkoli (3),mexikói (3),csiga (3),víz (3),rum (3),linzer (3),kalács (3),pirospaprika (3),lepény (3),mártogatós (3),lasagne (3),olajbogyó (3),cékla (3),szilveszter (3),pizzaszósz (3),feta (2),alaplé (2),zöldborsó (2),knorr (2),parmezán (2),majoranna (2),promóció (2),vodka (2),keményítő (2),szerecsendió (2),fagyi (2),kuglóf (2),ananász (2),ételfesték (2),müzli (2),zselatin (2),margarin (2),raffaello (2),fehér csokoládé (2),gyümölcsrizs (2),bukta (2),fagylalt (2),jégkrém (2),nyaralás (2),csokikrém (2),mogyorókrém (2),aszalt szilva (2),penne (2),magyarprovence (2),dzsemfix (2),salsa szósz (2),levendulabirtok (2),pálinka (2),grillcsirke (2),pasztilla (2),turmix (2),cheesecake brownie (2),oreo keksz (2),linzertészta (2),sütipecsét (2),gyerekek (2),Édességek (2),tejszínhab (2),tésztasaláta (2),szörp (2),jalapeno (2),teljes kiőrlésű liszt (2),bab (2),készülődés (2),zsömle (2),darált keksz (2),mozarella (2),zsír (2),töltött tojás (2),chorizo (2),pizzagolyó (2),zserbó (2),Gyors muffinok (2),pesto (2),aszalt paradicsom (2),gyümölcskosárka (2),feta sajt (2),füstölt sajt (2),juhtúró (2),kókusztej (2),lime (2),cukormáz (2),smoothie (2),curry (2),bögrés (2),zsemlemorzsa (2),alkohol (2),gyors vacsorák (2),ehető ajándékok (2),hamburger (2),meggybefőtt (2),bodza (2),balzsamecet (2),piskótatekercs (2),bodzaszörp (2),sűrített tej (2),pompos (2),háztartásikeksz (1),vaníliarúd (1),mézeskalácsfűszer (1),graham liszt (1),barna cukor (1),baileys (1),körözött (1),sütésnélkül (1),író (1),narancslé (1),blondie (1),kevert (1),karfiol (1),besamel mártás (1),füge (1),bögrés sütemény (1),aranygaluska (1),rumaroma (1),fügelekvár (1),túró rudi (1),kínai (1),szójaszósz (1),kakaóscsiga (1),töltött krumpli (1),pillecukor (1),lasagne tészta (1),hidegtálak (1),szilvalekvár (1),mézeskalács fűszer (1),vanília puding (1),puncs puding (1),méteres kalács (1),tejberizs (1),maszatolós torta (1),clafoutis (1),barackpüré (1),krumplilángos (1),gnocchi (1),vörös áfonya (1),mexikói alap (1),kávélikőr (1),húsleves alaplé (1),pirítós (1),túrós batyu (1),túrós táska (1),tejpite (1),cseresznye lekvár (1),mérésnélkül (1),bögréssüti (1),nektarin (1),nyár (1),tejpor (1),raffaello golyó (1), (1),citromsav (1),levendulás (1),rétesliszt (1),psikóta (1),tejcsoki (1),vonat (1),gyertya (1),nudli (1),tiramisu (1),vaníliás pudingpor (1),szóda (1),barackpálinka (1),knorr 100%természetesalapok (1),trnd (1),vanília kivonat (1),főzőkrém (1),aprósüti (1),édesség (1),chilis bab (1),bögrés süti (1),knorr 100% természetes alapok (1),bolognai (1),zödfűszer (1),daráltkeksz (1),monoszló (1),masni (1),moszonló (1),kiszúró (1),mogyoróvaj (1),erőspaprika (1),császármorzsa (1),gesztenye massza (1),ehetőajándék (1),aszaltsárgabarack (1),aszaltbarack (1),aszaltgyümölcs (1),kenyér (1),kruton (1),denevér (1),saj (1),gorgonzola (1),lila hagyma (1),citromlé (1),narancslekvár (1),vajkrém (1),barbérlevél (1),koriander (1),ballagás (1),ciabatta (1),hawaii (1),bevonat (1),tahini (1),munkaebéd (1),Ráérős reggelik (1),Vendégvárók (1),hús (1),töltelék (1),eperszósz (1),karaj (1),habfixáló (1),mákosguba (1),kapcsolat (1),paradicsomkonzerv (1),lecsó (1),bográcsozás (1),szalonnasütés (1),csilipaprika (1),csokipasztilla (1),bagett (1),kuszkusz (1),grillezés (1),velence (1),savanyúság (1),kovászos uborka (1),teszínhab (1),gyömölcs (1),pizzafeltét (1),csokiszósz (1),töltött hús (1),olaszrizling (1),quesadilla (1),nachos (1),penne (1),sonkatekercs (1),töltött karaj (1),áfonyalekvár (1),reggeli (1),borkóstoló (1),képviselő fánk (1),gyümölcslé (1),képviselőfánk (1),zöldbab (1),koktél (1),buli (1),rukkola (1),krém (1),muffinok (1),smarties (1),zselé (1),Anyák Napja (1),csokiskeksz (1),street food (1),hamburgerhús (1),ketchup (1),grillkolbász (1),cookies (1),vacsora (1),kelt tészta (1),tavasz (1),sztrapacska (1),péksütemény (1),csokissüti (1),hámozott paradicsom (1),panír (1),paradicsom püré (1),aprósütemények (1),sós aprósütemények (1),karácsonyi ebéd (1),ebédmenü (1),desszert (1),főétel (1),zeller (1),tárkony (1),jelmez (1),gumicukor (1),dekoráció (1),kifli (1),krumplifánk (1),mákos guba (1),aszalvány (1),kandírozott gyümölcs (1),rizskoch (1),avokádó (1),szaloncukor (1),sárgarépa (1),fehérrépa (1),karalábé (1),zeller (1),étcsokokoládé (1),gesztenyemassza (1),majonézes burgonya (1),franciasaláta (1),zöldségkeverék (1),fatörzs (1),bejgli (1),hab (1),szósz (1),salsa (1),krumplipüré (1),köret (1),túrókrém (1),ragu (1),sertéslapocka (1),lapocka (1),sertés (1),VKF (1),pulykamell (1),rántott (1),panírozás (1),rántott tök (1),steak burgonya (1),SAD! (1),ősz (1),vörösbor (1),kakaós csiga (1),meggylekvár (1),kandírozott narancshéj (1),almáspite (1),tökfaragás (1),olíva bogyó (1),sütögetés (1),köménymag (1),lilakáposzta (1),pizzás csiga (1),sajtos roló (1),kacsacomb (1),kacsa (1),ecet (1),párolt lilakáposzta (1),churros (1)

Utolsó kommentek