Szedres-szilvás papucs

Lassan fél éve nem dolgozom már - cserébe 4 hónapja egy nyugodt másodpercem sincs a mini diktáror miatt :D - így a kollégák mellett elkezdtek hiányozni a kis apróságok is, ami a munkahelyemre emlékeztetett. A szilva szezon beköszöntével eszembe jutott a büfében árult verhetelen szilvalekváros papucs, ami kötelező elem volt minden ünnepségen, de a hétköznapokban is gyakori vendég volt 10-10 dkg 1-1 munkatárs asztalán. Mivel épp gyors süti ötletet kerestem, elhatároztam, hogy leveles tészta alapból és friss gyümölcsből próbálom elkészíteni. A végeredmény isteni lett, de a kivitelezés nem volt egyszerű. Nem mindig van kedvük sütögetni ugyanis a 4 hónaposoknak. :D Kb. egy 6 emeletes, cizellált esküvői tortát el tudtam volna készíteni ennyi idő alatt, míg ketten megküzdöttünk egymással és a sütivel, de győztem és egy röpke délután alatt kész lett. :D

szeder szilva leveles tészta édességek keményítő étkezési keményítő fahéj

Hozzávalók:

1 csomag leveles tészta

15 szem szilva

20 dkg szeder

2 ek étkezési keményítő

2 ek cukor

1 kk fahéj

1 tojás

pici liszt

szeder szilva leveles tészta édességek keményítő étkezési keményítő fahéj

Elkészítés:

A gyümölcsöket mosd meg, a szilvát magozd ki és vágd kisebb kockákra.

Egy kisebb lábosban forgasd össze a feldarabolt gyümit a fahéjjal és a cukorral, majd kezd el melegíteni.

Kb. 10 perc múlva, mikor már nem túl kemény a szilva, add hozzá a szedret is. Picit rotyogtasd még, majd vedd le a tűzről és keverd bele a keményítőt. Hagyd kihűlni.

A sütőt melegítsd elő 200 fokra és készíts elő egy sütőpapírral kibélelt tepsit.

Közben a leveles tésztát nyújtsd ki és vágd kb. 5*5-ös kockákra.

Kend le a szélüket felvert tojással.

A közepükre halmozz 1-1 ek szilvás-szedres tölteléket, majd csippentsd össze a két ellentétes sarkukat és jól nyomkodd össze.

Kend le a tetejét is tojással, majd süsd  a "papucsokat" kb. 15 percig.

Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.

0 Tovább

Zöldfűszeres sajtkrémmel töltött masni

Annyira nagy sikere volt a bacon-ös és a pizzás masninak, hogy nem tudok tőlük elvonatkoztatni és ismét egy hasonló sós finomságot készítettem. Szuper vendégváró ez is, úgyhogy egy kevésbé meleg napon nyugodtan próbáljátok ki. Persze mindenképp friss zöldfűszerrel érdemes ízesíteni, ezt ne spóroljátok el. Nálunk abszolút működik egyébként a panelkertészet: tele van az erkély Gy. chili paprika töveivel és az én kis fűszernövényeimmel. Persze ezek az óriási hőhullámok nem kedveztek nekik, de sok-sok locsolással próbáljuk őket életben tartani. :D  

leveles tészta vajkrém tejföl zödfűszer snidling bazsalikom oregánó sajt tojás vendégvárók

Hozzávalók:

1 csomag leveles tészta

200 g natúr sajtkrém vagy vajkrém

2-3 ek tejföl

1 nagy csokor zöldfűszer (nálam snidling, bazsalikom, oregánó)

kis darab póréhagyma vagy 2-3 szál újhagyma

1 kk só

sok őrölt bors

5 dkg sajt

1 tojás

1 kk szárított oregánó (vagy más zöldfűszer)

pici liszt a nyújtáshoz

leveles tészta vajkrém tejföl zödfűszer snidling bazsalikom oregánó sajt tojás vendégvárók

Elkészítés:

A hagymát és a zöldfűszereket mosd meg, majd vágd apróra.

Egy nagyobb tálban keverd össze a sajtkrémet és a tejfölt, majd szúrd bele a hagymát és a fűszereket is.

Sózd, borsozd.

A leveles tésztát lisztezett deszkán nyújtsd téglalap alakúra.

Kend le a fűszeres sajtkrémmel a tészta egyik felét, majd reszelj rá egy kevés sajtot.

Borítsd rá a mások oldalát, majd nyomkodd picit össze.

Vágd kb. 1-2 cm vastag és 10 cm hosszú csíkokra az összehajtott tésztát, majd középen csavard meg kétszer.

Tedd a masnikat sütőpapírral bélelt tepsibe, majd kend le jó alaposan felvert tojással.

Szórd meg őket a maradék reszelt sajttal és egy kevés szárított oregánóval. 

Süsd 200 fokon kb. 12 percig.

leveles tészta vajkrém tejföl zödfűszer snidling bazsalikom oregánó sajt tojás vendégvárók

Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.

0 Tovább

Pizzás masni

Éééés még mindig nincs vége a Gombócka születése utáni vendégjárásnak és süti dömpingnek. Végre sikerült ugyanis összehoznunk, hogy a kolléganőim is meglátogassanak minket. Sajnos mi is egy órányira lakunk a munkahelyemtől, illetve ők is jó messze, csak természetesen mindannyian más-más irányba. Így szegényeknek jó sokat kellett utazniuk, hogy megleshessék az Úrfit. Aki természetesen erre a két órára tartogatta a heti nyafi adagját, így véletlenül sem kaptak szegények egy mosolyt sem a Kishercegtől. Cserébe viszont volt süti, nasi és az elmaradhatatlan pezsi. :D A legnagyobb sikere az alábbi sós, paradicsomos, zödfűszeres finomságnak volt. Ha van kedvetek, készítsétek el, ígérem, megéri! :)

leveles tészta vendégvárók paradicsomszósz bazsalikom oregánó masni fokhagyma hagyma liszt tojás sajt pizzaszósz

Hozzávalók:

1 csomag leveles tészta

1 doboz paradicsomszósz (500g)

1 nagy csokor bazsalikom és oregánó vegyesen

1 kisebb hagyma

2 gerezd fokhagyma

1 kk só

sok őrölt bors

5 dkg sajt

1 tojás

1 kk szárított oregánó vagy bazsalikom

pici liszt a nyújtáshoz

leveles tészta vendégvárók paradicsomszósz bazsalikom oregánó masni fokhagyma hagyma liszt tojás sajt pizzaszósz

Elkészítés:

A hagymát pucold meg, vágd apróra.

Egy pici olajon futtasd meg. Törd mellé a fokhagymát is.

Öntsd hozzá a paradicsomszószt.

Sózd, borsozd és add hozzá a megmosott, apróra vágott zöldfűszereket. 

Főzd kb. 10 percig, hogy összeérjenek az ízek.

A leveles tésztát lisztezett deszkán nyújtsd téglalap alakúra.

Az egyik felét kend le a fűszeres paradicsomszósszal és reszelj rá egy kevés sajtot.

Borítsd rá a mások oldalát, majd nyomkodd picit össze.

Vágd kb. 1-2 cm vastag és 10 cm hosszú csíkokra az összehajtott tésztát, majd középen csavard meg kétszer.

Tedd a masnikat sütőpapírral bélelt tepsibe, majd kend le jó alaposan felvert tojással.

Szórd meg őket a maradék reszelt sajttal és egy kevés szárított oregánóval. 

Süsd 200 fokon kb. 12 percig.

leveles tészta vendégvárók paradicsomszósz bazsalikom oregánó masni fokhagyma hagyma liszt tojás sajt pizzaszósz

Tipp: Direkt nagy adag paradicsomszószt szoktam készíteni. Nem kell az egészet felhasználni, a maradék nyugodtan mehet a fagyasztóba, hogy legközelebb még gyorsabban össze tudjuk dobni ezt a sós vendégváró finomságot.

Fázisfotókat a bacon-ös masninál találsz. 

Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.

3 Tovább

Bacon-ös sajtos masni

Zsófi barátném volt az első közülünk, még a gimi legelején, aki elkezdett próbálkozni a főzőcskézéssel. Sose felejtem el, a suli utáni pletykálás közben elkészített hatalmas adag bolognaikat, carbonara szószos tésztákat, melyek önálló előállítására iszonyúan büszkék voltunk akkoriban. (Nyilván itt a bolognai és carbonara alap felhasználásával készült verzióra kell gondolni.:D) Emlékszem még Zsófitól egy rakott krumplira, amit nem sütőben sütött, hanem fazékban főzött, illetve az ottalvós bulijai utáni - elmaradhatatlan -párizsis-sajtos rántottájára. :D

Azóta már derék háziasszony lett és sokat főzőcskéznek együtt a barátjával, Istivel. A gyors megoldásokat azonban még mindig szereti, úgyhogy nem is lepődtem meg, mikor a lakásavatójukon egy leveles tésztás nasival várt minket. Tényleg nagyon könnyű elkészíteni, ennek ellenére csak úgy eteti magát, úgyhogy kiváló vendégvárónak. 

leveles tészta bacon mustár sajt tojás liszt vendégvárók

Hozzávalók:

1 csomag leveles tészta

1 csomag bacon

10 dkg sajt

1 tojás

2-3 ek mustár

pici liszt a nyújtáshoz

leveles tészta bacon mustár sajt tojás liszt vendégvárók

Elkészítés:

A leveles tésztát lisztezett deszkán nyújtsd téglalap alakúra.

Kend le az egészet mustárral.

A téglalapot képzeletben felezd meg, és az egyik részét borítsd be a bacon szeletekkel.

Szórd rá a reszelt sajtot, majd hajtsd a bacon szalonnás, sajtos részre a tészta másik részét.

leveles tészta bacon mustár sajt tojás liszt vendégvárók

Vágd kb. 1-2 cm vastag és 10 cm hosszú csíkokra az összehajtott tésztát, majd középen csavard meg kétszer.

Tedd a masnikat sütőpapírral bélelt tepsibe, majd kend le jó alaposan felvert tojással.

Szórd meg őket a maradék reszelt sajttal.

Süsd 200 fokon kb. 12 percig.

leveles tészta bacon mustár sajt tojás liszt vendégvárók

Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.

Ui.: Zsófinak ma van a szülcsinapcsija (természetesen a 16.), így ezúton is szeretnék neki nagyon boldog szülinapot kívánni! :) 

leveles tészta bacon mustár sajt tojás liszt vendégvárók

0 Tovább

Medvehagymás, túrós lepény

Egyik nap megkértem Gy.-t, hogy a munkahelye melletti piacról hozzon nekem egy kevés medvehagymát. Tudhattam volna, hogy a keveset ő máshogy értelmezi, de valahogy úgy voltam vele, hogy csak megoldja. Tény, hogy megoldotta, hatalmas tripla csokorral állított haza. Mondtam neki, hogy ez így nagyon kedves tőle, de mit fogok csinálni ekkora adaggal. Kész recept ugyanis nem volt egy darab sem a fejemben, csak a szezonja miatt szerettem volna egy keveset. Azt már tudjátok rólam, hogy kidobni nagyon nem szeretek semmit, így rögtön elkezdtem agyalni, hogy mivel is társíthatnám a medvehagymát. Így jött a képbe a túró, a paradicsom és a kolbász. Szerintem nagyon jó kis vacsi recept, ha van kedvetek, próbáljátok ki bátran! :)

medvehagyma túró kolbász paradicsom tejföl leveles tészta rohanós vacsorák vendégvárók

 Hozzávalók:

1 csomag leveles tészta

25 dkg túró

1 kis doboz tejföl

1 kis csokor medvehagyma

1 kk só, frissen őrölt bors

5-10 dkg kolbász

2 paradicsom

5-10 dkg sajt

pici liszt a nyújtáshoz

medvehagyma túró kolbász paradicsom tejföl leveles tészta rohanós vacsorák vendégvárók

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 200 fokra és bélelj ki sütőpapírral egy nagy tepsit.

A túrót keverd össze a tejföllel. Ízesítsd sóval, borssal.

A medvehagymát vágd apróra és add a túrós masszához.

A tésztát lisztezett deszkán nyújtsd tepsi méretűre, majd terítsd is bele a tepsibe. Szurkáld meg itt-ott villával, hogy ne púposodjon fel majd sütés közben.

Kend meg a medvehagymás krémmel az egészet.

A kolbászt és a paradicsomot szeleteld fel, majd szórd rá a lepényre.

Végül reszelj rá sajtot, majd mehet is a sütőbe.

Süsd kb. 12 percig, majd adj neki még 3 perc légkeverést, hogy kissé megpiruljon a lepény.

Ha kész, szeleteld fel és tálald friss salátával.

medvehagyma túró kolbász paradicsom tejföl leveles tészta rohanós vacsorák vendégvárók

Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.

0 Tovább
«
1234

Főzni jó sütni még jobb

blogavatar

Sziasztok, Dóri vagyok a blog írója. Ha olyan recepteket és ötleteket keresel, amiket könnyen, gyorsan, kevés tapasztalattal is el tudsz készíteni, olvass tovább! Vigyázat, desszertek túlerőben! :) Jó sütés-főzést!

Címkefelhő

édességek (117),tojás (77),cukor (59),liszt (58),vaj (44),tej (40),tejföl (38),fincsi ebédek (37),paradicsom (35),vendégvárók (35),hagyma (34),joghurt (33),sajt (31),citrom (30),ráérős reggelik (28),kakaópor (28),habtejszín (28),karácsony (26),rohanós vacsorák (26),eper (25),csokoládé (25),fokhagyma (24),túró (24),sütőpor (24),barack (24),advent (24),fahéj (24),bazsalikom (23),adventi naptár (23),vaníliás cukor (22),tejszín (21),narancs (21),olaj (21),leveles tészta (20),krumpli (20),sonka (20),meggy (19),gyors muffinok (17),porcukor (17),vanília (16),pohárkrémek (16),répa (15),ribizli (15),mascarpone (14),őszibarack (13),étcsokoládé (13),csoki (13),saláta (12),leves (12),málna (12),húsvét (12),fehércsoki (12),alma (12),snidling (11),petrezselyem (11),paradicsomszósz (11),pite (11),gyümölcs (11),krémsajt (11),kolbász (11),dió (10),puding (10),szeder (10),csirkemell (10),sárgabarack (10),majonéz (9),paprika (9),élesztő (9),piskóta (9),oregánó (9),kukorica (9),kakaó (9),brownie (8),lilahagyma (8),sajtkrém (8),krémleves (8),dekorcukor (8),zöldfűszer (8),tészta (8),keksz (8),bonbon (8),lekvár (8),spenót (8),rétes (7),méz (7),görög joghurt (7),szegfűszeg (7),rozmaring (7),mustár (7),kókusz (6),póréhagyma (6),(6),kaliforniai paprika (6),torta (6),újhagyma (6),kelttészta (5),banán (5),tök (5),cseresznye (5),uborka (5),szilva (5),farsang (5),medvehagyma (5),zabpehely (5),étcsoki (5),muffin (5),gyorsvacsi (5),palacsinta (5),áfonya (5),marcipán (5),fánk (5),chili (5),csoki pasztilla (5),tejcsokoládé (5),sütőtök (5),ricotta (5),hidegtál (4),szalonna (4),sajttorta (4),réteslap (4),rizs (4),cukkini (4),fehércsokoládé (4),anyák napja (4),bacon (4),csirke (4),bor (4),babapiskóta (4),cheesecake (4),kivi (4),fehérbor (4),pizza (4),kókuszreszelék (4),halloween (4),zöldség (4),valentin-nap (4),menta (4),olívaolaj (4),olívabogyó (4),mandula (3),lasagne (3),tócsni (3),csiga (3),virsli (3),Rohanós vacsorák (3),mézeskalács fűszerkeverék (3),besamel (3),borsó (3),brokkoli (3),aszalt gyümölcs (3),chili paprika (3),tortilla (3),gyümölcskenyér (3),gofri (3),ehető ajándék (3),mexikói (3),torma (3),ánizs (3),kávé (3),zselatinfix (3),pizzaszósz (3),levendula (3),vöröshagyma (3),nutella (3),fondant (3),mák (3),zabkeksz (3),citromfű (3),blogkóstoló (3),lepény (3),bors (3),rugelach (3),befőzés (3),mozzarella (3),szalámi (3),lekvárfőzés (3),mandarin (3),káposzta (3),aszalt áfonya (2),dzsemfix (2),kefír (2),zselatin (2),penne (2),tortazselé (2),parmezán (2),darált hús (2),grillcsirke (2),búzadara (2),mogyoró (2),gesztenye (2),körte (2),pálinka (2),pasztilla (2),hamburger (2),eperlekvár (2),cukormáz (2),ananász (2),burgonya (2),füstölt sajt (2),promóció (2),pizzagolyó (2),feta sajt (2),aszalt paradicsom (2),pesto (2),mártogatós (2),szódabikarbóna (2),majoranna (2),kalács (2),bab (2),knorr (2),baracklekvár (2),gyümölcskosárka (2),cékla (2),csicseriborsó (2),mézeskalács (2),salsa szósz (2),fetasajt (2),olajbogyó (2),levendulabirtok (2),magyarprovence (2),aprósütemény (2),oreo keksz (2),linzertészta (2),Édességek (2),tejszínhab (2),pogácsa (2),mozarella (2),tésztasaláta (2),Gyors muffinok (2),cheesecake brownie (2),rum (2),nyaralás (2),alaplé (2),kókusztej (2),curry (2),keményítő (2),csokikrém (2),töltött tojás (2),trüffel (2),sütipecsét (2),étkezési keményítő (2),gyerekek (2),szerecsendió (2),alkohol (2),lime (2),dekoráció (1),ebédmenü (1),gesztenyemassza (1),kifli (1),étcsokokoládé (1),szezámmag (1),desszert (1),salsa (1),darált keksz (1),szaloncukor (1),gumicukor (1),szósz (1),mákos guba (1),jelmez (1),bejgli (1),zeller (1),főétel (1),zöldségkeverék (1),majonézes burgonya (1),zöldborsó (1),franciasaláta (1),tárkony (1),kandírozott gyümölcs (1),fatörzs (1),ehető ajándékok (1),karácsonyi ebéd (1),aprósütemények (1),aszalvány (1),sós aprósütemények (1),hab (1),krumplifánk (1),túró rudi (1),édesség (1),jégkrém (1),amerikai palacsinta (1),barna cukor (1),blondie (1),graham liszt (1),fagylalt (1),olíva bogyó (1),töltött krumpli (1),lasagne tészta (1),kakaóscsiga (1),kínai (1),fagyi (1),szójaszósz (1),főzőkrém (1),vajkrém (1),knorr 100%természetesalapok (1),trnd (1),barackpálinka (1),feta (1),gyümölcsrizs (1),fehér csokoládé (1),chilis bab (1),vanília kivonat (1),bolognai (1),zödfűszer (1),knorr 100% természetes alapok (1),monoszló (1),masni (1),moszonló (1),bögrés sütemény (1),bögrés (1),körözött (1),pirospaprika (1),linzer (1),sűrített tej (1),pompos (1),baileys (1),churros (1),víz (1),rizskoch (1),piskótatekercs (1),sárgarépa (1),fehérrépa (1),karalábé (1),zeller (1),likőr (1),gasztroajándék (1),turmix (1),kiszúró (1),narancslé (1),karfiol (1),aranygaluska (1),besamel mártás (1),smoothie (1),görögjoghurt (1),teljes kiőrlésű liszt (1),barnacukor (1),pillecukor (1),rumaroma (1),meggybefőtt (1),kevert (1),avokádó (1),street food (1),muffinok (1),krém (1),kelt tészta (1),tavasz (1),juhtúró (1),sztrapacska (1),készülődés (1),áfonyalekvár (1),zöldbab (1),képviselőfánk (1),penne (1),sonkatekercs (1),töltött karaj (1),péksütemény (1),grillkolbász (1),habfixáló (1),mákosguba (1),Vendégvárók (1),Ráérős reggelik (1),gyors vacsorák (1),eperszósz (1),olaszrizling (1),Anyák Napja (1),balzsamecet (1),zselé (1),ketchup (1),hamburgerhús (1),gyümölcslé (1),koktél (1),hús (1),karaj (1),töltelék (1),töltött hús (1),csokiskeksz (1),munkaebéd (1),kuszkusz (1),kandírozott narancs (1),daráltkeksz (1),író (1),szilveszter (1),pizzás csiga (1),smarties (1),cookies (1),borkóstoló (1),nachos (1),képviselő fánk (1),buli (1),rukkola (1),jalapeno (1),chorizo (1),vacsora (1),csokissüti (1),zsömle (1),reggeli (1),quesadilla (1),ciabatta (1),zsemlemorzsa (1),ragu (1),túrókrém (1),sertéslapocka (1),sertés (1),vörösbor (1),lapocka (1),VKF (1),aszalt szilva (1),steak burgonya (1),rántott tök (1),ősz (1),SAD! (1),pulykamell (1),kakaós csiga (1),sajtos roló (1),meggylekvár (1),barbérlevél (1),almáspite (1),tökfaragás (1),sütögetés (1),kandírozott narancshéj (1),köménymag (1),kacsa (1),kacsacomb (1),párolt lilakáposzta (1),ecet (1),lilakáposzta (1),rántott (1),panírozás (1),müzli (1),kapcsolat (1),paradicsomkonzerv (1),kovászos uborka (1),savanyúság (1),bevonat (1),margarin (1),koriander (1),ballagás (1),szülinap (1),hawaii (1),ételfesték (1),teszínhab (1),gyömölcs (1),csokipasztilla (1),csilipaprika (1),bagett (1),hámozott paradicsom (1),panír (1),lecsó (1),bográcsozás (1),pizzafeltét (1),csokiszósz (1),velence (1),grillezés (1),szalonnasütés (1),kuglóf (1)

Utolsó kommentek