Pizzás masni

Éééés még mindig nincs vége a Gombócka születése utáni vendégjárásnak és süti dömpingnek. Végre sikerült ugyanis összehoznunk, hogy a kolléganőim is meglátogassanak minket. Sajnos mi is egy órányira lakunk a munkahelyemtől, illetve ők is jó messze, csak természetesen mindannyian más-más irányba. Így szegényeknek jó sokat kellett utazniuk, hogy megleshessék az Úrfit. Aki természetesen erre a két órára tartogatta a heti nyafi adagját, így véletlenül sem kaptak szegények egy mosolyt sem a Kishercegtől. Cserébe viszont volt süti, nasi és az elmaradhatatlan pezsi. :D A legnagyobb sikere az alábbi sós, paradicsomos, zödfűszeres finomságnak volt. Ha van kedvetek, készítsétek el, ígérem, megéri! :)

leveles tészta vendégvárók paradicsomszósz bazsalikom oregánó masni fokhagyma hagyma liszt tojás sajt pizzaszósz

Hozzávalók:

1 csomag leveles tészta

1 doboz paradicsomszósz (500g)

1 nagy csokor bazsalikom és oregánó vegyesen

1 kisebb hagyma

2 gerezd fokhagyma

1 kk só

sok őrölt bors

5 dkg sajt

1 tojás

1 kk szárított oregánó vagy bazsalikom

pici liszt a nyújtáshoz

leveles tészta vendégvárók paradicsomszósz bazsalikom oregánó masni fokhagyma hagyma liszt tojás sajt pizzaszósz

Elkészítés:

A hagymát pucold meg, vágd apróra.

Egy pici olajon futtasd meg. Törd mellé a fokhagymát is.

Öntsd hozzá a paradicsomszószt.

Sózd, borsozd és add hozzá a megmosott, apróra vágott zöldfűszereket. 

Főzd kb. 10 percig, hogy összeérjenek az ízek.

A leveles tésztát lisztezett deszkán nyújtsd téglalap alakúra.

Az egyik felét kend le a fűszeres paradicsomszósszal és reszelj rá egy kevés sajtot.

Borítsd rá a mások oldalát, majd nyomkodd picit össze.

Vágd kb. 1-2 cm vastag és 10 cm hosszú csíkokra az összehajtott tésztát, majd középen csavard meg kétszer.

Tedd a masnikat sütőpapírral bélelt tepsibe, majd kend le jó alaposan felvert tojással.

Szórd meg őket a maradék reszelt sajttal és egy kevés szárított oregánóval. 

Süsd 200 fokon kb. 12 percig.

leveles tészta vendégvárók paradicsomszósz bazsalikom oregánó masni fokhagyma hagyma liszt tojás sajt pizzaszósz

Tipp: Direkt nagy adag paradicsomszószt szoktam készíteni. Nem kell az egészet felhasználni, a maradék nyugodtan mehet a fagyasztóba, hogy legközelebb még gyorsabban össze tudjuk dobni ezt a sós vendégváró finomságot.

Fázisfotókat a bacon-ös masninál találsz. 

Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.

3 Tovább

Bacon-ös sajtos masni

Zsófi barátném volt az első közülünk, még a gimi legelején, aki elkezdett próbálkozni a főzőcskézéssel. Sose felejtem el, a suli utáni pletykálás közben elkészített hatalmas adag bolognaikat, carbonara szószos tésztákat, melyek önálló előállítására iszonyúan büszkék voltunk akkoriban. (Nyilván itt a bolognai és carbonara alap felhasználásával készült verzióra kell gondolni.:D) Emlékszem még Zsófitól egy rakott krumplira, amit nem sütőben sütött, hanem fazékban főzött, illetve az ottalvós bulijai utáni - elmaradhatatlan -párizsis-sajtos rántottájára. :D

Azóta már derék háziasszony lett és sokat főzőcskéznek együtt a barátjával, Istivel. A gyors megoldásokat azonban még mindig szereti, úgyhogy nem is lepődtem meg, mikor a lakásavatójukon egy leveles tésztás nasival várt minket. Tényleg nagyon könnyű elkészíteni, ennek ellenére csak úgy eteti magát, úgyhogy kiváló vendégvárónak. 

leveles tészta bacon mustár sajt tojás liszt vendégvárók

Hozzávalók:

1 csomag leveles tészta

1 csomag bacon

10 dkg sajt

1 tojás

2-3 ek mustár

pici liszt a nyújtáshoz

leveles tészta bacon mustár sajt tojás liszt vendégvárók

Elkészítés:

A leveles tésztát lisztezett deszkán nyújtsd téglalap alakúra.

Kend le az egészet mustárral.

A téglalapot képzeletben felezd meg, és az egyik részét borítsd be a bacon szeletekkel.

Szórd rá a reszelt sajtot, majd hajtsd a bacon szalonnás, sajtos részre a tészta másik részét.

leveles tészta bacon mustár sajt tojás liszt vendégvárók

Vágd kb. 1-2 cm vastag és 10 cm hosszú csíkokra az összehajtott tésztát, majd középen csavard meg kétszer.

Tedd a masnikat sütőpapírral bélelt tepsibe, majd kend le jó alaposan felvert tojással.

Szórd meg őket a maradék reszelt sajttal.

Süsd 200 fokon kb. 12 percig.

leveles tészta bacon mustár sajt tojás liszt vendégvárók

Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.

Ui.: Zsófinak ma van a szülcsinapcsija (természetesen a 16.), így ezúton is szeretnék neki nagyon boldog szülinapot kívánni! :) 

leveles tészta bacon mustár sajt tojás liszt vendégvárók

0 Tovább

Medvehagymás, túrós lepény

Egyik nap megkértem Gy.-t, hogy a munkahelye melletti piacról hozzon nekem egy kevés medvehagymát. Tudhattam volna, hogy a keveset ő máshogy értelmezi, de valahogy úgy voltam vele, hogy csak megoldja. Tény, hogy megoldotta, hatalmas tripla csokorral állított haza. Mondtam neki, hogy ez így nagyon kedves tőle, de mit fogok csinálni ekkora adaggal. Kész recept ugyanis nem volt egy darab sem a fejemben, csak a szezonja miatt szerettem volna egy keveset. Azt már tudjátok rólam, hogy kidobni nagyon nem szeretek semmit, így rögtön elkezdtem agyalni, hogy mivel is társíthatnám a medvehagymát. Így jött a képbe a túró, a paradicsom és a kolbász. Szerintem nagyon jó kis vacsi recept, ha van kedvetek, próbáljátok ki bátran! :)

medvehagyma túró kolbász paradicsom tejföl leveles tészta rohanós vacsorák vendégvárók

 Hozzávalók:

1 csomag leveles tészta

25 dkg túró

1 kis doboz tejföl

1 kis csokor medvehagyma

1 kk só, frissen őrölt bors

5-10 dkg kolbász

2 paradicsom

5-10 dkg sajt

pici liszt a nyújtáshoz

medvehagyma túró kolbász paradicsom tejföl leveles tészta rohanós vacsorák vendégvárók

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 200 fokra és bélelj ki sütőpapírral egy nagy tepsit.

A túrót keverd össze a tejföllel. Ízesítsd sóval, borssal.

A medvehagymát vágd apróra és add a túrós masszához.

A tésztát lisztezett deszkán nyújtsd tepsi méretűre, majd terítsd is bele a tepsibe. Szurkáld meg itt-ott villával, hogy ne púposodjon fel majd sütés közben.

Kend meg a medvehagymás krémmel az egészet.

A kolbászt és a paradicsomot szeleteld fel, majd szórd rá a lepényre.

Végül reszelj rá sajtot, majd mehet is a sütőbe.

Süsd kb. 12 percig, majd adj neki még 3 perc légkeverést, hogy kissé megpiruljon a lepény.

Ha kész, szeleteld fel és tálald friss salátával.

medvehagyma túró kolbász paradicsom tejföl leveles tészta rohanós vacsorák vendégvárók

Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.

0 Tovább

Krémsajtos Medvehagymás kiflik

Újabb tavaszi, sőt akár húsvéti vendégváró receptet hozok mára. A legfőbb előnye az, hogy leveles tésztával dolgozunk, így az elkészítése nagyon gyors, nem megy vele az idő feleslegesen. Pepecselés helyett lehet kirándulni, programozni ebben a szép időben. 

medvehagyma húsvét vendégvárók sajt leveles tészta tejföl krémsajt tojás

Én egyik vasárnap este fél 8 körül álltam neki sütni, és a 0 energia szintemmel is simán kivitelezhető volt a folyamat. :D Az már más kérdés, hogy azért esett ilyen - számomra - késői órára a sütögetés, mert egyrészt elfelejtettem, hogy Gy.-nek a hétfői névnapozásra édeset és sósat is akartam sütni (és csak az édesig jutottam délelőtt), másrészt mindent vettem a boltba, kivétel leveles tésztát, amiért természetesen eredetileg mentem. Mentő ötletként feltúrtam (najó igazából feltúrattam Gy.-vel) a mélyhűtőt, de sajnos nem jártunk szerencsével. Mentünk tehát még egy kört a boltban. :) 

Hú, de várom már, hogy megszülessen a Baba és visszakapjam az agyam. :D Bár lehet ez hiú ábránd. :) 

medvehagyma húsvét vendégvárók sajt leveles tészta tejföl krémsajt tojás

Hozzávalók:

2 tubus natúr vagy tejszínes krémsajt

1 csokor medvehagyma

200 g tejföl

1 kk só

őrölt bors

1 csomag leveles tészta

1 tojás 

5 dkg sajt

medvehagyma húsvét vendégvárók sajt leveles tészta tejföl krémsajt tojás

Elkészítés:

Elsőként készítsd el a töteléket.

Ehhez a krémsajtot és a tejfölt öntsd egy nagyobb tálba.

A medvehagymát mosd meg jó alaposan és aprítsd picire.

Ezt is add a tejfölös keverékhez. Ízesítsd sóval, borssal.

A leveles tésztát felezd el, és az első adagot nyújts ki kör alakúra.

Vágd 12 cikkelyre, mintha pizzát szeletelnél.

Kend meg a cikkelyeket a medvehagymás krémmel, majd csavard fel őket a hosszabbik oldaluktól kezdve.

A sütőt melegítsd elő 200 fokra és készíts elő egy sütőpapíros tepsit. 

Sorakoztasd a tepsire a medvehagymás falatkákat, majd kend meg őket felvert tojással és szórd meg reszelt sajttal.

Süsd kb. 10 percig őket, majd adj még nekik 2-3 perc légkeverést, hogy picit megpiruljanak.

Míg az első adag sül, ismételd meg a műveletet a másik adag tésztával és a maradék krémmel.

medvehagyma húsvét vendégvárók sajt leveles tészta tejföl krémsajt tojás

További húsvéti recepteket itt találsz:

Húsvéti kekszek készítése gyerekekkel

Húsvéti epres muffin

Répatortás muffin

Boci szelet

Ünnepi kakaós kalács

Töltött tojás

Sonkás krumpli csónakok

Húsvéti sonkás rétes

Sonkás-tormás ricottakrém

Tavaszi tojássaláta

medvehagyma húsvét vendégvárók sajt leveles tészta tejföl krémsajt tojás

Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.

0 Tovább

Káposztás hasé

Minden bevásárlásnál felmérem a terepet, hogy milyen zöldséget, gyümölcsöt kínálnak elfogadható áron, mi az amit érdemes venni. Már nem tudom hanyadik alkalommal járok úgy, hogy horribilis összegekért látom a paradicsomot, paprikát, uborkát, de még a jégcsapretket is. Valamit persze kell venni, így esett a választásom egyik alkalommal a káposztára. Gondoltam készítek belőle egy jó kis mozaik salátát, friss répával, kukoricával, de végül a névnapomra sütöttem belőle pici kis vendégváró falatkákat. Azt hiszem Gy. ennek a verziónak jobban örült, de ami késik nem múlik, hamarosan jön a mozaik saláta receptje is. Kell a vitamin! :D

káposzta leveles tészta vendégvárók tojás bors

Hozzávalók:

1 csomag leveles tészta

1 közepes fej káposzta

2 ek cukor

1 csapott ek só

sok frissen őrölt bors

pici olaj

1 tojás

káposzta leveles tészta vendégvárók tojás bors

Elkészítés:

Elsőként a káposztát kell elkészítened. Ez a dolog egyszerű, de kicsit macerás része. A jó hír viszont, hogy akár előző nap is elkészítheted.

A káposztát reszeld le, vagy vágd apróra.

Sózd be és hagyd fél órát állni, hogy átjárja a só és levet eresszen.

Ha letelt az idő, jó alaposan nyomkodd ki.

Hevíts egy kevés olajat egy nagy lábosban, majd karamellizáld raja a cukrot.

Jöhet hozzá a káposzta is. Ízesítsd frissen őrölt borssal.

Fedő alatt, gyakori keverés mellett párold puhára. (Ez sajnos elég sok idő lesz, kb fél óra.)

Ha kész a töltelék, jöhetnek a falatkák: A leveles tésztát lisztezett deszkán nyújtsd ki és szaggass kis köröket a tésztából.

Tegyél 1-1 kiskanálnyi tölteléket a tésztára, majd hajtsd félbe őket. Jó alaposan nyomkodd le a széleket.

Kend meg felvert tojással és sorakoztasd sütőpapíros tepsire őket.

Süsd 200 fokon 10-12 percig a falatkákat. 

káposzta leveles tészta vendégvárók tojás bors

Ha tetszett a bejegyzés, gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.

2 Tovább
«
1234

Főzni jó sütni még jobb

blogavatar

Sziasztok, Dóri vagyok a blog írója. Ha olyan recepteket és ötleteket keresel, amiket könnyen, gyorsan, kevés tapasztalattal is el tudsz készíteni, olvass tovább! Vigyázat, desszertek túlerőben! :) Jó sütés-főzést!

Legfrissebb bejegyzések

Címkefelhő

édességek (106),tojás (70),liszt (50),cukor (50),vaj (40),tej (35),tejföl (34),vendégvárók (34),fincsi ebédek (33),joghurt (33),paradicsom (30),hagyma (30),sajt (29),kakaópor (27),citrom (27),karácsony (26),ráérős reggelik (26),habtejszín (26),rohanós vacsorák (25),eper (25),advent (24),adventi naptár (23),csokoládé (22),túró (22),fahéj (21),narancs (21),krumpli (20),sonka (20),fokhagyma (20),vaníliás cukor (19),sütőpor (19),meggy (19),tejszín (19),leveles tészta (18),olaj (18),barack (18),bazsalikom (18),gyors muffinok (17),porcukor (16),pohárkrémek (16),répa (15),vanília (14),ribizli (14),mascarpone (14),étcsokoládé (12),húsvét (12),saláta (12),málna (12),petrezselyem (11),kolbász (11),krémsajt (11),alma (11),gyümölcs (10),csoki (10),paradicsomszósz (10),leves (10),sárgabarack (10),csirkemell (10),dió (10),kukorica (9),snidling (9),fehércsoki (9),paprika (9),puding (9),pite (9),majonéz (9),élesztő (9),kakaó (8),tészta (8),sajtkrém (8),lilahagyma (8),brownie (8),piskóta (8),dekorcukor (8),lekvár (8),méz (7),keksz (7),szegfűszeg (7),görög joghurt (7),krémleves (7),rozmaring (7),szeder (7),rétes (7),mustár (7),torta (6),kókusz (6),kaliforniai paprika (6),oregánó (6),őszibarack (6),zöldfűszer (6),spenót (6),bonbon (6),póréhagyma (6),újhagyma (6),(5),chili (5),medvehagyma (5),cseresznye (5),kelttészta (5),marcipán (5),tök (5),muffin (5),fánk (5),gyorsvacsi (5),uborka (5),banán (5),sütőtök (5),tejcsokoládé (5),csoki pasztilla (5),áfonya (5),farsang (5),réteslap (4),csirke (4),ricotta (4),hidegtál (4),zöldség (4),kókuszreszelék (4),bor (4),cheesecake (4),sajttorta (4),étcsoki (4),valentin-nap (4),zabpehely (4),fehérbor (4),palacsinta (4),pizza (4),babapiskóta (4),kivi (4),menta (4),halloween (4),olívaolaj (4),szalonna (4),anyák napja (4),olívabogyó (4),cukkini (4),fondant (3),szilva (3),lasagne (3),mozzarella (3),vöröshagyma (3),mandula (3),befőzés (3),ehető ajándék (3),mák (3),lekvárfőzés (3),szalámi (3),tócsni (3),brokkoli (3),chili paprika (3),mézeskalács fűszerkeverék (3),zabkeksz (3),ánizs (3),torma (3),bacon (3),borsó (3),gofri (3),Rohanós vacsorák (3),blogkóstoló (3),citromfű (3),mexikói (3),gyümölcskenyér (3),nutella (3),tortilla (3),pizzaszósz (3),csiga (3),lepény (3),aszalt gyümölcs (3),rugelach (3),mandarin (3),káposzta (3),virsli (3),rizs (3),nyaralás (2),penne (2),dzsemfix (2),kávé (2),pasztilla (2),parmezán (2),zselatin (2),hamburger (2),mézeskalács (2),tejszínhab (2),Édességek (2),oreo keksz (2),csicseriborsó (2),fetasajt (2),olajbogyó (2),burgonya (2),grillcsirke (2),ananász (2),salsa szósz (2),alaplé (2),eperlekvár (2),búzadara (2),bors (2),besamel (2),trüffel (2),fehércsokoládé (2),knorr (2),levendulabirtok (2),magyarprovence (2),levendula (2),promóció (2),aszalt áfonya (2),gesztenye (2),gyümölcskosárka (2),pogácsa (2),szerecsendió (2),zselatinfix (2),majoranna (2),szódabikarbóna (2),mogyoró (2),cukormáz (2),baracklekvár (2),aprósütemény (2),darált hús (2),linzertészta (2),mozarella (2),csokikrém (2),mártogatós (2),kefír (2),feta sajt (2),pizzagolyó (2),töltött tojás (2),bab (2),Gyors muffinok (2),kalács (2),lime (2),alkohol (2),sütipecsét (2),gyerekek (2),pesto (2),rum (2),cékla (2),cheesecake brownie (2),kókusztej (2),tésztasaláta (2),curry (2),füstölt sajt (2),hab (1),bejgli (1),töltött karaj (1),gyümölcslé (1),fatörzs (1),majonézes burgonya (1),gesztenyemassza (1),zöldségkeverék (1),franciasaláta (1),étcsokokoládé (1),avokádó (1),daráltkeksz (1),piskótatekercs (1),rizskoch (1),szezámmag (1),moszonló (1),kandírozott gyümölcs (1),szaloncukor (1),darált keksz (1),masni (1),sonkatekercs (1),aszalvány (1),mákos guba (1),kifli (1),krumplifánk (1),rukkola (1),koktél (1),dekoráció (1),jelmez (1),olíva bogyó (1),salsa (1),szósz (1),gumicukor (1),zöldborsó (1),tárkony (1),karácsonyi ebéd (1),kandírozott narancs (1),ebédmenü (1),főétel (1),desszert (1),ehető ajándékok (1),trnd (1),zeller (1),sós aprósütemények (1),aprósütemények (1),knorr 100%természetesalapok (1),chilis bab (1),zeller (1),bögrés sütemény (1),bögrés (1),bolognai (1),lasagne tészta (1),töltött krumpli (1),aranygaluska (1),besamel mártás (1),smoothie (1),turmix (1),narancslé (1),karfiol (1),kakaóscsiga (1),túró rudi (1),barna cukor (1),graham liszt (1),étkezési keményítő (1),blondie (1),amerikai palacsinta (1),jégkrém (1),kínai (1),szójaszósz (1),fagyi (1),fagylalt (1),görögjoghurt (1),meggybefőtt (1),monoszló (1),kuglóf (1),linzer (1),sűrített tej (1),körözött (1),pirospaprika (1),fehérrépa (1),karalábé (1),víz (1),churros (1),zöldbab (1),baileys (1),képviselőfánk (1),pillecukor (1),rumaroma (1),kevert (1),teljes kiőrlésű liszt (1),barnacukor (1),pompos (1),likőr (1),knorr 100% természetes alapok (1),gasztroajándék (1),sárgarépa (1),kandírozott narancshéj (1),sztrapacska (1),hawaii (1),ételfesték (1),reggeli (1),margarin (1),szülinap (1),koriander (1),ciabatta (1),gyors vacsorák (1),zsemlemorzsa (1),tortazselé (1),ballagás (1),bevonat (1),kuszkusz (1),csokiszósz (1),gyömölcs (1),pizzafeltét (1),quesadilla (1),velence (1),teszínhab (1),savanyúság (1),kapcsolat (1),müzli (1),paradicsomkonzerv (1),kovászos uborka (1),Ráérős reggelik (1),Vendégvárók (1),csokissüti (1),ketchup (1),hamburgerhús (1),cookies (1),smarties (1),street food (1),zsömle (1),Anyák Napja (1),balzsamecet (1),vacsora (1),grillkolbász (1),csokiskeksz (1),olaszrizling (1),mákosguba (1),aszalt paradicsom (1),munkaebéd (1),juhtúró (1),habfixáló (1),eperszósz (1),karaj (1),péksütemény (1),töltött hús (1),töltelék (1),hús (1),tavasz (1),grillezés (1),kakaós csiga (1),borkóstoló (1),sajtos roló (1),képviselő fánk (1),kacsacomb (1),vörösbor (1),lapocka (1),VKF (1),pálinka (1),ragu (1),sertéslapocka (1),sertés (1),kacsa (1),áfonyalekvár (1),meggylekvár (1),barbérlevél (1),almáspite (1),író (1),tökfaragás (1),zselé (1),buli (1),párolt lilakáposzta (1),ecet (1),lilakáposzta (1),köménymag (1),aszalt szilva (1),pulykamell (1),kelt tészta (1),csokipasztilla (1),szilveszter (1),muffinok (1),bagett (1),pizzás csiga (1),csilipaprika (1),szalonnasütés (1),bográcsozás (1),chorizo (1),lecsó (1),krém (1),jalapeno (1),ősz (1),körte (1),SAD! (1),készülődés (1),nachos (1),penne (1),steak burgonya (1),panír (1),panírozás (1),rántott (1),rántott tök (1),sütögetés (1)