Zöldfűszeres, ricotta krémes csillagok

1 hete volt Mr. Baba keresztelője és nem tagadom, hogy borzasztóan izgultam, hogy mindennel elkészüljek, minden a lehetőségekhez képest rendben legyen, a családtagok jól érezzék magukat és nem mellékesen a mini diktárort aznap jókedvében találjam. Szerencsére az úrfi hajlandó volt szundikálni délután (lévén sem éjszaka, sem délelőtt nem volt egy alvóbajnok), így viszonylag kipihenten érkeztünk a nagy eseményre. Azért a történethez hozzá tartozik, hogy utolsó pillanatban kitaláltam, hogy készítek egy kis sós ropogtatnivalót a főételek és a desszertek mellé. Természetesen ezzel sikerült a nyugis készülődésemet teljesen felborítanom, de azt hiszem megérte, mert alig tudtam 3 satnya darabot megmenteni a fotókhoz. Ez alapján ízlett a családnak, úgyhogy bátran ajánlom az ünnepi asztalra is. A keresztelő pedig a várakozásaimat teljesen felülmúlta, úgyhogy igazán jó kis napunk volt.  

leveles tészta ricotta zöldfűszer bazsalikom oregánó snidling póréhagyma mustár szezámmag só sajt advent adventi naptár karácsony

Hozzávalók:

1 csomag leveles tészta

1 tojás

250 g ricotta

1 csokor zöldfűszer (nálam bazsalikom, oregánó, snidling)

kis darab póréhagyma

2 ek sűrű tejföl

1 kk mustár

1 csapott ek só

őrölt bors

10 dkg sajt

szezámmag

leveles tészta ricotta zöldfűszer bazsalikom oregánó snidling póréhagyma mustár szezámmag só sajt advent adventi naptár karácsony

Elkészítés:

A leveles tésztát lisztezett deszkán nyújtsd ki, majd szaggasd ki csillag alakú kiszúróval. (Persze más formát is választhatsz.)

A maradékot gyúrd össze és ezt is szaggasd ki. Sajnos itt már a szép leveles tészta rétegek el fognak veszni, de azért nasinak ez is jó lesz. :)

Tedd sütőpapíros tepsire a csillagokat, kend le tojással, majd szórd meg egy kevés reszelt sajttal és szezámmaggal. 

Süsd 200 fokon kb. 12 percig.

Közben a zöldfűszereket és a póréhagymát aprítsd fel, majd szórd egy kisebb tálba.

Add hozzá a ricotta-t és a tejfölt, ízesítsd sóval, borssal, mustárral, majd jó alaposan keverd össze.

Reszeld bele a maradék sajtot.

A megsült csillagokat hagyd kihűlni. A ducibbakat vágd félbe és kend meg a krémmel. A laposabbakat pedig egyszerűen ragaszd össze a zöldfűszeres ricotta-val.

leveles tészta ricotta zöldfűszer bazsalikom oregánó snidling póréhagyma mustár szezámmag só sajt advent adventi naptár karácsony

Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.

0 Tovább

Zserbós csiga

A leveles tészta eddig is nagy barátom volt, de Mr. Baba óta még nagyobb a rajongásom irányába. A fő ok persze az, hogy a kis Minidiktátor 100%-os figyelmet igényel és persze én vagyok a fő szórakoztató egység. Azért Gy. és a rugós hinta még versenyben vannak a címért, de valahogy mégis én állok nyerésre. :D Így persze nem sok időm marad sütögetni, a fincsi péksütik azonban nagyon hiányoznak. A leveles tészta alapot jó kompromisszumnak tartom, hiszen így viszonylag kevés idő ráfordítással fincsi reggelit vagy nasit készíthetek magunknak. A Karácsony közeledtével pedig mi más ihlette volna a tölteléket, mint az egyik nagy klasszikus, a zserbó. :) 

leveles tészta lekvár baracklekvár dió csokoládé étcsokoládé tojás zserbó édességek

Hozzávalók:

1 csomag leveles tészta

1 kis üveg baracklekvár

10 dkg darált dió

1 tojás

10 dkg étcsoki

leveles tészta lekvár baracklekvár dió csokoládé étcsokoládé tojás zserbó édességek

Elkészítés:

A leveles tésztát nyújtsd ki, majd kend meg a lekvárral. 

Hintsd meg a dióval.

Az étcsokit vágd apróra, majd ezt is szórd a tésztára.

Tekerd fel jó szorosan.

Vágj kb. 1 cm-es szeleteket, majd fektesd a csigákat sütőpapíros tepsire.

Kend le felvert tojással, majd süsd őket 200 fokon kb. 13 percig.

Tipp: Ha kicsit több időd van és még királyabb sütit szeretnél, a csokit olvaszd fel és csorgasd a már megsült csigák tetejére. 

leveles tészta lekvár baracklekvár dió csokoládé étcsokoládé tojás zserbó édességek

Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.

0 Tovább

Szedres-szilvás papucs

Lassan fél éve nem dolgozom már - cserébe 4 hónapja egy nyugodt másodpercem sincs a mini diktáror miatt :D - így a kollégák mellett elkezdtek hiányozni a kis apróságok is, ami a munkahelyemre emlékeztetett. A szilva szezon beköszöntével eszembe jutott a büfében árult verhetelen szilvalekváros papucs, ami kötelező elem volt minden ünnepségen, de a hétköznapokban is gyakori vendég volt 10-10 dkg 1-1 munkatárs asztalán. Mivel épp gyors süti ötletet kerestem, elhatároztam, hogy leveles tészta alapból és friss gyümölcsből próbálom elkészíteni. A végeredmény isteni lett, de a kivitelezés nem volt egyszerű. Nem mindig van kedvük sütögetni ugyanis a 4 hónaposoknak. :D Kb. egy 6 emeletes, cizellált esküvői tortát el tudtam volna készíteni ennyi idő alatt, míg ketten megküzdöttünk egymással és a sütivel, de győztem és egy röpke délután alatt kész lett. :D

szeder szilva leveles tészta édességek keményítő étkezési keményítő fahéj

Hozzávalók:

1 csomag leveles tészta

15 szem szilva

20 dkg szeder

2 ek étkezési keményítő

2 ek cukor

1 kk fahéj

1 tojás

pici liszt

szeder szilva leveles tészta édességek keményítő étkezési keményítő fahéj

Elkészítés:

A gyümölcsöket mosd meg, a szilvát magozd ki és vágd kisebb kockákra.

Egy kisebb lábosban forgasd össze a feldarabolt gyümit a fahéjjal és a cukorral, majd kezd el melegíteni.

Kb. 10 perc múlva, mikor már nem túl kemény a szilva, add hozzá a szedret is. Picit rotyogtasd még, majd vedd le a tűzről és keverd bele a keményítőt. Hagyd kihűlni.

A sütőt melegítsd elő 200 fokra és készíts elő egy sütőpapírral kibélelt tepsit.

Közben a leveles tésztát nyújtsd ki és vágd kb. 5*5-ös kockákra.

Kend le a szélüket felvert tojással.

A közepükre halmozz 1-1 ek szilvás-szedres tölteléket, majd csippentsd össze a két ellentétes sarkukat és jól nyomkodd össze.

Kend le a tetejét is tojással, majd süsd  a "papucsokat" kb. 15 percig.

Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.

0 Tovább

Zöldfűszeres sajtkrémmel töltött masni

Annyira nagy sikere volt a bacon-ös és a pizzás masninak, hogy nem tudok tőlük elvonatkoztatni és ismét egy hasonló sós finomságot készítettem. Szuper vendégváró ez is, úgyhogy egy kevésbé meleg napon nyugodtan próbáljátok ki. Persze mindenképp friss zöldfűszerrel érdemes ízesíteni, ezt ne spóroljátok el. Nálunk abszolút működik egyébként a panelkertészet: tele van az erkély Gy. chili paprika töveivel és az én kis fűszernövényeimmel. Persze ezek az óriási hőhullámok nem kedveztek nekik, de sok-sok locsolással próbáljuk őket életben tartani. :D  

leveles tészta vajkrém tejföl zödfűszer snidling bazsalikom oregánó sajt tojás vendégvárók

Hozzávalók:

1 csomag leveles tészta

200 g natúr sajtkrém vagy vajkrém

2-3 ek tejföl

1 nagy csokor zöldfűszer (nálam snidling, bazsalikom, oregánó)

kis darab póréhagyma vagy 2-3 szál újhagyma

1 kk só

sok őrölt bors

5 dkg sajt

1 tojás

1 kk szárított oregánó (vagy más zöldfűszer)

pici liszt a nyújtáshoz

leveles tészta vajkrém tejföl zödfűszer snidling bazsalikom oregánó sajt tojás vendégvárók

Elkészítés:

A hagymát és a zöldfűszereket mosd meg, majd vágd apróra.

Egy nagyobb tálban keverd össze a sajtkrémet és a tejfölt, majd szúrd bele a hagymát és a fűszereket is.

Sózd, borsozd.

A leveles tésztát lisztezett deszkán nyújtsd téglalap alakúra.

Kend le a fűszeres sajtkrémmel a tészta egyik felét, majd reszelj rá egy kevés sajtot.

Borítsd rá a mások oldalát, majd nyomkodd picit össze.

Vágd kb. 1-2 cm vastag és 10 cm hosszú csíkokra az összehajtott tésztát, majd középen csavard meg kétszer.

Tedd a masnikat sütőpapírral bélelt tepsibe, majd kend le jó alaposan felvert tojással.

Szórd meg őket a maradék reszelt sajttal és egy kevés szárított oregánóval. 

Süsd 200 fokon kb. 12 percig.

leveles tészta vajkrém tejföl zödfűszer snidling bazsalikom oregánó sajt tojás vendégvárók

Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.

0 Tovább

Pizzás masni

Éééés még mindig nincs vége a Gombócka születése utáni vendégjárásnak és süti dömpingnek. Végre sikerült ugyanis összehoznunk, hogy a kolléganőim is meglátogassanak minket. Sajnos mi is egy órányira lakunk a munkahelyemtől, illetve ők is jó messze, csak természetesen mindannyian más-más irányba. Így szegényeknek jó sokat kellett utazniuk, hogy megleshessék az Úrfit. Aki természetesen erre a két órára tartogatta a heti nyafi adagját, így véletlenül sem kaptak szegények egy mosolyt sem a Kishercegtől. Cserébe viszont volt süti, nasi és az elmaradhatatlan pezsi. :D A legnagyobb sikere az alábbi sós, paradicsomos, zödfűszeres finomságnak volt. Ha van kedvetek, készítsétek el, ígérem, megéri! :)

leveles tészta vendégvárók paradicsomszósz bazsalikom oregánó masni fokhagyma hagyma liszt tojás sajt pizzaszósz

Hozzávalók:

1 csomag leveles tészta

1 doboz paradicsomszósz (500g)

1 nagy csokor bazsalikom és oregánó vegyesen

1 kisebb hagyma

2 gerezd fokhagyma

1 kk só

sok őrölt bors

5 dkg sajt

1 tojás

1 kk szárított oregánó vagy bazsalikom

pici liszt a nyújtáshoz

leveles tészta vendégvárók paradicsomszósz bazsalikom oregánó masni fokhagyma hagyma liszt tojás sajt pizzaszósz

Elkészítés:

A hagymát pucold meg, vágd apróra.

Egy pici olajon futtasd meg. Törd mellé a fokhagymát is.

Öntsd hozzá a paradicsomszószt.

Sózd, borsozd és add hozzá a megmosott, apróra vágott zöldfűszereket. 

Főzd kb. 10 percig, hogy összeérjenek az ízek.

A leveles tésztát lisztezett deszkán nyújtsd téglalap alakúra.

Az egyik felét kend le a fűszeres paradicsomszósszal és reszelj rá egy kevés sajtot.

Borítsd rá a mások oldalát, majd nyomkodd picit össze.

Vágd kb. 1-2 cm vastag és 10 cm hosszú csíkokra az összehajtott tésztát, majd középen csavard meg kétszer.

Tedd a masnikat sütőpapírral bélelt tepsibe, majd kend le jó alaposan felvert tojással.

Szórd meg őket a maradék reszelt sajttal és egy kevés szárított oregánóval. 

Süsd 200 fokon kb. 12 percig.

leveles tészta vendégvárók paradicsomszósz bazsalikom oregánó masni fokhagyma hagyma liszt tojás sajt pizzaszósz

Tipp: Direkt nagy adag paradicsomszószt szoktam készíteni. Nem kell az egészet felhasználni, a maradék nyugodtan mehet a fagyasztóba, hogy legközelebb még gyorsabban össze tudjuk dobni ezt a sós vendégváró finomságot.

Fázisfotókat a bacon-ös masninál találsz. 

Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.

3 Tovább
«
12345

Főzni jó sütni még jobb

blogavatar

Sziasztok, Dóri vagyok a blog írója. Ha olyan recepteket és ötleteket keresel, amiket könnyen, gyorsan, kevés tapasztalattal is el tudsz készíteni, olvass tovább! Vigyázat, desszertek túlerőben! :) Jó sütés-főzést!

Címkefelhő

édességek (137),tojás (96),liszt (80),cukor (80),vaj (61),tej (50),tejföl (42),vendégvárók (42),karácsony (40),fincsi ebédek (40),advent (38),joghurt (37),adventi naptár (36),hagyma (36),sütőpor (35),paradicsom (35),citrom (35),sajt (35),habtejszín (34),ráérős reggelik (34),fahéj (32),csokoládé (31),kakaópor (30),túró (30),narancs (28),bazsalikom (27),olaj (27),rohanós vacsorák (27),fokhagyma (27),barack (25),eper (25),tejszín (25),porcukor (23),krumpli (22),meggy (22),leveles tészta (22),vaníliás cukor (22),gyors muffinok (21),sonka (21),étcsokoládé (19),vanília (19),mascarpone (18),pohárkrémek (18),dió (18),csoki (18),répa (15),ribizli (15),alma (15),élesztő (13),lekvár (13),őszibarack (13),leves (13),snidling (13),szegfűszeg (12),keksz (12),málna (12),húsvét (12),oregánó (12),fehércsoki (12),saláta (12),gyümölcs (11),pite (11),petrezselyem (11),krémsajt (11),kolbász (11),puding (11),(11),sárgabarack (11),paradicsomszósz (11),bonbon (10),csirkemell (10),kukorica (10),szeder (10),kakaó (10),zöldfűszer (10),piskóta (9),paprika (9),étcsoki (9),tészta (9),majonéz (9),sajtkrém (8),rétes (8),lilahagyma (8),brownie (8),spenót (8),áfonya (8),muffin (8),mustár (8),sütőtök (8),méz (8),krémleves (8),halloween (8),dekorcukor (8),rozmaring (8),görög joghurt (7),póréhagyma (7),olívaolaj (7),szilva (7),torta (7),kelttészta (7),zabpehely (7),kaliforniai paprika (6),ánizs (6),ricotta (6),bors (6),kókusz (6),kókuszreszelék (6),újhagyma (6),cseresznye (6),chili (6),olívabogyó (5),csoki pasztilla (5),pizza (5),farsang (5),gasztroajándék (5),tök (5),marcipán (5),gyorsvacsi (5),rugelach (5),bor (5),trüffel (5),baracklekvár (5),uborka (5),fánk (5),réteslap (5),banán (5),aszalt áfonya (5),fehércsokoládé (5),palacsinta (5),medvehagyma (5),tejcsokoládé (5),rizs (4),csirke (4),menta (4),szalámi (4),mák (4),babapiskóta (4),likőr (4),körte (4),cheesecake (4),sajttorta (4),anyák napja (4),szalonna (4),cukkini (4),zselatinfix (4),zabkeksz (4),bacon (4),hidegtál (4),mandarin (4),fehérbor (4),kivi (4),gyümölcskenyér (4),kandírozott narancs (4),valentin-nap (4),zöldség (4),mozzarella (3),tócsni (3),pogácsa (3),blogkóstoló (3),mandula (3),aszalt gyümölcs (3),mézeskalács (3),Rohanós vacsorák (3),besamel (3),szódabikarbóna (3),kefír (3),gofri (3),csicseriborsó (3),mexikói (3),lekvárfőzés (3),befőzés (3),pizzaszósz (3),chili paprika (3),csiga (3),kávé (3),ehető ajándék (3),étkezési keményítő (3),vöröshagyma (3),pirospaprika (3),tortazselé (3),szezámmag (3),virsli (3),szilveszter (3),darált hús (3),burgonya (3),fondant (3),citromfű (3),borsó (3),nutella (3),tortilla (3),levendula (3),brokkoli (3),lepény (3),lasagne (3),torma (3),mártogatós (3),mézeskalács fűszerkeverék (3),káposzta (3),zsemlemorzsa (2),fetasajt (2),tésztasaláta (2),aprósütemény (2),curry (2),zselatin (2),ananász (2),füstölt sajt (2),eperlekvár (2),alaplé (2),Gyors muffinok (2),grillcsirke (2),kókusztej (2),penne (2),szerecsendió (2),zsír (2),kalács (2),darált keksz (2),bukta (2),magyarprovence (2),búzadara (2),nyaralás (2),csokikrém (2),olajbogyó (2),teljes kiőrlésű liszt (2),salsa szósz (2),rum (2),barnacukor (2),pasztilla (2),dzsemfix (2),aszalt szilva (2),pálinka (2),parmezán (2),lime (2),levendulabirtok (2),meggybefőtt (2),alkohol (2),ehető ajándékok (2),cheesecake brownie (2),mozarella (2),Édességek (2),pesto (2),keményítő (2),knorr (2),bab (2),gesztenye (2),kuglóf (2),promóció (2),juhtúró (2),cékla (2),mogyoró (2),oreo keksz (2),zsömle (2),vanília aroma (2),tejszínhab (2),aszalt paradicsom (2),sütipecsét (2),feta sajt (2),gyümölcskosárka (2),feta (2),linzertészta (2),töltött tojás (2),hamburger (2),készülődés (2),pizzagolyó (2),linzer (2),cukormáz (2),zserbó (2),majoranna (2),gyerekek (2),kandírozott gyümölcs (1),franciasaláta (1),majonézes burgonya (1),körözött (1),zöldségkeverék (1),vaníliarúd (1),kávétejszín (1),ebédmenü (1),raffaello (1),gesztenyemassza (1),rizskoch (1),sárgarépa (1),piskótatekercs (1),avokádó (1),főétel (1),szaloncukor (1),étcsokokoládé (1),fehérrépa (1),bejgli (1),víz (1),karácsonyi ebéd (1),churros (1),aszalvány (1),desszert (1),hab (1),vodka (1),zeller (1),karalábé (1),fatörzs (1),kakaóscsiga (1),graham liszt (1),barna cukor (1),blondie (1),kiszúró (1),zödfűszer (1),vajkrém (1),mogyoróvaj (1),saj (1),gorgonzola (1),amerikai palacsinta (1),sütésnélkül (1),denevér (1),mézeskalácsfűszer (1),háztartásikeksz (1),bolognai (1),knorr 100% természetes alapok (1),knorr 100%természetesalapok (1),barackpálinka (1),trnd (1),chilis bab (1),moszonló (1),masni (1),fehér csokoládé (1),gyümölcsrizs (1),főzőkrém (1),édesség (1),vanília kivonat (1),aprósütemények (1),monoszló (1),lila hagyma (1),narancslekvár (1),karfiol (1),narancslé (1),besamel mártás (1),aranygaluska (1),bögrés sütemény (1),bögrés (1),turmix (1),smoothie (1),pompos (1),baileys (1),pillecukor (1),rumaroma (1),görögjoghurt (1),kevert (1),mogyorókrém (1),szilvalekvár (1),fagylalt (1),fagyi (1),mézeskalács fűszer (1),jégkrém (1),erdei gyümölcs (1),mazsola (1),szójaszósz (1),kínai (1),fügelekvár (1),füge (1),lasagne tészta (1),töltött krumpli (1),túró rudi (1),sűrített tej (1),eperszósz (1),Anyák Napja (1),balzsamecet (1),zselé (1),street food (1),hamburgerhús (1),ketchup (1),grillkolbász (1),péksütemény (1),krém (1),áfonyalekvár (1),muffinok (1),kelt tészta (1),sztrapacska (1),tavasz (1),olaszrizling (1),mákosguba (1),hawaii (1),szülinap (1),ételfesték (1),margarin (1),tahini (1),bevonat (1),koriander (1),ballagás (1),Vendégvárók (1),habfixáló (1),Ráérős reggelik (1),gyors vacsorák (1),ciabatta (1),töltött karaj (1),sonkatekercs (1),töltött hús (1),töltelék (1),csokiskeksz (1),smarties (1),csokissüti (1),cookies (1),hús (1),karaj (1),író (1),daráltkeksz (1),pizzás csiga (1),kuszkusz (1),munkaebéd (1),vacsora (1),reggeli (1),koktél (1),rukkola (1),gyümölcslé (1),képviselőfánk (1),penne (1),zöldbab (1),buli (1),képviselő fánk (1),chorizo (1),quesadilla (1),jalapeno (1),nachos (1),borkóstoló (1),kapcsolat (1),müzli (1),lilakáposzta (1),ecet (1),köménymag (1),kandírozott narancshéj (1),meggylekvár (1),barbérlevél (1),párolt lilakáposzta (1),kacsa (1),lapocka (1),sertés (1),vörösbor (1),kakaós csiga (1),kacsacomb (1),sajtos roló (1),almáspite (1),tökfaragás (1),mákos guba (1),kifli (1),krumplifánk (1),zöldborsó (1),zeller (1),tárkony (1),dekoráció (1),jelmez (1),olíva bogyó (1),sütögetés (1),salsa (1),szósz (1),gumicukor (1),sertéslapocka (1),ragu (1),grillezés (1),velence (1),szalonnasütés (1),bográcsozás (1),csilipaprika (1),lecsó (1),pizzafeltét (1),csokiszósz (1),kovászos uborka (1),paradicsomkonzerv (1),savanyúság (1),teszínhab (1),gyömölcs (1),csokipasztilla (1),bagett (1),pulykamell (1),SAD! (1),VKF (1),túrókrém (1),krumplipüré (1),köret (1),ősz (1),steak burgonya (1),panír (1),hámozott paradicsom (1),panírozás (1),rántott (1),rántott tök (1),sós aprósütemények (1)

Utolsó kommentek