Zöldborsó krémleves

2016-os sztori következik, ennek a levesnek ugyanis ilyen régi története van. :) 

Mikor kb. 1,5 évvel ezelőtt elmondtam a kollégáimnak, hogy Mr. Baba úton van, nagyon örült neki mindenki. (Egyébként el sem hiszem, hogy ennyi idő eltelt azóta.) Próbáltak kímélni és együtt izgultak velem. Persze mindenki a maga módján. Az egyik barátnőm például nagyon cukin egy befőttes üveggel a kezében jelent meg a reggeli "meetingen". Hirtelen nem is tudtam hova tenni a dolgot, de aztán kifejtette, hogy a szervezetemnek most nagyon sok vitaminra van szüksége, így nekiállt és készített nekem egy nagy adag borsó krémlevest. A hab a tortán a szintén házi készítésű sajtos kruton volt. :) Nagyon meghatódtam, aztán pedig jól beeédeltem a finom levesből.

A napokban jutott eszembe ez a sztori, így nem is kellett tovább gondolkodnom, máris tudtam, hogy mi kerül az asztalra. 
zöldborsó borsó krumpli leves fincsi ebédek só bors sajt tejszín citrom petrezselyem kruton kenyér olívaolajHozzávalók:

750 g zöldborsó

2 közepes krumpli

1,5 l víz

2 dl tejszín

2 leveskocka

1 csapott ek só

őrölt bors

1 citrom

1 csokor petrezselyem

zöldborsó borsó krumpli leves fincsi ebédek só bors sajt tejszín citrom petrezselyem kruton kenyér olívaolaj

Elkészítés:

A krumplit pucold meg, majd vágd kockákra.

A borsóval és a petrezselyemmel együtt dobd egy nagy fazékba, majd öntsd fel vízzel. 

Morzsold hozzá a leveskockát, ízesítsd sóval borssal.

Főzd puhára a zöldségeket.

Ha kész, turmixold össze, majd fokozatosan öntsd hozzá a tejszínt.

Forrald össze a levest.

Végül ízesítsd a citrom levével.

zöldborsó borsó krumpli leves fincsi ebédek só bors sajt tejszín citrom petrezselyem kruton kenyér olívaolaj

Tipp: Tálald sajtos krutonnal. Ehhez vágd kisebb darabokra a szikkadt pékárut. Locsold meg bőven olívaolajjal, sózd, borsozd és reszelj rá sajtot. Süsd 180 fokon kb. 10 percig.  

Egy kevés tejszínt és citromlevet is locsolhatsz díszítésként és ízesítésként a levesre. Sőt, petrezselyemmel is megszórhatod.

Ha uncsinak tartod a petrezselymet, mentát is adhatsz hozzá. Nagyon üde ízt ad neki, feldobja a levest.

zöldborsó borsó krumpli leves fincsi ebédek só bors sajt tejszín citrom petrezselyem kruton kenyér olívaolaj

Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.

0 Tovább

Kedvenc mártogatós: a Hummusz

Az avokádó krém mellett nagy kedvencem a hummusz. Elég gyakran készítek magamnak és nagy szerencsémre Gy. nem igazán van oda az ilyesmikért. Ő a hagyományos, magyaros, pirospaprikás, hagymás körözött vonalon mozog, úgyhogy ez a finomság általában megmarad nekem. Imádom reggelire piritósra kenve vagy vendégváróként sok-sok finom zöldséggel, olajbogyóval, pitával körítve. Persze ezer és egyféle recept létezik, de az alapja mindenképp csicseriborsó, tahini, olívaolaj és citromlé. Engem ez a keleti ízvilág totálisan levesz a lábamról, így sosem tudok eleget készíteni belőle. Főleg így a karácsonyi nagy eszem-iszom után tartom jó választásnak, mikor nem vágyik az ember 6 fogásos vacsorákra, de azért jól esik csipegetni valamit. 

csicseriborsó tahini mártogatós vendégvárók ráérős reggelik citrom olívaolaj fokhagyma

Hozzávalók:

1 üveg/konzerv csicseriborsó (450 g)

1 kisebb citrom leve

2 kisebb gerezd fokhagyma

2 ek tahini (szezámpaszta)

1/2 dl olívaolaj

1 kk só, őrölt bors

csicseriborsó tahini mártogatós vendégvárók ráérős reggelik citrom olívaolaj fokhagyma

Elkészítés:

A csicseriborsót, az olívaolajat és a foghagymát pürésítsd botmixerrel, majd facsard hozzá a citrom levét.

Sózd, borsozd és add hozzá a tahinit is. Dolgozd össze az egészet.

Tálaláskor locsold meg egy kevés olívaolajjal.

Vágj fel minél többféle zöldséget, készíts elő olajbogyót, pitakenyeret, esetleg egy kevés sülthúst és már ehetitek is.

csicseriborsó tahini mártogatós vendégvárók ráérős reggelik citrom olívaolaj fokhagyma

Tipp: Ha sima csicseriborsót szeretnétek használni, akkor előző este áztassátok be, majd szódabikarbónás (egy csipet) vízbe főzzétek, míg megpuhul. 

Az egyedüli kicsit nehezebben beszerezhető hozzávaló a tahini. Annak ellenére, hogy Gy. nincs oda a hummuszért (bár ezt akkor még nem tudta) számtalanszor ellátogatott a körút egyik üzletébe, hogy beszerezze nekem. Az eladók mindig azt javasolták neki, hogy jöjjön vissza egy hét múlva, addigra lesz. Ezt játszották 1-2 hónapig, és egyszer csak tényleg lett. :) Azóta már nem olyan macerás beszerezni, mert az Urániánál nyílt egy nagy, keleti élelmiszerbolt és ott mindig tartanak. Annak aki egy kicsit is nyitott erre az ízvílágra - és persze, meg tudja oldani - érdemes ellátogatnia, mert igazi élmény válogatni a különböző élelmiszerek között. 

csicseriborsó tahini mártogatós vendégvárók ráérős reggelik citrom olívaolaj fokhagyma

Ha tetszett a bejegyzés, nézz be facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb, finomabbnál-finomabb receptekről sem. 

0 Tovább

Őszi tésztasaláta

Az elmúlt évek során egyre jobban kialakult egy jó kis"buli rendszer" a baráti társaságunkban. Kvázi le lett osztva, hogy melyik ünnepet, eseményt ki tartja. A Halloween hozzánk került és ha jól emlékszem idén már 4. alkalommal rendeztük volna meg. Mr. Baba mellett persze ez nem olyan egyszerű, így a stafétát ideglenesen átadtuk Zsófi barátnőméknek. Na így sem volt leányálom a készülődés, mert Gombóc épp ülni tanul és egy másodpercre nem lehet ott hagyni, mert elég ingatag. Amint ellépek mellőle, ülésbe tornázza magát, majd pár pillanat múlva eldől, mint egy mini krumpliszsák, persze hatalmas elégedetlenségekkel kísérve. :D Én meg persze rohanok, megvigasztalom, majd az egész kezdődik előlről. Azért az átlaghoz képest kb. 6x annyi idő alatt elkészült ez a sali és este mi is el tudtunk szökni egy kicsit a bulira, míg a lelkes nagyszülők őrizték Mr. Gombóc álmát. 

tészta bazsalikom sajt feta gorgonzola sütőtök olívaolaj citrom hagyma lila hagyma rohanós vacsorák halloween

Hozzávalók:

25 dkg tészta (nálam halloween figurás, de természetesen minden egyéb tökéletesen megfelel a célnak)

kb. negyed sütőtök

1 nagyobb lilahagyma

1 marék bazsalikom 

10 dkg karakteresebb ízű sajt (pl. feta vagy gorgonzola)

olívaolaj

só, bors

1 citrom

tészta bazsalikom sajt feta gorgonzola sütőtök olívaolaj citrom hagyma lila hagyma rohanós vacsorák halloween

Elkészítés:

A tököt vágd apró kockára és egy olívaolajjal meglocsolt tepsiben 200 fokon süsd meg. Extrázhatod ha beízesíted egy kis sóval, borssal, rozmaringgal.

A tésztát sós vízben főzd meg.

Közben a hagymát és a sajtot szeleteld fel.

A bazsalikomot is aprítsd durvára.

Ha a tök megsült és a tészta is megfőtt, jöhet a sali összeállítása.

Egy nagy tálba szórd bele a tésztát, a tököt, a sajtot, a lilahagymát és a bazsalikomot.

Sózd meg és őrölj rá borsot. Facsard rá a citrom levét, majd jó alaposan keverd össze.

tészta bazsalikom sajt feta gorgonzola sütőtök olívaolaj citrom hagyma lila hagyma rohanós vacsorák halloween

Ha tetszett a bejegyzés, nézz körül facebookon és instagramon is. 

0 Tovább

Halloween-i mini pizzák

A tavalyi halloween bulink nagy slágere volt az alábbi mini pizza természetesen az elmaradhatatlan ünnepi, borzongató dekorációval. A jó benne, hogy tökéletes buli kaja, hiszen a pizzát szinte mindenki szereti. A feltétek variálhatóak, így ízlés szerint alakíthattok kicsit rajta a saját elképzelésetek szerint. Hoztam ötletet a díszítés terén arra is, ha semmilyen extra halloween-i sütő eszközzel (jelen esetben kiszúró formával) nem rendelkeztek. Persze, ha olyan szerencsés helyzetben vagytok, hogy esetleg van 1-2 darab, akkor  sonkából vagy sajtból kitűnő szellemeket tudtok kiszúrni. Csak a fantáziátok szab a pizza korongok dekorálásának határt.   

pizza vendégvárók liszt élesztő olívaolaj olívabogyó hagyma sonka sajt szalámi cukor oregánó bazsalikom kukorica halloween

Hozzávalók a tésztához:

0,5 kg liszt

1 csomag szárított élesztő/0,5 kocka friss élesztő pici langyos cukros tejben felfuttatva

1 ek só

1 kk cukor

1 csapott ek oregánó

1 csapott ek bazsalikom

őrölt bors

3 dl langyos víz

3 ek olívaolaj

Hozzávalók a feltéthez:

házi pizzaszósz

10 dkg vékonyra szelt csirkemell sonka

10 dkg paprikás szalámi

1 kis csomag fekete olíva bogyó

10 dkg sajt

1 db konzerv kukorica

1 fej hagyma

pizza vendégvárók liszt élesztő olívaolaj olívabogyó hagyma sonka sajt szalámi cukor oregánó bazsalikom kukorica halloween

A tészta száraz hozzávalóit keverd össze, majd add hozzá az olívaolajat és adagold hozzá a vizet. A robotgép dagasztókarjával vagy kézzel dolgozd össze a tésztát.

Meleg helyen, lefedve keleszd kb. 1 óra hosszát, míg a duplájára nem nő.

Közben készítsd elő a feltéteket. Az olíva bogyókat felezd el, egy részéből vágj a pók lábának való csíkokat. Néhány paprikás szalámit is apríts fel.

A sonkából szúrj ki szellemeket. 

A hagymát pucold meg, vágd apróra, a kukoricát és a pizza szószt készítsd elő, a sajtot reszeld le.

Ha megkelt a tészta, lisztezett deszkán nyújtsd kb. 1 cm vastagra, majd szúrj ki belőle egy pohár segítségével korongokat.

Sorakoztasd tepsire őket és kend le pizza szósszal.

Szórd meg ízlés szerint hagymával, kukoricával és sajttal, majd jöhet rá a halloween-i díszítés.

Némelyikre kerüljön sonka szellem, a többit pedig rakd ki fekete olívabogyó vagy paprikás szalámi pókkal.

Süsd 200 fokon kb. 15 percig.

pizza vendégvárók liszt élesztő olívaolaj olívabogyó hagyma sonka sajt szalámi cukor oregánó bazsalikom kukorica halloween

További halloween-i ötletekért kattints az alábbi linkekre:

Tippek halloween-i ételekre, italokra

Tökfaragás&Sütögetés gyerekekkel

Halloween-i sütőtökös muffin

Ötletek a dekorációra és a jelmezre

Ha tetszett a bejegyzés, gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.

0 Tovább

Pizza Night-Rendezz pizza party-t!

Ha nem is minden hétvégén, de minden másodikon biztos, hogy találkozunk a barátainkkal. Ilyenkor vagy beülünk valahova vagy valamelyikünknél - általában nálunk - jövünk össze egy kis beszélgetésre, társasozásra, eszem-iszomra. Általában mindenki hoz valamilyen finomságot, rágcsát, de persze mi is készülünk különböző vendégvárókkal. A legjobban mégis azt szeretem, amikor együtt készítünk el valamilyen fincsi főételt, bár az biztos, hogy ilyenkor elég sok idő megy el a konyhában. A kompromisszumos megoldás egy ilyen estén, ha pizzát sütünk. Nem igényel hatalmas előkészületet, nem kell hozzá semmi extra alapanyag, mindenki szereti, és nem megy el az idő a főzőcskézéssel, hiszen amikor megérkeznek a vendégek, csak gyorsan összedobjuk a pizzákat, a sütő meg már elvégzi maga a dolgát.  

pizza vendégvárók olívaolaj bazsalikom oregánó liszt sonka kukorica kolbász szalámi olajbogyó paradicsom pizzaszósz hagyma sajt pizzafeltét

Hozzávalók 6-8 főre:

1 kg liszt

2 csomag szárított élesztő/1 kocka friss élesztő pici langyos cukros tejben felfuttatva

2 ek só

1 ek cukor

1 ek oregánó

1 ek bazsalikom

őrölt bors

6 dl langyos víz

6 ek olívaolaj

házi pizzaszósz/ha nincs időd elkészíteni sima paradicsomszósz vagy esetleg bolti pizzakrém

pizzafeltét (minél többféle, annál jobb): paradicsom, mozarrella, olajbogyó, sonka, kukorica, hagyma, kolbász, szalámi, többféle reszelt sajt, csípős zöldpaprika, ananász, rukkola, bazsalikom levelek etc.

pizza vendégvárók olívaolaj bazsalikom oregánó liszt sonka kukorica kolbász szalámi olajbogyó paradicsom pizzaszósz hagyma sajt pizzafeltét

Elkészítés

Kb. 2 órával a vendégség előtt:

A tészta száraz hozzávalóit keverd össze, majd add hozzá az olívaolajat és adagold hozzá a vizet. A robotgép dagasztókarjával vagy, ha nagyon kemény vagy, kézzel dolgozd össze a tésztát.

Meleg helyen, lefedve keleszd kb. 1 óra hosszát, míg a duplájára nem nő.

A feltéteket készítsd elő: Vágd fel a zöldségeket, pucold meg a hagymát és azt is karikázd fel. Szeleteld fel a kolbászt és a szalámit is, reszeld le a sajtokat. Az olajbogyót is félbe vághatod, ha szeretnéd.

Tedd kis tálkákba a feltéteket és készítsd elő a pizza szószt, hogy mire megjönnek a vendégek - természetesen a welcome drink után - neki lehessen állni a sütésnek.

pizza vendégvárók olívaolaj bazsalikom oregánó liszt sonka kukorica kolbász szalámi olajbogyó paradicsom pizzaszósz hagyma sajt pizzafeltét

A vendégek érkezésekor:

A sütőt melegítsd elő 220 fokra.

A pizzatésztát osszátok szét. (Mi három részre szoktuk: két nagy gáztepsibe és egy kicsi 20x30-asba próbáljuk beledolgozni.)

A tepsit béleljétek ki sütőpapírral, majd kézzel húzkodjátok megfelelelő méretűre a pizzatésztát. (Ez férfimunka!)

Ezt követően kenjétek meg pizzaszósszal, majd mindenki a maga ízlése szerint pakolja rá a feltéteket. 

Süssétek tepsinkét kb. 20 percig, míg a tészta kicsit megpirul, a feltétek összesülnek, a sajt pedig ráolvad a pizza tetejére.

Tipp: Persze azt is lehet, hogy annyi felé osztjátok a tésztát, ahányan vagytok és így mindenkinek lesz egy külön saját pizzája. Mi azért nem így csináljuk, mert a fiúk általában 2x annyit esznek, mint a csajok. :D 

pizza vendégvárók olívaolaj bazsalikom oregánó liszt sonka kukorica kolbász szalámi olajbogyó paradicsom pizzaszósz hagyma sajt pizzafeltét

Ha tetszett a bejegyzés, gyere insta-ra/fb-ra! :)

0 Tovább
«
12

Főzni jó sütni még jobb

blogavatar

Sziasztok, Dóri vagyok a blog írója. Ha olyan recepteket és ötleteket keresel, amiket könnyen, gyorsan, kevés tapasztalattal is el tudsz készíteni, olvass tovább! Vigyázat, desszertek túlerőben! :) Jó sütés-főzést!

Címkefelhő

édességek (137),tojás (96),liszt (80),cukor (80),vaj (61),tej (50),vendégvárók (42),tejföl (42),fincsi ebédek (41),karácsony (40),advent (38),joghurt (37),hagyma (36),adventi naptár (36),sajt (36),citrom (36),paradicsom (35),sütőpor (35),habtejszín (34),ráérős reggelik (34),fahéj (32),csokoládé (31),túró (30),kakaópor (30),narancs (28),fokhagyma (27),bazsalikom (27),rohanós vacsorák (27),olaj (27),tejszín (26),eper (25),barack (25),porcukor (23),krumpli (23),leveles tészta (22),meggy (22),vaníliás cukor (22),gyors muffinok (21),sonka (21),étcsokoládé (19),vanília (19),pohárkrémek (18),mascarpone (18),csoki (18),dió (18),alma (15),répa (15),ribizli (15),leves (14),őszibarack (13),élesztő (13),snidling (13),lekvár (13),petrezselyem (12),keksz (12),oregánó (12),(12),málna (12),húsvét (12),saláta (12),szegfűszeg (12),fehércsoki (12),paradicsomszósz (11),krémsajt (11),kolbász (11),pite (11),puding (11),gyümölcs (11),sárgabarack (11),bonbon (10),kakaó (10),szeder (10),kukorica (10),csirkemell (10),zöldfűszer (10),piskóta (9),étcsoki (9),tészta (9),majonéz (9),paprika (9),dekorcukor (8),sütőtök (8),sajtkrém (8),áfonya (8),muffin (8),brownie (8),halloween (8),mustár (8),spenót (8),rétes (8),krémleves (8),rozmaring (8),méz (8),olívaolaj (8),lilahagyma (8),póréhagyma (7),görög joghurt (7),zabpehely (7),szilva (7),kelttészta (7),bors (7),torta (7),ánizs (6),chili (6),kaliforniai paprika (6),ricotta (6),cseresznye (6),kókusz (6),újhagyma (6),kókuszreszelék (6),farsang (5),tök (5),pizza (5),aszalt áfonya (5),rugelach (5),trüffel (5),fehércsokoládé (5),gasztroajándék (5),tejcsokoládé (5),baracklekvár (5),marcipán (5),banán (5),palacsinta (5),fánk (5),réteslap (5),uborka (5),bor (5),medvehagyma (5),csoki pasztilla (5),olívabogyó (5),gyorsvacsi (5),rizs (4),likőr (4),anyák napja (4),zabkeksz (4),cukkini (4),zselatinfix (4),csirke (4),borsó (4),hidegtál (4),babapiskóta (4),szalonna (4),körte (4),bacon (4),cheesecake (4),szalámi (4),menta (4),sajttorta (4),mák (4),kivi (4),gyümölcskenyér (4),zöldség (4),mandarin (4),valentin-nap (4),fehérbor (4),kandírozott narancs (4),mozzarella (3),pogácsa (3),mártogatós (3),étkezési keményítő (3),tócsni (3),mandula (3),pirospaprika (3),tortazselé (3),kefír (3),fondant (3),burgonya (3),szilveszter (3),virsli (3),citromfű (3),szódabikarbóna (3),aszalt gyümölcs (3),levendula (3),mézeskalács (3),szezámmag (3),blogkóstoló (3),gofri (3),darált hús (3),besamel (3),Rohanós vacsorák (3),csicseriborsó (3),mexikói (3),pizzaszósz (3),lasagne (3),lepény (3),torma (3),chili paprika (3),ehető ajándék (3),mézeskalács fűszerkeverék (3),káposzta (3),nutella (3),kávé (3),brokkoli (3),csiga (3),vöröshagyma (3),tortilla (3),lekvárfőzés (3),befőzés (3),majoranna (2),teljes kiőrlésű liszt (2),vanília aroma (2),búzadara (2),parmezán (2),zsír (2),barnacukor (2),pálinka (2),salsa szósz (2),darált keksz (2),penne (2),grillcsirke (2),bukta (2),keményítő (2),ananász (2),szerecsendió (2),nyaralás (2),eperlekvár (2),dzsemfix (2),fetasajt (2),alaplé (2),linzer (2),zselatin (2),knorr (2),zsemlemorzsa (2),olajbogyó (2),meggybefőtt (2),aszalt szilva (2),kókusztej (2),pasztilla (2),magyarprovence (2),készülődés (2),tésztasaláta (2),aszalt paradicsom (2),feta sajt (2),gyerekek (2),füstölt sajt (2),pesto (2),mogyoró (2),cukormáz (2),zserbó (2),Gyors muffinok (2),bab (2),aprósütemény (2),töltött tojás (2),kalács (2),cheesecake brownie (2),pizzagolyó (2),mozarella (2),zöldborsó (2),gesztenye (2),sütipecsét (2),rum (2),Édességek (2),csokikrém (2),linzertészta (2),tejszínhab (2),ehető ajándékok (2),promóció (2),hamburger (2),curry (2),levendulabirtok (2),kuglóf (2),juhtúró (2),zsömle (2),lime (2),feta (2),oreo keksz (2),cékla (2),alkohol (2),gyümölcskosárka (2),kandírozott gyümölcs (1),pompos (1),baileys (1),desszert (1),aszalvány (1),sűrített tej (1),főétel (1),bejgli (1),gesztenyemassza (1),piskótatekercs (1),rizskoch (1),sárgarépa (1),avokádó (1),étcsokokoládé (1),daráltkeksz (1),író (1),szaloncukor (1),fehérrépa (1),zeller (1),vaníliarúd (1),zöldségkeverék (1),majonézes burgonya (1),franciasaláta (1),fatörzs (1),hab (1),karalábé (1),víz (1),churros (1),körözött (1),szójaszósz (1),fehér csokoládé (1),barackpálinka (1),gyümölcsrizs (1),vanília kivonat (1),édesség (1),főzőkrém (1),knorr 100%természetesalapok (1),trnd (1),knorr 100% természetes alapok (1),bolognai (1),monoszló (1),moszonló (1),chilis bab (1),masni (1),kiszúró (1),mogyoróvaj (1),kávétejszín (1),mogyorókrém (1),raffaello (1),vodka (1),kenyér (1),kruton (1),mézeskalács fűszer (1),mazsola (1),denevér (1),saj (1),gorgonzola (1),lila hagyma (1),erdei gyümölcs (1),narancslekvár (1),zödfűszer (1),vajkrém (1),bögrés (1),aranygaluska (1),bögrés sütemény (1),szilvalekvár (1),fügelekvár (1),füge (1),besamel mártás (1),karfiol (1),kevert (1),rumaroma (1),görögjoghurt (1),smoothie (1),narancslé (1),turmix (1),lasagne tészta (1),töltött krumpli (1),háztartásikeksz (1),sütésnélkül (1),mézeskalácsfűszer (1),barna cukor (1),blondie (1),graham liszt (1),amerikai palacsinta (1),jégkrém (1),túró rudi (1),kakaóscsiga (1),kínai (1),ebédmenü (1),fagylalt (1),fagyi (1),pillecukor (1),köret (1),karaj (1),hús (1),eperszósz (1),mákosguba (1),habfixáló (1),munkaebéd (1),töltelék (1),olaszrizling (1),street food (1),smarties (1),ketchup (1),csokiskeksz (1),töltött hús (1),hamburgerhús (1),Vendégvárók (1),Ráérős reggelik (1),bevonat (1),margarin (1),kuszkusz (1),tahini (1),müzli (1),kapcsolat (1),ételfesték (1),hawaii (1),ciabatta (1),gyors vacsorák (1),ballagás (1),koriander (1),szülinap (1),cookies (1),csokissüti (1),borkóstoló (1),képviselő fánk (1),nachos (1),jalapeno (1),töltött karaj (1),sonkatekercs (1),buli (1),rukkola (1),képviselőfánk (1),zöldbab (1),gyümölcslé (1),koktél (1),penne (1),chorizo (1),quesadilla (1),péksütemény (1),vacsora (1),grillkolbász (1),balzsamecet (1),zselé (1),Anyák Napja (1),sztrapacska (1),tavasz (1),reggeli (1),áfonyalekvár (1),krém (1),muffinok (1),kelt tészta (1),paradicsomkonzerv (1),kovászos uborka (1),köménymag (1),lilakáposzta (1),kandírozott narancshéj (1),barbérlevél (1),almáspite (1),meggylekvár (1),ecet (1),párolt lilakáposzta (1),kakaós csiga (1),vörösbor (1),sajtos roló (1),kacsacomb (1),kacsa (1),tökfaragás (1),sütögetés (1),krumplifánk (1),mákos guba (1),tárkony (1),zeller (1),aprósütemények (1),sós aprósütemények (1),kifli (1),dekoráció (1),salsa (1),olíva bogyó (1),szósz (1),gumicukor (1),jelmez (1),lapocka (1),sertés (1),bográcsozás (1),szalonnasütés (1),lecsó (1),csilipaprika (1),bagett (1),csokipasztilla (1),grillezés (1),velence (1),teszínhab (1),savanyúság (1),gyömölcs (1),csokiszósz (1),pizzafeltét (1),hámozott paradicsom (1),panír (1),VKF (1),pulykamell (1),túrókrém (1),krumplipüré (1),sertéslapocka (1),ragu (1),SAD! (1),ősz (1),rántott (1),panírozás (1),rántott tök (1),steak burgonya (1),pizzás csiga (1),karácsonyi ebéd (1)

Utolsó kommentek