Halloween-i mini pizzák

A tavalyi halloween bulink nagy slágere volt az alábbi mini pizza természetesen az elmaradhatatlan ünnepi, borzongató dekorációval. A jó benne, hogy tökéletes buli kaja, hiszen a pizzát szinte mindenki szereti. A feltétek variálhatóak, így ízlés szerint alakíthattok kicsit rajta a saját elképzelésetek szerint. Hoztam ötletet a díszítés terén arra is, ha semmilyen extra halloween-i sütő eszközzel (jelen esetben kiszúró formával) nem rendelkeztek. Persze, ha olyan szerencsés helyzetben vagytok, hogy esetleg van 1-2 darab, akkor  sonkából vagy sajtból kitűnő szellemeket tudtok kiszúrni. Csak a fantáziátok szab a pizza korongok dekorálásának határt.   

pizza vendégvárók liszt élesztő olívaolaj olívabogyó hagyma sonka sajt szalámi cukor oregánó bazsalikom kukorica halloween

Hozzávalók a tésztához:

0,5 kg liszt

1 csomag szárított élesztő/0,5 kocka friss élesztő pici langyos cukros tejben felfuttatva

1 ek só

1 kk cukor

1 csapott ek oregánó

1 csapott ek bazsalikom

őrölt bors

3 dl langyos víz

3 ek olívaolaj

Hozzávalók a feltéthez:

házi pizzaszósz

10 dkg vékonyra szelt csirkemell sonka

10 dkg paprikás szalámi

1 kis csomag fekete olíva bogyó

10 dkg sajt

1 db konzerv kukorica

1 fej hagyma

pizza vendégvárók liszt élesztő olívaolaj olívabogyó hagyma sonka sajt szalámi cukor oregánó bazsalikom kukorica halloween

A tészta száraz hozzávalóit keverd össze, majd add hozzá az olívaolajat és adagold hozzá a vizet. A robotgép dagasztókarjával vagy kézzel dolgozd össze a tésztát.

Meleg helyen, lefedve keleszd kb. 1 óra hosszát, míg a duplájára nem nő.

Közben készítsd elő a feltéteket. Az olíva bogyókat felezd el, egy részéből vágj a pók lábának való csíkokat. Néhány paprikás szalámit is apríts fel.

A sonkából szúrj ki szellemeket. 

A hagymát pucold meg, vágd apróra, a kukoricát és a pizza szószt készítsd elő, a sajtot reszeld le.

Ha megkelt a tészta, lisztezett deszkán nyújtsd kb. 1 cm vastagra, majd szúrj ki belőle egy pohár segítségével köröket.

Sorakoztasd tepsire őket és kend le pizza szósszal.

Szórd meg ízlés szerint hagymával, kukoricával és sajttal, majd jöhet rá a halloween-i díszítés.

Némelyikre kerüljön sonka szellem, a többit pedig rakd ki fekete olívabogyó vagy paprikás szalámi pókkal.

Süsd 200 fokon kb. 15 percig.

pizza vendégvárók liszt élesztő olívaolaj olívabogyó hagyma sonka sajt szalámi cukor oregánó bazsalikom kukorica halloween

További halloween-i ötletekért kattints az alábbi linkekre:

Tippek halloween-i ételekre, italokra

Tökfaragás&Sütögetés gyerekekkel

Halloween-i sütőtökös muffin

Ötletek a dekorációra és a jelmezre

Ha tetszett a bejegyzés, gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.

0 Tovább

Pizza Night-Rendezz pizza party-t!

Ha nem is minden hétvégén, de minden másodikon biztos, hogy találkozunk a barátainkkal. Ilyenkor vagy beülünk valahova vagy valamelyikünknél - általában nálunk - jövünk össze egy kis beszélgetésre, társasozásra, eszem-iszomra. Általában mindenki hoz valamilyen finomságot, rágcsát, de persze mi is készülünk különböző vendégvárókkal. A legjobban mégis azt szeretem, amikor együtt készítünk el valamilyen fincsi főételt, bár az biztos, hogy ilyenkor elég sok idő megy el a konyhában. A kompromisszumos megoldás egy ilyen estén, ha pizzát sütünk. Nem igényel hatalmas előkészületet, nem kell hozzá semmi extra alapanyag, mindenki szereti, és nem megy el az idő a főzőcskézéssel, hiszen amikor megérkeznek a vendégek, csak gyorsan összedobjuk a pizzákat, a sütő meg már elvégzi maga a dolgát.  

pizza vendégvárók olívaolaj bazsalikom oregánó liszt sonka kukorica kolbász szalámi olajbogyó paradicsom pizzaszósz hagyma sajt pizzafeltét

Hozzávalók 6-8 főre:

1 kg liszt

2 csomag szárított élesztő/1 kocka friss élesztő pici langyos cukros tejben felfuttatva

2 ek só

1 ek cukor

1 ek oregánó

1 ek bazsalikom

őrölt bors

6 dl langyos víz

6 ek olívaolaj

házi pizzaszósz/ha nincs időd elkészíteni sima paradicsomszósz vagy esetleg bolti pizzakrém

pizzafeltét (minél többféle, annál jobb): paradicsom, mozarrella, olajbogyó, sonka, kukorica, hagyma, kolbász, szalámi, többféle reszelt sajt, csípős zöldpaprika, ananász, rukkola, bazsalikom levelek etc.

pizza vendégvárók olívaolaj bazsalikom oregánó liszt sonka kukorica kolbász szalámi olajbogyó paradicsom pizzaszósz hagyma sajt pizzafeltét

Elkészítés

Kb. 2 órával a vendégség előtt:

A tészta száraz hozzávalóit keverd össze, majd add hozzá az olívaolajat és adagold hozzá a vizet. A robotgép dagasztókarjával vagy, ha nagyon kemény vagy, kézzel dolgozd össze a tésztát.

Meleg helyen, lefedve keleszd kb. 1 óra hosszát, míg a duplájára nem nő.

A feltéteket készítsd elő: Vágd fel a zöldségeket, pucold meg a hagymát és azt is karikázd fel. Szeleteld fel a kolbászt és a szalámit is, reszeld le a sajtokat. Az olajbogyót is félbe vághatod, ha szeretnéd.

Tedd kis tálkákba a feltéteket és készítsd elő a pizza szószt, hogy mire megjönnek a vendégek - természetesen a welcome drink után - neki lehessen állni a sütésnek.

pizza vendégvárók olívaolaj bazsalikom oregánó liszt sonka kukorica kolbász szalámi olajbogyó paradicsom pizzaszósz hagyma sajt pizzafeltét

A vendégek érkezésekor:

A sütőt melegítsd elő 220 fokra.

A pizzatésztát osszátok szét. (Mi három részre szoktuk: két nagy gáztepsibe és egy kicsi 20x30-asba próbáljuk beledolgozni.)

A tepsit béleljétek ki sütőpapírral, majd kézzel húzkodjátok megfelelelő méretűre a pizzatésztát. (Ez férfimunka!)

Ezt követően kenjétek meg pizzaszósszal, majd mindenki a maga ízlése szerint pakolja rá a feltéteket. 

Süssétek tepsinkét kb. 20 percig, míg a tészta kicsit megpirul, a feltétek összesülnek, a sajt pedig ráolvad a pizza tetejére.

Tipp: Persze azt is lehet, hogy annyi felé osztjátok a tésztát, ahányan vagytok és így mindenkinek lesz egy külön saját pizzája. Mi azért nem így csináljuk, mert a fiúk általában 2x annyit esznek, mint a csajok. :D 

pizza vendégvárók olívaolaj bazsalikom oregánó liszt sonka kukorica kolbász szalámi olajbogyó paradicsom pizzaszósz hagyma sajt pizzafeltét

Ha tetszett a bejegyzés, gyere insta-ra/fb-ra! :)

0 Tovább

Bazsalikomos-csirkés tésztasaláta

A nyári időszakban, mikor a család nagyobbik része nyaral, Nagymamám "munka" nélkül marad, hiszen Nagypapámon kívül nincs kinek főznie. Ember nem érti mért, de ő ezt nem pihenésnek, hanem tragédiának éli meg. :)

A minap felhívott, hogy van-e kajánk. Mondtam, hogy igen, hiszen már csak a blog révén is "kénytelen vagyok" főzni. Ilyenkor már hallom a hangján a csalódottságot, hogy kimarad egy nap az évben, amikor nem láthatja el a fél rokonságot elemózsiával. Kezdődik a biznisz, hogy nagyon finom, grillpipi, Dórika, a kedvenced (egyébként bármit főz, az a kedvencem) és jó az, ha másnap eszitek meg, nem romlik meg ennyi idő alatt. Én persze ilyenkor nem akarom megbántani, de azt sem akarom, hogy miattunk fáradjon. (Persze azt kéne megérteni, hogy neki ez nem fáradtság, hiszen azt élvezi, hogy gondoskodhat rólunk.)

Megtanácskozzuk, hogy jöhet a grillpipi, elfogy az. Mondja Mama, hogy oké, küldi, de csináljon-e köretet?  Rávágom, hogy azt már végképp nem kell, ne fáradjon, majd én összedobok valamit. Hallgatás a telefon másik oldalán, a 3. világháború kitörni készül...végül Mama csak annyit kérdez, hogy van-e krumplim? Mondom, hát persze!

Nyilván nem volt...lett belőle tésztasali! :D

mozzarella paradicsom tészta penne olívabogyó olívaolaj grillcsirke csirke csirkemell lilahagyma bazsalikom tésztasaláta rohanós vacsorák

Hozzávalók:

500 g penne tészta (lehet teljes kiörlésű)

1 db mozzarella

10 szem kicsi tojásparadicsom

200 g olívabogyó

1 közepes fej lilahagyma

1 marék bazsalikomlevél

1 grillcsirke melle/egyéb részeiről lecsipegetett husi

só, bors

olívaolaj

1 citrom leve

mozzarella paradicsom tészta penne olívabogyó olívaolaj grillcsirke csirke csirkemell lilahagyma bazsalikom tésztasaláta rohanós vacsorák

Elkészítés:

A tésztát sós vízben főzd meg, majd szűrd le és hagyd kihűlni.

A hagymát, a mozzarellát, a grillpipit vágd kis kockákra, a paradicsomot cikkelyekre.

Add az egészet a tésztához, majd tépkedj rá bazsalikom leveleket és keverd hozzá az olajbogyót is.

Locsold meg olívaolajjal, majd facsard rá a citrom levét is.

Sózd, borsozd, végül jó alaposan keverd össze az egészet.

Tálalásig tartsd lefedve, hűtőben, hogy összeérjenek az ízek.

mozzarella paradicsom tészta penne olívabogyó olívaolaj grillcsirke csirke csirkemell lilahagyma bazsalikom tésztasaláta rohanós vacsorák

Tipp: Én kis kockákra vágtam a husit és a mozzarellát is, de ha gyorsítani szeretnétek a folyamaton, akkor akár kézzel is széttépkedhetitek.

Gyertek fb-ra és instagram-ra is. 

0 Tovább

Blogkóstoló 30. Mediterrán serpenyős lepény

Ismét jelentkeztem a Blogkóstoló aktuális, jubileumi fordulójára, ahol a párom Edit, a Kertkonyha blog háziasszonya lett. Imádtam nézelődni Edit blogján, a képei egyből magával ragadtak. Azonnal elkezdtem rákattingatni a szimpatikus a receptekre, de elárulom, hogy nem volt egyszerű választani. Egyrészt azért, mert annyi minden tetszett, másrészt azért, mert egy vegetáriánus-vegán blogról van szó, ami az én ízlésemnek ugyan tökéletesen megfelel, de Gy.-t azért nehezebb meggyőzni. Egyik forró, nyári este ezzel a finomsággal vártam. A lepény abszolút elnyerte a tetszését és egy szót sem szólt, hogy "Asszony, hol a hús?", úgyhogy én ezt 100% sikernek könyvelem el. Próbáljátok ki Ti is! :)

blogkóstoló lepény rohanós vacsorák olívaolaj spenót fokhagyma paradicsom vöröshagyma menta petrezselyem sajt citrom

Hozzávalók a tésztához:

300 g liszt (nálam fele sima, fele teljes kiörlésű)

2 dl víz

1/2 tk sütőpor

1/2 tk szárított élesztő

1 teáskanál só

3 ek olívaolaj

Hozzávalók a töltelékhez:

150 g spenót

2 gerezd fokhagyma

1 kisebb vöröshagyma

kis csokor petrezselyem

kis marék mentalevél

1 evőkanál citromlé

1 paradicsom

5 dkg reszelt sajt

só, bors

blogkóstoló lepény rohanós vacsorák olívaolaj spenót fokhagyma paradicsom vöröshagyma menta petrezselyem sajt citrom

Elkészítés:

A lisztet, a sót, a sütőport és az élesztőt keverd össze az olívaolajjal, majd óvatosan adagold hozzá a vizet is, és jól dolgozd össze az egészet. Ha gondolod, használhatod a robotgép dagasztókarját.

Meleg helyen, letakarva keleszd, míg a töltelék elkészül.

A hagymát aprítsd fel, majd egy kevés olívaolajon kezd el párolni. Törd bele a fokhagymát, majd jöhetnek rá a csíkokra vágott spenót levelek is.

Ízesítsd az apróra vágott zöldfűszerekkel, sóval, borssal és a citromlével.

Párold a hagymás-spenótos-zöldfűszeres egyveleget, míg kicsit össze nem esik az egész.

A paradicsomot vágd vékony szeletekre, a sajtot reszeld le.

A tésztát oszd 4 egyenlő részre, majd nyújtsd mindegyiket korong alakúra.

Hevíts egy kevés olívaolajat egy nagyobb serpenyőbe, majd helyezd bele az első tésztakorongot.

Adagold rá a töltelék felét, majd pakolj rá néhány szelet paradicsomot és szórd meg reszelt sajttal. Jöhet a töltelék tetejére a második tésztakorong. Nyomkodd kicsit össze a széleknél, majd süsd néhány perc alatt a lepény mindkét oldalát aranybarnára.

Ismételd meg a másik adag tésztakoronggal és töltelékkel.

blogkóstoló lepény rohanós vacsorák olívaolaj spenót fokhagyma paradicsom vöröshagyma menta petrezselyem sajt citrom

Tipp:

Tálald friss salátával és mártogatóssal. Például salsa szósszal vagy egy joghurtos-fokhagymás-zöldfűszeres öntettel, esetleg mentás tzatzikivel.

Ui: A történethez hozzá tartozik, hogy Gy. azóta elkészítette a saját verzióját, amit "Gyilkosnak" nevezett el. Házi csípős paprikás szalámit, jó sok friss chili paprikát, egy marék bazsalikomot, szeletekre vágott paradicsomot és reszelt sajtot sütött össze a lepényben...menthetetlen! :)

Gyertek fb-ra és instagram-ra is. 

0 Tovább

Mediterrán Lepény

Ma egy szupergyors vacsi receptet hoztam, aminek az alapja - mi más is lehetne? - leveles tészta. Imádok vele dolgozni, mert hihetetlenül sokrétűen lehet elkészíteni és pillanatok alatt meleg vacsorát tudok az asztalra tenni. Most olívabogyót, feta sajtot és serrano sonkát használtam, de a lehetőségek végtelenek. Bátran próbáljátok ki! :)

rohanós vacsorák leveles tészta sonka olívabogyó paradicsom feta sajt olívaolaj

Hozzávalók:

1 csomag leveles tészta

10 dkg serrano sonka

10 dkg olívabogyó

2 db paradicsom

10 dkg feta sajt

1 közepes fej lilahagyma

olívaolaj

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 190 fokra és vegyél elő 1 sütőpapírral kibélelt tepsit.

A tésztát lisztezett deszkán nyújtsd ki, majd vágj belőle téglalapokat.

Kend meg olívaolajjal.

A paradicsomot, a lilahagymát a sonkát és a feta sajtot darabold fel, az olívabogyót felezd el, majd pakold a feltéteket a lepényekre.

Süsd 10 percig, majd adj neki 4-5 perc légkeverést.

Kínáld friss salátával. 

Tipp:

Legközelebb egy kevés paradicsomszószt vagy pesto-t is kenek a feltétek alá, szerintem úgy még finomabb lesz. 

Gyertek fb-ra és instagram-ra is. 

0 Tovább

Főzni jó sütni még jobb

blogavatar

Sziasztok, Dóri vagyok a blog írója. Ha olyan recepteket és ötleteket keresel, amiket könnyen, gyorsan, kevés tapasztalattal is el tudsz készíteni, olvass tovább! Vigyázat, desszertek túlerőben! :) Jó sütés-főzést!

Címkefelhő

édességek (125),tojás (86),liszt (67),cukor (66),vaj (51),tej (46),tejföl (39),fincsi ebédek (38),vendégvárók (36),paradicsom (35),joghurt (35),hagyma (34),sajt (31),ráérős reggelik (30),citrom (30),sütőpor (30),habtejszín (29),kakaópor (29),fahéj (29),túró (27),csokoládé (26),karácsony (26),rohanós vacsorák (26),eper (25),fokhagyma (25),olaj (24),advent (24),barack (24),bazsalikom (23),adventi naptár (23),vaníliás cukor (22),meggy (22),tejszín (22),krumpli (21),narancs (21),sonka (20),leveles tészta (20),gyors muffinok (19),porcukor (19),pohárkrémek (17),vanília (17),répa (15),ribizli (15),mascarpone (15),alma (14),étcsokoládé (14),őszibarack (13),csoki (13),saláta (12),fehércsoki (12),dió (12),leves (12),málna (12),húsvét (12),paradicsomszósz (11),gyümölcs (11),puding (11),krémsajt (11),kolbász (11),pite (11),petrezselyem (11),snidling (11),élesztő (10),sárgabarack (10),szegfűszeg (10),csirkemell (10),szeder (10),oregánó (9),piskóta (9),paprika (9),keksz (9),majonéz (9),kakaó (9),kukorica (9),lekvár (9),sajtkrém (8),dekorcukor (8),rétes (8),brownie (8),spenót (8),bonbon (8),tészta (8),rozmaring (8),lilahagyma (8),krémleves (8),zöldfűszer (8),(7),méz (7),görög joghurt (7),mustár (7),kaliforniai paprika (6),póréhagyma (6),újhagyma (6),sütőtök (6),cseresznye (6),kelttészta (6),torta (6),zabpehely (6),kókusz (6),szilva (6),muffin (6),áfonya (5),tejcsokoládé (5),tök (5),gyorsvacsi (5),farsang (5),chili (5),ricotta (5),étcsoki (5),ánizs (5),csoki pasztilla (5),réteslap (5),marcipán (5),banán (5),palacsinta (5),uborka (5),fánk (5),medvehagyma (5),csirke (4),rizs (4),szalonna (4),bor (4),olívaolaj (4),menta (4),babapiskóta (4),körte (4),cheesecake (4),halloween (4),fehércsokoládé (4),bacon (4),kókuszreszelék (4),anyák napja (4),cukkini (4),hidegtál (4),sajttorta (4),fehérbor (4),pizza (4),olívabogyó (4),valentin-nap (4),kivi (4),zöldség (4),Rohanós vacsorák (3),zabkeksz (3),citromfű (3),zselatinfix (3),gofri (3),tócsni (3),levendula (3),brokkoli (3),fondant (3),mandula (3),gyümölcskenyér (3),mozzarella (3),aszalt gyümölcs (3),pizzaszósz (3),kávé (3),ehető ajándék (3),chili paprika (3),mandarin (3),vöröshagyma (3),mézeskalács fűszerkeverék (3),bors (3),virsli (3),lekvárfőzés (3),csiga (3),torma (3),mák (3),szalámi (3),befőzés (3),mexikói (3),besamel (3),blogkóstoló (3),lepény (3),lasagne (3),káposzta (3),rugelach (3),nutella (3),borsó (3),tortilla (3),burgonya (2),barnacukor (2),eperlekvár (2),dzsemfix (2),rum (2),nyaralás (2),zselatin (2),kalács (2),meggybefőtt (2),olajbogyó (2),fetasajt (2),csicseriborsó (2),hamburger (2),salsa szósz (2),kókusztej (2),aszalt paradicsom (2),pasztilla (2),tortazselé (2),curry (2),búzadara (2),trüffel (2),alaplé (2),cukormáz (2),mogyoró (2),gyümölcskosárka (2),szerecsendió (2),pogácsa (2),aprósütemény (2),baracklekvár (2),majoranna (2),szódabikarbóna (2),pálinka (2),darált hús (2),alkohol (2),grillcsirke (2),penne (2),parmezán (2),szezámmag (2),aszalt áfonya (2),lime (2),gesztenye (2),linzertészta (2),csokikrém (2),ananász (2),cheesecake brownie (2),cékla (2),füstölt sajt (2),magyarprovence (2),tésztasaláta (2),levendulabirtok (2),oreo keksz (2),promóció (2),Édességek (2),étkezési keményítő (2),mozarella (2),tejszínhab (2),kefír (2),Gyors muffinok (2),feta sajt (2),mézeskalács (2),töltött tojás (2),gyerekek (2),sütipecsét (2),pesto (2),knorr (2),mártogatós (2),bab (2),pizzagolyó (2),keményítő (2),avokádó (1),vajkrém (1),bejgli (1),zödfűszer (1),édesség (1),hab (1),szaloncukor (1),étcsokokoládé (1),knorr 100% természetes alapok (1),darált keksz (1),bolognai (1),gesztenyemassza (1),monoszló (1),zeller (1),tárkony (1),sós aprósütemények (1),aprósütemények (1),ehető ajándékok (1),zöldborsó (1),krumplifánk (1),jelmez (1),gumicukor (1),dekoráció (1),kifli (1),mákos guba (1),mogyoróvaj (1),karácsonyi ebéd (1),majonézes burgonya (1),franciasaláta (1),kiszúró (1),vanília aroma (1),zöldségkeverék (1),kandírozott gyümölcs (1),aszalvány (1),ebédmenü (1),moszonló (1),főétel (1),masni (1),desszert (1),fatörzs (1),rizskoch (1),feta (1),bögrés (1),bögrés sütemény (1),szósz (1),fagylalt (1),aranygaluska (1),knorr 100%természetesalapok (1),turmix (1),smoothie (1),narancslé (1),karfiol (1),besamel mártás (1),fagyi (1),gyümölcsrizs (1),töltött krumpli (1),fehér csokoládé (1),kakaóscsiga (1),túró rudi (1),barackpálinka (1),lasagne tészta (1),fügelekvár (1),bukta (1),daráltkeksz (1),füge (1),szójaszósz (1),kínai (1),jégkrém (1),görögjoghurt (1),pirospaprika (1),churros (1),vanília kivonat (1),körözött (1),linzer (1),víz (1),karalábé (1),főzőkrém (1),piskótatekercs (1),sárgarépa (1),fehérrépa (1),zeller (1),sűrített tej (1),baileys (1),rumaroma (1),pillecukor (1),kevert (1),trnd (1),amerikai palacsinta (1),barna cukor (1),graham liszt (1),likőr (1),pompos (1),gasztroajándék (1),chilis bab (1),teljes kiőrlésű liszt (1),blondie (1),panírozás (1),karaj (1),zselé (1),street food (1),ketchup (1),munkaebéd (1),hamburgerhús (1),Anyák Napja (1),balzsamecet (1),töltelék (1),juhtúró (1),péksütemény (1),grillkolbász (1),hús (1),olaszrizling (1),kuszkusz (1),zsemlemorzsa (1),ciabatta (1),ballagás (1),koriander (1),hawaii (1),szülinap (1),gyors vacsorák (1),Ráérős reggelik (1),mákosguba (1),eperszósz (1),pizzás csiga (1),habfixáló (1),Vendégvárók (1),töltött hús (1),sztrapacska (1),jalapeno (1),nachos (1),chorizo (1),quesadilla (1),reggeli (1),penne (1),borkóstoló (1),zöldbab (1),koktél (1),rukkola (1),gyümölcslé (1),képviselő fánk (1),képviselőfánk (1),sonkatekercs (1),töltött karaj (1),muffinok (1),krém (1),kelt tészta (1),csokiskeksz (1),tavasz (1),smarties (1),készülődés (1),vacsora (1),zsömle (1),áfonyalekvár (1),csokissüti (1),cookies (1),ételfesték (1),margarin (1),vörösbor (1),lapocka (1),kakaós csiga (1),sajtos roló (1),kacsa (1),kacsacomb (1),sertés (1),sertéslapocka (1),túrókrém (1),VKF (1),köret (1),krumplipüré (1),ragu (1),párolt lilakáposzta (1),ecet (1),tökfaragás (1),kandírozott narancs (1),sütögetés (1),kuglóf (1),olíva bogyó (1),almáspite (1),meggylekvár (1),köménymag (1),lilakáposzta (1),író (1),kandírozott narancshéj (1),barbérlevél (1),aszalt szilva (1),pulykamell (1),csokiszósz (1),gyömölcs (1),pizzafeltét (1),velence (1),szalonnasütés (1),grillezés (1),teszínhab (1),savanyúság (1),kapcsolat (1),bevonat (1),müzli (1),paradicsomkonzerv (1),kovászos uborka (1),bográcsozás (1),szilveszter (1),rántott tök (1),rántott (1),steak burgonya (1),ősz (1),SAD! (1),buli (1),panír (1),csilipaprika (1),lecsó (1),csokipasztilla (1),bagett (1),hámozott paradicsom (1),salsa (1)

Utolsó kommentek