Őszibarackos szelet

Kint ugyan már erőteljesen színesednek a levelek és egyre hűvösebb az idő, a piacokon mégis sok helyen látni friss, gyönyörű őszibarackot. Mi is minden hétvégén úgy megyünk le Velencére, hogy na, most aztán leszedjük az összeset, de valahogy mindig csak egy kevés érik be. Ami egyébként ideális, mert július eleje óta folyamatosan el vagyunk látva barival. Persze minden jó véget ér egyszer, így a nyári szezon lezárásaként hozok egy utolsó barackos receptet. Még most érdemes elkészíteni, mert sajnos a frissre közel egy évet várnunk kell.

őszibarack barack édesség piskóta puding tortazselé tej cukor tojás liszt vaníliás cukor

Hozzávalók a piskótához:

3 tojás

3 ek cukor

3 púpos ek liszt

1 csipet só

fél csomag sütőpor

1 csomag vaníliás cukor

őszibarack barack édesség piskóta puding tortazselé tej cukor tojás liszt vaníliás cukor

Hozzávalók a díszítéshez:

1 csomag fehércsokoládés pudingpor

3 ek cukor

fél l tej

4 nagyobb őszibarack

1 csomag átlátszó tortazselé

őszibarack barack édesség piskóta puding tortazselé tej cukor tojás liszt vaníliás cukor

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 200 fokra és bélelj ki sütőpapírral egy 20x30-as tepsit.

A tojásokat válaszd ketté, és a fehérjét verd habbá egy csipet sóval.

A sárgáját jó alaposan dolgozd össze a cukorral és a vaníliás cukorral, majd szitáld bele a sütőporral elkevert lisztet.

Óvatosan forgasd bele a tojásfehérje habot, de vigyázz, nehogy összetörjön.

Egyengesd el a tésztát a tepsibe, majd süsd a piskótát aranybarnára. (kb. 10 perc)

Míg sül a tészta, a pudingport keverd ki 3 ek cukorral és a tejjel, majd készítsd el a csomagoláson látható utasítás szerint. Hagyd hűlni, de néha keverd át, nehogy megbőrösödjön.

Ha kész a piskóta, takard le és ezt is hagyd kihűlni.

Az őszibarackokat mosd meg, majd szeleteld fel.

A zselatint készítsd el a csomagoláson látható utasítás szerint.

Ezt követően jöhet a süti összeállítása:

Óvatosan húzd le a sütőpapírt a tésztáról, majd helyezd vissza a tepsibe.

A pudingot oszlasd el a piskótán, majd rakd ki a barackkal.

A kicsit pihentetett tortazselét öntsd középről kiindulva a sütire.

Szeletelés előtt hűtsd be. 

őszibarack barack édesség piskóta puding tortazselé tej cukor tojás liszt vaníliás cukor

Ha tetszett a bejegyzés, nézz körül facebookon és instagramon is. 

0 Tovább

Téli gesztenyés, gyümölcsös sütés nélküli édesség

3. Nagypapám 90. születésnapjára készült az alábbi édesség. Tudooom, tudooom, hogy ilyen fontos eseményre minimum egy 3 emeletes csilli-villi torta dukált volna, de mivel szerdára esett a nagy nap, a munka miatt csak valami rapid édességre futotta. Az ünnepeltnek persze így is nagy meglepetés volt és évek óta nem sikerült ennyire jól egy családi buli sem, bele értve az összes szülinapot, névnapot, karácsonyokat. Megkérdeztük ám a Papát, hogy mit érez most, hogy betöltötte a 90-et. Az őszinte válasza: "Kislányom, nagyon meg vagyok lepődve!" :D Isten éltessen még egyszer Géza Papa!

gesztenye darált keksz puding habtejszín cukor tej narancs mandarin meggy joghurt kivi édességek

Hozzávalók:

2 db gesztenye massza

200 g darált keksz

1 dl megybefőtt lé

1 csomag tejszín ízű pudingpor

4 dl tej

3 ek kristály cukor

2 dl habtejszín

2 dl natúr joghurt

sok sok téli gyümölcs: nálam kivi, narancs, mandarin, meggybefőtt

gesztenye darált keksz puding habtejszín cukor tej narancs mandarin meggy joghurt kivi édességek

Elkészítés:

Elsőként készítsd el a pudingot a csomagolásan látható utasítás szerint. Használd hozzá a 4 dl tejet és a 3 ek cukrot. Tedd félre kihűlni.

A gesztenye masszát jó alaposan dolgozd össze a darált kekszel, majd adj hozzá egy kevés meggybefőtt levet, hogy ne legyen olyan száraz.

A tejszínt verd kemény habbá, majd óvatosan forgasd bele a joghurtot. Adhatsz hozzá néhány ek porcukrot is, de szerintem elég édes magában is.

A gyümölcsöket pucold meg és aprítsd össze, majd jöhet a rétegezés.

Elsőként nyomkodd a jénai aljába a gesztenyés-kekszes massza felét. Jöhet rá a puding, amit szórj meg jó alaposan gyümölccsel.

A gyümis rétegen oszlasd el a gesztenyés-kekszes massza másik részét, majd zárd le a habos-joghurtos krémmel.

A tetejét szintén díszítsd gyümölcsökkel ízlés szerint. :)

gesztenye darált keksz puding habtejszín cukor tej narancs mandarin meggy joghurt kivi édességek

Tipp: Én előző este elkészítettem, így közel egy napot hűtőben állt. Ennek köszönhetően könnyű volt szeletelni. Persze az ízéből semmit sem von le, ha csak kanalazni tudjátok. XD

Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.

0 Tovább

Meggyes-barackos piskóta rolád

Szeptember közepén, az utolsó forró napokban sikerült valahogy nagyon ügyesen megfáznom. Általában házi praktikákkal, vény nélkül kapható termékekkel néhány nap alatt meggyógyulok, de ebben az esetben nem jött be semmi. Komolyan mondom, hogy kb. 4-5 napig csak feküdtem és még sütni sem volt kedvem. Végül erőt vettem magamon és nekiálltam piskótát készíteni. A kb. fél órás művelet persze egész délelőtt tartott, mert 5 percenként pihentem 10 percet, de végül csak sikerült lefotózni is.  :) A poszt megírása sem ment valami gyorsan, de mindenképp szerettem volna megmutatni Nektek, mert amúgy egy elég jó kis sütike! Nálunk legalábbis jó gyorsan elfogyott!

piskóta barack meggylekvár meggy puding vanília tej tojás édességek

Hozzávalók:

3 tojás

3 csapott ek cukor

3 púpos ek liszt

fél cs. sütőpor

1 cs. vaníliás cukor

1 csomag vaníliás pudingpor

fél l tej

3 ek cukor

5-6 ek meggylekvár

2 szem őszibarack/befőtt

piskóta barack meggylekvár meggy puding vanília tej tojás édességek

Elkészítés:

A piskóta tészta elkészítésével kezdünk. Ehhez a sütőt melegítsd elő 200 fokra és bélelj ki sütőpapírral egy közepes méretű tepsit.

A tojásokat válaszd ketté és a fehérjét egy csipet sóval verd kemény habbá.

A sárgáját jó alaposan dolgozd össze a cukorral és a vaníliás cukorral, majd szitáld bele a sütőporos lisztet is.

Óvatosan dolgozd bele a habot, de vigyázz, hogy ne törd össze.

Egyengesd a tepsibe a masszát, majd süsd kb. 12 percet, míg aranybarna nem lesz.

Még melegen csavard fel a hosszanti oldalánál egy kunyharuha segítségével.

A pudingot készítsd el a csomagoláson látható utasítás szerint, majd tedd félre kihűlni.

A barackokat vágd pici kockákra, a lekvárt készítsd elő.

Ha kihűlt a piskóta és a puding is, már csak össze kell rakni a roládot.

Elsőként kend le a 3 ek lekvárral a piskótát, majd jöhet rá a puding is. Szórd meg a felvágott őszibarackkal és szorosan tekerd fel a hosszabbik oldalánál a piskótát.

Végül a tetejét is kend le a maradék lekvárral.

piskóta barack meggylekvár meggy puding vanília tej tojás édességek

Ha tetszett a bejegyzés, nézz körül facebookon és instagramon is.

0 Tovább

Duplacsokis-Ribizlis Jégvarázs Muffinok Kis Hercegnőknek

Unokatesóim nagy sütirajongók. Minden születésnapon, névnapon (vagy csak úgy) várják a tőlem a finomságokat. Leginkább a muffinokért vannak oda, gondolom főként a személyre szabott, extra díszítések miatt. A nemrégiben tartott kettős szülinap előtt is leadták a rendelést: egy nagyon csokis, hercegnős süteményt szerettek volna. Az instrukcióak alapján persze könnyű volt kitalálni, hogy mit is készítsek, de a kivitelezés már nem volt olyan egyszerű. Pont úgy jött ki a lépés, hogy sütit nem a saját konyhámban, hanem a nyaralóban kellett elkészítenem. Ugyan a fél házat magammal vittem (lévén muffinsütő minek egy nyaralóba), a tojás mégis otthon maradt és sütőporért is az utolsó pillanatban kellett elszaladnunk, mert a legfrissebb is 2008-ban lejárt. :D Mindezek ellenére megérte, mert a kis szülinaposok nagyon örültek!

ribizli gyors muffinok csoki csokoládé puding tej kakaópor vaníliás cukor tojás olaj

Hozzávalók a muffinhoz:

2 tojás

2,5 dl tej

1,25 dl olaj

20 dkg cukor

1 csomag vaníliás cukor

30 dkg liszt

5 dkg cukrozatlan kakaópor

1 csomag sütőpor

10 dkg tejcsokoládé

ribizli (kinek mennyi energiája van leszemezgetni :D)

ribizli gyors muffinok csoki csokoládé puding tej kakaópor vaníliás cukor tojás olaj

Hozzávalók a díszítéshez:

1 csomag tejszínes pudingpor

fél l tej

3 ek cukor

dekorcukrok

ribizli gyors muffinok csoki csokoládé puding tej kakaópor vaníliás cukor tojás olaj

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 180 fokra és készítsd elő a muffin sütődet.

Keverd össze az olajat, a tojásokat, a cukrot és a vaníliás cukrot. 

A liszhez add hozzá a kakaóport és a sütőport, majd az egészet szitáld a tojásos keverékhez.

Öntsd hozzá a tejet, majd darabold apróra a csokit és azt is szórd a tésztába a leszemezgetett ribizlivel együtt.

Töltsd kb. 3/4-ig a muffinsütőd mélyedéseit, majd süsd 180 fokon, kb. 20 percig.

A pudingport a tejjel és a cukorral készítsd el a csomagoláson látható utasítás szerint, majd ha kihűlt, töltsd csillag csövű habzsákba.

Díszítsd a pudinggal a muffinok tetejét, majd szórd meg dekorcukorral.

Tipp:

Ha van kedved/lehetőséged, nyomtass kis jégvarázsos képeket, amiket ragasztópisztollyal erősíts fogpiszkálóra. Én ezeket szúrtam bele plusz díszítésként a sütikbe és szerintem nagyon feldobta a muffinokat! 

Eredetileg felvert habtejszínt (habfixálóval) szerettem volna puding helyett használni, de a nagy melegben féltem, hogy nagyon összeesne a hab. Ha hűtőben tudjátok tartani, használjátok bátran. 

ribizli gyors muffinok csoki csokoládé puding tej kakaópor vaníliás cukor tojás olaj

Tipp: A gyerekek is nagyon szeretnek segédkezni a sütés-főzésben, főleg ha egy ilyen hercegnős muffinról van szó. A nyári szünetben biztos találunk egy lazább napot, amikor nincs semmi különösebb program, de a közös sütéssel, mégis emlékezetessé tehetjük a napot! :) 

Ha tetszett a bejegyzés, nézz körül facebookon és instagramon is. 

0 Tovább

Csokis-Cseresznyés Piskóta

A múltkori epres-vaníliás piskóta sikerén felbuzdulva, a hétvégén elkészítettem az említett édességnek a csokis-cseresznyés változatát. (Figyelitek milyen szépen alliterál a csokis-cseresznye? Már a neve alapján is jónak kell lennie a sütinek! :D) Az eper-tejszínhab-vanília triót persze nem egyszerű legyőzni, de azért ez a változat is eléggé ott volt a szeren, úgyhogy érdemes adni neki egy esélyt! :) Jó sütögetést kívánok!

édességek puding cseresznye piskóta kakaópor tortazselé

Hozzávalók a piskótához:

3 tojás

3 ek cukor

3 ek liszt

1 ek cukrozatlan kakaópor

1 csipet só

fél csomag sütőpor

1 csomag vaníliás cukor

Hozzávalók a díszítéshez:

1 csomag pudingpor (nálam epres)

3 ek cukor

fél l tej

30 dkg magozott meggy

1 csomag tortazselé

édességek puding cseresznye piskóta kakaópor tortazselé

Elkészítés:

Első körben a sütőt melegítsd elő 200 fokra és készíts elő egy sütőpapírral kibélelt kb. 20x30-as tepsit.

Ezt követően a tojásokat válaszd szét, majd a fehérjét verd kemény habbá egy csipet sóval.

A sárgájához add hozzá a cukrot és a vaníliás cukrot, majd alaposan dolgozd össze az egészet.

Szitáld a tojásos masszához a sütőporral és a kakaóporral elkevert lisztet.

Végül forgasd a tésztába a tojásfehérje habot, de óvatosan, nehogy összetörjön.

Egyengesd el a tésztát a tepsibe, majd süsd készre a piskótát kb. 10 perc alatt. 

Míg sül a tészta, a pudingport keverd ki 3 ek cukorral és a tejjel, majd készítsd el a csomagoláson látható utasítás szerint. Hagyd hűlni, de néha keverd át, nehogy megbőrösödjön.

Ha kész a piskóta, takard le, majd tedd félre, hogy a pudinghoz hasonlóan a tészta is ki tudjon hűlni. 

Ha már langyosak össze is állíthatjuk a sütit.

Húzd le óvatosan a sütőpapírt a piskótáról, majd helyezd vissza a tepsibe.

Kanalazd a pudingot a tésztára és kend el egyenletesen.

Ezt követően díszítsd magozott meggyel, majd készítsd el a tortazselét a csomagoláson látható utasítás szerint, és óvatosan öntsd rá a sütire. 

Hagyd megszilárdulni, majd szeletelheted is. :)

Tipp: Én a tortazselé elkészítéséhez a víz egy részét a cseresznye levével helyettesítettem.

Ha tetszett a bejegyzés, nézz körül facebookon és instagramon is. 

2 Tovább
«
12

Főzni jó sütni még jobb

blogavatar

Sziasztok, Dóri vagyok a blog írója. Ha olyan recepteket és ötleteket keresel, amiket könnyen, gyorsan, kevés tapasztalattal is el tudsz készíteni, olvass tovább! Vigyázat, desszertek túlerőben! :) Jó sütés-főzést!

Címkefelhő

édességek (122),tojás (83),cukor (65),liszt (64),vaj (50),tej (43),tejföl (39),fincsi ebédek (38),vendégvárók (36),paradicsom (35),joghurt (34),hagyma (34),sajt (31),citrom (30),habtejszín (29),kakaópor (29),ráérős reggelik (29),fahéj (28),sütőpor (27),túró (26),karácsony (26),rohanós vacsorák (26),csokoládé (26),fokhagyma (25),eper (25),advent (24),barack (24),bazsalikom (23),adventi naptár (23),tejszín (22),vaníliás cukor (22),olaj (22),krumpli (21),narancs (21),leveles tészta (20),meggy (20),sonka (20),gyors muffinok (18),porcukor (17),pohárkrémek (17),vanília (16),répa (15),ribizli (15),mascarpone (14),étcsokoládé (14),alma (14),őszibarack (13),csoki (13),málna (12),saláta (12),húsvét (12),leves (12),fehércsoki (12),pite (11),krémsajt (11),snidling (11),kolbász (11),gyümölcs (11),paradicsomszósz (11),petrezselyem (11),dió (11),sárgabarack (10),puding (10),szeder (10),szegfűszeg (10),csirkemell (10),élesztő (10),oregánó (9),piskóta (9),kakaó (9),keksz (9),paprika (9),majonéz (9),lekvár (9),kukorica (9),spenót (8),sajtkrém (8),lilahagyma (8),krémleves (8),tészta (8),rozmaring (8),dekorcukor (8),bonbon (8),zöldfűszer (8),brownie (8),rétes (8),(7),görög joghurt (7),mustár (7),méz (7),újhagyma (6),póréhagyma (6),sütőtök (6),kelttészta (6),muffin (6),torta (6),kókusz (6),kaliforniai paprika (6),zabpehely (6),csoki pasztilla (5),farsang (5),áfonya (5),medvehagyma (5),szilva (5),marcipán (5),chili (5),gyorsvacsi (5),tejcsokoládé (5),ricotta (5),palacsinta (5),fánk (5),ánizs (5),réteslap (5),tök (5),étcsoki (5),uborka (5),banán (5),cseresznye (5),kókuszreszelék (4),kivi (4),fehérbor (4),menta (4),hidegtál (4),bacon (4),zöldség (4),halloween (4),babapiskóta (4),rizs (4),csirke (4),pizza (4),cukkini (4),fehércsokoládé (4),olívabogyó (4),bor (4),anyák napja (4),olívaolaj (4),cheesecake (4),szalonna (4),valentin-nap (4),körte (4),sajttorta (4),vöröshagyma (3),befőzés (3),lekvárfőzés (3),lasagne (3),gofri (3),chili paprika (3),citromfű (3),mézeskalács fűszerkeverék (3),szalámi (3),tócsni (3),fondant (3),mandula (3),blogkóstoló (3),zabkeksz (3),zselatinfix (3),mák (3),Rohanós vacsorák (3),brokkoli (3),torma (3),bors (3),mozzarella (3),kávé (3),ehető ajándék (3),borsó (3),gyümölcskenyér (3),levendula (3),mexikói (3),aszalt gyümölcs (3),tortilla (3),nutella (3),csiga (3),besamel (3),pizzaszósz (3),lepény (3),rugelach (3),káposzta (3),virsli (3),mandarin (3),darált hús (2),mézeskalács (2),pálinka (2),mogyoró (2),levendulabirtok (2),magyarprovence (2),szezámmag (2),cékla (2),pesto (2),hamburger (2),Édességek (2),szódabikarbóna (2),cukormáz (2),meggybefőtt (2),tejszínhab (2),gyümölcskosárka (2),tortazselé (2),fetasajt (2),parmezán (2),penne (2),grillcsirke (2),pasztilla (2),dzsemfix (2),olajbogyó (2),salsa szósz (2),nyaralás (2),burgonya (2),eperlekvár (2),barnacukor (2),tésztasaláta (2),alaplé (2),búzadara (2),ananász (2),gesztenye (2),csicseriborsó (2),aszalt áfonya (2),zselatin (2),linzertészta (2),oreo keksz (2),trüffel (2),Gyors muffinok (2),keményítő (2),kalács (2),aprósütemény (2),majoranna (2),baracklekvár (2),gyerekek (2),étkezési keményítő (2),lime (2),kókusztej (2),cheesecake brownie (2),füstölt sajt (2),töltött tojás (2),curry (2),alkohol (2),csokikrém (2),rum (2),knorr (2),sütipecsét (2),pogácsa (2),mozarella (2),promóció (2),mártogatós (2),pizzagolyó (2),aszalt paradicsom (2),feta sajt (2),kefír (2),szerecsendió (2),bab (2),mogyoróvaj (1),franciasaláta (1),szaloncukor (1),dekoráció (1),aprósütemények (1),kifli (1),étcsokokoládé (1),vanília kivonat (1),ehető ajándékok (1),szósz (1),kandírozott gyümölcs (1),karácsonyi ebéd (1),darált keksz (1),gumicukor (1),ebédmenü (1),jelmez (1),majonézes burgonya (1),főétel (1),aszalvány (1),tárkony (1),krumplifánk (1),zöldborsó (1),kiszúró (1),fatörzs (1),édesség (1),hab (1),bejgli (1),mákos guba (1),főzőkrém (1),desszert (1),gesztenyemassza (1),zeller (1),sós aprósütemények (1),zöldségkeverék (1),teljes kiőrlésű liszt (1),füge (1),bukta (1),fügelekvár (1),lasagne tészta (1),töltött krumpli (1),knorr 100% természetes alapok (1),bögrés sütemény (1),bögrés (1),moszonló (1),masni (1),karfiol (1),besamel mártás (1),aranygaluska (1),monoszló (1),bolognai (1),kakaóscsiga (1),fagylalt (1),fagyi (1),barna cukor (1),amerikai palacsinta (1),jégkrém (1),salsa (1),graham liszt (1),blondie (1),túró rudi (1),zödfűszer (1),kínai (1),szójaszósz (1),vajkrém (1),narancslé (1),chilis bab (1),churros (1),víz (1),pirospaprika (1),körözött (1),sűrített tej (1),linzer (1),karalábé (1),zeller (1),rizskoch (1),piskótatekercs (1),sárgarépa (1),fehérrépa (1),feta (1),baileys (1),pompos (1),fehér csokoládé (1),smoothie (1),turmix (1),barackpálinka (1),trnd (1),knorr 100%természetesalapok (1),görögjoghurt (1),kevert (1),gasztroajándék (1),likőr (1),gyümölcsrizs (1),pillecukor (1),rumaroma (1),avokádó (1),hamburgerhús (1),kelt tészta (1),muffinok (1),tavasz (1),sztrapacska (1),péksütemény (1),juhtúró (1),krém (1),készülődés (1),penne (1),zöldbab (1),sonkatekercs (1),töltött karaj (1),áfonyalekvár (1),grillkolbász (1),balzsamecet (1),Vendégvárók (1),habfixáló (1),Ráérős reggelik (1),gyors vacsorák (1),zsemlemorzsa (1),ciabatta (1),mákosguba (1),eperszósz (1),zselé (1),Anyák Napja (1),street food (1),ketchup (1),olaszrizling (1),képviselőfánk (1),gyümölcslé (1),hús (1),karaj (1),töltelék (1),töltött hús (1),smarties (1),csokiskeksz (1),munkaebéd (1),kuszkusz (1),kandírozott narancs (1),daráltkeksz (1),író (1),szilveszter (1),pizzás csiga (1),cookies (1),csokissüti (1),képviselő fánk (1),borkóstoló (1),buli (1),rukkola (1),koktél (1),nachos (1),jalapeno (1),zsömle (1),vacsora (1),reggeli (1),quesadilla (1),chorizo (1),ballagás (1),koriander (1),sertéslapocka (1),ragu (1),sertés (1),lapocka (1),kakaós csiga (1),vörösbor (1),krumplipüré (1),köret (1),pulykamell (1),SAD! (1),aszalt szilva (1),VKF (1),túrókrém (1),sajtos roló (1),kacsacomb (1),almáspite (1),meggylekvár (1),tökfaragás (1),sütögetés (1),kuglóf (1),barbérlevél (1),kandírozott narancshéj (1),párolt lilakáposzta (1),kacsa (1),ecet (1),lilakáposzta (1),köménymag (1),ősz (1),steak burgonya (1),kovászos uborka (1),paradicsomkonzerv (1),savanyúság (1),teszínhab (1),csokiszósz (1),gyömölcs (1),müzli (1),kapcsolat (1),hawaii (1),szülinap (1),ételfesték (1),margarin (1),bevonat (1),pizzafeltét (1),velence (1),panír (1),hámozott paradicsom (1),panírozás (1),rántott (1),rántott tök (1),bagett (1),csokipasztilla (1),szalonnasütés (1),grillezés (1),bográcsozás (1),lecsó (1),csilipaprika (1),olíva bogyó (1)

Utolsó kommentek