Krémsajtos Medvehagymás kiflik

Újabb tavaszi, sőt akár húsvéti vendégváró receptet hozok mára. A legfőbb előnye az, hogy leveles tésztával dolgozunk, így az elkészítése nagyon gyors, nem megy vele az idő feleslegesen. Pepecselés helyett lehet kirándulni, programozni ebben a szép időben. 

medvehagyma húsvét vendégvárók sajt leveles tészta tejföl krémsajt tojás

Én egyik vasárnap este fél 8 körül álltam neki sütni, és a 0 energia szintemmel is simán kivitelezhető volt a folyamat. :D Az már más kérdés, hogy azért esett ilyen - számomra - késői órára a sütögetés, mert egyrészt elfelejtettem, hogy Gy.-nek a hétfői névnapozásra édeset és sósat is akartam sütni (és csak az édesig jutottam délelőtt), másrészt mindent vettem a boltba, kivétel leveles tésztát, amiért természetesen eredetileg mentem. Mentő ötletként feltúrtam (najó igazából feltúrattam Gy.-vel) a mélyhűtőt, de sajnos nem jártunk szerencsével. Mentünk tehát még egy kört a boltban. :) 

Hú, de várom már, hogy megszülessen a Baba és visszakapjam az agyam. :D Bár lehet ez hiú ábránd. :) 

medvehagyma húsvét vendégvárók sajt leveles tészta tejföl krémsajt tojás

Hozzávalók:

2 tubus natúr vagy tejszínes krémsajt

1 csokor medvehagyma

200 g tejföl

1 kk só

őrölt bors

1 csomag leveles tészta

1 tojás 

5 dkg sajt

medvehagyma húsvét vendégvárók sajt leveles tészta tejföl krémsajt tojás

Elkészítés:

Elsőként készítsd el a töteléket.

Ehhez a krémsajtot és a tejfölt öntsd egy nagyobb tálba.

A medvehagymát mosd meg jó alaposan és aprítsd picire.

Ezt is add a tejfölös keverékhez. Ízesítsd sóval, borssal.

A leveles tésztát felezd el, és az első adagot nyújts ki kör alakúra.

Vágd 12 cikkelyre, mintha pizzát szeletelnél.

Kend meg a cikkelyeket a medvehagymás krémmel, majd csavard fel őket a hosszabbik oldaluktól kezdve.

A sütőt melegítsd elő 200 fokra és készíts elő egy sütőpapíros tepsit. 

Sorakoztasd a tepsire a medvehagymás falatkákat, majd kend meg őket felvert tojással és szórd meg reszelt sajttal.

Süsd kb. 10 percig őket, majd adj még nekik 2-3 perc légkeverést, hogy picit megpiruljanak.

Míg az első adag sül, ismételd meg a műveletet a másik adag tésztával és a maradék krémmel.

medvehagyma húsvét vendégvárók sajt leveles tészta tejföl krémsajt tojás

További húsvéti recepteket itt találsz:

Húsvéti kekszek készítése gyerekekkel

Húsvéti epres muffin

Répatortás muffin

Boci szelet

Ünnepi kakaós kalács

Töltött tojás

Sonkás krumpli csónakok

Húsvéti sonkás rétes

Sonkás-tormás ricottakrém

Tavaszi tojássaláta

medvehagyma húsvét vendégvárók sajt leveles tészta tejföl krémsajt tojás

Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.

0 Tovább

Kávés-meggyes pohárkrém

Ki szereti a kávét és a kávés sütiket? Én nem igazán vagyok oda egyik vonulatért sem, de az utóbbi időben, azért néha-néha muszáj meginnom 1-1 "lightosat". A helyzet ugyanis az, hogy a Kis Bébi annyira leszív, hogy kb. még vérnyomásom sincs. :D Minden esetre maga a kávé íz valószínűleg sose lesz a kedvencem, de azért azt elismerem, hogy sütiben elég jó tud lenni. A savanykás meggyel pedig még jobb. Próbáljátok ki.


habtejszín görög joghurt joghurt cukor porcukor meggy rumaroma pohárkrémek édességek babapiskóta kávé

Hozzávalók 6 főre:

2 dl habtejszín

200 g görög joghurt

4 ek porcukor 

1 adag nescafe vagy lighti főzös kávé

100 g babapiskóta

fél üveg meggybefőtt

1 kk rumaroma

1-2 ek cukor

habtejszín görög joghurt joghurt cukor porcukor meggy rumaroma pohárkrémek édességek babapiskóta kávé

Elkészítés:

Elsőként készítsd el a kávét, hogy legyen ideje kicsit kihűlni. 

Ezt követően a meggyet főzd össze a rumaromával, illetve, ha nagyon savanyúnak találod, egy kis cukorral. Tedd ezt is félre kihűlni.

Verd fel a habtejszínt, szitáld hozzá a porcukrot és óvatosan forgasd bele a görög joghurtot is.

A babapiskótákat törd 3-4 darabba és egy pillanatra áztasd meg  minden oldalát a kávéban. 

Oszd el a poharak aljába.

Kanalazd a piskótára a habot, majd jöhet a meggyes réteg is. 

Végül tehetsz még néhány szem sima meggybefőttet is a krém tetejére. 

Tipp: Tálalás előtt hűtsd be.

habtejszín görög joghurt joghurt cukor porcukor meggy rumaroma pohárkrémek édességek babapiskóta kávé

Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.

0 Tovább

Tavaszi brokkoli krémleves

Jó kis üde, tavaszi leves, ráadásul elkészíteni sem egy nagy szám. Olyannyira nem, hogy hétfőn dél, fél 1 körül még fogalmam sem volt, hogy mit fogok ebédelni, aztán a hűtőbe nézve megjött az ihlet. 1 órakor pedig már bőszen kanalaztam a fincsi ebédkémet. 

brokkoli krumpli hagyma tejszín fincsi ebédek levesHozzávalók:

1 fej brokkoli

2 közepes krumpli

1 nagyobb hagyma

2 l húsleves alaplé

1 csapott ek só

10 szem bors

2 dl tejszín

brokkoli krumpli hagyma tejszín fincsi ebédek levesElkészítés:

A brokkolit szedd rózsáira, majd jó alaposan mosd meg.

A krumplit és a hagymát pucold meg, majd vágd nagyobb darabokra.

Tedd a zöldségeket egy nagy lábosba és öntsd fel húsleves alaplével.

Sózd, borsozd, majd lefedve főzd, míg megpuhulnak a zöldségek.

Ha jó puha minden, pürésítsd össze botmixerrel.

Végül jöhet a tejszín. Öntsd bele egy kisebb tálba, majd adj hozzá 2-3 merőkanálnyi forró levest. Keverd össze, majd az egészet add a leveshez.

Forrald össze és már kész is.

Tálald ízlés szerint fokhagymás pirítóssal, krutonnal, reszelt sajttal.

brokkoli krumpli hagyma tejszín fincsi ebédek leves

Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.

0 Tovább

Boci szelet

A napokban ráeszméltem, hogy már kevesebb, mint egy hónap van Húsvétig. Persze nem volt nehéz rádöbbennem erre a tényre, mert az áruházak már tele vannak mindenféle "nyuszicsokicsodával". Úgy döntöttem, hogy én is elkezdem a húsvéti készülődést a blogon. Elsőként egy olyan sütit hozok Nektek, ami szerintem tökéletes locsolóváró finomság. Könnyen szeletelhető, mutatós, pár napig szuperül eláll a hűtőben, nem romlik az állaga, így nyugodtan el lehet készíteni kicsit hamarabb is. Ráadásul a nyuszi mellett elfér a csibe és a boci is, úgyhogy a neve alapján teljesen beleillik a húsvéti milliőbe. Jah, és nagyon nagyon finom! :)
túró búzadara tojás vaníliás cukor citrom liszt cukor vaj kakaópor sütőpor tej édességek húsvét

Hozzávalók a túrós masszához:

50 dkg túró

4 ek búzadara

1 db tojás

10 dkg cukor

1 cs. vaníliás cukor

1 db citrom reszelt héja

túró búzadara tojás vaníliás cukor citrom liszt cukor vaj kakaópor sütőpor tej édességek húsvét

Hozzávalók a kakaós tésztához:

3 db tojás

15 dkg cukor

15 dkg vaj

30 dkg liszt

1 cs. sütőpor

3 ek cukrozatlan kakaópor

1,5-2 dl tej

túró búzadara tojás vaníliás cukor citrom liszt cukor vaj kakaópor sütőpor tej édességek húsvét

Elkészítés:

A túrós masszával érdemes kezdeni, mert a búzadarának kicsit meg kell szívnia magát!

Elsőként tehát törd át a túrót (ha szükséges), üsd hozzá a tojást és szórd meg a búzadarával.

Mérd ki a cukrot és ezt is add a túrós keverékhez. Jöhet a vaníliás cukor és a citrom lereszelt héja is. 

Jó alaposan keverd össze az egészet, majd tedd félre kb. 1 órára, hogy a búzadara megszívja magát.

túró búzadara tojás vaníliás cukor citrom liszt cukor vaj kakaópor sütőpor tej édességek húsvét

A csokis tésztához a cukrot keverd ki alaposan a vajjal, majd add hozzá a tojások sárgáját. (Figyelj, csak a sárgáját, a fehérjét tedd félre!)

A lisztet, a kakaóport és a sütőport szintén dolgozd össze, majd szitáld a cukros-tojásos masszához.

Lazítsd tejjel a tésztát.

A tojások fehérjét verd kemény habbá, majd ezt is forgasd óvatosan a masszába.

A sütőt melegítsd elő 180 fokra és készíts elő egy jó nagy tepsit. Béleld ki sütőpapírral.

Egyengesd el benne a tésztát, végül egy kiskanál segítségével, foltokban adagold bele a túrós keveréket is.

Süsd kb. 25 percet.

túró búzadara tojás vaníliás cukor citrom liszt cukor vaj kakaópor sütőpor tej édességek húsvét

Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.

További húsvéti recepteket itt találsz:

Húsvéti kekszek készítése gyerekekkel

Húsvéti epres muffin

Répatortás muffin

Ünnepi kakaós kalács

Töltött tojás

Sonkás krumpli csónakok

Húsvéti sonkás rétes

Sonkás-tormás ricottakrém

Tavaszi tojássaláta

1 Tovább

Pillecukros brownie

Unokatesóim (és a tesóim is) még mindig nagy süti fanok. Éppen ezért mindig benne vannak egy közös sütögetésbe, de persze azt még jobban szeretik, ha a munka dandárja rám marad és nekik csak le kell csekkolni a kész finomságot. :) Családi ünnepek előtt is sokszor készülünk együtt az unokahugimmal, de most sajnos csak egy rapid édességre maradt időm. Az ünnepelt, az unokaöcsém volt, aki most töltötte a 15. születésnapját. A tavalyi triplán csokis muffinhoz hasonlóan idén is egy nagyon édes, nagyon csokis, nagyon cukros édességgel készültem neki. Azt hittem, hogy mindenkinek ketté áll a füle a sok cukortól, de meglepő módon pillanatok alatt eltűnt az egész adag a tálról. Mama azóta is emlegeti, hogy ő csak abból evett (pedig volt még mellette jópár finomság). Nagyon nem szokott édességet enni, úgyhogy fogalmam sincs, hogy mi fogta meg ennyire a sütiben. :D

Lényeg, hogy ha jöhet egy kis cukorsokk, - persze szigorúan évente egyszer - akkor ne keresd tovább, ez lesz a megfelelő süti. :D

brownie pillecukor édességek cukor vaj csokoládé kakaópor liszt tojás

Hozzávalók:

4 tojás

20 dkg cukor

20 dkg vaj

15 dkg liszt

2 ek jó minőségű kakaópor

15 dkg csokoládé

1 csomag pillecukor 

brownie pillecukor édességek cukor vaj csokoládé kakaópor liszt tojás

Elkészítés:

Elsőként a sütőt melegítsd elő 180 fokra és készíts elő egy közepes méretű tepsit. Béleld ki sütőpapírral.

Ezt követően a pillecukrot vágd nagyobb darabokra.

A kockára tördelt csokoládét és a vajat gőz fölött kezd el felolvasztani.

Közben a tojást keverd habosra a cukorral.

A lisztet és a kakaóport dolgozd össze, majd szitáld a tojásos-cukros keverékbe.

Végül öntsd hozzá a felolvadt csokis-vajas szószt is.

A keveréket oszlasd el a tepsibe és szórd rá a pillecukrot.

Süsd meg kb. 20 perc alatt. (Vigyázz, nehogy túlsüsd, akkor jó, ha kívül már ropogós, de belül még kissé ragacsos a tészta.) A pillecukor szépen rá fog olvadni ennyi idő alatt a tésztára.  

brownie pillecukor édességek cukor vaj csokoládé kakaópor liszt tojás


Ha tetszett a bejegyzés, gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.

0 Tovább

Zabpelyhes-kókuszos keksz

Amióta otthon vagyok, próbálok nagyon odafigyelni az étkezésekre. (Persze ezt a KisBébi sokszor felülírja és az eredetileg tervezett, egészséges csirkemellsonkás, teljes kiőrlésű, magos kenyérből készült szendvicsem helyett kétpofára tolom be Gyuri zsíroskenyerét, de azért általában én vagyok a főnök. :D) Ezt a kekszet is azért készítettem, mert egy fokkal talán egészségesebb, mint a szokásos, tőlem megszokott édességek. (Persze lehet, csak áltatom magam. :D) Minden esetre nagyon fincsi, és akár reggelire, tízóraira vagy uzsonnára is szuper alternatíva egy kis joghurttal, gyümölccsel. 

keksz zabpehely cukor barnacukor liszt teljes kiőrlésű liszt só szódabikarbóna méz kókusz kókuszreszelék édességek ráérős reggelik

Hozzávalók:

fél csésze olvasztott vaj

4 púpos ek méz

fél csésze barnacukor

1 csésze liszt (nálam teljes kiőrlésű)

1 csésze zabpehely

1 csésze kókuszreszelék

1 csipet só

1 kk szódabikarbóna

keksz zabpehely cukor barnacukor liszt teljes kiőrlésű liszt só szódabikarbóna méz kókusz kókuszreszelék édességek ráérős reggelik

Elkészítés:

Elsőként a vajat olvaszd meg, majd add hozzá a cukrot és csurgasd hozzá a mézet. Jó alaposan dolgozd össze.

A lisztet, a zabpelyhet, a kókuszreszeléket, a sót és a szódabikarbónát szintén keverd össze, majd szórd a mézes masszához.

Keverd addig, míg össze nem áll a tészta.

Csomagold folpackba és tedd kb. 1 órára a hűtőbe, hogy könnyebb legyen formázni.

Ha letelt az idő melegítsd elő a sütőt 180 fokra és készíts elő egy sütpapíros tepsit.

Formázz kis gombócokat a masszából, majd tenyérrel picit lapítsd ki őket.

keksz zabpehely cukor barnacukor liszt teljes kiőrlésű liszt só szódabikarbóna méz kókusz kókuszreszelék édességek ráérős reggelik

Érdemes jó sok helyet hagyni köztük, mert a sütőben megnőnek.

Süsd kb. 12 percig. Itt még nagyon puhának fognak tűnni, de amint kihűlnek megkeményednek.

Tipp: Tárold légmentesen záródó dobozban.

keksz zabpehely cukor barnacukor liszt teljes kiőrlésű liszt só szódabikarbóna méz kókusz kókuszreszelék édességek ráérős reggelik

Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.

0 Tovább

Zöldséges sertésragu

Szerintem minden család repertoárjába jól jön 1-1 olyan étel, amelyből egyszerre hatalmas adagot lehet készíteni és újramelegítve is ugyanolyan finom. A következő ragu pont ilyen, ráadásul a hozzávalókat is szabadon variálhatjátok, ha épp nincs otthon az eredeti recept szerint valami. A lapockát behelyettesíthetitek más hússal, a zöldségek közül pedig válasszátok ki a kedvenceiteket. Nálunk jöhet minden, bab, répa, borsó, kukorica, így még gazdagabb és még kiadósabb lesz az étel.

ragu sertéslapocka sertés lapocka kukorica borsó bab chili paprika paprika paradicsom hagyma fokhagyma vörösbor fincsi ebédek

Hozzávalók:

1 kg sertéslapocka

3 nagyobb gerezd fokhagyma

1 nagyobb vöröshagyma

1 db paradicsomos babkonzerv 

4 nagyobb répa

1 doboz kukorica/borsó konzerv

4 szem paradicsom

2 ek magos mustár

1 db zöld erőspaprika

2 db piros chili paprika

olaj

só, bors

2 dl vörösbor

1 dl víz

ragu sertéslapocka sertés lapocka kukorica borsó bab chili paprika paprika paradicsom hagyma fokhagyma vörösbor fincsi ebédek

Elkészítés:

Elsőként a húst vágd kisebb kockákra, majd tedd egy zárható tálba.

Egy kisebb tálba keverj össze két evőkanál olajat a mustárral és a zúzott fokhagymával, majd kend be a húsokat a szósszal. Borsozd is meg az egészet. Tedd hűtőbe lefedve néhány órára.

A zöldségeket készítsd elő, a répát és a hagymát pucold meg, majd előbbit karikázd fel, utóbbit pedig vágd kockákra a paradicsommal együtt.

A paprikákat is szeleteld vékony karikákra.

Egy kevés olajon pirítsd meg a húst, majd dobd rá a hagymát, kicsit később pedig a paradicsomot és a paprikákat is.  

Öntsd rá a vörösbort és a vizet, majd jöhet hozzá a répa is. Lefedve főzd kb. 40 percet, míg a hús és a répa is megpuhul.

Közben sózd, borsozd. 

Végül add hozzá a kukoricát/borsót/babot is és főzd fedő nélkül további 10 percet. 

Ha közben nagyon besűrűsödne nyugodtan önts hozzá még egy kevés vizet/bort ízlésedtől függően! :)

ragu sertéslapocka sertés lapocka kukorica borsó bab chili paprika paprika paradicsom hagyma fokhagyma vörösbor fincsi ebédek

Tálald tetszés szerinti körettel és savanyúsággal.

Gyertek fb-ra és instagram-ra is. 

0 Tovább

Barackos ricotta krémes rétes

Így menekült meg egy lejárós ricotta és egy kibontott barack befőtt a sanyarú kidobástól! És milyen jól tettem, hogy "megmentettem" őket, mert pillanatok alatt - és nem mellesleg viszonylag egyszerűen - jó kis desszertet varázsoltam belőlük. A barack ráadásul kicsit visszahozta a nyári ízeket a konyhámba, így még jobban esett mindenkinek ez a "fincsa" rétes. Persze ha épp nem áll otthon tömött sorokban a barack, akkor használjatok nyugodtan ti is befőttet vagy más gyümölcsöt hozzá. Szuper lesz így is, de persze szezonban frissből az igazi. :)

rétes réteslap barack ricotta joghurt görög joghurt fahéj vaj tojás édességek

Hozzávalók:

1 csomag réteslap (6-8 réteslap)

250 g ricotta vagy esetleg túró

3 db őszibarack vagy barack befőtt

2 ek porcukor

2 ek görög joghurt

1 kk fahéj

1 tojás

olvasztott vaj

rétes réteslap barack ricotta joghurt görög joghurt fahéj vaj tojás édességek

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 200 fokra és bélelj ki sütőpapírral egy nagy tepsit.

A ricotta-t keverd ki jó alaposan a joghurttal, a fahéjjal és a porcukorral. Ha nem találod elég édesnek, még adhatsz hozzá egy kevés cukrot.

A barackot vágd kisebb kockákra, majd ezt is dolgozd el a krémbe.

A vajat olvaszd fel.

Teríts ki egy konyharuhát, majd tedd rá az első réteslapot. Kend meg jó alaposan olvasztott vajjal, majd helyezd rá a második lapot, majd megint a vaj, végül az utolsó réteslap következik. (Ha 8 réteslap van a csomagban, akkor egy réteshez használhatsz akár 4-et is.)

Oszd el rajta a barackos ricotta felét.

A rövidebbik oldalánál hajtsd be, hogy nehogy kifolyjon a töltelék, majd a konyharuha segítségével a hosszabbik oldala mentén szorosan tekerd fel az egészet.

Helyezd át a rétest a tepsibe, majd kend meg felvert tojással.

Ismételd meg ugyanezt a másik 3 réteslappal és a maradék ricotta krémmel.

Süsd kb. 20 percig, amíg szép aranybarna nem lesz a tészta.

rétes réteslap barack ricotta joghurt görög joghurt fahéj vaj tojás édességek

Ha tetszett a bejegyzés, gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.

0 Tovább

Pompos házilag

Pár hete a budapesti Mangalica fesztiválon ebédeltünk. Nem tudom ki, hogy van a fesztiválos kajákkal, de nálunk a pompos elég menő ilyenkor, nem is nagyon gondolkodunk másban. Megkeressük a legszimpatikusabb standot, kiválasztjuk a feltéteket, aztán kiálljuk a 600 km-es sort és röpke 2 óra alatt már kezünkben is a fincsi pompos. Ebben a csípős, téli időben kb. 5 másodperc alatt hűl ki a kenyérlángosunk, így esélyünk nincs frissen sülve megkóstolni a finomságot. :D Nyilván a tömegnek, a lehetetlen ülőhely keresésnek is megvan a feelingje, de ha el szeretnénk kerülni valamilyen oknál fogva a fentieket, készítsünk házilag pompost!    

liszt élesztő krumpli fokhagyma tejföl szalonna kolbász lilahagyma pompos vendégvárók

Hozzávalók:

50 dkg liszt (nálam most teljes kiőrlésű)

4 közepes krumpli

2 dkg élesztő

2 dl langyos víz

1 kk cukor

1 csapott ek só

3 dl tejföl

3 gerezd fokhagyma

2 közepes lilahagyma

kis darab kolbász/szalonna

liszt élesztő krumpli fokhagyma tejföl szalonna kolbász lilahagyma pompos vendégvárók

Elkészítés:

Elsőként a krumplit pucold meg, vágd kockákra és tedd fel főni.

A szobahőmérsékletű élesztőt morzsold bele a cukros, langyos tejbe, majd meleg helyen hagyd felfutni.

A lisztet és a sót öntsd egy nagy tálba.

Ha kész a krumpli szűrd le, törd át és ezt is add a liszthez.

Öntsd bele a felfutott élesztőt is, majd jó alaposan gyúrd össze a tésztát. (Ha nagyon ragacsos lenne, adj hozzá még egy kevés lisztet.)

Meleg helyen, letakarva keleszd kb egy órát, míg duplájára nem nő a tészta.

Közben a hagymát, a kolbászt és a szalonnát vágd fel és futtasd meg egy kicsit egy serpenyőben. 

A fokhagymát pucold meg, majd törd a tejfölbe.

A sütőt melegítsd elő 180 fokra.

A megkelt tésztát egyengesd el egy nagy tepsibe, majd süsd elő 5-10 percet.

Kend a tejfölt az elősütött tészta tetejére, szórd meg a feltétekkel, majd süsd további 15 percig.

liszt élesztő krumpli fokhagyma tejföl szalonna kolbász lilahagyma pompos vendégvárók

Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.

0 Tovább

Duplán meggyes muffin

A napokban Gy. Anyukájától iszonyat mennyiségű (konkrétan 3 teli "szakadjmeg" szatyornyi) lekvárt, befőttet, szörpöt és savanyúságot kaptunk. Ezzel nyilván semmi gond nem lenne, mert jócskán fogy nálunk az ilyesmi, viszont a lakás (főként a spejz) keretei egy kicsit (igazából nagyon) behatárolják az elraktározható élelmiszer mennyiséget. Mivel még az általunk elrakott gyümölcsökből és zöldségekből is bőven van - konkrétan full tele van az összes polc - ezért próbálom folyamatosan felhasználni a finomságokat. Az alábbi muffinba került ezért házi meggylekvár és házi meggybefőtt is. Így lett duplán meggyes, e mellett meg csokis. :) 

gyors muffinok édességek cukor liszt sütőpor vaj meggy kakaópor tojás

Hozzávalók:

12 dkg cukor

2 tojás

15 dkg vaj

3 ek meggylekvár

18 dkg liszt

2 dkg kakaópor

fél csomag sütőpor

20 dkg meggy (nálam most befőtt, de jó a fagyasztott, vagy szezonban természetesen a friss a befutó) 

gyors muffinok édességek cukor liszt sütőpor vaj meggy kakaópor tojás

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 180 fokra és béleld ki a muffin sütődet muffin papírokkal.

A cukrot keverd ki a tojással és a vajjal. 

Add hozzá a meggylekvárt.

A liszthez add hozzá a kakaóport és a sütőport, majd szitáld a cukros keverékhez.

A meggy felét szintén dolgozd a tésztába, majd adagold a masszát a muffinsütő mélyedéseibe. 

Oszd el a maradék meggyet a sütik tetején és süsd kb. 20 percig. 

gyors muffinok édességek cukor liszt sütőpor vaj meggy kakaópor tojás

Tipp: Apróra vághatsz még 5 dkg étcsokit is, amit a meggyel együtt a tésztába keverhetsz. nem fogja elrontani. :)

Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.

4 Tovább

Körözött

A körözött nálam valahogy olyan jó kis tavaszi étel. Nem is kell mellé más, csak friss pékáru és minél több, fincsi, ropogós zöldség. Jöhet ilyenkor az újhagyma, a hónapos retek, de az uborkát, a paprikát és a koktél paradicsomot sem vetem meg. :) Nagyon fel tudja dobni a reggeliket 1-1 ilyen szendvicskrém, úgyhogy bátran készítsétek el.

túró tejföl mustár pirospaprika hagyma körözött ráérős reggelik

Hozzávalók:

25 dkg túró

2 ek tejföl

1 púpos kk mustár

1 kk piros arany

1 csapott kk só

1 kk pirospaprika

frissen őrölt bors

1 kisebb hagyma

túró tejföl mustár pirospaprika hagyma körözött ráérős reggelik

Elkészítés:

Elsőként a túrót törd át egy villával, majd add hozzá a tejfölt és a fűszereket.

A hagymát pucold meg, vágd apróra, majd ezt is szórd a túróhoz.

Jó alaposan keverd össze az egészet.

Tálalás előtt hűtsd be, úgy az igazi. :)

túró tejföl mustár pirospaprika hagyma körözött ráérős reggelik

Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.

0 Tovább

Főzni jó sütni még jobb

blogavatar

Sziasztok, Dóri vagyok a blog írója. Ha olyan recepteket és ötleteket keresel, amiket könnyen, gyorsan, kevés tapasztalattal is el tudsz készíteni, olvass tovább! Vigyázat, desszertek túlerőben! :) Jó sütés-főzést!

Legfrissebb bejegyzések

Címkefelhő

édességek (102),tojás (63),cukor (45),liszt (43),vaj (39),tej (35),fincsi ebédek (33),vendégvárók (32),joghurt (31),tejföl (31),paradicsom (28),kakaópor (27),ráérős reggelik (26),sajt (26),citrom (26),hagyma (26),karácsony (26),habtejszín (25),eper (25),advent (24),adventi naptár (23),túró (22),rohanós vacsorák (22),fahéj (21),narancs (21),sonka (20),csokoládé (20),krumpli (20),meggy (19),tejszín (19),vaníliás cukor (19),fokhagyma (18),leveles tészta (16),sütőpor (16),bazsalikom (16),pohárkrémek (15),répa (15),gyors muffinok (15),olaj (15),porcukor (15),barack (15),vanília (14),mascarpone (14),étcsokoládé (12),húsvét (12),kolbász (11),ribizli (11),krémsajt (11),málna (11),alma (11),saláta (11),petrezselyem (10),leves (10),gyümölcs (10),csoki (10),élesztő (9),dió (9),paradicsomszósz (9),puding (9),csirkemell (9),majonéz (9),pite (9),kukorica (9),snidling (8),tészta (8),kakaó (8),dekorcukor (8),paprika (8),sajtkrém (8),piskóta (8),brownie (7),szegfűszeg (7),szeder (7),fehércsoki (7),lilahagyma (7),rétes (7),méz (7),rozmaring (7),sárgabarack (7),krémleves (7),lekvár (7),keksz (7),görög joghurt (7),póréhagyma (6),mustár (6),spenót (6),kókusz (6),torta (6),zöldfűszer (6),újhagyma (6),bonbon (6),tök (5),chili (5),kaliforniai paprika (5),kelttészta (5),farsang (5),cseresznye (5),muffin (5),tejcsokoládé (5),áfonya (5),őszibarack (5),banán (5),medvehagyma (5),sütőtök (5),(5),marcipán (5),csoki pasztilla (5),gyorsvacsi (5),fánk (5),kókuszreszelék (4),olívaolaj (4),hidegtál (4),cheesecake (4),uborka (4),sajttorta (4),palacsinta (4),réteslap (4),bor (4),ricotta (4),halloween (4),zabpehely (4),menta (4),csirke (4),szalonna (4),anyák napja (4),kivi (4),olívabogyó (4),valentin-nap (4),pizza (4),fehérbor (4),oregánó (4),étcsoki (4),zöldség (4),zabkeksz (3),tócsni (3),lasagne (3),szalámi (3),aszalt gyümölcs (3),babapiskóta (3),befőzés (3),mandarin (3),citromfű (3),szilva (3),borsó (3),virsli (3),mexikói (3),csiga (3),blogkóstoló (3),brokkoli (3),ánizs (3),torma (3),mák (3),lekvárfőzés (3),mézeskalács fűszerkeverék (3),ehető ajándék (3),chili paprika (3),fondant (3),mandula (3),nutella (3),mozzarella (3),gyümölcskenyér (3),gofri (3),rugelach (3),Rohanós vacsorák (3),rizs (3),cukkini (3),káposzta (3),lepény (3),bors (2),zselatinfix (2),szerecsendió (2),kefír (2),besamel (2),pogácsa (2),salsa szósz (2),fetasajt (2),eperlekvár (2),pizzaszósz (2),majoranna (2),aszalt áfonya (2),baracklekvár (2),szódabikarbóna (2),gyümölcskosárka (2),nyaralás (2),pasztilla (2),kávé (2),grillcsirke (2),penne (2),parmezán (2),aprósütemény (2),kalács (2),vöröshagyma (2),ananász (2),gesztenye (2),linzertészta (2),trüffel (2),zselatin (2),mogyoró (2),dzsemfix (2),cukormáz (2),burgonya (2),alaplé (2),olajbogyó (2),cheesecake brownie (2),cékla (2),bab (2),tortilla (2),bacon (2),Édességek (2),mézeskalács (2),rum (2),oreo keksz (2),tejszínhab (2),töltött tojás (2),lime (2),alkohol (2),csokikrém (2),pizzagolyó (2),tésztasaláta (2),Gyors muffinok (2),búzadara (2),gyerekek (2),mozarella (2),sütipecsét (2),kókusztej (2),pesto (2),füstölt sajt (2),curry (2),feta sajt (2),mártogatós (2),töltött krumpli (1),szójaszósz (1),ehető ajándékok (1),zeller (1),kakaóscsiga (1),zöldborsó (1),túró rudi (1),kínai (1),sós aprósütemények (1),tárkony (1),aprósütemények (1),mákos guba (1),kandírozott narancshéj (1),amerikai palacsinta (1),barbérlevél (1),meggylekvár (1),almáspite (1),barna cukor (1),köménymag (1),ecet (1),párolt lilakáposzta (1),étkezési keményítő (1),graham liszt (1),lilakáposzta (1),kandírozott narancs (1),tökfaragás (1),dekoráció (1),jelmez (1),kifli (1),krumplifánk (1),fagylalt (1),gumicukor (1),szósz (1),kuglóf (1),sütögetés (1),olíva bogyó (1),jégkrém (1),salsa (1),fagyi (1),aszalvány (1),sárgarépa (1),rizskoch (1),fehérrépa (1),zeller (1),rumaroma (1),kevert (1),meggybefőtt (1),smoothie (1),daráltkeksz (1),piskótatekercs (1),görögjoghurt (1),karalábé (1),pillecukor (1),linzer (1),gasztroajándék (1),sűrített tej (1),likőr (1),pompos (1),barnacukor (1),teljes kiőrlésű liszt (1),víz (1),churros (1),pirospaprika (1),körözött (1),turmix (1),avokádó (1),kandírozott gyümölcs (1),baileys (1),franciasaláta (1),majonézes burgonya (1),aranygaluska (1),bögrés (1),bögrés sütemény (1),karácsonyi ebéd (1),ebédmenü (1),főétel (1),desszert (1),zöldségkeverék (1),fatörzs (1),besamel mártás (1),szezámmag (1),karfiol (1),narancslé (1),darált keksz (1),szaloncukor (1),hab (1),bejgli (1),gesztenyemassza (1),étcsokokoládé (1),lasagne tészta (1),velence (1),munkaebéd (1),sztrapacska (1),juhtúró (1),csicseriborsó (1),péksütemény (1),karaj (1),tavasz (1),krém (1),készülődés (1),muffinok (1),kelt tészta (1),hús (1),grillkolbász (1),balzsamecet (1),olaszrizling (1),hamburgerhús (1),pizzás csiga (1),szilveszter (1),eperszósz (1),ketchup (1),street food (1),Anyák Napja (1),zselé (1),kuszkusz (1),hamburger (1),töltelék (1),töltött hús (1),gyümölcslé (1),koktél (1),chorizo (1),képviselőfánk (1),quesadilla (1),rukkola (1),buli (1),borkóstoló (1),nachos (1),jalapeno (1),képviselő fánk (1),zöldbab (1),reggeli (1),cookies (1),csokissüti (1),smarties (1),csokiskeksz (1),áfonyalekvár (1),töltött karaj (1),sonkatekercs (1),aszalt paradicsom (1),penne (1),zsömle (1),vacsora (1),mákosguba (1),habfixáló (1),körte (1),steak burgonya (1),ősz (1),SAD! (1),darált hús (1),rántott tök (1),rántott (1),csokipasztilla (1),bagett (1),panír (1),panírozás (1),pulykamell (1),aszalt szilva (1),kakaós csiga (1),vörösbor (1),sajtos roló (1),író (1),kacsacomb (1),lapocka (1),sertés (1),pálinka (1),VKF (1),ragu (1),sertéslapocka (1),csilipaprika (1),lecsó (1),szülinap (1),ballagás (1),hawaii (1),ételfesték (1),margarin (1),tortazselé (1),zsemlemorzsa (1),Vendégvárók (1),Ráérős reggelik (1),gyors vacsorák (1),ciabatta (1),bevonat (1),kapcsolat (1),pizzafeltét (1),csokiszósz (1),grillezés (1),szalonnasütés (1),bográcsozás (1),gyömölcs (1),teszínhab (1),müzli (1),paradicsomkonzerv (1),kovászos uborka (1),savanyúság (1),kacsa (1)