Húsvéti túrókrém tojással és medvehagymával

A hagyományos sonka-tojás-torma szentháromság mellett minden évben igyekszünk Anyával kicsit feldobni  valamilyen újdonsággal a húsvéti reggelijeinket. Emlékszem, egyik évben spenótos-fetás lepény készült, tavaly sonkás rétes, de a házi péksütik (kalács, sajtkrémes kiflicske) sem hiányozhatnak soha. A sok friss, ropogós tavaszi zöldség is elengedhetetlen, de a joghurtos, majonézes salik is jöhetnek ilyenkor a családnak. A fentiek mellett szuper kiegészítő lehet ez a túrókrém is, hiszen felfedezhetjük a hozzávalói között mind a tavaszi, mind a húsvéti ízvilágot is. Én idén mindenképp elkészítem az ünnepi hosszú hétvégén.  

túró medvehagyma tojás tejföl majonéz mustár húsvét ráérős reggelik

Hozzávalók:

25 dkg túró

4 ek tejföl

2 ek majonéz

1 kk mustár

1 kisebb csokor medvehagyma

5 nagyobb tojás

1 kk só, őrölt bors

túró medvehagyma tojás tejföl majonéz mustár húsvét ráérős reggelik

Elkészítés:

A tojást tedd fel főni.

Ez alatt az idő alatt a medvehagymát vágd apróra.

A túrót keverd össze a tejföllel, a majonézzel és a mustárral, majd szórd bele a felaprított medvehagymát.

Ha kész a tojás, pucold meg, majd ezt is vágd kisebb kockákra.

Add a medvehagymás krémhez.

Sózd, borsozs ízlés szerint.

Tálald friss pékáruval és sok-sok zöldséggel.

túró medvehagyma tojás tejföl majonéz mustár húsvét ráérős reggelik

Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.

További húsvéti recepteket itt találsz:

Húsvéti kekszek készítése gyerekekkel

Húsvéti epres muffin

Répatortás muffin

Boci szelet

Ünnepi kakaós kalács

Krémsajtos, medvehagymás kiflik

Töltött tojás

Húsvéti rugelach

Sonkás krumpli csónakok

Húsvéti sonkás rétes

Medvehagymás lepény

Sonkás-tormás ricottakrém

Tavaszi tojássaláta

0 Tovább

Körözött

A körözött nálam valahogy olyan jó kis tavaszi étel. Nem is kell mellé más, csak friss pékáru és minél több, fincsi, ropogós zöldség. Jöhet ilyenkor az újhagyma, a hónapos retek, de az uborkát, a paprikát és a koktél paradicsomot sem vetem meg. :) Nagyon fel tudja dobni a reggeliket 1-1 ilyen szendvicskrém, úgyhogy bátran készítsétek el.

túró tejföl mustár pirospaprika hagyma körözött ráérős reggelik

Hozzávalók:

25 dkg túró

2 ek tejföl

1 púpos kk mustár

1 kk piros arany

1 csapott kk só

1 kk pirospaprika

frissen őrölt bors

1 kisebb hagyma

túró tejföl mustár pirospaprika hagyma körözött ráérős reggelik

Elkészítés:

Elsőként a túrót törd át egy villával, majd add hozzá a tejfölt és a fűszereket.

A hagymát pucold meg, vágd apróra, majd ezt is szórd a túróhoz.

Jó alaposan keverd össze az egészet.

Tálalás előtt hűtsd be, úgy az igazi. :)

túró tejföl mustár pirospaprika hagyma körözött ráérős reggelik

Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.

0 Tovább

Petrezselymes csirkesaláta

Így született újjá egy kevés maradék grillcsirke és egy adag petrezselymes krumpli. :D Gy. előző este még fanyalgott a már kissé elcsépelt, sima husi-krumpli kombón, másnap viszont "kétpofára" nyomta be az újragondolt verziót. Őszintén szólva nem számítottam arra, hogy ekkora sikere lesz, alig tudtam megmenteni egy kis tálnyi adagot a fotó kedvéért. Azt már nem is említem, hogy elképzelésem szerint, jópár napig ez a sali lett volna a munkahelyi ebédem. :D 

rohanós vacsorák krumpli grillcsirke csirke kukorica répa tejföl póréhagyma majonéz mustár bors petrezselyem hidegtál saláta

Hozzávalók:

maradék grillcsirke vagy 1 főtt csirkemell

2 db krumpli

2 db sárgarépa

kis darab póréhagyma (10-15 cm)

1 db kukorica konzerv

1 nagy pohár tejföl vagy joghurt

3 púpos ek majonéz

1 kk mustár

fél citrom leve

1 kk só

őrölt bors

1 csokor petrezselyem

rohanós vacsorák krumpli grillcsirke csirke kukorica répa tejföl póréhagyma majonéz mustár bors petrezselyem hidegtál saláta

Elkészítés:

A krumplit pucold meg, vágd kockákra, majd sós vízben főzd puhára.

A póréhagymát karikázd fel, a főtt csirkét aprítsd össze.

A répát pucold meg, majd reszeld le.

Halmozd egy nagy tálba a lereszelt répát, a felaprított hagymát és a csirkét.

Jöhet hozzá a lecsöpögtetett kukorica is.

Ha közben megfőtt a krumpli, ezt is szűrd le és add a többihez.

Egy másik tálba keverd össze a tejfölt, a majonézt és a mustárt. Ízesítsd sóval, borssal, a facsart citromlével és az apróra vágott petrezselyemmel. Ha

Öntsd nyakon a szósszal a csirkés-zöldséges egyveleget, majd jó alaposan keverd össze.

Tálalás előtt hűtsd be.

rohanós vacsorák krumpli grillcsirke csirke kukorica répa tejföl póréhagyma majonéz mustár bors petrezselyem hidegtál saláta

Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.

0 Tovább

Almás-hagymás csirkemell krumplifánkkal

Gyerekkori kedvencünk volt tesómmal az "almás-hagymás husi". Úgy emlékszem, hogy akkoriban Anya sertésből készítette, de azóta már átáltunk a csirke-pulyka vonalra. Valami rémlik arról is, mintha kis batyukban sütötte volna őket, egyesével becsomagolva. Érdekes módon jó régen nem ettünk, pedig a családban azóta is szeretjük az édes ízeket kombinálni a hús ételekkel. Főleg ilyenkor, ősszel-télen vágyunk hasonló fogásokra, így egyik délután én is kitaláltam, hogy gyorsan összedobok valami hasonlót. Köretnek krumplifánkot illetve párolt lila káposztát készítettem hozzá. Nagyon jó kis nosztalgia vacsi lett belőle. :) 

krumpli krumplifánk fincsi ebédek alma hagyma csirke csirkemell tojás szerecsendió majoranna mustár

Hozzávalók a csirkéhez:

1 kg csirkemell

2-3 nagy hagyma

2-3 nagy alma

1 ek dijoni mustár

só, bors, kakukkfű

1,5 dl bor (nálam most rozé)

10 dkg sajt

Hozzávalók a körethez:

0,5 kg krumpli

2 tojás

20 dkg liszt

1 csomag sütőpor

1 kk só

1 kk bors

1 mk reszelt szerecsendió

2 dl olaj a sütéshez

krumpli krumplifánk fincsi ebédek alma hagyma csirke csirkemell tojás szerecsendió majoranna mustár

Elkészítés:

A husit mosd meg és vágd szeletekre. Fűszerezd be a sóval, borssal, kakukkfűvel mindkét oldalukat és kend meg mustárral is.

A hagymákat és az almákat pucold meg, majd vágd mindet vékony szeletekre.

Sorakoztasd tepsibe a husikat. Öntsd mellé a bort is, majd pakold rájuk a felszeletelt hagymát és almát.

Letakarva süsd 180-200 fokon kb. 20 percig, míg megpuhul a husi. Fedő nélkül szintén süsd kb. ugyanennyit, hogy elfőjön a maradék bor, illetve, hogy kicsit megpiruljon minden. Az utolsó 5-10 percben reszeld rá a sajtot is, hogy szépen rá tudjon olvadni.

Közben a krumplit pucold meg és kockára vágva tedd fel főni.

Ha kész, szűrd le és törd át krumplinyomóval. Keverd hozzá a két tojást, ízesítsd a fűszerekkel, majd adagold hozzá a sütőporos lisztet is.

Jó alaposan dolgozd össze, addig míg egy homogén masszát nem kapsz.

Hevíts olajat egy serpenyőben és adagolj kis kupacokat a tésztából.

Süsd a krumplifánkok mindkét oldalát néhány percig, míg aranybarnák nem lesznek.

Tipp: A krumplifánk mellett adhatsz hozzá párolt lila káposztát is vagy egy kevés bogyós gyümölcsös mártást. Szerintem szuperül megy hozzá mindkettő. :)

A husikat néhány perc alatt elő is sütheted, mielőtt a tepsibe pakolnád őket.

Gyertek fb-ra és instagram-ra is. 

0 Tovább

Szilveszteri "rakéták": Egyszerű virslis partifalatkák

A baráti társaságunkban kb. elsőként költöztünk el otthonról, így adta magát a helyzet, hogy elég sok buli volt/van/lesz nálunk. A szokásos szendvicses, pizzás parti kezdett már uncsivá válni így elgondolkodtam, hogy mi az, amit gyorsan el lehet készíteni, mindenki szereti, hidegen is jó, nem kell hozzá evőeszköz, viszonylag olcsó és bárki bármikor rájárhat. Így jutottam el a leveles tésztáig. Nagyon szeretek vele dolgozni, jó sok poszt volt/van/ lesz a felhasználásával.  Szilveszter alkalmából abszolút az ünnepre szabtam, virslit tekertem bele és rakétaként tálaltam. Nézzétek meg, hogyan készül.

virsli leveles tészta szilveszter mustár vendégvárók tojás

Hozzávalók:

1 csomag leveles tészta

pici liszt

fél kg vékony virsli, olyan, ami nem durran szét könnyen!

2-3 ek mustár

1 tojás

bors, zöldfűszer (én rozmaringgal szeretem)

virsli leveles tészta szilveszter mustár vendégvárók tojás

Elkészítés:

A tésztát előző este vedd ki a fagyasztóból, hogy felolvadjon. 

Miután megbizonyosodtál róla, hogy kiengedett a tészta, a sütőt melegítsd elő 200 fokra. Bélelj ki sütőpapírral egy tepsit.

A virsliket felezd vagy harmadold, attól függően, hogy mekkora falatkákat szeretnél.

Lisztezett deszkán nyújtsd ki téglalap alakban, kb fél cm vastagra a leveles tésztát.

Kend meg mustárral és szórj rá frissen őrölt borsot. 

Vágd fel a tésztát vékony csíkokra - szerintem úgy néz ki jól, ha maximum 1 cm széles - majd tekerd körbe vele a virsliket. Jól nyomkodd össze a végeket, nehogy sütés közben szétnyíljanak.

Sorakoztasd tepsire őket, majd egy felvert tojással kenegesd le mindet és ha van kedved enyhén szórd meg a kedvenc zöldfűszereddel. Én rozmaringgal szoktam, szerintem nagyon feldobja.

Süsd kb. 12 percig. (Ha nem találom elég pirosnak, adok nekik 2 perc légkeverést.)

virsli leveles tészta szilveszter mustár vendégvárók tojás

Tipp:

Ha rakétákat szeretnél sütés előtt szúrj a virslikbe saslik pálcikákat, majd ha már kihűltek vágj sajtból háromszögeket, majd tűzd a rakéták végére. Ilyen egyszerű!

Készíthetsz mellé házi salsa szószt, ami még jobban feldobja a falatkákat és a hangulatot is. :) 

Jó bulizást kívánok!

További ünnepi ötletekért és receptekért kattints az adventi naptáramra, illetve nézz körül facebookon és instagramon is.

4 Tovább
«
12

Főzni jó sütni még jobb

blogavatar

Sziasztok, Dóri vagyok a blog írója. Ha olyan recepteket és ötleteket keresel, amiket könnyen, gyorsan, kevés tapasztalattal is el tudsz készíteni, olvass tovább! Vigyázat, desszertek túlerőben! :) Jó sütés-főzést!

Legfrissebb bejegyzések

Címkefelhő

édességek (102),tojás (63),cukor (45),liszt (43),vaj (39),tej (35),fincsi ebédek (33),vendégvárók (32),joghurt (31),tejföl (31),paradicsom (28),kakaópor (27),ráérős reggelik (26),sajt (26),citrom (26),hagyma (26),karácsony (26),habtejszín (25),eper (25),advent (24),adventi naptár (23),túró (22),rohanós vacsorák (22),fahéj (21),narancs (21),sonka (20),csokoládé (20),krumpli (20),meggy (19),tejszín (19),vaníliás cukor (19),fokhagyma (18),leveles tészta (16),sütőpor (16),bazsalikom (16),pohárkrémek (15),répa (15),gyors muffinok (15),olaj (15),porcukor (15),barack (15),vanília (14),mascarpone (14),étcsokoládé (12),húsvét (12),kolbász (11),ribizli (11),krémsajt (11),málna (11),alma (11),saláta (11),petrezselyem (10),leves (10),gyümölcs (10),csoki (10),élesztő (9),dió (9),paradicsomszósz (9),puding (9),csirkemell (9),majonéz (9),pite (9),kukorica (9),snidling (8),tészta (8),kakaó (8),dekorcukor (8),paprika (8),sajtkrém (8),piskóta (8),brownie (7),szegfűszeg (7),szeder (7),fehércsoki (7),lilahagyma (7),rétes (7),méz (7),rozmaring (7),sárgabarack (7),krémleves (7),lekvár (7),keksz (7),görög joghurt (7),póréhagyma (6),mustár (6),spenót (6),kókusz (6),torta (6),zöldfűszer (6),újhagyma (6),bonbon (6),tök (5),chili (5),kaliforniai paprika (5),kelttészta (5),farsang (5),cseresznye (5),muffin (5),tejcsokoládé (5),áfonya (5),őszibarack (5),banán (5),medvehagyma (5),sütőtök (5),(5),marcipán (5),csoki pasztilla (5),gyorsvacsi (5),fánk (5),kókuszreszelék (4),olívaolaj (4),hidegtál (4),cheesecake (4),uborka (4),sajttorta (4),palacsinta (4),réteslap (4),bor (4),ricotta (4),halloween (4),zabpehely (4),menta (4),csirke (4),szalonna (4),anyák napja (4),kivi (4),olívabogyó (4),valentin-nap (4),pizza (4),fehérbor (4),oregánó (4),étcsoki (4),zöldség (4),zabkeksz (3),tócsni (3),lasagne (3),szalámi (3),aszalt gyümölcs (3),babapiskóta (3),befőzés (3),mandarin (3),citromfű (3),szilva (3),borsó (3),virsli (3),mexikói (3),csiga (3),blogkóstoló (3),brokkoli (3),ánizs (3),torma (3),mák (3),lekvárfőzés (3),mézeskalács fűszerkeverék (3),ehető ajándék (3),chili paprika (3),fondant (3),mandula (3),nutella (3),mozzarella (3),gyümölcskenyér (3),gofri (3),rugelach (3),Rohanós vacsorák (3),rizs (3),cukkini (3),káposzta (3),lepény (3),bors (2),zselatinfix (2),szerecsendió (2),kefír (2),besamel (2),pogácsa (2),salsa szósz (2),fetasajt (2),eperlekvár (2),pizzaszósz (2),majoranna (2),aszalt áfonya (2),baracklekvár (2),szódabikarbóna (2),gyümölcskosárka (2),nyaralás (2),pasztilla (2),kávé (2),grillcsirke (2),penne (2),parmezán (2),aprósütemény (2),kalács (2),vöröshagyma (2),ananász (2),gesztenye (2),linzertészta (2),trüffel (2),zselatin (2),mogyoró (2),dzsemfix (2),cukormáz (2),burgonya (2),alaplé (2),olajbogyó (2),cheesecake brownie (2),cékla (2),bab (2),tortilla (2),bacon (2),Édességek (2),mézeskalács (2),rum (2),oreo keksz (2),tejszínhab (2),töltött tojás (2),lime (2),alkohol (2),csokikrém (2),pizzagolyó (2),tésztasaláta (2),Gyors muffinok (2),búzadara (2),gyerekek (2),mozarella (2),sütipecsét (2),kókusztej (2),pesto (2),füstölt sajt (2),curry (2),feta sajt (2),mártogatós (2),töltött krumpli (1),szójaszósz (1),ehető ajándékok (1),zeller (1),kakaóscsiga (1),zöldborsó (1),túró rudi (1),kínai (1),sós aprósütemények (1),tárkony (1),aprósütemények (1),mákos guba (1),kandírozott narancshéj (1),amerikai palacsinta (1),barbérlevél (1),meggylekvár (1),almáspite (1),barna cukor (1),köménymag (1),ecet (1),párolt lilakáposzta (1),étkezési keményítő (1),graham liszt (1),lilakáposzta (1),kandírozott narancs (1),tökfaragás (1),dekoráció (1),jelmez (1),kifli (1),krumplifánk (1),fagylalt (1),gumicukor (1),szósz (1),kuglóf (1),sütögetés (1),olíva bogyó (1),jégkrém (1),salsa (1),fagyi (1),aszalvány (1),sárgarépa (1),rizskoch (1),fehérrépa (1),zeller (1),rumaroma (1),kevert (1),meggybefőtt (1),smoothie (1),daráltkeksz (1),piskótatekercs (1),görögjoghurt (1),karalábé (1),pillecukor (1),linzer (1),gasztroajándék (1),sűrített tej (1),likőr (1),pompos (1),barnacukor (1),teljes kiőrlésű liszt (1),víz (1),churros (1),pirospaprika (1),körözött (1),turmix (1),avokádó (1),kandírozott gyümölcs (1),baileys (1),franciasaláta (1),majonézes burgonya (1),aranygaluska (1),bögrés (1),bögrés sütemény (1),karácsonyi ebéd (1),ebédmenü (1),főétel (1),desszert (1),zöldségkeverék (1),fatörzs (1),besamel mártás (1),szezámmag (1),karfiol (1),narancslé (1),darált keksz (1),szaloncukor (1),hab (1),bejgli (1),gesztenyemassza (1),étcsokokoládé (1),lasagne tészta (1),velence (1),munkaebéd (1),sztrapacska (1),juhtúró (1),csicseriborsó (1),péksütemény (1),karaj (1),tavasz (1),krém (1),készülődés (1),muffinok (1),kelt tészta (1),hús (1),grillkolbász (1),balzsamecet (1),olaszrizling (1),hamburgerhús (1),pizzás csiga (1),szilveszter (1),eperszósz (1),ketchup (1),street food (1),Anyák Napja (1),zselé (1),kuszkusz (1),hamburger (1),töltelék (1),töltött hús (1),gyümölcslé (1),koktél (1),chorizo (1),képviselőfánk (1),quesadilla (1),rukkola (1),buli (1),borkóstoló (1),nachos (1),jalapeno (1),képviselő fánk (1),zöldbab (1),reggeli (1),cookies (1),csokissüti (1),smarties (1),csokiskeksz (1),áfonyalekvár (1),töltött karaj (1),sonkatekercs (1),aszalt paradicsom (1),penne (1),zsömle (1),vacsora (1),mákosguba (1),habfixáló (1),körte (1),steak burgonya (1),ősz (1),SAD! (1),darált hús (1),rántott tök (1),rántott (1),csokipasztilla (1),bagett (1),panír (1),panírozás (1),pulykamell (1),aszalt szilva (1),kakaós csiga (1),vörösbor (1),sajtos roló (1),író (1),kacsacomb (1),lapocka (1),sertés (1),pálinka (1),VKF (1),ragu (1),sertéslapocka (1),csilipaprika (1),lecsó (1),szülinap (1),ballagás (1),hawaii (1),ételfesték (1),margarin (1),tortazselé (1),zsemlemorzsa (1),Vendégvárók (1),Ráérős reggelik (1),gyors vacsorák (1),ciabatta (1),bevonat (1),kapcsolat (1),pizzafeltét (1),csokiszósz (1),grillezés (1),szalonnasütés (1),bográcsozás (1),gyömölcs (1),teszínhab (1),müzli (1),paradicsomkonzerv (1),kovászos uborka (1),savanyúság (1),kacsa (1)