Mióta Gy.-vel együtt élünk, egyre többször rendezünk valamilyen összejövetelt. Szeretem egy-egy téma köré felépíteni a bulikat és minden alkalmat megragadok az ünneplésre. Persze a Halloween sem maradhat ki a sorból. (Arra azért figyelünk, hogy ne pont 31-én legyen, hanem lehetőség szerint kicsit előbb vagy később, mert a Halottak napja, Mindenszentek azért nálunk is és a baráti körnél is prioritást élvez.) Mikor jópár évvel ezelőtt először szerettünk volna HW bulit tartani, nem igazán tudtuk még, hogy is induljunk neki. Azóta persze már kiforrott a technika és - szerintem - szuper megoldások születtek részünkről és a barátaink részéről is az ételek, italok, a dekoráció, a jelmezek, a hangulat tekintetében. Ha Ti is kacérkodtok a gondolattal, hogy idén bulit rendezzetek vagy már hivatalosak is vagytok egyre, akkor mindenképp olvassatok tovább. Remélem tudunk adni néhány jó ötletet, inspirációt. :)

Kezdjük is az étekkel: Az elmúlt pár HW buli alkalmából sokféle ötletesebbnél ötletesebb ropogtatnivaló, édesség, saláta, mártogatós és egyéb finomság készült nálunk. Persze a barátaink is mindig hoztak valami egészen elképesztő halloween-i kreációt. Nézzük is meg őket!

halloween vendégvárók leveles tészta pizza virsli tojás olíva bogyó saláta salsa szósz sütőtök muffin gumicukor brownie

Egyszerű pizza tésztából süthettek kis pizza korongokat, amit felturbózhattok szalámiból és olíva bogyóból kialakított pók díszítéssel, de készíthettek akár múmia alakú töltött pizzát. Ha már úgyis a múmiáknál tartunk: tavaly leveles tésztába tekertem a virsliket és így lettek mutatós kis mustár szemű múmiáim. :)

Abban az esetben, ha nem szeretnétek ennyit szöszölni, dobjatok össze néhány extra hot dogot. A kifliket vágjátok ketté, a virsliket pedig irdaljátok be keresztbe, mintha ujjak lennének. Jöhet rá egy kis ketchup, ami "vérként" funkcionál, illetve a "körmöket" egy megfelelő alakúra vágott sajtdarabkából tudjátok kialakítani.

halloween vendégvárók leveles tészta pizza virsli tojás olíva bogyó saláta salsa szósz sütőtök muffin gumicukor brownie

A kedvelt töltött tojást is feldobhatjátok néhány fekete olívabogyóból készült pókkal, de akár piros ételfestékes majonézből "véreres" szemeket is varázsolhattok belőle.

Saláták terén szerintem elég jó ötlet, ha fogtok néhány nagyobb kaliforniai paprikát és töklámpás szerűen kifaragjátok, majd megtöltitek például görög salátával. Vigyázzatok, hogy a szemek-szájak viszonylag kicsik legyenek, nehogy kifolyjon belőlük a töltelék.

Lehet kapni párszáz forintért direkt halloween-i mintás trikolór tésztát. Én minden évben veszek néhány csomaggal, majd összedobom ezt a gyors, bazsalikomos tészta salit, de ez a joghurtos-majonézes verzió sem rossz, bár tény, hogy előbbinél jobban látszanak a minták.

halloween vendégvárók leveles tészta pizza virsli tojás olíva bogyó saláta salsa szósz sütőtök muffin gumicukor brownie

Persze az is egy kiváló opció lehet, ha feldaraboltok uborkát, kaiforniai paprikát, répát és összeraktok a zöldségekből egy csontvázat...najó csontváz szerűséget.  Mellé jöhetnek a különböző mártogatósok, például egy jó kis csípős salsa, a színes guacamole vagy akár az ünnephez illő, autentikus sütőtökös püré. Utóbbihoz kapard ki a megsült sütőtök belsejét és egy kevés tejföllel, chilivel, sóval, borssal pürésítsd össze. 

halloween vendégvárók leveles tészta pizza virsli tojás olíva bogyó saláta salsa szósz sütőtök muffin gumicukor brownie

Desszertek terén a legegyszerűbb, ha muffint készítetetek. Lehet bármilyen ízesítésű, de persze a sütőtökös a leghagyományosabb. A tetejét díszítsétek egy kis csoki mázzal és marcipánból kivágott tökkel, szellemmel vagy más Nektek tetsző halloween-i mintával. Így már igazán tökéletes lesz. Persze bármilyen sütit "rémisztővé" változtathattok néhány gumicukor gilisztával is, válasszátok például ezt a brownie-t.  Szintén jó alternatíva, ha begyúrtok egy omlós-vajas tésztát, majd boszorkány ujjakat formáltok belőle. A körmöket ételfestékes mandulából tudjátok kialakítani. Ugyanebből a tésztából süthettek kis linzereket tökös, szellemes mintával. Abban az esetben, ha tényleg totál 0 helyismeretetek van a konyhában, főzzetek egy csokipudingot, adagoljátok poharakba, majd babapiskótából készítsétek el a "sírokat". A földet csokis darált keksz helyettesítheti. Persze a gumicukor giliszták itt is befigyelhetnek.

halloween vendégvárók leveles tészta pizza virsli tojás olíva bogyó saláta salsa szósz sütőtök muffin gumicukor brownie

Az ételek után jöhetnek az italok:

Ilyenkor van itt az ideje a bloody mary-nek, de ha esetleg nem vagytok oda a paradicsomos italokért, akkor maradjatok a hagyományos vodka-narancsnál. Tökös poharakba töltve szuperül mutat. (Erről többet a következő postomban olvashattok.) Szintén jó ötlet lehet, ha megszíneztek kristálycukrot narancssárga vagy piros ételfestékkel. A poharak szélét kenjétek be egy kevés citromlével, majd mártsátok a színes cukorba. Rémisztő jégkockákat is készíthettek, ha belefagyasztotok néhány gumicukor gilisztát a jégkocka tartótotokba. Ha víz helyett valamilyen piros üdítőbe fagyasztjátok, még jobb lesz az összhatás.

Remélem sikerült néhány jó ötletet adnom arra, hogy milyen ételekkel és italokkal kápráztassátok el a barátaitokat. Legközelebb a dekoráción és a jelmezeken lesz a hangsúly, úgyhogy mindenképp érdemes visszalátogatni a blogra. :)

További halloween-i ötletekért kattints az alábbi linkekre:

Tökfaragás&Sütögetés gyerekekkel

Halloween-i sütőtökös muffin

Ha tetszett a bejegyzés, nézz körül facebookon és instagramon is.