Fűszeres körtés muffin

Tavasszal és a nyáron előszeretettel használom a fincsi, üde zöldfűszereket - kiemelten a snidlinget, bazsalikomot, oregánót, mentát és a petrezselymet - illetve a pikáns citromot a különböző ételek ízesítőjeként. Ősszel azonban a fenti kedvenceimet lecserélem - számomra - melegséget, otthonos hangulatot árasztó illatos fűszerekre. Gyakrabban ürül a fahéjas tégelyem, de a szegfűszeg, az ánizs és a vanília is visszatérő kedvenc. Az alábbi muffin is az előbb említett fűszerektől lesz igazán őszies és egyszerűen abbahagyhatatlanul finom. Próbáljátok ki, bátran! :)

muffin gyors muffinok joghurt olaj cukor liszt körte szegfűszeg fahéj ánizs tojás

Hozzávalók: 1 bögre=1,5 dl

1 bögre görög joghurt (1 kis doboz)

3/4 bögre barna cukor 

3/4 bögre olaj

2 tojás

2 bögre liszt (teljes kiőrlésű)

fél csomag sütőpor

1-1-1 mk fahéj, őrölt szegfűszeg, ánizs

2 körte

muffin gyors muffinok joghurt olaj cukor liszt körte szegfűszeg fahéj ánizs tojás

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 180 fokra és készítsd elő a muffin formádat.

A cukrot jó alaposan keverd ki a tojással, majd öntsd hozzá a joghurtot és az olajat is.

A lisztet, a sütőport és a fűszereket szintén keverd össze, majd szitáld a tojásos keverékhez.

A körtét mosd meg, majd vágd kisebb darabokra. (Persze meg is pucolhatod, ha zavar a héja).

A nagy részét forgasd a tésztába.

Szórd meg a muffinok tetejét a maradék gyümivel, majd süsd kb. 20 percig.

muffin gyors muffinok joghurt olaj cukor liszt körte szegfűszeg fahéj ánizs tojás
Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.

0 Tovább

Zabpelyhes almás rétes

Nem vagyok egy nagy rétes mágus, viszont erre a sütire azt mondom, hogy tényleg úgy sikerült, mint ahogy a nagykönyvben meg van írva. (Már amennyiben kiegyezünk az előre gyártott, "bóti" réteslapok használatában. Én kiegyezek. :D) Tökéletes lett a töltelék,  a süti nem lukadt ki, nem folyt szét, az íze is jó volt, amihez persze Papa velencei almái kellettek. alma fahéj rétes réteslap zabpehely vaj cukor édességek

Hozzávalók:

1 csomag réteslap

1 kg alma (lehetőleg kevésbé lédús)

3 ek cukor 

1 ek fahéj

4 ek zabpehely

5-10 dkg olvasztott vaj

alma fahéj rétes réteslap zabpehely vaj cukor édességek

Elkészítés:

Elsőként az almát pucold meg, reszeld le, majd szórd meg a cukorral és a fahéjjal. Forgasd össze.

A sütőt melegítsd elő 200 fokra és készíts elő egy sütőpapírral kibélelt nagy tepsit.

Terítsd egy tiszta konyharuhára az első réteslapot, amit kenj meg jó alaposan olvasztott vajjal. Rétegezz rá még 2-3 lapot, majd szórd meg 1 ek zabpehellyel. (Ez azért kell, hogy felszívja a felesleges nedvességet.)

Terítsd rá a reszelt alma felét, úgy, hogy maradjon ki egy kevés hely a tészta szélein. Szórd meg még egy ek zabpehellyel. 

Ezeket hajtsd rá a töltelékre, a képen látható módon. "Ragasztónak" használhatsz egy kevés olvasztott vajat.

alma fahéj rétes réteslap zabpehely vaj cukor édességek

A hosszabbik oldala mentén tekerd fel jó szorosan a rétest, majd helyezd át a tepsire.

Kend le olvasztott vajjal és süsd kb. 15 percig, míg szép aranybarna nem lesz a teteje.

Ismételd meg a műveletet a maradék réteslappal és töltelékkel.

Tipp: Ha nagyon sok levet eresztene az alma, érdemes kicsit kinyomkodni, hogy ne ázzon el a tészta. 

Zabpehely helyett lehet használni például egy kevés darált diót is. Ez is szépen felszívja a plusz nedvességet és különleges ízt is ad a rétesnek.

alma fahéj rétes réteslap zabpehely vaj cukor édességek

Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.

2 Tovább

Formatartó keksz esős délutánokra

Ahogy egyre hidegebbre fordul az időjárás, sokkal több időt töltünk a négy fal között, így Mr. Baba alvás idejében, illetve az apás percekben kicsit ki tudok szabadulni a konyhába nyugalomban sütögetni. Persze a gyors recepteket még mindig jobban kedvelem, de olykor kell hagyni egy kis teret a kreativitásnak is. :) A hétvégén, ebben a fránya borús időben, formatartó kekszeket készítettem. Szombat délután begyúrtam a tésztát, vasárnap pedig csak ki kellett nyújtanom, szaggatnom és sütnőm őket. A fincsi keksz illat valamennyire talán fel tudta dobni ezt az esős vasárnapot és kicsit talán meghittebbé is varázsoltuk a hangulatot. (Már amennyire meghitt lehet egy folyamatosan nyálzó, mindent megkóstolni akaró, harcias kis mini hörcsöggel. :D) 

keksz édességek kiszúró liszt cukor vanília tojás vaj

Hozzávalók:

50 dkg liszt

15 dkg cukor

1 csomag vaníliás cukor

1 kk vanília aroma

2 tojás

25 dkg vaj

keksz édességek kiszúró liszt cukor vanília tojás vaj

Elkészítés:

A keksz hozzávalóit mérd egy nagy tálba, majd kézzel jó alaposan gyúrd össze. (Először úgy fogod érezni, hogy nagyon morzsás és sose fog összeállni, de néhány perces gyúrással szép kis tésztagömböcskét kapsz.)

Csomagold folpackba, majd tedd hűtőbe minimum egy órára, de akár egy éjszakára is.

A sütőt melegítsd elő 180 fokra és készíts elő 1-2 sütőpapírral bélelt tepsit.

Lisztezett deszkán nyújtsd kb. 3 mm vastagságúra, majd szúrj ki belőle tetszőleges formákat.

Süsd kb. 12 percig.

keksz édességek kiszúró liszt cukor vanília tojás vaj

Tipp: Kb. 4 tepsinyi keksz lesz belőle.

Ha tetszett a bejegyzés, nézz körül facebookon és instagramon is. 

0 Tovább

Őszi kevert sütemény

Sokáig kifejezetten utáltam az őszt, nem láttam benne semmi szépet. (Gondolom nagy köze lehetett ebben a véget érő nyári szünetnek és az éppen elinduló komoly tanulásnak.) Később persze kezdtem felfedezni ennek a csodálatos évszaknak is az értékeit. 

Imádom, hogy szeptemberben kiürülnek a strandok Velencén, és jóformán egyedül úszkálok az ugyan kicsit hideg, de a szokásosnál ezerszer tisztább, átlátszó vízben. Imádom, hogy már nincs 1000 fok, mégis gyönyörűen süt a nap és sorra jöhetnek a szabadtéri programok. Imádom, hogy jön a sütőtök, a gesztenye szezon és nincs is jobb egy kacsa/libasültnél párolt káposztával. Imádom ilyenkor a kissé már csípős, de tiszta levegő illatát. Imádom, hogy esőben jól esik kicsit a kanapén ejtőzni egy bögre forró itallal egy jó film/könyv társaságában. Imádom az őszi gyümölcsöket, a szőlőt, a szilvát, a körtét. Imádom a szüretet és a borfesztiválokat. És persze - csak, hogy ne hazudtoljam meg magam - a legfőképpen azt imádom, hogy minden nappal egyre közelebb kerülünk a Karácsonyhoz. :D 

édességek fahéj körte szilva liszt cukor sütőpor tojás olaj tej

Hozzávalók:

3 tojás

20 dkg cukor

1dl olaj

30 dkg liszt

1 csomag sütőpor

0,5 dl tej

2 körte

10 kisebb szem szilva

1+1 kk fahéj

édességek fahéj körte szilva liszt cukor sütőpor tojás olaj tej

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 180 fokra és készíts elő egy sütőpapírral kibélelt tepsit.

A gyümölcsöket mosd meg és szeleteld fel. Szórd meg 1 kiskanál fahéjjal őket és jól forgasd össze.

A tojásokat üsd fel és keverd ki a cukorral.

Add hozzá az olajat is.

Szórd a liszthez a sütőport és 1 kiskanál fahéjat, majd szitáld az egészet a tojásos masszához.

Lazíts tejjel és jó alaposan keverd össze.

édességek fahéj körte szilva liszt cukor sütőpor tojás olaj tej

Egyengesd a tésztát a tepsibe, majd rakd ki ízlés szerint a gyümölcsökkel.

Süsd kb. 20 percig. Tűpróbával ellenőrizd.

Tipp: Tálalás előtt szórd meg fahéjas porcukorral.

édességek fahéj körte szilva liszt cukor sütőpor tojás olaj tej

Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.

0 Tovább

Őszibarackos szelet

Kint ugyan már erőteljesen színesednek a levelek és egyre hűvösebb az idő, a piacokon mégis sok helyen látni friss, gyönyörű őszibarackot. Mi is minden hétvégén úgy megyünk le Velencére, hogy na, most aztán leszedjük az összeset, de valahogy mindig csak egy kevés érik be. Ami egyébként ideális, mert július eleje óta folyamatosan el vagyunk látva barival. Persze minden jó véget ér egyszer, így a nyári szezon lezárásaként hozok egy utolsó barackos receptet. Még most érdemes elkészíteni, mert sajnos a frissre közel egy évet várnunk kell.

őszibarack barack édesség piskóta puding tortazselé tej cukor tojás liszt vaníliás cukor

Hozzávalók a piskótához:

3 tojás

3 ek cukor

3 púpos ek liszt

1 csipet só

fél csomag sütőpor

1 csomag vaníliás cukor

őszibarack barack édesség piskóta puding tortazselé tej cukor tojás liszt vaníliás cukor

Hozzávalók a díszítéshez:

1 csomag fehércsokoládés pudingpor

3 ek cukor

fél l tej

4 nagyobb őszibarack

1 csomag átlátszó tortazselé

őszibarack barack édesség piskóta puding tortazselé tej cukor tojás liszt vaníliás cukor

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 200 fokra és bélelj ki sütőpapírral egy 20x30-as tepsit.

A tojásokat válaszd ketté, és a fehérjét verd habbá egy csipet sóval.

A sárgáját jó alaposan dolgozd össze a cukorral és a vaníliás cukorral, majd szitáld bele a sütőporral elkevert lisztet.

Óvatosan forgasd bele a tojásfehérje habot, de vigyázz, nehogy összetörjön.

Egyengesd el a tésztát a tepsibe, majd süsd a piskótát aranybarnára. (kb. 10 perc)

Míg sül a tészta, a pudingport keverd ki 3 ek cukorral és a tejjel, majd készítsd el a csomagoláson látható utasítás szerint. Hagyd hűlni, de néha keverd át, nehogy megbőrösödjön.

Ha kész a piskóta, takard le és ezt is hagyd kihűlni.

Az őszibarackokat mosd meg, majd szeleteld fel.

A zselatint készítsd el a csomagoláson látható utasítás szerint.

Ezt követően jöhet a süti összeállítása:

Óvatosan húzd le a sütőpapírt a tésztáról, majd helyezd vissza a tepsibe.

A pudingot oszlasd el a piskótán, majd rakd ki a barackkal.

A kicsit pihentetett tortazselét öntsd középről kiindulva a sütire.

Szeletelés előtt hűtsd be. 

őszibarack barack édesség piskóta puding tortazselé tej cukor tojás liszt vaníliás cukor

Ha tetszett a bejegyzés, nézz körül facebookon és instagramon is. 

0 Tovább

Bazsalikomos, aszalt paradicsomos túrókrém

Őszintén bevallom, hogy ez a recept pont egy éves, mert ennyi idő kellett ahhoz, hogy akár csak a képekre rá tudjak nézni rosszullét nélkül. Pedig mikor annó elkészítettem iszonyat büszke voltam a fotókra is, és persze a túrókrém is nagyon ízlett. Aki követi a blogot, tudja, hogy odavagyok a a friss fűszernövényekért - kiváltképpen a bazsalikomért - és persze a házi paradicsomot sem vetem meg. :D A természet viszont vicces kedvében lehetett, mikor Mr. Babát vártam, mert hihetetlenül rosszul voltam ettől a két alapanyagtól. Annyira, hogy direkt kiszárítottam otthon a növényeket, hogy még véletlenül se érezzem meg az illatukat locsolás közben. Gy.-nek azért voltak jó kis poénjai ellenem. Egyszer a telefonom tokjába csempészett be néhány bazsalikom levelet. Kedves...ja, nem! :D Szerencsére azóta már helyre álltak a dolgok és megint ott díszeleg egy nagy cserép bazsalikom az erkélyen. Én pedig alig várom, hogy idén is elkészítsem reggelire az alábbi isteni túrókrémet. Tegyetek így Ti is! :) 

ráérős reggelik túró bazsalikom snidling túrókrém aszalt paradicsom paradicsom só bors

Hozzávalók:

25 dkg túró

2-3 púpos ek görög joghurt

1-1 marék friss bazsalikom és snidling

5 dkg aszalt paradicsom

1 kk só

frissen őrölt bors

ráérős reggelik túró bazsalikom snidling túrókrém aszalt paradicsom paradicsom só bors

Elkészítés:

A túrót tedd egy nagy tálba és forgasd össze a joghurttal.

A zöldfűszereket aprítsd fel és szórd a krémbe.

Az aszalt paradicsomot csíkozd fel és ezt is add az előzőekhez.

Ízesítsd sóval borssal és jó alaposan keverd össze.

Tálald behűtve friss péksüteménnyel és zöldségekkel.

ráérős reggelik túró bazsalikom snidling túrókrém aszalt paradicsom paradicsom só bors

Ha tetszett a bejegyzés, nézz körül facebookon és instagramon is. 

0 Tovább

Gyümölcsrizs

Sajnos a naptár szerint már szeptembert írunk, de én mégis próbálok belekapaszkodni a nyár utolsó pillanataiba. A leghidegebb vízbe is képes vagyok bemenni, hiszen ki tudja, hogy idén lesz-e még alkalmam strandolni. Nem adom fel a nyári ruhatáram sem, ráérek én még pulcsit és zárt cipőt hordani. Valahogy a nyári ízekkel is így vagyok, próbálom megőrizni őket télire és amíg lehet, minél többet feltankolni belőlük. Az alábbi édességbe is csupa finom nyári gyümölcs került, ami egy picit talán visszahozza az elmúlt hónapokat. Később persze szeder és barack helyett bármilyen más gyümölccsel is elkészíthető, de jelenleg ez a tuti választás. Én mondom Nektek! :)

rizs gyümölcsrizs tej cukor habtejszín tejszín szeder őszibarack barack gyümölcs édességek citrom

Hozzávalók:

25 dkg rizs

1 l tej

1,5 dl víz

3 ek cukor

fél rúd vanília

1 citrom vagy narancs

1 doboz habtejszín

gyümölcsök ízlés szerint (nálam szeder és őszibarack)

rizs gyümölcsrizs tej cukor habtejszín tejszín szeder őszibarack barack gyümölcs édességek citrom

Elkészítés:

Elsőként a rizst tedd fel főni a tejjel, a vízzel, a cukorral és a fél rúd vaníliával együtt.

Főzd puhára fedő alatt gyakori kevergetés mellett.

Ha kész hagyd langyosra hűlni.

Közben a habot verd fel, a gyümölcsöket mosd meg és szeleteld fel ízlés szerint.

Ha kihűlt a rizs, reszeld hozzá a citrom héját és forgasd bele a habtejszínt.

Végül jöhetnek a gyümölcsök is. 

Tálald behűtve. 

rizs gyümölcsrizs tej cukor habtejszín tejszín szeder őszibarack barack gyümölcs édességek citrom

Ha tetszett a bejegyzés, nézz körül facebookon és instagramon is. 

0 Tovább

Szedres-szilvás papucs

Lassan fél éve nem dolgozom már - cserébe 4 hónapja egy nyugodt másodpercem sincs a mini diktáror miatt :D - így a kollégák mellett elkezdtek hiányozni a kis apróságok is, ami a munkahelyemre emlékeztetett. A szilva szezon beköszöntével eszembe jutott a büfében árult verhetelen szilvalekváros papucs, ami kötelező elem volt minden ünnepségen, de a hétköznapokban is gyakori vendég volt 10-10 dkg 1-1 munkatárs asztalán. Mivel épp gyors süti ötletet kerestem, elhatároztam, hogy leveles tészta alapból és friss gyümölcsből próbálom elkészíteni. A végeredmény isteni lett, de a kivitelezés nem volt egyszerű. Nem mindig van kedvük sütögetni ugyanis a 4 hónaposoknak. :D Kb. egy 6 emeletes, cizellált esküvői tortát el tudtam volna készíteni ennyi idő alatt, míg ketten megküzdöttünk egymással és a sütivel, de győztem és egy röpke délután alatt kész lett. :D

szeder szilva leveles tészta édességek keményítő étkezési keményítő fahéj

Hozzávalók:

1 csomag leveles tészta

15 szem szilva

20 dkg szeder

2 ek étkezési keményítő

2 ek cukor

1 kk fahéj

1 tojás

pici liszt

szeder szilva leveles tészta édességek keményítő étkezési keményítő fahéj

Elkészítés:

A gyümölcsöket mosd meg, a szilvát magozd ki és vágd kisebb kockákra.

Egy kisebb lábosban forgasd össze a feldarabolt gyümit a fahéjjal és a cukorral, majd kezd el melegíteni.

Kb. 10 perc múlva, mikor már nem túl kemény a szilva, add hozzá a szedret is. Picit rotyogtasd még, majd vedd le a tűzről és keverd bele a keményítőt. Hagyd kihűlni.

A sütőt melegítsd elő 200 fokra és készíts elő egy sütőpapírral kibélelt tepsit.

Közben a leveles tésztát nyújtsd ki és vágd kb. 5*5-ös kockákra.

Kend le a szélüket felvert tojással.

A közepükre halmozz 1-1 ek szilvás-szedres tölteléket, majd csippentsd össze a két ellentétes sarkukat és jól nyomkodd össze.

Kend le a tetejét is tojással, majd süsd  a "papucsokat" kb. 15 percig.

Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.

0 Tovább

Főzni jó sütni még jobb

blogavatar

Sziasztok, Dóri vagyok a blog írója. Ha olyan recepteket és ötleteket keresel, amiket könnyen, gyorsan, kevés tapasztalattal is el tudsz készíteni, olvass tovább! Vigyázat, desszertek túlerőben! :) Jó sütés-főzést!

Címkefelhő

édességek (135),tojás (91),liszt (75),cukor (74),vaj (57),tej (47),vendégvárók (41),fincsi ebédek (40),tejföl (40),hagyma (36),joghurt (36),paradicsom (35),karácsony (35),sajt (34),citrom (33),advent (33),sütőpor (33),habtejszín (33),ráérős reggelik (32),fahéj (31),adventi naptár (31),kakaópor (30),csokoládé (30),túró (30),rohanós vacsorák (27),narancs (27),bazsalikom (27),fokhagyma (26),olaj (26),eper (25),tejszín (24),barack (24),porcukor (22),leveles tészta (22),vaníliás cukor (22),meggy (22),krumpli (21),sonka (21),gyors muffinok (20),étcsokoládé (19),mascarpone (18),vanília (18),pohárkrémek (18),csoki (17),dió (16),répa (15),ribizli (15),alma (14),őszibarack (13),leves (13),snidling (13),húsvét (12),málna (12),saláta (12),szegfűszeg (12),fehércsoki (12),oregánó (12),petrezselyem (11),lekvár (11),kolbász (11),paradicsomszósz (11),gyümölcs (11),krémsajt (11),élesztő (11),puding (11),pite (11),csirkemell (10),kakaó (10),keksz (10),zöldfűszer (10),(10),szeder (10),kukorica (10),sárgabarack (10),paprika (9),tészta (9),étcsoki (9),majonéz (9),piskóta (9),bonbon (9),halloween (8),rétes (8),sütőtök (8),lilahagyma (8),sajtkrém (8),brownie (8),krémleves (8),dekorcukor (8),spenót (8),mustár (8),rozmaring (8),póréhagyma (7),görög joghurt (7),áfonya (7),méz (7),muffin (7),torta (7),kókusz (6),kaliforniai paprika (6),olívaolaj (6),szilva (6),kelttészta (6),ánizs (6),ricotta (6),cseresznye (6),chili (6),zabpehely (6),kókuszreszelék (6),újhagyma (6),banán (5),medvehagyma (5),réteslap (5),gyorsvacsi (5),pizza (5),rugelach (5),marcipán (5),csoki pasztilla (5),olívabogyó (5),farsang (5),palacsinta (5),fánk (5),bor (5),tejcsokoládé (5),uborka (5),bors (5),tök (5),baracklekvár (5),fehércsokoládé (5),trüffel (4),rizs (4),kivi (4),hidegtál (4),bacon (4),aszalt áfonya (4),körte (4),szalámi (4),cukkini (4),anyák napja (4),sajttorta (4),zabkeksz (4),csirke (4),cheesecake (4),szalonna (4),mandarin (4),mák (4),menta (4),kandírozott narancs (4),babapiskóta (4),zselatinfix (4),gyümölcskenyér (4),zöldség (4),fehérbor (4),valentin-nap (4),darált hús (3),étkezési keményítő (3),vöröshagyma (3),pirospaprika (3),brokkoli (3),szezámmag (3),aszalt gyümölcs (3),gofri (3),Rohanós vacsorák (3),ehető ajándék (3),fondant (3),mozzarella (3),mandula (3),lepény (3),lekvárfőzés (3),tócsni (3),virsli (3),chili paprika (3),befőzés (3),kávé (3),tortazselé (3),blogkóstoló (3),citromfű (3),mexikói (3),levendula (3),csiga (3),pizzaszósz (3),mézeskalács fűszerkeverék (3),lasagne (3),nutella (3),torma (3),káposzta (3),borsó (3),besamel (3),tortilla (3),mártogatós (2),búzadara (2),pizzagolyó (2),feta sajt (2),burgonya (2),zselatin (2),kókusztej (2),ananász (2),zsömle (2),pesto (2),dzsemfix (2),aszalt paradicsom (2),meggybefőtt (2),penne (2),tejszínhab (2),szerecsendió (2),alaplé (2),gasztroajándék (2),mézeskalács (2),pogácsa (2),gesztenye (2),kuglóf (2),aprósütemény (2),cukormáz (2),mogyoró (2),majoranna (2),Édességek (2),zserbó (2),pasztilla (2),parmezán (2),eperlekvár (2),cékla (2),nyaralás (2),mozarella (2),grillcsirke (2),darált keksz (2),pálinka (2),aszalt szilva (2),oreo keksz (2),barnacukor (2),zsemlemorzsa (2),csokikrém (2),promóció (2),keményítő (2),kefír (2),szódabikarbóna (2),cheesecake brownie (2),rum (2),feta (2),csicseriborsó (2),juhtúró (2),tésztasaláta (2),töltött tojás (2),vanília aroma (2),gyerekek (2),készülődés (2),gyümölcskosárka (2),Gyors muffinok (2),sütipecsét (2),kalács (2),knorr (2),alkohol (2),lime (2),linzertészta (2),fetasajt (2),füstölt sajt (2),curry (2),salsa szósz (2),levendulabirtok (2),olajbogyó (2),bab (2),hamburger (2),magyarprovence (2),gorgonzola (1),ehető ajándékok (1),rizskoch (1),zeller (1),aprósütemények (1),piskótatekercs (1),masni (1),avokádó (1),lila hagyma (1),fehérrépa (1),bolognai (1),chilis bab (1),karácsonyi ebéd (1),sós aprósütemények (1),zeller (1),sárgarépa (1),knorr 100% természetes alapok (1),narancslekvár (1),erdei gyümölcs (1),karalábé (1),majonézes burgonya (1),zöldségkeverék (1),gesztenyemassza (1),bejgli (1),monoszló (1),fatörzs (1),étcsokokoládé (1),franciasaláta (1),desszert (1),hab (1),főétel (1),moszonló (1),aszalvány (1),szaloncukor (1),kandírozott gyümölcs (1),mazsola (1),ebédmenü (1),fehér csokoládé (1),fügelekvár (1),füge (1),lasagne tészta (1),töltött krumpli (1),kakaóscsiga (1),mézeskalácsfűszer (1),vanília kivonat (1),aranygaluska (1),barna cukor (1),bögrés (1),bögrés sütemény (1),bukta (1),saj (1),háztartásikeksz (1),édesség (1),kiszúró (1),szójaszósz (1),jégkrém (1),fagylalt (1),főzőkrém (1),tárkony (1),mogyoróvaj (1),túró rudi (1),kínai (1),sütésnélkül (1),amerikai palacsinta (1),besamel mártás (1),karfiol (1),linzer (1),denevér (1),sűrített tej (1),zödfűszer (1),baileys (1),körözött (1),fagyi (1),trnd (1),churros (1),knorr 100%természetesalapok (1),barackpálinka (1),vaníliarúd (1),pompos (1),likőr (1),gyümölcsrizs (1),görögjoghurt (1),smoothie (1),turmix (1),narancslé (1),graham liszt (1),kevert (1),blondie (1),vajkrém (1),teljes kiőrlésű liszt (1),pillecukor (1),rumaroma (1),víz (1),szalonnasütés (1),Anyák Napja (1),balzsamecet (1),zselé (1),street food (1),hamburgerhús (1),ketchup (1),grillkolbász (1),péksütemény (1),kelt tészta (1),muffinok (1),tavasz (1),író (1),sztrapacska (1),olaszrizling (1),eperszósz (1),szülinap (1),koriander (1),hawaii (1),ételfesték (1),bevonat (1),margarin (1),ballagás (1),ciabatta (1),habfixáló (1),mákosguba (1),Vendégvárók (1),Ráérős reggelik (1),gyors vacsorák (1),krém (1),áfonyalekvár (1),reggeli (1),karaj (1),quesadilla (1),chorizo (1),nachos (1),jalapeno (1),hús (1),töltelék (1),csokiskeksz (1),smarties (1),csokissüti (1),töltött hús (1),vacsora (1),borkóstoló (1),munkaebéd (1),pizzás csiga (1),zöldbab (1),penne (1),szilveszter (1),töltött karaj (1),sonkatekercs (1),kuszkusz (1),képviselőfánk (1),buli (1),képviselő fánk (1),rukkola (1),koktél (1),gyümölcslé (1),kapcsolat (1),müzli (1),kacsa (1),kacsacomb (1),párolt lilakáposzta (1),ecet (1),köménymag (1),lilakáposzta (1),sajtos roló (1),kakaós csiga (1),sertéslapocka (1),ragu (1),sertés (1),lapocka (1),vörösbor (1),kandírozott narancshéj (1),barbérlevél (1),jelmez (1),gumicukor (1),dekoráció (1),kifli (1),krumplifánk (1),mákos guba (1),szósz (1),salsa (1),almáspite (1),meggylekvár (1),tökfaragás (1),sütögetés (1),olíva bogyó (1),krumplipüré (1),köret (1),grillezés (1),velence (1),cookies (1),bográcsozás (1),csilipaprika (1),lecsó (1),pizzafeltét (1),csokiszósz (1),kovászos uborka (1),paradicsomkonzerv (1),savanyúság (1),teszínhab (1),gyömölcs (1),csokipasztilla (1),bagett (1),pulykamell (1),SAD! (1),VKF (1),túrókrém (1),daráltkeksz (1),ősz (1),steak burgonya (1),panír (1),hámozott paradicsom (1),panírozás (1),rántott (1),rántott tök (1),zöldborsó (1)

Utolsó kommentek