Őszibarackos rácsos pite

Nézem a különböző süti sütős műsorokat a tv-be és ott is, illetve a valóságban is azt tapasztaltam eddig, hogy elég nehéz olyan pitét, rétest sütni, aminek nem ázik el alul a tésztája. Szerencsére mostanra már nekem is sikerült kikísérleteznem a tuti receptet és azt a sütési hőfokot, ami garantálja, hogy jól sikerüljön a süti és a töltelék bármilyen levecses is, ne áztassa át. A technika tehát már megvan, a következő projekt, hogy szép is legyen a rácsozás, ne ilyen össze-vissza csálé. Mentségemre szóljon, hogy este 10 körül készítettem és már nem is volt túl sok türelmem a díszítéshez. Nah, de majd legközelebb! :)

pite édességek őszibarack barack vaníliás cukor mentaHozzávalók 6 mini pitéhez (vagy 1 nagyhoz):

20 dkg hideg vaj

30 dkg liszt

1 csapott ek cukor

1 csipet só

0,5-1 dl víz

6 szem közepes őszibarack

2 csomag vaníliás cukor

6 csapott ek zabpehely

pite édességek őszibarack barack vaníliás cukor menta

Elkészítés:

Elsőként gyúrd össze a tésztát. Ehhez a lisztet keverd össze a cukorral és a sóval. Vágd apró kockákra a vajat, majd morzsold össze a liszttel. 

Adagold hozzá a vizet, majd gyúrd addik, míg egynemű tésztát nem kapsz.

Vigyázz, mert ha túl sok vizet adsz hozzá, ragadós lesz a tészta, ha túl keveset, akkor pedig nem áll majd teljesen össze.

Ha kész, csomagold folpackba és tedd be a hűtőbe minimum egy órára, vagy akár egy egész éjszakára.

A megmosott barackokat hámozd meg, vágd apróbb darabokra és keverd össze a vaníliás cukorral.

pite édességek őszibarack barack vaníliás cukor menta

A tésztát oszd el 2/3-ad 1/3-ad arányba. A nagyobb részéből nyújts ki 6 akkora körlapot, hogy ha beleegyengeted a tésztát a pite sütőidbe kicsit túllogjanak a szélein.

Szórj mindegyik formába 1-1 ek zabpelyhet.

Nyújtsd ki a másik adag tésztát is, majd vágd kb. 1 cm széles csíkokra.

Oszd el a barackos tölteléket a formákba, majd szépen fűzd össze a tésztacsíkokat a piték tetején. Az alsó és felső tésztaréteg széleit óvatosan nyomkodd össze, a felesleget vágd le.

Süsd 200 fokon 20 percet, majd mérsékeld a hőfokot 170 fokra és süsd további 30 percig.

Tálalás előtt hagyd kihűlni, hogy könnyen ki tudd venni a formából és egyszerűbben tudd szeletelni.

pite édességek őszibarack barack vaníliás cukor menta

Tipp: Ha nincs pici sütőformád, nyugodtan használj egy nagyot. Ebben az esetben a tésztát válaszd ketté, majd az egyiket nyújtsd kör alakúra. Egyengesd el a formába, majd jöhet rá a zabpehely és töltelék. A maradék tésztából készítsd el a rácsozást.

Díszítsd egy kevés menta levéllel és tálalhatsz mellé egy gombóc vanília fagyit is.

Ha tetszett a bejegyzés, gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.

0 Tovább

Áfonyás-barackos pohárkrém

Egyik éjjel azt álmodtam, hogy a teraszunk alatt egy hatalmas áfonya bokor áll tele hatalmas, érett gyümölcsökkel. Teljesen ki voltam akadva, és veszekedtem álmomban szegény mit sem sejtő Nagypapámmal, hogy "én drága pénzé veszem az áfonyát a tecsóba, ő meg itt áfonya farmot hozott létre a tudtom nélkül".  Persze miután felébredtem konstatáltam, hogy annó mintha barka lett volna azon a helyen, de a Zsömle (Kutya) kifeküdte, így szerintem nem, hogy áfonya, de még fű se nő arra felé. Azért fogtam magam és elballagtam a közértbe áfonyát venni (természetesen drága pénzé) és elkészítettem ezt a fincsi pohárkrémet.

Aztán szóltam Papának, hogy ültessen áfonyát! :)

habtejszín citrom joghurt zabkeksz áfonya őszibarack pohárkrémek

Hozzávalók 6 főre:

150 g habtejszín

250 g görög joghurt

4 ek porcukor

1 citrom leve és lereszelt héja

150 g áfonyás zabkeksz (vagy sima zabkeksz)

2 db őszibarack

100 g áfonya

habtejszín citrom joghurt zabkeksz áfonya őszibarack pohárkrémek

Elkészítés:

Készíts elő 6 db szebb poharat vagy kelyhet.

A joghurtot keverd össze a cukorral, majd add hozzá a citrom levét és a lereszelt héját.

Habtejszínt verd fel, majd óvatosan forgasd a joghurtos krémbe.

A barackot mosd meg, vágd apróbb darabokra. Keverd ezt is az előzőekhez.

Morzsold a kekszet a poharak aljára, majd adagold bele a barackos-joghurtos krémet.

A tetejét szórd meg áfonyával, majd tálalásig tedd hűtőbe.

habtejszín citrom joghurt zabkeksz áfonya őszibarack pohárkrémek

Ha tetszett a bejegyzés, gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.

0 Tovább

Őszibarack lekvár

Sajnos az időjárás a gyümölcsöket nálunk sem kíméli, így a múlt hét hétfői vihar leverte a sok szép őszibarackunkat a fákról. Nagyszüleim nagyon aggódtak, hogy tönkremegy a termés, ezért amint lehetett felmentünk és próbáltuk menteni a menthetőt. Bő 6-8 kg őszibarackot szedtünk össze a földről, de a hibás részek kivágása után, sajnos már csak szűk 3 kg maradt. Azért ebből is lett egy jó adag lekvár télire. Főleg ahhoz képest, hogy már többet nem akartam idén elrakni, mert a spájz telítettsége elérte a 100%-ot. :) 

őszibarack lekvár lekvárfőzés befőzés barack cukor dzsemfix citrom

Hozzávalók kb. 10-12 db 2,5 dl-es üveghez:

3 kg puha, érett őszibarack (pucolás, magozás utáni súly)

30 dkg cukor

1 nagy citrom leve

1 csomag dzsemfix

őszibarack lekvár lekvárfőzés befőzés barack cukor dzsemfix citrom

Elkészítés:

Elsőként készítsd elő az üvegeket. A tisztításra tippeket egy előző bejegyzésemben találsz.

A barackokat alapos mosás után pucold meg, majd vágd kisebb darabokra. Nekem nagyon puha volt már a barack, így a héját szinte le lehetett húzni.

Facsard rá a citrom levét. (Ez azért is jó, mert így nem fog megbarnulni.)

Forgasd össze a cukorral, majd egy nagy lábosba kezdd el főzni.

A barack magától szétmállik, de ha szükséges, akkor pépesítsd.

Ha felforrt, keverd bele a dzsemfixet, majd főzd újraforrásig.

Adagold megtisztított üvegekbe, majd tedd száraz dunsztba az itt leírt módon.

Ha tetszett a bejegyzés, gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.

0 Tovább

Joghurtkrémes őszibarackos piskóta

Gy. nagy piskóta fan, így ha megkérdezem, hogy mit süssek, mindig azt válaszolja, hogy PISKÓTÁT! Sosem értettem, hogy mért van annyira érte oda, mert nekem erről a süteményről valahogy mindig a fullasztó, fűrészpor ízű, natúr tészta jutott az eszembe. E miatt nem is nagyon sütöttem neki (tudom, rosszasszony vagyok), de aztán rájöttem (Mama és Gy. Anyukája segítségével), hogy egyrészt nem egy nagy ördőngősség könnyű, levegős piskótát sütni, másrészt krémekkel, gyümölcsökkel és egyéb finomságokkal nagyon fel lehet dobni.

Az már más kérdés, hogy ő kifejezetten a száraz, fullasztó változatért van oda, azt mondja, hogy kávéhoz az a jó...brrrr...najó, egyszer direkt elrontom, hogy meglegyen az öröm! :)

őszibarack joghurt habtejszín porcukor piskóta vanília vaníliás cukor citrom édességek

Hozzávalók a piskótához:

5 tojás

5 ek cukor

1 csomag vaníliás cukor

5 púpos ek liszt

1 csomag sütőpor vagy 1 tk szódabikarbóna

1 csipet só

Hozzávalók a krémhez:

200 g habtejszín

350 g joghurt

4 ek porcukor

1/2 citrom leve és lereszelt héja

1 csomag zselatinfix

4 őszibarack

őszibarack joghurt habtejszín porcukor piskóta vanília vaníliás cukor citrom édességek

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 180 fokra, majd készíts elő egy 20*30-as tepsit. Béleld ki sütőpapírral.

A tojásokat válaszd szét, a fehérjét verd kemény habbá egy csipet sóval.

A sárgájába dolgozd bele nagyon alaposan (tényleg nagyon alaposan) a cukrot és a vaníliás cukrot. 

A lisztet keverd össze a sütőporral, majd szitáld az egészet a tojásos-cukros keverékhez. (A szitálást nem érdemes elbliccelni!)

Végül forgasd a felvert tojásfehérjét óvatosan a tésztába.

Öntsd a masszát a tepsibe, majd süsd, míg aranybarna nem lesz a tészta. (Kb. 20 perc.)

Míg sül a piskóta, a habtejszínt verd kemény habbá.

A joghurtot keverd össze a zselatinfixel és a porcukorral, majd forgasd bele a habot is.

A barackokat mosd meg és vágd vékony cikkelyekre.

Ha megsült a tészta, meleg helyen, letakarva hagyd kihűlni, majd húzd le az aljáról a sütőpapírt és egy éles késsel, vágd hosszában 3 részre.

Az első lapot kend meg a joghurtos krém 1/3-val, majd fektesd rá a barack szeletek 1/3-át.

Óvatosan helyezd a krémes-barackos rétegre a 2. lapot, majd ezt is kend meg a joghurtos szósszal és szórj rá barackot.

Végül jöhet az utolsó lap, amire szintén adagolj egy kevés krémet és a rendezgesd el a tetején a maradék őszibarackot.

őszibarack joghurt habtejszín porcukor piskóta vanília vaníliás cukor citrom édességek

Tipp: A tészta hozzávalóinak alapos kikeverése, a tojásfehérje felverése, a liszt átszitálása azért fontos, mert így kerül a levegő a tésztába, és ez által lesz könnyű! Mindenképp érdemes odafigyelni.

Próbáld meg a sütőt nem nyitogatni miközben sül a piskótád, mert összeesik szegény.

Ha nem szeretnéd három felé vágni a piskótát, vágd nyugodtan csak ketté. Úgy is nagyon fincsi lesz.

Barack mellett más gyümölccsel is jól működik. Próbáld ki eperrel, málnával, áfonyával vagy akár cseresznyével is!

A képeken a piskóta-krém-őszibarack rétegek kicsit szét vannak csúszva, mert szeletelés és fotózás előtt nem volt időm hűtőbe tenni. Ha néhány órát pihenteted, mielőtt felvágnád, könnyebb dolgod lesz és sokkal szebbek lesznek a szeleteid az enyimeknél! :)

Ha tetszett a bejegyzés, gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.

0 Tovább

Egy nyár, egy történet, egy recept: Velence&Gyümölcsös túrótorta

A VKF! (Vigyázz! Kész! Főzz!) játék 79. fordulójának témája "Egy nyár, egy történet, egy recept"! Hozom én is a legszebb emlékemet és egy szuper sütés nélküli, gyorsan összedobható túrótorta receptjét:

velence nyaralás grillezés szalonnasütés bográcsozás torta babapiskóta habtejszín túró gyümölcs barack ribizli sárgabarack őszibarack édességek málna

Ha visszaemlékeztek az elmúlt évekre, a július 2. és 3. hete mindig iszonyatosan forró volt, mondhatni igazi strandidő, teli találat az ilyenkor nyaralóknak. Naivan azt gondoltam, hogy ennek a szuper sorozatnak sosem lesz vége, így idén is a július 16-17-i hétvégére szerveztem az éves Velence parti party-t. De miről is van itt szó?

Minden évben - 15 éves korunk óta - lejövünk páran a baráti körből a nyaralónkba a Nagyszüleim és a szomszédok „nagy örömére”! :) Kezdetben természetesen csak csajok voltunk és akár egy hetet is lent töltöttünk ilyenkor. Mivel még senkinek nem volt jogsija, autója meg főleg nem, ezért biciklivel közlekedtünk. A nyaraló ugyan csak 6 km-re van a strandtól, de sajna a hegy tetején, így azért elég szivatós volt 1-1 egész napos strandolás után feltekerni. Öröm az ürömben, hogy az alakunk miatt nem kellett aggódni, mert hiába zabáltunk (erre nem tudok írni sajna szalonképesebb szót), akkor sem híztunk egy dekát sem. Sosem felejtem el, hogy minden nap hazafelé beugrottunk a „Kenyérgyári kisközértbe” és megvettük a friss, forró ropogós héjú kenyeret. Jöhetett mellé a szalonna, a virsli, a hagyma. Nagy nehezen tábortüzet raktunk esténként (valószínűleg bármelyik kabaréba megállta volna a helyét a bénázásunk) és csaptunk egy jó kis „parasztos” szalonnasütést. A kertben persze szedtünk hozzá friss, érett, piros paradicsomot és házi, lédús uborkát. Imádtam ezeket a nyarakat.

velence nyaralás grillezés szalonnasütés bográcsozás torta babapiskóta habtejszín túró gyümölcs barack ribizli sárgabarack őszibarack édességek málna

Pár évvel később, a jogsik, kocsik, pasik megjelenésével már változott a helyzet és egyszerűbb lett minden. Persze a bő 1 hetes nyaralások is lecsökkentek 1-1 hétvégére, mert egyre nehezebb volt összehozni, és nyilván a társaság összetétele is változott valamennyire. Ilyenkor a szakácsok szerepét átvették a fiúk, mi meg foglalkozhattunk azzal, hogy a napközben a frizuránkba ivódott 5 tonnányi velencei iszapot kimossuk a hajunkból. XD

Volt, hogy túlbonyolítottuk és valamilyen bogrács kaját akartunk készíteni, például csirkepörköltet tésztával, paprikás krumplit, de általában maradtunk a jó öreg grillezésnél és már előre bepácolt husikat sütöttünk a rácson vagy hamburgert készítettünk. Valahogy ilyenkor sosem a kezünk járt és hiába értünk fel már 7 körül a strandról, éjfél előtt sosem lett kaja. Kifejlesztettük később a legegyszerűbb és leggyorsabb vacsit, ami hot-dog és görög sali kombóból állt. Persze a dinnye (olykor egy kis itallal felturbózva) és a fagyitorta sem maradhatott el soha.

Idén - e miatt a "gyönyörű" idő miatt - kicsit necces volt megtartani a bulájt, de a vízszintesen szakadó 6000 mm-nyi eső sem szegte kedvünket és csaptunk egy jó kis garázs partit. Ugyan a szokásos strandos, grillezős rituálé elmaradt, de barátnőmet idén is itt köszöntöttük némi itókával és egy fincsi tortával:

velence nyaralás grillezés szalonnasütés bográcsozás torta babapiskóta habtejszín túró gyümölcs barack ribizli sárgabarack őszibarack édességek málna

Hozzávalók:

2 csomag babapiskóta (2x200 g) Igazából másfél csomag is elég, de néha szeretnek eltörni ezek a fránya babapiskóták, így jobb a békesség! :)

2 kis doboz habtejszín (2x200 g)

1 nagy csomag túró (450 g)

1 csomag zselatinfix

3 púpos ek porcukor

sok-sok gyümölcs, lehetőleg többféle (Nálam ribizli, málna, meggy, sárgabarack, őszibarack, amiket természetesen mind szakadó esőben és mínusz ezer fokban szedtem a kertben.)

velence nyaralás grillezés szalonnasütés bográcsozás torta babapiskóta habtejszín túró gyümölcs barack ribizli sárgabarack őszibarack édességek málna

Elkészítés:

A túrót törd át és keverd bele a porcukrot, illetve a zselatinfixet.

A habtejszínt verd kemény habbá, majd forgasd óvatosan a túrós krémhez.

A gyümölcsöket mosd meg és ízlés szerinti mennyiséget keverj a krémhez. (Nálam ez egy marék ribizli volt és 6 szem kis darabokra vágott sárgabarack.)

Készítsd elő a kapcsos tortaformádat és a babapiskótákat.

Vágd a babapiskóták egyik végét egyenesre, majd állítsd őket a tortaformád szélére. Az alját rakd ki a pici levágott darabokkal.

Simítsd a túrókrémet a babapiskótával kirakott tortaformába, majd tedd néhány órára hűtőbe. (Akár egy egész éjszakára.)

Felszolgálás előtt díszítsd a fincsi gyümölcsökkel a tortát.

Tipp: Én azért csak az utolsó pillanatban pakoltam a gyümölcsöket a tortára, mert féltem, hogy pl. a barack megbarnul. Ha előre kell elkészítened, akkor használj olyan gyümiket, amiknek nem lesz bajuk (pl. eper, ribizli, málna, cseresznye, meggy, szőlő) vagy öntsd le tortazselével.

Ha tetszett a bejegyzés, nézz körül facebookon és instagramon is.
 

0 Tovább

Főzni jó sütni még jobb

blogavatar

Sziasztok, Dóri vagyok a blog írója. Ha olyan recepteket és ötleteket keresel, amiket könnyen, gyorsan, kevés tapasztalattal is el tudsz készíteni, olvass tovább! Vigyázat, desszertek túlerőben! :) Jó sütés-főzést!

Legfrissebb bejegyzések

Címkefelhő

édességek (102),tojás (63),cukor (45),liszt (43),vaj (39),tej (35),fincsi ebédek (33),vendégvárók (32),tejföl (31),joghurt (31),paradicsom (28),kakaópor (27),hagyma (27),ráérős reggelik (26),sajt (26),karácsony (26),citrom (26),habtejszín (25),eper (25),advent (24),rohanós vacsorák (23),adventi naptár (23),túró (22),narancs (21),fahéj (21),csokoládé (20),sonka (20),krumpli (20),meggy (19),fokhagyma (19),tejszín (19),vaníliás cukor (19),leveles tészta (16),sütőpor (16),bazsalikom (16),barack (15),olaj (15),pohárkrémek (15),porcukor (15),gyors muffinok (15),répa (15),vanília (14),mascarpone (14),húsvét (12),étcsokoládé (12),krémsajt (11),málna (11),kolbász (11),ribizli (11),saláta (11),alma (11),petrezselyem (11),csoki (10),leves (10),gyümölcs (10),snidling (9),pite (9),dió (9),élesztő (9),paradicsomszósz (9),puding (9),majonéz (9),csirkemell (9),kukorica (9),piskóta (8),dekorcukor (8),sajtkrém (8),paprika (8),kakaó (8),tészta (8),brownie (7),lilahagyma (7),szegfűszeg (7),fehércsoki (7),szeder (7),rétes (7),keksz (7),rozmaring (7),sárgabarack (7),krémleves (7),méz (7),lekvár (7),görög joghurt (7),póréhagyma (6),spenót (6),kókusz (6),mustár (6),zöldfűszer (6),újhagyma (6),torta (6),bonbon (6),kelttészta (5),cseresznye (5),áfonya (5),chili (5),farsang (5),tejcsokoládé (5),muffin (5),őszibarack (5),tök (5),kaliforniai paprika (5),banán (5),sütőtök (5),medvehagyma (5),(5),marcipán (5),csoki pasztilla (5),fánk (5),gyorsvacsi (5),palacsinta (4),hidegtál (4),csirke (4),kókuszreszelék (4),réteslap (4),zabpehely (4),cheesecake (4),sajttorta (4),uborka (4),olívaolaj (4),bor (4),halloween (4),ricotta (4),szalonna (4),menta (4),anyák napja (4),kivi (4),olívabogyó (4),valentin-nap (4),pizza (4),fehérbor (4),oregánó (4),étcsoki (4),zöldség (4),blogkóstoló (3),virsli (3),mexikói (3),ánizs (3),brokkoli (3),mák (3),gyümölcskenyér (3),lasagne (3),borsó (3),torma (3),csiga (3),aszalt gyümölcs (3),Rohanós vacsorák (3),mozzarella (3),gofri (3),tócsni (3),mandula (3),fondant (3),zabkeksz (3),citromfű (3),cukkini (3),lepény (3),babapiskóta (3),szalámi (3),rugelach (3),nutella (3),rizs (3),ehető ajándék (3),chili paprika (3),káposzta (3),lekvárfőzés (3),mézeskalács fűszerkeverék (3),mandarin (3),szilva (3),befőzés (3),besamel (2),grillcsirke (2),zselatinfix (2),pasztilla (2),szódabikarbóna (2),olajbogyó (2),kávé (2),majoranna (2),baracklekvár (2),csicseriborsó (2),bors (2),eperlekvár (2),parmezán (2),fetasajt (2),penne (2),szerecsendió (2),aszalt áfonya (2),aprósütemény (2),trüffel (2),gesztenye (2),ananász (2),burgonya (2),mogyoró (2),zselatin (2),linzertészta (2),alaplé (2),gyümölcskosárka (2),pogácsa (2),salsa szósz (2),cukormáz (2),nyaralás (2),dzsemfix (2),vöröshagyma (2),kalács (2),pizzaszósz (2),hamburger (2),tortilla (2),cékla (2),bab (2),cheesecake brownie (2),bacon (2),Gyors muffinok (2),lime (2),oreo keksz (2),rum (2),töltött tojás (2),Édességek (2),tejszínhab (2),alkohol (2),csokikrém (2),pizzagolyó (2),tésztasaláta (2),mézeskalács (2),kefír (2),sütipecsét (2),kókusztej (2),feta sajt (2),mártogatós (2),mozarella (2),gyerekek (2),pesto (2),füstölt sajt (2),búzadara (2),curry (2),tárkony (1),töltött krumpli (1),szójaszósz (1),kakaóscsiga (1),aprósütemények (1),zeller (1),túró rudi (1),zöldborsó (1),sós aprósütemények (1),kínai (1),ehető ajándékok (1),krumplifánk (1),kandírozott narancshéj (1),amerikai palacsinta (1),barbérlevél (1),meggylekvár (1),almáspite (1),barna cukor (1),köménymag (1),ecet (1),párolt lilakáposzta (1),lilakáposzta (1),étkezési keményítő (1),graham liszt (1),kandírozott narancs (1),tökfaragás (1),dekoráció (1),jelmez (1),kifli (1),mákos guba (1),fagylalt (1),gumicukor (1),szósz (1),kuglóf (1),sütögetés (1),olíva bogyó (1),salsa (1),jégkrém (1),fagyi (1),kandírozott gyümölcs (1),fehérrépa (1),kevert (1),zeller (1),karalábé (1),rumaroma (1),meggybefőtt (1),görögjoghurt (1),turmix (1),smoothie (1),rizskoch (1),sárgarépa (1),pillecukor (1),víz (1),pompos (1),likőr (1),linzer (1),sűrített tej (1),baileys (1),gasztroajándék (1),barnacukor (1),churros (1),pirospaprika (1),körözött (1),teljes kiőrlésű liszt (1),piskótatekercs (1),narancslé (1),franciasaláta (1),bögrés (1),majonézes burgonya (1),zöldségkeverék (1),aranygaluska (1),aszalvány (1),bögrés sütemény (1),karácsonyi ebéd (1),ebédmenü (1),főétel (1),desszert (1),fatörzs (1),hab (1),szezámmag (1),avokádó (1),daráltkeksz (1),karfiol (1),besamel mártás (1),darált keksz (1),bejgli (1),gesztenyemassza (1),étcsokokoládé (1),szaloncukor (1),lasagne tészta (1),velence (1),sztrapacska (1),karaj (1),munkaebéd (1),juhtúró (1),péksütemény (1),tavasz (1),hús (1),készülődés (1),krém (1),muffinok (1),kelt tészta (1),grillkolbász (1),balzsamecet (1),pizzás csiga (1),olaszrizling (1),szilveszter (1),eperszósz (1),mákosguba (1),hamburgerhús (1),ketchup (1),Anyák Napja (1),zselé (1),kuszkusz (1),street food (1),töltelék (1),töltött hús (1),gyümölcslé (1),koktél (1),chorizo (1),képviselőfánk (1),quesadilla (1),rukkola (1),buli (1),borkóstoló (1),nachos (1),jalapeno (1),képviselő fánk (1),zöldbab (1),reggeli (1),cookies (1),csokissüti (1),smarties (1),csokiskeksz (1),áfonyalekvár (1),töltött karaj (1),sonkatekercs (1),aszalt paradicsom (1),penne (1),zsömle (1),vacsora (1),habfixáló (1),Vendégvárók (1),körte (1),steak burgonya (1),ősz (1),SAD! (1),darált hús (1),rántott tök (1),rántott (1),csokipasztilla (1),bagett (1),panír (1),panírozás (1),pulykamell (1),aszalt szilva (1),kakaós csiga (1),vörösbor (1),sajtos roló (1),író (1),kacsacomb (1),lapocka (1),sertés (1),pálinka (1),VKF (1),ragu (1),sertéslapocka (1),csilipaprika (1),lecsó (1),szülinap (1),koriander (1),hawaii (1),ételfesték (1),margarin (1),ballagás (1),tortazselé (1),Ráérős reggelik (1),gyors vacsorák (1),ciabatta (1),zsemlemorzsa (1),bevonat (1),kapcsolat (1),pizzafeltét (1),csokiszósz (1),grillezés (1),szalonnasütés (1),bográcsozás (1),gyömölcs (1),teszínhab (1),müzli (1),paradicsomkonzerv (1),kovászos uborka (1),savanyúság (1),kacsa (1)