Barackos kevert pite

Nem tudom, hogy mennyire vagytok képben a mostani hozzátáplálási ajánlás terén. A lényeg, hogy a főszabály szerint anyatejes babáknál 6 hónapos korban kell kezdeni a kóstoltatást. Anyukám megőrizte az annó rólam írt füzeteit, mely szerint én már 6 hetesen őszibarackot cuppogtam nagy lelkesen. Ebből is látszik, hogy milyen sokat változott a protokoll ennyi év alatt. Hát Mr. Baba nem olvasta az új ajánlást, így már most nagyon érdeklődő a különböző gyümölcsök iránt. Valószínű persze azért is, mert sokat sütünk, főzünk együtt és ilyenkor mindig megszagoltatom vele az alapanyagokat. Persze minden alkalommal egyre követelőzőbb és szó szerint kuncsorog az őszibarackért. Nagyon kis cuki ilyenkor. Mondjuk akkor már kevésbé mikor tépi ki a kanalat a kezemből, hogy adjak neki is egy keveset. :D 

őszibarack barack édességek pite tojás vaníliás cukor cukor tejföl olaj liszt sütőpor

Hozzávalók:

2 tojás

250 g tejföl

1 dl olaj

6 ek cukor

1 csomag vaníliás cukor

8 púpos ek liszt

fél csomag sütőpor

5 db őszibarack

őszibarack barack édességek pite tojás vaníliás cukor cukor tejföl olaj liszt sütőpor

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 180 fokra és készíts elő egy kisebb pite formát. (Nekem szilikonos van, így nem kell kibélelnem sütőpapírral vagy kivajaznom, kiliszteznem.)

A barackokat mosd meg, magozd ki és szeleteld cikkelyekre.

A tojásokat törd fel és keverd ki a cukorral, vaníliás cukorral.

Add hozzá az olajat és a tejfölt is.

A lisztet dolgozd össze a sütőporral és a kakaóval, majd szitáld a cukros keverékhez.

Öntsd a masszát a pite formába, majd szépen rakd ki a tetejét a gyümölcsökkel.

Süsd kb. 20 percig. 

őszibarack barack édességek pite tojás vaníliás cukor cukor tejföl olaj liszt sütőpor

Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.

0 Tovább

Őszibarack leves

Pár éve még ismerőstől kellett beszerezzük a télire eltett barack befőtthöz a gyümölcsöt, idén pedig annyi van, hogy nem győzzük feldolgozni. Így barackot eszünk barackkal. Reggelire szuper egy kis joghurttal elkeverve, ebédre pedig leves készülhet belőle. Ebben a melegben mondjuk nem is vágyom erősebb levesekre, tökéletes egy hűsítő, gyümölcsös finomság, ami ráadásul pikk-pakk el is készül. Csak arra kell figyelni, hogy nagyon könnyen romlik, így azonnal hűtőbe kell tenni. 

őszibarack barack fincsi ebédek vanília vanília kivonat tej főzőkrém leves krémleves

Hozzávalók:

1 kg őszibarack

fél l tej

2 dl főzőkrém vagy sűrű tejszín

2 kk vanília kivonat

őszibarack barack fincsi ebédek vanília vanília kivonat tej főzőkrém leves krémleves

Elkészítés:

A barackok nagy részét mosd meg, magozd ki és pucold meg.

Vágd nagyobb darabokra.

Add hozzá a főzőkrémet és a tejet.

Turmixold össze botmixerrel.

Ízesítsd a vanília kivonattal. 

A maradék barackokat szeleteld fel és add hozzá a leveshez.

Behűtve tálald.

őszibarack barack fincsi ebédek vanília vanília kivonat tej főzőkrém leves krémleves

Tipp: Citromlével, fahéjjal tudod még ízesíteni. Szerintem plusz cukor nem kell hozzá, de persze keverhetsz bele, ha úgy érzed, hogy nem elég édes.

Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.

0 Tovább

Őszibarackos "kánikula" desszert

Kisgombóccal nem egyszerű megoldani a sütés-főzést, mert Őfelsége bizony 100%-os figyelmet igényel. Egy darabig azt a taktikát folytattam, hogy a nemlétező avásidejében intéztem a háztartási teendőket. Ez két okból sem volt működőképes. Egyrészt nagyon hamar felébredt a csörömpölésemre, másrészt kb. semmi időm nem volt picit pihenni, töltekezni. A mártír szerephez túl önző vagyok, így taktikát váltottunk: Egyszerűen bevonom a tennivalóimba, azaz viszem magammal az úrfit a pihiszékével és a játékhadseregével együtt a konyhába is. Főzés közben mindent elmagyarázok neki. (Hát nem lehet elég korán kezdeni a főzőcskézést, amúgy sem. :D) Persze csak egyszerűbb, gyors receptekkel próbálkozunk, mert a türelme azért véges. Az első együtt készített finomságunk az alábbi sütés nélküli édesség. Ha nekem ment egy 3 hónapos diktátorral, akkor Nektek is fog! :)  

őszibarack barack habtejszín zselatinfix tejföl porcukor

Hozzávalók:

200 g habtejszín

250 g sűrű tejföl

4 ek porcukor

1 csomag zselatinfix

5 nagy őszibarack

kb. fél csomag babapiskóta

őszibarack barack habtejszín zselatinfix tejföl porcukor

Elkészítés:

A habot kezd el felverni és közben add hozzá a zselatinfixet és a cukrot.

Forgasd a tejfölhöz.

A barackokat mosd meg és vágd apróra. (Ha gondolod előtte pucold is meg.) Adagold a gyümölcsöt a habos masszába. Jól keverd össze, de vigyázz, a habot ne törd össze. 

Szedj elő egy szilikonos vagy egy sima őzgerinc formát.

Utóbbit a biztonság kedvéért béleld ki folpackal, hogy könnyen ki tudd szedni a desszertet.

Kanalazd a gyümölcsös hab felét a formába, majd rakd ki babapiskótával. 

Jöhet a maradék barackos krém, majd újra a piskóta.

Tedd hűtőbe néhány órára, de akár egy éjszakára a desszertet.

Óvatosan csúsztasd ki a formából, majd díszítsd egy kevés barackkal.

őszibarack barack habtejszín zselatinfix tejföl porcukor

Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.

0 Tovább

Levendulás fehércsoki bonbon barackpálinkába áztatott őszibarackkal

Mindkét Nagymamám Anna, így a július 26. nálunk is nagy ünnepnek számít. Szabó Papáék már napokkal előre készülődnek, bevásárolnak, kertet rendeznek, takarítanak, előkészítik az ételeket, majd a nagy napon berendezik a teraszt. A kovászos uborka szinte kötelező elem, így az időjárástól függően Mama mindig bekészít egy jó nagy adagot. A nagy nap délelőttjén Papa hagymát pucol, húst aprít, majd kora délután kiköltözik a hátsó kertbe az alapanyagokkal és egy üveg vörös borral. Nagy szakértelemmel megfőzi a fincsi marha pörköltet, 6-tól pedig érkezhetnek is a vendégek. Idén sajnos különböző okokból a buli kisebb kaliberű volt, de az ajándékok és a sok szép virág persze nem hiányozhatott. A két Mamának én az alábbi különleges bonbont készítettem. Szerintem örültek neki. Isten éltesse Őket még egyszer! 

fehércsoki fehércsokoládé csoki csokoládé levendula bonbon édességek barack őszibarack pálinka barackpálinka

Hozzávalók:

1 tábla fehér csokoládé

2 kk levendula

1 kisebb őszibarack (vagy néhány szem aszalt barack)

kb. 4 cl barackpálinka

fehércsoki fehércsokoládé csoki csokoládé levendula bonbon édességek barack őszibarack pálinka barackpálinka

Elkészítés:

Elsőként a barackot hámozd meg és vágd nagyon pici darabokra. Áztasd be a pálinkába. Én kb. egy napig áztattam és így sem lett vészesen erős.

Ezt követően tördeld össze a csokit és folyamatos kevergetés mellett, vízgőz felett, olvaszd fel a csoki 2/3-át.

A többi csokoládét add hozzá a már felolvasztott masszához és keverd addig, míg egynemű lesz az egész. Szórd bele a levendulát.

A bonbonforma mélyedéseibe csöppents egy kevés levendulás csokit és szépen kend ki a formákat. Forgasd körbe és ellenőrizd, hogy mindenhol befedte-e a csoki a mélyedéseket.

Tedd hűtőbe kb 20 percre, hogy megszilárdulhasson a csokiréteg.

Vedd elő a pálinkába áztatott barackot és kanalazz minden csokival kikent mélyedésbe egy keveset.

A maradék olvasztott csokival zárd le a bonbonokat. Ha a csoki közben besűrűsödött, melegíts rá egy kicsit. 

Tedd hűtőbe a bonbonkákat, majd ha megszilárdult, pattintsd ki a formából őket. 

fehércsoki fehércsokoládé csoki csokoládé levendula bonbon édességek barack őszibarack pálinka barackpálinka

Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.

0 Tovább

Barackos, fehércsokis, túrós lepény

Az egyik közeli áruházban elkezdtek 800 g-os, vödrös túrót árulni fillérekért. Más terméküket (tejfölt, joghurtot, natúr krémsajtot) már sokszor vettem vödrös kivitelben, ráadásul abszolút meg voltam elégedve az ár/érték aránnyal, így egyértelmű volt, hogy ezt az új terméket is kipróbálom. Ráadásul nálunk már találni néhány szem illatos, puha, érett őszibarackot a fákon, így nem is volt kérdés, hogy milyen gyümölccsel kombinálom. Mert nyáron ugye nálam, nincs süti szezonális gyümi nélkül. :D Na és persze csoki nélkül sem, úgyhogy került bele az is. Nem spórolunk ki semmi jót. 

vaj cukor tojás túró liszt citrom tej fehércsoki csoki csokoládé fehércsokoládé sütőpor őszibarack vaníliás cukor édességek

Hozzávalók:

10 dkg vaj

20 dkg porcukor

1 csomag vaníliás cukor

2 tojás

25 dkg túró

4 dl tej

1 citrom

25 dkg liszt

fél csomag sütőpor

2-3 nagyobb őszibarack

1 tábla fehércsoki

vaj cukor tojás túró liszt citrom tej fehércsoki csoki csokoládé fehércsokoládé sütőpor őszibarack vaníliás cukor édességek

Elkészítés:

Elsőként a sütőt melegítsd elő 200 fokra és bélelj ki sütőpapírral egy közepes méretű tepsit.

A puha vajat keverd habosra a cukorral és a vaníliás cukorral, majd üsd hozzá a tojásokat.

Reszeld bele a citrom héját.

Jöhet a túró és a tej is.

Egy másik keverőtálban dolgozd össze a lisztet és a sütőport, majd szitáld a túrós masszához.

Egyengesd a tepsibe a tésztát.

A barackokat szeleteld fel, a csokit aprítsd össze.

Rakosgasd ki ízlés szerint a süti tetejét a gyümölccsel és szórd meg a csokival.

Süsd kb. 40 percig.

 vaj cukor tojás túró liszt citrom tej fehércsoki csoki csokoládé fehércsokoládé sütőpor őszibarack vaníliás cukor édességek
Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.

0 Tovább
«
123

Főzni jó sütni még jobb

blogavatar

Sziasztok, Dóri vagyok a blog írója. Ha olyan recepteket és ötleteket keresel, amiket könnyen, gyorsan, kevés tapasztalattal is el tudsz készíteni, olvass tovább! Vigyázat, desszertek túlerőben! :) Jó sütés-főzést!

Címkefelhő

édességek (111),tojás (73),liszt (54),cukor (54),vaj (43),tejföl (37),tej (36),vendégvárók (35),fincsi ebédek (34),joghurt (33),hagyma (32),paradicsom (32),sajt (31),citrom (29),kakaópor (28),ráérős reggelik (27),habtejszín (27),rohanós vacsorák (26),karácsony (26),eper (25),csokoládé (24),advent (24),túró (23),adventi naptár (23),sütőpor (22),fahéj (22),fokhagyma (22),narancs (21),vaníliás cukor (20),bazsalikom (20),krumpli (20),barack (20),sonka (20),leveles tészta (19),tejszín (19),olaj (19),meggy (19),porcukor (17),gyors muffinok (17),pohárkrémek (16),ribizli (15),répa (15),vanília (14),mascarpone (14),húsvét (12),étcsokoládé (12),csoki (12),málna (12),saláta (12),alma (12),fehércsoki (11),krémsajt (11),kolbász (11),petrezselyem (11),snidling (10),dió (10),csirkemell (10),pite (10),sárgabarack (10),paradicsomszósz (10),leves (10),gyümölcs (10),őszibarack (9),puding (9),kukorica (9),majonéz (9),kakaó (9),élesztő (9),paprika (9),piskóta (8),dekorcukor (8),szeder (8),brownie (8),tészta (8),lekvár (8),lilahagyma (8),sajtkrém (8),bonbon (7),rétes (7),görög joghurt (7),oregánó (7),szegfűszeg (7),rozmaring (7),méz (7),keksz (7),krémleves (7),mustár (7),spenót (7),kókusz (6),kaliforniai paprika (6),póréhagyma (6),zöldfűszer (6),újhagyma (6),torta (6),tök (5),medvehagyma (5),marcipán (5),csoki pasztilla (5),(5),farsang (5),kelttészta (5),sütőtök (5),zabpehely (5),muffin (5),fánk (5),cseresznye (5),uborka (5),gyorsvacsi (5),chili (5),ricotta (5),áfonya (5),banán (5),palacsinta (5),tejcsokoládé (5),menta (4),fehérbor (4),bor (4),bacon (4),hidegtál (4),babapiskóta (4),étcsoki (4),kókuszreszelék (4),halloween (4),cheesecake (4),cukkini (4),réteslap (4),fehércsokoládé (4),szalonna (4),anyák napja (4),pizza (4),kivi (4),zöldség (4),csirke (4),olívaolaj (4),sajttorta (4),olívabogyó (4),valentin-nap (4),lasagne (3),levendula (3),borsó (3),torma (3),Rohanós vacsorák (3),chili paprika (3),ehető ajándék (3),zabkeksz (3),blogkóstoló (3),mák (3),szalámi (3),befőzés (3),lekvárfőzés (3),zselatinfix (3),szilva (3),mandula (3),fondant (3),mézeskalács fűszerkeverék (3),mozzarella (3),tócsni (3),gofri (3),vöröshagyma (3),ánizs (3),brokkoli (3),citromfű (3),mandarin (3),aszalt gyümölcs (3),nutella (3),csiga (3),lepény (3),tortilla (3),pizzaszósz (3),gyümölcskenyér (3),virsli (3),káposzta (3),rizs (3),mexikói (3),besamel (3),rugelach (3),grillcsirke (2),oreo keksz (2),olajbogyó (2),zselatin (2),salsa szósz (2),cékla (2),penne (2),feta sajt (2),alaplé (2),baracklekvár (2),fetasajt (2),gesztenye (2),pálinka (2),pesto (2),trüffel (2),hamburger (2),mézeskalács (2),cukormáz (2),pasztilla (2),mogyoró (2),csicseriborsó (2),kávé (2),eperlekvár (2),bors (2),szódabikarbóna (2),tejszínhab (2),ananász (2),darált hús (2),búzadara (2),aprósütemény (2),Édességek (2),mozarella (2),levendulabirtok (2),lime (2),nyaralás (2),magyarprovence (2),tésztasaláta (2),Gyors muffinok (2),pizzagolyó (2),alkohol (2),cheesecake brownie (2),rum (2),kókusztej (2),töltött tojás (2),gyümölcskosárka (2),dzsemfix (2),csokikrém (2),kalács (2),promóció (2),pogácsa (2),linzertészta (2),szerecsendió (2),parmezán (2),mártogatós (2),kefír (2),bab (2),majoranna (2),sütipecsét (2),gyerekek (2),aszalt áfonya (2),knorr (2),füstölt sajt (2),curry (2),burgonya (2),fatörzs (1),étcsokokoládé (1),bejgli (1),gesztenyemassza (1),szaloncukor (1),darált keksz (1),hab (1),író (1),sós aprósütemények (1),kifli (1),dekoráció (1),mákos guba (1),krumplifánk (1),zöldborsó (1),jelmez (1),gumicukor (1),kuglóf (1),olíva bogyó (1),salsa (1),szósz (1),tárkony (1),zeller (1),aszalvány (1),kandírozott gyümölcs (1),franciasaláta (1),majonézes burgonya (1),desszert (1),főétel (1),aprósütemények (1),ehető ajándékok (1),karácsonyi ebéd (1),ebédmenü (1),zöldségkeverék (1),likőr (1),fagylalt (1),fagyi (1),jégkrém (1),amerikai palacsinta (1),graham liszt (1),barna cukor (1),szójaszósz (1),kínai (1),bögrés sütemény (1),bögrés (1),lasagne tészta (1),töltött krumpli (1),túró rudi (1),kakaóscsiga (1),étkezési keményítő (1),keményítő (1),masni (1),moszonló (1),chilis bab (1),trnd (1),barackpálinka (1),knorr 100%természetesalapok (1),monoszló (1),daráltkeksz (1),vajkrém (1),blondie (1),zödfűszer (1),bolognai (1),knorr 100% természetes alapok (1),aranygaluska (1),besamel mártás (1),churros (1),víz (1),pirospaprika (1),körözött (1),sűrített tej (1),linzer (1),karalábé (1),zeller (1),kandírozott narancs (1),avokádó (1),piskótatekercs (1),rizskoch (1),fehérrépa (1),sárgarépa (1),baileys (1),pompos (1),görögjoghurt (1),meggybefőtt (1),smoothie (1),turmix (1),karfiol (1),narancslé (1),kevert (1),rumaroma (1),gasztroajándék (1),sütögetés (1),barnacukor (1),teljes kiőrlésű liszt (1),pillecukor (1),szezámmag (1),ősz (1),smarties (1),cookies (1),csokiskeksz (1),olaszrizling (1),töltött hús (1),hamburgerhús (1),csokissüti (1),zselé (1),Anyák Napja (1),vacsora (1),street food (1),ketchup (1),töltelék (1),hús (1),ciabatta (1),gyors vacsorák (1),zsemlemorzsa (1),tortazselé (1),ballagás (1),Ráérős reggelik (1),Vendégvárók (1),eperszósz (1),karaj (1),mákosguba (1),munkaebéd (1),habfixáló (1),balzsamecet (1),zsömle (1),buli (1),áfonyalekvár (1),képviselő fánk (1),borkóstoló (1),készülődés (1),rukkola (1),koktél (1),képviselőfánk (1),zöldbab (1),sonkatekercs (1),töltött karaj (1),gyümölcslé (1),nachos (1),krém (1),juhtúró (1),reggeli (1),aszalt paradicsom (1),péksütemény (1),grillkolbász (1),sztrapacska (1),quesadilla (1),jalapeno (1),muffinok (1),kelt tészta (1),tavasz (1),chorizo (1),koriander (1),szülinap (1),VKF (1),aszalt szilva (1),ragu (1),sertéslapocka (1),sertés (1),pulykamell (1),SAD! (1),steak burgonya (1),rántott tök (1),szilveszter (1),körte (1),penne (1),lapocka (1),vörösbor (1),kandírozott narancshéj (1),köménymag (1),barbérlevél (1),meggylekvár (1),almáspite (1),lilakáposzta (1),ecet (1),sajtos roló (1),kakaós csiga (1),kacsacomb (1),kacsa (1),párolt lilakáposzta (1),rántott (1),panírozás (1),savanyúság (1),kovászos uborka (1),teszínhab (1),gyömölcs (1),csokiszósz (1),paradicsomkonzerv (1),müzli (1),ételfesték (1),hawaii (1),margarin (1),bevonat (1),kapcsolat (1),kuszkusz (1),pizzafeltét (1),pizzás csiga (1),csokipasztilla (1),bagett (1),hámozott paradicsom (1),panír (1),csilipaprika (1),lecsó (1),velence (1),grillezés (1),szalonnasütés (1),bográcsozás (1),tökfaragás (1)